|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Dzięki za kciuki Skąd ja to znam , może będą jeszcze w Twoim rozmiarze? ![]() Cytat:
za odpowiedź, Kuba przed kąpielą na golaska pomyka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Czekamy na zdjęcia ![]() dla Tomusia, stoi sam, tzn. bez trzymania się czegoś? Cytat:
za odpowiedźCytat:
![]() A u nas tata jeszcze nie padło ![]() za odpowiedź
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Zaraz idę do klubu Gratulujemy czwórek ![]() , jaką wędlinkę kupujesz? I serki jakie? ![]() Kuba też dopiero ćwiczy chwyt pęsetowy ![]() My mamy, ale nie używałam , podobno cieknie z niego wszędzie ![]() Powodzenia w środę ![]() *** Lekarka stwierdziła, że wszystko jest z Kubą w porządku, waży 8940 g (wg naszej wagi wczoraj ważył 9220 g i tego się będę trzymać , ale schudł od ostatniego tygodnia tak czy siak ) i mierzy 76 cm. Zaproponowała, żebym dawała Kubaskowi mleko modyfikowane, skoro tylko 3 razy je z cyca. Aniu, jakie Ty dajesz Bartusiowi? ![]() Niemówieniem kazała się nie przejmować , powiedziała, że u chłopców układ nerwowy wolniej dojrzewa (ale wiem, że tylko u niektórych ), "pocieszyła mnie", że jej syn do 2 lat tak miał ![]() Pytałam o MMRII (u nas jest Priorix), powiedziała, że jak chcę mogę napisać oświadczenie, że nie chcę szczepić, ale że sanepid może skierować wniosek do sądu rodzinnego (czyli to, co gorgulek pisała ) - podobno jest takie prawo.
|
|
|
#2313 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Staram sie kupować w sprawdzonym sklepie. Kupuje polędwicę drobiową, jest krucha i mięciutka. Niestety jestem przewrażliwiona, jeżeli chodzi o Maciusia, na sól. Każda wędlina jest naszpikowana solą, ale doszłam do wniosku, że dziennie taki jeden cienki plasterek nie powinien zaszkodzić. Jak myślisz? No właśnie. Jak tak na własne posieszenie powtarzam jak mantrę, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie i Maciulek dojdzie do wszystkiego. Mam nadzieję, że tak Jak cieknie, to podziękuję ![]() Oj przyda się. Jakoś nie mogę zabrać się do poczytania materiałó ![]() To mnie też pocieszyła M.in. idę dopytać się o MMR II, szczepienie się zbliża
|
|
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Tomaszek sam staje
Pozniej umieszcze więcej zdjęć więc zapraszam ![]() Lece do klubu
|
|
#2315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, rozumiem, że poza tym soli nie używasz?Ja też sobie powtarzam, ale czasem dostaję paniki (najczęściej jak inne rzeczy mi się sypią ) Ja też mam nadzieję, że Kuba powolutku, ale się nauczy wszystkiego, co ważne ![]() O cieknięciu wiem od dziewczyn, nie chciało mi się sprawdzać , ale może uczynię to przy okazji.Nam lekarka zaproponowała początek września na szczepienie (to będzie terminowo), albo październik. I chyba wybiorę jednak wrzesień, bo październik to już sezon grypowy będzie rozpoczęty. Daj znać, co powie Wasz lekarka ![]() Cytat:
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam przekazać ze Sylka nie ma internetu bo nocnej burzy. Zgłosiła już, ale nie wie kiedy jej włączą. Mam nadzieje ze szybciutko
idziemy coś zjeść bo zgłodniałyśmy w piaskownicy
|
|
|
|
#2317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Soli w ogóle nie używam. Moja ciocia opiekuje się swoją wnuczką, jak mama opowiedziała co tej małej (jest w wieku naszych bąbli) daje jeść to mało nie padłam, np. gotuje jej rosołek z lanymi kluskami (tylko woda i kostka + lane kluski). O innych rewelacjach nie będę nawet pisać.Nauczy się Maciuś nie toleruje niekapka, tzn. mamy taką butelkę treningową z NUK-a. Sama nie wiem jak Mu tą wodę podawać ![]() A i my dajemy Bebilon, tylko ja karmienie piersią zakończyłam w 3. miesiącu Co do serków, bo zapomniałam, patrzę zawsze na skład, ostatnio kupiłam w Biedronce, tylko nie pamiętam jakiej fimy , a już go nie mam. Jak będę teraz kupowała, to zerknę.Ja w terminie nie pójdę na 100%, bo wyznaczyli go tydzień po pierwszych urodzinkach. --- Maciuś śpi 3. godzinę, zdążyłam Mu zapas obiadków ugotować. Dzisiaj jest krupniczek, bo Malutek go uwielbia
