|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Cytat:
Ach, te stereotypy (Co to znaczy: "bardziej przy sobie"? ![]() ![]() Cytat:
Zanim się wdrożę w temat to jeszcze ho ho.. ![]() Też się bałam, że nie wysiedzi, ale mile mnie zaskoczył ![]() Cytat:
|
|
#2432 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Niż na których zdjęciach? Z albumu? Tam mam tylko 3 ze sobą, robione w domu wieczorem z odrostami do połowy głowy i ogólnie wyblakłym kolorem (nie chciało mi się regularnie chodzić do fryzjera w zimie) W świetle dziennym, a szczególnie w słońcu mam włosy bardziej rude - farbuję tak już od dawna Grzywkę na wycieczkach podpinam, żeby było wygodniej Chyba, że mnie ze zdjęciami kogoś innego pomyliłaś? ![]() ![]() My mamy dopiero 5 ![]() ~~~~~~~~~~ Idę jeszcze coś ponadrabiać i spać ![]() Do jutra
|
|
#2433 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Na razie cytuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby to coś szybko przeszło i nie było groźne Cytat:
Cytat:
Kocham mojego urwisa ponad życie i dostarcza mi on MNÓSTWO uśmiechu i szczęścia ale czasem chciałabym pobyć SAMA i zrobić coś dla SIEBIE... a tu nie ma jak...Urlop mógłby dla mnie nie istnieć... Praca jest moją ostoją... chwilą spokoju i relaxu (nawet tak to określę) A jak mam urlop to dzieć od świtu do nocy, pranie, sprzątanie, gotowanie i wieczorem padam na twarz ![]() Cytat:
Można to dać zamiast kaszki np?? Cytat:
GRATULUJĘ ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- A teraz coś o nas ![]() Przemko zaczyna nieśmiałe kroczki ![]() Dzisiaj przy mnie zrobił 1,5 kroczka ![]() Jest coraz mądrzejszy a co za tym idzie cwańszy ![]() Gada jak najęty... mama, tata, baba, dada, daj, nee, ej, itd... idą jakieś kolejne zęby bo ręce pcha do buźki jak nie wiem i ślini się niemiłosiernie... Uwielbia nas gryźć... a jak tylko powiemy ałaaaa to cieszy się od ucha do ucha i na głos się śmieje ![]() Kosmos jak ten mój dzieć idzie do przodu... Nawet nie jestem w stanie tego opisać... Ja mam już 5 kg mniej ![]() Musiałam ostatnio zakupić "nowe" ciuchy bo moje są na mnie za duże juz... I komplementy się sypią z każdej strony czasem aż mi się nie chce tego słuchać...Dużo by opisywać... lece do klubu nadrabiać. |
|||||||
|
|
|
#2434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkiem możliwe że Turek ma więcej białka, ale na pewno kilka x więcej tłuszczu, cukrów itp. Dlatego też nie ma na liście np.jogurtu nat, bo ma więcej tłuszczu i węglowodanów, nie ma mleka Piszę, to tak informacyjnie, a nie żeby przykrość zrobić. Lubię czerwoną i białą.Czasem zmieszam z kropelką majonezu, nawet jak jest W posiłek, ale daje też radę zjeść "na sucho" 15km, niezły wynik ile ci to zajęło?ja wczoraj byłam na kijkach, bo sporo popadało i same kałuże, jak na rower to nie bardzo było wczoraj ![]() Późno wyszłyśmy, więc tylko 7km i rozeszłyśmy się do domów. Muszę przyznać że przy spacerze pracuję większa ilość mięśni i jestem jakaś obolała czy coś. Cytat:
Cytat:
za taką szczerość.Cenię to.A nic mnie nie tak nie irytuję jak pracujące mamy które uważają się za lepsze, bo pracują.Ale mi się spać chcę ![]() mała o północy się obudziła, akurat jak wróciłam i już kierowałam się do łóżka,potem jeszcze ze 3x się obudziła, a wstała o 5. Ona teraz odsypia a ja już się nie kładłam ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Ado za sukces wagowy.Ja nowych ciuchów nie kupuję.Wbijam się w stare, które zaczynają ładniej leżeć i nie wylewa się aż tyle---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- aaa jeszcze się pochwalę.Moja mama na roczek chce kupić małej fotelik do roweru, właśnie taki jak Anula wklejała-do montowania przodem. Anulo, jesteś pewna że do damki też się nadaję.Szukam info, ale cienko mi idzie ![]() ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- znalazłam.Nadaje się
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane
Wyspałam się przednio bo mała dopiero pół godzinki temu wstała, TŻ wczoraj poszedł ją uspokajać jak wieczorem płakała i zasnęli razem - on śpi do tej pory Nie mam jakoś nastroju dzisiaj, muszę się rozkręcić chyba... gorgulku - już pisałam, zew dobrze że jesteś? ![]() adaikako - gratuluję spadków za dużo ciuchów nie kupuj bo za chwilę znowu będą za duże ![]() kasiu widzę że o siedziskach już znalazłaś, na pewno warto by przymierzyć czy pasuje jak masz taką możliwość
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie przez net zamówię, ale jest opcja zwrotu w ciągu tygodnia.
Wg opisu montażu powinno pasować, bo przy męskim idzie to wzdłuż ramy, ale sama poprzeczka jest nieistotna.Montuję się do pionowej rury od kierownicy i pod siedzonkiem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę odkąd mały jest na świecie pokochalam moją pracę Co nie znaczy, że nie chcę być przy dziecku Bo uwielbiam na niego patrzeć jak się rozwija i usmiecha do mnie ![]() Co do spania małej... Tak to już jest... Dzieci w nocy nie śpią i mamą spać nie dają... Przychodzi dzień, dzieciaki odsypiają a mamy pędem do pracy bo przecież trzeba coś ugotować, zrobić pranie, coś sprzątnąć itd. ![]() Czasem zazdroszcze mojemu synkowi, że jest taki małyi o nic nie musi się martwić ![]() Jeśli zaś chodzi o stare ciuchy ... Wszystkie powyrzucałam bo stwierdziłam kiedyś że i tak już nigdy w nie nie wejdę ... zresztą teraz nawet stare ciuchy pewnie były by za duże... Ważę już mniej niż przed ślubem a chcę dobić do wagi z czasów szkolnych ![]() Cytat:
Zdaję sobie sprawę z tego, że jeszcze mnie trochę ubędzie ![]() Nówki kupię dopiero jak uzyskam cel ![]() Ale dzisiaj zasnęłam w pracy ![]() Goście mnie obudzili o 6 :30 Na szczęście wyrozumiałych gości mamy... i szefową też
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-07-07 o 07:24 |
||
|
|
|
#2438 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama Maciusia wszystkim mamom za gratki.Miramej truskawki są w grupie najczęstszych alergenów (mleko, jajka, gluten, ryby, czekolada, cytrusy, truskawki, miód). Jak okazało się, że białko jaja uczuliło, to teraz boję się dać truskawki Wydaje mi się, że powinnam spróbować podać białko jaja, ale się boję ![]() gorgulku mayaha adaikaka za znaczący spadek wagi ![]() --- A ja się dzisiaj nie wyspałam :ziewa: Maciuś w nocy rozrabiał Zasnął dopiero nad ranem w wózku i tak jeszcze śpi U nas dzisiaj chłodniej, ufff...
Edytowane przez magi77 Czas edycji: 2010-07-07 o 07:33 |
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
być moze miałabym mniej pacjentów gdybym tak szybko nie wróciła, ale tego nie wiem i nigdy się nie dowiem "siedzenie w domu" było dla mnie dość męczące - tzn monotonia mnie dobijała, ale to moze dlatego, ze miała z Tomusiem spore problemy właśnie przez pierwsze miesiące i moze stąd konieczność siedzenia w domu (poza spacerem) chciałam wrócić do pracy, a w pracy chciałam wrócić do domu - okropnie się z tym czułam teraz już tak nie jest, ale pędzę do domu jak szalona, zeby mojego Skarba ukochać znam takie matki, które robią wszystko (nie tylko praca ), zeby tylko się dzieckiem nie zająć i z moich doświadczeń wynika, ze nie tylko nie są lepszymi matkami, ale wręcz gorszymi - nie znają swoich dzieci, dyrygują tylko niańkami przez telefon - nie wychodź bo za ciepło, za zimno, za wietrznie... na basen nie, bo się przeziębi, bakterie, inne dzieci itd...takim zachowaniem krzywdzą swoje dzieci, bo robią z nich kaleki - mam taką jedną szczególnie na myśli - jej córcia ma 2 latka, a nawet mama nie mówi, psycholog jednoznacznie stwierdził, ze jest opóźniona w rozwoju społecznym ![]() dla mnie istotą zycia jest teraz zachowanie równowagi między pracą a odpowiednim czasem poświęconym dziecku - będzie to chyba najtrudniejsze dla mnie - jak ktoś nie ma takiej swiadomości i uważa, że jest lepszy dla dziecka, bo pracuje to jest nieodpowiedzialny dla dziecka najlepiej jest jak matka jest zawsze z nim (+odpowiedni kontakt z rówieśnikami we właściwym momencie), ale w dzisiejszych czasach jest to często niewykonalne i to jest chyba największy problem jak to pogodzić --------------- czytam, ze Morska szczepi Priorixem - napisz mi proszę ile płaciłaś ![]() zmykamy do żłobka
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
p4w-pięknie to ujęłaś.Kwintesencja
Jedyne co jest dla mnie pewne to, to że pracujące mamy są bardziej zadbane.Widzę to sama po sobie.Co dzień pełen make-up, pazury,częściej do kosmetyczki chodziłam, ładnie się ubierałam, fryz zawsze wystrzyżony,perfumy itp, ale nie tęsknie mega do tego.Umiem się obejść bez tego a na jakąś extra okazję się podrasować
|
|
|
#2441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
nic mi sie nie chce, Oliwia szaleje, zaraz mi pokój rozniesie. Musze wypić kawe bo padne taka zaspana jestem. Śniadanie zjadłam. Bałagan mam ze szok nie wiem w co rece włożyc, ale pózniej jakos się zbiore do tego...później, najpierw kawa ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- aa morska, fajny urlop mieliscie, tez sobie ciebie inaczej wyobrażałam ale ładnie wyglądacie. Tymek fajnie wyglądał w nosidełku dobrze ze sie sprawdziło, bo bez niego to ciężko by było po górach chodzić z dzieckiem.adaikaka gratuluję ubytku kilogramów
|
|
|
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Chciałabym pojechać na duże skrzyżowanie, gdzie jest dużo samochodów" ![]() eee pusto tu, ide cos ze sobą zrobić, jedziemy z małą poszukac sukienki na roczek jak wstanie, moze coś znajdę bo wybredna jestem nieziemsko
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-07 o 09:57 |
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pamiętam, ze było pokazane też jej życie prywatne - miała z mężem agencję artystyczną - walki dziewczyn w kisielu itp.
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas nocka spokojna, ale rano mala caly czas jeczala- niech juz wyleza jej te zeby bo marudzi na maksa ide wysuszyc wlosy i kawe zrobic bo jakas spiaca jestem u nas chlodniej bo 23st. wiec spoko-ale pochmurno pewnie bedzie padac
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Nie no, Kuba jest chudzinka , a teraz jeszcze nie chce jeść ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
Magi, daj może truskawki bardzo ostrożnie, malutkimi porcjami, Martynka na białko bardzo źle zareagowała a truskawki absolutnie żadnej reakcji nie wywołały
![]() Kupiłam Martysi prezent na roczek
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Zosia spała wczoraj od 17.30 do 19.30, po czym zasnęła na dobre o 22.30. Miałam nadzieję, że pośpi dłużej dzis rano, ale nic z tego-wstała razem z nami i znowu był sajgon przed wyjściem. Ehh. Ale za to wczoraj przy gościach czarująca była jak zwykle przy kimś obcym, słała uśmiechy, udawała nieśmiałą i ewidentnie kokietowała ![]() Zaczyna chodzić przy czymś-przy stole, kanapie. Nieśmiało na razie, ale i tak tempo w zdobywaniu nowych umiejętności niezłe ![]() Oczywiście zęby na razie w ilości szt. 2 , więc nieśmiało nadmieniam, że chyba jakieś podium mi sie należy![]() Poza tym ok. Chłodniej dzisiaj zdecydowanie. Ale to dobrze, bo pod koniec tygodnia znowu upały. Morska "przy sobie" znaczy troszkę grubsza Ale Ty chudzina jesteś![]() Miramej gratuluję kolejnego zębola ![]() p4w ładnie to wszystko opisałaś Ada gratuluję spadku wagi ![]() Robię kawę ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() Bardzo mi sie podoba ten jeździk
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
trochę drogi jak dla mnie ale co tam, roczek obchodzi się raz to niech ma
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
anula fajny ten jeździk,
ja dalej nie wiem co kupie na roczek, raczej to bedzie jakis drobny prezent bo cienko z kasą ostatnio. Sama jeszcze nie wiem co. Czy któraś z Was ma taki kocyk? bo szukam jakiegoś cienkiego na lato |
|
|
|
#2452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale małz jak narazie nie chce Cytat:
cieszę sie, ze wakacje udane ... Piękne zdjecia Cytat:
![]() Cytat:
dla taty!Mój to by uciekł z prędkoscią światła ... hehe jakoś nie mogę sobie wyobraxić co by zrobił w takiej sytuacji |
||||
|
|
|
#2453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, ze humor CI się polepszył Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Przemuisa i dla Ciebie GRATULACJE!Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie zdawało mi sie ze unholy ma, tylko jej nie ma teraz i nie mam jej jak zapytać. Svi ty masz ten nocyk?
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
u nas paaaada :/ jak gorąc to źle, jak deszcz to też niedobrze
![]() idziemy dzisaij w odwiedziny do kolegi Michałka ... muszę szybko obiad sklecic , nakarmic robotników i Bartoszka ... i jedziemy ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- aaaaaaaaaaaaaa kaqrkówka mi się piecze w mikrofali ![]() chciałam ją rozmrozić i nie przestawiłam na * i dałam na 600 stopni zakrecona jakaś dzisaij jestem
|
|
|
|
#2456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
mala wlasnie zasnela to mam chwile czasu, bo tak to non stop musze z nia chodzic, jak tylko widzi ze mam laptopa to zaraz przyjdzie i wali po nim wiec nie mam szans zeby popisac jak buszuje
![]() Cytat:
ja sie zastanawiam co kupic malej, myslalam zeby moze stoliczek edukacyjny cos jak Magi kupila Maciulkowi ![]() tylko nie wiem czy ma sens jak mala wszystkim bawi sie na 5 min-teraz ma taki etap ze ciagle chce chodzic , nie bawi sie za bardzo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
Ja tylko na chwilkę bo lecimy z Tomciem na spacer ![]() Czy ktoras z Was moglaby mi wyslac Onz ? Bo mialam ale gdzies zawieruszyłam i jak macie to też turbo
|
|
#2458 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie!!! chciałam się przywitac jestem pierwszy raz na forum
Mój młodszy synek tez jest wakacyjnym dzieckiem i 26 lipca kończy roczek |
|
|
|
#2459 | |||||
|
Zadomowienie
|
Priorix dopiero przed nami - jesteśmy umówieni 1 września. My od początku wybraliśmy linię szczepionek refundowanych - bezpłatnych i Priorix też jest tam darmowy Cytat:
Albo w ogóle byłoby to niemożliwe ![]() Cytat:
![]() Tymek też miał 3-dniowy przestój z jedzeniem jakiś czas temu. Przestraszyłam się, bo jak to - taki żarłok? Ale to chyba było przez ząbka Cytat:
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miramej jakiś czas temu wklejała kostkę edukacyjną - może coś takiego na roczek albo stolik edukacyjny...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

Zanim się wdrożę w temat to jeszcze ho ho..
Też się bałam, że nie wysiedzi, ale mile mnie zaskoczył 

zmieniłaś kolor włosów? też mi się jakaś inna wydajesz niż na zdjęciach 

żeby to coś szybko przeszło i nie było groźne
Czasem brakuje mi cierpliwości. Zaczynam na nią krzyczeć, a potem mam wyrzuty sumienia. Przecież wiem, że nie robi mi na złość, bo nie wie, co to znaczy, a mimo wszystko czasami nie wytrzymuję
Teraz czuję, że tak naprawdę wcale nie wypoczęłam na tym urlopie, że lepiej odpoczywam w pracy, bo mam chwilę wytchnienia i mogę w spokoju wypić kawę. Wiem, że brzmi to strasznie, ale tak czuję.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Wydaje mi się, że powinnam spróbować podać białko jaja, ale się boję
MACIEJKA SYNEK KOCHANY