MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-07, 20:53   #1831
bratkab
Zadomowienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
wrocilismy od pediatry...mamy skierowanie na usg jamy brzusznej, morfologie mocz ogolne plus posiew, hormony tarczycy malego i CRP,TSK, PO4 i jeszcze jakies ktorych nie moge odczytac na skierowaniu...
a problem z jego brzuszkiem...moge porownac swoje problemy do problemow kropki
Polecono mi na poczatek te badania zeby wykluczyc jakies chorobska, zakazenia itd., pozniej tygodniowa abstynecja od cycka na mleku dla alergikow, a jesli wszystko zawiedzie szpital...

boje sie troche...mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
Będzie dobrze. Życzę pozytywnych wyników. A co do badań, to mocz najlepiej zbierz do specjalnego pojemnika na posiew. Nie pozostaje nic innego jak na mocz polować (po umyciu). W badaniu na pewno wyjdą Ci bakterie, bo mocz jest "czysty" jeżeli dziecko jest cewnikowane. Ważna jest tylko ilość bakterii. Im mniej tym lepiej. Woreczków nie polecam, lepiej polować z pojemnikiem.
Stary 2010-07-07, 21:03   #1832
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20533975]Wiem, że norma, kwestia tego, że stękała aż do teraz ciągle, praktycznie nie spała, ryczała. Ale kupa poszła - a ja rzecz jasna wsadziłam paluchy w sam środek
[/QUOTE]
To tak jest na tych zasranych (zbieżność formy przypadkowa ) mlekach. Daniel stękał od 2 w nocy ponad dwie godziny. W końcu go położyłam na brzuszek i tak przysnął. Po odwróceniu na plecki przeszło i dospał jeszcze dwie godziny. Jutro będzie to samo, bo kupa nie poszła.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 21:04   #1833
kumkura
Rozeznanie

Hurra!! Dzis pierwszy raz obylo sie bez stresu podczas kapieli i usypiania nocnego!! Adas juz chyba na dobre przyzwyczail sie do smoka-alleluja..! a przed kapiela wymeczylismy troche malucha z tzpotem zalaczylismy dzwiek z suszarki na cd i jazda z kapielą spokojnie i bez nerwow, jezu jak mi dobrze po tej kapieli pozwolil mi sie nakremowac, ubrac, umyc buzke itede bez placzu potem grzecznie pocmokal mojego cyca, odlozylam go do lozeczka(*tutaj zaznacze, ze tez jestesmy na etapie nauczania spania w lozeczku) i teraz lezy sobie grzeczniei powiekami na pol gwizdkaehh, nawet nie wiecie jaka to ulga, uff
Stary 2010-07-07, 21:12   #1834
kropka75
Zakorzenienie

Przeczytałam dziś 69 stron Języka Niemowląt - fajne to. Szaja
Jutro (mam nadzieję) poczytam więcej i w ciekawszych okolicznościach...

Czytałam nie dlatego, że malutki taki grzeczny, wręcz przeciwnie... Taka kolka była od 18ej, że mózg mi się zlasował. Ryczałam razem z nim i nie mogąc nic zrobić tuliłam, huśtałam, całowałam i... czytałam żeby wyłączyć mózg z tego co się wokół dzieje...
Nie wiem jak przeżyję jeszcze miesiąc albo dłużej...

I nie wiem czy ma tę nietolerancję w końcu... Bo może nie ma i te bóle to kolkowe, bez względu na porę dnia - niedojrzałość układu pokarmowego po prostu. A może ma, a kolka najzwyczajniej w świecie bierze się z mleka modyfikowanego, jak u większości dzieci karmionych sztucznie...

Durna jestem z tego, ale cierpi strasznie, a mnie serce pęka na kawałki... Dziecko krzyczy dwie bite godziny, a tu nic nie można zrobić. Posrane to wszystko... Kto to wymyślił, żeby tak było...

_____

A co gorsza po dwóch tygodniach niekarmienia mam pokarm. Cycki miękkie, trzy rozmiary mniejsze, a mleko jest.

_____

Dziewczyny - jak zrobić stały rytm??? Dziecko je co 3-4 godziny, więc każdego dnia kolacja wypada inaczej. Jak to zrobić żeby była kąpiel, a potem amu i nyny... Macie tak?

Mnie raz wychodzi najpierw jeść, potem kąpać, kiedy indziej odwrotnie, a często między jednym a drugim spora przerwa i po kąpieli dziecię długo bryka, i zasypia o 22 np.
A wczoraj odwrotnie, wykąpany, zjadł o 20ej i padł... W takich razach noc mu się kończy wcześniej, gdy wcześniej w sen nocny zapada. I potem ja chodzę jak zombie, bo on o 3 ma ranek...

A dziś fajnie wyszło, wykąpany po 20ej, zjadł przed chwilą i teraz sobie leży na leżaczku i wpada w letarg. Jeszcze nie śpi, ale patrzy gdzieś spokojnie, rączki na brzuszku, powolny oddech i tak sobie odpoczywa...

Stary 2010-07-07, 21:39   #1835
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Melduje sie i ja tutaj....ale ze mnie gapa..mam do nadrobienia tyluuuuuuu stron wiec od dzisiaj zaczynam czytanie
A oto moj skarbek...ma juz miesiac i 7 dni...
Witam serdecznie Amelka
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20534209]Wreszcie dzisiaj byłam u pediatry na wizycie patronażowej.
Generalnie wszystko oki. Profilaktycznie dostaliśmy skierowanie na usg bioderek.
Tymek przez 4 tygodnie przybrał 1100g. Duży chłopak z niego.
[/QUOTE]
Gratki za udaną wizytę

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Czytałam nie dlatego, że malutki taki grzeczny, wręcz przeciwnie... Taka kolka była od 18ej, że mózg mi się zlasował. Ryczałam razem z nim i nie mogąc nic zrobić tuliłam, huśtałam, całowałam i... czytałam żeby wyłączyć mózg z tego co się wokół dzieje...

I nie wiem czy ma tę nietolerancję w końcu... Bo może nie ma i te bóle to kolkowe, bez względu na porę dnia - niedojrzałość układu pokarmowego po prostu. A może ma, a kolka najzwyczajniej w świecie bierze się z mleka modyfikowanego, jak u większości dzieci karmionych sztucznie...

Durna jestem z tego, ale cierpi strasznie, a mnie serce pęka na kawałki... Dziecko krzyczy dwie bite godziny, a tu nic nie można zrobić. Posrane to wszystko... Kto to wymyślił, żeby tak było...
____

Dziewczyny - jak zrobić stały rytm??? Dziecko je co 3-4 godziny, więc każdego dnia kolacja wypada inaczej. Jak to zrobić żeby była kąpiel, a potem amu i nyny... Macie tak?

A dziś fajnie wyszło, wykąpany po 20ej, zjadł przed chwilą i teraz sobie leży na leżaczku i wpada w letarg. Jeszcze nie śpi, ale patrzy gdzieś spokojnie, rączki na brzuszku, powolny oddech i tak sobie odpoczywa...
Masz rację. Książka fajna. A co do wytrzymałości Kropko to pewnie wytrzymasz, bo go kochasz najbardziej na świecie. Tulę Cię mocno i życzę szybkiego zakończenia waszych problemów. A co rytmu to nie wiem. U nas kąpiel jest zasadniczo między 19 a 20, czasem z karmieniem przed i po, a czasem tylko po. Młody śpi do 2 lub 3, potem znów karmienie i spanie do 5 - 6. Potem zasadniczo pobudka. Młody sam sobie taki rytm nocy nadał a my staramy się go tylko podtrzymać.
---------
A my byliśmy na USG bioderek. Do gabinetu wszedł małż z młodym na badanie, ja zostałam w poczekalni i się małża lekarz pyta podczas badania: która to jego ciąża? Nie jestem feministką, ale czemu z góry się przyjmuje, że tylko babka chodzi z dzieckiem do lekarza??
Badanie OK, zalecona kontrola w 4 miesiącu. Spotkaliśmy na badaniu kumpelę ze szpitala i z pracy małża. Fajnie było sobie poklachać
No nic zmykam spać. Młody zasnął więc warto zrobić to samo. Spokojnej nocki

