Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-07, 16:45   #4681
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

A nic.. ide meża zbałamuce przed jutrzejszą niewiadomą..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:49   #4682
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a ja rozmawialam z pania doktor ktora prowadzi moja sale i mowila ze w tyg tyg jeszcze beda u mnie wywolywali porod bo termin mam na poniedzialek a do terminu oni czekac nie beda bo przy cholestazie sie nie czeka wiec jeszcze w tym tyg beda wywolywali
o no to w koncu jakies konkrety!!! podejrzewam ze do piatku sie za to zabiora, bo w weekend jak to w weekend...super!!!!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:49   #4683
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja juz chyba nie chce
To prawda na poczatku to nie lada wyczyn... stresujace to i organizacyjnie ciezkie do pogodzenia. I jeszcze do tego czasami dochodza trudnosci z przystawianiem ... wiadomo da sie, tylko pytanie jakim kosztem.
Jezeli juz zdecydowalas to nie miej wyrzutow i ciesz sie Michalkiem
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:52   #4684
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A nic.. ide meża zbałamuce przed jutrzejszą niewiadomą..
idz idz moze cos sie ruszy

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

dziewczyny, nie pamietam ktora, ale ktoras niedawno podawala wymiary gondoli roznych wozkow, moge prosic o powtorzenie?bo prawda mam juz wozek, ale kolezanka sie zastanawia i chcialabym jej pomoc.z gory dziekuje!
Stary 2010-07-07, 16:52   #4685
vette
Zadomowienie

Cytat:
w tyg tyg jeszcze beda u mnie wywolywali porod bo termin mam na poniedzialek a do terminu oni czekac nie beda bo przy cholestazie sie nie czeka wiec jeszcze w tym tyg beda wywolywali
Jeszcze w tym tygodniu?

raaaany dziewczyny pol watku do niedzieli bedzie na odchowalni
Stary 2010-07-07, 16:53   #4686
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Jeszcze w tym tygodniu?

hehe, oby oby w tym ja, licze na to!!!
Stary 2010-07-07, 16:54   #4687
jaszczka
Zadomowienie

Anoxa - no wreszcie coś się u ciebie ruszyło!! super, że się za ciebie zabiorą jeszcze w tym tygodniu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-07, 16:54   #4688
anoxa
Zakorzenienie

-implast bolder sd 86 x 43 x 22
-jedo fyn
80/20/35
-maxi cosi mura
75x38x18
-mutsy 74x34x18
-roan marita 84/36/23
-tako jumper 75×35 (nie wiem jaka jest glebokosc)
-x lander 73/21/30

agravka ja kiedys sama taka mala liste sporzadzilam
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:55   #4689
żabka19
Raczkowanie

vette niestety nie ma w tutejszych aptekach czegos takiego jak "urosept" musialabym czekac na przesylke z Polski niestety z tydzien bo mieszkam prawie na koncu swiata
anoxa no to super wiadomosci !
aniaa jezeli jest ciezko i maly przy tym tez sie meczy to wcale nie powinnas miec wyrzutow tylko karm go butelka i bedzie ok. to tez ma swoje plusy ,przeciez

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:55   #4690
anoxa
Zakorzenienie

ale powiem wam ze boje sie jednak sie rozmysla bo np wpadnie im duzo porodow czy cc i mnie jeszcze zostawia najgorsze ze od jutra znowu zaczynaja sie upaly i na weekend ma byc u mnie do 35C

wiec wole sie nie nastawiac
Stary 2010-07-07, 16:56   #4691
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
-implast bolder sd 86 x 43 x 22
-jedo fyn
80/20/35
-maxi cosi mura
75x38x18
-mutsy 74x34x18
-roan marita 84/36/23
-tako jumper 75×35 (nie wiem jaka jest glebokosc)
-x lander 73/21/30

agravka ja kiedys sama taka mala liste sporzadzilam
dzieki a masz moze cos jeszcze na ten temat? waga czy cos takiego?ktory wybralas?ja mam tako, cos mi swita ze Ty tez

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-07, 17:01   #4692
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Ja mam takie pytanie do Was: ile kupiłyście podpasek do szpitala?
A ile było potrzebne naszym rozpakowanym mamusiom?
Robię taką konkretną listę czego jeszcze nie kupiłam.

