|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
![]() i to jest fajne na III fazie, jak się wpadka zdarzy, to można sobie uczte zrobić i pojechać po całości, więc sobie teraz dziewczyno nie żałuj Cytat:
![]() a ja przed chwilą zgrzeszyłam zajączkiem czekoladowym ehhhh mówie Wam, na tej trójce, to moja silna wola się coraz bardziej osłabia jak dotąd takie grzeszki przechodziły bez echa na wadze ... zobaczymy dalej
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-07-06 o 12:47 |
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Zadomowienie
|
ja tez zjadlam krowke....jedna mala hahahah , faktycznie tak chyba jest jak waga wzroscnie to bede plakac a jak stoi to szaleje
![]() projekty i praktyki zaliczone wiec w maire mam dobry humor
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1293 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję (nie zjedzenia krówki, tylko zaliczenia) ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
No doczekałam się. Mam nadzieję, że to odwrócenie tendencji, a nie jednorazowy wybryk wagi.Ale Twój spadek to dopiero spektakularny Jeszcze mi się taki nie przydarzył na diecie.Dzisiaj, widzę dzień grzeszenia. Ja też zgrzeszyłam... arbuzem. Zjadłam moją porcję owoca - jabłko, a zaraz potem koleżanka poczęstowała mnie arbuzem. Tak pachniał, że nie mogłam odmówić W sumie, gdybym pokroiła to moje jabłko i wrzuciła do miseczki razem z arbuzem, to wyszłaby miseczka - czyli porcja Grunt to umieć sobie dobrze wytłumaczyć hihiZa to byłam dzielna jak kolega częstował urodzinowymi cukierkami, nie skusiłam się
|
||
|
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na dzielonej III fazie, są dwa owoce dziennie, więc mam już z głowy poprostu ![]() za mną słodkie okropnie dziś chodzi chyba cuś upichcę ..... ale sernika się nie doczekam, bo dla mnie on dopiero jutro będzie zjadliwy (nie lubię na ciepło posmaku słodziku); hmmmm chyba popaostu oszukam się twarogiem na słodko ![]() ps. a najbardziej to za mną chodzi magnum z tymi migdałami na czekoladzie
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-07-06 o 14:45 |
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj po wczorajszym proto 1kg mniej czyli z 55,4 zeszło do 54,4
dzisiaj dzień normalny tylko zamiast owocu był rożek koktajlowy ale reszta zgodnie z zasadami więc mam nadzieję że jutro wzrostów nie będzie
|
|
#1296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
podczytuje Was u mnie waga troche skoczyla. ale niedlugo @ wiec moze to przez nia, bo jedzeniowo niezbyt grzesze, oprocz codziennego kilograma czeresni no a napewno pol i coraz ciezej mi zrobic proto dzien
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
ooo muffinki
nutelki nie robie, bo zbyt zdradliwa jest
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
no proto dni na 3 fazie sa ciezke jaaaaaaaaaaaaa...... obiady u tesciow mnie dobijaja....dzis rosolek z wolowymi pulpetami, do tego pstrag w foli plus salatka warzywna...pekam
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#1301 |
|
Zadomowienie
|
Ale się objadłam
![]() Chciałam zrobić rybę z warzywami i za wcześnie do warzyw dodałam rybę i się dosłownie rozpadła i w rezultacie miałam warzywa w gęstym rybnym sosie Ale i tak było pyszne
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
Kochane moje coś jest nie tak z ta III fazą dzieloną u mnie. Dziś zjadłam 2 kromki chleba samemu pieczonego z wedliną i zielona sałatą, 2oog truskawek, makaron razowy 200g bo to uczta skrobiowa i kawalek piersi z pomidorem, na kolacje twaróg z otrębami. Cały dzień chodzę napchana, brzuch mi wywaliło. Tu nie chodzi o to,że przybyło mi w 6 dni 70 deko-waga to drugorzędna rzecz. Chodzi o to,że na II fazie brzuszek był płaski a teraz jak balon-jakoś ociężała się czuję. Porcelanka była dwa razy, upal sie skończył dziś 21 stopni tylko, do miesiączki daleko. Wspomagałam się zieloną herbatą, pokrzywa i mietą-nie pomaga brzuch normalnie mało nie pęknie taki nabity. Ciężka się czuję. Wczoraj sądziłam,że to po jabłku dziś zjadłam tylko 1 porcje owoców do południa-truskawki bez niczego więc odpada polączenie nabiału z owocami bo wczoraj sądziłam ze to temu winne. Humorek mi dopisuje, w sobote mam uczte bo idziemy na imprezę. Tylko czemu taka ciężka sie czuję?
