|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
co do CHRZTU ja wezme któregoś z braci bo mam ich dwoch a od tża strony może jego kuzynke, ma siostre ale ona ma już jego pierwszego synka wiec jak narazie kuzynka i ktorys z braci
co do daty to mam termin na koniec pazdziernika myslałam o BOZYM NARODZENIU ale jeden z braci ma jeszcze 17lat a w marcu 18stke to ewentualnie na WIELKANOC![]()
|
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
hej
mam pytanie, bylam wczoraj u neurologa i oczywiscie stwierdził, ze bede miała cesarke na co jestem przygotowana, ale nie dostalam zadnego skierowania ani nic.. nic nie mam na pismie. Powiedział, ze nic nie musze miec, bo i tak zawsze wzywaja jakiegos neurol. przed zabiegiem zeby potwierdzil i podpisał zgode... A jak to wyglada u was? Macie czekac do porodu jechac na IP i dopiero tam cos robia? Czy umawiaja was na termin i jedziecie na cesarke? Cholerka ja to juz jakas durna sie robie, bo wróciłam po paru latach z tego uk i normaalnie nie znam realiów. Jutro ide do gina zobaczymy co on na to? dzieki za odp i zycze miłego dzionka
|
|
|
|
#3573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
u nas znów ukrop na dworze... Dziś idę na wizytę do lekarza, za ok. 2 godzinki pojadę... Ciekawe, jak moja niunia się dziś zachowa... Może pokaże wreszcie, co trzyma między nogami? W pasie dobiłam 100cm. Nie mierzyłam się przed ciążą, ale miałam nie więcej niż 70+kilka cm. Koszule nocne przymierzyłam, są luźne w pasie, więc do porodu raczej się nadają. Wczoraj wkurzył mnie listonosz, bo tylko poinformował mnie, że ma list polecony (te koszule właśnie - priorytet) , ale go nie zabrał i dostarczy popołudniu lub następnego dnia. Pojechałam więc sama na pocztę i odebrałam, bo nie po to płacę za priorytet, żeby czekał na poczcie. A listonosz może mi wypisać przecież awizo, skoro nie zmieścił wszystkiego do torby. Nie wymagam, by przynosił mi duże przesyłki do domu. Wkurza mnie też z tym, ze mimo skrzynki na listy, on składa korespondencję na pół i kładzie za klamkę. Potem dostaję pogniecioną i wymiętą kartkę z życzeniami lub widokówkę Co do znieczulenia - nie mam dylematu, bo w naszym szpitalu po prostu nie ma takiej możliwości. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() odzywaj się, każda doświadczona (i niedoświadczona też) mamusia jest tu mile widziana.
|
|
|
#3574 | ||
|
Zadomowienie
|
A dla mnie często ruchy mojej Gryzelduni są bolesne,ale nie jest to taki ból,którego chcę się pozbyć.Po prostu zazwyczaj jest tak,że jak mnie walnie to syczę z bólu i się śmieje
![]() Ja nie mam schizów,bo już wiem,że raczej będę miała problem z wypróżnieniem.U mnie to wygląda tak,że mogę tylko w domu.Załatwianie się w czyjejś toalecie to dla mnie masakra,a o publicznej to już nie ma mowy.Jakoś tak mam,że zmiana otoczenia wpływa na mnie hamująco pod tym względem i nic nie pomaga.Wystarczy,że gdzieś na weekend wyjadę o już dłuższe posiedzenia w klopiku mam z głowy.Tylko siusiu.Dopiero po paru dniach mogę się zaklimatyzować i z trudem puścić coś,co zdążyło stać sie już skamieliną,a wtedy pół godziny na tronie murowane...Przepraszam za ten szczegółowy opis ![]() Ulala Super ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Więc jeśli wierzyć poglądowi,że dzieci upodabniają się do swoich chrzestnych,a mam kilka takich przypadków,wolałabym kogoś innego.Poza tym jest jeszcze inna delikatna kwestia...On ma trochę skrzywienie na punkcie dzieci,w tym sensie,że bardzo chciałby mieć dziecko,ale była żona go kilka lat oszukiwała,że nie mogą mieć,więc on sie martwił,ze jest bezpłodny.Teraz jak się okazało,że go przewalala,bo to ona nie chciała,to się załamał,że ma tyle lat w plecy i nie ma dziecka...Jest ode mnie pare lat starszy,więc troche go dobiła wiadomośc,że ja będę mamą.Niby się ucieszył jak mu powiedziałam,ale wiecie to takie trochę na siłe było...Nie wiem co robić,muszę się nad tym poważnie zastanowić
|
|
#3575 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj w pracy nie zdążyłam was doczytać do końca wiec dziś od rana nadrabiam od nowa (bo w domu nie ma netu).
