etorebka.pl - część X - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-04, 23:53   #1801
martini.
Zakorzenienie

Dot.: etorebka.pl - część X

Cytat:
Napisane przez Danula Pokaż wiadomość
Czyli wniosek taki, że cały naród wyjeżdża za granicę No tak przecież jeden głos nic nie zmieni
Nie, wniosek z tego taki, że z dala się tęskni za tym, czego się nie ma. Szkoda tylko, że większość odpowiedzialność za kraj czują ludzie, których de facto wybór ten nie dotyczy.
martini. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 23:54   #1802
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a*a*a* Pokaż wiadomość
Słucham? Mam rozumieć że np. poszłabyś tyrać jak przysłowiowy osioł za 5 zł. za godzinę bo lepsza jakakolwiek praca niż żadna? No sorry
jeśli nie byłoby żadnej innej na horyzoncie?
odpowiedź brzmi: TAK
chociażby na m-c, czy 2, ale zawsze to coś ...
Stary 2010-07-04, 23:55   #1803
Dominiique
BAN stały

Cytat:
A zwróciliście uwagę na frekwencję? I my żyjemy w demokracji, jak ludzie nie idą głosować

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Jasne, że są tacy co czekają-nawet niektórzy się doczekają. Mnie uczono pracowitości(pomimo,że moja rodzina jest gorsza bo prosta jak się dowiedziałam-nie żadne wykształciuchy)-ale jednak niektóre stanowiska stanowczo nie są dla mnie Miałam już wiele takich dorwczych zajęć, ale w końcu ile można? Nie mam pustego cv a porządnej pracy brak
Danula, ja nie powiedziałam i nie uważam, że ludzie niewykształceni i prości są gorsi. Ja przede wszystkim oceniam ludzi po tym, jacy są, a nie według wykształcenia.

Stwierdziłam tylko, że z moich obserwacji w większości ludzie prości i niewykształceni właśnie z sentymentem wypowiadają się o PRL-u i z tego wyciagam wnioski. Takie opinie o PRL są po prostu niemądre.

Jeszcze raz powtarzam, że nikogo nie chciałam urazić. Jeśli zrobiło Ci się przykro, to przepraszam.
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 23:55   #1804
sabbatha
Zakorzenienie

tak poszłabym bo tyrałam i za 5 złotych. Bo nie mogłam wybrzydzać. I z pracy za 5 zł potrafiłam także awansować i zarabiać więcej. I o tym właśnie mówię, podejście "nie pójdę harować za 5 zł, wolę w ogóle nie pracować". I odpowiadając na pytanie - tak, większość osób idzie na uczelnie prywatne żeby mieć papier, na publiczne zresztą w większości też. I tak, nadal uważam że większość szkół prywatnych jest kiepska (jak napisałam publicznych też).

i dalej uważam, że lepsza JAKAKOLWIEK praca niż żadna. Wolę mieć 1000 zł co miesiąc niż nie mieć tego 1000 zł. (bo mieć 1000 zł a nie mieć to razem 2000 zł jak to pewien pisarz w książce zawarł).

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 23:56   #1805
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Słucham? Mam rozumieć że np. poszłabyś tyrać jak przysłowiowy osioł za 5 zł. za godzinę bo lepsza jakakolwiek praca niż żadna? No sorry
Ja tak pracowałam. Po 11 godzin dziennie.
Stary 2010-07-04, 23:56   #1806
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martini. Pokaż wiadomość
Nie, wniosek z tego taki, że z dala się tęskni za tym, czego się nie ma. Szkoda tylko, że większość odpowiedzialność za kraj czują ludzie, których de facto wybór ten nie dotyczy.
dokładnie ..
często Ci głosujący za granicą nie mają bezpośredniej styczności z realiami w kraju i głosują trochę po omacku, a ci którzy żyją w tym kraju i powinni wiedzieć co się dzieje siedzą na dupsku i mają to w du..
Stary 2010-07-04, 23:57   #1807
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Czekajcie, co ma kasa do rzeczy przy uczelni państwowej? Bo chyba nie chodzi o studia dzienne na tejże? Za te, z tego co mi wiadomo, się nie płaci.

I ja np. liczę się z tym, że dyplom z drugiego kierunku będzie tylko ozdobą, bo raczej wątpię, żeby z kulturoznawstwa dało się wyżyć (to nie jest przytyk Danula, realnie oceniam sytuację). No i takie życie, dlatego to są właśnie drugie studia, a nie pierwsze. A pierwsze wybrałam właśnie z czystej kalkulacji. Były bardziej opłacalne i dawały większe szanse na chleb w przyszłości. Mimo że tak naprawdę to do końca nie byłam do nich przekonana i nadal twierdzę, że to nie był mój kierunek, który sobie wyśniłam. Był kierunkiem "zapchajdziurą" z braku laku plus z niezłymi perspektywami. A wiedziałam, że muszę wybrać coś "życiowego", bo na te "nieżyciowe" zawody mnie nie stać.
Tak chodzi o te "gorsze studia zaoczne" Ja wiem, że to jest niedochodowy kierunekTakie były(i są) moje zainteresowania dlatego go wybrałam. Widać nie mam genu kalkulacji-obchodzi mnie radość zdobywania wiedzy i papierek "na ozdobę", nawet go nie wpisuję w cv bo wstyd
Cytat:
"Ile jest dobrych prywatnych szkół w Polsce?" Dużo
"Jak praktycznie żadna publiczna uczelnia nie zasługuje na miano porządnej to powstające jak grzyby po deszczu uczelnie prywatne będą lepsze?" Tak
A poza tym minęłaś się trochę z odp. na moje pytanie...

Danula ja się z Tobą zgadzam. I wiecie co? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...

I na koniec może ktoś skorzysta z mojego kodu
Też nie wiem dlaczego uczelnia prywatna nie może być dobra

Przecież napisała że chodziła

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-04, 23:59   #1808
pronunciation
Zakorzenienie

o 1:10 następna konferencja PKW ..
jestem ciekawa co powiedzą
Stary 2010-07-05, 00:02   #1809
sabbatha
Zakorzenienie

Jak przeczytacie mojego posta to napisałam, że są dobre uczelnie ale jest ich stosunkowo niewiele. A prywatnych jest dużo więcej niż państwowych - dla przykładu Opole, publiczna politechnika, uniwersytet i szkoła medyczna. Publiczna wszia, wsb, ahe, janski, szkola administracji biurowej i costam jeszcze sie otwiera. Gdzie i politechnika i uniwerek są już kiepskie i rynek jest naprawdę nasycony. Po co w 120 tysiecznym miescie 5 prywatnych uczelni z ekonomia i marketingiem? Jaka to ma wartosc?

Stary 2010-07-05, 00:04   #1810
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Danula, ja nie powiedziałam i nie uważam, że ludzie niewykształceni i prości są gorsi. Ja przede wszystkim oceniam ludzi po tym, jacy są, a nie według wykształcenia.

Stwierdziłam tylko, że z moich obserwacji w większości ludzie prości i niewykształceni właśnie z sentymentem wypowiadają się o PRL-u i z tego wyciagam wnioski. Takie opinie o PRL są po prostu niemądre.

Jeszcze raz powtarzam, że nikogo nie chciałam urazić. Jeśli zrobiło Ci się przykro, to przepraszam.
Dopisz do obserwacji, że moja słabo wykształcona rodzina nie tęskni za prl

martini z tą tesknota prawda-ale przecież kto powiedział, że wszyscy mieszkają na stałe za granicą i nie wrócą oraz, że nie mają pojęcia co się dzieje?

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2010-07-05, 00:10   #1811
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Tak chodzi o te "gorsze studia zaoczne" Ja wiem, że to jest niedochodowy kierunekTakie były(i są) moje zainteresowania dlatego go wybrałam. Widać nie mam genu kalkulacji-obchodzi mnie radość zdobywania wiedzy i papierek "na ozdobę", nawet go nie wpisuję w cv bo wstyd
O matko, ale naprawdę nie ma się, o co tak obruszać. To nie jest nowość, że pewne kierunki średnio rokują przyszłościowo. Co do rozwijania zainteresowań, to super fantastycznie, ale do tego studiów kończyć nie trzeba . Co do kalkulacji, no to widzisz, Ty wybrałaś tak, ja wybrałam tak. Jak już ktoś napisał, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja mam nadzieję, że moje studia dadzą mi szansę na lepsze życie, niż mają moi rodzice. Mam też nadzieję, że dzięki nim będę miała szansę im w przyszłości pomóc, bo wiem, że będzie baaardzo ciężko. Mimo że to nie są te studia z największej pod słońcem pasji (ale też mało interesujące nie były, wręcz dużo rzeczy dzięki nim poznałam i polubiłam), to nie żałuję tej decyzji, ciągle wierzę, że zrobiłam dobrze.

I tyle, u Ciebie zwyciężyła miłość, u mnie rozsądek. Oby życie ułożyło nam się równie dobrze.

---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ----------

Cytat:
martini z tą tesknota prawda-ale przecież kto powiedział, że wszyscy mieszkają na stałe za granicą i nie wrócą oraz, że nie mają pojęcia co się dzieje?
A gdzie ja napisałam, że nie ma pojęcia? Wręcz jest odwrotnie, na obczyźnie bardziej się interesują tym, co się tutaj dzieje, niż nas, tutaj żyjących. A co do powrotu, to raczej wątpię, żeby ktoś zamienił stabilizację, którą już osiągnął i przyjeżdżał tutaj, żeby od nowa wszystko zacząć. Jasne, część wróci, bo zatęsknią, bo im się nie uda, bo rodzina przyciągnie. Ale to jest minimalna część.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-05, 00:10   #1812
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, ale naprawdę nie ma się, o co tak obruszać. To nie jest nowość, że pewne kierunki średnio rokują przyszłościowo. Co do rozwijania zainteresowań, to super fantastycznie, ale do tego studiów kończyć nie trzeba . Co do kalkulacji, no to widzisz, Ty wybrałaś tak, ja wybrałam tak. Jak już ktoś napisał, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja mam nadzieję, że moje studia dadzą mi szansę na lepsze życie, niż mają moi rodzice. Mam też nadzieję, że dzięki nim będę miała szansę im w przyszłości pomóc, bo wiem, że będzie baaardzo ciężko. Mimo że to nie są te studia z największej pod słońcem pasji (ale też mało interesujące nie były, wręcz dużo rzeczy dzięki nim poznałam i polubiłam), to nie żałuję tej decyzji, ciągle wierzę, że zrobiłam dobrze.

I tyle, u Ciebie zwyciężyła miłość, u mnie rozsądek. Oby życie ułożyło nam się równie dobrze.
Jej ja żartuję Może i nie trzeba kończyć studiów ale dlaczego nie studiować? Aż mi teraz głupio, że nie kupiłam po porstu kilku książekZ resztą przecież nie liczy się wykształcenie a doświadczenie jak już wcześniej zostało ustalone ani mi ani tobie papierek nic nie da

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2010-07-05, 00:11   #1813
pronunciation
Zakorzenienie

ufff ...
Stary 2010-07-05, 00:14   #1814
a*a*a*
Ania

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
tak poszłabym bo tyrałam i za 5 złotych. Bo nie mogłam wybrzydzać. I z pracy za 5 zł potrafiłam także awansować i zarabiać więcej. I o tym właśnie mówię, podejście "nie pójdę harować za 5 zł, wolę w ogóle nie pracować". I odpowiadając na pytanie - tak, większość osób idzie na uczelnie prywatne żeby mieć papier, na publiczne zresztą w większości też. I tak, nadal uważam że większość szkół prywatnych jest kiepska (jak napisałam publicznych też).

i dalej uważam, że lepsza JAKAKOLWIEK praca niż żadna. Wolę mieć 1000 zł co miesiąc niż nie mieć tego 1000 zł. (bo mieć 1000 zł a nie mieć to razem 2000 zł jak to pewien pisarz w książce zawarł).
No tak, bo doświadczenie jest najważniejsze. Co tam że na dojazd stracę 20 zł. Ale przecież zarobie za cały dzień piątaka. Super
Ja też zgadzam się, że większość osób idzie na prywatne uczelnie żeby mieć papier Na publiczne też I też uważam, że większość szkół prywatnych jest kiepska i publicznych też. W ogóle po co się uczyć, przecież to tylko papier, lepiej iść do tesco zdobywać zacne doświadczenie.

Ehhh, dobra to wątek o torebkach, dobrze że tu moderatorzy nie latają z pałami
Stary 2010-07-05, 00:15   #1815
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekamy razem
uff prowadzi Komorowski

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 00:16   #1816
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, bo doświadczenie jest najważniejsze. Co tam że na dojazd stracę 20 zł. Ale przecież zarobie za cały dzień piątaka. Super
Ja też zgadzam się, że większość osób idzie na prywatne uczelnie żeby mieć papier Na publiczne też I też uważam, że większość szkół prywatnych jest kiepska i publicznych też. W ogóle po co się uczyć, przecież to tylko papier, lepiej iść do tesco zdobywać zacne doświadczenie.

20 na dzień
Zaraz mi dadzą bana za psucie atmosfery wątku

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2010-07-05, 00:18   #1817
sabbatha
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co, nie chce mi się z Tobą polemizować, idealnie wpisałaś się w moje zdanie na temat młodych ludzi w Polsce. I ja dzięki temu wg. ciebie mało zacnego doświadczenia nie mając jeszcze formalnie wyższego (a tylko absolutorium) mam półtora roku doświadczenia w fajnej i przyzwoicie płatnej pracy. I tak, powiedziano mi potem że to również było BARDZO ważne gdy do niej mnie wybrano. I koleżankę również mimo, że studiuje kierunek bardziej hobbystyczny ale też zasuwała za kilka złotych zamiast siedzieć i narzekać jak to jej źle.

I pracowały u mnie osoby, które traciły kupę kasy na dojazd i zostawało im przy wypłacie np. 500 zł. I też wolały 500 zł niż zero. I w tej pracy też zaczynałam od jakiegoś marnego 6.50.

A taki oszałamiający sarkazm w połowie dyskusji mogłaś sobie darować. Widać studiowanie nie wpływa zbytnio na tok rozumowania.

Ale narzekaj dalej narzekaj. Ja zdania nie zmienię, ty też nie musisz. Ciekawe kto lepiej wyjdzie na tym.

Edytowane przez sabbatha
Czas edycji: 2010-07-05 o 00:20
Stary 2010-07-05, 00:26   #1818
a*a*a*
Ania

Cytat:
Wiesz co, nie chce mi się z Tobą polemizować, idealnie wpisałaś się w moje zdanie na temat młodych ludzi w Polsce. I ja dzięki temu wg. ciebie mało zacnego doświadczenia nie mając jeszcze formalnie wyższego (a tylko absolutorium) mam półtora roku doświadczenia w fajnej i przyzwoicie płatnej pracy. I tak, powiedziano mi potem że to również było BARDZO ważne gdy do niej mnie wybrano. I koleżankę również mimo, że studiuje kierunek bardziej hobbystyczny ale też zasuwała za kilka złotych zamiast siedzieć i narzekać jak to jej źle.

I pracowały u mnie osoby, które traciły kupę kasy na dojazd i zostawało im przy wypłacie np. 500 zł. I też wolały 500 zł niż zero. I w tej pracy też zaczynałam od jakiegoś marnego 6.50.

A taki oszałamiający sarkazm w połowie dyskusji mogłaś sobie darować. Widać studiowanie nie wpływa zbytnio na tok rozumowania.

Ale narzekaj dalej narzekaj. Ja zdania nie zmienię, ty też nie musisz. Ciekawe kto lepiej wyjdzie na tym.
Nie musisz ze mną polemizować Ja nie narzekam, kompletnie nie. Wręcz przeciwnie mam bardzo udane życie i dobre perspektywy na przyszłość. I cieszę się, że pomogłam utwierdzić cię w twoich własnych przekonaniach. Ciekawe tylko, że utożsamiasz moją osobę ze wszystkim o czym się wypowiadałam Chciałam jeszcze tylko dodać, że za 5zł. dziennie rodziny nie utrzymasz. Amen
Stary 2010-07-05, 00:26   #1819
sabbatha
Zakorzenienie

za 0 zł tym bardziej.
I jestem zdania, że perspektywy kształtujemy sobie sami również dostosowując się do wymogów rynku.

Edytowane przez sabbatha
Czas edycji: 2010-07-05 o 00:29
Stary 2010-07-05, 00:27   #1820
Danula
Zakorzenienie

Cytat:

Powinnaś się cieszyć, że masz rację
Zupełnie zapomiałam(wymazałam z pamięci) to że pracowałam za 5zł na godzinę i było mi świetnie(Uwaga sarkazm) dostałam 600zł-300zł poszło na czesne i jakbym miała się utrzymać za 300zł to nie wiem czy byłabym szczęśliwa, że mam pracę, a niestety np. na kasie dostaje się 600-800zł i nie pracują tam studenci, tylko osoby, które muszą się z tego utrzymać.

"Tak, jestem szczęśliwa,
Szymborska
Stary 2010-07-05, 00:29   #1821
sabbatha
Zakorzenienie

Ale tu nie jest rozmowa o tym, że są niskie pensje tylko o tym czy w ogóle pracować w takim miejscu jak nie masz innego wyjścia. Ja uważam, że lepiej pracować, wy że nie. ok. Kończmy temat.

Stary 2010-07-05, 00:31   #1822
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Powinnaś się cieszyć, że masz rację
Zupełnie zapomiałam(wymazałam z pamięci) to że pracowałam za 5zł na godzinę i było mi świetnie(Uwaga sarkazm) dostałam 600zł-300zł poszło na czesne i jakbym miała się utrzymać za 300zł to nie wiem czy byłabym szczęśliwa, że mam pracę, a niestety np. na kasie dostaje się 600-800zł i nie pracują tam studenci, tylko osoby, które muszą się z tego utrzymać.
600 - 800 zł?
no popatrz ostatnio widziałam ogłoszenie w Biedronce 1800 zł brutto plus premie .. to chyba raczej nie 600 zł ..
Stary 2010-07-05, 00:32   #1823
a*a*a*
Ania

Najlepszym rozwiązaniem byłoby teraz usunięcie jakichś 30 wcześniejszych postów, bo jak ktoś tu trafi z przekonaniem, że przeczyta coś o torebkach to się zdziwi
Stary 2010-07-05, 00:38   #1824
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Jej ja żartuję
Wydaje mi się, że nie do końca, ale ok

Cytat:
Może i nie trzeba kończyć studiów ale dlaczego nie studiować?
Mamy po prostu inne priorytety, ot tyle.

Cytat:
Aż mi teraz głupio, że nie kupiłam po porstu kilku książek
No widzisz, ja mam trochę porównanie, bo też studiuję kulturoznawstwo. I u mnie jest tak, że te studia podziałały odwrotnie, zabiły cały entuzjazm i pasję. Z resztą, pisałam o tym ostatnio, zdania nie zmieniam. Fajne studia do postudiowania, ale nic poza tym, specjalnie niestety nie rozwijają (a przynajmniej mnie). Jestem zawiedziona i rozczarowana nimi i tak naprawdę żałuję, że wybrałam je jako drugie. Ale bardzo się cieszę, że nie wybrałam jako pierwsze.

Cytat:
Z resztą przecież nie liczy się wykształcenie a doświadczenie jak już wcześniej zostało ustalone ani mi ani tobie papierek nic nie da
To już pokaże życie i nikomu z nas tu wyrokować, czyje wybory okażą się lepsze i kiedy zaczną profitować (i czy w ogóle). Każdy robi, jak uważa, na tym też polega demokracja .

I tutaj proponuję zakończyć, każdy ma inną opinię i już. Jak to ładnie mówią w kraju Shakespeare'a "lets agree to disagree".
Stary 2010-07-05, 00:39   #1825
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Dopisz do obserwacji, że moja słabo wykształcona rodzina nie tęskni za prl

Zdaje się, że wcześniej napisałaś coś innego - a przynajmniej tak wynikało z tego, co napisałaś.

Ja się do tej wypowiedzi odniosłam, zaznaczając, że większość takich sentymentalnych wypowiedzi pochodzi od określonego typu ludzi. Nigdzie nie napisałam, że wszyscy słabo wykształceni za PRL-em tęsknią. To zasadnicza różnica.
Stary 2010-07-05, 00:41   #1826
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
I tutaj proponuję zakończyć, każdy ma inną opinię i już. Jak to ładnie mówią w kraju Shakespeare'a "lets agree to disagree".
o tak!
uwielbiam to stwierdzenie
za każdym razem mogłabym je powtarzać po wszelakiej wymianie zdań, ale czasem niektórzy sie obrażają, że ma się inne poglądy od nich

najważniejszym faktem jest to, że jest coś co nas wszystkie łaczy .. torebki

mam ochotę na Andi
jestem ciekawa co odpisze P. Krzysiu o pudrowej Andi ..

Edytowane przez pronunciation
Czas edycji: 2010-07-05 o 00:44
pronunciation jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 00:47   #1827
Dominiique
BAN stały

Pewnie odpisze:
"Witaj.
Na razie nie przewidujemy dostawy pudrowej Andi.
Pozdrawiam Krzysztof Zawadzki". "

A za miesiąc pojawi się Andi pudrowa
Stary 2010-07-05, 00:49   #1828
martini.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
najważniejszym faktem jest to, że jest coś co nas wszystkie łaczy .. torebki
Oj, myślę, że więcej by się takich punktów znalazło. Np. wszystkie jesteśmy kobietami Ej, czemu tu nigdy się żaden rodzynek nie zaplątał Przecież mężczyźni kupują kobietom torebki (nawet ostatnio wizażanka pisała o swoim byłym). No, gdzie Ci faceci

Nie liczę pana Krzysztofa, który jest cichym bohaterem każdej części i bez niego ani rusz
Stary 2010-07-05, 00:49   #1829
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
600 - 800 zł?
no popatrz ostatnio widziałam ogłoszenie w Biedronce 1800 zł brutto plus premie .. to chyba raczej nie 600 zł ..
To ja potwierdze ... koleżanka w CCC zarabia 600 zł na pół etatu, a za pełen dają niewiele więcej bo 1000 zł ... pracuje na pół etatu, a i tak siedzi w tej pracy tyle, że głowa mała ... od rana do samego końca . I nie ma żadnych perspektyw, aby zarabiać więcej pieniedzy.
Wszystkie premie przepadają bo przychodzą złodzieje i kradną buty (w sklepie nie ma kamer, dodam, że to galeria handlowa) ....

I weź się tu za to utrzymaj w Warszawie jak sam wynajem ponad 1000 zł kosztuje .

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 00:55   #1830
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, myślę, że więcej by się takich punktów znalazło. Np. wszystkie jesteśmy kobietami Ej, czemu tu nigdy się żaden rodzynek nie zaplątał Przecież mężczyźni kupują kobietom torebki (nawet ostatnio wizażanka pisała o swoim byłym). No, gdzie Ci faceci

Nie liczę pana Krzysztofa, który jest cichym bohaterem każdej części i bez niego ani rusz
bo mężczyźni dostają spazmów na myśl o więcej niż 1 torebce w szafie kobiecej

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
To ja potwierdze ... koleżanka w CCC zarabia 600 zł na pół etatu, a za pełen dają niewiele więcej bo 1000 zł ... pracuje na pół etatu, a i tak siedzi w tej pracy tyle, że głowa mała ... od rana do samego końca . I nie ma żadnych perspektyw, aby zarabiać więcej pieniedzy.
Wszystkie premie przepadają bo przychodzą złodzieje i kradną buty (w sklepie nie ma kamer, dodam, że to galeria handlowa) ....

I weź się tu za to utrzymaj w Warszawie jak sam wynajem ponad 1000 zł kosztuje .
no fakt, ale jeśli już powónujemy pracę w tej branży to jednak są sklepy lepiej płatne i gorzej ..
a praca w sieciówce w galerii, szczególnie w dużym mieście, to chyba najgorsza z możliwych opcji ..

Cytat:
Pewnie odpisze:
"Witaj.
Na razie nie przewidujemy dostawy pudrowej Andi.
Pozdrawiam Krzysztof Zawadzki". "

A za miesiąc pojawi się Andi pudrowa
taa... bardzo możliwe ...
może on sam po prostu nie wie co będzie

przychodzi dostawa, otwiera karton i widzi Andi i mysli sobie: "o dziewczyny się ucieszą", a potem "ojej tylko szara, znów będzie setki meili odnośnie różowej"

Edytowane przez pronunciation
Czas edycji: 2010-07-05 o 00:57
pronunciation jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości