Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 14:55   #2311
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
My na dniach chcemy kupić fotelik i też wchodzi w grę Tobi i Romer. W weekend prawdopodobnie pojedziemy do Gdańska przymierzyć Zośkę i kupić może od razu. Ale nie myślałam, że romer może nie pasować do samochodu. O co chodzi
(...)
Miramej trzymam za wizytę. A z czym idziecie?
Edit: juz doczytałam-kontrolnie
Romer nie przylegał nam dobrze do kanapy, przez co nie był stabilnie zamocowany

Dzięki za kciuki

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
może, tylko że oczywiście mojego rozmiaru nie ma
Skąd ja to znam , może będą jeszcze w Twoim rozmiarze?

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mój się nie bawi (pewnie dlatego, zę nie ma za wiele okazji - przy zmianie pieluchy muszę się tak szybko ruszać, zeby mi nie uciekł ), ale wiem ze to normalne
za odpowiedź, Kuba przed kąpielą na golaska pomyka

Cytat:
Miramej coś pisała, że nie przylegał im do kanapy tak jak powinien i nie był stabilny, może jak wróci to skrobnie raz jeszcze bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam
Ale co? Że niby pokrętnie tłumaczę?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie

Wyobrazcie sobie że portfel się znalazł i to z kasą w środku Ja gapa oczywiście go zgubiłam, słusznie dostałam ochrzan od TżKobieta mi przyniosła do domu, oczywiście dałam jej znaleźne, dobrze że to się tak skonczyło

Ogólnie to u Nas ok, tylko nie zdałam jednego egzaminu co tlumaczy że nie jestem w czołówce udzielających sięW sobote byliśmy na weselu, dobrze się bawiłam, a jakie było przepyszne jedzenie takie wykwintne że wiele rzeczy jadłam pierwszy raz w życiu, jak bede miała zdjęcia to sie pochwalę sukienką

Tomuś robi postępy, juz sam stoi,mówi mam , mama, mama am,dada i bawi się z nami w chowanego. Ogólnie to bardzo pogodne dziecko z naszego Tomaszka
Super, że zguba się znalazła

Czekamy na zdjęcia

dla Tomusia, stoi sam, tzn. bez trzymania się czegoś?

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Kuba dopiero niedawno odkrył, ze ma siusiaka
Czasami łapie go i ciagnie ale zaraz przestaje. Nawet jak sie zlapie za niego to mowi, sisi
za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
u nas zęby były dokładnie w tej samej kolejności

ciiii

ja to chyba też zaczne sie martwić, bo nartosz mówi tylko czasem dzzieee i kciiiii ... i czasami mu sie wyrwie tata ... nawet mama nie mówi

u nas jest dokładnie tak samo

A u nas tata jeszcze nie padło

za odpowiedź

Cytat:
Gnom wrócił i już zdążyłam się przez niego popłakać...ehh

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:07   #2312
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Nie wiem od czego zacząć. Kilka dni mnie nie było, nie czytałam Was i jakoś tak Jak któraś chce wiedzieć, jakie ostatnio przeżywam rozterki, to zapraszam do klubu.

Z rzeczy codziennych przebiła nam się jedna czwórka, a druga w połowie czyli mamy 10 zębów, z czego dwa jeszcze niewidoczne .
Maciuś od tygodnia nie pije mleczka w nocy , nie to, że nie budzi się On lubi tak 2-3 razy wstać (dosłownie) lub usiąść sobie, jak zmęczy się spaniem
Polubił kanapki z masełkiem i wędlinką i serek/twarożek z owocami
Zauważyłam też, że nie ma odruchu pensetowego. Obserwowałam Go, jak siedział na piasku i próbował brać kamyki do rączek. Nie wychodzi Mu

Ja od środy zaczynam kurs

Mam pytanie, która z Was ma taki kubek-niekapek, w którym pije się z rantu, a nie przez dziubek? Chyba anula? Miramej? gorgulek? Zadowolone jesteście?

Zaraz idę do klubu

Gratulujemy czwórek , 10 ząbków

,

, jaką wędlinkę kupujesz? I serki jakie?

Kuba też dopiero ćwiczy chwyt pęsetowy , ciągle się czymś martwię, ale co to da?

My mamy, ale nie używałam , podobno cieknie z niego wszędzie

Powodzenia w środę

Lekarka stwierdziła, że wszystko jest z Kubą w porządku, waży 8940 g (wg naszej wagi wczoraj ważył 9220 g i tego się będę trzymać , ale schudł od ostatniego tygodnia tak czy siak ) i mierzy 76 cm.
Zaproponowała, żebym dawała Kubaskowi mleko modyfikowane, skoro tylko 3 razy je z cyca.
Aniu, jakie Ty dajesz Bartusiowi?

Niemówieniem kazała się nie przejmować , powiedziała, że u chłopców układ nerwowy wolniej dojrzewa (ale wiem, że tylko u niektórych ), "pocieszyła mnie", że jej syn do 2 lat tak miał

Pytałam o MMRII (u nas jest Priorix), powiedziała, że jak chcę mogę napisać oświadczenie, że nie chcę szczepić, ale że sanepid może skierować wniosek do sądu rodzinnego (czyli to, co gorgulek pisała ) - podobno jest takie prawo.

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-05, 15:35   #2313
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
...Gratulujemy czwórek , 10 ząbków
...
, jaką wędlinkę kupujesz? I serki jakie?

Kuba też dopiero ćwiczy chwyt pęsetowy , ciągle się czymś martwię, ale co to da?

My mamy, ale nie używałam , podobno cieknie z niego wszędzie

Powodzenia w środę

Lekarka stwierdziła, że wszystko jest z Kubą w porządku, waży 8940 g (wg naszej wagi wczoraj ważył 9220 g i tego się będę trzymać , ale schudł od ostatniego tygodnia tak czy siak ) i mierzy 76 cm.
Zaproponowała, żebym dawała Kubaskowi mleko modyfikowane, skoro tylko 3 razy je z cyca.

Niemówieniem kazała się nie przejmować , powiedziała, że u chłopców układ nerwowy wolniej dojrzewa (ale wiem, że tylko u niektórych ), "pocieszyła mnie", że jej syn do 2 lat tak miał

Pytałam o MMRII (u nas jest Priorix), powiedziała, że jak chcę mogę napisać oświadczenie, że nie chcę szczepić, ale że sanepid może skierować wniosek do sądu rodzinnego (czyli to, co gorgulek pisała ) - podobno jest takie prawo.

Staram sie kupować w sprawdzonym sklepie. Kupuje polędwicę drobiową, jest krucha i mięciutka. Niestety jestem przewrażliwiona, jeżeli chodzi o Maciusia, na sól. Każda wędlina jest naszpikowana solą, ale doszłam do wniosku, że dziennie taki jeden cienki plasterek nie powinien zaszkodzić. Jak myślisz?

No właśnie. Jak tak na własne posieszenie powtarzam jak mantrę, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i Maciulek dojdzie do wszystkiego. Mam nadzieję, że tak

Jak cieknie, to podziękuję

Oj przyda się. Jakoś nie mogę zabrać się do poczytania materiałó

dobrze, że Kubuś ma się świetnie. Ja jakoś się zbieram lekarza i dojść nie mogę, ale obiecałam sobie, że teraz po wizycie w CZD już pójdę. Muszę tylko myśli ogarnąć.

To mnie też pocieszyła

M.in. idę dopytać się o MMR II, szczepienie się zbliża

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:36   #2314
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Tomaszek sam staje

Pozniej umieszcze więcej zdjęć więc zapraszam

Lece do klubu
Stary 2010-07-05, 15:50   #2315
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Staram sie kupować w sprawdzonym sklepie. Kupuje polędwicę drobiową, jest krucha i mięciutka. Niestety jestem przewrażliwiona, jeżeli chodzi o Maciusia, na sól. Każda wędlina jest naszpikowana solą, ale doszłam do wniosku, że dziennie taki jeden cienki plasterek nie powinien zaszkodzić. Jak myślisz?

No właśnie. Jak tak na własne posieszenie powtarzam jak mantrę, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i Maciulek dojdzie do wszystkiego. Mam nadzieję, że tak

Jak cieknie, to podziękuję

Oj przyda się. Jakoś nie mogę zabrać się do poczytania materiałó

dobrze, że Kubuś ma się świetnie. Ja jakoś się zbieram lekarza i dojść nie mogę, ale obiecałam sobie, że teraz po wizycie w CZD już pójdę. Muszę tylko myśli ogarnąć.

To mnie też pocieszyła

M.in. idę dopytać się o MMR II, szczepienie się zbliża
Dzięki za odpowiedź , myślę, że nie powinien zaszkodzić, bardziej mnie te azotany martwią , rozumiem, że poza tym soli nie używasz?

Ja też sobie powtarzam, ale czasem dostaję paniki (najczęściej jak inne rzeczy mi się sypią ) Ja też mam nadzieję, że Kuba powolutku, ale się nauczy wszystkiego, co ważne

O cieknięciu wiem od dziewczyn, nie chciało mi się sprawdzać , ale może uczynię to przy okazji.

