|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20453016]No tak, tyle że moja córa ma 7 tygodni
W połowie września skończy 4 miesiące dopiero I raczej z tych mniejszych, niż większych jest. Wciąż 56 nosi.[/QUOTE]Mój też nosi 56 a niby duży... za duży. Witaj. Gratuluję wytrwałości. Urocze dzieciątko. Czym sobie zasłużyłam? ![]() A propos cyca... nie karmię i żałuję. Wczoraj i dziś Daniel miał mega kolki. Wczoraj ratowaliśmy dziecko noszeniem, nawet suszarka nie pomogła, a dziś wodą koperkową - pomogła na godzinę. Wyszłam na spacer i w drodze powrotnej miałam meksyk... Czyli bóle są tak czy tak. I na ciul mi te mleka modyfikowane to nie wiem... :/ Cytat:
![]() Urocza. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20459157] kropka, u nas aż takich cyrków nie było, ale też nie bylo lekko, noce oki- dziecię spało, budził się na karmienie, i dalej spał. nic tylko nosić, przekładać, klepać, masować... a kupy i tak nie było. Takie zachowanie mniej lub bardziej, ale jednak marudząco-płaczące aż do 16-17. Tymek zasypiał na kilkanascie minut i budził się z wrzaskiem, znów przysypiał, i tak w kółko. Żadne kropelki nie pomagały ani herbatka. Wczoraj przyjechali znajomi z Niemiec i przywieźli mi kropelki Sab Simplex, od razu mu je podałam wieczorem, potem w nocy, i rano był mega-kupol zero stresu, zero płaczu. Potem 2 godzinki aktywności, i zasnął na 4 godziny. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności, czy zasługa tych kropelek, muszę przez dłuższy okres poobserwować, ale mam nadzieję, że to właśnie te kropelki są takie dobre. Na razie podaję profilaktycznie do co drugiego karmienia po 8 kropelek- czyli polowa tego, co zalecają. Spróbuj tego, może Danielkowi pomoże. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Dziewczyny - która karmi Bebilonem Comfort albo innym zagęszczonym mlekiem? Dajcie znać jakiego smoka używacie, please!!! Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-04 o 21:57 |
|
|
|
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Ja karmiłam tym bebilonem. Smoczek sie zapycha bo on jest gesty. Karmiłam butlą TT ze smoczkiem nr 2 lub wieloprzepływowym z krzyżykiem. Avent sie nie nadaje bo w Avencie są 2 małe dziurki a w TT jest jedna wieksza. A jak Ci się sprawuje to mleko? Ja dałam je Basi jak miala problemy z kupką i po jednej puszce bylo ok ale przy drugiej mialam wrazenie, ze nasilily jej sie bole brzuszka a kupki mialy kolor szaro-zielony wiec wrocilam do Nan 1 i jak na razie odpukac jest dobrze.
|
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
Ja teraz karmię i mam smoka TT 0+ i jest ok z tym że moja mała bardzo mocny odruch ssania ma.
|
#1684 |
|
Raczkowanie
|
Wiem ,że te kropelki są dostępne na polskim ebayu.
http://shop.ebay.pl/i.html?_nkw=sab+simplex
|
#1685 | |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Zajrzałam dziś bo już rozgardiasz związany z przygotowaniami do chrztu za nami i znów dni będą nam mijać powoli. ![]() Cytat:
![]() Bydgoszczanko przekazałaś rewelacyjne wieści z tą żółtaczką. Oby w sierpniu badanie było już poniżej 1. Darianna25 mały jest super
|
|
|
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() pisze jedna reka, bo karmie moja hanke ![]() a propos, czy ktoras miala problem z pogryzionymi brodawkami?? ja wymiekam, stosuje maltan i kapturki ale cycki nadal bola. masakra. przedstawiam wam nasze szczescie ![]() - haniu, to sa ciocie -ciocie- to jest hania
|
#1687 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Marrticzka również witam serdecznie na odchowalni
![]() Cytat:
Cytat:
A do gubienia pozostałych 10 to też bym chciała, ale najpierw muszę zgubić ciążowe. ![]() Ja piję herbatkę laktacyjną z Rossmanna. Jakoś nie zauważyłam aby młodemu szkodziła, a ponoć pomaga też mamie na wzdęcia. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20443519]troszkę moich chłopaków.[/QUOTE] Super chłopcy ![]() Cytat:
A co do wagi to mój w 6t miał 4,6kg a jego kuzyn młodszy o 4 dni ponoć 6kg. A na starcie mieli podobną wagę. Bo moja szwagierka to karmi na żądanie dosłownie, nawet co 15 minut. Tak mi wczoraj doniosła teściowa po wizytacji u nich.Cytat:
zaciśnięte[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20444929]Bydgoszczanko, u Agatki też - w efekcie czego stan posiadania małej rozpieszczanej zwiększył się o... Lalkę. Właśnie przez duże L Fotka poniżej - nie moja, z allegro Kocham takie lalki, nie wiem, czy koleżanka większej przyjemności mnie nie zrobiła - wróciłam do dzieciństwa [/QUOTE]Lala jak malowanie. Cuuuuuuuudna Może podjadę się pobawić?? ![]() Kropko równie serdeczne pozdrowienia dla Daf. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20452006]I mam pytanie - na jesień (wrzesień/październik) to jaki rozmiar kupować - 68 już, prawda? A zima to 74?[/QUOTE] Mi trudno powiedzieć bo mój młody jak się urodził to już miał 58cm, ale w rozmiar 56 wchodził Teraz już raczej te rzeczy ma za małe, więc pewnie będziemy Was rozmiarowo wyprzedzać ![]() Kumkura Adaś jest rewelacyjny ![]() Cytat:
![]() Silpe świetne zdjęcie małej Ja karmię ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do brodawek to moje pobolewają do teraz. Też po każdym karmieniu stosuje maltan ale u nas pewnie do bolesności przyczyniają się dodatkowo afty. Już myślałam że się ich pozbyłam a wczoraj młody znów miał 2. Kapturki nie używam od szpitala, jakoś tak czasem mam wrażenie że bardziej w nich boli. No nic zmykam na razie karmić bo mi się młody obudził i się wierci. Do później. |
|
|
|
|
#1689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20452006]Jeśli ładnie zagojony i krew nie leci, niczym nie smarujesz ![]() Dziewczynki, a głosować byłyście/pójdziecie Ja pójdę późnym popołudniem dopiero.I mam pytanie - na jesień (wrzesień/październik) to jaki rozmiar kupować - 68 już, prawda? A zima to 74?[/QUOTE] mój Stefciu nosi już 62, w szoku jestem obowiązek spełniłam bedąc na obczyźnie ------------------------------------------------------------------------------- no to hurtowo, wszystkim nowym mamusiom ogromne gratulacje, dzieciaczki sa sliczne a Wam zycze szybkiego powrotu do formy ![]() u nas spokojnie, Malusio ladnie przesypia noce, tfu tfu.. czyli jakby wszystko sie normowalo...z wyjatkiem moich relacji z malz wczoraj juz chcial sie wyniesc do kumpla a ja jechac z Malym do Polski :confused :wymyslilam sobie nasza rodzinke jako szczesliwa, usmiechnieta, bez wiekszych ekscesow a tu masz babooooo, czasem mysle, ze tylko wciaz jecze, moze dlatego on ma juz mnie dosyc? milego dnia babincu |
|
|
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
bratkab chętnie przyjmę Twoje kilogramy,w zamian gdyby kto chciał oddam kawałek cyca,bo ni jak moje F mi pasuje do sylwetki
![]() A ja przeczytałam od dechy do dechy "Język nimowląt"(dlaczego dopiero teraz? Bo jak nie zrobię czegoś,żeby było inaczej to OSZALEJE I OSIWIEJE!Nic nie mogę koło siebie zrobić,bo Mały jeśli w ogole śpi,to po 20 min. |
|
|
|
#1691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
http://cgi.ebay.co.uk/SAB-SIMPLEX-OR...item255b1da8df Czy można to podawac juz w 2 tyg życia? To jest OLA. ![]() Cytat:
U nas poranek straszny.Kupa poszła o 5.00.Pierdki też były. Mała zjadła i obudziła sie głodna o 7.00.Zjadła ale znowu brzuszek zaczął boleć. Tak się dziwię troszkę bo o tej 5.00 kupka była bez płaczu- zawsze zreszta jest bez płaczu- pierdki były bez paczu a teraz pręzy się i płacze a pierdków nie ma.
|
||
|
|
|
#1692 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapraszamy ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo to imię do niej pasuje U nas karmienie o 20, potem krótki atak histerii - domyślam się, że dziecię miało nadmiar wrażeń, no i później kąpana była, nie wyrobiłam się wcześniej, nie chciała na rękach się uspokoić, odłożyłam do łóżeczka, pogrzałam suszarką i wcisnęłam smoka - po chwili suszarkę wyłączyłam dosłownie, no i chociaż nie spała jeszcze, sama się na smoku uspokoiła Potem karmienie po 2 i przed 6 i po 9. A teraz śpi, zdążyła nam jeszcze uśmiechy zapodać na widok karuzelki :d
|
|||
|
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam ale z małym na ręku mi się wszystko pomerdało
Cytat:
A co do książki to ja się z nią zapoznałam owszem ale nie miałam czasu porządnie zasiąść i przeczytać. Ale karmienie co 3 godziny mamy i jest super, potem zmiana pieluchy, troszku gaworzenia i sen, i tak w kółko przez dzień. W nocy raczej inna kolejność - przewijanie, karmienie, sen. Bo jak młody się na cycu uspokoi to żeby od razu spał dalej jak jest noc. I na razie się sprawdza.
|
|
|
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
Mam pytanko: naprawdę karmicie piersią co trzy godziny??? I Wasze pociechy nie domagają się więcej??? U mnie było różnie raz częściej,raz rzadziej. Ale od trzech dni to moje dziecko jak nie śpi,to tylko na cycu chce wisieć... A ze spaniem,to też nie najlepiej ...No to już przegięcie Ja nie wiem o co chodzi... Może po prostu jakieś gorsze dni ma ![]() A tak w ogóle to dziś kończymy trzy tygodnie
|
|
|
|
#1695 |
|
Konto usunięte
|
Kochana, po 3 tygodniach zmienia się nieco pokarm, jest go nieco mniej, i dziecię kilka dni może wisieć na piersi, aż produkcja się do nowych potrzeb dopasuje
Kolejna taka sytuacja jest ok. 6 tygodnia.
|
|
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
Jola u mnie było tak ok 4 tygodnia.. myślałam że mleko mi się konczy i się nie najada.. bo ciągle chciala cyca.. ale później minęło.. i teraz nie mam przepełnionych cyckow z których cieknie wodospad mleka.. tylko produkuje się tyle ile trzaa..
|
|
|
|
#1697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od samego początku miałam bardzo bolące brodawki (nie były wcale bardzo pogryzione). Karmienie bolało mnie tak bardzo, że dosłownie płakałam przy przystawieniu Malca do piersi. (Pani w poradni laktacyjnej powiedziała, że "taka już moja uroda i ona nie wie czy i kiedy to przejdzie ![]() Co do karmienia to tez dopadł mnie ostatnio kryzys laktacyjny. Mleka z obu piersi ściągałam max 40 ml (a zazwyczaj było 80-100ml). Już myślałam, że będzie koniec z karmieniem piersią, bo mleko zanika. A tu po 3 dniach .... rzeka mleka "klasyczny "kryzys laktacyjny". Pojawia się on zazwyczaj w 3 i 6 tygodniu życia dziecka oraz w 3 i 9 miesiącu. Charakteryzuje się tym, że piersi są miękkie , mleko z nich nie wycieka, a dziecko wydaje się być głodne i niespokojne. Pojawianie się kryzysów może być związane ze stresem i zmęczeniem, ze zmianami hormonalnymi u mamy oraz najczęściej z tzw. skokami rozwojowymi dziecka i można to wytłumaczyć potrzebą dostosowywania się składu pokarmu do rosnącego i zmieniającego się organizmu niemowlaka (na tym między innymi polega doskonałość mleka matki!). Wtedy rzeczywiście ilość pokarmu jest chwilowo mniejsza niż w danym momencie dziecko by chciało (dlatego jest niezadowolone przy piersi), natomiast na pewno nie jest to związane z trwałym spadkiem laktacji." [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20443519]troszkę moich chłopaków.[/QUOTE] Suuuuuuuuuuuper chłopaki ![]() Cytat:
![]() Doszłam do wniosku, że nasz Mikołajek będzie chyba syneczkiem tatusia Jak tylko mąż jest w domu i się nim zajmuje to Maluch jest ANIOŁKIEM. Zazwyczaj ładnie spi, nie jest marudny itd. A jak tylko małż pójdzie do pracy... to Mikołaj pokazuje mamusi pazurki . Dziś rano po wyjściu męża miałam 15 min spokoju i się zaczęło. Płacz, prężenie, marudzenie Dałam mu kropelki Sab Simplex i się chwilowo uspokoił.
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2010-07-05 o 11:35 |
||
|
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2045070 7]
Darianno, ja nie widzę różnicy między tymi smokami co pokazałaś... nie znam się. w każdym razie my mamy taki: http://www.nuk.pl/productpopup.php?i...icsoothers/lat ale mała może ze trzy razy go w pyszczku miała, to i tak więcej niż tt, z tym że teraz żałuję, że w ogóle kupiliśmy... obylibyśmy się bez niego... chwalimy się: wczoraj odpadł nam kikutek pępowinowy tylko teraz nie pamiętam... dalej przemywać spirytusem?[/QUOTE] za pepuszek smoka mam tego samego ale dla mojej małej jak sie okazało jest za mały wiec poszłam za rada i w rosmanie kupiłam 2 smoczki za 8 zeta króe troche sa wieksze i małej pasuja powiem ze czasem nawet specjalnie pomarudzi zeby go dostac ( mała dostaje smoka tylko w szczególnych wypadkach )---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20452006] I mam pytanie - na jesień (wrzesień/październik) to jaki rozmiar kupować - 68 już, prawda? A zima to 74?[/QUOTE] ja nie wiem bo w niektóre 68 mała wchodzi mi teraz 56 to juz historia teraz jedziemy na 62 i pare 68 bo wiadomo rozmiar rozmiarowi nierówny---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
mały jest kochany brawo za wytrzymałosc ![]() no mnie bolało krótko i zaraz siedziałam na tyłku co do karmienia mi na szczescie (odpukać w niemalowane ) karmi sie super trzeba tylko uwazac co sie zje (w moim przypadku)---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- ja karmie tylko cycem i wyłacznie cycem ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------
|
|
#1700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
ja karmie co 2-2.5 czasem co 3 w nocy tez równie jak sie napije kolo 21 to albo o 24 znów chce cyca albo dopiero o 3.30 lub 4.30 potem 6.30 bądz 7.30 byłam dzis z mała u pediatry niepokoiła mnie ta wysypka no i okazało sie ze jest to uczulenie na to co zjadłam po drugie mała od jakiegos czasu ma akcje ulewania i lekarka stwierdziła ze to tez jest zwiazane z moim jedzeniem ze czasem organizm małej a raczej zoładek musi sie przyzwyczaic do nowej rzeczy mała wazy 5400 czyli 700 gramów przybrała od szczepienia czyli co 2 tyg 700gram dostalismy wapno i lacidobaby i u małej zaczał sie proces ząbkowania aaaaaa wiec moze miec zęby koło 6 miesiaca masakra
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-07-05 o 12:14 |
||
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zostało mu tak do 6 tyg. czyli do końca karmienia piersią... W efekcie teraz mam problem na sztucznym mleku. Jak zamierzasz nadal karmić cycem to niech sobie wisi, pewnie mu minie.
|
||
|
|
|
#1702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamówiłam kropelki na ebayu,może coś poradzą...Przeczekam nie pozostaje mi nic innego
|
|
|
|
|
#1703 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Edzia-Amelcia nieźle przybiera
no i ząbkowanie już? no to atrakcje Ci się szykują chociaż... są dzieci,które łatwo to znoszą![]() wytrwałością cierpliwością i tym,że jeszcze nie zwariowałaś Cytat:
ale jakbyś nie spróbowała to byś sobie wyrzucała czyli wychodzi na to,ze to niedojrzałość układu pokarmowego? a on po prostu bardziej dotkliwie to odczuwa? czy słynne kolki? ![]() może te kropelki BioGaia by pomogły? albo przeczekać ![]() ale ciężko tak patrzeć jak dziecko się męczy... zresztą Wy razem z nim... Cytat:
zwróć uwagę czy dobrze dostawiasz,bo prawdopodobnie za płytko chwyta brodawkę-cała ciemna otoczka powinna być w buzi małej,noskiem i bródką dotykać cyca. smaruj bepanthenem albo maltanem czy inną maścią z lanoliną a po każdym karmieniu kropelkę mleka rozsmaruj na brodawce i poczekaj aż się wchłonie powinno się zagoić ale grunt,żeby Ci nie masakrowała dalej ![]() Cytat:
Cytat:
a co to za smoczki? bo ten Nuka trochę się małej odciska na buzi-a tak chyba nie powinno być dopiero dzisiaj to zauważyłam jak mała dłużej possała,bo wcześniej to 2-3min i spała,więc nie zdążyło się odcisnąć![]() mówicie,żeby większy rozmiar kupić? jaki? czy w ogóle inny kształt? a może przejść na silikon? może trudniej się memla? przepraszam jesli głupkowate pytania,ale w temacie smoczków jestem totalnie zielona ![]() Cytat:
![]() myślałam,że to ja tylko takim wydziwem się ostałam ![]() Szaja-ja kocham szmaciane lalki! Jola-a może to kupkowe stękanie było ? Tośka je w dzień co jakieś 2,5-3h czasem popije tylko w międzyczasie,w nocy pierwsza przerwa dłuższa 4-5h później 3 i po 2h nad ranem czyli ok6-7rano.Po czym jakąś godzinkę się rozgląda( ),dopija i idzie spać na 2-3h i tak cały dzień prawie choć jeszcze stałego rytmu nie mamy ,ale nie spodziewam się go.Zu też nie miała i tylko w depresję wpadłam po przeczytaniu Języka Niemowląt,bo nijak się nie dała w ten rytm wprowadzić.Ale moze Tośka będzie inna kto wie.Na razie obserwuję i staram na bieżąco odczytywać jej potrzeby
Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-07-05 o 13:27 |
|||||
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
annLee może to i kupkowe stękanie,ale później kupka poszła,a stękanie jeszcze zostało jakiś czas i powraca parę razy w dzień...I tak już (chyba) trzeci dzień...Myślę,że brzuszek pobolewa...
Ależ Twoja córcia śpi ![]() Chyba dziewczynki są grzeczniejsze,albo fajne dziecko Ci się trafiło. I życzę Ci żeby tak zostało ![]() Ja się łudzę,że u nas to tylko przejściowe i też mam grzecznego synia Edzia no właśnie skończą się problemy z brzuszkiem,nadejdzie czas ząbkowania... ![]() Mój najstarszy syn ząbkowanie zaczął gdy miał ok.1,5 m-ca. A pierwszy ząbek odkryłam kiedy miał 3,5 m-ca. Byłam w szoku,że tak szybko... |
|
|
|
#1705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- spróbuj mojego sposobu może Tobie też się uda
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja tak na szybko
![]() Hanusia śliczna ![]() Byłam z Luiza u lekarza w sprawie wysypki i tego prężenia się i histerii podczas jedzenia. Wysypka, nie jest to skaza, jakieś uczulenie może być, albo trądzik. Smarować kremem hipoalergicznym - kupiłam Oilatum. Histeria, podczas pierwszych łyków mleka zaczynają pracować jelita i gaz w nich zgromadzony chce uciekać, ale często takie małe dzieci ściskają odbyt i on nie ma się gdzie wydostać. Stąd ten ból i prężenie. Jak najczęściej kłaść dziecko na brzuszku, masować, podawać przed jedzeniem np. Espumisan. Można też masować odbyt. Lekarka tak ze swoją córką walczyła 4 m-ce. Po prostu trzeba to przeczekać. Przy okazji zważyła Luizkę- 4500 g, czyli od 2 lipca przybrała 80 g i urosła nam panna do 59 cm
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tez zielona ze smoczkow i mam w domu teraz 5
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Bydgos spooroo urosła, gratulacje
![]() Moja też ma jakąś wysypkę.. ? nie wiem od czego Nie wiem czasem czy nie od płynu do kąpania..My byliśmy na usg bioderek.. prawe dobre, lewe nie do konca i kazał na noc pieluchować.. i za miesiąc kontrola.. Mam nadzieje że bedzie dobrzee.. Przyszła nam bujaawkaa |
|
|
|
#1709 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kropelki Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- A to chyba szczególny cud boski... ![]() Cytat:
Jeśli teoria lekarki Bydgoszczanki jest słuszna, to na to wychodzi właśnie. Plus kolki. I w sumie takie cierpienie. A cierpi w sumie cały dzień. Raz mniej, raz więcej, ale od rana... kończy się po kąpieli koło 21ej... |
|||
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdzam, że Pampersy new baby są mało chłonne.Hugisy więcej chłoną lub lepiej po prostu i dupka sucha. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

W połowie września skończy 4 miesiące dopiero

wsadziłam małą w fotelik maxi cosi , sama siedze na sofie i mała bujam nogą
nic tylko nosić, przekładać, klepać, masować...
a kupy i tak nie było. Takie zachowanie mniej lub bardziej, ale jednak marudząco-płaczące aż do 16-17. Tymek zasypiał na kilkanascie minut i budził się z wrzaskiem, znów przysypiał, i tak w kółko.
Żadne kropelki nie pomagały ani herbatka. 

Bo moja szwagierka to karmi na żądanie dosłownie, nawet co 15 minut. Tak mi wczoraj doniosła teściowa po wizytacji u nich.
zaciśnięte

Ja pójdę późnym popołudniem dopiero.

Dałam mu kropelki Sab Simplex i się chwilowo uspokoił.

),dopija i idzie spać na 2-3h i tak cały dzień prawie