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Ja się nigdzie nie wybieram jak na razie. Mała musi jeszcze urosnąć.
Jeszcze 20 dni do ściągnięcia krążka a co się będzie działo potem to nie mam pojęcia.
Stary 2010-07-07, 17:02   #4693
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
vette niestety nie ma w tutejszych aptekach czegos takiego jak "urosept" musialabym czekac na przesylke z Polski niestety z tydzien bo mieszkam prawie na koncu swiata
wlasnie myslalam o tym, zeby ktos Ci podeslal ekspresem

lazurowa ja kupilam dwa opakowania podkladow z belli plus zwykle wieksze alwaysy

anoxa dobrze bedzie! tak czy siak z dzidzia sie spotkasz w najblizszym czasie
Stary 2010-07-07, 17:17   #4694
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dzieki a masz moze cos jeszcze na ten temat? waga czy cos takiego?ktory wybralas?ja mam tako, cos mi swita ze Ty tez

ja wybralam implasta bolder sd

-implast bolder sd stelaz z kolami 8,8kg gondola 6,3kg spacerowka 3kg
-jedo fyn
wersja gleboka 14,4 spacerowa 12,7
-maxi cosi mura
stelaz z siedziskiem 16,8kg
-mutsy waga siedziska - 4kg gondola Waga 4,5kg, Waga stelaża z kołami : 8,6 kg.
-roan marita stelaz 10,5 gondola 5kg, spacerowka 4,5kg
-tako jumper stelaz 9kg, gondola 6kg, spacerowka 6kg
-x lander wersja spacerowa14,5kg wersja gleboka 15kg

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

lazurowa ja kupilam 1op 10szt i wzielam zwykle podpaski ale u mnie w szpitalu daja podklady

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

sms od karolci:

"hej laski, lewatywa, znieczulenie to pikus! przy cc czulam co nieco, ale dalam rade! Mala grzeczna spi i dostaje glukoze, bo mamy problem z karmieniem. Za godzine idzie sie myc!"
Stary 2010-07-07, 17:29   #4695
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam wózek vector4 firmy niestety teraz tak dokłanie nie pamiętam ale co najważniejsze jest bardzo lekki. Z gondolą waży 12 kg. Sama gondolka coś około 4. wymiary: 78/35/19

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

-
Ja do szpitala kupiłam sobie 2 paczki podkładów absorgyn i sie zastanawiam czy nie kupić jeszcze belli mama lub takich grubszych podpasek.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:32   #4696
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

witam własnie przyszłam z szpitala więc tak to jest grzybica niestety mnie dopadała mam brać nystatyne robili mi ktg i mała ma serduszko jak dzwon lekarz powiedział że idealny zapis skurcze sa ale malutkie wszytsko jest pozamykane i szyjka jaka była taka jest nic niechce sie ruszyć musze jeszcze czekać do terminu 20 dni
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:39   #4697
Bajka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
witam własnie przyszłam z szpitala więc tak to jest grzybica niestety mnie dopadała mam brać nystatyne robili mi ktg i mała ma serduszko jak dzwon lekarz powiedział że idealny zapis skurcze sa ale malutkie wszytsko jest pozamykane i szyjka jaka była taka jest nic niechce sie ruszyć musze jeszcze czekać do terminu 20 dni
Mini czy ta nystatyna jest na recepte? Tez zaczynam miec takie dolegliwosci..z tego co sie orientuje to stosuje sie ją ochronnie przy antybiotyku tak ?
Dobrze, że byłaś i wiesz co si dzieje, po niej na pewno szybko Ci przejdzie.

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:51   #4698
papeteria
Zakorzenienie

karolcia ale Nastka podobna do ciebie
basienka , agravka, hd , lazurowa i reszta w kiepskim nastroju
hd ma to samo ze stopami
ola Kubus cudny
ania Michałek to samo a wysypka zniknie
mini dobrze ze pojechalas i ze poza grzybica ok
kolandra dobrze ze wsio ok , ten zel ponoc faktycznie taki drogi choc nie wiem czy az tyle i ja podobnie jak wiolek nie dałabym nawet 100 za to bo takie mazidło to i TŻ ma
muminek to zaciskaj
idealnecialo
mlm gratulacje
alutka fajna koszulka
dzidzia
misiulka,
niezawsze to juz wiesz kiedy ostatecznie ?
xawmeli o jakich szwagierkach to byłam napewno ja
wiolek no widzisz moze chlop sie zmobilizuje ale naciskac nie bede powiem mu tylko ze w szpitalu wywolywac mi beda takim skladnikiem ktory on posiada
a jak twoja infekcja ?
anuszka chyba jednak nic mnie nie zaskoczy
zabka agravka chyba dobrze pisze..a pijesz te kefiry osłonowo? chyba pisalas o tym
aniu za jutro: bedzie pewnie troszke ciagło a moze nie bedzie tak zle to ile masz tych szwów?
anoxa o raju nareszcie cos wiadomo i to juz w tym tygodniu Tż przyjedzie ?
lazurowa 2
bajka9 zdaje sie na recepte tez bralam na poczatku

Cytat:
to smaruj, zeby CI sie rozstepy nie porobily))
na stopach
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
papeteria powodzenia. Jak wrócisz to się dopytam Ciebie o Lusha bo mnie od dawna kusza te kosmetyki.
pytaj

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:51   #4699
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Mini czy ta nystatyna jest na recepte? Tez zaczynam miec takie dolegliwosci..z tego co sie orientuje to stosuje sie ją ochronnie przy antybiotyku tak ?
Dobrze, że byłaś i wiesz co si dzieje, po niej na pewno szybko Ci przejdzie.
Ja nie Mini, ale nystatyna jest na receptę.
Ja używam ją, bo mam krążek złożony i ona ma działanie zapobiegawcze żeby mi się żadna infekcja nie przyplątała.
Nystatyna sama w sobie jest antybiotykiem.
Stary 2010-07-07, 17:57   #4700
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dzięki Agravka i Kassata. Policzyłam i przez prawie 2 godziny po słodkim posiłku ruszyła się ze 3 razy. Czekam na Tżta i o 16 jedziemy do szpitala. Zakładam, że ma leniwy dzień, ale nie chcę się już stresować. Trzymajcie kcuki, proszę!

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzcie mi bo ja juz nie wiem co mam myslec.. Na ostatniej wizycie okazalo sie ,ze mam zapalenie drog moczowych ,bez zadnych oznak. 6. dzien biore antybiotyk i zamiast sie cos poprawiac (czyt.ilosc leukocytow powinna sie zmieniejszac) to ja czuje coraz wiecej niepokojacych oznac tego zapalenia ,jakby z kazdym dniem bylo coraz gorzej. Robilam sobie test na leukocyty i jak na wizycie mialam Le (++) ,tak teraz mam (+++) i coraz wiekszy bol przy siusianiu. Dzwonilam do przychodni zeby sie umowic na nastepna wizyte ,ale pani z recepcji stwierdzila zebym przyszla tydzien po skonczonej terapii antybiotykowej. Wydawalo mi sie ,ze jak bede brala antybiotyki (o zgrozo 3 razy dziennie!) to zapalenie zniknie ,a ono sie jeszcze coraz bardziej rozkreca i naprawde zaczynam czuc jego obiawy. Czy ja za szybko oczekuje rezultatow? Jakos nie udziela mi sie ten norweski luzzz.
I bylam dzis w aptece kupic sobie kapsulki z zurawina i niestety na kazdym opak. bylo napisane, aby skonsultowac sie z lekarzem. Poszukalam w necie i okazalo sie ,ze zawieraja dodatkowo dodatek jakiegos ziola ktore powoduje poronienia i krwawienia ,takze kapsulek nie kupilam i nawet z herbatki zrezygnowalam. Moze mame poprosze to wysle mi jakis polski specyfik urosept czy cos.
Ja bede robic na wszelki wypadek posiew moczu, zaniose chyba nawet jutro zeby wiedziec jak to wyglada Tez nie mialam zadnych objawow a wyszlo zapaelenie, tyle ze dalej nic nie czuje
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

a mnie wczoraj nie az tak nagle wzielo bo brzuch bolal mnie juz od zeszlego tygodnia a wczoraj jak te tetno mi skoczylo do 130, myslalam ze bede wymiotywac i te skurcze z 12 min na 3 sie zmniejszyly to zazdzwonilam do gina a on od razu mnie wyslalal do szpitala.Dzis maz łazi za malym wiec jest ok ale jak chwile pochodze to znow zaczyna ciagnąć i bolec...
Odpoczywaj
Cytat:
a ja rozmawialam z pania doktor ktora prowadzi moja sale i mowila ze w tyg tyg jeszcze beda u mnie wywolywali porod bo termin mam na poniedzialek a do terminu oni czekac nie beda bo przy cholestazie sie nie czeka wiec jeszcze w tym tyg beda wywolywali
No to dobrze, bedziesz miec juz dzidzie przy sobie
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Kochane bardzo dziękuję za kciuki
A więc nic się nie dzieje szyjka dłuuuuuga, zamknieta, główka wysooooko( moze jest nadzieja na odejscie wód z zaskoczenia ? ).Miałam bardzo nieprzyjemne badanko celem stwierdzenia jak to daleko i daleeeeeko a po badaniu nawet nie plamie
Mały nie urósł za wiele bo koło 200g w dwa tygodnie ale wszystko jest dobrze.Teraz waży koło 3 kg (oczywiscie +-400g na bład pomiaru).
Przepływy w porzadku.Ilosc wód w normie.Lożysko już ma miescami zwapnienia.
I jezeli nic się wczesniej nie będzie działo to 15.07 rano mam się stawić do szpitala i będą wywoływać a jak nie bedzie akcji cc bo on mi i tak przesunął termin o 2 tyg bo z OM miałam na 30.06. dlatego to jest ostateczna data....Mój gin idzie na urlop 13.07 wiec mam wykonac telefon jak bede juz w szpitalu.
Dobrze ze wszsytko ok

Mlm gratulacje!

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:01   #4701
SILVAS
Przyczajenie

GG do SILVAS

Witam przyszłe Mamy!
I mam pytanie,czy słyszałyście lub miałyście doczynienia z ZATRUCIEM CIĄŻOWYM? Jestem w połowie 40 tyg ciąży,termin na 10 lipca,mam bardzo opuchnięte stopy,ciśnienie 150/100 :/,mdłości ,twardy brzuch i kłócia w dole brzucha oraz słabe ruchy dzidzi w porównaniu z poprzednimi dniami (mój maluszek jest bardzo aktywny w końcówce) i tak się zastanawiam czy nie wyruszyć do szpitala,czy mogą to być objawy zatrucia ciążowego i czy lekarze potraktują mnie poważnie - może to nie potrzebna panika...
SILVAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:34   #4702
muminek88
Zadomowienie

jade z powrotem,znow mam co 3 min,caly dzien lezalam, tylko do wc chodzilam a znow mam coraz mocniejsze,jak tz uspi malego to jedziemy.Dam wam znac jak bede cos wiecej wiedziec....
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:36   #4703
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

muminek88 trzymam kciukasy
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:39   #4704
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
zabka agravka chyba dobrze pisze..a pijesz te kefiry osłonowo? chyba pisalas o tym
Mi sie tak troche nie chce wierzyc ,ze po odstawieniu antybiotyku nagle sie poprawi. Ja mialam raz w zyciu zapalenie pecherza i po wzieciu przez 2 dni tabletek z zurawina objawy troche ustapily,a po 5 zniknely ,a tu po 6 dniach takiej duzej dawki antybiotyku jeszcze sie wszystko bardziej nasila. Moze to co mam to cos bardziej powaznego.. No nie wiem ,nie chce sie nakrecac. Postaram sie jutro dostac do jakiegos lekarza. Co do kefirow ..tak pije i biore jeszcze probiotyk "Lacibios femina" zeby jeszcze jakas grzybica sie nie przyczepila.

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość

Ja bede robic na wszelki wypadek posiew moczu, zaniose chyba nawet jutro zeby wiedziec jak to wyglada Tez nie mialam zadnych objawow a wyszlo zapaelenie, tyle ze dalej nic nie czuje
Moja lekarka chyba wyslala posiew do laboratorium ,ale kiedy bedzie wynik to nie mam pojecia.

Cytat:
Napisane przez SILVAS Pokaż wiadomość
Witam przyszłe Mamy!
I mam pytanie,czy słyszałyście lub miałyście doczynienia z ZATRUCIEM CIĄŻOWYM?
Nie chce Cie straszyc ,ale wszystkie twoje objawy pasuja do zatrucia ciazowego. Radze jak najszybciej jechac do szpitala bo to moze byc powazna sprawa.

muminek kciuki sa

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-07-07 o 18:42
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:44   #4705
kassate1203
Rozeznanie

Cytat:
Witam przyszłe Mamy!
I mam pytanie,czy słyszałyście lub miałyście doczynienia z ZATRUCIEM CIĄŻOWYM? Jestem w połowie 40 tyg ciąży,termin na 10 lipca,mam bardzo opuchnięte stopy,ciśnienie 150/100 :/,mdłości ,twardy brzuch i kłócia w dole brzucha oraz słabe ruchy dzidzi w porównaniu z poprzednimi dniami (mój maluszek jest bardzo aktywny w końcówce) i tak się zastanawiam czy nie wyruszyć do szpitala,czy mogą to być objawy zatrucia ciążowego i czy lekarze potraktują mnie poważnie - może to nie potrzebna panika...
lepiej jedz to może być zatrucie.

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:49   #4706
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
ok mam wiesci od idealne...a ja nic, ktg ok, nic nie wyszlo, zbadal mnie lekarz,rozwarcie na palec.WLlsciwie nic ciekawego a kurcze tyle godzin juz boli,boli mnie wogóle brzuch, nie mam teraz skurczy ale zmęczyły go chyba te nocne,obolała jestem.W piątek znow na ktg, sądzę ze moze wtedy mi powie kiedy mam sie juz polozyc do szpitala.A kurcze tak mi sie podobała dzisiejsza data.... a reszta do mnie :P
a to niedobra była w domu i nic się nie odezwała a my wszystkie tu czekałyśmy

anoxa no w końcu podjeli jakąś decyzje ...

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
no to dobrze, że ok i widzisz sprawdzili, przepisali i wyleczysz i nie będziesz sie denerwować

papeteria a dziękuje myśle, że się leczy wziełam na noc globułke to dopiero dzisiaj przez pół dnia się ze mnie lało. mam wziąć jeszcze dzisiaj i jutro i mam nadzieję, że zabije te drożdzaki czy co tam mi się wychodowało

Cytat:
jade z powrotem,znow mam co 3 min,caly dzien lezalam, tylko do wc chodzilam a znow mam coraz mocniejsze,jak tz uspi malego to jedziemy.Dam wam znac jak bede cos wiecej wiedziec....
o matko biedna... mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i jeżeli urodzisz to, że synek już duży i gotowy na wyjście. pisz nam koniecznie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:52   #4707
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam przyszłe Mamy!
ja bym sie nie zastanawiala tylko od razu jechala do szpitala!

Cytat:
trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

papateria raczej nie bo jak by zabral samochod to pracownicy nie mieli by czym do pracy dojezdzac...
Stary 2010-07-07, 18:59   #4708
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

anoxa ale fajnie to jeszcze w tym tygodniu twoja kruszynka bedzie przy tobie - super, trzymam kciuki
Cytat:

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 19:05   #4709
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
mi w szpitalu poszlo chyba ze 3 paczki (lezalam 4 dni) i teraz koncze czwarta. ja czesto je zmienialam bo graco i szczypalo strasznie

Cytat:
aniu za jutro
nie wiem ile ale na zewnatrz to mysle ze co najmniej 7-8

anoxa wreszcie jakies dobre wiesci trzymam kciuki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 19:05   #4710
wiolek1
Zadomowienie

eeej czego tu taka cisza
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości