|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20533975]Wiem, że norma, kwestia tego, że stękała aż do teraz ciągle, praktycznie nie spała, ryczała. Ale kupa poszła - a ja rzecz jasna wsadziłam paluchy w sam środek
[/QUOTE] To tak jest na tych zasranych (zbieżność formy przypadkowa ) mlekach. Daniel stękał od 2 w nocy ponad dwie godziny. W końcu go położyłam na brzuszek i tak przysnął. Po odwróceniu na plecki przeszło i dospał jeszcze dwie godziny. Jutro będzie to samo, bo kupa nie poszła.
|
|
|
|
#1833 |
|
Rozeznanie
|
Hurra!! Dzis pierwszy raz obylo sie bez stresu podczas kapieli i usypiania nocnego!! Adas juz chyba na dobre przyzwyczail sie do smoka-alleluja..
! a przed kapiela wymeczylismy troche malucha z tz potem zalaczylismy dzwiek z suszarki na cd i jazda z kapielą spokojnie i bez nerwow, jezu jak mi dobrze po tej kapieli potem grzecznie pocmokal mojego cyca, odlozylam go do lozeczka(*tutaj zaznacze, ze tez jestesmy na etapie nauczania spania w lozeczku) i teraz lezy sobie grzeczniei powiekami na pol gwizdka ehh, nawet nie wiecie jaka to ulga, uff
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam dziś 69 stron Języka Niemowląt - fajne to.
Szaja Jutro (mam nadzieję) poczytam więcej i w ciekawszych okolicznościach... Czytałam nie dlatego, że malutki taki grzeczny, wręcz przeciwnie... Taka kolka była od 18ej, że mózg mi się zlasował. Ryczałam razem z nim i nie mogąc nic zrobić tuliłam, huśtałam, całowałam i... czytałam żeby wyłączyć mózg z tego co się wokół dzieje... Nie wiem jak przeżyję jeszcze miesiąc albo dłużej... I nie wiem czy ma tę nietolerancję w końcu... Bo może nie ma i te bóle to kolkowe, bez względu na porę dnia - niedojrzałość układu pokarmowego po prostu. A może ma, a kolka najzwyczajniej w świecie bierze się z mleka modyfikowanego, jak u większości dzieci karmionych sztucznie... Durna jestem z tego, ale cierpi strasznie, a mnie serce pęka na kawałki... Dziecko krzyczy dwie bite godziny, a tu nic nie można zrobić. Posrane to wszystko... ![]() _____ A co gorsza po dwóch tygodniach niekarmienia mam pokarm. Cycki miękkie, trzy rozmiary mniejsze, a mleko jest. ![]() _____ Dziewczyny - jak zrobić stały rytm??? Dziecko je co 3-4 godziny, więc każdego dnia kolacja wypada inaczej. Jak to zrobić żeby była kąpiel, a potem amu i nyny... Macie tak? Mnie raz wychodzi najpierw jeść, potem kąpać, kiedy indziej odwrotnie, a często między jednym a drugim spora przerwa i po kąpieli dziecię długo bryka, i zasypia o 22 np. A wczoraj odwrotnie, wykąpany, zjadł o 20ej i padł... W takich razach noc mu się kończy wcześniej, gdy wcześniej w sen nocny zapada. I potem ja chodzę jak zombie, bo on o 3 ma ranek... ![]() A dziś fajnie wyszło, wykąpany po 20ej, zjadł przed chwilą i teraz sobie leży na leżaczku i wpada w letarg. Jeszcze nie śpi, ale patrzy gdzieś spokojnie, rączki na brzuszku, powolny oddech i tak sobie odpoczywa... |
|
|
|
#1835 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Amelka [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20534209]Wreszcie dzisiaj byłam u pediatry na wizycie patronażowej. Generalnie wszystko oki. Profilaktycznie dostaliśmy skierowanie na usg bioderek. Tymek przez 4 tygodnie przybrał 1100g. Duży chłopak z niego. ![]() [/QUOTE] Gratki za udaną wizytę ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
A co rytmu to nie wiem. U nas kąpiel jest zasadniczo między 19 a 20, czasem z karmieniem przed i po, a czasem tylko po. Młody śpi do 2 lub 3, potem znów karmienie i spanie do 5 - 6. Potem zasadniczo pobudka. Młody sam sobie taki rytm nocy nadał a my staramy się go tylko podtrzymać.![]() --------- A my byliśmy na USG bioderek. Do gabinetu wszedł małż z młodym na badanie, ja zostałam w poczekalni i się małża lekarz pyta podczas badania: która to jego ciąża? Badanie OK, zalecona kontrola w 4 miesiącu. Spotkaliśmy na badaniu kumpelę ze szpitala i z pracy małża. Fajnie było sobie poklachać ![]() No nic zmykam spać. Młody zasnął więc warto zrobić to samo. Spokojnej nocki Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-07-07 o 21:46 |
||
|
|
|
#1836 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki szaja, bratka...