Nam lekarka zaproponowała początek września na szczepienie (to będzie terminowo), albo październik. I chyba wybiorę jednak wrzesień, bo październik to już sezon grypowy będzie rozpoczęty. Daj znać, co powie Wasz lekarka

Cytat:
Tomaszek sam staje

Pozniej umieszcze więcej zdjęć więc zapraszam

Lece do klubu
A Kubuś nie

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-05, 15:58   #2316
Wojtusia
Zakorzenienie

Wpadłam przekazać ze Sylka nie ma internetu bo nocnej burzy. Zgłosiła już, ale nie wie kiedy jej włączą. Mam nadzieje ze szybciutko

idziemy coś zjeść bo zgłodniałyśmy w piaskownicy
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:07   #2317
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź , myślę, że nie powinien zaszkodzić, bardziej mnie te azotany martwią , rozumiem, że poza tym soli nie używasz?

Ja też sobie powtarzam, ale czasem dostaję paniki (najczęściej jak inne rzeczy mi się sypią ) Ja też mam nadzieję, że Kuba powolutku, ale się nauczy wszystkiego, co ważne

O cieknięciu wiem od dziewczyn, nie chciało mi się sprawdzać , ale może uczynię to przy okazji.

Nam lekarka zaproponowała początek września na szczepienie (to będzie terminowo), albo październik. I chyba wybiorę jednak wrzesień, bo październik to już sezon grypowy będzie rozpoczęty. Daj znać, co powie Wasz lekarka

A Kubuś nie
To prawda więcej tak konserwantów, a nie mięsa Soli w ogóle nie używam. Moja ciocia opiekuje się swoją wnuczką, jak mama opowiedziała co tej małej (jest w wieku naszych bąbli) daje jeść to mało nie padłam, np. gotuje jej rosołek z lanymi kluskami (tylko woda i kostka + lane kluski). O innych rewelacjach nie będę nawet pisać.

Nauczy się

Maciuś nie toleruje niekapka, tzn. mamy taką butelkę treningową z NUK-a. Sama nie wiem jak Mu tą wodę podawać
A i my dajemy Bebilon, tylko ja karmienie piersią zakończyłam w 3. miesiącu Co do serków, bo zapomniałam, patrzę zawsze na skład, ostatnio kupiłam w Biedronce, tylko nie pamiętam jakiej fimy , a już go nie mam. Jak będę teraz kupowała, to zerknę.

Ja w terminie nie pójdę na 100%, bo wyznaczyli go tydzień po pierwszych urodzinkach.

---

Maciuś śpi 3. godzinę, zdążyłam Mu zapas obiadków ugotować. Dzisiaj jest krupniczek, bo Malutek go uwielbia

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-07-05 o 16:32
Stary 2010-07-05, 18:12   #2318
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem od czego zacząć. Kilka dni mnie nie było, nie czytałam Was i jakoś tak Jak któraś chce wiedzieć, jakie ostatnio przeżywam rozterki, to zapraszam do klubu.

Z rzeczy codziennych przebiła nam się jedna czwórka, a druga w połowie czyli mamy 10 zębów, z czego dwa jeszcze niewidoczne .
Maciuś od tygodnia nie pije mleczka w nocy , nie to, że nie budzi się On lubi tak 2-3 razy wstać (dosłownie) lub usiąść sobie, jak zmęczy się spaniem
Polubił kanapki z masełkiem i wędlinką i serek/twarożek z owocami
Zauważyłam też, że nie ma odruchu pensetowego. Obserwowałam Go, jak siedział na piasku i próbował brać kamyki do rączek. Nie wychodzi Mu

Ja od środy zaczynam kurs
wow! to Maciulek już ma niezły arsenał ząbków pewnie dlatego polubił kanapki

Bartosz odruch pęsetkowy ciagle cwiczy, jeszcze nie jest perfekcyjnie, ale idzie mu nieźle ... ostatnio wkłądał tic-taci do pudełeczka /wcześniej je wysypał z niego/ i tak pół godziny siedzieliśmy
Cytat:

ładna waga ta "Wasza" jeszcze ładniejsza

Ja daje Bebiko /jak zaczynałam Bartusiowi dawac mleko to siostra mi kupiła takie i potem jakos nie zmieniałam/ ale cały czas planowałam Bebilon

czyli mówieniem się nie stresujemy ... a raczej nie mówieniem
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Wpadłam przekazać ze Sylka nie ma internetu bo nocnej burzy. Zgłosiła już, ale nie wie kiedy jej włączą. Mam nadzieje ze szybciutko

idziemy coś zjeść bo zgłodniałyśmy w piaskownicy
dziekujemy za wieści
własnie o Niej dzisaj myślałam /moze będzie sąsiadką zmoją siostrą/

aaaaa ciagle zapominam Afrodytko - cieszę się, że portfel się znalazł a raczej, ze uczciwy znalazca go odniósł

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 18:18   #2319
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda więcej tak konserwantów, a nie mięsa Soli w ogóle nie używam. Moja ciocia opiekuje się swoją wnuczką, jak mama opowiedziała co tej małej (jest w wieku naszych bąbli) daje jeść to mało nie padłam, np. gotuje jej rosołek z lanymi kluskami (tylko woda i kostka + lane kluski). O innych rewelacjach nie będę nawet pisać.