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-07-07 o 21:46
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 21:40   #1836
ewciak123
Raczkowanie

Dzieki szaja, bratka...
co do lapania moczu to trzeba to kiedy trzeba zlapac do pojemnika?
tak okolo 9tej chcialabym jechac na badania ... moze byc dzien wczesniej czy rano tego samego dnia?
kropko...Danielek widze nadal ma problemy, moj Borys takze...a placze czasami tak ze tchu nie moze zlapac biedaczek, wtedy i ja wymiekam... piszesz ze kolki na modyfikowanym ,jak widac i na cycku tez nie za dobrze bywa...bo Borys tez wieczne problemy...
dzisiaj pierwszy raz podalam debridat...mam podawac 3 razy dziennie...ciekawe czy cos zadziala
Pani doktor kazala w sobote zadzwonic do niej i dac znac czy podzialalo...wogole pierwszy raz spotkalam sie z takim zaangazowaniem lekarza...jednak w prywatnej klinice obsluga bez porownania...malemu zajzala w kazda dziurke a do tego zlecila badania... z nfz jedyne co zrobila to wazenie i snula domysly...
eh...
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 21:47   #1837
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
tak okolo 9tej chcialabym jechac na badania ... moze byc dzien wczesniej czy rano tego samego dnia?
Najlepiej w miarę "świeży"
Stary 2010-07-07, 22:09   #1838
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

_____

A co gorsza po dwóch tygodniach niekarmienia mam pokarm. Cycki miękkie, trzy rozmiary mniejsze, a mleko jest.

_____

Mnie raz wychodzi najpierw jeść, potem kąpać, kiedy indziej odwrotnie, a często między jednym a drugim spora przerwa i po kąpieli dziecię długo bryka, i zasypia o 22 np.
A wczoraj odwrotnie, wykąpany, zjadł o 20ej i padł... W takich razach noc mu się kończy wcześniej, gdy wcześniej w sen nocny zapada. I potem ja chodzę jak zombie, bo on o 3 ma ranek...

U nas na początku było ciężko z rytmem dnia.. bo chciałam ją kąpać miedzy 20-21.. ale zasypiała wczesniej juz na noc i musiałam ją wybudzać.
Teraz ok 18-19 jest marudna.. wtedy ja kąpiemy, je i zasypia.
Je co 2,5-3 godz.. później ma aktywność i spaćku

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 22:34   #1839
Darianna25
Zakorzenienie

lea35 dziękimyślałam, ze mam coś podobnego z tutejszej apteki (drogie jak cholera) ale skład całkiem inny.

U nas też nie ma jeszcze ustalonego rytmu dnia.
Ola najlepsze spanie ma w południe po jedzonku.Do południa jest wiszenie na cycu.Jak zje o 11.00 to kolejne jedzonko o 14.00,17.30,kąpanie,cyc o 20.00 i tutaj to różnie bo czasem sie uleje i glodna znowu jest o 22.00.

Czy wasze dzieci mają często czkawki?Moja ma z 4 razy dziennie.

Włąśnie poszła już 4 kupka dzisiaj i jest ona zielonkawa o kwasnym zapachu. Co to może być.Koloer jest niby ok ale o zapachu nic nie wyczytałam.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-07-07 o 23:02
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 23:31   #1840
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Melduje sie i ja tutaj....ale ze mnie gapa..mam do nadrobienia tyluuuuuuu stron wiec od dzisiaj zaczynam czytanie

A u mnie wszystko ok, Amelia slicznie rosnie i z dnia na dzien zmienia sie niesamowicie, wazy 3890 i ma 55 cm, je super i dosc regularnie i co najwazniejsze...daje mamie odpoczac
Od kilku dni schodzimy na basen , ja oczywiscie sobie wskakuje od czasu do czasu do wody, a mala spi smacznie w lezaczku lub wózku (oczywiscie w cieniu pod parasolem)

A oto moj skarbek...ma juz miesiac i 7 dni...
JEST : love:

