|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
Cytat:
Cytat:
certina, mad, obca, ultraradiola - Wasze menu ![]() ja mam póki co kartke z menu i z tego musimy coś dobrego powybierać, chciaż ja stwierdziłam ze wszystko jest pyszne a gotowe menu będziemy ustalać w restauracji 2 tygodnie przed ślubem ![]() Cytat:
Cytat:
nie przejmuj się, ja żyję jeszcze częściowo "na kartonach", bo przy remoncie wyrzuciliśmy starą meblościanke i kupiliśmy bardziej nowoczesne meble gdzie jak wiadomo niewiele się mieści i czekamy aż nambdziadek szafe-garderobe zrobi wczoraj był wziąć wymiary i bardzo się ucieszyłam że to już, ale zgasił mój entuzjazm tym, że dopiero w sierpniu to zrobi bo teraz jeszcze komuś musi jakieś drzwi zrobić ![]() Też idę w piątek na panieński, w stylu hawajskim hula hula najlepsze jest to, ze sobie wymyśliłam moje panieńskie w stylu hawajskim i myślałam, że jestem oryginalna a tutaj ta koleżanka takie robi i kuzynka ostatnio też na takim była, no oryginalność mi wyszła że hoho Cytat:
a co do tż'ta no to cudownie zrobił agawo śliczna ta dekoracja autka właśnie czegoś podobnego szukałam, bo takie mega przesadzone duże strojenia autek mi się nie podobają a takie jest akurat, moge wykorzystać też troszke pomysł? ![]() moniczka za wszystko, widzisz jak to szybko idzie jak już się wie co i jak zalatwiać aniołek, jozia my też bierzemy ludzi z zaskoczenia teraz odpiero na sobote chcemy podzwonić i się zapowiedzieć bo nam zależy żeby to skończyć już i jakoś sensownie poukładać żeby wszystko było "po drodze" ![]() ellin - śliczna sukienka a masz jakieś fotki z cywilnego? pochwal się ![]() Cytat:
dla mamy to już ostatnia łącznie na dwa dwudniowe wesela kupiła sobie 3 stroje zaszalała kobieta wszystko ma ładne ale to, co kupiła wczoraj jest cudowne! Nie podejrzewałam jej o taką odwage w kolorkach wygląda bosssko a babcia jeszcze jednej sukienki będzie poszukiwać, ale masakra na nią coś znaleźć, bo jak jest coś ładnego to zazwyczaj jest za krókie (takie za kolanko) a babcia woli długie bo jej nogi puchną, a reszta to takie typowo babciowe, a nie chcemy żeby coś takiego kupiła, ona też nie chce mama jeszce buty musi kupić do tej szałowej sukienki. więc jeszcze rundka nas czeka na pewno po mieście ![]() Dzisiaj do pracy znów, do mojego małego rozrabiaki Normalnie założyłam sobie "zeszycik ślubny" i wpisuję sobie tam ważne rzeczy, liste gości aktualną i przypuszczalną, dopiero teraz mnie olśniło, że gdybyśmy zapraszali samą rodzine, to byłoby ok 30 osób tylko, ogólnie póki co pewnych osób mamy 42, następne się wyjaśnią zrobiłam sobie też lista osób, do których musze dzis zadzwonić czy możemy w weekend wpaść z zaproszeniami, a w pracy jak Bąbelek będzie spał zrobie sobie listy spraw do załatwienia na te 2 ostatnie miesiące Zakupiłam materiały do robienia winetek i zawieszek na alkohol, jeszcze tylko taki drucik florystyczny ale to będe miała w piątek bo nie mieli złotego akurat. A we wtorek ide na przymairke sukni, to już pisałam, ale nie pisałam że przed przymiarką ide na próbną fryzurke ![]() denerwuje mnie ta ograniczna ilośc emotek w tekście, zawsze to musze poprawiać ![]() Przypomniało mi się, jedno ważne pytanko ![]() Do USC to każdy musi do swojego iść? Bo Nas dopiero ostatnio oświeciło, ze wg adresu zameldowania tż'ta to on "należy" pod inną miejscowość Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-07-07 o 07:29 |
||||||
|
|
|
#1982 |
|
BAN stały
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
Hej
![]() Wczoraj odebraliśmy obrączki-są poprostu sliczne ![]() A tż po pobudce dzisiaj rano,pierwsze co to wziął obrączki i je oglądał ![]() Dzisiaj ruszamy z ostatnimi zaproszeniami i to będzie koniec A wczoraj też tż zaniósł świstek na zapowiedzi,po 3 niedzielach będzie do odbioru,a ja ide dzisiaj ze swoją karteczką na zapowiedzi do swojej Parafii. ![]() acelinko,do USC każde do swojego idzie się wtedy jak chcecie wziać akt urodzenia.A po za świadczenie,objętne do którego USC.My bylismy u mnie i ja miałam tą przyjemność wypisywać ![]() To prawda mamy pyszne menu
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-07-07 o 08:46 |
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam
|
|
|
|
#1984 |
|
BAN stały
|
Cześć i czołem kluski z rosołem
![]() Powodzenia ![]() A i coś Wam nienapisałam.Wczoraj jak z tz-tem byliśmy zanieść karteczke na zapowiedzi do jego Parafii,to Proboszcza nie było bo jest na urlopie.Okazało się,że inny Ksiądz go zastępuje.A najlepsze jest to,że tym Księdzem jet znajomy tż-ta,bardzo młody bo ma gdzieś z 28 lat,niedość że młody to przystojny. Nawet potem skwitowałam to tz-towi,że na msze z takim Księdzem mogłabym chodzić codziennie Rok temu miał Prymicje,czyli święcenie na Księdza
|
|
|
|
#1985 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() No wiem, ale mnie by tren nawet w kościele wkurzał, bo się z nim nawet normalnie obrócić nie da No ale ja stawiam na wygodę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za bieliznędzięki za kciukasy Cytat:
Cholibka pierwszy raz od roku założyłam okulary i mam chorobę lokomocyjną - kręci mi się w głowie, a jak się zbyt intensywnie ruszam, to mi się niedobrze robi No ale dziś wizyta u okulisty, a ta babka twierdzi, że jak w dniu wizyty się w soczewkach chodzi, to ona nie może dokładnie zbadać oka
|
|||
|
|
|
#1986 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na obronie było naprawdę super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale super Cytat:
za załatwione sprawyŚwietny ten ksiądz ![]() Cytat:
My z TŻtem oboje ryczeliśmy przy zaręczynach, więc jak się TŻ przy przysiędze wzruszy to już po mnie - będę ryczeć jak fontanna Cytat:
![]() Jak przyjechałam to się okazało, że jest przyspieszenie i miałam 15 minut, żeby wyskoczyć po kwiaty. Jak wróciłam, to poszłam do toalety umyć sobie ręce i wtedy usłyszałam, że mnie już wołają więc z mokrymi rękoma pędziłam przez korytarz i do gościa z komisji krzyczałam "już lecę, już pędzę" Fajnie, bo się nawet nie zdążyłam zestresować, tylko tak z rozbiegu tam wleciałam Wylosowałam 1 pytanie, które chciałam wylosować, drugie takie średnie, a na trzecie miałam powiedzieć co mi wyszło w badaniach. Odpowiedziałam ekspresowo, bo jak się denerwuję, to strasznie szybko gadam, a komisja tylko potakiwała i się uśmiechała Po 5 minutach już wyszłam a na korytarzu wszyscy w szoku byli, że tak szybko. Później było trochę czekania na wyniki, no ale się okazało, że mam wszystko na 5
|
||||||
|
|
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() moniczka powodzenia na przymiarce, ja też dzisiaj mam ![]() ellin bardzo ładnie wyglądasz Cytat:
mad tak ciągle piszesz o rzeczach które kupiłaś, a zdjęć jak nie było tak nie ma ![]() Gratuluję zakupu obrączek i powodzenia w rozdawaniu ostatnich zaproszeń![]() lecę na próbną fryzurkę, potem na 14 próbny makijaż a na 17 przymiarka sukni
|
|
|
|
|
#1988 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Cytat:
A my naszym zapowiedziom nie zdążyliśmy zrobić zdjęcia, bo już chyba po tygodniu albo dwóch je ściągnęli i następne osoby wiszą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do koleżanki, to zawsze się taka osoba znajdzie, co albo nic nie zrobi, albo zrobi byle jak U nas jedna kumpela przesłała swoje opracowania tydzień po terminie, który sobie wyznaczyliśmy ![]() Strasznie to wkurzające ![]() Dziękuję Ale smakowite menu ![]() Cytat:
Co za sen A ta Eleni to już w ogóle hit |
||||||
|
|
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Ludzie sie nie moga zdecydowac, po prostu chamstwo ;/ Jeszcze na ciotke z Ameryki czekam , ciekawe czy przyjdzie
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!!!!
![]() Kisnę w robocie, nic się mi nie chce, pracy pełno a do slubu tylko 45 dni
|
#1991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale mi apetytu narobiłaś
![]() Chyba muszę sobie śniadanie zrobić ![]() Cytat:
Ale miałaś koszmarek ![]() Dziękuję Teraz to już serio zgłodniałam ![]() Dziękuję Dziękuję Te baby od dekoracji naprawdę przegięły No ale dobrze chociaż, że u księdza poszło szybko i bezboleśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Dziękuję Cytat:
Widzę, że Twój TŻ też tak się nakręcił na te obrączki jak mój Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- ![]() A u nas równo miesiąc został ![]() Ufff... nadrobiłam
|
||
|
|
|
#1993 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuje za gratko okalski A no,świetny ![]() Cytat:
,ale wytrzymajcie do poniedziałku to je wtedy wrzuce. ![]() Dziękuje za gratko oklaski i powodzenia Właśnie zadzwoniliśmy do mojej ciotki,która jak się dowiedziała że wychodze za mąż to się przez telefon poryczała Będe do niej z zaproszeniem/ami jechac i jej córki i jej meża. ![]() A pamiętacie,jak pisałam o tym,że moja mama chciała zparosić swoich znajmych.Ja nie byłam do końca przekonana,noi dzisiaj odmówili bo znajoma stwierdziła że będzie się dziwnie czuć wśród naszych rodzin itd Moją kuzynke w zamian zapraszamy,choć nie miała być. No,ale stwierdziłam że zawsze się lubiłysmy itp ![]() Cytat:
![]() za 45 dni ![]() Ja dawno swojego suwaczka nie sprawdzałam
|
|||||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz trochę newsów:
TŻta mama wróciła w poniedziałek z UK, a miała przylecieć 3 tygodnie później. Razem z bratową TŻta taką wszystkim niespodziankę zrobiły, więc wczoraj byliśmy razem z nimi na działce i grillowaliśmy ![]() Wczoraj miałam kolejną przymiarkę sukni, no i jest nieciekawie, bo dekolt nadal nie pasuje i stanik mi wyłazi 15 lipca kolejna przymiarka - mam nadzieję, że tym razem już będzie ok, bo jak nie to się załamię ![]() Dziś idziemy do fotografa ustalić szczegóły pleneru itp. |
|
|
|
#1995 |
|
BAN stały
|
![]() Dziękuje za gratko oklaski A no,też się mój tż napalił tak jak Twój. Ja zreszta też,bo potem obydwoje je dzisiaj rano mierzyliśmy ![]() I tak własnie wczoraj powiedział-bo będe zazdrosny ![]() Wow Za miesiąc do ślubu ![]() Ide za niedługo do sklepu,bo sobie wczoraj butki do kiecki poprawinowej upatrzyłam. I się póki co zastanawiam,wysokie czy się nie zabije w takich
|
|
|
|
#1996 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki za spowiedź! Co do tych dekoratorek, wyszło na to, że traktują te firmę jako dodatkowy dorobek, ale nie opłaca im się inwestować, więc mają mało materiałów. Ok, można i tak, ale w takich sytuacjach jesli klienci nsą zainteresowani, to powinny uprzedzać, że są małą firmą i mają niewielki wybór kolorystyczny. Bo tak po prawdzie, to najpopularniejszych kolorów nie mają. Ale to już nieważne, mamy inną firmę i już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy omawiać szczegóły ![]() Cytat:
![]() Bardzo fajna ta dekoracja na samochód Cytat:
Prześlicznie wyglądasz, pasuje idealnie, a co dopiero ze wszystkimi dodatkami ![]() Cytat:
A zapomniałam wspomnieć, że te panie dekorowały salę na wesele sis TŻta, to takie znajome jej, i właściwie zamówiliśmy akurat ich firmę, ponieważ podobała nam się dekoracja (tyle, że wówczas nie wiedzielismy, że posiadają tak mało kolorów i dekoracji), miały dość fajne pomysły, mówiły że niedawno wystartowały z firmą, ale rozwijają się cały czas. A wyszło jak wyszło... TŻ zachoał się przefajnie, zwłaszcza po ostatnich zgrzytach mile mnie zaskoczyłCytat:
TŻ już wychwaliłam, co za dużo to niezdrowo ![]() Cytat:
![]() Moja okulistka, odkąd zaczęłam nosić soczewki, zawsze bada mi oczy właśnie z założonymi soczewkami i nigdy nawet nie wspomniała, że przez nie nie może wykonać badania Cytat:
Widziałam po TŻta minie, że go to wkur...A i jeszcze ta jedna powiedziała, że u siostry TŻta była dekoracja brzoskwiniowa i ona myslała, że my też taką chcemy, dlatego nie pytała o kolorystykę kiedy dzwonił Argument godny politowania.U księdza byłam może z 3 minuty ![]() A dzisiaj siedzę pod kołdrą, z mega bolącym gardłem, w nocy miałam gorączkę, cała mokruska byłam, TŻ wstawał i jakąś koszulkę mi wygrzebał swoją żebym mogła się przebrać W tamtym tygodniu moja mama była przeziebiona, parę dni później ojciec, wczoraj dziadek narzekał że gardło go boli no i ja dołączyłam do kolekcji
|
|
#1997 | |||||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
My w poniedziałek grillowaliśmy ![]() Cytat:
ale bym się chyba wściekła na Twoim miejscu.Jak taka mądra to niech sama Ci kupi stanik,skoro potrafi zrąbać kiecke.---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To trzymam kciuki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1998 |
|
BAN stały
|
Apropo dekoracji auta.My będzie mieć coś takiego
Tylko zamiast gożdzików będą róże,bo mój bukiet będzie z róż
|
|
|
|
#1999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
Co do tych soczewek to ona stwierdziła, że w soczewkach jest takie powierzchowne to badanie Zaczynam się z powrotem przyzwyczajać do okularów ![]() A przed spowiedzią faktycznie się stresowaliśmy Najlepsze jest to, że jak się mega mocno stresuję, to się cały czas uśmiecham i nie mogę nad tym zapanować, tak jakoś mi się mięśnie twarzy blokują Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie teraz życia bez soczewek.Oj to fajnie reagujesz na stres, bo ja to niestety mam w stresowych sytuacjach mine jakbym chciała kogoś zabić
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To prawda, oczy mimo wszystko powinny odpoczywać
|
|
#2003 |
|
Konto usunięte
|
A ja sobie nie wyobrażam wiecznego chodzenia w soczewkach i nie dawania oczkom odpocząć
Ale za półtora tygodnia idę na dobór nowych, miesięcznych, to się podpytam o techniki zakładania.Byłam dzisiaj u doradcy zawodowego Porobiłam testy, z których mi wyszło, że praca w administracji jest dla mnie idealna Potem babka przejrzała moje CV i list motywacyjny i bardzo mało uwag miała Właśnie siedzę i poprawiam...
|
|
|
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny to już jutro....boję się strasznie, w zasadzie nie wiem czego, ale od rana czuję taki uogólniony niepokój, jak przed jakimś egzaminem albo np. obroną (temat na czasie :P)
wszystko wydaje się być dopięte na ostatni guzik, dziś jedziemy zawieźć wszystko do lokalu no i na spowiedź.... tak się snuję po domu i nie wiem co ze sobą zrobić, trochę muszę posprzątać bo sporo gości będzie u nas spało.... no nic idę, przynajmniej czymś się zajmę.... |
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie co będę czuła na dzień przed albo stojąc przed kościołem... pewnie właśnie tak jak przed egzaminem, na ktory nic nie umiem a u nas dziś także tylko miesiąc do ślubu!Musimy iść do tej spowiedzi, choć nie wiem jak przekonam TŻta do tej pierwszej. Przydaloby się iść jutro albo w piątek... ale boję się i dlatego to odkladam... Dziś TŻ ma iśc do swojego problematycznego księdza odebrać kartkę z zapowiedzi. Już dawno była do odebrania, ale nie miał kiedy...
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ale gonicie
![]() my wczoraj odebraliśmy fotki od fotografa, są super, mamy ich bardzo dużo... ale cieszę, się.poza tym spać mi się bardzo chce, a pracuję do wieczora
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski ja już po przymiarce narazie to tylko zarys sukni ale i tak już wyglądam bajecznie
a suknia na drugi dzień która szyję mi pani krawcówa jest prawie skończona i wiecie co suknia jest poprostu bajeczna...odlotowa wręcz kolor ma bajkowo fioletowy kojaży mi się z elfami ta suknia będę miała bajeczne suknie![]() ![]() doradzcie mi co wczepic we włosy do fioletu---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Jaki tu spokój ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- A tak po za tym wracając do zaproszeń my prosimy 270 osób i już w sobotę i niedzielę większość zaprosiliśmy dziś idziemy jeszcze na wioskę hi rozdać jakieś 40 i po sprawie i jeszcze alkohol zostanie i ubranie gdzie wy jesteście pmki?
|
#2010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Zaraz zmykam do poradni, została nam tylko jedna pieczątka, mam nadzieję, że dzisiaj uda się ją załatwić Pomału rozglądam się za dekoracjami, musze odszukac odpowiednie wątki ![]() Samochód już chyba mamy załawiony. Kolega K. zaproponował, ż enas zawiezie w ramach prezentu i zapłaci za dekorację Cytat:
Cytat:
Widzę, że wdrazasz sposoby Martolki Ja tez powinnam ale tak to odwlekam z dnia na dzień...Cytat:
Masakra, nie wiem co sie ze mną dzieje, dzisiaj miałam kolejny Wcześniej tylko śmiałam sie z Waszych.Cytat:
Co jest nie tak z tym dekoltem że nie da się go skroić? Podobno to dobra krawcowa. Chyba, że stanik jest dziwnie skorjony![]() Cytat:
![]() Dobrze, że w porę okazało się co to za firma i zdążyliście znaleźc nową To mój 500post
Chmiel na bezsenność, a sen - na bezmiłość. Edytowane przez mmmmmm Czas edycji: 2010-07-07 o 15:38 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

a gotowe menu będziemy ustalać w restauracji 2 tygodnie przed ślubem 
za wszystko, widzisz jak to szybko idzie jak już się wie co i jak zalatwiać

zaszalała kobieta 

siedzieć już totalnie zrelaksowana i cieszyć się wakacjami do października
więc z mokrymi rękoma pędziłam przez korytarz i do gościa z komisji krzyczałam "już lecę, już pędzę" 

jeszcze bardziej mnie wszystko doluje