Nauczy się

Maciuś nie toleruje niekapka, tzn. mamy taką butelkę treningową z NUK-a. Sama nie wiem jak Mu tą wodę podawać
A i my dajemy Bebilon, tylko ja karmienie piersią zakończyłam w 3. miesiącu Co do serków, bo zapomniałam, patrzę zawsze na skład, ostatnio kupiłam w Biedronce, tylko nie pamiętam jakiej fimy , a już go nie mam. Jak będę teraz kupowała, to zerknę.

Ja w terminie nie pójdę na 100%, bo wyznaczyli go tydzień po pierwszych urodzinkach.

---

Maciuś śpi 3. godzinę, zdążyłam Mu zapas obiadków ugotować. Dzisiaj jest krupniczek, bo Malutek go uwielbia
nie ma jak zdrowa żywność ...
my mieszkamy niedaleko "baru" małż był ostatnio na piwie i poszlismy z Bartoszkiem na loda właścieciel tego baru ma wnuka w wieku 1,5 roku. Siedzielismy chwile a on przychodzi i daje Bartusiowi lizaka i mówi, Nasz Igorek to nie je lizaków. Tatuś taaaaakie gruby, ze w drzwi się nie zmieści, ale dziceko lizaka jeść nie będzie/ ... tyle sobie użyje co jest u nas
zdziwił się gość jak mu powiedziałam, ze Bartosz tez nie je lizaków

Mój urwis teżz wczoraj spał 3,5 godziny azw szoku byłam

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-07-05, 18:24   #2320
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

czesc babeczki to ja
jakos nie specjalnie mam czas na wizazowanie, ale widze ze sie nikt sie nie stesknił....smutno mi ;(

wpadłam zobaczyc czy gorgulek sie odzywał ale widze ze nie....
u mnie tez gorsze dni wiec kochana ściskam mocno

Ola, ale ty jestes śliczna, a Antos tez słodki, jakie ma juz zębale
i dzieki za komentarze
aha, pytałas tez o moskitiery. Zdziwiłam sie ze piszesz ze cicos wpadło. Średnio to mozliwe ale niewiem jaka masz siatke (moskitiera moskitierze nierówna), ja jak mam cos w domu to tylko dlatego ze drzwi otworze

Miramejku dużo zdrówka dla Kubusia

Cass, marica gratuluje zdanych egz

Svi kotek śliczniasty, a strzyżów jest koło mnie (mam jakies 20 km), chcetnie bym ci kupiła ale nie miałabym co z nim zrobic pozniej (a w twoje strony sie nie wybieram)
jakbys sie wybrała po niego osobiscie to daj znac i wpadniesz na kawke może

a u nas troszke marudzenia, drugi ząbek sie przebija. Zuzia próbuje sie puszczac, zrobiła juz nawet sama kroczek od tati do mnie, a tak to chodzi za jedna raczke trzymana, za dwie nie chce, zrywa trawe, mała ogrodniczka wącha kwiatki i nieiwem czy to własnie nie przez te kwiatki (pyłki) ma krosteczki na buzi i lekko przypuchniete oczka, ciagle je trze, daje jej zyrtec, myje oczka rumiankiem i zakrapiam sulfacetamidem ale dalej trze

własnie zastanawiamy sie gfdzie jechac na pare dni (takie małe wakacje) biore pod uwage Okuninke (j.białe) -280km, Hajduszoboszlo 350 km lub do mojej rodziny k/Andrychowa 200 km z wyciaczka po drodze do Zoo w Krakwoaie a z powrotem po rynku, żeby zrobic przerywnik
i niewiem na co sie zdecydowac ale chyba ten Andrzychów wybiore......

mykam papa
Stary 2010-07-05, 18:38   #2321
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Mayaha koło Andrychowa a dokładniej w gierałtowiczkach mieszka moja przyjaciółka
Stary 2010-07-05, 18:54   #2322
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Mayaha koło Andrychowa a dokładniej w gierałtowiczkach mieszka moja przyjaciółka
faktycznie niedaleko
Stary 2010-07-05, 19:23   #2323
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
może, tylko że oczywiście mojego rozmiaru nie ma
tzn xs?
pewnie maleństwa nosisz po takim maratonie dukana