Cytat:
zgadzam sie z Toba,ale widze ze ty na kazda niedogodnosc proponujesz butle a nie zawsze przeciez w karmieniu jest problem...warto wykluczyc rzeczywiste problemy zanim po protsu rzuci sie karmienie piersia a po przystawieniu butli zszokuje ze problemy nadal sa...
typu bole brzuszka, nieprzespane noce itd.
ja nie jestem za tym zeby propagowac karmienie piersia ponad wszystko, ponad problemy mamy i dziecka...jestem za tym zeby najpierw zdiagnozowac problem...jesli rzczywiscie maluszek czy mama sa nieszczesliwi badz cierpia z powodu tylko karmienia piersia to butla wskazana jak najbardziej...
dla mnie butla tez jest okej i nigdy nie neguje kobiet karmiacych w ten sposob...
jednakze wiem ze czesto jest tak ze rzuca sie piers bo ciezko, bo nocki nieprzespane, bo maluszek wisi przy cycu...ale to sa problemy poczatkowe ktore czesto mijaja i pozniej jest super...
i raz jeszcze napisze nie nalezy popadac ze skrajnosci w skrajnosc zarowno jesli tyczy sie propagowania piersi jak i butli...kazdy przypadek jest inny dlatego nalezy rozpatzec wszelkie za i przeciw zanim sie wybierze...a czesto w czasie pologu nie mysli sie racjonalnie ...dlatego czasami warto poczekac z decyzja i tyle

no mniejsza o to

wrocilismy od pediatry...mamy skierowanie na usg jamy brzusznej, morfologie mocz ogolne plus posiew, hormony tarczycy malego i CRP,TSK, PO4 i jeszcze jakies ktorych nie moge odczytac na skierowaniu...
a problem z jego brzuszkiem...moge porownac swoje problemy do problemow kropki
Polecono mi na poczatek te badania zeby wykluczyc jakies chorobska, zakazenia itd., pozniej tygodniowa abstynecja od cycka na mleku dla alergikow, a jesli wszystko zawiedzie szpital...

boje sie troche...mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
bedzie dobrzemocno trzymam kciuki!
Ewciak z ktorej czesci Szczecina jestes???
w ktorej klinice prywatnej bylas?

-----------------------------------------------------------------------------
Babki, pytalam o paracet dla maluchow 2-miesiecznych , jaki jest wlasciwy? uzywala ktoras?
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 00:03   #1841
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Marhalczar, Amelka jest śliczna
kropka, u nas z tym rytmem dnia też jest różnie. czasami jedzonko jest przed kąpielą (kąpiemy między 19 a 20 ). Później najczęściej do 23 jest gadanie, jedzenie, leżenie w łóżeczku, jedzenie.
Dzisiaj jest padnięta....marudzenie od 19 do 23.30...chyba zaczynamy kolejny skok rozwojowy
justin, ja podałam raz po szczepieniu Nurofen dla dzieci. On jest od 3 m-ca życia, ale lekarka powiedziała, że pół dawki można dać.

Zielona kupa chyba świadczy o problemach z brzuszkiem.
http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piele...iemowlaka.html

U nas od paru dni jest jedna duża kupa na dobę.

Podczas cyrków wieczornych przy jedzeniu odstawiłam Luizę od piersi, położyłam na poduszce pod kątem i tak dałam jej jeść i zjadła mleczko. A jak tylko dostawiałam ją na fotelu to się darła Może tak na płasko było jej lepiej?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-07-08 o 00:09
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 02:59   #1842
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiem, że zachwalacie kropelki SabSimlex, które nie są ogólnodostępne w Polsce.. natknęłam się na :
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml gdzie można je kupić. Odrazu mówię, że źródło nie sprawdzone przeze mnie. Nie wiem czy faktycznie nie ma ich w Polsce dostępnych.. może ameryki nie odkryłam bo są wszędzie tylko ja taka ciemna

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 09:08   #1843
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki szaja, bratka...
Nie wiem czy Twój czy dziecka, ale jak Twój to ranny, tzn. po najdłuższym odpoczynku, nie piciu itd. więc generalnie wychodzi po nocy. Jak dziecka to wszystko jedno w zasadzie, ale jeśli w dzień bryka, a w nocy sypia to też ranny byłby lepszy... A jak musisz przechować to w lodówce.

