|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Farba-Szampon L'oreal Casting - wątek zbiorczy
niestety nie mam możliwości wklejenia zdjęć bo nie mam aparatu:/ale jestem zachwycona tym kolorem,jest po prostu piękny
POLECAM!
|
|
|
|
#4442 |
|
Wtajemniczenie
|
agata456
Ciekawa jestem swojego jutra ![]() Jutro będzie dla mnie dzień prawdy hehe ![]() Ale ciesze się, ze Tobie wyszedł i także z tego, ze jestes zadowolona. ))a jak kondycja włosów ? |
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać po farbowaniu
|
|
|
|
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
agata456
Następnym razem miodowym bursztynem sobie zrobię. :P Bo miodowy karmel wydaje mi się zbyt ciemny, dlatego nie będę go pozostawiać zbyt długo na włosach :P ( Zdjęcia prześlę :P ) Ja tych odżywek dołączonych do Casting Creme Gloss nie uzywam. Wolę swoją maskę z Fructis Color Resist O niebo lepsze działanie :P
|
|
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do odżywek też używam swoich te dołączone do farby mi nie podchodzą
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Miodowy bursztyn 734 kładziony na spraną rudość z poziomu 6 .
Tadaa. P.S. przepraszam za głupią minę i makijaż. Nie mam wielu zdjęć w tym kolorze, bo spłukał się po 3 tygodniach i musiałam znowu farbować. |
|
|
|
#4447 |
|
Wtajemniczenie
|
kmb1
Nie wyszedł u Ciebie...widać właśnie rudość...Hm...ja mam rudy (ale z rozjaśniaczem po kapieli rozjaśniającej), ale widzę miodowy bursztyn na końcach... agata456 Wstawię zdjęcie na pewno. Oczywiście jest Miodowy Bursztyn, ale ciężko go znaleźć przynajmniej w moim mieście :P Ja nie lubię mieć sztucznego efektu gładkości (nadmierna ilość silikonów i gdzie to mleczko królewskie ? )
|
|
|
|
#4448 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Wtajemniczenie
|
magda19891989
Co Ty mówisz ? Teraz to ja w szoku jestem ![]() No zobacyzmy niedługo będę mieć farbowane
|
|
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak wychodzi ciemny blond Castinga? Ja obecnie kupiłam Garnier ciemny blond, ale ciekawi mnie czy odcień jest BARDZO ciemny i czy raczej zimny czy ciepły?
Włosy farbuję dopiero w sierpniu, ale jeżeli mnie Garnier nie zadowoli to zainwestuję w Casting. |
|
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
O to efekty dzisiejszego farbowania Castingiem Miodowy Karmel.
Wyjsciowy kolor 1 zdjęcie. 2 - dzisiejszy efekt bez lampy (ale nie urzeczywistnia ten kolor) 3 - także dzisiejszy efekt bez lampy, ale bardziej wiarygodny. Nie jestem zbytnio zadowolona, dlatego poczekam...Spłuka się i wtedy po jakimś czasie zrobię sobie Miodowym Bursztynem. Ale cieszy mnie fakt, ze nie ma zadnych innych kolorow tylko wręcz bardzo jednolity. A trzymałam 20 minut. |
|
|
|
#4452 |
|
Raczkowanie
|
Bernadka20, wyglądasz bardzo ładnie!
![]() Ja melduję, że dzisiaj zakupiłam Casting Jasny brąz i zamierzam wieczorem pofarbować włoski. Troszkę się boję, bo nie chcę, żeby wyszedł mi czarny kolor, bardziej zależy mi na średnim brąziku (gdyż obecnie mam jasny ). Obiecuję wkleić zdjęcia z przed i po. Pozdrawiam! ![]() (Aha, zapomniałabym! Bernadka20, mam włoski nieco dłuższe niż Ty na 1 focie, wystarczyło Ci, mam nadzieję, jedno opakowanie? Bo koleżanki mnie wystraszyły, że może być za mało, jak na długie włosy. Ale dodam, że moje nie są zbyt gęste, więc.. )
|
#4453 |
|
Wtajemniczenie
|
Wystarczylo zawsze 1 opakowanie
Pamiętaj o tym, by zrosić włosy (najlepiej w spryskiwaczu... )potem normalnie na zroszone włosy siostra nakłada mi Casting...Trzymałam 15 minut po czym zrosiła mi ponownie i na 5 minut pozostawiłam. Po czym następnie spłukałam umyłam raz szamponem. Potem nałożyłam maskę i taki efekt. Ale drugie opakowanie możesz dokupić na wszelki wypadek. Nie zużyjesz to pozostanie zawsze do ponownego farbowania. Dziekuję
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-07-07 o 15:39 |
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
Ok, dziękuję Ci bardzo za rady! Mam nadzieję, że wyjdzie mi kolor tak równomierny i ładny jak Twój.
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno :P
Pamiętaj też, by włosy rozczesywac w międzyczasie nakładania Castinga. Mi niezbyt ten karmel się podoba za ciemno mi przyzwyczailam sie bardzo do Bursztynu dlatego sprobuje moze miodowym bursztynem
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Ale miodowy bursztyn jest rudy właśnie (przecież w końcówce 3-złocisty, 4-miedziany) , a moja 'rudość' była spłukana całkiem . Zresztą na odrostach mojego odcienia włosów wyszedł mi marchewkowy kolor. Ale może dlatego, że ja mam raczej jasne włosy ( odrosty są średni blond z poziomu 7 )
|
|
|
|
#4457 |
|
Wtajemniczenie
|
kmb1
zwracam honor :P możliwe, że jest to przyczyną.
|
|
|
|
#4458 |
|
Rozeznanie
|
Bernadko a mi się podoba i ten jaśniejszy i ten ciemniejszy, obydwa Ci pasują
ten jaśniejszy dodaje większego zadziora
|
|
|
|
#4459 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczyny :P
Tak w ogole to na pewno troche zejdzie I szybko choćby nawet, gdyz mam jeszcze pozostałości rozjaśniacza.
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znacie jakis sposob aby sciagnac Casting hebanowa czern od polowy wlosow?
Jakis czas temu zachcialo mi sie czerni na wlosach i pofarbowalam moje brazowe wlosy 2 razy Castingiem i 2 x nalozylam go na cale wlosy... Obecnie od pol roku ich nie farbowalam, wiec mam odrost naturalnych wlosow do polowy a reszta to ta nieszczesna czern. A chodzenie w kucykach, kokach i warkoczach juz mi sie znudzilo, marze o tym aby rozpuscic wlosy
|
|
|
|
#4461 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Mam ten sam problem, tylko, że ja farbowałam na brąz (ale efek końcowy to prawie czarne;p) też mam odrost do połowy głowy, a chcę kolor gdzieś o 2 tony jaśniejszy, więc nie zostało mi nic innego jak farbować tylko odrosty wybraną jaśniejszą farbą, ja wybrałam "Mroźną czekoladę" no i czekać na efekty
|
|
|
|
#4462 |
|
Rozeznanie
|
niestety Wam w tym nie doradzę, poza jednym, najlepiej iść do fryzjera i niech profesjonalista ściągnie kolor, a nie kombinować nic samemu, bo różnie może się to skończyć
![]() Paulino czy wrzuciłaś gdzieś zdjęcia z tą mroźną czekoladą, bo jestem ciekawa jak to wygląda. kolor faktycznie jest chłodny? bo Casting kurcze ma to do siebie, że wiecznie po iluśnastu myciach przechodzi już w ciepły odcień, przy mojej własnie hebanowej czerni, w słoncu to jest wrecz kasztan bleahh nie lubię ciepłych brązów, nie podobam się w nich sobie zupełnie, natomiast na innych mi się podobają ;D
|
|
|
|
#4463 |
|
Wtajemniczenie
|
Cogata
Moja siostra teraz robi hebanową czernią z Casting, bo chce zejść z ciemnego odcienia i odrost ma dość duzy już :P Marzy się jej mroźna czekolada W ogole jej się spodobały czekolady :PNo, ale rozumiem nie każdy się w tym czuje dość swobodnie. ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=42749&page=147 Na tej stronie podałam linki do palety kolorystycznej z Casting.
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2010-07-08 o 20:55 |
|
|
|
#4464 |
|
Rozeznanie
|
ja już kilka miesięcy temu żaliłam się, że nie mogę znaleźć odpowiedniego koloru, który pokryje mi włosy pięknym bardzo ciemnym brązem ale w chłodnym odcieniu, na pewno wiesz o co mi chodzi
zaraz poszukam jakichś zdjęć, to wrzucę. i z racji, że znaleźć nie mogę, to tak sobie farbuję tą hebanową czernią i przez 3 tyg. mam taki odcień jaki chcę, ale później robi się ciepły brązik ;] o coś zbliżonego do tego, fakt faktem są tutaj prześwity jakby miedzi, ale podoba mi się ten kolor (zdjęcie wrzuciła asia8 na wątku brązowowłose farbowane) https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1275470597 Edytowane przez Cogata Czas edycji: 2010-07-08 o 22:07 |
|
|
|
#4465 |
|
Wtajemniczenie
|
Przede wszystkim by uzyskac taki brąz musiałabys dekoloryzować. A przyznam się, ze ładny on jest
![]() Paulinie polecałam farbować same odrosty Castingiem...Jeśli ktos jest cierpliwy to zejdzie ta farba. Moja siostra tak schodzi mówiła, ze nie chce zadnej dekoloryzacji, bo nie chce zniszczyć sobie włosów. Fakt ma podobne zniszczenia do moich, więc się jej wcale nie dziwię. Tyle, że ja się tak załatwiłam też rozjaśnianiem włosów cytryną a potem kapiel rozjaśniająca i efekt marny końcówki przesuszone. Potem po jakimś miesiącu były efekty troszkę nawilżone bardziej i końcówki trochę lepsze, ale mimo to co miesiąc podcinam o jakieś 2-3 cm...Posłuchałam się rad takiej dziewczyny jednej. Nie chcę mówić kto. ![]() W każdym razie może tym samym farbowaniem odrostów zeszłabyś z ciemnego koloru. Ale jak wspomniałam cierpliwość to podstawa.
|
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Hej, czy ktoś farbował włosy tym nowymi blondami jasny piaskowy blond 1013 lub jasny lodowy blond 1010?
|
#4467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie ściągnę koloru, niestety, rok temu to przechodziłam gdyby nie ten zabieg, wlosy miałabym już do pasa, a tak mam takie jak na awatarze więc nie dziw mi mi się, że wole farbką ;p![]() Zdjęć jeszcze nie zamieszczałam bo farbę kupię dopiero w Week Co do mroźnego kasztanu hmmm kolor jest bardzo ladny i ciekawy, wychodzi ciemny, ale się splukuję i teraz mam od głowy rudą poświate więc jak tylko zrobię zamieszcze fotkę
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
Bernadko, powiem dosadnie, zdołowałaś mnie
żeby uzyskać taki brąz musiałabym mieć dekoloryzację? nie to nie wchodzi nawet w grę, nigdy włosów nie dekoloryzowałam i nie mam zamiaru, bo jeszcze pozbywam się przesuszonych pasemek od prostowania i hoduję włosy. w sumie już nawet nie wiem jak bardzo są długie, bo non stop chodzę w spiętych, ale chyba właśnie coś takiego jak u Pauliny, lekko za ramiona.a powiedzcie mi, głośno myślę i pytam z ciekawości co by wyszło gdybym na swój kolor (później zrobię foty w słońcu to wrzucę) czyli czarny, ciemno brązowy, coś w ten deseń, położyła, któryś z jasnych brązów tych bardzo jasnych albo nawet blond...?Paulino, czekam z niecierpliwością na zdjęcia
|
|
|
|
#4469 |
|
Raczkowanie
|
Cogata
CZERŃ NAWET PLATYNA NIE RUSZY, to są właśnie te 'cudowne brązy' czytałam na forum 'jak pozbyć sie czarnych włosów" że istnieje dekoloryzator Loreala którym ściągniesz kolor w domu i niby nie niszczy, już szłam do sklepu aby go kupić, ale w ostateczności poszłam po rozum do głowy, bo przecież coś co ściągnie mi brąz z głowy na logike poniszczy kudełki <załamka> więc w moim przypadku będę je "rozjaśniać" takim kolorem który chce mieć ![]() nic innego chyba nie pozostaje P.S. pochwalę sie że już od mąca nie używam prostownicy jupiii |
|
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
moje gratulacje w takim razie, bo to już kawał czasu
![]() ja w sumie nie powinnam ściągać, bo naturalne i tak mam czarne tzn. miałam, bo przez kilka lat od upalnych wakacji, rozjaśniły się do ciemnego, ale ciepłego brązu ;/ ogólnie są czarne eh no nic chyba póki co, nic nie będę kombinować, bo nawet nie mam pomysłu, a i tak w zapasie leży jeszcze hebanowa czerń castinga
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

POLECAM!

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

). 

więc nie dziw mi mi się, że wole farbką ;p
żeby uzyskać taki brąz musiałabym mieć dekoloryzację?