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
|
|
|
|
#1303 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za to, co chyba nie do końca jest normalne na III fazie, mam problemy z porcelaną. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Ja sobie zrobiłam budyń otrębowy, a wcześniej był sernik (piekłam w niedzielę ).
|
||
|
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
Trzy pierwsze dni miałam kłopoty z porcelanką ,czwartego się unormowało. Teraz jest ok.
Małgosia Faza I 26 kwietnia 2010 waga wyjściowa 71,5kg. Spadek na I fazie 3,8kg Faza II 01maja 2010- 30 czerwca 2010 Spadek na fazie II 9,5kg Obecnie faza III od 01 lipca 2010 do 12 listopada 2010 waga aktualna 56,4 kg mniej mnie już 15,2kg |
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Chyba znalazłam winowajce mojego niezbyt komfortowego czucia się na III fazie i brzucha jak balon. Czytałam o tym,że dziewczyny same pieką chleb bo ten ze sklepu ma ulepszacze i inne dziwne składniki. Kupiłam mąkę z firmy Lubella ,to mąka pszenna pełnoziarnista. Upiekłam chleb dodają 1 kg mąki, 50gram drożdży, sól, 2 szklanki wody. Jem ten chleb. Tu nie chodzi o wzrosty czy spadki wagi bo dziś rano odrobinę mi spadła waga od wczoraj a jak tylko zjadłam te 2 kromeczki małe chleba to znów mi brzuch wywaliło. Pozostaje pytanie czy organizm się jeszcze nie przyzwyczaił do chleba jako takiego czy poprostu to zły chleb na tę III fazę? Podaje skład mąki
wartośc w 100g 339kcal białko 14,1g węglowodany 65,4g cukry 5,6g tłuszcz 2,3g kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g błonnik pokarmowy 6,7g Czy ktoś z Was wie coś na ten temat?
|
|
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze nie wiem; ja po chlebie nie mam takich akcji, a nie chce mi się piec, więc kupuje w sklepie może to się wszystko unormuje ... u mnie dziś spadeczek malutki o 200g no to już jestem ponad kg na minusie już się nie moge obiadku doczekać
|
|
|
#1307 |
|
Raczkowanie
|
JAMAPI ja poobserwuje może zrobię eksperyment z kupowaniem chleba. Następnym razem może na zakwasie upiekę może mnie drożdże tak rozdymają.
|
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Znowu mi przybyło 0,1 kg ![]() Czytałam gdzieś kiedyś,że można robić 2 dni proto? I jak to wygląda, jeden po drugim czy w odstępach 2 razy w tyg ?
"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie" ![]() Edytowane przez Dzi25 Czas edycji: 2010-07-07 o 08:57 |
|
|
|
|
#1309 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1 lipca-58kg 2 lipca 58,2kg-protopiątek 3 lipca 57,8kg 4 lipca 58,2kg-uczta 5 lipca 58,2kg 6 lipca 58,7kg-posiłek skrobiowy makaron 7 lipca 58,2kg
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() U mnie znów mały spadek (naprawdę maluśki, bo 50g), co w moim przypadku uznaję za sukces, tym bardziej, że wczoraj była skrobia. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Poradzę Tobie to, co mi poradziła Ayu. Z dwoma dniami proto się wstrzymaj. Na razie podziel III fazę na 3 etapy (opis masz na pierwszej stronie). A w ogóle to może przez kilka dni nic nie zmieniaj, tylko obserwuj. Mi na III fazie waga rosła przez tydzień, dziś drugi dzień ze spadkiem (wczoraj 400g, dziś 50g). Jeśli @ się zbliża to nic nie zmienaj na razie. Jeśli po @ waga nie spadnie, wtedy zacznij dzieloną III fazę, jak to nie pomoże to dopiero 2 dni proto (pod rząd). |
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
u mnie spadek o caly kilogram.....ale co bede sie chwalic wiem po czym i mnie tu zlinczujecie...ze po raz kolejny wykorzystalam swoja uczte na libacje alkoholowa zagryzana chipsami. Stwierdzilam ze tej lampki wina co wypilam z okazji obrony brata TZ i ciasta-- w sumie zjadlam dwie lyzki nie bede liczyc jako uczty bo wzrostu nie bylo wiec byl to grzech nieduzy wydaje mi sie.
dlatego tez wczoraj zrobilam uczte . Przyszly kolezanki, napilysmy sie wodki--> ja oczywiscie z cola zero--> to juz bedzie chyba moj staly dodatek do wodeczki , zagryzlam pare chipsow, i orzeszkow . Siedzialysmy do 3 nad ranem caly czas plotkujac...uwielbiam takie babskie wieczory ) no i dzisiaj na wadze 49,1 kilo na drugiej wadze 48,7 wiec spadek naprawde duzy , ciekawa jestem czy po dzisiejszym dniu wzrosnie spowrotem cale kilo czy jednak utrzyma sie w jakims stopniu ten spadek. Dzis robie sobie proto dzien, tylko narazie nie mam ochoty na jedzenie wiec...bede w siebie jakos wciskac
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oki, wstrzymam się narazie 2 dniami proto i obaczę co się będzie działo. Najwyżej wskoczę na II fazę znowu
|
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
Wstrzymaj się, naprawdę. Dziś jest dopiero środa. Mi przez pierwszy tydzień na III fazie przybył kilogram i też się niepokoiłam. Większość osób tak ma na III fazie. Grunt to się nie łamać i konsekwentnie przestrzegać zaleceń diety. Kilka postów wcześniej pisałam co o tym pisze Dukan - o zysku i oszczędzaniu, poczytaj sobie.
|
|
|
|
|
#1314 |
|
Zadomowienie
|
pomylilam sie...dzis robie zwykly dziena jutro proto heehhee :P
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak narazie zjadłam wieśniaka z otrebami i zaraz zjem zupkę szczawiową ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Dziewczyny kopnijcie mnie w ![]() Dzisiaj ślicznie zjadłam wieśka, zupinę szczawiową a tu przychodzi szef z serniczkiem i ,że trzeba zjeść bo się zmarnuje i zjadłam ![]() Kopnijcie mnie w du***psko i zmotywujcie jakoś...
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() naprawde ta III faza osłabia silną wolę ![]() ale to siedzi pewnie w psychice, bo już się osiągnęło ta wage, co się chciało, z większym lub mniejszym trudem, a teraz sobie pozwalamy na ustępstwa, bo jako takiego celu do osiągnięcia już nie ma ja póki co, jak grzeszę do grzecznie (o ile tak można powiedzieć), bo małymi ilościami; jakoś jeszcze udaje mi się pilnować, zeby nie popłynąć
|
|
|
#1317 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
ja tez wzielam lyzka dziubnelam sernika....i po co? jade do pracy mam nadzieje ze tam bede jakos sie trzymac...przynajmniej daleko od alkoholu!!! mojej najwiekszej zguby....nie ejstem alkoholiczka...ale przyznam ze nawet na 2 fazie pozwalalam sobie raz w tygodniu/..... a teraz kazda uczte wykorzystuje na picie;/ ale mowie teraz bedzie praca, brak kolezanek nad mrozem to nie bede pic bo samej to sie nie chce
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na II fazie tylko raz sobie pozwoliłam, mimo, ze przed rozpoczeciem diety to piwkowałm ostro ![]() a teraz, zeby troche mniej kaloii w siebie wlewać, to nie piję wareczki tylko winko białe wytrawne i to rozcieńczone wodą
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
ja piwo raz ruszylam i mialam kilo do przodu wiec nie warto...pije tylko czysta z cola zero...na wino ewentualnie sie skusze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.

zajączkiem czekoladowym
jak dotąd takie grzeszki przechodziły bez echa na wadze ... zobaczymy dalej 

gratuluję (nie zjedzenia krówki, tylko zaliczenia) 
Bo sądząc po aktywności na wątku drugofazowym i trzeciofazowym chyba sporo...