Stary 2010-07-08, 09:17   #1844
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

_____

_____

Nie wiem, jak. Tzn. wiem na siłę. Idealnie stały plan dnia zawsze będzie wiązał się z przymusem, bo człowiek robotem nie jest.
Ale wiem, co mogłabyś zrobić - ja staram się tego przestrzegać. Wprowadziłam stałą porę kąpieli - 19. Jeśli córka je wcześniej, trudno, jeśli później, trudno. 19 - kąpiel. Na spacer wychodzimy zawsze między 11 a 12. Wyjątkiem są koszmarne upały, gdy wychodzę po południu. Po porannym - ok. 8-8:30 jedzeniu krótka zabawa z mamunią i do łóżeczka. Nie musi spać, ale leży w łóżeczku.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
lea35 dziękimyślałam, ze mam coś podobnego z tutejszej apteki (drogie jak cholera) ale skład całkiem inny.

Włąśnie poszła już 4 kupka dzisiaj i jest ona zielonkawa o kwasnym zapachu. Co to może być.Koloer jest niby ok ale o zapachu nic nie wyczytałam.
W Anglii dostępny jest lek ponoć równie genialny, mam od koleżanki, ale nie sprawdziłam jeszcze - Dentinox. To gęsta zawiesina jest.

Czkawki też ma, czasem raz, czasem kilka razy, ale nie są długie, max. kilka minut.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Babki, pytalam o paracet dla maluchow 2-miesiecznych , jaki jest wlasciwy? uzywala ktoras?
Nie, ale normalny w czopkach kupujesz, i podajesz na wagę. Tzn. przyjmijmy, że 1 czopek jest dla dziecka 6kg (nie pamiętam, jak na ulotce jest), twoje waży 3kg, więc podajesz pół czopka.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Marhalczar, Amelka jest śliczna
kropka, u nas z tym rytmem dnia też jest różnie. czasami jedzonko jest przed kąpielą (kąpiemy między 19 a 20 ). Później najczęściej do 23 jest gadanie, jedzenie, leżenie w łóżeczku, jedzenie.
Dzisiaj jest padnięta....marudzenie od 19 do 23.30...chyba zaczynamy kolejny skok rozwojowy
justin, ja podałam raz po szczepieniu Nurofen dla dzieci. On jest od 3 m-ca życia, ale lekarka powiedziała, że pół dawki można dać.

Podczas cyrków wieczornych przy jedzeniu odstawiłam Luizę od piersi, położyłam na poduszce pod kątem i tak dałam jej jeść i zjadła mleczko. A jak tylko dostawiałam ją na fotelu to się darła Może tak na płasko było jej lepiej?
Bydgoś, Agatka jak była mocno wkurzona, wolała na leżąco jeść, nie wiem czemu

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że zachwalacie kropelki SabSimlex, które nie są ogólnodostępne w Polsce.. natknęłam się na :
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml gdzie można je kupić. Odrazu mówię, że źródło nie sprawdzone przeze mnie. Nie wiem czy faktycznie nie ma ich w Polsce dostępnych.. może ameryki nie odkryłam bo są wszędzie tylko ja taka ciemna
Lea to podawała wczoraj chyba. Z tego, co widzę, to tam można przez bank u nas płacić! Kropka, może to?

Siala, jak rodzenie?

U nas od 5 rano marudzenie do 8, wzięliśmy ją do siebie, prukała jak szalona, bez sensu stać nad łóżeczkiem. O 8 dałam kolejne jedzenie, marudziła dalej, zaczęłam śpiewać dziewczynie Słoneczko późno dzisiaj wstało i... uspokoiła się Mało tego, śmiała się - czyżby wyśmiewała własną matkę?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 09:18   #1845
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:

Moja ma czkawkę po każdy prawie odbiciu. A co do kupy to Agatki zawsze ma kwaśny zapach tylko żółciutka jest.

