|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |||
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Trzymam ![]() Cytat:
Tak jak napisałą niżej Miramej, to bardzo często spotykane. Nawet kiedyś czytałam, ze większość dzieci tak ma ![]() Cytat:
![]() Ciiii...
|
|
#2282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
, czuję się pocieszona ![]() Cytat:
Taka kolejność zębów jest często spotykana? , ale powiem Wam, że Kubie te ząbki jak już się przebiją, to jakoś wolno rosną ![]() No ciii
|
|
|
#2283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to przepraszam, to zwracam honor ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny HELP szukam bluzki białej, koszulowej z kr. rękawem i body...tylko chciałam żeby nie tylko taka prosta koszula była...o np cos w takim stylu....przeszukałam all i nie ma...może gdzieś w sklepach widziałyście??
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-05 o 08:21 |
||
|
|
|
#2284 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
nie mam dzis jakos weny na nic a tyle sprzatania mam ehhno glownie na odleglosc i w ogole koszty wyliczyl, ze drugie tyle wydamy na podroz, benzyna, nocleg, jedzenie.... a w piatek mamy roczek ok 20stego wyjezdzamy na tydzien a w sierpniu planjemy chrzciny wiec bedzie cienko z kasa ale ja mowie mu, ze jestem w stanie ze swoich pieniedzy przeznaczyc na to ok 1000zl poza tym na chrzciny tez pewnie jakas kasa wpadnie, a i tak nie jechalibysmy po kota wczesniej niz w sierpniu no wiecie co baby? ja jestem zdecydowana praktycznie tylko TZ stoi mi na przeszkodzie
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ![]() My też czakamy ![]() Mam pytanie do mam chłopców, Kuba jak jest na golaska, to bardzo interesuje się siusiakiem, niby nic takiego, ale moim zdaniem strasznie mocno się ciągnie za niego, ściska jajeczka i się cieszy , czy Wasi chłopcy też tak mają?
|
|
|
#2286 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() No dobra, lecę, bo Małż wstał. Antos juz śpiący się robi więc trzeba się pospieszyć, zeby zasnął w samochodzie dopiero. Buuuuuuuuuziaki Udanych dni
|
|
#2287 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Mirku to normalne, interesuje sie bo to nowosc, nieczesto go widzi w koncu
Marci to czasem tak ciagnie siusiaka, ze boje sie, ze sobie urwie albo za jajka, albo zgniata sobie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jako Mama dwóch chłopców mówię, ze to normalne ![]() Wiadomo, za bardzo nie powinien, ale nic mu się nie dzieje Musi wszystko posprawdzać, co ma ![]() papa
|
|
#2289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bezpiecznej podróży Cytat:
Cytat:
*** Uciekam, do później
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-05 o 12:13 |
||||
|
|
|
#2290 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z tym postanowieniem czegoś to mnie zmartwiłaś...coś mnie ominęło chyba i czegoś nie wiem... ![]() Cytat:
![]() Svi a tak na marginesie to powiem Ci, że w życiu nie wydałabym tyle kasy na kota ![]() Miramej trzymam za wizytę. A z czym idziecie? Edit: juz doczytałam-kontrolnie ![]() Dzien dobry Melduję się na stanowisku pracy. Spokój, cisza.... Kumpela z pokoju ma wolne dzisiaj i nawet nie mogę se pogadać. U nas dzisiaj słonko trochę za chmurami, ale fajnie ciepło. Zosia spała dobrze, obudziła się o 6.15 i wiecie co? dałam jej zabawki i grzecznie bawiła się w łóżeczku A wczoraj tak się śmiałam z Małża jak to wymyślił![]() Kawkę piję jakby co i można się przyłączać
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-07-05 o 08:40 |
|||
|
|
|
#2291 | |
|
Wtajemniczenie
|
może, tylko że oczywiście mojego rozmiaru nie ma
![]() Cytat:
|
|
#2292 |
|
BAN stały
|
annuullaa mozna roic tez ze zwykla maka, tylko podono gorzej sie miesza ale do zrobienia. ja z razowa robilam zawsze. ale sprobuj
jak pisalam o bracie meza to nie tak ze to dziwne ze on cos roi przy malym tylko w tym kontekscie ze ona mu rozkazuje, nie prosi, nie przypomni tylko warczac na niego kaze mu mleko zrobic. o to mi chodzilo... |
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- przy zmianie pieluchy muszę się tak szybko ruszać, zeby mi nie uciekł nie, nie miałam ale wiem, ze to dość kontrowersyjny zabieg - jedni lekarze uważają, ze konieczny inni, ze nie i są powikłania... nie zagłębiałam się w temat, bo mnie nie dotyczył, ale pamiętam ze były sprzeczne opinie
|
|
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiedzcie czemu nie można czasem montowac romera w samochodzie...
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
Miramej coś pisała, że nie przylegał im do kanapy tak jak powinien i nie był stabilny, może jak wróci to skrobnie raz jeszcze bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam
|
#2296 |
|
Ola-Unhola
|
Sandałki dotarły
Wyjeżdżamy właśnie. Buuziaki
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie
Wyobrazcie sobie że portfel się znalazł i to z kasą w środku Ja gapa oczywiście go zgubiłam, słusznie dostałam ochrzan od TżOgólnie to u Nas ok, tylko nie zdałam jednego egzaminu co tlumaczy że nie jestem w czołówce udzielających się W sobote byliśmy na weselu, dobrze się bawiłam, a jakie było przepyszne jedzenie takie wykwintne że wiele rzeczy jadłam pierwszy raz w życiu, jak bede miała zdjęcia to sie pochwalę sukienką![]() Tomuś robi postępy, juz sam stoi,mówi mam , mama, mama am,dada i bawi się z nami w chowanego. Ogólnie to bardzo pogodne dziecko z naszego Tomaszka
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
papapa Unholy! nie mam twojego nowego numeru, ale mysle ze któras mamusia mi poda
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- czekoladko wróciłaś? jak bylo? dzien dobry w ogóle. Kasiu ja miała ten z rossmana http://www.wizaz.pl/Pielegnacja/Nowo...on-samoopalacz to jest mleczko ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Dzieku Olu, udanego wyjazdu
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a egzamin poprawisz
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwal się zdjęciami ![]() Tomaszek tylko 5 dni starszy od Zosi, ale Zosia jeszcze nie stoi sama No to ekstra, nie będziesz musiała w kozakach śmigać ![]()
|
|
#2301 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Wg mnie są i bardzo chciałabym takie ząbki Juz sie nie moge doczekac. Jeszcze pewnie ok 1,5 tyg. Do tej pory samochód musze kupic ale cos TŻ sie nie spieszy, tlumaczy, ze narazie nie ma czasu szukac ![]() Cytat:
Ja tak sobie mysle ze na poczatku bede sie bała jechac daleko z Kubaskiem (a mam w planach jezdzic do mojej ukochanej cioci, ktora mieszka 28 km od nas). Boje sie, ze złapie gume i co wyedy jak zmienie opone? Cytat:
Juz tesknimy ![]() Cytat:
Zjadłam na sniadanie brzoskwinie i mandarynke i popiłam herbatka Linea. Cały czas pije wode z tymi kropelkami ziołowymi z Herbapolu i łyknełam CLA z zielona herbata. Balamem tez sie wysmarowałam. Wieczorkiem planuje rower i moze skakanka ![]() Moj brat ma takie kije od nart ale pewnoie bede dla mnie za długie, zobaczyc musze. Tak, to termoaktywne serum jest w czerwonym opakowaniu ale ja polecam tez takie w fioletowym do ujedrniania brzucha, bioder Kasiu, mam prosbe - pod koniec dnia pisz co jadłas, to bede czasami zapozyczała cos z twojego menu ![]() Cytat:
Przepraszam ale w tym wypadku nie bedzie damskiej solidarnosci ![]() Facet mysli trzezwo i ma racje. Nie szkoda Ci tyle kasy na kota? Pomysl co mozesz za to kupic dzieciom, sobie albo do domu... Cytat:
![]() Czasami łapie go i ciagnie ale zaraz przestaje. Nawet jak sie zlapie za niego to mowi, sisi ![]() Cytat:
![]() Jak to dobrze, ze portfel sie znalazł. Wiem jakie to uczucie, gdy zgina dokumenty bo mi kiedys na dyskotece ukradli portfel i telefon. Niestety nic sie nie odnalazło. Brawa dla Tomcia za nowe umiejetnosci
|
|
|
#2302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Svi - ja CIę za te zdjęcia kotków ![]() zakochałam się w nich po raz drugi Unholy - pewnie juz wyjechałaś ale życze Ci udanego pobytu - odpocznij! I cieszę się, ze listonosz zdążył z przesyłką ehhh/ p4w - ale z Tomusia kawaler / ... a torcik baaaardzo smakowity Bartosz znów wczoraj usnął o 18,30 ... o północy juz był wesoły i gotowy do zabawy ale zrobiłam mu mleko, wypił i padł ![]() A ja cała noc ganiałam za jednym głupim komarem zabiłam go dopiero o 5,30 jak Bartosz zarządził pobudkę /Anula :chinczyk: Cytat:
ja narazie mogę pomarzyć o tym hehe Bartuś też uwielbia prysznic ![]() Cytat:
ciiii Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, niestety proste zęby to nie wszystko - mam wadę zgryzu, której nie dałam rady wyrównać aparatem i mam z tym mnóstwo problemów
mogłabym to tylko protetycznie wyrównać - myślałam o tym, ale wtedy miałabym zbyt duże zęby i źle by to wyglądało ![]() proste zęby mieć to nic trudnego - aparat na 2 lata i są, a na mój problem takiego prostego lekarstwa nie ma ale się ostro trzymasz z tą dietą ja bym tak nie dała rady
|
|
#2304 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jedni kupuja to a drudzy tamto ja chce kuppic kota i napewno nie kupowalabym go jakby neie bylo mnie na niego stac, albo kosztem dzieci dzieci maja wszystko co trzeba, nic im nie brakuje, beda mialy tez wakacje a mi tez cos od zycia sie nalezy - i chce miec kotka, tak czy inaczej go sobie kupie a dzieciaki tez beda mialy frajde, ze maja zwierzatko jezeli nie dam rady teraz to kupie go pozniej - napewno nie bede z tego powodu jesc suchego chleba ![]() Cytat:
![]() a co ja mam powiedziec? przegladam setki zdjec od kilku dni i sie rozplywam
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie muszę wydębić zdjęcia od kolezanki bo my nie wzielismy aparatu , ale mam zamiar umiescic jakies nowe zdjecia w galeri Tomcia , bo poprzednie wszystkie wykasowałam bo miałam wrażenie że ktoś znajomy mnie podczytuje.....
|
|
#2306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pocieszę Cię o Martynka 2 tygodnie starsza od Tomaszka i tez jeszcze nie staje na nóżki
![]() Cytat:
albo znajduję coś do załatwienia w mieście, sklepie, poczcie itp. albo myknę do babci na krótką kawę ewentualnie do innego pobliskiego miasteczka do parku na chwilkę itp. Jeżdżę nie na długo ale dzień przez to krótszy się robi i nie jest tak monotonnie ![]() Cytat:
Fajnie że zguba się znalazła Czekam aż mała padnie, idę jakiś obiad sklecić... Gnom wrócił i już zdążyłam się przez niego popłakać...ehh
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- my byłysmy w piaskownicy troche, obiadek zjedzony, ale coś krótka drzemka była, zaledwie pół godzinki, nawet nie odpoczełam, tylko zjesc zdążyłam. |
|
|
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem od czego zacząć. Kilka dni mnie nie było, nie czytałam Was i jakoś tak Z rzeczy codziennych przebiła nam się jedna czwórka, a druga w połowie .Maciuś od tygodnia nie pije mleczka w nocy On lubi tak 2-3 razy wstać (dosłownie) lub usiąść sobie, jak zmęczy się spaniem ![]() Polubił kanapki z masełkiem i wędlinką i serek/twarożek z owocami Zauważyłam też, że nie ma odruchu pensetowego. Obserwowałam Go, jak siedział na piasku i próbował brać kamyki do rączek. Nie wychodzi Mu Ja od środy zaczynam kurs ![]() Mam pytanie, która z Was ma taki kubek-niekapek, w którym pije się z rantu, a nie przez dziubek? Chyba anula? Miramej? gorgulek? Zadowolone jesteście?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

kto to widział od dwójek zaczynać
Dokucza mu?
), ale zasypia bez problemu i śpi ładnie (zawsze jak coś takiego napiszę, to się zaczyna 
, czuję się pocieszona 

jak zmienie opone?
jak motywacja? wysoka?
ale zrobiłam mu mleko, wypił i padł
/Anula :chinczyk: 
MACIEJKA SYNEK KOCHANY