|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
ale się narobiłam - od rana marynuję mięsko, ryby, sałatki, nadzienie do tortilli
![]() dobrze, ze tort zamówiliśmy ![]() w każdym razie do urodzin jeszcze trochę, a ja już nie mam siły i jeszcze ten upał - nie wiem czy wytrzymamy w ogrodzie ![]() na dodatek pomalowałam sobie wczoraj paznokcie z mega bazami i utrwalaczami, zeby na dziś było pięknie i nic się nie zniszczyło przy robocie w kuchni i guzik - starte końcówki i delikatne starcie przy brzegach no ale czego się spodziewać - od 7 moczę ręce w czymś i zmywam na okrągło ![]() nie mam już czasu robić od nowa, bo włosy jeszcze muszę zrobić - tylko domaluję i pociągnę Top Coatem - mam nadzieję, ze ładnie wyjdzie i nie będę czuła się jak niechluj ![]() zmykam chwilę odpocząć przy kawce - moze zajrzę wieczorem
|
|
#2192 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() tylko kurcze powiem Ci, ze strasznie ciezko jest znalezc ten odcien co chce czyli bri e, czytalam, ze bardzo ciezko uzyskac ten odcien, najczesciej wychodza bri e21 e22 e23 e24 - czyli pregowane niby ludzie widze w hodowlach pisza, ze kotek jest bri e, bez numerkow a widze na zdjeciu, ze ma pregi ehhh dlatego zatrzymalam sie przy tej aukcji bo ten dorsly kocur jest idealny a znajac moje szczescie wyrosnie mi pasiak ![]() nie wiem ile km, zaraz sprawdze
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-07-03 o 11:59 |
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w hodowli pewnie więcej zawołają za takiego, skoro to rzadkość. Nasz kocur jest pręgowany.Wzięliśmy rozetkowe pręgi, bo cena była względnie do przyjęcia. Z pręgami czy bez i tak go będziesz kochać
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2194 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale bardzo bym chciala takiego lwa ![]() mam do strzyzowa 800km ![]() moze by kurna zrobic tak zeby wyslal tego kota gdzies do kogos znajomego w polsce, ktory mieszka troche blizej i tam jechac odebrac? nie wiem juz sama
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niestety nie daje super gwarancji ale jest wielkie prawdopodobieństwo.Wydaje mi się, że nikt nie transportuje żywego towaru. Na kociarskich forach, często ludzie sobie przewożą stworki, jak akurat jadą w podobnym kierunku i spotykają się w połowie trasy. Ale lepiej by było jakbyś sama pojechała,porozmawiała, obejrzała warunki hodowli itp
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2196 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale 800km? ![]() znalazlam jeszcze kremowki w gdansku, juz poprosilam o przeslanie fotek najtrudniej znalezc czekoladki, w zasadzie znalazlam tylko te co wklejalam wczesniej, ale pewnie cena zabojcza a Ty masz obydwa rodowodowe tak?
|
|
|
#2197 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
zdolny chłopczyk!Cytat:
i to niedaleko mnie ale ta cena ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... chociaż blizej będziesz miała do mayahy ![]() Cytat:
udanej imprezki życzę to lecę dać małemu obiadek
|
|||||
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
tak, psa też, choć raz przygarnęłam z tzw,domku tymczasowego kotkę -dachówkę z Warszawy, i odchowałam jedną ogrodową(z mamy ogródka) Zuzię.
Wybór zwierząt to działka męża-za moją akceptacją
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie rozgadałyście o kotkach
ja moze kiedys tez kupię, ale dopiero jak będe miała swój domek.obiad zrobiony ide kawe drugą zrobic i w miedzyczasie głowę umyć, bo po południu jedziemy do teściów na noc. Zostaniemy do jutra, jakieś ognisko zrobimy może, bo grile mi sie znudziły już
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-07-03 o 13:10 |
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
u ciebie Wojtusiu pada, a u mnie żar z nieba się leje.
Do apteki nie dotarłam, bo L postanowiła uciąć sobie drzemkę, więc jak się tylko obudzi to wybywam do apteki i na basenik. Zdążyłam zmienić u nas pościel i porozkładać 3suche suszarki prania.Gdybym prasowała, nie wygrzebałabym się tak szybko.
|
|
|
#2201 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie nie wiem jaka cena jeszcze
kurcze mam teraz metlik z tymi kotami chyba nigdzie nie dostane idealnej gladkiej kremoweczki a czekolade bardzo ciezko dostac podejrzewam, ze te czekoladki z tej strony beda ega drogie
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyznam się że mi 2x hodowcy poszli na taki układ. Spisaliśmy umowę i spłaciłam co do grosika. Pierwszy raz właśnie bengala, a potem naszego buldożka, który nie stąpa już po tej ziemi
|
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doskonale cię rozumiem, sama jak zacznę prasować to skończyć nie mogę. Układam uprasowane rzeczy na stosiku, a Oliwia po swojemu je układa, a więc ja musze później jeszcze raz je składać
|
|
|
|
|
#2204 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
chociaz mamy juz ich tyle
|
|
|
#2205 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Bartusia Ale laseczka z Ciebie coś Ty z brzuchem zrobiła też tak chcę Cytat:
jesteśmy z Tobą ![]() Ale grzeje Amela śpi, ale pewnie za chwilkę wstanie. Dzisiaj wymyśliła sobie nową zabawę. Wrzucała spinacze do prania przez te otworki w drzwiach do łazienki sprzedana była na 30 min ![]() O kotkach to wy mi tu nawet nie piszcie bo zła taka na moją jestem w nocy za ćmą ganiała i kwiatek zrzuciła taki huk był, ale Amelki na szczęście nie obudziła, za to ja już nie zasnęłam, a rano miałam zajęcie A sierść i tak jest wszędzie choćby nie wiem jak dużo odkurzał
|
|
#2206 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o to Abbi
![]() musi byc moj!!!!!! ![]() TZ brzeczy, zekasy duzo, ze na wakacje musi wydac.......wrrr juz ja cos wymysle
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna puszysta kuleczka Abbi to hodowlane czy wasze imię? Nikogo od 15 ![]() U mnie kąpiel z dnia na dzień coraz później, ale świetnie się bawiła więc czekałam kiedy zacznie ziewać i trzeć oczy. Jutro na 7idę do kościoła.Muszę się wyspowiadać Za tydzień "ten" ślub, który okazał się kością niezgody.Telegram już mam.Dokupię kwiaty. Nie mam czerwonej torebki ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- acha i jadę zaraz po kościółku na giełdę rzeczy używanych.Musze upolować fotelik do roweru.
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że temat kotów wciąż aktualny
![]() my już po imprezie - Tomek wykąpany w wanience... do basenu wchodził, ale nie chciał usiąść - kąpielą tego nazwać nie można, ale wodowanie było w zasadzie cała zabawa to było wyciąganie kulek z wody, wrzucanie i tak w kółko jestem mega zmęczona, nie miałam kiedy zjeść, bo biegałam za Tomkiem, a na koniec jeszcze pozmywałam wszystkie gary i poszła zbierać truskawki, porzeczki i jagody kamczackie zaraz może jakąś fotkę wrzucę, ale nie mam za dużo, bo ja nagrywałam film, a teść robił fotki (w zasadzie to fotkami się tylko zajmował, a grilla i gości zaniedbywał - kiepscy gospodarze z moich teściów, ale nie chce mi się znów o tym pisać)
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-07-03 o 20:17 |
|
|
|
#2209 |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeść...
ale tu wieje Pusto i głucho...Ja też nie miałam jakoś czasu ani weny pisać dzisiaj, no ale przynajmniej nie mam dużo do nadrabiania ![]() Svinecko kotek cudny p4w napracowałaś się biedaku Tomuś uroczy, w tym ubranku jak zawodowy pływak wygląda Fajny ma basenik, super pomysł z tą rynienką na kulki kasiu, owocnego polowania na siodełko jutro jakby co to mój dziadek, który wiele niepotrzebnych rzeczy chomikuje Bóg jeden wie po co ma jeszcze wiklinowy kosz w którym ja jeździłam, mogę Ci odstąpić Nam dzień minał miło i spokojnie we dwójkę...powiem Wam że smutne to trochę, odetchnęłam psychicznie, nikt nie burczał, nie miał pretensji o każdą pierdołę za nikim nie musiałam non stop sprzątać....no oczywiście poza moim huragankiem małym, który rozrzuca wszystko z prędkością światła ![]() Martynka miała dzisiaj premierę kąpieli w dorosłe wannie Podobało jej się bardzo, non stop tylko chciała, żeby jej prysznic puszczać
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale pusto dzisiaj rzeczywiście... Dziękuję za miłe komentarze odnośnie łazienki Svi wszystkie koty, które pokazałaś są śliczne, ale te czekoladki.. ![]() p4w z Tomaszka to już naprawdę duży chłopczyk A w tym stroju wygląda jakby właśnie zszedł z faliMy dzisiaj byliśmy na grilu u teściów-spokojne, rodzinne popołudnie. Gorąco, ale do zniesienia. Zośce jakby znowu katar się nasilił-cały dzień jej odciągaliśmy, na widok fridy i innych gadżetów donosowych dostaje histerii Dzisiaj w dzień spała tylko 40 min i od 20 kima. Założyłam jej skarpetki dzisiaj, bo to moze od tego ten większy katar bo całą noc odkryta śpi. Jutro nad jeziorko planujemy, zobaczymy jak Zośka się będzie czuła z rana. Jednym okiem oglądam mecz, ale jakoś średnio mnie interesuje. Od poniedziałku do pracy, więc już na bieżąco będę ![]() A Czeko to kiedy miała jechać? Bo chciałam zapytać o te kolczyli u Werci, ale chyba jej nie ma już... Przebite ma uszki?
|
#2211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekoladka wczoraj popołudniu wyjeżdżała, a Wercia bez kolczyków - w gabinecie uznała, ze jednak nie chce ![]() Zmykam do wanny, maseczkę na włosy sobie nałożę, może jakoś mi się lepiej skręcą...muszę chyba wzorem Katarzynki poszukać i poczytać co by tu z nimi zrobić...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-03 o 21:53 |
|
|
|
|
#2212 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o mamo 3 posty
![]() my zawiezlismy malego do tesciow i bylismy lodowki ogladac Eryk zostaje na noc u moich rodzicow kat.....no slodki jest, ale maly....to zn w sredniej urodzeniowej sie miesci, nawet troche ponad nia ale jest mniejszy niz jego brat - TZ mowi zeby brac tamtego bo sie okaze jakis najslabszy chorowity i dopiero bedzie - hmmm moze rzeczywiscie? moze dlatego jest najspokojniejszy nie wiemAbbi to imie hodowlane nawet nie bede wrzucac fotek od innych hodowcow bo sie rozplyniecie p4w Tomaszek cudny macie taka sama chustke z hm
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wercia uznała...? ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Dobra ja się żegnam i mówię dobranoc
|
|
#2214 |
|
Ola-Unhola
|
Hej...
Zmęczona jestem i nie chce mi się pisać. Byliśy na zakupach, w realu i tesco. Właściwie głownie żarcie kupowaliśmy, z wielką łaską słoiki dla A. i klika par spodenek dla Małża, bo co roku przybywa mu 5-7 kg, więc z tamtego lata nic już nie pasuje.... Ja załapałam się na krem do buźki i klapki piankowe za 4,99. Wg mego małża nie mam potrzeby kupowania klapek-butów, bo w głowie mi się przewraca i chce się lansować nad morzem ![]() Także jeżeli w poniedziałek listonosz nie przyniesie mi takich sandałek które 1 miesiąc temu zamawiałam na wizażu, to będę paradowałam w różowych, prysznicowych klapeczkach z pianki ...do wszystkiego.... Bartuś dalej u rodziców, pluska się w basenie, Antoś po pobycie u dziadków padł w domu o 18, 30. W domu mam stertę ciuchów, parawany, baseny itp. Wszystko wala się wszędzie, a ja nie mam mocy, żeby to zebrać do kupy i spakować.... Svi, śliczne te kotki anula, wiem o czym piszesz, mam to samo i to baaardzo często... megi, dziękuję p4w, Tomaszek śliczny i rodzice też niczego sobie ![]() Cieszę się, ze imprezka udana Idę się już kłaść, bo pewnie pobudka będzie ok 6, jak tak wcześnie Mały zasnął, albo tak jak dzisiaj obudzi się ok 2 i będzie harcował ![]() papa
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Ja tylko na momencik...ciężko było wcześniej wpaść, ale na szczęście udało się Jutro skoro świt wyjeżdżamy, już się doczekać nie mogę mam nadzieję, że wszystko się uda...pogoda dopisze, Mała da radę bez żadnych przebojów...i cała masa innych przypadków A więc żegnam się na tydzień...aż się boję ile będę miała do nadrobienia...oj nazbiera się tego Gdyby coś super ważnego się działo to dajcie znać (na nowy numer )Buziaki dziewczyny i "do zobaczenia" w następną niedzielę ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#2216 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karola udanego wyjazdu
![]() a ja nie mam nowego nr
|
|
#2217 |
|
Ola-Unhola
|
Udanego wyjazdu Karola
Dzień Dobry A co tu tak pusto ? ![]() Dzisiaj pobudka ok 6. Średnio się wyspałam, ale nie jest źle. Czas zacząć ciąg dalszy pakowania, bo zaczynam potykac sie o wszystko... Miłej niedzieli Jakby co, to piję kawkę i zaglądam, gdyby któraś się pojawiła do towarzystwa
|
#2218 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no
Czekoladka pisała że mała tak się kręciła że nie dali rady ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() A tak na serio - mam nadzieję, ze tamte dotrą w pon. reszta bez komentarza ![]() masz nosa ![]() Cytat:
![]() Dzień doberek, byłyśmy już z córcią w kościele i na wyborach Mała padła, mam nadzieję, że pośpi trochę
|
|
#2219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam ostatnio alergię na małża - mam wrażenie, ze specjalnie głupio gada, zeby mnie wkurzyć ![]() Cytat:
poważnie - fajna jest - szybko schnie, więc pomyślałam, ze do basenu idealna będzie ![]() Cytat:
moze zapodaj adresem wakacyjnym na pw i jak by co to Ci kilka par japonek podeślę (mamy chyba ten sam rozmiar-37) rodzice namawiali Tomusia, zeby wszedł do wody, bo wszyscy chcieli to zrobić za niego, ale nikt sie nie odważył - wszyscy tylko niby zachęcając moczyli ręce... mój brat prawie w ubraniu wskoczył, a Tomuś tylko się uśmiechał z boku i wyciągał kolejne kulki
|
|
|
#2220 |
|
Ola-Unhola
|
anula, to smacznego
![]() Jeszcze 9 nie ma, a Ty już po spacerku, wyborach.. P4w, dzięki , liczę jednak, ze jutro dojdą te sandałki ![]() Jak taka pogoda, to i ja bym wskoczyła. U rodziców, Bartek ma taki wieeelki basen rozłożony i jak tam wczoraj byliśmy, to aż mnie pchało do tej wody. Przy takim skwarze...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale jest wielkie prawdopodobieństwo.
zdolny chłopczyk!

też tak chcę
w nocy za ćmą ganiała i kwiatek zrzuciła
Za tydzień "ten" ślub, który okazał się kością niezgody.