|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
Pokaż wyniki sondy: Jakie kosmetyki do wykonania trwałej podnoszącej uzywacie?? | |||
Wella |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Goldwell |
0 | 0% |
Joanna |
0 | 0% |
inne |
0 | 0% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trwała - zbiorczy
Dzięki kochana!
![]() ![]() Idę więc w tą, lub przyszłą sobotę- zobaczymy co z tego wyniknie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2222 |
Rozeznanie
|
firma Joanna- trwała ondulacja?
ostatnio mam ochotę na malutką rewolucję na mojej głowie. zawsze marzyły mi się takie porządne fale, a mam włosy ni to proste ni to fale, każdy inny. Zastanawiałam się nad kosmetykami do delikatnej trwałej ondulacji firmy Joanna. Są 2 rodzaje - "podwójna ochrona" i jakiś proteinowy. Czy ktoś stosował może któryś z nich? Nigdzie nie mogę znaleźć jakiś wskazówek, recenzji czy porad..
![]()
„Wierzę w kolor różowy. Wierzę, że najlepszym sposobem na spalanie kalorii jest śmiech. Wierzę w pocałunki. Wierzę, że można być silnym, kiedy wszystko wydaje się iść źle. Wierzę, że szczęśliwe dziewczyny są najładniejsze. Wierzę, że jutro będzie kolejny dzień i wierzę w cuda.” Audrey Hepburn |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Czy wykonywać jakieś zabiegi przed zrobieniem trwałej,chodzi mi o jakieś odżywki itd. tak żeby jak najlepiej przygotować włosy na osłabienie? I czy od razu po wykonaniu tego zabiegu można wyruszyć na plaże bez żadnych konsekwencji ? ![]()
![]() |
#2224 |
Raczkowanie
|
Jeśli odżywki, to pamiętaj - bez silikonów, bo efekt może nie być taki jakiego byś sobie życzyła. Inne jak najbardziej, włosy w dobrej kondycji prawdopodobnie lepiej zniosą trwałą. Co do słońca niestety nie mam pojęcia.
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć, nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii i przesłucham całego Bacha... W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2225 |
Raczkowanie
|
Ok,dziękuję
![]()
![]() |
#2226 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() Czy jeśli mam cieniowane, podatne na układanie włosy, sięgające kilka centymetrów za łopatki, uda mi się wyczarować taki skręt dzięki trwałej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2227 |
Raczkowanie
|
hej!
nie jestem ekspertką ale moim skromnym zdaniem to wyczarujesz loki takie jak na zdjęciu 1 i 2. loki ze zdjęcia 3 to tylko i wyłącznie po spaniu w papilotach lub po termolokach. Zapomnij o używaniu prostownicy!! Co się tyczy jeszcze skrętu - wszystko zależy od kilku czynników, mianowicie: 1. Fryzjer - czyli jego umiejętności - musi dobrze potrafić nawinąć włosy, czyli ciasno bez luzów. 2. Rodzaj płynu - dostosowany odpowiednio do rodzaju włosów. 3. Rodzaj włosów - czy są podatne czy nie. 4. Dobry dzień u Ciebie ![]() NIE BÓJ SIĘ I DO DZIEŁA! ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A teraz do moich kochanych kolezanek! Mam już taki odrost, że szok! A mama powiedziała, że zrobi mi odrost za ROK!!!!!!!!!!!!!! bo trzeba będzie znowu zrobić trwałą na całe włosy ;( Ale jeszcze jest ok ![]() podeśle wam zdjęcie jakoś w najbliższym czasie ![]() Całuski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2228 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja jestem zdecydowana już na trwałą, jednak pozostaje mi kwestia doboru wałków. Włosy mam zdrowe, gęste i podatne, kręcą się same lecz nie mogą przetrwać nocy i im są dłuższe tym szybciej się prostują pod swoim ciężarem. Mam je teraz za ramiona. Zastanawiam się czy można zrobić trwałą na normalne wałki do włosów i jaki będzie tego efekt. 2 lata temu miałam trwałą na wałki specjalne do trwałej i włosy miałam na początku trochę za mocno skręcone i nie chcę tego powtarzać. Może któraś z Was robiła trwałą na zwykłe wałki i może się tym pochwalić? ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2229 |
BAN stały
|
ostatnią trwałą robiłam z pól roku temu, ale wciąż mam ją na końcówkach i fryzjerki odmawiają zrobienia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2231 |
BAN stały
|
dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie miałam lekką trwałą - ziołową na najgrubszych wałkach i były za mocno poskręcane, dlatego zastanawiam się czy wyszłoby na zwykłych wałkach do włosów. Jeśli nie to proszę o uzasadnienie dlaczego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć, nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii i przesłucham całego Bacha... W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...) Edytowane przez Bambi2 Czas edycji: 2010-07-28 o 04:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2235 |
Raczkowanie
|
słyszałam, że po trwałej nie należy myc od razu włosów
ile trzeba czekać z ponownym umyciem od wykonania trwałej? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2237 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2238 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
|
odważyłam się i zrobiłam trwałą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2242 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama tak noszę!! teraz robię sobie coś na kształt irokeza ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- a powiedz mi jak ty to tak ładnie wyprostowałaś??!! ja bym się bała tak prostowac teraz takie siano mi się zrobiło, że nie wiem co mam z nimi zrobic?? jakaś porządna odżywka by pomogła ??? myślę o jakiejś masce na włosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2245 | |
BAN stały
|
[QUOTE=viki1988;21033898]Dzięki
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- mnie też zawsze wkurza jak są oklapłe :P dziś odkryłam, że odrastającą trwałą warto podtapirować z góry ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
umylam włosy i wklepałam balsam prostujący nivei, taki różowy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2246 |
Raczkowanie
|
hmm ale prostowałaś prostownicą??
Kupiłam wczoraj maskę do włosów glis kura i włosy są super po niej, mięciutki błyszczące ale loczków coraz mniej ;( chyba pozostanie mi nawiajać na papiloty bo nosić prostego siana nie chce ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2247 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 | |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Chyba dobrze trafiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, ze ktoś kompetentny odpowie mi, o co moim włosom chodzi. ![]()
- Co pani ma do zaproponowania biednym, chorym, starym? - Zachęcała ich będę, żeby spróbowali być młodzi, zdrowi i bogaci. Edytowane przez ladylajla Czas edycji: 2010-08-05 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2250 |
Rozeznanie
|
chciałabym sobie zrobić trwała, lub headlines, i teraz - poszukuję dziewczyn, które robiły taki zabieg w Warszawie, boję się iść do pierwszego lepszego salonu, czy mogłybyście podzielić się wrażeniami- w jakim salonie byłyscie, ile Was to kosztowało, i jak efekty?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.