ycnan gratuluję mgr Cytat:
Cytat:
Inaczej nie dam się tknąćCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale ja się dziwię, że chcesz kupic na ramiaczkach, w końcu zima przed nami. A ja zima śpie w polarowej piżamie, bo mi zimno jak wyjdę spod kołdry ![]() Cytat:
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie popadało i powietrze jest super ![]() A tż mi wczoraj torbę spakował do szpitala ![]() Zrobiłam zakupki apteczne: bepanthen, octenisept, waciki i inne, kupiłam pieluszki 1 z pampersa i ze schleckera, smoczek, kremik do pupy..no już prawie wszystko mam mogę spać spokojnie A dzisiaj wreszcie powinno przyjść łóżeczko No właśnie Pomi nam się zawieruszyła ![]() Myslę że powoli bedziemy mogły wyznaczyć osoby i przekazać numery tel. bo więksozść z nas skończyła już 30 tydzień i zaczną się rózne szpitalne pobyty itp. oby tylko udane ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Abz już się uspokoiłam z tym śluzem tylko teraz taki czas nadchodzi,że wszystkie będziemy majty obserwować A koszulkę też mam jedną na ramiączkach ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Abz a jeszcze co do udaru to można zahamować |
|
|
|
|
#3577 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podobno wiszenie z tyłkiem w g orze po porodzie (szczególnie cesarce) jest nie lada wyczynem. A wiadomo jak jest w szpitalach, wspólne łazienki itd.W niedzielę urodziła moja koleżanka, ma tylko jeden szef- a to dzięki masażom jakie robiła od 32 tygodnia. I to mnie przekonuje, że warto się przyłożyć do tych masaży. Jeden szef- marzenie ![]() Duży brzusio! Cytat:
![]() Witaj, zapraszamy. Cytat:
Twój lekarz pracuje w tym szpitalu w którym będziesz rodzić? Jeśli tak to na pewno powie Ci co i jak masz zrobić. Może on da Ci zaświadczenie? Tylko na podstawie czego, skoro neurolog nie dał Ci nic na piśmie?
|
|
#3578 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nadrobiłam was w końcu. Pisałyście jeszcze o prywatnej położnej. Dla mnie 600zł to dużo pieniędzy i póki co nie zamierzam korzystać (chyba że mnie najdzie jakaś panika krótko przed porodem...). Poza tym na pewno za 200 czy 300zł też by się położna znalazła.
|
|
#3579 |
|
Wtajemniczenie
|
barwa Witaj i zapraszamy
![]() IlonaN2 Już pisałam, że Pomidora chyba zwyczajnego lenia ma Żyje i nawet na wizażu bywa, ale chyba nie za bardzo jej się pisać chce ![]() angelikaw Ja mam w pasie już 1070-108 ![]() Ja bym złożyła skargę na listonosza, musi dbać o korespondencję! kasienka1701 i inne "schizujące" Nic się nie bójcie, jak nie dacie rady się wypróżnić, to Wam w szpitalu "pomogą" ![]() gabisun U mnie też na deszczyk się zbiera Już nawet kropi Może w końcu "normalna" pogoda będzie ![]() A mi się dziś śniło, że rodziłam Szybko poszło i od razu poszłam do domu, ale bez dziecka Z resztą w ogóle dziecka nie zobaczyłam ... Tż patrzył mi przy porodzie między nogi i nawet się cwaniak nie skrzywił Nacinali mnie i bałam się siku zrobić ... No i Tż z racji swojego zawodu miał mnie zszyć i powiedział, że mu się nie chce I mam poczekać, on to jutro zrobi Matko, ja to mam sny ...
|
#3580 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!!!
Ja już po sesji, ale przed obroną... Już nie mogę się doczekać wolnego u mnie w miarę ok, tylko ciężko mi się oddycha. Dzidzia też już duża i czasami strasznie się wierci Wy już pakujecie torby do szpitala a ja nic nie mam oprócz spioszkow, 2 spodenek, bluzeczki i bluzy. Muszę kupić body, ale to już po obronie wtedy będzie czas na przyjemności Muszę zacząć patrzeć za koszulami itp. Co do chrzestnych to my też poprosimy dopiero po porodzie, ale z tymi prezentami to mnie zaskoczylyście... Dla mnie to lekka przesada, tzn kazdy daje tyle na ile go stac, ale przypomina mi to komunie, gdzie dzieci dostaja po 1000 zl, przeciez to wyplata niektórych ludzi...bordowa to, że nie zawsze masz ochotę wychodzić to nie znaczy, że nie jesteś towarzyska. Poza tym z doświadczenia wiem, że niektórzy nie mogą zrozumieć, że kobieta w ciąży szybko się męczy i niektóre wypady nie są dla niej dobre. Ja też wolę posiedzieć w domu, przymajmniej jak się źle poczuję to się położę trzeba myśleć o sobie, zmieniamy się, ale może po porodzie wszystko znowu się zmieni...Dziewczyny na razie uciekam, do później!!! BUZIAKI
|
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
wreszcie pada! ![]() Piszecie o obwodach, az sie zmierzylam tasma budowlana, bo innej niet i mam cale 92cm! Niby duzo, choc mi mowia,ze maly ten moj brzuch jak na 7msc (leci nam 29 tydzien). Co do wielkosci brzucha to przeczytalam, ze jesli sie mialo silne miesnie brzucha to bebzol nie wyskakuje tak bardzo ( i to by sie zgadzalo Barwa- witaj wsrod nas, doswiadczone mamuski cenione podwojnie! Misqua- idz na zwolnienie! wierz mi, ze nikt cie pozniej nie doceni za poswiecanie sie kosztem twego zdrowia Szczesliwa- tez planuje robic ten masaz, choc przy cc to chyba mi sie srednio przyda. No ale cc gin jeszcze nie potwierdzil.. Falbala- mi taki numer zrobila okulistka Powiedziala, ze cc jak najbardziej, ale papiera mi nie dala. Da mi dopiero jak na kontrole za 2 msc mam przyjsc. Jakby 2 miesiace moglo mi oczy naprawic?? Pewnie chodzi o kase za wizyte tylko, szkoda gadac...A ja zaraz lece na wizyte u endokrynologa, ciekawe co mi moja pani powie. Niby mam pierwsza wizyte na NFZ, a ksiazeczka podbita w styczniu RMUA nie dostalam z pracy, mam nadzieje, ze nie bede problemu robic...Aha, mam pytanie do WAS. Czy wizyty u gina w III trym. sa jakos czesciej? Czy dalej raz na miesiac? (wiadomo,ze ciezarowki z cukrzyca czesciej, ale te kobitki bez dolegliwosci?)
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-07-06 o 10:42 Powód: pytanie na sniadanie ;) |
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze przy okazji pomarudzę. Do bóli kręgosłupa sie przyzwyczaiłam, raz są, raz nie ma, ale teraz mam nowy ból od paru dni. Z początku myślałam, ze to kość łonowa, ale ewidentnie boli mnie bardziej z boku (w kroczu) przy lewej nodze. I to tylko przy chodzeniu albo jak sie w nocy na drugi bok przerzucam. Obmacałm sie tam, mężowi kazałam zajrzeć i niby ok...Może dzidzia uciska? Jutro poskarże sie lekarzowi
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Abz no szok, nie rozpoznali udaru
że też takie rzeczy się w ogóle zdarzają ![]() Dla mnie 600zł na połozna to też dużo, chociaż wcześniej chciałam płacić ( u mnie w cenie jest jeszcze sala "jedynka") ale poczytałam opinie o moim szpitalu i taką samą opiekę mają kobitki, które nic nie płaciły ale sobie odłożę w razie czego na zzo oby tylko anestezjolog nie był zajęty A z tymi schizami to ja też mam, ale głównie w kwestii karmienia a co do zrobienia "2" po porodzie to polecają czopki glicerynowe, samo wyłazi ![]() Kasienka jak tam ręka? |
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze juz pod sam koniec robią czasem co 2 tygodnie, ale to też zależy od przypadku i pewnie czy są wskazania żeby cie lekarz oglądał częściej. Ja np mam zaplanowaną ostatnią wizytę 2 dni przed porodem a wcześniejszą 3 tyg wcześniej. (musieliśmy zrobić grafik na całą ciążę, bo były problemy z terminami)
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
a Pomi nie wyjechała gdzieś? coś mi tak się wydaje.
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno mając wskazania do cesarki trzeba mieć zaświadczenie od konkretnego specjalisty np. ortopedy czy okulisty. To, że lekarze nie chcą wystawiać tego typu zaświadczeń kilka m-cy przed terminem porodu jest w sumie zrozumiałe, bo osoba mające problemy np. z kręgosłupem powinna być pod kontrolą specjalisty, zwłaszcza w ciąży i udać się do niego np. ok. 2-3 tyg. przed porodem i wtedy na pewno otrzyma takie zaświadczenie.
Jak się zacznie poród trzeba mieć wszystkie dokumenty i ostatnie badania, ale na miejscu chyba mogą się skonsultować z własnym specjalistą (o ile jest taki w szpitalu). Poza tym np. do znieczulenia zzo wcześniej pytają czy chcemy, bo muszą pobrać krew i spr. płytki krwi (krzepliwość), a to chwilke potrwa i żeby póxniej nie było już za późno na podanie znieczulenia. Krzepliwosć jest ważna, bo po wyjęciu tej igły od znieczulenia od razu musi zrobić się skrzep, a jak nie ma krzepliwości to nie dostaniemy leku znieczulającego (w kręgosłup). Co do wskazań do cesarki to najgorsze jest to, że czasami na porodówce nie biora ich pod uwagę np. moja koleżanka tuż przed porodem miala powiedziane, ze dziecko waży ok.4300 (wskazanie do cesarki) a kazali jej rodzic naturalnie. Okazało się, że jej synek ważył jednak ok.4kg, co i tak jest zbyt dużą wagą do nat.porodu. Taka nasza służba zdrowia - róbta co chceta ![]() Co do wizyt to ja chodzę raz w m-cu. Nast. wizytę mam w 30 t.c. a jak będzie później to zobaczymy, może dopiero od połowy 8 m-ca to co 2 tyg.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-07-06 o 11:30 |
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, błagam Was, czytajcie co się pisze ... Już trzeci raz piszę, że Pomidora w domu jest i że wszystko ok chyba, a ciągle się któraś dopytuje ... Przecież dla siebie tu nie piszę.
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-07-06 o 11:40 |
|
|
|
#3589 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy kupujecie cos do wanienki czy nie? ja znalazlam mate antyposlizgowa http://www.allegro.pl/item1107640200...za_canpol.html
wiem ze sa tez inne rzeczy jak np gabki itp. |
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
waniliaania2009
zwykła pielucha tetrowa wystarczy...
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuję
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
oj kobitki nadrobie wieczorkiem, wpadłam tylko powiedzieć, że zdecydowałam się nie iść do pracy, leżę w domku.... ledwo wróciłam ze szpitala, znów ten okropny ból z prawej strony przy podnoszeniu nogi....
jutro będę próbowała dostać się do gina, mam nadzieję, że mnie przyjmie, bo w rejestracji babka mówiła, że ma komplet na jutro, ale mi kiedyś mówił, że jak coś się będzie dziać to przychodzić wcześniej niż mam umówioną wizytę... więc zobaczymy Majka - przelotem widziałam, że wózki oglądałaś... zdradzisz gdzie? w którym sklepie?
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to częściej, ja teraz będę miała już co 3 tygodnie. Mam nadzieję, że nie częściej, bo każda wizyta 130 zł, wiec jeśli wypadnie 3 razy w miesiącu to masakra finansowa 390 zł plus Feminatal 400 i sorbifer......
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie mam cukrzycy, ale mi ginka poiwiedzila ze od 30 tyg mam przychodzic juz co dwa tygodnie. Narazie chodzilam co 4-ry
|
|
|
|
#3595 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie szybciutko uśpiono...z reszta i tak w szoku byłam i nie kumałam co się ze mna dzieje.. Pamiętam tylko ze lekarz śmiał się do jednego i pytała czy ma ochote to zrobić?? Póżniej się obudziłam i było po fakcie.... Nie wiem kto to robiła ale tej ironi i smiechu na sali nie zapomne nigdy... Cytat:
![]() Ja tez będe miała drugieo synka ![]() Cytat:
Poza tym chyvba jakiś termin ustalicie... wentualnie musisz mieć papiery od np okulisty ... Tak "na słowo" to nikomu nie zrobia.... Cytat:
ale ten aparat od początku był wadliwy... na szczescie to prezent..nie kupowaliśmy go sami... Bateria wytrzymywała 5 zdięć..dokupiliśmy druga i kicha..taka sama.. Zbyt duży wyswietlacz był.. może zdecydujemy się na raty..bo ja musze mieć aparat... zeby robić zdiecia maluszkowi ![]() często... ja chodziłam co 5 tygodni.. teraz będe częściej..miże co 3 tygodnie... Cytat:
dla mnie było z nią najwygodniej No i zawsze mogłam ją wrzucić do pralki i wyprac w dzidziusiowym proszku... a jak juz sie zuzyła kupiłam nową.. droga nie jest...
|
|
|
#3596 | |||
|
Zadomowienie
|
angelikaw, ta koszula Muzzy to całkiem fajna do szpitala
Cytat:
Cytat:
A co do zzo to ja nie wiem dokładnie jak jest, tylko na stronie Rodzić po ludzku tak wyczytałam, że zzo nie ma, ale możliwe że nieaktualne dane. A nie wiesz czy na Jaczewskiego trzeba mieć do porodu własną koszulkę czy mają takie szpitalne? Te koszulki w Pepco są ładne, chyba Pomidorka też wspominała że kupowała w Pepco, ale nie wiem czy taką jak ja widziałam. waniliaania2009, bardzo ładna ta pościel.. my na razie nie kupujemy pościeli, bo mała będzie spała na kocyku, w rożku albo śpiworku, ale jestem ciekawa tych ochraniaczy. NIe wiem czy je kupować.. Jak to wygląda? To tylko taki kawałek materiału na same szczebelki czy tym się wykłada całe łóżeczko? Nie wiem czy dobrze się wyraziłam ![]() Butterfly83, ale masz duży brzuszek Śliczny![]() Cytat:
Ja dostałam wreszcie ciuszki po bracie, dużo bardzo fajnych, ale niektóre okropne (kaftaniki frotte:/)... Jeszcze czekam na paczuszkę od siostry i będę dokupywać to co mi potrzebne. A mężuś zamówił śliczne łóżeczko i czekamy aż przyjdzie, bo pokoik już wymalowany (jednak na cytrynowo ) już czeka.A wiecie jaki miałam sen dzisiaj..... Śniło mi się że rodziłam! I to śniły mi się skurcze, tak strasznie bolesne że się obudziłam! A w tym śnie moja mama była położną i odbierała poród
|
|
#3597 |
|
Rozeznanie
|
u mnie wizyty w III trymestrze normalnie, czyli raz w m-scu a właśnie jutro idę
ciekawe jak tam moja córkaa wczoraj dyskusja o zoo była... więc ja chyba tez sie zdecyduję mam nadzieje ze szybko odzyskam "władzę w nogach" oczywiście się bardzoooo boje, ale nie pierwsza i nie ostatniadzisiaj mi przyszedł PALMER'S na rozstępy całkiem fajna konsystencja i zapach, wypróbuję wieczorkiem ![]() butterfly no no całkiem spory brzusio widzę ze u niektórych popadało, u mnie susza i duchota mam nadzieje ze tez lunie bo oddychac nie mam czym
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
kasienka to tym bardziej bralabym brata... skoro poki co nie ma swoich dzieci to bedzie mial chociaz namiastke....
wyprasowalamm ciuszki mlodego jak niespecjalnie lubie prasowac to takie malenstwa prasowalam z wielka przyjemnoscia coraz blizej.... czuje juz oddech grozy na plecach![]() ustalilam z mezem ze do 2 tyg wszytko bedzie przygotowane oby ![]() mam sprawe spisalam wszytkie ubranka na rozmiar 56-62 czyli na strat mamusie doswiadczone i te mniej rzucie okiem co i jak.. na pewno dokupie jeszcze 3 koszulki i 3 spodenki ale chyba reszty na start mi starczy? 6 śpioszków 4 body z długim rękawem 8 bodów z krótkim rękawem 6 pajacyków 4 bluzeczki - kaftaniki 2 bluzki cieplejsze - sweterki 3 spodenki 1 bezrekawnik ciepły 2 pary łapek niedrapek 8 par skarpetek (2 cieplejsze 6 normalnych )3 czapeczki (2 ciensze 1 grubsza) rodze w sierpniu... co myslicie...? zabieram sie za segregowanie ciuszkow 68-74 nie ma tego za wiele no ale troszke to poogarniam
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-07-06 o 13:06 |
|
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Majka dziękuje za obszerny opis wózka
Ja też go muszę zobaczyć. No i Chce kupić od razu 3w1 i cena w necie to 1890 z dodatkami. Piszesz ze mam on naszek dobrze zakrywający w spacerówce to tak samo jak nowe X Landery ale te XA (te z większymi kółkami zresztą wymiarami takie jak w bolderze) bo XQ chyba tego daszka (budki takiej nie am ) a poza tym ma mniejsze kółka przednie o odpadł w przedbiegach. Jak na razie skłaniam się na X landera XA ale jak obejrzę Boldera to kto wie. TZ myślał że namówi mnie na Jumprea który jest podróbą (i wedłóg opinii dobrą ) X Landera ale mi nie podoba się jego styl, tzn kolory i ilość materiału użyta do obszycia busy. Wszystkie wózki mają podoba gondole rozmiarowo jest ona tylko w rożnych kształtach i dlatego często wydaje się że są one bardzo różne. Ja przeznaczyłam 2000tysieące na wózek, bo wszytko inne mam tzn ubranka , kosz wiklinowy, łóżeczko (wszytko od siostry) i na wózek postanowiłam wydać kasę na taki jak mi się podoba. A ostatnio teściu się jeszcze zadeklarował że kupi bo to jego pierwszy wnuk choć ie nalegam ale miło z jego strony Cytat:
Moja gig (ale ja chodzę prywatnie) w 8 miesiącu co trzy tygodnie chce mnie widzieć a w już co dwa i w 9 za każdym razem robi KTG z tego co się orientuję Nie wiem czy to nie za często bo kasy pewnie mi ubędzie sporo Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-07-06 o 13:06 |
|
|
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona - no właśnie tego obawiam się najbardziej, że to może być wyrostek.... bo kiedyś miałam jakby taki mały atak, ale przyłożyłam zimną wodą i przeszło... ale kiedyś znów musi się odezwać... oby nie teraz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

co do daty to mam termin na koniec pazdziernika myslałam o BOZYM NARODZENIU ale jeden z braci ma jeszcze 17lat a w marcu 18stke to ewentualnie na WIELKANOC

mam pytanie, bylam wczoraj u neurologa i oczywiscie stwierdził, ze bede miała cesarke na co jestem przygotowana, ale nie dostalam zadnego skierowania ani nic.. nic nie mam na pismie. Powiedział, ze nic nie musze miec, bo i tak zawsze wzywaja jakiegos neurol. przed zabiegiem zeby potwierdzil i podpisał zgode... 
.
TZ mówił nie patrzyć na nic tylko jak źle się czuję to mam brać zwolnienie, bo i tak wyjdzie, że pracując to 400 zł więcej bym dostała.... i ze nie warto tam chodzić i się denerwować za tyle... trudno, jakoś poradzimy z kasą

kolor śmietankowy budyń 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)