|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
NaTaLaLA - ja już dawno napisalam że jestem zakochana w Twojej małej. Prześliczna. I jakie ma rzęsy
.No i na jego tle to ona taka jakaś jasna . Róbcie teraz synka też piękny będzie Nie do końca. Bo nauka przyszła nam z pomocą ![]() . Możemy się już rozmnażać bez nich ![]() . Megi to nie my ich ale oni nas potrzebują
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Propozycje moje:
1. Trzeci miesiąc małych beks... (kiedy w końcu czas na seks?) ![]() 2. Tetrowa pieluszka, smoczek z lateksu, marcowo-kwietniowe mają frajdę z ... 3. A-gu, a-gu, cacy cacy, marcowo-kwietniowe wracają do pracy 4. Lato, lato, już wakacje, chcemy zabić swą laktację ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- coś specjalnie (niestety już nie na czasie) dla wyborczo agitującej POP ![]() Nasze maleństwa śmieją się w głos, a Ty w czyje ręce oddasz Polski los? ![]() ----------------------------------------------------------------- |
|
|
|
#4863 |
|
BAN stały
|
Pop, hehe dziekujemy
i w imieniu TZ ,napewno to podbudowaloby jego ego, dlatego slowem nic nie wspominam ;PBella, nr 1 mi sie podoba haha ![]()
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Tylko laktacji jeszcze nie chcemy zabic ![]() -do pracy jeszcze nie wracamy chyba... -nr 2 chyba brak mu koncówki hihiih -a PIERWSZY ZA*JE*BI*STY.... ![]() a ja sobie zpisze wszytskie i przydadza sie na nastepne nazyw watku.. ![]() tylko ja bym zamieniła na .. Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na sex?! III-IV 2010r co wy NA TO??????????
|
|
|
#4865 |
|
BAN stały
|
Idealnie
|
|
|
|
#4866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mleko modyfikowane, jakie polecacie.
Czeka mnie pobyt w szpitalu, muszę małego do butelki i sztucznego przyzwyczaić. Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-07-06 o 22:35 |
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na sex?! III-IV 2010r Wymiata
Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2010-07-06 o 22:39 |
|
|
|
#4868 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też 1 jest fajna, tylko trochę ją bym zmodyfikowała (o ile twórczyni pozwoli ) na:1. Wszystkie brzdące rosną nam i są dumą PIĘKNYCH mam albo 1. Wszystkie brzdące rosną nam i są dumą SZCZĘŚLIWYCH mam ![]() a co! podbudujmy się ![]() Cytat:
Cytat:
To teraz poprosimy o zdjęcie z mamusią ![]() Cytat:
Cytat:
tylko że sex po porodzie to chyba już każda ma za sobą ![]() Słuchajta, jak to jest z tym wprowadzaniem nowych pokarmów przy karmieniu piersią. Bo z tego co wyczytałam na róznych stronach i nawet tutaj, to powinno się po 4 miesiącu życia wprowadzać gluten w postaci kaszek, kleików czy zupka jarzynowa z kaszką manną w ilości 2-3g na 100ml. Ale pojawia się problem bo: W sklepach nie ma żadnych kleików czy kaszek glutenowych, wszystko bezglutenowe. A jak jakimś cudem jest taka kaszka czy kleik to ile jej podawać dziennie ? A jeżeli zupka jarzynowa to z jakich warzyw, bo teoretycznie wg tych nowych schematów warzywa i owoce powinno się wprowadzać po 6 miesiącu ?? Jutro idę do pediatry to się wypytam co i jak, ale też chciałabym wiedzieć co wy planujecie bądź jak już robicie / robiłyście
|
|||||
|
|
|
#4869 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
a no tak to-samo życie
propozycja tytulu watku nr 2 Gugamy, siadamy i bąki puszczamy ![]() a z asiulkowych to drugi pomysl mi sie podoba fasolka, jest dokladnie tak, jak piszesz z moja mamą, a rozmowe przeprowadziłam GŁOWNIE ze wzgledu na mnie i Gabryske-powiedzialam miedzy innymi, ze nie pozwole zeby Gabryska doswiadczala tej "stęchłej" atmosfery w domu i albo bede sie pakowac do samochodu i wyjezdzac albo jak beda u mnie to zabierac ja na spacer jak tylko zaczna sie fochy Pop megi no zdzielę Cię zaraz!! Co po Tobie widać? ten rozmiar że niby widać-trzymajcie mnie! ja tez mialam spiecie z tz wczoraj przed jego wyjazdem na koncert a dzisiaj on ma urodziny i co...i ja pamietalam-glowny prezent dostanie chyba jutro jak sie uda Natalala, nie dosc ze masz sliczna czekoladową Leah to jeszcze szczujesz swoim TZ-to juz za duzo jak dla mnie! sponsa bella-nr 3 fajny
|
#4871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystko zależy od kształtu![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#4872 |
|
Raczkowanie
|
pl_madzia- hmm widok mnie w majtach i staniku jeszcze jej nie odstraszył;/ a na golasa biegać nie będę bo mieszkamy na parterze i okno w kuchni jest na tyle nisko że wszytko widać a po ogrodzie kręci sie pan złota rączka, który od pół roku remontuje piwnice...
libra... moja teściowa to w ogóle dziwna kobieta jest... a uparta jak mało kto... 5 osób może jej coś mówić ale ona i tak wie lepiej... pop... taa przy niej intymność... hehe ostatnio mała spała w pokoju a my w sypialni leżeliśmy sobie przytuleni na łóżku i teściowa przyszła... no to ja oczywiście odskoczyłam na bok jak tylko ja usłyszałam... ona coś pogadał i poszła a mąż powiedział :"następnym razem niech nas przyłapie to może zacznie pukać" tyle dobrze że jak nie ma nas w pokoju to do sypialni od razu nie wchodzi:P ehh oglądałam na str Ikei te materace... porównywałam sobie ceny u nas i w Czechach.. bo w zasadzie do Ostrawy mamy bliżej niż do Katowic... czytam to forum o fotelikach... i zastanawiam się jak moje dziecko z takimi długimi nogami ma jeździć w tym foteliku 0-13kg... waży ok 6 i już jej nogi wystają... już ktoś pytał o to ale nie pamiętam jaka była odpowiedź.,.. kiedy wyciągnąć wkładkę z fotelika? myślałam już o tym żeby wyciągnąć ta wkładkę a poduszkę pod głowę zostawić... (u nas jest to osobno nie wiem jak w innych fotelikach).. tyle że Kalina chuda i bez tej wkładki latałaby na boki za bardzo![]() ferrou- ja kupiłam kaszkę z nestle... głupia kaszka mleczna manna a 9zł kosztuje... byłam u pediatry jak mała miała 16 tyg (w zeszłym tyg) i pytałam o to czy moge już jej podawać zupki.. dała mi ulotkę z hippa o rozszerzaniu diety... i tam napisali że: "nie wcześniej niż w 5 i nie później niż w 6. miesiącu stopniowe wprowadzaniu glutenu: dodajemy do posiłku 1 raz dziennie ok 2-3gramy ugotowanej kaszy manny na 100ml przecieru warzywnego owocowego lub mleka z piersi".... a kobieta mi powiedziała tylko że na początku mam jej podawać jednoskładnikowe zupki.. więc od 3 dni dajemy jej marchewkę którą ona bardzo lubi pluć w zasadzie na razie to ona tylko smakuje tą marchewkę.. daje jej 2-3 łyżeczki z czego większość ląduje na śliniaku.. a mała krzywi się przy tym jakby jej sok z cytryny dawała a ja się jej wcale nie dziwię że jej to nie smakuje... bo ja też bym tego nie jadła
Edytowane przez machaj Czas edycji: 2010-07-06 o 23:25 |
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie michasi tez juz nózki wystaja zza fotelika ona juz 68 rozmiar nosi ale nogi ma wybitnie długie
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz sobie wygooglałam i jest jeszcze z bobovity - czyli w jakiś wybrakowanych sklepach byłam Rozumiem że tą kaszkę mieszasz z marchewką a marchewka gotowana czy nie? pewnie gotowana ale wolę się spytać bo my dzisiaj skończyliśmy 16 tygodni to może jak jej marchewka nie smakuje to spróbuj z jabłkiem - słodsze są ![]() eee.. ale ta z bobovity to od 9 miesiąca... czyli tylko nestle zostaje
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-07-06 o 23:43 |
|
|
|
|
#4875 |
|
BAN stały
|
Ferrou, nasze dzieci w tym samym dniu rodzone....mam pytanie, dawalas juz jakis sloik? np marchewke czy jabluszko?
Ja ciagle sie zastanawiam kiedy dac malej sprobowac....czy czekac jeszcze czy spokojnie moge jej dac ta lyzeczke, dwie.... Heh co do mamy zdjecia to nie ma mowy :P nie w tym stanie w ktorym jestem.... ;P moze kiedys jak sie ogarne Czy wy tez jestescie non stop glodne? kurcze, ja chyba sobie przez ta ciaze zoladek rozepchalam bo jadlam wszystko, nie patrzylam na nic.....i teraz non stop glod czuje :/ a jak wypije piwko, dwa, trzy to tak mnie ssie ze lodowke bym wciagnela ;/ przed ciaza tak nie mialam
|
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tego co kojarzę to ty karmisz mlekiem modyfikowanym więc po 4 miesiącu zaleca się wprowadzanie nowych pokarmów. W miarę czytelnie to tutaj jest fajnie "rozrysowane" - karmienie piersią: http://bi.gazeta.pl/im/6/6853/m6853416.jpg - karmienie modyfikowanym: http://bi.gazeta.pl/im/7/6853/m6853417.jpg |
|
|
|
|
#4877 |
|
BAN stały
|
Oh ok
dziekuje zaraz poczytam..
|
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W róznych regionach jest rózna woda, ale to sie poprostu osadza kamień jakby. Taki osad dobrze jest wyczyścic woda z octem (zalac takim roztworem). Spokojnie się ten ocet wypłucze, zapachu nie będzie a buteleczka będzie jak nowa. A i polecam szczoteczke do mycia butelek z rossmanna babydream- jest fajnie sztywna i ma gestą gąbkę na końcu (miałam podobna z canpola i po kilku dniach sie rozcapierzyła i prawie rozpadła). 6zł kosztuje
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja erwiemu kupiłam w biedronce zapas kaszek, bo w zeszłym tyg. byłam i promocja była bobowity za 5 zł +20%gratis, nie podaję jeszcze nic prucz cyca, raz w tyg herbatkę w niego wmuszam. jak byliśmy na szczepieniu to powiedzieli ze za tydzien mam jabłka wprowadzać, ale on wczoraj skończł kalendarzowo 3 mc
|
|
#4880 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój tez nie polubił zupek ze słoiczków i na razie nie dajemy , poczekam jeszcze miesiąc i będę mu gotować rosołek z kaszką manną lub marchwiankę Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o takiej spacerówce za 450 zł warto? http://www.we-dwoje.pl/sprzedam;woze...html?foto_id=1
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry, my wlasnie wstalysmy, od razu znalazlam kupke, ale od paru dni te kupki sa zadkie i troche ze sluzem, myslicie ze powinnam sie przejsc z tym do pediatry??
A to odchylanie glowy, bo moja mala na prawde robi to mocno tak ze jak ja karmie to nieraz az mnie reka boli jak sie tak oprze to moze byc wynik tego ze jest coraz silniejsza i zaczyna kombinowac czy tez z nia podjechac w tej sprawie? Generalnie nie latam do lekarzy ale te kupki zadkie ze sluzem to tak troche chyba nie tak ;/? ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- pojde dzisiaj z mala na spacer to podjade do rossmana kupie ta szczoteczke ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- ja generanie trojkolowcow nie lubie ale powiem Ci ze ten stylistycznie bardzo mi sie podoba, regulacja oparcia, podnozka- fajny wozeczek. U nas te regulacje sie bardzo przydaja ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- ja kaszek itp nie kupowalam jeszcze zadnych, dopiero w poniedzialek mielismy 3 miesice wiec jeszcze miesiac to zdazymy kupic
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale skomplikowane to podawanie jedzonka my w tym tygodniu konczymy 5 m-cy a jeszcze nic nie dostal dzis bedziemy u pediatry to sie cos dowiem. Ale dla mnie to narazie czarna magia gluten,bezgluten w jarzynce w mleku to znowu cos innego-chyba trzeba cos zaczac zeby sie juz wprawiac hihiSponsa super dalas propozycje mi sie wszystko podoba ![]() Natala usunelas juz zdjecia?bo ja ich nie widze ![]() Darusia jezeli ten śluz sie powtarza to moze lepiej to sprawdzic. Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-07 o 09:33 |
||
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
niewyspana, z bólem głowy, podrążonymi oczami, bolącymi mięśniami, zesztywniałymi palcami dłoni i bez siły na cokolwiek witam w środowy ranek
![]()
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A my po wczorajszej zabawie z marchewką - małemu bardzo smakował ten obiadek, zjadł z 5 łyżeczek i nawet nie pluł tak jak kleikiem. Ale na kleik mam sposó - poprostu wsypuję do mleka po 2-3 miarki i zmieniłam smoczek na większą dziurkę i mały ciągnie aż mu uszy się trzęsą no i oczywiście sypia w tak śmiesznych pozycjach aha, kiedy obniżyć poziom łóżeczka??? bo mały jak leży na boku i nóżkami wywija to wystają mu z łóżeczka (górą, nie przez szczebelki) i tak się zastanawiam czy nie obniżyć mu już na ten środkowy poziom?????
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
NOOOOO MROWECZKOOO
Nie ma to jak OPTYMISTYCZNE -Dzień dobry!! ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- wydaje mi sie ze mozesz juz obnizyc dzewczyny co wy podawalyscie zeby sie dzieciom nioe ulewalo?? to jest na recepte? czy jak?
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Don't worry
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou ja w poniedzialek bede u pediatry bo mamy szczepienia to popytam to wprowadzanie nowych skladnikow do diety
Machaj ja juz wyciagnelam wkladke ale ta czesc co jest pod glowka zostawilam bo moja Julka dziwnie wyglada w tym foteliku 0-18 i nadal jezdzi 0-13 mimo ze nogi wystaja wazne zeby glowa nie wystawala poza fotelik nogi moga a ja dzisiaj darlam sie w nocy przez sen i mialam koszmary wczoraj naczytalam sie o tych fotelikach naogladalam krash testow i w nocy snilo mi sie ze jechalam z Luska i Tz i pedzil na nas rozpedzony tir Tz chcial uniknac zderzenia i uderzyl o barierke i nas wybilo do gory a ja rekami czymalam fotelik krecac sie w kolko w samochodzie by Julce nic sie nie stalo ale na szczescie wyszlismy wszyscy calo z tej karuzeli a i wiecie co od 2 dni nie ma w domu tescia wiecie ze ja jestem wyspana i zrelaksowana jak nigdy wczesniej w domu jest spokojnie taki pelen luzik i nawet Tz mnie zadziwia bo wczoraj posprzatal dzisiaj rano wstal <nie wiem o ktorej bo spalam> zrobil juz zakupy obiad sie gotuje a on grabi trawe bo rano kosil a w lazience pranie posegregowane juz czeka az je wlacze i sniadanko do lozka mi przyniosl hihi mozeby bym sie na dluzej tescia pozbyla moze na jakies wakacje go wyslala bo moj Tz zupelnie inny czlowiek jak tescia nie ma na horyzoncie tak jakos mniej zestresowany
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myślałam, że nie chodzi o wypasioną w sensie wyposażenia tylko wielkości. Jak to się mówi, ze jak ma się coś stać to nawet w drewnianym kościele cegła na głowę Ci spadnie. Najlepiej by było mieć właściwe auto, dobry i bezpieczny fotelik. Jadnak i tak najlepszym rozwiązaniem byłby rozsądek kierowców. Zazdroszczę Ci tych jazd. Miałam tylko raz i chętnie bym sobie pośmigała.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

.

) na:
??
klask i:

myślałam już o tym żeby wyciągnąć ta wkładkę a poduszkę pod głowę zostawić... (u nas jest to osobno nie wiem jak w innych fotelikach).. tyle że Kalina chuda i bez tej wkładki latałaby na boki za bardzo

no i oczywiście sypia w tak śmiesznych pozycjach