![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: etorebka.pl - część X
Nie, wniosek z tego taki, że z dala się tęskni za tym, czego się nie ma. Szkoda tylko, że większość odpowiedzialność za kraj czują ludzie, których de facto wybór ten nie dotyczy.
#1802 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpowiedź brzmi: TAK chociażby na m-c, czy 2, ale zawsze to coś ...
![]() |
#1803 | |
BAN stały
|
Cytat:
Stwierdziłam tylko, że z moich obserwacji w większości ludzie prości i niewykształceni właśnie z sentymentem wypowiadają się o PRL-u i z tego wyciagam wnioski. Takie opinie o PRL są po prostu niemądre. Jeszcze raz powtarzam, że nikogo nie chciałam urazić. Jeśli zrobiło Ci się przykro, to przepraszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
tak poszłabym bo tyrałam i za 5 złotych. Bo nie mogłam wybrzydzać. I z pracy za 5 zł potrafiłam także awansować i zarabiać więcej. I o tym właśnie mówię, podejście "nie pójdę harować za 5 zł, wolę w ogóle nie pracować". I odpowiadając na pytanie - tak, większość osób idzie na uczelnie prywatne żeby mieć papier, na publiczne zresztą w większości też. I tak, nadal uważam że większość szkół prywatnych jest kiepska (jak napisałam publicznych też).
i dalej uważam, że lepsza JAKAKOLWIEK praca niż żadna. Wolę mieć 1000 zł co miesiąc niż nie mieć tego 1000 zł. (bo mieć 1000 zł a nie mieć to razem 2000 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1806 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
często Ci głosujący za granicą nie mają bezpośredniej styczności z realiami w kraju i głosują trochę po omacku, a ci którzy żyją w tym kraju i powinni wiedzieć co się dzieje siedzą na dupsku i mają to w du.. ![]()
![]() |
#1807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przecież napisała że chodziła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | ||
Zakorzenienie
|
o 1:10 następna konferencja PKW ..
jestem ciekawa co powiedzą ![]()
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Jak przeczytacie mojego posta to napisałam, że są dobre uczelnie ale jest ich stosunkowo niewiele. A prywatnych jest dużo więcej niż państwowych - dla przykładu Opole, publiczna politechnika, uniwersytet i szkoła medyczna. Publiczna wszia, wsb, ahe, janski, szkola administracji biurowej i costam jeszcze sie otwiera. Gdzie i politechnika i uniwerek są już kiepskie i rynek jest naprawdę nasycony. Po co w 120 tysiecznym miescie 5 prywatnych uczelni z ekonomia i marketingiem? Jaka to ma wartosc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() martini z tą tesknota prawda-ale przecież kto powiedział, że wszyscy mieszkają na stałe za granicą i nie wrócą oraz, że nie mają pojęcia co się dzieje?
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I tyle, u Ciebie zwyciężyła miłość, u mnie rozsądek. Oby życie ułożyło nam się równie dobrze. ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- A gdzie ja napisałam, że nie ma pojęcia? Wręcz jest odwrotnie, na obczyźnie bardziej się interesują tym, co się tutaj dzieje, niż nas, tutaj żyjących. A co do powrotu, to raczej wątpię, żeby ktoś zamienił stabilizację, którą już osiągnął i przyjeżdżał tutaj, żeby od nowa wszystko zacząć. Jasne, część wróci, bo zatęsknią, bo im się nie uda, bo rodzina przyciągnie. Ale to jest minimalna część.
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | ||
Zakorzenienie
|
ufff ...
![]()
![]() |
#1814 | |
Ania
|
Cytat:
![]() Ja też zgadzam się, że większość osób idzie na prywatne uczelnie żeby mieć papier ![]() ![]() Ehhh, dobra to wątek o torebkach, dobrze że tu moderatorzy nie latają z pałami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz mi dadzą bana za psucie atmosfery wątku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pracowały u mnie osoby, które traciły kupę kasy na dojazd i zostawało im przy wypłacie np. 500 zł. I też wolały 500 zł niż zero. I w tej pracy też zaczynałam od jakiegoś marnego 6.50. A taki oszałamiający sarkazm w połowie dyskusji mogłaś sobie darować. Widać studiowanie nie wpływa zbytnio na tok rozumowania. Ale narzekaj dalej narzekaj. Ja zdania nie zmienię, ty też nie musisz. Ciekawe kto lepiej wyjdzie na tym. Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2010-07-05 o 00:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Ania
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
za 0 zł tym bardziej.
I jestem zdania, że perspektywy kształtujemy sobie sami również dostosowując się do wymogów rynku. Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2010-07-05 o 00:29 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zupełnie zapomiałam(wymazałam z pamięci) to że pracowałam za 5zł na godzinę i było mi świetnie(Uwaga sarkazm) dostałam 600zł-300zł poszło na czesne i jakbym miała się utrzymać za 300zł to nie wiem czy byłabym szczęśliwa, że mam pracę, a niestety np. na kasie dostaje się 600-800zł i nie pracują tam studenci, tylko osoby, które muszą się z tego utrzymać.
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
Ale tu nie jest rozmowa o tym, że są niskie pensje tylko o tym czy w ogóle pracować w takim miejscu jak nie masz innego wyjścia. Ja uważam, że lepiej pracować, wy że nie. ok. Kończmy temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no popatrz ostatnio widziałam ogłoszenie w Biedronce 1800 zł brutto plus premie .. to chyba raczej nie 600 zł .. ![]()
![]() |
#1823 |
Ania
|
Najlepszym rozwiązaniem byłoby teraz usunięcie jakichś 30 wcześniejszych postów, bo jak ktoś tu trafi z przekonaniem, że przeczyta coś o torebkach to się zdziwi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |||
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że nie do końca, ale ok
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I tutaj proponuję zakończyć, każdy ma inną opinię i już. ![]() ![]()
![]() |
#1825 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja się do tej wypowiedzi odniosłam, zaznaczając, że większość takich sentymentalnych wypowiedzi pochodzi od określonego typu ludzi. Nigdzie nie napisałam, że wszyscy słabo wykształceni za PRL-em tęsknią. To zasadnicza różnica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam to stwierdzenie ![]() za każdym razem mogłabym je powtarzać po wszelakiej wymianie zdań, ale czasem niektórzy sie obrażają, że ma się inne poglądy od nich ![]() najważniejszym faktem jest to, że jest coś co nas wszystkie łaczy .. torebki ![]() mam ochotę na Andi ![]() jestem ciekawa co odpisze P. Krzysiu o pudrowej Andi .. ![]()
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2010-07-05 o 00:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
BAN stały
|
Pewnie odpisze:
"Witaj. Na razie nie przewidujemy dostawy pudrowej Andi. Pozdrawiam Krzysztof Zawadzki". " ![]() A za miesiąc pojawi się Andi pudrowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie liczę pana Krzysztofa, który jest cichym bohaterem każdej części i bez niego ani rusz ![]()
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystkie premie przepadają bo przychodzą złodzieje i kradną buty (w sklepie nie ma kamer, dodam, że to galeria handlowa) .... I weź się tu za to utrzymaj w Warszawie jak sam wynajem ponad 1000 zł kosztuje ![]()
![]() |
#1830 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a praca w sieciówce w galerii, szczególnie w dużym mieście, to chyba najgorsza z możliwych opcji .. ![]() Cytat:
![]() może on sam po prostu nie wie co będzie ![]() przychodzi dostawa, otwiera karton i widzi Andi i mysli sobie: "o dziewczyny się ucieszą", a potem "ojej tylko szara, znów będzie setki meili odnośnie różowej" ![]() ![]()
Edytowane przez pronunciation Czas edycji: 2010-07-05 o 00:57 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.