|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21211 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Ja do tej pory wgniatałam, ale ostatnio naoglądałam się filmików, gdzie stylizatory nakłada się "przeczesując" palcami włosy, a potem ugniatając i teraz też tak robię (tylko że ja raczej harmonijkuję).
Jeśli chodzi o odżywki d/s, to u mnie też raczej nie ma ona znaczenia, nie przypominam sobie, żebym użyła takiej, żeby nie było po niej antenek między włosami. Natalczak, wiesz co, a ja bym Ci zaproponowała spróbować nakładać wcześniej stylizatory. Jest jak wiadomo kilka szkół, jak i kiedy je nakładać, ale jedna z nich twierdzi, że puch robi się głównie w trakcie schnięcia włosów. I żeby broń Boże włosów w czasie schnięcia nie dotykać. Ty, jak pisałaś, kładziesz stylizator około 15 minut po odżywce b/s, być może włosy już wchodzą w fazę schnięcia. Poza tym piszesz, że stylizujesz sekcyjnie (to to, czego ja muszę spróbować , a wydaje mi się, że przy tego rodzaju czynności włosy też szybciej schną.To tak wszystko abstrahując od tego, że antenki są już po myciu. Ale może to zmniejszy ich ilość? A propo pojawienia się antenek zaraz po myciu, mam pytanie dziewczyny: czy któraś z Was ma tak porozdzielane pasma i zero antenek zaraz po myciu jak Jessi na tym filmiku? Jeśli jest tu taki ewenement, proszę się zgłaszać ![]() Co do NKWzP: wszystkie chętne mile widziane. Kryteria przyjęcia: aureolka minimum 1,5 centymetra Zastanawiam się też nad składką członkowską ![]() Cytat:
Cytat:
Ja bym proponowała OMO, ale łagodnym szamponem, nie przeciwłupieżowym. Jeśli to łupież po Jantarze, powinien sam zniknąć po odstawieniu go. Co do oliwki, ma w składzie głównie olej słonecznikowy. Nie nakładałam go nigdy na włosy, więc nie wiem, czy się nadaje Drugi w składzie, ze słodkich migdałów, byłby jak najbardziej ok.Cytat:
Cytat:
Do dziewczyn, które chciałaby nabyć Alverde czy inne niemieckie odżywki: służę pomocą, możecie pisać w tej sprawie na PW. W Polsce będę jakoś w sierpniu. Ewentualnie, jeśli będzie tyle chętnych, mogę Wam wysłać wcześniej stąd, przesyłka do Polski rozłożona na kilka osób nie będzie droga. Kropcia, brawo za wpis!! Masz świetną strukturę włosa - kręcony, ale jednocześnie pozbawiony tej typowej dla kręconych włosów napuszonej, porowatej struktury. Są takie gładkie Najlepiej o tym świadczy fakt, że możesz nosić prostą grzywkę bez konieczności niewiadomo jakiej stylizacji.
|
||||
|
|
|
#21212 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#21213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wow, Syrenko przepiękne loki Włoski natalczak też się fantastycznie prezentują, antenki jakoś nie przeszkadzają ![]() Rybiorek trzymam kciuki za powrót do naturalnego koloru. Henieczka moje włosy też dobrze reagują na silikony i nie zamierzam z nich radykalnie rezygnować. Przykładam się za to do ich zmywania i solidnego odżywiania samymi smakołykami ![]() Wyjaśniła się kwestia wypadania włosów w moim przypadku, TSH, niestety. Już się kiedyś leczyłam na niedoczynność, ale czas znowu zacząć. Od 2 tygodni wcieram Jantar, mam nadzieję, że też pomoże. Jako, że zakupiłam 7 sztuk na zapas ![]() Jeszcze chciałam się pochwalić, że stałam się posiadaczką ręczniczka z mikrofibry do odciskania włosów TŻ mnie obdarował, jednak jeszcze nie testowałam.
Edytowane przez smerf3 Czas edycji: 2010-07-07 o 20:10 |
|
|
|
|
#21214 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Odżywki i stylizatory? ![]() Polecam skorzystanie z uprzejmości Jumaatt ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- dziękuję trudno powiedzieć coś o dłuższej długości, od pewnego czasu podcinam je co 2-3 miesiące, a kiedy były dłuższe nie stosowałam takiej pielęgnacji jak teraz Cytat:
|
|||
|
|
|
#21215 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
trudno powiedzieć coś o dłuższej długości, od pewnego czasu podcinam je co 2-3 miesiące, a kiedy były dłuższe nie stosowałam takiej pielęgnacji jak teraz Jaka firma? [/QUOTE]Bo ja je sobie wyobraziłam, takie do ramion albo do zapięcia z takim skrętem i takie zadbane to wow ![]() To ręcznik z Decathlonu http://www.decathlon.com.pl/PL/kingc...towy-79747738/ w ogóle mam przez Was fazę na długie włosy bo wszystkie zapuszczacie moje ścięte wydają mi się teraz takie krótkie i czekam chwili aż odrosną
|
|
|
|
#21216 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po odżywce z miodem. Ale tak sobie myśle, że to może kwestia włosów bo moje jakoś są na początku reanimacji.Właśnie mam miód na włosach, miałam już zmywać, ale syn mi dał czapkę i spróbuje się tak dziś przespać. Dam jutro znać, czy brak "kablówki osiedlowej" to u mnie miód, czy tylko przypadek. Cytat:
Cytat:
![]() oj nie wszystkie, nie wszystkie ![]() Syrenko przejrzałam po raz kolejny zdjęcia w dzienniku i podłączam się do zachwytu dziewczyn. Widać, że wkładasz dużo pracy i serca w swoje włoski i odwdzięczają Ci się pięknym skrętem. |
|||
|
|
|
#21217 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natalczak, cos przesadzasz chyba z tym narzekaniem na puch? Eloe slepa jestem nie moge znlaezc postu z zdjeciami Twoich kreciolow ![]() za kare wlosy dostaly dzis olej avocado (wczorajszy FOCH ) a w ramach eksperymentu do yesa ogorkowego d/s dodalam soku z ogorka potrzymalam 20 min i zmylam- jak na razie wlosy schna
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-07 o 21:51 |
|
|
|
|
#21218 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dawno mnie tu nie było bo imprezowałam ostatnio Mam chyba tydzień zaległości na Wizażu.Przychodze pożalić się na moje włosięta. Niby nie są takie złe, skręt i w ogóle zaczynają wyglądać na trochę nawilżone, ale przy tym mam dużo puchu Zakupiłam balsam Joanny z apteczki babuni. Jak go stosować, żeby im pomógł?
|
|
|
|
#21219 | ||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Cudowne Syrenko Cytat:
Cytat:
Dontknow możesz sprawdzić, czy nie ma błędu? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z czasem, ale na pewno to nastąpi Cytat:
Fala ma S i potrzebuje miejsca, by się zrobić. Jeśli utnie się kosmyk w nieodpowiednim miejscu, można skutecznie pozbawić włos możliwości falowania. Lok ma s i również potrzebuje miejsca, może niekoniecznie mniej, ale tyle, by móc utworzyć przynajmniej jedno s. Jeśli skręt jest silny, to powinien po cięciu stać się jeszcze mocniejszym. Jednak nie ma tu reguły, szczególnei w przypadku 3a - blisko mu do fali, więc też trzeba uważnie przyjrzeć się włosom, by nie uciąć za dużo. Zdenerwowałam się. Niemcy stracili bramkę ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
dla TŻa ![]() Cytat:
Cytat:
jeśli jestem bez gliceryny i po marchewie ![]() Cytat:
Kropcia za wpis w dzienniku ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20536605]Eloe slepa jestem nie moge znlaezc postu z zdjeciami Twoich kreciolow [/quote] Prosze bardzoCytat:
|
|
#21220 |
|
Zakorzenienie
|
niestety nie wiem jak to dziala na mnie, jestem ostatnio srednio zadowolona wiec moze ja potrzebuje gliceryny ![]() odzywke uzywam bo ma nieziemski zapach dzisiaj zrobilam najprosciej jak mozna skalp - Come Clean KC potem na wlosy Smoothing Conditioner CJ a skalp doprawiony Daily Fix Cleaning Conditioner CJ przy splukiwaniu wloski byly tak miekkie jak nigdy potem tylko BeautiCurls Leave-In CJ i finish postanowilam na 2 tygodnie odstawic proteiny, mysle ze duzo zrobily ale w sumie moje wlosy potrzebuja teraz nawilzenia i stad taki zestaw dzisiaj no i probuje sposobu syrenki z myciem wieczorem, jednak nie moge chodzic spac w wilgotnych wiec umlam 1,5 temu i schna, zanim sie poloze za 2-3 godz beda suche, na razie marne efekty ale sie nie poddaje na razie: mycie poniedzialek wieczor, spanie z wilgotnymi - efekt rano ..... wiec rano we wtorek mycie przed wyjsciemwtorek mycie wieczorem, znow spanie w wilgotnych ale doschly bardziej niz dzien wczesniej (kontynuacja eksperymentu w ramach nie poddawania sie) - efekt rano - jak to sie mowi tutaj 'so so' czyli przekladajac 'tak sobie' a po japonsku 'jakotako' teraz schna i zobaczymy jak pojde spac w suchych co bedzie
|
#21221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------
|
|
#21222 |
|
Raczkowanie
|
A mnie to się widzi, że Kropcia ma włosy jak wystylizowana aktorka;> one muszą siedzieć i godzinami układają im włosy, a u Kropci sama natura
![]() I również podobają mi się kropciowe loko-falki w połączeniu z grzywką. |
|
|
|
#21223 |
|
Rozeznanie
|
Dostalam jakiegos wlososzalu
Najchetniej mylabym codziennie wlosy, nakladalabym jakies specyfiki i ciagle ich dotykala Nie moge sie doczekac soboty, kiedy bede miala czas odwiedzic pare sklepow kosmetycznych.Zauwazylam, ze przy malej ilosci silikonow wlosy bardzo pusza mi sie i skrecaja na swiezym powietrzu. Zastanawiam sie czy to wina slabego nawilzenia wlosow, czy poprostu braku s. Dla zainteresowanych z UK: kupilam wczoraj w wiejskim sklepiku ze wszystkim taka odzywke ( wydaje mi sie, ze jest zgodna z CG, wrzucilam do analizy, ale na pielegnacyjnym, nie wiem czemu ). Na angielskim forum doczytalam, ze mozna ja dostac tez w Poundland. Enliven coconat&vanilla conditioner: aqua, cetearyl alcohol, cetremonium chloride, parfum, panthenol, cocos nucifera, vanilla plantifolia, cirtid acid, phenoxyethanol, methyldibromo glutaronitrile, methylparaben, sorbitol, propylene glycol, isopropyl myristate, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, coumarin Zakosilam tez mamie odzywke rozana z Lavery, kiedys sama ja jej dalam, ale nie uzywala, to wzielam spowrotem ![]() Lavera, rose milk repairing hair conditioner:Water (Aqua), Alcohol, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Stearamidopropyl Dimethylamine, Sodium Lactate, Perea Gratissima (Avocado) Oil, Lauroyl Sarcosine, Macadamia Ternifolia Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalene, Rosa Damascena Flower Water, Prunus Persica (Peach) Extract, Olea Europaea (Olive) Fruit Extract, Biotin, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Hydrogenated Lecithin, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Fragrance, Limonene, Linalool, Citronellol
|
#21224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja za to wczoraj zrobiłam eksperyment w technice stylizacyjnej i zamiast wgniatać odżywkę b/s oraz środek do stylizacji przeczesałam włosy palcami nakładając te specyfiki. Jeszcze nie jestem pewna co mam na głowie, tzn po wstaniu na pewno nie to co zazwyczaj, teraz moje włosy chyba próbują dojść do siebie Cytat:
![]() Cytat:
*Enliven, Coconut & Vanilla Lavera składem przypomina mi odżywki Alverde ![]() Jeśli chcesz analizę wklej do składowego, chyba, że wystarczy Ci, że ma dużo składników nawilżających: emolientowych i humentantowych, czyli takich, które przyciągają, wiążą i zatrzymują wodę; w tym kilka olejów. Wysuszające działanie alkoholu powinno być zniwelowane dużą ilością owych olejów i humektantów (np. gliceryny) |
|||
|
|
|
#21225 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba będę potrzebowała pomocy czym nawilżyć włosy, na razie zaprzyjazniam się z miodem ![]() Cytat:
Wogole to dzis w nocy byla masakra z ta odzywka, miodem, czepkiem termicznym i czapka nie wyspalam sie wogoleco pol godziny budzilam sie, bo czepek mi szelescil, i wogole bylo mi niewygodnie i dziwnie z wilgotnymi wlosami rano jak splukalam odzywke to wloski byly jakies niemile, tepe... chcialam myc i nakladac jeszcze raz odzwyke, ale sie powstrzymalam przy ugniataniu nie bylo antenek tak jak zawsze, pojawily sie jakies 4-5 odstajacych wlosow za to puch sobie zafundowalam na wlasne zyczenie, bo podsuszylam dyfuzorem wlosy ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
chyba by sie wtedy nadawala? Cytat:
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-08 o 08:42 |
||||
|
|
|
#21226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo miło to słyszeć/czytać
|
|
#21227 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co sądzicie o kremie modelującym loki z joanny? Używała go któraś? Zastanawiam się nad jego kupnem ale nie wiem czy warto, widzialam parę opini na KWC ale chciałabym poznać jeszcze Wasze, nie stać mnie na testowanie kosmetyków. Myślałam też o fluidzie z Revlona ale na allegro jest tylko w dużym opakowaniu a nie mam tyle kasy. Jeśli któraś używała ten z joanny to byłabym wdzięczna za opinie.
Pozdrawiam wszystkie zakręcone Wizażanki
|
|
|
|
#21228 |
|
Rozeznanie
|
widziałam Laverę w cenie 35 zł więc myślę, że nie ma co kombinować ze sprowadzaniem.
moje włosy wczoraj sie odfoszyły i ku chwale włascicielki przypomniały sobie, że wypada sie kręcić dałam waxa uv na pół z miodem plus keratyną i olejem macadamia na 2 godziny, później potters bs na ociekające, balsam nivea i ugniatanie, żel delia i arafatka - nawet po nocy widać ich pozostałości całkiem wyraźnie miałam problemy z dodaniem tego posta i w efekcie... zapomniałam o najważniejszym - Syrenko - WOW! absolutnie CUDNE włosy!!! mięsiste, grube, zadbane loki - nic tylko podziwiać!
24.01.2010 daję szansę moim włosom Edytowane przez gubis Czas edycji: 2010-07-08 o 11:38 |
|
|
|
#21229 |
|
Przyczajenie
|
Witam drogie panie
![]() Ujawniłam się tu już jakiś czas temu i podjęłam kolejną walkę z moimi włosami. Nie pisałam nic, bo jednocześnie walczyłam o moje być czy nie być na studiach, także proszę o wyrozumiałość. Zacznę od początku: myłam włosy metodą OMO, albo hippem, albo mypą aloesową, na dół potters aloesowy . Jako odżywka albo balsam seboradin, albo wax do zniszczonych. Jako b/s joanna miód i mleko + (czasem) nivea flexible curls. Po jakimś miesiącu pielęgnacji naprawdę zauważyłam różnicę (albo mi się tak wydawało :P ) Już nawet myślałam o tym, że jak przyjadę do domu pstryknę parę fotek, coby Wam pokazać efekty.. Nawet jak chodziłam spać z mokrymi nie budziłam się z szopą a'la król lew.. Jednak po przyjeździe do domu.. moje włosy znowu zaczęły grymasić.. Kiedyś po umyciu włosy slsowcem aż się przeraziłam.. taki miałam jerch na głowie To co wy nazywacie puchem, ja nazywam jerchem..bo u Was ten puch pojawia się miedzy loczkami, falami... a u mnie na górnej warstwie, gdzie włosy za cholerę nie chcą się kręcić, falować... tylko po prostu efektywnie sobie sterczą , zjerchane ..jak już wcześniej to poetycko ujęłam :PPróbowałam miodu, ale u mnie za nic się nie sprawdził .. włosy mam po nim takie sztywne.. to samo gdy spryskam włosy jantarem, od razu sztywnieją.. Wstyd się przyznać, ale jeszcze nie zrobiłam sobie żelu lnianego ani nie próbowałam kwaśnej płukanki.. to są moje cele na najbliższe dni. Kupiłam też joannę mak i bawełna i chcę ją stosować zamiast miodu i mleka. Nie wiem, czy do końca rozumiem słowo "porowatość" włosa, ale wydaje mi się, że ja własnie takie mam.. do końca nawet nie wiem jak je opisać, oprócz.. oczywiście słynnych antenek.. w miejscu gdzie ich nie ma..włosy nie są takie jednolite, zbite.. tylko takie jakby z dziurami :P , ehh.. Jeśli macie jakieś propozycje, szczególnie jeśli chodzi o odzywkę d/s bardzo proszę o propozycję, bo wax niestety się nie sprawdził, a sebo chyba już przestał wpływać zbawiennie na moje włosy.. Chcę jednak próbować wszystkiego małymi krokami, bo jak zacznę paćkać włosy wszystkim na raz, to nigdy nie dojdę do ładu i składu z nimi.. (nie, żeby teraz były w ładzie i składzie :P ) Przestałam nawet te moje włosiska traktować rozjaśniaczem w takich ilościach jak wcześniej, teraz mam dużo mniej pasemek.. Czego się nie robi, żeby dogodzić włosom .. jeszcze żeby one się odwdzięczały ![]() Przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi. Pozdrawiam! |
|
|
|
#21230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musza byc suche, wiec albo suszara albo ograniczenie zycia towarzyskiego bo najpozniej o godz 20 musze myc zeby wyschly przed polozeniem sie spac (ewentualnie zapraszanie gosci )wczoraj poszlam spac w suchych i dzisiaj nie bylo odgniecen, generalnie chwalic nie ma sie czym bo nic na nich nie mam, ani zelu ani kremu, ale nie zrobilam koka, wygladaja kompletnie inaczej bo nie byly w ogole wyganiatane ani nic ale i tak nie mozna powiedziec ze mam proste wlosy, najladniejsza jest grzywka, wlosy ciachniete tak duzo i od razu zrobily sie jakby mocniejsze, jest za krotka zeby sie krecic ale za to wywija sie i przypomina mi ksztalt muszelki, takie niepelne S, gdyby nie to ze nie lubie sie w krotkich wlosach i wygladam niezaciekawie to ciachlabym wszystko, niestety to moja wada, nie lubie czekac na efekty, wszystko bym chciala na juz a jak nie mam to laze zla
|
|
#21231 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Na cieknące włosy ładuję leave-in, potem odciskuję rękami, a potem koszulką i na takie nakładam stylizator.
Najchętniej dawałabym go jeszcze szybciej, ale zawsze się zastanawiam, ile czasu minimalnie powinno minąć od nałożenia odżywki b/s do nałożenia stylizatora. Żeby się nie pogryzły czy cuś. Cytat:
Co najwyżej możesz objąć patronat honorowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doczytałam, że miód się sprawdził, tylko suszarka zawiodła ![]() Kurcze, u mnie miód też fajnie działa, ale na antenki tak świetnie nie wpływa ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, ponieważ jest kilka chętnych i trzeba by spróbować jakoś się zorganizować, wystosuję zaraz odpowiednie info na offtopie, żeby tutaj już zakończyć ten temat. Proszę wszystkie zainteresowane u udanie się tam. Cytat:
![]() Cytat:
Maxonia - witamy z powrotem ![]() Jeśli chodzi o porowatość włosa - polecam ten artykuł . Wszystko tam jest pięknie wyjaśnione. Jeśli chodzi o Twoje włosy, to skoro mają tak dużą tendencję do sztywności, chyba powinnaś postawić na mocno emolientowe odżywki w celu zmiękczenia ich. Zarówno do, jak i bez spłukowania. Dziwna sprawa z tym miodem u Ciebie, bo u większości dziewczyn włosy po miodowej masce są mięciutkie. Kolejny przykład na to, że co włos, to inaczej ![]() Jeśli chodzi o Syrenkowy sposób mycia na noc, to ja go lubię ), to się mogą swobodnie kręcić. Inna sprawa, że nigdy mi tak przez noc dobrze nie wyschną.
|
|||||||
|
|
|
#21232 |
|
Zakorzenienie
|
miło mi iż mogę potwierdzic że Syrenka ma cudne włosy ... a właściwie na żywo są jeszcze piękniejsze niż na fotach
i prawidłowo, bo któż inny ma świecić przykładem ![]() generalnie -Syrenka lokasowym ideałem ![]() a ja przeżyłam wczoraj koszmar podróży z opóźnieniami i moje włosy ucierpiały na tym najbardziej ... generalnie jak wysiadłam z pociągu i padłam w domu spać to rano obudziłam się z wielkim kołtunem, którego za chiny nie mogłam rozczesać na szczęście dobry pomysł wpadł mi do głowy, przejechałam po nich kilka razy nakokosowanymi dłońmi i jakoś się udało - w przeciwnym wypadku straciłabym chyba połowę włosów muszę im to dziś jakos wynagrodzić, chyba spróbuję TBSowej bananowej od Pinsleepe
Silence, silence and fire They call me, they make me desire Everlasting desire in me ... !!! NAKARM PIESA !!! Edytowane przez agison Czas edycji: 2010-07-08 o 12:28 |
|
|
|
#21233 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Hehe, a to jest immanentna cecha kręconych, ten szał w oczach? ![]() Cytat:
![]() Oj, koszmar podróży, współczuję Wyglądam zwykle rano, jakby mnie szczury targały za włosy przez całą noc![]() Mam nadzieję, że odżywka bananowa posłuży, a jak nie, to że przekażesz to w delikatny sposób ![]() |
||
|
|
|
#21234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Ty kłamczucho znowu ściemniasz przecież śliczne masz włoski, też mi się bardzo podobałychyba że mówisz o syndromie dnia następnego ... może przez te upały? moje po umyciu wyglądają ok, ale jak jest gorąco to następnego dnia nadają się tylko na koczek są tak suche że szok![]() myślę że posłuży ), więc włosowy debiut powinien być udany
|
|
#21235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() sory ale nie moge się doszukać
|
|
|
#21236 | ||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() W kwestii prób włosowych i mycia możemy sobie podać rękę Cytat:
Cytat:
Pamiętaj o emolientach. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Którym? Możesz go podlinkować? Cytat:
Cytat:
Wierzchnia warstwa jest zwykle najbardziej zniszczona, ponieważ narazona na wszelkie mechaniczne uszkodzenia. Pozostaje skupić się na wytężonej pielęgnacji, nawilżniu, odżywianiu... Cytat:
Cytat:
Przecież to widac pod mikroskopem...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje włosy zaczynają powoli dochodzić do siebie po sobotnim myciu Johnson's Baby. Skalp też przestaje odczuwać wieczny świąd. Never again Jeśli tak dalej pójdzie, w sobote będę mogła kapkę ciachnąć
|
|
#21237 |
|
Rozeznanie
|
Rozdzielenie włosów na sekcje i dawanie kosmetyków stylizujących na każdą partię włosów osobno. Ma to sens przy długich czy gęstych włosach, kiedy jest trudno równomiernie rozprowadzić stylizator.
Tutaj jest filmik . Od 1.15 pani zaczyna dzielić włosy na sekcje. |
|
|
|
#21238 |
|
Zakorzenienie
|
mam wrażenie, że pomiędzy dimethicone a copolyol nie było przecinka..
|
|
#21239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiałam to zrobić z kilku powodów![]() ale generalnie ostatnio experymentowałam z czesaniem na sucho, na mokro, drewnianą szczotką i grzebieniem z szerokimi zębami i dochodzę do wniosku że moim wlosom najlepiej służy jednak czesanie na sucho szczotką ![]() a plączą mi się jakoś okrutnie ... ostatnio jestem jednym wielkim tanglem
|
|
#21240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy pomoc syrenki bedzie niezbedna ja mam nowy zaskakujacy dla siebie samej wniosek: jak reanimacja to odzywka b/s, ta beauticurls swietnie sie sprawdza, wyciskam na dlon odzywke tak rozmiarowo 5zl, rozcieram i przejezdzam po wlosach, druga taka porcje nakladam z glowa w dol i tak jakbym ugniatala wlosy, puch sie nie pojawia, uzycie sprayow, wody - puch sie pojawia, generalnie dobry jest quenched curl moisturizer z culrs w sensie braku puchu ale wloski sa lekko oklapniete wiec trzeba cos dolozyc wiec lepsze wyjscie uzyc beauticurls b/s
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

, a wydaje mi się, że przy tego rodzaju czynności włosy też szybciej schną.

Drugi w składzie, ze słodkich migdałów, byłby jak najbardziej ok.
Najlepiej o tym świadczy fakt, że możesz nosić prostą grzywkę bez konieczności niewiadomo jakiej stylizacji.

)
potrzymalam 20 min i zmylam- jak na razie wlosy schna
Zakupiłam balsam Joanny z apteczki babuni. Jak go stosować, żeby im pomógł?

dla TŻa
jeśli jestem bez gliceryny i po marchewie
wiec rano we wtorek mycie przed wyjsciem

Dziękuję bardzo miło to słyszeć/czytać
przecież śliczne masz włoski, też mi się bardzo podobały
i wtedy pomoc syrenki bedzie niezbedna