Wczoraj byliśmy u ortopedy, zrobił od razu usg bioderek, na szczęście wszystko ok. Kazał nie kłaść na boku tylko na plecach i często na brzuchu.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 09:26   #1846
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieciska chyba tak mają. Daniel też wolał z piersi na leżąco niż gdy np. siedziałam.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20543064]Nie wiem, jak. Tzn. wiem na siłę. Idealnie stały plan dnia zawsze będzie wiązał się z przymusem, bo człowiek robotem nie jest.
Ale wiem, co mogłabyś zrobić - ja staram się tego przestrzegać. Wprowadziłam stałą porę kąpieli - 19. Jeśli córka je wcześniej, trudno, jeśli później, trudno. 19 - kąpiel. Na spacer wychodzimy zawsze między 11 a 12. Wyjątkiem są koszmarne upały, gdy wychodzę po południu. Po porannym - ok. 8-8:30 jedzeniu krótka zabawa z mamunią i do łóżeczka. Nie musi spać, ale leży w łóżeczku. [/QUOTE]
Heh...

U nas dziś godzinna aktywność w nocy po jedzeniu o 3:30. Ale bez ryku, zasnął sam. Potem prężenie i nie obyło się bez suszarki, która chodziła godzinę non stop.
O 6 papu, kupa (wreszcie!) i fajne dziecko brykające sobie 1,5 godzinki... Potem ziewy... no to do łóżeczka. Leżał pół godziny, parę razy prawie zasnął, w końcu się rozmarudził. Zabrałam do leżaczka. Minuta spokoju i ryk...

I bądź tu mądry człowieku.

Stary 2010-07-08, 09:32   #1847
Konto usunięte

Kropka, jeśli się rozmarudza, to zmiana otoczenia tylko go pobudzi, bo dokładasz nowe bodźce. Raczej ograniczyłabym te bodźce maksymalnie.

A suszarka chodzi ze wzgl, na dźwięk czy ciepło? Bo jeśli chodzi o dźwięk, to może lepiej nagrać na płytę, suszarki nie zajedziesz

Właśnie słucham Balu moich lalek Wiecie co, podoba mi się macierzyństwo też z tego względu, że można wrócić samemu do dzieciństwa i nikt ci nie powie, że dziwna jesteś Chociaż ja i tak usprawiedliwiona byłam, do pracy różne rzeczy robiłam

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Aha, Kropka, czasem dobrym wyjściem jest zamknięcie się z dzieckiem np. w łazience - póki się nie uspokoi/nie uśnie, tam jest ciemno, bodźców nie ma. Zresztą, dorosłego też to uspokaja.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 09:41   #1848
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20543064]

Lea to podawała wczoraj chyba. Z tego, co widzę, to tam można przez bank u nas płacić! Kropka, może to? [/QUOTE]
No to bierzemy...

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20543297]Kropka, jeśli się rozmarudza, to zmiana otoczenia tylko go pobudzi, bo dokładasz nowe bodźce. Raczej ograniczyłabym te bodźce maksymalnie.

A suszarka chodzi ze wzgl, na dźwięk czy ciepło? Bo jeśli chodzi o dźwięk, to może lepiej nagrać na płytę, suszarki nie zajedziesz

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Aha, Kropka, czasem dobrym wyjściem jest zamknięcie się z dzieckiem np. w łazience - póki się nie uspokoi/nie uśnie, tam jest ciemno, bodźców nie ma. Zresztą, dorosłego też to uspokaja.[/QUOTE]
Tyle że w łóżeczku już dłużej nie da rady, drze pychol i koniec.

Suszarka na jedno i drugie. Sam dźwięk pasuje do uspokojenia, ale jak kupkę ciśnie i boli to musi być ciepło na brzuszek. Nagrywaliśmy ten szum na telefony - nic z tego.

W łazience akurat chodzi pralka niestety.

Mały obwinięty w koc na kanapie ze smokiem dogorywa... Od razu morda ucichła po związaniu.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-07-08 o 09:56
Stary 2010-07-08, 09:49   #1849
bratkab
Zadomowienie

A mnie coś łapie. Od rana mam mdłości i ogólnie słabo się czuję. Zaraz biorę młodego do łóżka i chyba cały dzień dziś przeleżymy. Życzę udanego dnia

Aha Kardashi kopiłaś może tą matę FP do której link tu dawałaś? Ja chciałabym na All zamówić ale warto też wcześniej zapytać jaka jest?
Stary 2010-07-08, 09:51   #1850
araczki
Zadomowienie

Cytat:

Dziekuje za odpowiedz.
Wydaje mi sie, ze wiem co bylo przyczyna, ciasto czekoladowe, ktoremu nie umialam sie oprzec w sklepie i nie kupic a pozniej nie zjesc. Dzisiaj juz kupa ladna, normalna.

Malwina okolo 19- 20 daje cyrki ale doszlismy do wniosku, ze to ze zmeczenia wiec jak zaczyna marudzic to jest troszke noszona i tulona i jak chce to dostaje cyca ale u mnie na rekach, kiedy chodze, wtedy jej pasuje, takie falowanie i spiewam jej : na koleczki piesze wycieczki

Ewcia, trzymam kciuki za synka

Kropka, u nas rytm sie sam wytworzyl.
Spacer zawsze okolo 14 -15, pozniej jezenie, aktywnosc, zasypianie, aktywnosc. Okolo 20 kapiel. Kiedy marudzi to staramy sie ja uspokajac i zasypia na pol godziny a pozniej lezy sobie ze smokiem i sie rozglada. Okolo 22.30 ostatni cyc i do lozka, tam troszke polezy, czasami pomarudzi, czasami chce deser ale w koncu zasnie.
Ostatnio spi do 5.30 - 6. Je i znowu zasypia na 3 h.
Ranki sa fajne bo spi, budzi sie i jest wesola, smieje sie. Wieczorami juz jeczy.
Ja wieczorem bywam juz zmeczona i wkurzona wiec jak maz jest w domu to ja uspokaja (skacze na pilce z mala na rekach).

Ja nieustannie trzymam kciuki za Was. Jestem pewna, ze to stan przejsciowy i bedzie coraz lepiej. bedziesz maial co wnukom opoiadac, jaki to tata za mlodu potrafil byc

----------
Wiecie, Malwina od 2 dni podnosi sobie glowke lezac i sie napina, wyciaga raczki, wiec ja lapie a ta skubana podciaga sie i autentycznie na nogi staje i tak jej najlepiej

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 09:57   #1851
Konto usunięte

Tu - do poczytania
http://mikemary.pl/index.php/2010/01/szum-bialy

Kropka, gdzieś tu dziewczyny wklejały stronę z dźwiękami takimi, do nagrania na płytę. A w necie znalazłam też fajną rzecz - może się przyda:
http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html
Stary 2010-07-08, 10:13   #1852
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20543793]Tu - do poczytania
http://mikemary.pl/index.php/2010/01/szum-bialy

Kropka, gdzieś tu dziewczyny wklejały stronę z dźwiękami takimi, do nagrania na płytę. A w necie znalazłam też fajną rzecz - może się przyda:
http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html[/QUOTE]
Wklejały, ale nie mogę znaleźć.

Otulaczek widziałam w sklepie. Fajny. Niestety to niezbyt duże jest, bo głównie dla noworodków pomyślane. Za parę dni już w to nie wejdziemy...

Stary 2010-07-08, 10:24   #1853
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Chciałam napisać, że w tej aptece, co podalyście zamawiałam SS. Wszystko OK, towar OK (a może nawet i super )
Tutaj są te dźwięki, mi.in suszarki to wkleje Wam http://babysleepnoise.com/agreement.html

Mój właśnie kima przy suraszce zwinięty w kocem, bo chyba sam siebie rozbudza machaniem rękoma i nogami ehhh

Pozdrawiam mamuśki i dzieciaczki

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 10:25   #1854
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
A mnie coś łapie. Od rana mam mdłości i ogólnie słabo się czuję. Zaraz biorę młodego do łóżka i chyba cały dzień dziś przeleżymy. Życzę udanego dnia

Aha Kardashi kopiłaś może tą matę FP do której link tu dawałaś? Ja chciałabym na All zamówić ale warto też wcześniej zapytać jaka jest?
Cytat:
Wklejały, ale nie mogę znaleźć.

Otulaczek widziałam w sklepie. Fajny. Niestety to niezbyt duże jest, bo głównie dla noworodków pomyślane. Za parę dni już w to nie wejdziemy...
http://www.partnersinrhyme.com/sound...yer1_wav.shtml SUSZARKA

http://www.freesound.org/samplesViewSingle.php?id=34994

A taki otulaczek to można uszyć samemu, ew. do ręcznika doszyć troczki czy coś, coby dziecię się nie rozplątywało
Stary 2010-07-08, 10:27   #1855
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

Równiez takie same dzialanie maja kropelki ESPUMISAN (tez niemieckie) i bardziej ekonomiczne jak równiez AERO RED (w sklad kropli i jednych i drugich jak równiez SAB simplex wchodzi symetykon).
Stary 2010-07-08, 10:29   #1856
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Chciałam napisać, że w tej aptece, co podalyście zamawiałam SS. Wszystko OK, towar OK (a może nawet i super )
Tutaj są te dźwięki, mi.in suszarki to wkleje Wam http://babysleepnoise.com/agreement.html

Mój właśnie kima przy suraszce zwinięty w kocem, bo chyba sam siebie rozbudza machaniem rękoma i nogami ehhh

Pozdrawiam mamuśki i dzieciaczki
O matko, to masz jak ja.

Za lineczkę dziękuję.

Stary 2010-07-08, 10:30   #1857
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Mały obwinięty w koc na kanapie ze smokiem dogorywa... Od razu morda ucichła po związaniu.
Chyba ta przestrzeń wokół niego go przeraża. On pewnie wolałby jeszcze w Twoim brzuszku siedzieć

Życzę Wam z całego serca, żeby to szybko minęło i żebyście cieszyli się jak najszybciej wspaniałym macierzyństwem i tacierzyństwem
Nawet mój mąż mówił, że mu Ciebie szkoda

Luiza czasami zasypia kołysana na rękach przy piosence Aaaaa kotki dwa, albo Gdzie strumyk płynie z wolna...

Po wieczornych cyrkach pobudka dopiero o 5
Na noc dałam Luizie jeszcze 50 ml glukozy.....co ona wyprawiała ze smoczkiem Przygryzała wargami, memlała językiem, ale w końcu zaciągnęła.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-07-08 o 10:36
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 10:34   #1858
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20544467]http://www.partnersinrhyme.com/sound...yer1_wav.shtml SUSZARKA

http://www.freesound.org/samplesViewSingle.php?id=34994

A taki otulaczek to można uszyć samemu, ew. do ręcznika doszyć troczki czy coś, coby dziecię się nie rozplątywało [/QUOTE]

Dziękować.

Ja już raz szyłam taki uniform, dla kotki po sterylce. Daniel podobnie bystry, więc pewnie jak ona i tak z tego wyjdzie.

Krople zamówiłam, a co tam... zobaczymy.
Ty nie potrzebujesz już?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Chyba ta przestrzeń wokół niego go przeraża. On pewnie wolałby jeszcze w Twoim brzuszku siedzieć

Życzę Wam z całego serca, żeby to szybko minęło i żebyście cieszyli się jak najszybciej wspaniałym macierzyństwem i tacierzyństwem
Dziękujemy.

Chyba tak, chyba by wolał...

Wczoraj wieczór, między jednym a drugim bólem postanowił mnie zjeść. Pozwoliłam, a co mi tam. Ciumkał moją ręką między nadgarstkiem a łokciem dobre pół godziny. Chyba go to uspokajało, bo nie płakał wtedy i nie prężył się. Dziś rano patrzę a ja mam tam siniaka i popękane naczynka... Taką ma siłę ssania.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-07-08 o 10:35
Stary 2010-07-08, 10:37   #1859
Konto usunięte

Kropka tak sobie myślę jeszcze - skoro Danielek ma tak wielką potrzebę ssania, to może zwykły, dopasowany wiekiem smoczek jest za mały dla niego? Może większy mu podaj?
Stary 2010-07-08, 10:46   #1860
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Marhalczar witaj zagubiona owieczko

Dziewczyny prosze o skład kropelek Sabinex (nie wiem jak to sie pisze).
SAB SIMPLEX:

Składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu.
Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca (aspartam), sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-07-08 o 10:53
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości