|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
) ale rzeczywiście w II fazie efekty widac w udach z czego bardzo się cieszy Soniu ja jestem z Zabrza
|
|
#1322 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak 60 dni temu a mam już za sobą 9,5 kilo. Najwięcej spadło "z twarzy" i cycków Zabrze nie daleko. Więc chyba będzie kolejny zjazd Dukanek tylko, ze my tylko dwie ze śląska
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po siłowni i po śniadankach (x2). Melduję z wielką dumą spadek -0,7 kg tym samym osiągnęłam dziś najniższą wagę podczas diety Przed chwilą też przyszła mi paczuszka ze smart coffee z aromatami i kawcią A na allegro znalazłam tę maszynkę do pączków po 28 zeta, chyba się skuszę
|
#1324 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka Wsjem
nareszcie koniec PW -no i oczywiscie troszke na plusie,ale wczoraj to chyba wiecej warzyw zamiast bialka bylo. Wczoraj 1-szy raz upieklam chlebek z przepisu Adrjach -tylko dodalam troszke drozdzy i oregano. Musilam wyjsc i moj mez wyciagal te cuda z piekarnika. Nie mogl sie nadziwic, wachal je ciagle powiedzial, ze jest dumny w ze mnie, ze ja to upieklam. Oczywiscie pomimo zjedzonych na ten dzien otrab musialam sprobowac -ach jak razowy, a skorka to poprostu marzenieCytat:
|
|
|
|
|
#1325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() za mną chodzą takie drożdżowe
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie tak tłumaczę i chyba to cacko zamówię ![]() joanasz a co to za angielski składnik? Może ja pomogę z nazwą?
|
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
Witam od dłuższego czasu czytam watek o Dukanie i sama zdecydowałam się na tą dietę, zrobiłam test dukana i od 30 czerwca jestem na diecie. Fazę pierwsza mam do dzis a od jutro zaczynam II fazę, na początku spadek był bardzo fajny bo przez 2 dni spoadlo mi 1.1kg. A pozniej waga stanęła nawet jakies 400g mam na plusie.W związku z tym mam pytanie czy miesiaczka może wpłynać na brak spadku wagi?Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam jeszcze dodać a propos zastojów, że powoduje je również owulacja, bo wtedy organizm również zbiera wodę i lekko puchniemy, tak więc wtedy też można spodziewać się wzrostu bądź zastoju
![]() I chciałam powiedzieć, że aromat nugatowy ze smart coffee z wieśniakiem to po prostu odlot
"If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian." L. McCartney Edytowane przez Maricken Czas edycji: 2010-07-05 o 10:06 |
|
|
|
#1330 |
|
Zadomowienie
|
witam u mnie dalej zastoj, ale czego innego sie spodziewac jak sie je dziennie 630 kcal
2010-07-05 B229.45 T108.11 W32.35 K2040.51 jak cwicze to spalam ok 780 kcal no i zastanawiam sie czy bialkami nie przesadzilam w sumie powinno byc chyba max 190 ![]() jakies podpowiedzi? Ayu?
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
Witam po parodniowej przerwie. Juz mozecie na mnie krzyczec i lac na goly tylek. Niestety tak jak przypuszczalam poplynelam w sobotnie wesele...wstyd sie przyznac ale zaczelam ,,plynac" juz w czwartek na parapetowie mojej przyjaciolki... a wiec oswiadczam, że u mnie wzrost 1,4kg
we wtorek 87,3kg dzis rano 88,7!!!!!! dzis i przez nastepne 4dni czyste proteinki kurcze a tak ladnie mi szlo ( prawie 4kg w tydzien- to juz historia )utknelam gdzies na 6 stronie watku i nie zdolam raczej nadrobic, ale sie rozpisalyscie
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie zjadłam sniadanko ... chyba ciężko będzie przetrwac pierwsze dni ale zobaczymy )ooo tylko dwie jesteśmy z okolic? może ktoś się jeszcze ukrywa w miastach aglomeracji ![]() 9,5 kg ![]() bardzo ładnie .. ojjj za 2 miesiące mam wesele miło by było wskoczyć w sukienkę o mniejszym rozmiarze ![]()
|
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
Witam i ja po paru dniowej przerwie
![]() i mnie dopadł zastój Ogólnie to ostatnio ciągle bym coś jadła kusi mnie wszystko od zwykłych herbatników nie mówiąc już o czekoladzie ale to pewnie wszystko wina @ (przynajmniej mam taka nadzieje że po niej ochota na te "złe" rzeczy mi minie, bo jak nie to nie będzie dobrze Gratuluje Wam spadków
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja dzis na snadanie zjadlam placuszki serowe, no i zapomnailam dodac slodzika bleee
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
A wracając do komplementów to u mnie było tak, że jak odwiedzałam moją babcie "ukochaną" przed dietą i całym moim odchudzaniem to zawsze słyszałam że mi sie przytyło, że dobrze mi sie powodzi na studiach, nie powinnam być taka okrągła bo studenci biedni są i nie mogą sobie pozwolić na frykasy a ja dobrze sobie wyglądam i powinnam schudnąc
a że mam siostre chudą jak patyk i wysoką strasznie to mnie z nią wiecznie porównywali.I co po miesiącu diety odwiedziłam babunie i usłyszałam że schudłam i teraz też źle bo lepiej wyglądałam kiedyś i że przesadzam itp. ![]() Więc jakby nie było zawsze będzie źle ale ja sie czuje dobrze jeszcze troche i osiagne moją wymarzoną wagę troche to potrwa ale co tam dam rade
|
#1336 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kochani
Wpadłam by Wam opowiedzieć jak fajnie jest na fazie III pod warunkiem, że na fazie II nie grzeszy się i nie kombinuje z wyszukiwaniem czegoś czego na liście nie ma . Od 1 lipca weszłam na III fazę. Po protoczwartku spadek po uczcie wzrost i bilans na zero. Utrzymuje mi się waga idealnie. Kochani faza II przeprowadzona uczciwie procentuje. Wytrzymacie te 2 czy 3 miesiące bez kombinowania. Wierzę w Was bo sama ją przeszłam. Nie szukajcie dozwolonych czekolad bez cukru czy innych wynalazków. Jedzcie to co na liście. Ta dieta to przecież dieta wiadomo organizm słabszy nie katujcie go chemią zastępującą cukier. Słodzik Wam wystarczy. Kiedy poznajemy jakąś filozofię czy gatunek literacki bardzo chcemy wniknąć by poznać źródło, nie zadowalamy się modyfikacjami. Interesuje nas sedno. Tak samo w diecie. Sedno, źródło to książka i listy produktów na daną fazę. Tylko to i nic więcej. Nieodparta ochota na coś czego nie wolno to mit. To tylko w głowie siedzi. Zajmijcie czymś innym myśli. Chce Ci się nieziemsko tortu? Upiecz sernik i zamiast żałować, że to nie tort popatrz w lustro i powiedz sobie jaka dumna jesteś bo nie żołądek Tobą rządzi tylko Ty żołądkiem. Nie żałuj tego czego nie możesz bo to stracone chwile. Zyskuj, ciesz się z tego,że ta dieta uczy Cię bycia świadomą kobietą, mężczyzną...
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) przyda się idealnie !!!!---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Monia ja myślę że dla naszych babć dziadków to zawsze będzie źle jak się chudnie bo to pewnie chora, bo pieniędzy na jedzenie nie ma hehee też to przerabiałam ... ale najważniejsze żebyś Ty czuła się dobrze i życze spadku wagi )ps. a jednak i babcia zauważyła efekty toż to dopiero komplement!
|
|
#1338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to bedzie moje motto ![]() musze Wam powiedziec ze nagrzeszylam jak cholera ale nie bylo warto!!! wszystko na co mialam ochote i zjadlam nie bylo wcale az takie smaczne jak w moich wyobrazeniach. tak wiec nie warto.
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Konczita tak to na II bo tam skrobie trzeba dodac, a przepis prosty - twarog+jajko+1 lyzka skrobii kuk+slodzik= placek serowy, oczywiscie na patelni bez tluszczu, mozna dodac sobie cynamon, kakao, wanilie - co kto lubi ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- ja zmykam na zakupy .... do pozniej
|
|
#1340 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Miłego dnia wszystkim! |
|
|
|
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dukanki!
Wstałam dzisiaj rano i juz jak zwykle zabierałam się za smarowanie bułki masłem kiedy nagle sobie przypomniałam że hola hola przecież od dzisiaj DUKAM:P Jestem juz po sniadanku: twarożek chudy z odtłuszczonym jogurtem, 3 plasterki szynki z kurczaka. Tak troche narazie raczkuje, bo czytając wasze posty widze, że tu specjalistki że ho ho. Najważniejsze, że mam ksiązke i motywacje Reszta już jakoś pójdzie!
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
wlaze rano na wage i juz sie w duchu ciesze ze bedzie kolejny spadek jak to zwykle a tu ...+400g!!!!!!!!I jestem w szoku !Bo nie mam pojecia dlaczego
taki duzy wzrost od wczoraj
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-07-05 o 11:18 |
|
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie słowa silnie budują, stawiają przede mną obraz w którym jestem na III fazie wystarczy wytrwać, fakt, powtarzam to sobie że tylko kilka miesiecy, szybko minie, a efektem bede się cieszyć bardzo długo. Wsparcie jest potrzebne bez tego forum chyba bym padła!
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki!
po weekendzie jestem bardzo zmeczona ale i happy slonce dopisalo na plazy, morze troche zimne ale dałam rade co do dukania to staralam sie byc dzielna ale nie do konca wyszlo... PW troche mnie podratowalo bo warzywka sobie jadlam ale i tak troche nagrzeszylam.. dzis objawilo sie to 1kg!!! wzrostem ale mysle, ze w ciagu tygodnia to spadnie ![]() teraz w pracy troche mnie piecze cala osoba od tego sloneczka ale jestem dzielna, grzecznie pracuje i troche Was podczytuje ![]() milego dzionka, gratki za spadki ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) Kiedy @? 2) Kiedy owulacja? 3) Czy jadłaś słone na noc? 4) Piłaś alko? :P 5) Dawno nie było porcelany? Może ten rachunek sumienia pomoże
|
|
#1346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co oznacza owa "porcelana" bo @ to chyba miesiączka
|
|
#1347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana tylko ze u mnie nie ma upalow
![]() Cytat:
a do okresu to jeszcze chwila ....ech oby jutro bylo lepiej bo jak nie to zalapie dola ![]() Dziekuje dziewczyny
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
jedno słowo potrafi mnie tak rozbawić
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Ciesze się że przyczyniłam się do poprawy humoru.
![]() przypominam o podsumowaniu wytapiania smalcu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

[B] 
powiedzial, ze jest dumny w ze mnie, ze ja to upieklam. Oczywiscie pomimo zjedzonych na ten dzien otrab musialam sprobowac -ach jak razowy, a skorka to poprostu marzenie
Ja sobie tak tłumaczę i chyba to cacko zamówię ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ayu?

Co oznacza owa "porcelana" bo @ to chyba miesiączka