co do lapania moczu to trzeba to kiedy trzeba zlapac do pojemnika? tak okolo 9tej chcialabym jechac na badania ... moze byc dzien wczesniej czy rano tego samego dnia? kropko...Danielek widze nadal ma problemy, moj Borys takze...a placze czasami tak ze tchu nie moze zlapac biedaczek, wtedy i ja wymiekam... piszesz ze kolki na modyfikowanym ,jak widac i na cycku tez nie za dobrze bywa...bo Borys tez wieczne problemy... dzisiaj pierwszy raz podalam debridat...mam podawac 3 razy dziennie...ciekawe czy cos zadziala Pani doktor kazala w sobote zadzwonic do niej i dac znac czy podzialalo...wogole pierwszy raz spotkalam sie z takim zaangazowaniem lekarza...jednak w prywatnej klinice obsluga bez porownania...malemu zajzala w kazda dziurke a do tego zlecila badania... z nfz jedyne co zrobila to wazenie i snula domysly...eh... |
|
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz ok 18-19 jest marudna.. wtedy ja kąpiemy, je i zasypia. Je co 2,5-3 godz.. później ma aktywność i spaćku
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
lea35 dzięki
U nas też nie ma jeszcze ustalonego rytmu dnia. Ola najlepsze spanie ma w południe po jedzonku.Do południa jest wiszenie na cycu.Jak zje o 11.00 to kolejne jedzonko o 14.00,17.30,kąpanie,cyc o 20.00 i tutaj to różnie bo czasem sie uleje i glodna znowu jest o 22.00. Czy wasze dzieci mają często czkawki?Moja ma z 4 razy dziennie. Włąśnie poszła już 4 kupka dzisiaj i jest ona zielonkawa o kwasnym zapachu. Co to może być.Koloer jest niby ok ale o zapachu nic nie wyczytałam. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-07-07 o 23:02 |
|
|
|
#1840 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ewciak z ktorej czesci Szczecina jestes??? w ktorej klinice prywatnej bylas? ----------------------------------------------------------------------------- Babki, pytalam o paracet dla maluchow 2-miesiecznych , jaki jest wlasciwy? uzywala ktoras? |
||
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Marhalczar, Amelka jest śliczna
kropka, u nas z tym rytmem dnia też jest różnie. czasami jedzonko jest przed kąpielą (kąpiemy między 19 a 20 ). Później najczęściej do 23 jest gadanie, jedzenie, leżenie w łóżeczku, jedzenie. Dzisiaj jest padnięta....marudzenie od 19 do 23.30...chyba zaczynamy kolejny skok rozwojowy ![]() justin, ja podałam raz po szczepieniu Nurofen dla dzieci. On jest od 3 m-ca życia, ale lekarka powiedziała, że pół dawki można dać. Zielona kupa chyba świadczy o problemach z brzuszkiem. http://www.osesek.pl/zdrowie-i-piele...iemowlaka.html U nas od paru dni jest jedna duża kupa na dobę. Podczas cyrków wieczornych przy jedzeniu odstawiłam Luizę od piersi, położyłam na poduszce pod kątem i tak dałam jej jeść i zjadła mleczko. A jak tylko dostawiałam ją na fotelu to się darła Może tak na płasko było jej lepiej?
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-08 o 00:09 |
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem, że zachwalacie kropelki SabSimlex, które nie są ogólnodostępne w Polsce.. natknęłam się na :
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml gdzie można je kupić. Odrazu mówię, że źródło nie sprawdzone przeze mnie. Nie wiem czy faktycznie nie ma ich w Polsce dostępnych.. może ameryki nie odkryłam bo są wszędzie tylko ja taka ciemna
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy Twój czy dziecka, ale jak Twój to ranny, tzn. po najdłuższym odpoczynku, nie piciu itd. więc generalnie wychodzi po nocy. Jak dziecka to wszystko jedno w zasadzie, ale jeśli w dzień bryka, a w nocy sypia to też ranny byłby lepszy... A jak musisz przechować to w lodówce.
|
|
|
|
#1844 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
na siłę. Idealnie stały plan dnia zawsze będzie wiązał się z przymusem, bo człowiek robotem nie jest. Ale wiem, co mogłabyś zrobić - ja staram się tego przestrzegać. Wprowadziłam stałą porę kąpieli - 19. Jeśli córka je wcześniej, trudno, jeśli później, trudno. 19 - kąpiel. Na spacer wychodzimy zawsze między 11 a 12. Wyjątkiem są koszmarne upały, gdy wychodzę po południu. Po porannym - ok. 8-8:30 jedzeniu krótka zabawa z mamunią i do łóżeczka. Nie musi spać, ale leży w łóżeczku. Cytat:
Czkawki też ma, czasem raz, czasem kilka razy, ale nie są długie, max. kilka minut. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Siala, jak rodzenie? ![]() U nas od 5 rano marudzenie do 8, wzięliśmy ją do siebie, prukała jak szalona, bez sensu stać nad łóżeczkiem. O 8 dałam kolejne jedzenie, marudziła dalej, zaczęłam śpiewać dziewczynie Słoneczko późno dzisiaj wstało i... uspokoiła się Mało tego, śmiała się - czyżby wyśmiewała własną matkę?
|
|||||
|
|
|
#1845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. A co do kupy to Agatki zawsze ma kwaśny zapach tylko żółciutka jest.Wczoraj byliśmy u ortopedy, zrobił od razu usg bioderek, na szczęście wszystko ok. Kazał nie kłaść na boku tylko na plecach i często na brzuchu.
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20543064]Nie wiem, jak. Tzn. wiem na siłę. Idealnie stały plan dnia zawsze będzie wiązał się z przymusem, bo człowiek robotem nie jest. Ale wiem, co mogłabyś zrobić - ja staram się tego przestrzegać. Wprowadziłam stałą porę kąpieli - 19. Jeśli córka je wcześniej, trudno, jeśli później, trudno. 19 - kąpiel. Na spacer wychodzimy zawsze między 11 a 12. Wyjątkiem są koszmarne upały, gdy wychodzę po południu. Po porannym - ok. 8-8:30 jedzeniu krótka zabawa z mamunią i do łóżeczka. Nie musi spać, ale leży w łóżeczku. [/QUOTE] Heh... U nas dziś godzinna aktywność w nocy po jedzeniu o 3:30. Ale bez ryku, zasnął sam. Potem prężenie i nie obyło się bez suszarki, która chodziła godzinę non stop. O 6 papu, kupa (wreszcie!) i fajne dziecko brykające sobie 1,5 godzinki... Potem ziewy... no to do łóżeczka. Leżał pół godziny, parę razy prawie zasnął, w końcu się rozmarudził. Zabrałam do leżaczka. Minuta spokoju i ryk... I bądź tu mądry człowieku.
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, jeśli się rozmarudza, to zmiana otoczenia tylko go pobudzi, bo dokładasz nowe bodźce. Raczej ograniczyłabym te bodźce maksymalnie.
A suszarka chodzi ze wzgl, na dźwięk czy ciepło? Bo jeśli chodzi o dźwięk, to może lepiej nagrać na płytę, suszarki nie zajedziesz ![]() Właśnie słucham Balu moich lalek Wiecie co, podoba mi się macierzyństwo też z tego względu, że można wrócić samemu do dzieciństwa i nikt ci nie powie, że dziwna jesteś ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Aha, Kropka, czasem dobrym wyjściem jest zamknięcie się z dzieckiem np. w łazience - póki się nie uspokoi/nie uśnie, tam jest ciemno, bodźców nie ma. Zresztą, dorosłego też to uspokaja. |
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20543064]
Lea to podawała wczoraj chyba. Z tego, co widzę, to tam można przez bank u nas płacić! Kropka, może to? [/QUOTE] No to bierzemy... ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20543297]Kropka, jeśli się rozmarudza, to zmiana otoczenia tylko go pobudzi, bo dokładasz nowe bodźce. Raczej ograniczyłabym te bodźce maksymalnie. A suszarka chodzi ze wzgl, na dźwięk czy ciepło? Bo jeśli chodzi o dźwięk, to może lepiej nagrać na płytę, suszarki nie zajedziesz ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Aha, Kropka, czasem dobrym wyjściem jest zamknięcie się z dzieckiem np. w łazience - póki się nie uspokoi/nie uśnie, tam jest ciemno, bodźców nie ma. Zresztą, dorosłego też to uspokaja.[/QUOTE] Tyle że w łóżeczku już dłużej nie da rady, drze pychol i koniec. Suszarka na jedno i drugie. Sam dźwięk pasuje do uspokojenia, ale jak kupkę ciśnie i boli to musi być ciepło na brzuszek. Nagrywaliśmy ten szum na telefony - nic z tego. W łazience akurat chodzi pralka niestety. Mały obwinięty w koc na kanapie ze smokiem dogorywa... Od razu morda ucichła po związaniu.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-08 o 09:56 |
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
A mnie coś łapie. Od rana mam mdłości i ogólnie słabo się czuję. Zaraz biorę młodego do łóżka i chyba cały dzień dziś przeleżymy. Życzę udanego dnia
![]() Aha Kardashi kopiłaś może tą matę FP do której link tu dawałaś? Ja chciałabym na All zamówić ale warto też wcześniej zapytać jaka jest? |
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie, ze wiem co bylo przyczyna, ciasto czekoladowe, ktoremu nie umialam sie oprzec w sklepie i nie kupic a pozniej nie zjesc. Dzisiaj juz kupa ladna, normalna. Malwina okolo 19- 20 daje cyrki ale doszlismy do wniosku, ze to ze zmeczenia wiec jak zaczyna marudzic to jest troszke noszona i tulona i jak chce to dostaje cyca ale u mnie na rekach, kiedy chodze, wtedy jej pasuje, takie falowanie i spiewam jej : na koleczki piesze wycieczki Ewcia, trzymam kciuki za synka ![]() Kropka, u nas rytm sie sam wytworzyl. Spacer zawsze okolo 14 -15, pozniej jezenie, aktywnosc, zasypianie, aktywnosc. Okolo 20 kapiel. Kiedy marudzi to staramy sie ja uspokajac i zasypia na pol godziny a pozniej lezy sobie ze smokiem i sie rozglada. Okolo 22.30 ostatni cyc i do lozka, tam troszke polezy, czasami pomarudzi, czasami chce deser ale w koncu zasnie. Ostatnio spi do 5.30 - 6. Je i znowu zasypia na 3 h. Ranki sa fajne bo spi, budzi sie i jest wesola, smieje sie. Wieczorami juz jeczy. Ja wieczorem bywam juz zmeczona i wkurzona wiec jak maz jest w domu to ja uspokaja (skacze na pilce z mala na rekach). Ja nieustannie trzymam kciuki za Was. Jestem pewna, ze to stan przejsciowy i bedzie coraz lepiej. bedziesz maial co wnukom opoiadac, jaki to tata za mlodu potrafil byc ![]() ---------- Wiecie, Malwina od 2 dni podnosi sobie glowke lezac i sie napina, wyciaga raczki, wiec ja lapie a ta skubana podciaga sie i autentycznie na nogi staje i tak jej najlepiej
|
|
#1851 |
|
Konto usunięte
|
Tu - do poczytania
![]() http://mikemary.pl/index.php/2010/01/szum-bialy Kropka, gdzieś tu dziewczyny wklejały stronę z dźwiękami takimi, do nagrania na płytę. A w necie znalazłam też fajną rzecz - może się przyda: http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html |
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20543793]Tu - do poczytania
![]() http://mikemary.pl/index.php/2010/01/szum-bialy Kropka, gdzieś tu dziewczyny wklejały stronę z dźwiękami takimi, do nagrania na płytę. A w necie znalazłam też fajną rzecz - może się przyda: http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html[/QUOTE] Wklejały, ale nie mogę znaleźć. Otulaczek widziałam w sklepie. Fajny.
|
|
|
|
#1853 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Chciałam napisać, że w tej aptece, co podalyście zamawiałam SS. Wszystko OK, towar OK (a może nawet i super )Tutaj są te dźwięki, mi.in suszarki to wkleje Wam http://babysleepnoise.com/agreement.html Mój właśnie kima przy suraszce zwinięty w kocem, bo chyba sam siebie rozbudza machaniem rękoma i nogami ehhhPozdrawiam mamuśki i dzieciaczki
|||||||||||||||||||||
|
|
#1854 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
http://www.freesound.org/samplesViewSingle.php?id=34994 A taki otulaczek to można uszyć samemu, ew. do ręcznika doszyć troczki czy coś, coby dziecię się nie rozplątywało
|
||
|
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Równiez takie same dzialanie maja kropelki ESPUMISAN (tez niemieckie) i bardziej ekonomiczne jak równiez AERO RED (w sklad kropli i jednych i drugich jak równiez SAB simplex wchodzi symetykon).
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za lineczkę dziękuję. |
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Życzę Wam z całego serca, żeby to szybko minęło i żebyście cieszyli się jak najszybciej wspaniałym macierzyństwem i tacierzyństwem Nawet mój mąż mówił, że mu Ciebie szkoda ![]() Luiza czasami zasypia kołysana na rękach przy piosence Aaaaa kotki dwa, albo Gdzie strumyk płynie z wolna... ![]() Po wieczornych cyrkach pobudka dopiero o 5 Na noc dałam Luizie jeszcze 50 ml glukozy.....co ona wyprawiała ze smoczkiem Przygryzała wargami, memlała językiem, ale w końcu zaciągnęła.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-08 o 10:36 |
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20544467]http://www.partnersinrhyme.com/sound...yer1_wav.shtml SUSZARKA
http://www.freesound.org/samplesViewSingle.php?id=34994 A taki otulaczek to można uszyć samemu, ew. do ręcznika doszyć troczki czy coś, coby dziecię się nie rozplątywało [/QUOTE]Dziękować. Ja już raz szyłam taki uniform, dla kotki po sterylce. Daniel podobnie bystry, więc pewnie jak ona i tak z tego wyjdzie. Krople zamówiłam, a co tam... zobaczymy. Ty nie potrzebujesz już? ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Chyba tak, chyba by wolał... Wczoraj wieczór, między jednym a drugim bólem postanowił mnie zjeść. Pozwoliłam, a co mi tam. Ciumkał moją ręką między nadgarstkiem a łokciem dobre pół godziny. Chyba go to uspokajało, bo nie płakał wtedy i nie prężył się. Dziś rano patrzę a ja mam tam siniaka i popękane naczynka... Taką ma siłę ssania.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-07-08 o 10:35 |
|
|
|
|
#1859 |
|
Konto usunięte
|
Kropka tak sobie myślę jeszcze - skoro Danielek ma tak wielką potrzebę ssania, to może zwykły, dopasowany wiekiem smoczek jest za mały dla niego? Może większy mu podaj?
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu. Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca (aspartam), sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-07-08 o 10:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

) mlekach. Daniel stękał od 2 w nocy ponad dwie godziny. W końcu go położyłam na brzuszek i tak przysnął. Po odwróceniu na plecki przeszło i dospał jeszcze dwie godziny. Jutro będzie to samo, bo kupa nie poszła.
Szaja 

A co rytmu to nie wiem. U nas kąpiel jest zasadniczo między 19 a 20, czasem z karmieniem przed i po, a czasem tylko po. Młody śpi do 2 lub 3, potem znów karmienie i spanie do 5 - 6. Potem zasadniczo pobudka. Młody sam sobie taki rytm nocy nadał a my staramy się go tylko podtrzymać.