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-07-05 o 16:32 |
|
|
|
|
#2318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie dlatego polubił kanapki ![]() ![]() Bartosz odruch pęsetkowy ciagle cwiczy, jeszcze nie jest perfekcyjnie, ale idzie mu nieźle ... ostatnio wkłądał tic-taci do pudełeczka /wcześniej je wysypał z niego/ i tak pół godziny siedzieliśmy ![]() Cytat:
![]() Ja daje Bebiko /jak zaczynałam Bartusiowi dawac mleko to siostra mi kupiła takie i potem jakos nie zmieniałam/ ale cały czas planowałam Bebilon czyli mówieniem się nie stresujemy ... a raczej nie mówieniem ![]() Cytat:
własnie o Niej dzisaj myślałam /moze będzie sąsiadką zmoją siostrą/ ![]() aaaaa ciagle zapominam Afrodytko - cieszę się, że portfel się znalazł |
|||
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma jak zdrowa żywność ...my mieszkamy niedaleko "baru" małż był ostatnio na piwie i poszlismy z Bartoszkiem na loda właścieciel tego baru ma wnuka w wieku 1,5 roku. Siedzielismy chwile a on przychodzi i daje Bartusiowi lizaka i mówi, Nasz Igorek to nie je lizaków. Tatuś taaaaakie gruby, ze w drzwi się nie zmieści, ale dziceko lizaka jeść nie będzie/ zdziwił się gość jak mu powiedziałam, ze Bartosz tez nie je lizaków Mój urwis teżz wczoraj spał 3,5 godziny azw szoku byłam
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc babeczki to ja
jakos nie specjalnie mam czas na wizazowanie, ale widze ze sie nikt sie nie stesknił....smutno mi ;( wpadłam zobaczyc czy gorgulek sie odzywał ale widze ze nie.... u mnie tez gorsze dni wiec kochana ściskam mocno Ola, ale ty jestes śliczna, a Antos tez słodki, jakie ma juz zębale ![]() i dzieki za komentarze aha, pytałas tez o moskitiery. Zdziwiłam sie ze piszesz ze cicos wpadło. Średnio to mozliwe ale niewiem jaka masz siatke (moskitiera moskitierze nierówna), ja jak mam cos w domu to tylko dlatego ze drzwi otworze ![]() Miramejku dużo zdrówka dla Kubusia Cass, marica gratuluje zdanych egz Svi kotek śliczniasty, a strzyżów jest koło mnie (mam jakies 20 km), chcetnie bym ci kupiła ale nie miałabym co z nim zrobic pozniej (a w twoje strony sie nie wybieram) jakbys sie wybrała po niego osobiscie to daj znac i wpadniesz na kawke może ![]() a u nas troszke marudzenia, drugi ząbek sie przebija. Zuzia próbuje sie puszczac, zrobiła juz nawet sama kroczek od tati do mnie, a tak to chodzi za jedna raczke trzymana, za dwie nie chce, zrywa trawe, mała ogrodniczka wącha kwiatki i nieiwem czy to własnie nie przez te kwiatki (pyłki) ma krosteczki na buzi i lekko przypuchniete oczka, ciagle je trze, daje jej zyrtec, myje oczka rumiankiem i zakrapiam sulfacetamidem ale dalej trze ![]() własnie zastanawiamy sie gfdzie jechac na pare dni (takie małe wakacje) biore pod uwage Okuninke (j.białe) -280km, Hajduszoboszlo 350 km lub do mojej rodziny k/Andrychowa 200 km z wyciaczka po drodze do Zoo w Krakwoaie a z powrotem po rynku, żeby zrobic przerywnik i niewiem na co sie zdecydowac ale chyba ten Andrzychów wybiore...... mykam papa
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Mayaha koło Andrychowa a dokładniej w gierałtowiczkach mieszka moja przyjaciółka
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2323 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
tzn xs?
pewnie maleństwa nosisz po takim maratonie dukana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Do nordicu są regulowane a do nart nie wiem, bo nie jeżdżę. To tak jak ostatnio menu będę pisała w innym kolorze, co by było przejrzyście i inne mamy mogły opuszczać nie interesujący je temat Staram się jeść co 4h.Mimo że wieczorem mnie ssie, to jak o 6 wstanę to do 8 na kawce ujadę. 6- gorzka kawka z mleczkiem 8- 2szklanki soku z sokowirówki:pomarańczo i marchew, 4morele, 1/3 małej puszki kukurydzy z piętką zielonego ogórka+sół+pieprz 12-arbuz, czereśnie,morelki-do syta 16 warzywa z parowara:kalarepa,kalafio r,marchew z dipem jogurtowym kamisa na kolacje jeszcze nic nie zjadłam, bo nie jestem głodna, ale chyba tuńczyka otworze i przegryzę orzeszkami. Też pisz co jadłaś ![]() Bądźmy silną grupą ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uziemiona była na 15min.Dużo pokapało po brodzie i rączkach ale do brzucha na pewno coś wleciało. Oczywiście nie będzie to jej codziennym rytuałem. Mayaho witaj
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-05 o 19:29 |
||||||
|
|
|
#2324 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mayaha chyba nie bede jechac, TZ nie chce sie zgodzic bo liczac dojazd, nocleg i wyzywienie to wydamy kupe kasy
szukam czegos blizej a nawet znalazlam i to w przystepnej cenie
|
|
#2325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chcieliśmy wyjechać gdzieś na kilka dni, ale przez ten durny kredyt i terminy chyba nie damy rady i wymyśliłam, zeby na roczek Bartusia zabrac go do Zoo /do Krakowa właśnie ... ale małż stweirdził, że on i tak tego nie będzie pamietał to lepiej siedziec w domu? ... imprezkę urodzinową zrobimy dopiero 25 lipca, jak mój tato wróci z Irlandii ... Cytat:
/, ale chyba był za słodki, bo liznął kilka razy a potem gryzł sam patyczek ![]() a w jakiej? ![]() Ty chcesz tego kotka rasowego, tak? zrodowodem i wogóle ... ? Ja to bym mogła mieć nawet bez papierków jakby były ciut tańsze ![]() ehhhh włąsnie do mnie dotarło, ze idę dzisiaj do dentysty ... na 21,30
|
||
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2328 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania, pewnie twój małz ma racje ze takie małe dzieciaczki nie beda pamietac takich wypadów, ale ja np nie jade specjalnie tylko po drodze taki przerywnik sobie zrobie (o ile pojade własnie tam, bo jeszcze nie zdecydowalismy) no ale z drugiej strony Zuzia lubi zwierzatka
wlasnie przed chwila nie mogłam jej od królików oderwac
|
#2329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie, bo teraz żuje i żuje ![]() i dla Bartiego za koncentracje. Maciek nie posiedziałby pół minuty. No chyba, że w baseniku Cytat:
Spoko, nie ma jak lizak dla niespełna rocznego dziecka ![]() Zauważyłam, że teraz jak jest skwar, to Maciuś ma dłuższe drzemki. Dwie godziny to już krótka
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
anula wstawiam kiecke.Pewnie cię rozczaruję...moja figura pozostawia jeszcze wiele do życzenia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2331 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() pisze dlatego przystepna bo w innych hodowlach chca 1900-2000zl i jeszcze trzeba jechac daleko a tutaj mam calkiem blisko wrzucam fotke kocurka - ma dopiero miesiac Cytat:
![]() ale Ty zes schudla
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-07-05 o 21:01 |
||
|
|
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale mi świruje
dubel, sory
choć jeszcze długa droga przede mną , a jak odniosę sukces, to wstawię wam moje pogrążające zdjęcia...mam kilka perełek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-05 o 21:06 |
||
|
|
|
#2333 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ania nie musialby byc rasowy jakbym znalazla takiego jakiego chce - a nawe wsrod rasowych ciezko
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() wrocilam i widze ze Anula i Wojtusia tesknily spoznione zyczonka dla wszystkich malych solenizantow zaczne od poczatku.......wyjazd w piatek po poludniu i podroz masakra ![]() Werci strasznie dokuczal upal , caly czas marudzila i plakala zanoszac sie , musialam wziac ja na rece i uspokajac , ale biedna byla tak wymeczona podroza ze spala cala noc bez wiercenia, katar juz calkiem sie skonczyl ![]() w sobote poszlismy na dlugii spacer bo ponad 7 godzin na krupowkach mala robila furore zaczepiajac wszystkich oczywiscie niie bylo mowy zeby w wozku , caly czas na nozkachw niedziele tez spacerek i opalanko na polanie gdzie Wercia puszczala sie i sama stawiala kroczki dzisiaj juz chlodno bylo i deszcz padal to mala cala droge spokojna i grzeczna, ale w domu pokazala rozki i tak rozrabiala ze ma dwa siniaki na czole ![]() oczywiscie jak bylismy na wakacjach to tylko bylo"mamamamama" a teraz"babababa" , nawet nie chce do mnie na rece isc ![]() strasznie sie objadalam rozkoszujac sie w tamtejszej kuchni i znowu trzeba wziac sie za diete, ale malz mnie pocieszal ze na wakacjach jestem i mam nie zalowac wczoraj jeszcze dostalam@ wiec samopoczucie fatalne i ten moj krzyz, chyba jutro ide do lekarza bo mam taka kulke wystajaca i nie wiem co to..... zaloze album i wstawie fotki z 1 wakacji Weroniki ![]() a Wredna ciesze sie ze porfel sie znalazl
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-07-05 o 21:17 |
|
|
|
#2335 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo fajna sukienka i zgrabnie w niej wyglądasz ![]() Nie mam porównania jak wyglądałaś wcześniej ale zbyt surowa jesteś w stosunku do siebie Co do mojego rozmiaru 0 to zależy od jakiego rozmiaru się startuje Teraz noszę M i raczej mniej już nie będzie, zresztą to mnie satysfakcjonuje. ale nie powiem, Twoja energia i zapał się udzielają niesamowicie - postanowiłam sobie że muszę się sprężyc, zrzucić ostatni kg i na roczek małej będę super ![]() Cytat:
Fajnie że trochę odpoczęliście, szkoda tylko że ta droga taka nieciekawa... nie macie klimy w aucie czy mimo to mała tak wyła?---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() A odnośnie odchudzania to Wam jeszcze opowiem jak mnie mój TŻ wspiera zabójczo... Miesiąc po urodzeniu małej szliśmy na wesele do kuzynki TŻ, miałam sporo kg nadbytnich no i nie muszę wam tłumaczyć jakie samopoczucie przy tym...Stoję już ubrana przed lustrem i nasza rozmowa: -wyglądam jak spaślak -urodziłaś dziecko, jak chciałabyś wyglądać?
|
|
#2336 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, ludzie nie mają wyobraźni, naprawdę ![]() Jaka to butelka? Mnie lekarka właśnie polecała Bebilon Będę wdzięczna Cytat:
![]() A Bartuś nie chciał jeść Tic Taców? , wolałabym jednakowoż, żeby była większa ![]() Dzięki Mów za siebie ![]() Cytat:
![]() Biedna Zuzia
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
zalozylam nowy album z wakacji -chetnych zapraszam do obejrzenia
![]() Cytat:
niestety nie mamy klimy , malz mowi ze nastepne auto koniecznie z klima bo masakra w taki upal jechac
|
|
#2338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, biedna Wercia, ja sama się męczę w samochodzie w taką pogodę, a co mówić o dzieciaczkach.---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam tylko powiedziec dobranoc
czeko fajnie ze juz wróciłas i ze wakacje sie udały. Wercia słodka taka wszedzie bedzie robiła furore lece do albumu twojego i spać. |
|
|
|
#2340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

, może będą jeszcze w Twoim rozmiarze? 
za odpowiedź, Kuba przed kąpielą na golaska pomyka 

dla Tomusia, stoi sam, tzn. bez trzymania się czegoś? 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
) Ja też mam nadzieję, że Kuba powolutku, ale się nauczy wszystkiego, co ważne
+ lane kluski). O innych rewelacjach nie będę nawet pisać.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)