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

jak pisalam o bracie meza to nie tak ze to dziwne ze on cos roi przy malym tylko w tym kontekscie ze ona mu rozkazuje, nie prosi, nie przypomni tylko warczac na niego kaze mu mleko zrobic. o to mi chodzilo...
ja też rozkazuje, bo sam ze swojej inicjatywy rzadko kiedy wykmini, że wypadałoby właśnie to w tej chwili zrobić... Ale nie drę się tylko wydaję polecenia
Cytat:

Kasiu ja miała ten z rossmana http://www.wizaz.pl/Pielegnacja/Nowo...on-samoopalacz to jest mleczko
thx, jutro się przejdę do ross, a potem jeszcze raz was poproszę o cenne wskazówki jak nałożyć by nie było smug ,plam,zacieków itp

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Boje sie, ze złapie gume i co wyedy jak zmienie opone?
Motywacja taka przecietna, mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie tylko lepiej.
Zjadłam na sniadanie brzoskwinie i mandarynke i popiłam herbatka Linea. Cały czas pije wode z tymi kropelkami ziołowymi z Herbapolu i łyknełam CLA z zielona herbata. Balamem tez sie wysmarowałam. Wieczorkiem planuje rower i moze skakanka

Moj brat ma takie kije od nart ale pewnoie bede dla mnie za długie, zobaczyc musze.

Tak, to termoaktywne serum jest w czerwonym opakowaniu ale ja polecam tez takie w fioletowym do ujedrniania brzucha, bioder

Kasiu, mam prosbe - pod koniec dnia pisz co jadłas, to bede czasami zapozyczała cos z twojego menu
Cass ja nigdy nad tym nie myśle, bo inaczej nigdzie bym się nie mogła ruszyć.

Do nordicu są regulowane a do nart nie wiem, bo nie jeżdżę.

To tak jak ostatnio menu będę pisała w innym kolorze, co by było przejrzyście i inne mamy mogły opuszczać nie interesujący je temat

Staram się jeść co 4h.Mimo że wieczorem mnie ssie, to jak o 6 wstanę to do 8 na kawce ujadę.

6- gorzka kawka z mleczkiem

8- 2szklanki soku z sokowirówki:pomarańczo i marchew,
4morele,
1/3 małej puszki kukurydzy z piętką zielonego ogórka+sół+pieprz
12-arbuz, czereśnie,morelki-do syta
16 warzywa z parowara:kalarepa,kalafio r,marchew z dipem jogurtowym kamisa

na kolacje jeszcze nic nie zjadłam, bo nie jestem głodna, ale chyba tuńczyka otworze i przegryzę orzeszkami.

Też pisz co jadłaś
Bądźmy silną grupą

Cytat:
Właśnie muszę wydębić zdjęcia od kolezanki bo my nie wzielismy aparatu , ale mam zamiar umiescic jakies nowe zdjecia w galeri Tomcia , bo poprzednie wszystkie wykasowałam bo miałam wrażenie że ktoś znajomy mnie podczytuje.....
zrób sobie album prywatny
Cytat:

Czekam aż mała padnie, idę jakiś obiad sklecić...

Gnom wrócił i już zdążyłam się przez niego popłakać...ehh

Cytat:
my mieszkamy niedaleko "baru" małż był ostatnio na piwie i poszlismy z Bartoszkiem na loda właścieciel tego baru ma wnuka w wieku 1,5 roku. Siedzielismy chwile a on przychodzi i daje Bartusiowi lizaka i mówi, Nasz Igorek to nie je lizaków. Tatuś taaaaakie gruby, ze w drzwi się nie zmieści, ale dziceko lizaka jeść nie będzie/ ... tyle sobie użyje co jest u nas

a Laura wczoraj jadła pierwszy raz lizaka
Uziemiona była na 15min.Dużo pokapało po brodzie i rączkach ale do brzucha na pewno coś wleciało.
Oczywiście nie będzie to jej codziennym rytuałem.

Mayaho witaj
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-07-05 o 19:29
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:38   #2324
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mayaha chyba nie bede jechac, TZ nie chce sie zgodzic bo liczac dojazd, nocleg i wyzywienie to wydamy kupe kasy

szukam czegos blizej

a nawet znalazlam i to w przystepnej cenie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:57   #2325
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
czesc babeczki to ja
jakos nie specjalnie mam czas na wizazowanie, ale widze ze sie nikt sie nie stesknił....smutno mi ;(

a u nas troszke marudzenia, drugi ząbek sie przebija. Zuzia próbuje sie puszczac, zrobiła juz nawet sama kroczek od tati do mnie, a tak to chodzi za jedna raczke trzymana, za dwie nie chce, zrywa trawe, mała ogrodniczka wącha kwiatki i nieiwem czy to własnie nie przez te kwiatki (pyłki) ma krosteczki na buzi i lekko przypuchniete oczka, ciagle je trze, daje jej zyrtec, myje oczka rumiankiem i zakrapiam sulfacetamidem ale dalej trze

własnie zastanawiamy sie gfdzie jechac na pare dni (takie małe wakacje) biore pod uwage Okuninke (j.białe) -280km, Hajduszoboszlo 350 km lub do mojej rodziny k/Andrychowa 200 km z wyciaczka po drodze do Zoo w Krakwoaie a z powrotem po rynku, żeby zrobic przerywnik
i niewiem na co sie zdecydowac ale chyba ten Andrzychów wybiore......

mykam papa
ja tęskniłam

my chcieliśmy wyjechać gdzieś na kilka dni, ale przez ten durny kredyt i terminy chyba nie damy rady
i wymyśliłam, zeby na roczek Bartusia zabrac go do Zoo /do Krakowa właśnie ... ale małż stweirdził, że on i tak tego nie będzie pamietał to lepiej siedziec w domu? ... imprezkę urodzinową zrobimy dopiero 25 lipca, jak mój tato wróci z Irlandii ...
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a Laura wczoraj jadła pierwszy raz lizaka
Uziemiona była na 15min.Dużo pokapało po brodzie i rączkach ale do brzucha na pewno coś wleciało.
Oczywiście nie będzie to jej codziennym rytuałem.
no Bartek tego lizaka w końcu też polizał /tata mu dał /, ale chyba był za słodki, bo liznął kilka razy a potem gryzł sam patyczek
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a nawet znalazlam i to w przystepnej cenie
a w jakiej?
Ty chcesz tego kotka rasowego, tak? zrodowodem i wogóle ... ? Ja to bym mogła mieć nawet bez papierków jakby były ciut tańsze

ehhhh włąsnie do mnie dotarło, ze idę dzisiaj do dentysty ... na 21,30

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-07-05, 19:58   #2326
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Staram się jeść co 4h.Mimo że wieczorem mnie ssie, to jak o 6 wstanę to do 8 na kawce ujadę.

6- gorzka kawka z mleczkiem

8- 2szklanki soku z sokowirówki:pomarańczo i marchew,
4morele,
1/3 małej puszki kukurydzy z piętką zielonego ogórka+sół+pieprz
12-arbuz, czereśnie,morelki-do syta
16 warzywa z parowara:kalarepa,kalafio r,marchew z dipem jogurtowym kamisa

na kolacje jeszcze nic nie zjadłam, bo nie jestem głodna, ale chyba tuńczyka otworze i przegryzę orzeszkami.

Też pisz co jadłaś
Bądźmy silną grupą
moze i ja cos zaczerpne z twojego jadłospisu,chociaż duzo to ty nie jesz. ja owocami to bym sie najadła na krótko i zaraz bym znowu była głodna. wolę warzywa
Stary 2010-07-05, 20:06   #2327
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
moze i ja cos zaczerpne z twojego jadłospisu,chociaż duzo to ty nie jesz. ja owocami to bym sie najadła na krótko i zaraz bym znowu była głodna. wolę warzywa
w taki upał nie chce mi się jeść.A głodna nie chodzę, powaga

Stary 2010-07-05, 20:08   #2328
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Ania, pewnie twój małz ma racje ze takie małe dzieciaczki nie beda pamietac takich wypadów, ale ja np nie jade specjalnie tylko po drodze taki przerywnik sobie zrobie (o ile pojade własnie tam, bo jeszcze nie zdecydowalismy) no ale z drugiej strony Zuzia lubi zwierzatka wlasnie przed chwila nie mogłam jej od królików oderwac
Stary 2010-07-05, 20:30   #2329
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
wow! to Maciulek już ma niezły arsenał ząbków pewnie dlatego polubił kanapki

Bartosz odruch pęsetkowy ciagle cwiczy, jeszcze nie jest perfekcyjnie, ale idzie mu nieźle ... ostatnio wkłądał tic-taci do pudełeczka /wcześniej je wysypał z niego/ i tak pół godziny siedzieliśmy

...

Pewnie, bo teraz żuje i żuje

i dla Bartiego za koncentracje. Maciek nie posiedziałby pół minuty. No chyba, że w baseniku Uwielbia plusku-plusku.

Cytat:

Spoko, nie ma jak lizak dla niespełna rocznego dziecka

Zauważyłam, że teraz jak jest skwar, to Maciuś ma dłuższe drzemki. Dwie godziny to już krótka

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-07-05, 20:48   #2330
katarzynka00
Zakorzenienie

anula wstawiam kiecke.Pewnie cię rozczaruję...moja figura pozostawia jeszcze wiele do życzenia

Stary 2010-07-05, 20:59   #2331
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
a w jakiej?
Ty chcesz tego kotka rasowego, tak? zrodowodem i wogóle ... ? Ja to bym mogła mieć nawet bez papierków jakby były ciut tańsze
1500zl
pisze dlatego przystepna bo w innych hodowlach chca 1900-2000zl i jeszcze trzeba jechac daleko
a tutaj mam calkiem blisko

wrzucam fotke kocurka - ma dopiero miesiac
Cytat:
anula wstawiam kiecke.Pewnie cię rozczaruję...moja figura pozostawia jeszcze wiele do życzenia
kat

ale Ty zes schudla

Edytowane przez Svinecka
Czas edycji: 2010-07-05 o 21:01
Stary 2010-07-05, 21:00   #2332
katarzynka00
Zakorzenienie

ale mi świruje

dubel,
sory

Svi... kocham cię

choć jeszcze długa droga przede mną , a jak odniosę sukces, to wstawię wam moje pogrążające zdjęcia...mam kilka perełek

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-07-05 o 21:06
Stary 2010-07-05, 21:03   #2333
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Ania nie musialby byc rasowy jakbym znalazla takiego jakiego chce - a nawe wsrod rasowych ciezko
Stary 2010-07-05, 21:14   #2334
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
wrocilam i widze ze Anula i Wojtusia tesknily

spoznione zyczonka dla wszystkich malych solenizantow

zaczne od poczatku.......wyjazd w piatek po poludniu i podroz masakra
Werci strasznie dokuczal upal , caly czas marudzila i plakala zanoszac sie , musialam wziac ja na rece i uspokajac , ale biedna byla tak wymeczona podroza ze spala cala noc bez wiercenia, katar juz calkiem sie skonczyl

w sobote poszlismy na dlugii spacer bo ponad 7 godzin na krupowkach mala robila furore zaczepiajac wszystkich oczywiscie niie bylo mowy zeby w wozku , caly czas na nozkach
w niedziele tez spacerek i opalanko na polanie gdzie Wercia puszczala sie i sama stawiala kroczki coraz odwazniejsza jest i sie nie boi puszczac mamusi
dzisiaj juz chlodno bylo i deszcz padal to mala cala droge spokojna i grzeczna, ale w domu pokazala rozki i tak rozrabiala ze ma dwa siniaki na czole
oczywiscie jak bylismy na wakacjach to tylko bylo"mamamamama"
a teraz"babababa" , nawet nie chce do mnie na rece isc

strasznie sie objadalam rozkoszujac sie w tamtejszej kuchni i znowu trzeba wziac sie za diete, ale malz mnie pocieszal ze na wakacjach jestem i mam nie zalowac
wczoraj jeszcze dostalam@ wiec samopoczucie fatalne i ten moj krzyz, chyba jutro ide do lekarza bo mam taka kulke wystajaca i nie wiem co to.....

zaloze album i wstawie fotki z 1 wakacji Weroniki

a Wredna ciesze sie ze porfel sie znalazl

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2010-07-05 o 21:17
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:45   #2335
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Super
Bardzo fajna sukienka i zgrabnie w niej wyglądasz Krój ci chyba pasuje, prawda? Do tego makijaż, fryzurka i ja Cię proszę, całe miasto Twoje

Nie mam porównania jak wyglądałaś wcześniej ale zbyt surowa jesteś w stosunku do siebie

Co do mojego rozmiaru 0 to zależy od jakiego rozmiaru się startuje Teraz noszę M i raczej mniej już nie będzie, zresztą to mnie satysfakcjonuje. ale nie powiem, Twoja energia i zapał się udzielają niesamowicie - postanowiłam sobie że muszę się sprężyc, zrzucić ostatni kg i na roczek małej będę super

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Czesc
wrocilam i widze ze Anula i Wojtusia tesknily

spoznione zyczonka dla wszystkich malych solenizantow

Werci strasznie dokuczal upal , caly czas marudzila i plakala zanoszac sie , musialam wziac ja na rece i uspokajac , ale biedna byla tak wymeczona podroza ze spala cala noc bez wiercenia, katar juz calkiem sie skonczyl

w sobote poszlismy na dlugii spacer bo ponad 7 godzin na krupowkach mala robila furore zaczepiajac wszystkich oczywiscie niie bylo mowy zeby w wozku , caly czas na nozkach
w niedziele tez spacerek i opalanko na polanie gdzie Wercia puszczala sie i sama stawiala kroczki coraz odwazniejsza jest i sie nie boi puszczac mamusi
dzisiaj juz chlodno bylo i deszcz padal to mala cala droge spokojna i grzeczna, ale w domu pokazala rozki i tak rozrabiala ze ma dwa siniaki na czole

strasznie sie objadalam rozkoszujac sie w tamtejszej kuchni i znowu trzeba wziac sie za diete, ale malz mnie pocieszal ze na wakacjach jestem i mam nie zalowac
wczoraj jeszcze dostalam@ wiec samopoczucie fatalne i ten moj krzyz, chyba jutro ide do lekarza bo mam taka kulke wystajaca i nie wiem co to.....

zaloze album i wstawie fotki z 1 wakacji Weroniki

a Wredna ciesze sie ze porfel sie znalazl
To czekamy na fotki Fajnie że trochę odpoczęliście, szkoda tylko że ta droga taka nieciekawa... nie macie klimy w aucie czy mimo to mała tak wyła?

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:

choć jeszcze długa droga przede mną , a jak odniosę sukces, to wstawię wam moje pogrążające zdjęcia...mam kilka perełek
ja nie mam dosłownie ANI jednego, nie dałam sobie zrobić za Chiny Ludowe teraz trochę żałuję bo mogłabym się zmotywować do dalszej pracy

A odnośnie odchudzania to Wam jeszcze opowiem jak mnie mój TŻ wspiera zabójczo... Miesiąc po urodzeniu małej szliśmy na wesele do kuzynki TŻ, miałam sporo kg nadbytnich no i nie muszę wam tłumaczyć jakie samopoczucie przy tym...Stoję już ubrana przed lustrem i nasza rozmowa:
-wyglądam jak spaślak
-urodziłaś dziecko, jak chciałabyś wyglądać?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 21:58   #2336
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za info

Cytat:
(...)
, ludzie nie mają wyobraźni, naprawdę

Jaka to butelka?

Mnie lekarka właśnie polecała Bebilon
Będę wdzięczna

Cytat:

ładna waga ta "Wasza" jeszcze ładniejsza

Ja daje Bebiko /jak zaczynałam Bartusiowi dawac mleko to siostra mi kupiła takie i potem jakos nie zmieniałam/ ale cały czas planowałam Bebilon

czyli mówieniem się nie stresujemy ... a raczej nie mówieniem
Kuba w życiu by tyle nie wysiedział, zaraz by rzucił to pudełko i poleciał po coś innego
A Bartuś nie chciał jeść Tic Taców?

, wolałabym jednakowoż, żeby była większa

Dzięki , a czemu chciałaś Bebilon?

Mów za siebie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
wpadłam zobaczyc czy gorgulek sie odzywał ale widze ze nie....
u mnie tez gorsze dni wiec kochana ściskam mocno
(...)
Miramejku dużo zdrówka dla Kubusia
(...)
A co to za dołki? Pogonimy

Biedna Zuzia , jaka zdolna

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-05, 21:59   #2337
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zalozylam nowy album z wakacji -chetnych zapraszam do obejrzenia

Cytat:

To czekamy na fotki Fajnie że trochę odpoczęliście, szkoda tylko że ta droga taka nieciekawa... nie macie klimy w aucie czy mimo to mała tak wyła?
malz mowi ze niezla "leberka" byla czyli leniuchowanie
niestety nie mamy klimy , malz mowi ze nastepne auto koniecznie z klima bo masakra w taki upal jechac

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-05, 22:02   #2338
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Fajnie, że wyjazd udany , biedna Wercia, ja sama się męczę w samochodzie w taką pogodę, a co mówić o dzieciaczkach.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
A odnośnie odchudzania to Wam jeszcze opowiem jak mnie mój TŻ wspiera zabójczo... Miesiąc po urodzeniu małej szliśmy na wesele do kuzynki TŻ, miałam sporo kg nadbytnich no i nie muszę wam tłumaczyć jakie samopoczucie przy tym...Stoję już ubrana przed lustrem i nasza rozmowa:
-wyglądam jak spaślak
-urodziłaś dziecko, jak chciałabyś wyglądać?
Eh, faceci

Cytat:
malz mowi ze niezla "leberka" byla czyli leniuchowanie
niestety nie mamy klimy , malz mowi ze nastepne auto koniecznie z klima bo masakra w taki upal jechac
My też nie mamy klimy, i teraz mówię to samo, co Twój Małż

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-05, 22:17   #2339
Wojtusia
Zakorzenienie

wpadam tylko powiedziec dobranoc
czeko fajnie ze juz wróciłas i ze wakacje sie udały. Wercia słodka taka wszedzie bedzie robiła furore
lece do albumu twojego i spać.
Stary 2010-07-05, 22:21   #2340
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Fajnie, że wyjazd udany , biedna Wercia, ja sama się męczę w samochodzie w taką pogodę, a co mówić o dzieciaczkach.
jednym slowem koszmar
Cytat:
wpadam tylko powiedziec dobranoc
czeko fajnie ze juz wróciłas i ze wakacje sie udały. Wercia słodka taka wszedzie bedzie robiła furore
lece do albumu twojego i spać.
tez sie ciesze bo stesknilam sie za wami

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości