Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 21:03   #3361
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

naked21bo jak wy piszecie że w 27 tyg na plusie 5kg lub 30tyg 8kg to wydawało mi się że za dużo waże...ale myśle że same moje cycki ważą z 10 kg

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:05   #3362
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

cycki swoje ważą na pewno do tego mamy w sobie więcej płynów, łożysko, wody płodowe, dzidziuś po porodzie będziemy się martwić zbędnym ciałkiem
Stary 2010-07-02, 21:10   #3363
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
cycki swoje ważą na pewno do tego mamy w sobie więcej płynów, łożysko, wody płodowe, dzidziuś po porodzie będziemy się martwić zbędnym ciałkiem
pewnie że tak i będziemy zrzucać

Stary 2010-07-02, 21:23   #3364
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
bardziej ja sie martwie ważyłam przed ciążą 57kg wzrost 165 byłam bardzo zgrabna, szczupła a jestem w 23 tygodniu i waze 64 chodz nie jem jak nie słonica brzusio mały,ćwicze i waga jest taka nie wiem czemu i wygladam bardzo dobrze jak na 6 miesiac ciazy a 7kg na plusie M A S A K R A jak dla Mnie
Co Ty wygadujesz?
Ja mam teraz ok. 12kg na plusie i wcale nie uwazam, ze to duzo.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:25   #3365
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Co Ty wygadujesz?
Ja mam teraz ok. 12kg na plusie i wcale nie uwazam, ze to duzo.
wydawało mi sie że duzo ale skoro wy uwazacie inaczej tym lepiej dla mnie....najwazniejsze żeby dzidziuś miał gdzie figlować

Stary 2010-07-02, 21:32   #3366
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jeszcze zachcianki?

Ja mam ciagle tylko jedna- PIWO, normalnie jak nalogowa alkoholiczka sie czasem czuje, bo jak ktos przy mnie pije to mi jezyk "wiadomo gdzie"ucieka Zawsze upijam łyczek.
Mi też chce się piwa, czasami biorę łyczka od męża. Ale to dopiero niedawno, w pierwszym trymestrze się bałam. I dwa razy zdarzyło mi się pić Karmi, ale nie po całej butelce.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja kupuję piwo bezalkoholowe Bavaria, ono ma 0,0%
Też piłam, Ale to jabłkowe wogóle nie przypomina smakiem piwa. A może są jakieś inne?

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Pytanie do tych, ktore sie znaja na prawie:
U TZ ktos tam sie zwolnil i nie robili problemow, nic nie mowili o kosztach. A do TZ powiedzieli, ze jesli on uwaza, ze naruszyli jego prawa (i tak napisal w wypowiedzeniu) to sie moga z nim poboksowac. Obciaza go kosztami mieszkania, 2-tygodniowej wyplaty, ciuchow itd. Maja do tego prawo?
Nie mogą obciążyć bez jego zgody, mogą się sądzić jeśli mają podstawy prawne. Ale jeśli mieszkanie miał zapewnione w umowę, to nie. no i ubranie robocze to pracodawca musi zapewnić. Może żądać zwrotu odzieży ale nie pieniędzy.

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
jestem w 25 tc. a przytyłam od początku całe 3,5 kg.

Spokojnie, im wyższa waga wyjściowa tym mniej można przytyć w ciąży. Najważniejsze czy dziecko ma dobre wymiary i czy dobrze się rozwija, jeśli tak to super.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Co zrobiłybyście na moim miejscu?
Sama nie wiem, jeśli bym nie miała żadnych wątpliwości, że zawinił to bym zwolniła. Szczególnie jeśli kilkakrotnie były jakieś wpadki, prośby, zwracanie uwagi itp.
Ale musisz mieć dobre uzasadnienie ( i konkretne powody) bo w dzisiejszych czasach nie tak łatwo zwolnić i wygrać później sprawę w sądzie (zakładam, że ma umowę na czas nieokreślony).

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ku....!!!! Tak sobie rękę wrzątkiem poparzyłam,że zaraz chyba pojadę amputować.
Współczuję zimna woda pomaga.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laski mam pyt odnośnie pampków - kupujecie na początek te pampersa newborn to małe opak czy te duze(90 kilka szt)...? bo widziałam ostatnio w carrefour te duże za 58 zł bodajże
Ja jeszcze nie kupuję, wiec nie wiem ale chyba większe nie zaszkodzi?

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
zobaczcie co wygrałam na aukcji:
Śliczne też się rozglądam za czymś cieplejszym (ale nie b.ciepłym) na wyjście ze szpitala i październikowe spacerki. Bo na kombinezon bedzie za ciepło, a na zwykły welurowy pajac za zimno.,

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja tak strasznie marze o wakacjach, jakiejs dalekiej podróży... w przyszłym roku moze polecimy gdzieś ale bez dzidziusia, bo ja chyba bałabym się z taka małą, no chyba ze autkiem nad polskie morze...(ale to nie to samo)
ciekawe czy babcie sie zgodza zostac i ciekawe czy mi serce nie peknie...
Moja koleżanka zostawia synków u rodziców i teściów i lata na wczasy (aktualnie pierwszy ma 5 lat a drugi 1,5 roku) i bardzo sobie to chwali. Mówi, że tak się za nimi stęskni, że ma 100 razy więcej cierpliwości, miłości i powera na kilka miesięcy.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 22:13   #3367
malwina1204
Rozeznanie

chyba już o tym pisałam ale napiszcie cos wiecej na ten temat jak tak sie wam zdarza TWARDNIEJE WAM BRZUSZEK NA NOC?? bo mi sie to czesto zdarza , dał mi gin tabletki na skurcze jak by mnie chycił ale ja skurczy nie mam tylko TWARDY BRZUSZEK

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Miałam dzisiaj GLUKOZE robioną

GLUKOZA NA CZCZO 80,1
GLUKOZA PO 120MINUTACH 103,0

75G GLUKOZY

a jeszcze miałam robioną krew i mocz i takie sobie te wyniki

Stary 2010-07-02, 23:35   #3368
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Nie mogą obciążyć bez jego zgody, mogą się sądzić jeśli mają podstawy prawne. Ale jeśli mieszkanie miał zapewnione w umowę, to nie. no i ubranie robocze to pracodawca musi zapewnić. Może żądać zwrotu odzieży ale nie pieniędzy.
Dziekuje bardzo za pomoc, bo strasznie sie stresuje... Wiec sprawa wyglada tak: Ubranie zostawil tam na miejscu, bo kierownik powiedzial, ze oni sami je zwracaja do firmy. Pojechal do Wroclawia, gdzie kobieta sie jego czepila o ciuchy, on powiedzial, ze kierownik kazal zostawic i tutaj jest ten pierwszy klopot.
Dalej. W umowie nie ma ani slowa o kwaterze.
On zostawil pismo o tresci (mniej wiecej) "Na podstawie art. 55 par. 11 kodeksu pracy "(...)Pracodawca dopuscil sie ciezkiego naruszenia podstawowych obowiazkow wobec pracownika(...)" Rozwiazuje umowe z dnia (...) w trybie natychmiastowym w dniu (...)"
Kobieta mu odpowiedziala, ze ona to moze zaraz wyrzucic do kosza, bo to nic nie znaczy i to jest porzucenie pracy. Za to ze on jej wyjezdza z kodeksem pracy to sie poboksuja i on poniesie koszty 2tyg pracy, kwatery, ciuchow roboczych itp itd. I zaden sad nie stanie po jego stronie itp itd. A niedlugo mu wysla odmowe do tego pisma i koszta, ktore ma poniesc.

Dzwonilismy do PIP ale szczerze mowiac nie odpowiedzi tak, zeby nam pomoc. Jedynie ze niby nie moga obciazyc go kosztami, ale jednak przy porzuceniu pracy juz tak. Powiedzieli tylko, ze moze sie domagac wyplaty, a co dalej juz nie wiemy. Ech. I znowu wielki stres.
Wiec co w tej sytuacji?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 07:27   #3369
aaneczka1984
Zadomowienie

Haj babeczki...właśnie nadrobiłam was...
troche tego było od wczorajszego popołudnia....ale wiecie..wieczorem tż zabronił zaglądań w laptopka
Wole Go nie nerwować, bo i tak chłodziarka między nami..
Poza tym był u lekarza (zadzwoniłam do teściowej i ta go namówiła..mnie by nie posłuchał).
Okazała się ze jakieś ropne zapalenie krtani, z przezutem na płuca...
Najadł sie antybiotyków i dziś do roboty poszedł..nie musiał, ale on to jeszcze bardziej chory by był gdyby nie poszedł.....

Poza tym dziś też się nie wyspałam, bo bejbik coraz bardziej szaleje w brzuszku...
Czuje Go proawie non stop....
Ciężko mi Domisia na kolana wziąć, bo bo jak sie wtuli we mnie to mało się nie udusze
Poza tym On nie rozumie że w brzuszku dzidzia jest i jak Go usypam albo leżymy sobie razem w łózku, to potrafi na mnie wskoczyć niespodziewania , albo uderzyć niechcąco..
Musze bardzo uważać...
Stał się strasznym pieszczoszkiem i ciągle musi bć ze mną,...
Nie moge Go na chwile zostawić...bo mnie szuka...
Oj cięzki okres mi się zapowiada....

Ca zbierać dupsku z łózka i wstawać..dziś w końcu chłodniej i przyjemniej...

A..co do zachcianek i wagi w ciązy..
Ja tez się martwie bo waże dopiero 48kg...
Startowałam z 47..schudłam na początku do 43..tak że mam 5kg na plusie..
przy wzroście 158cm
A niby dużo jem..zwłaszcza na noc...
Nie mam żadnych zachcianek..teraz w te upały to wogóle nie musiałbym jeść...
Jem z przymusu...
Nie wiem o co kaman..
W środe mam wizyte i spaytam czy wszystko ok..
w pierwszej ciązy tez niedużo przytyłam..najwięcej właśnie w ostatnich miesiącach.
ale suma sumaru wyszła +11kg... No a dzidek był spory bo ważył 3450

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-07-03 o 07:29
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 07:56   #3370
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Mi też chce się piwa, czasami biorę łyczka od męża. Ale to dopiero niedawno, w pierwszym trymestrze się bałam. I dwa razy zdarzyło mi się pić Karmi, ale nie po całej butelce.
(...)
Też piłam, Ale to jabłkowe wogóle nie przypomina smakiem piwa. A może są jakieś inne?
No to jabłkowe smakuje po prostu jak sok, ale jest też "piwo" Bavaria o smaku piwa w takiej większej buteleczce niż jabłkowe

-----------------------------
Ja wczoraj byłam na pępkówce u znajomego i muszę powiedzieć, że mężczyźni są okropni w swoich opowieściach. Ogólnie wg młodych tatusiów poród to pikuś (ciekawe czy to samo uważają ich żony??), poekscytowali się trochę jakie to obrzydliwe, jak wygląda łożysko, co i komu nacięto i jak długo się goi itd. Oczywiście (uwaga!) panowie pouczyli mnie jak najlepiej rodzić i w którym szpitalu, a jak wyraziłam sprzeciw to się dowiedziałam, że "co ja tam wiem" jak oni są już "doświadczeni"!

Wyszłam po prostu zażenowana, dzisiaj rano powiedziałam do męża, że mam tylko nadzieję iż on się nie będzie takimi szczegółami dzielił z kolegami, ale on też uważa, że takie opowieści o własnej żonie są po prostu żenujące dla innych... No na prawdę nie wszystkimi przeżyciami trzeba się podzielić ze znajomymi aż tak dosłownie.

Do tego te głupie "porady" facetów, którzy coś tam usłyszeli od żony albo na szkole rodzenia i myślą, że wiedzą o czym mówią...

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Klarissko olać kasę, starczy mi to, co mam.
Ale chodzi mi o wiedzę, o pomoc innym- taką bezinteresowną w stylu dra Judyma. Za późno na to wpadłam, że mi się marzy
Juz myślałam, czy nie zrobic sobie kursu na ratowNIKa medycznego, tez bym tak pewnie kochała pracę jak mężuś bordowej
Jeśli chodzi o możliwość pomagania innym to cię rozumiem, ale tak na prawdę to zawsze mamy Każdy człowiek może pomagać innym wg swoich możliwości. Ja tam się staram zrobić to i owo dla innych w ramach swojej pracy a także prywatnie.

A co do pomocy medycznej to w ubiegłym roku wraz z mężem zrobiliśmy sobie certyfikaty na pierwszą pomoc bo tak uznaliśmy, że nigdy nie wiadomo kiedy trzeba będzie komuś udzielić przedmedycznej pomocy, a w sumie pasuje wtedy pomóc a nie zaszkodzić jeszcze bardziej . Kurs był fajny, ciekawy a opłata za niego zasilała konto lokalnej fundacji

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja tak strasznie marze o wakacjach, jakiejs dalekiej podróży... w przyszłym roku moze polecimy gdzieś ale bez dzidziusia, bo ja chyba bałabym się z taka małą, no chyba ze autkiem nad polskie morze...(ale to nie to samo)
ciekawe czy babcie sie zgodza zostac i ciekawe czy mi serce nie peknie...
My chcieliśmy w tym roku zrobić sobie 2 - tygodniową motocyklową wyprawę po Skandynawii No i teraz planujemy ją odbyć za rok o ile ktoś (np. teściowa ) zgodzi się nam przygarnąć dziecko na 2 tygodnie. To takie nasze małe wspólne marzenie które mam nadzieję jedynie odsunie się w czasie.

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-03 o 07:57
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 10:07   #3371
gabisun
Zakorzenienie

Aneczka nie martw się wagą, ja mam na plusie na razie 5kg, a startowałam z wagą 50kg przy wzroście 165cm ginka się tym nie martwi więc ja też nie a jem naprawdę sporo, ale dużo warzyw i owoców.

Shinee współczuję sytuacji nie znam się na takich rzeczach więc nie pomogę, może macie jakiegoś znajomego prawnika? albo wejdź na jakieś forum prawnicze i opisz sytuację, może ktoś pomoże?

Moja Mała też prawie non stop się rusza a jak tata brzuszek pogłaszcze to już całkiem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 10:14   #3372
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć,
dziś troszkę spokojniej, jak widzę... to dobrze - będzie mniej nadrabiania Obudziłam się przed 5:L00 i spać już nie mogłam. Mój mąż tak samo. A poszliśmy spać ok. północy. Dziś idziemy na imieniny do teściowej, więc chyba jakaś drzemka popołudniowa będzie zalecana.

Wczoraj zrobiłam zakupy na Allegro:
koszulki nocne (wczoraj kupiłam i wczoraj otrzymałam potwierdzenie wysłania!) od użytkownika margotkrakowpl
http://www.allegro.pl/item1095567800...wyprzedaz.html
I troszkę innych zakupów u: JustineX oraz r_p77

angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:38   #3373
bordowa
Wtajemniczenie

Zaczęłam dziś 8 miesiąc

Wczoraj wieczorem tak mnie Tż wkurzył, że musiałam wziąć zimny prysznic, żeby zacząć normalnie oddychać, bo miałam problemy z mówieniem ... Od razu się położyłam i cud, że szybko zasnęłam, bo jeszcze bym Małej zaszkodziła. No i dobrze, że zasnęłam przed jego powrotem, bo przynajmniej jego widok mnie nie wkurzał jeszcze przed snem. Dziś już się nie stresuję, po temacie, nie będę zdrowia Małej narażać przez gówniarskie zachowanie tatusia.

Tyle z Was tu pisało, ze używacie jakichś tam olejków i oliwek to też sobie kupiłam. I dostaję szału! Cała się świecę, ślizgam, a naprawdę nałożyłam minimum. Nie znoszę olejków!

Czy mi się wydaje, czy od kilku dni nie było Eveliouses?

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-07-03 o 11:44
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:47   #3374
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Zaczęłam dziś 8 miesiąc
SUPER Jejku, jak ten czas szybko leci...
Cytat:
Wczoraj wieczorem tak mnie Tż wkurzył, że musiałam wziąć zimny prysznic, żeby zacząć normalnie oddychać, bo miałam problemy z mówieniem ... Od razu się położyłam i cud, że szybko zasnęłam, bo jeszcze bym Małej zaszkodziła. No i dobrze, że zasnęłam przed jego powrotem, bo przynajmniej jego widok mnie nie wkurzał jeszcze przed snem. Dziś już się nie stresuję, po temacie, nie będę zdrowia Małej narażać przez gówniarskie zachowanie tatusia.
chyba coś w powietrzu wczoraj było, bo my mieliśmy wczoraj kilka sprzeczek w ciągu dnia ;/

Cytat:
Tyle z Was tu pisało, ze używacie jakichś tam olejków i oliwek to też sobie kupiłam. I dostaję szału! Cała się świecę, ślizgam, a naprawdę nałożyłam minimum. Nie znoszę olejków!
ja tez nie

Cytat:
też to zauważyłam...
Stary 2010-07-03, 12:09   #3375
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Cześć,
dziś troszkę spokojniej, jak widzę... to dobrze - będzie mniej nadrabiania Obudziłam się przed 5:L00 i spać już nie mogłam. Mój mąż tak samo. A poszliśmy spać ok. północy. Dziś idziemy na imieniny do teściowej, więc chyba jakaś drzemka popołudniowa będzie zalecana.

koszulki nocne (wczoraj kupiłam i wczoraj otrzymałam potwierdzenie wysłania!) od użytkownika margotkrakowpl

też mam koszulki od tej babki

Tak pisałyście o tym piwie...jak ja bym się teraz takiego schłodzonego Żubra napiła już nawet Lecha bym zniosła muszę namówić tż żeby sobie coś na wieczór kupił to mu skubnę chociaż łyczka

dostałam dzisiaj śliczny kombinezon taki z butkami rozmiar 86, myślicie że będzie dobry na kolejną zimę?

Stary 2010-07-03, 12:13   #3376
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Zaczęłam dziś 8 miesiąc

ach ci tatusiowie mój TZ czasem mnie doprowadza do szału, jak z dzieckiem
co do Eveliouses to ona zauwazyłam ze czasem tak znika na kilka dni po czym wraca, nadrabia, odpisuje i znowu jej nie ma takze podejrzewam ze korzysta z pogody a ieczorem jej sie nie chce zaglądać

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 12:29   #3377
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Majka232, i jak zakupy na allegro? Ja wczoraj kupiłam u tego sprzedawcy co ty okrycie kąpielowe "Kocham tatę"- TŻ zachwycony Kupiłam też 3 prześcieradełka z gumką z jerseyu (nie znoszę frotte), te po 11,45- widziałam dzisiaj takie w carrefourze po 19,90!! Prześcieradełka kolorowe, chyba pod kolor ścian w pokoju- jednak malujemy na brzoskwiniowo sypialnię.. Łóżeczko też już upatrzyliśmy na allegro
Nie dostałam jeszcze paczki, powinna przyjść wtorek-środa, więc dam znać co i jak. zamówiłam okrycia kąpielowe, te pak. po 2 szt., prześcieradełko frotte w kolorze zielone jabłuszko a tych z jerseju to nawet nie zauważyłam, bo też bym wzięła jedno. Poza tym pokrowce na przewijak 2szt, pieluchy tetra i flanela, termometr do wanienki, czapeczkę itd.
Wczoraj zamówiłam też pościel u innego sprzedawcy i taką naklejkę - duże srebrne drzewo na ścianę (nie dla dzidzi), więc zaszalałam

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
naked21bo jak wy piszecie że w 27 tyg na plusie 5kg lub 30tyg 8kg to wydawało mi się że za dużo waże...ale myśle że same moje cycki ważą z 10 kg
Moje też ważą kilka kilo

Cytat:
Fajne koszule. Ja mam 2 podobne, kupione na ryneczku za 14 zł

Co do piwka to ja piłam (od czasu do czasu ) Lecha bezalkoholowego, ale koleżanki mnie uświadomiły, że jest piwo, które ma całkiem 0% i polecały właśnie Bavarię. Jabłkowa jest pycha (chociaż piwa nie przypomina), a le jest też zwykła i ta jest piwna i smaczniejsza niż Lech.

Wczoraj kupiłam w Smyku śliczny kaftanik za 11,80 zł (przeceniony z 24,90 zł), ale przy kasie pani mi mówi, że on kosztuje 24,90, a ja że chyba obowiązuje cena na metce i bez problemu go kupiłam w tej obniżonej cenie, bo się okazało, że ometkowano nie te kaftaniki ale na te drugie też zapoluję, bo są śliczne - z naszytą żyrafką, ten mój z naszywką misiem
Stary 2010-07-03, 12:40   #3378
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
dostałam dzisiaj śliczny kombinezon taki z butkami rozmiar 86, myślicie że będzie dobry na kolejną zimę?
nie mam pojęcia, bo dzieci rosną w różnym tempie...

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Fajne koszule. Ja mam 2 podobne, kupione na ryneczku za 14 zł
u nas podobne koszule po 25-30 zł/szt. u 'ruskich', wiec tu przy zakupie 2 szt. nawet z przesyłką wyszło taniej.
Stary 2010-07-03, 12:50   #3379
martucha84
Zakorzenienie

Astorianka pomysl czy on mialy dla ciebie takie skrupuly i dobre serce jak ty dla niego? a jakby umoczyl ta kase i was oboje by obciazyli? nie ma sentymentow w pracy...

kasienka boroczko.. uwazaj na siebie..

malwina jak madrze o tej wodzie napisalas a jesli chodzi owage to ja jestem w 34/35 tygodniu i mam 9 na plusie..

ile bysmy nie mialy to jesli z dzieckiem jest wsyztko ok to nie ma sie czym martwic
Stary 2010-07-03, 13:17   #3380
Majka232
Zakorzenienie

angelikaw - ja przypadkiem znalazłam taki ryneczek (a już miałam zamawiać na all) i kupiłam 3 koszule od ręki, pewnie dokupię jeszcze z 1 i jakiś szlafroczek.

Ja się ważę we wtorki i waga z 25t4d to prawie 8kg na plus.
W I trymestrze przytyłam za dużo, bo nie miałam mdłości i bardzo dopisywał mi apetyt
W brzuszku mam 90,5 cm (26t1d), a Wy ile macie w obwodzie Waszych?
Stary 2010-07-03, 14:11   #3381
Astorianka
Raczkowanie

ja jutro rano będę się ważyć, ale boję się, że ten miesiąc pod znakiem żarcia spowodował większy przyrost wagi niż książkowy kg... Zobaczymy.

Dzisiaj straszny upał, nawet nad morzem słońce daje we znaki. Poszłam do swojej pracy porozmawiać z dziewczyną, która mnie zastępuje (jest dzisiaj mimo, że sobota i urzędy mają wolne). Porozmawiałysmy sobie o obecnej sytuacji, pracowniku i co zrobimy w związku z tym. Oczywiście decyzje wychodzą ode mnie, ale ona też musi o wszystkim wiedzieć.Kolesiowi postawię warunki, jeżeli ich nie dotrzyma - droga wolna. No i mam nadzieję, że jednak uda się ocalić te kilka mln...
Skomplikowane to, ale macie rację, kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupę... Od poniedziałku zaczynam nowe porządki w swoim miejscu pracy. Miał być zespół, prawdziwy team gdzie każdy wie gdzie jego miejsce i co robić, zaufanie itd. Skoro on tego nie respektuje, to ja też kończę z dupokryciem...

Posmarowałąm stopy i łydki kremem perfecty i.... chyba dostaję jakiegoś uczulenia a już myślałam, że trafiłam środek-cudo.
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 15:06   #3382
dra
Zakorzenienie

hej
dziewczyny jak urodzimy będziemy się martwić,a teraz najważniejsza dzidzia
ja mimo,że 4 miechy wymiotowałam 2 kg w doł poszło,ale tego nie liczę licze z jaką wagą startowałam czyli 52kg dziś się wazyłam i 63 czyli 11kg na plusie przy wzroście 168,ale zauważyłam,ze I i II trymestr przybierałam ładnie,a teraz jakbym staneła z lekka
a obwód w brzuszku start 88cm teraz 104cm czyli 16cm,ale co tam ja będę się przejmować ja czekałam bardzo długo na dzidzie i dla mnie nic innego ważne nie jest niż dzidzia,a po porodzie zacznę się martwić
pozdrawiam
Stary 2010-07-03, 15:06   #3383
gabisun
Zakorzenienie

Lenka, Majka a u kogo zamawiałyście ge rzeczy? bo coś nie mogę znaleźć linka

Stary 2010-07-03, 15:25   #3384
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Lenka, Majka a u kogo zamawiałyście ge rzeczy? bo coś nie mogę znaleźć linka

Proszę - http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12251737
Stary 2010-07-03, 15:47   #3385
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dziękuję

Stary 2010-07-03, 16:20   #3386
elenka1
Rozeznanie

co tu dzisiaj tak cicho ja cierpie na nude i nie mam co czytać

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 16:47   #3387
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
od Justinex kupilam juz trzy paki i jestem zadowolona z jakosci
A te koszulki to jakisch rozmiarow kupujecie, wielkie? bo brzuszki nam urosna jeszcze?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 17:20   #3388
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
od Justinex kupilam juz trzy paki i jestem zadowolona z jakosci
A te koszulki to jakisch rozmiarow kupujecie, wielkie? bo brzuszki nam urosna jeszcze?
ja kupiłam s,a i tak jest duża a aż tak drastycznie chyba brzuszki nam nie podrosną, zresztą te koszulki są luźne

Stary 2010-07-03, 17:48   #3389
ycnan
Zadomowienie

Witam Kochane,

Nie piszę ostatnio, bo jestem zdana na łaskę męża w kwestii korzystania z jego komputera (mój lapek powinien już być w przyszłym tygodniu) ale czytam codziennie i jestem na bieżąco z tematami.

Wpadłam tylko pochwalić się, że dziś się broniłam i od teraz noszę "zaszczytny" tytuł MGR Piąteczka jest, więc ulżyło niesamowicie Mężuś dumny

Co do zakupów dla dzieciaczka, to byłam wczoraj w teskaczu i jest masa ciuszków w promocji (choć już przegrzebane) i mojemu Borysowi kupiłam paczkę pięciu body za 19zł (na więcej się nie mogłam zdecydować, bo sama byłam, a nie chciałam kupić wszystkiego) Cudeńka - wczoraj siedziałam i pól dnia macałam i przykładałam do brzuszka
A w związku z tym, że mam studia z głowy, to od poniedziałku zaczynam kupować wszystko dla siebie i synka - wreszcie mam czas A za tydzień mamcia ma urlop to ze mną będzie biegać po sklepach

Wszystkie zdjęcia brzusiów - cudowne I na zdjęciach nie można porównywać, który bębenek większy Trzeba by na żywo zobaczyć oba

Lecę, bo mąż już się czai na komputer ...wracaj mój laptopku...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 19:17   #3390
dra
Zakorzenienie

ycnan gratki pani magister
no teraz będziesz mieć czas i zaczniesz zakupki

a ja w końcu aparat odzyskałam i wklejam brzuchol 30tc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości