Ciaza i porod w UK - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-09, 12:01   #3901
anetkja
Przyczajenie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Witam!!!
Jestem w 38 tyg ciazy, termin mam na 25 lipca Chcialabym Wam podziekowac Mimo, iz sie nie udzielalam na watku bardzo mi pomoglyscie Znalazlam tu odpowiedzi na nurtujace mnie pytania
Gratuluje Wszystkim zdrowych, slicznych pociech
Mam pytanie, czy ktoras z Was mieszka lub ma blisko do sklepu Dunelm Mill? Kupilam tam zestaw do lozeczka Benjy&Friends ale nie mam ochraniacza na szczebelki - Bumper (nie moge dokupic a na stronie internetowej nie ma tego zestawu - byl w promocji) Prosze, czy ktos moze kupic dla mnie jesli spotka oczywiscie Z gory dziekuje

Edytowane przez anetkja
Czas edycji: 2010-07-09 o 14:35
anetkja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:17   #3902
Kasiowa24
Raczkowanie

czesc Kobitki,

u mnie znowu uspal
Hanjah bedzie pewnie zabawnie przy robieniu zdjec Dorotce, bo zazwyczaj to Malenstwo albo przymknie oczko albo otworzy buzke

kasia_don tez bym chciala nad jeziorko..ale niedlugo bede w Polsce i pojade nad prawdziwe jeziorko, do polskiego lasu gdzie kapiele bynajmniej nie sa zakazane i ludzie sie kapia

Hanjah to super wiesz u mnie troszke bylo podobnie chodzi bardziej o uprzejmosc, wokolo mieszkaja sami angole i sasiadka nie raz jeszcze w ciaz pytala jak sie czuje, jej maly synek podczas zimy odgarnial nam podjazd i mowil do mojego partnera, ze robi to zebym ja sie nie poslizgnela a juz po urodzeniu, dostalam z innych domow kartki z gratulacjami a od tych najblizszych ubranko i kocyklk milo sie robi, zwlaszcza, ze sie slyszy , ze czasami anglicy nie zawsze traktuja milo ludzi z innych krajow.,

Pytaine do Luny i innych Mamusiek , ktore urodzily plec meska. a wiec moja kolezanka z Polski napisala mi dzisiaj, moze to intymne, ale nie mam zielonego pojecia a wiec napisala:
`obciagaj mu skorke na siusiaku i myj rumiankiem..moze troche na poczatku krewka leciec to b. wazne u chłopców..spytaj lekarza jak masz dobrego...powinno to sie robic jak chłopiec skonczy 2 mies...i przy kazdej kapieli...jak nie bedziesz robic stulejka murowana..i rozne zapalenia.. `
?? pierwszy raz o takim czyms slysze..

Margaritte, Magdus bo cholera jasna mieszkajac w wielkim miescie nie spotkasz tutaj kogos z tej samej miejscowosci, mimo ze wieksze prawdopodobienstwo, a tu prosze dwie i ta z malej miejscowosci

quinny buzz - za 1,5h koniec mojej aukcji, jakas inna osoba sie strasznie na niego napalila i mi ciagle podbija, jak wygra to udusze , bo mi sie juz nie chce ciagle przegladac tych aukcji i naprawde strasznie sie napalilam na ta spacerowke, ktora moglabym uzywac juz teraz, szkoda jedynie, ze oj fotelik z tako nie bedzie chyba pasowal do konstrukcji quinny..wczoraj ogladalam rowneiz ten wozek w sklepie nowy - sama spacerowka prawie £400 , normalnie ich pogielo psia kosc mac

do Polski jade w srode, Alex niestety lubi sie czasami drzec bo jakos za dlugo nie zawsze lubi siedziec w fotelku i to bezwzgledu na pogode, mam nadzieje, ze nie bedzie tak koszmarnie, na szczescie mieszkam w maire blisko granicy wiec az tak straszliwie daleko nie mam

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

aaa i kupilismy jakis czas temu jumperka na drzwi dla Alexa i podoba mu sie, nawet skacze i sie smieje
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:25   #3903
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

a ja wlasnie bylam w banku i po pierwsze ze sie pytali czy nie chce usiasc to jeszcze mnie w kolejce przepuscili!!! jestem zaszokowana!

Kasiowa ja sie naczytalam na roznych stronach ze absolutnie nie mozna nic przy dydolku kombinowac ze zadnej skorki nie odsuwac itd tzn nie odsuwac na sile, troszke odsunac w sensie ile sie da i tam wyczyscic ale nie sciagac na sile tak jak u duzego chlopa

a przy okazji pewnie bedziesz wiedziec czyu mozna w jakis sposob uzyskac duplikat p60? bo mam wszystkie z poprzednich lat a ten z 2009/2010 jak na zlosc gdzies wsadzilam i nie wiem gdzie :/

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:35   #3904
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
ostrożniez witaminami. ja stranie po nich spuchlam i stwierdzilam,ze wole jesc warzywa ,niz wygladac jak balon ehh kolejna histroia witaminowa w moim przypadku , one chyba mnie nie lubia

mi sie cykle rozregulowaly moj piekny plan zajcia w ciaze 1 padziernika zostal pogrzebany teraz od nowa musze wszystko obserwowac.
podziwiam ,ja bym nigdy nie trafila , uzylam clearblue digital monitor , do tego kupuje sie testy na mocz i monitor przez pierwsze pare dni po miesiaczce pokazuje ci wysokosc hormonu i kedy masz jajeczkowanie i tak w drugim miesiiacu juz zaszlam w ciaze bo w perwszym nie wiedzialam jak to dziala, super moge polecic , warto kupic uzywany monitor i testy odzielnie bo nonwe drogie a w amazonie czasem maja promocje,

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:52   #3905
Kasiowa24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
a ja wlasnie bylam w banku i po pierwsze ze sie pytali czy nie chce usiasc to jeszcze mnie w kolejce przepuscili!!! jestem zaszokowana!

Kasiowa ja sie naczytalam na roznych stronach ze absolutnie nie mozna nic przy dydolku kombinowac ze zadnej skorki nie odsuwac itd tzn nie odsuwac na sile, troszke odsunac w sensie ile sie da i tam wyczyscic ale nie sciagac na sile tak jak u duzego chlopa

a przy okazji pewnie bedziesz wiedziec czyu mozna w jakis sposob uzyskac duplikat p60? bo mam wszystkie z poprzednich lat a ten z 2009/2010 jak na zlosc gdzies wsadzilam i nie wiem gdzie :/
Potty powinni dac ewentualnie kopie , bo powinni miec , ale to zalezy od pracodawcy i w wiekszosc nie daja, za to p11 powinni Ci druknac od razu - to wykaz Twoich zarobkow i jak nie masz p60 to Ci pomoze we wszystkich spr z Revenue
Kasiowa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 14:06   #3906
indiria
Raczkowanie

Cześc mamuśki!
Ursull, gratuluję decyzji o ślubie my też braliśmy ślub w sierpniu.
Kasiowa, jak wy zaplanowaliście sobie podróż? Będziecie jechac głównie nocą czy w dzień? Wybraliście prom czy tunel?

Podróż minęła nam bardzo spokojnie, błogosławię ten płaski fotelik, bo Duśka niemal całą drogę przespała. Na promie ją przetrzymałam i potem całą noc spała budząc się dwa razy nba karmienie, obudziła się na dobre 40 km przed domem.
Za to teraz fiksuje, bo jest bardzo gorąco, upały ponad 30 stopni a na dodatek masa nowych ludzi i miejsc. Wczoraj miałam ochotę wracac, przy myciu urządziła taki koncert, że włos się jeżył na głowie. To wszystko za dużo dla takiego malucha.
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 14:07   #3907
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

o i git!
bo myslalm jeszcze o payslipie z tygodnia 52 z ostatniego roku
tam tez bedzie zsumowane wszystko...
wyslalam emaila do kadr odpowiadaja juz 5h
chyba bardzo skomplikowane pytanie im zadalam

Stary 2010-07-09, 14:14   #3908
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
czesc Kobitki,

u mnie znowu uspal
Hanjah bedzie pewnie zabawnie przy robieniu zdjec Dorotce, bo zazwyczaj to Malenstwo albo przymknie oczko albo otworzy buzke

Hanjah to super wiesz u mnie troszke bylo podobnie chodzi bardziej o uprzejmosc, wokolo mieszkaja sami angole i sasiadka nie raz jeszcze w ciaz pytala jak sie czuje, jej maly synek podczas zimy odgarnial nam podjazd i mowil do mojego partnera, ze robi to zebym ja sie nie poslizgnela a juz po urodzeniu, dostalam z innych domow kartki z gratulacjami a od tych najblizszych ubranko i kocyklk milo sie robi, zwlaszcza, ze sie slyszy , ze czasami anglicy nie zawsze traktuja milo ludzi z innych krajow.,
No na pewno będzie wesoło z tymi zdjęciami Ale cieszę się, że możemy to zrobić w domu, bo to zawsze łatwiej uspokoić dziecko na "swoim terytorium" niż na obcym Ale z tego co wiem facet ma doświadczenie z takimi maluchami.

Nie wiem jak Anglicy, ale Szkoci z reguły są mili i przyjaźnie nastawieni (przynajmniej ja się z takimi spotkałam). Jak byłam w ciąży to pytali który tydzień i jak się czuję, jak kupowaliśmy ubranka to ekspedientki zawsze zagadywały etc. Teraz jak gdzieś idziemy na zakupy to też pytają ile dzidzia ma tygodni, jak ma na imię i wszyscy mówią "jaka ona maleńka"
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 14:20   #3909
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
a kiedy porzucilas tablety ?
ja troszke lzejsza tez sie czuje i mam nadzieje ze celulit zniknie :coo:
ja witaminek nie biore.. jem duzo warzyw wiec chyba wit starczy ale folik jak najbardziej :tak: troche stresa lapie bo do wrzesnia tak niedaleko hehe
a to Twoje pierwsze dzidzi bedzie??
porzucilam jakies dwa tygodnie temu
o wlasnie ja tez licze ze sie pozbede celulitu

dzidzi bedzie moje pierwsze, ale wiecie ogarniaja mnie wlasnie watpliwosci czy dam rade, i czy jestem na dziecko wogole gotowa

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
ostrożniez witaminami. ja stranie po nich spuchlam i stwierdzilam,ze wole jesc warzywa ,niz wygladac jak balon ehh kolejna histroia witaminowa w moim przypadku , one chyba mnie nie lubia

warzywka tez jem
a te witaminy to glownie dla foliku wlasnie a przy okazji maja caly zestaw potrzebnych przed ciaza a nie maja tych ktore w zbyt duzych ilosciach moga w ciazy szkodzic, bo np na Centrum ktore zwykle mam w domu i biore jak mi sie przypomni jest napisane ze w ciazy nie wolno brac.
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 14:36   #3910
blonde_hair
Zakorzenienie

Hej!
Skasowalao mi dlugiego posta to teraz lece z pamieci

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Anglicy, ale Szkoci z reguły są mili i przyjaźnie nastawieni (przynajmniej ja się z takimi spotkałam). Jak byłam w ciąży to pytali który tydzień i jak się czuję, jak kupowaliśmy ubranka to ekspedientki zawsze zagadywały etc. Teraz jak gdzieś idziemy na zakupy to też pytają ile dzidzia ma tygodni, jak ma na imię i wszyscy mówią "jaka ona maleńka"
U mnie jest to samo

Kasiowa ja absolutnie nie obciagam skórki, bo mozna zaszkodzic. Bylam u lekarza i nie zalecił robienia takich rzeczy

Indiria super, ze podróz sie udała

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
kasiu generalnie jest przyjęte, by usypiać dziecko (kłaść je tam), gdzie będzie spało tzn. by go nie przenosić.

Dzieci nie lubią za bardzo niespodzianek: zasnąłem w wózku, obudziłem się w łóżeczku.

Dlatego świetnie, że maluszek nie zasypia od razu przy cycu. Można go uspokoić i położyć do kołyski czy łóżeczka; choćby po to by sobie poleżał, odpoczął, a może i zasnął.

Jak się tak przyzwyczai nauka zasypiania samodzielnego w przyszłości nie powinna być specjalnie trudna.

Jak mój mały był malutki mieliśmy rutynę bardzo konkretną, która się sprawdzała i działała świetnie. Każdy dzień był podobny, ale maleństwu to pomogło odnaleźć sie w tym wszystkim.

zgadzam sieJa nie przyzwyczajałam dziecka do zasypiania przy cycu. Zawsze odkladałam do łozeczka i chyba dzieki temu nauczył sie sam zasypiacTeraz wystarczy go odlozyc do łózeczka, pogada sobie troche i sam zasypiaz czego bardzo sie ciesze

Kasia_don śliczna córeczka

U mnie dzis spiacy dzien. Sebus obudzil sie o 7.00, wziełam go do siebie i zasnelismy od 8 do 10.00 Normalnie jak wstalam to az w szoku byłam i chyba dlatego teraz tak przybita chodze, bo za duzo snu

To ja chwale sie swoim 6 miesieczniakiem
Na zdjeciu z misiem i rodzinne- w wieku 5 miesiecy
Stary 2010-07-09, 14:59   #3911
***luna
Zakorzenienie

Kasiowa ja jestem przeciwna jakimś takim usprawnieniom siusiaka, które mogą go uszkodzić.
Najlepiej porozmawiać z lekarzem.
blonde hair śliczne fotki.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 16:19   #3912
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Hej!
Skasowalao mi dlugiego posta to teraz lece z pamieci

U mnie jest to samo

Kasiowa ja absolutnie nie obciagam skórki, bo mozna zaszkodzic. Bylam u lekarza i nie zalecił robienia takich rzeczy

Indiria super, ze podróz sie udała

zgadzam sieJa nie przyzwyczajałam dziecka do zasypiania przy cycu. Zawsze odkladałam do łozeczka i chyba dzieki temu nauczył sie sam zasypiacTeraz wystarczy go odlozyc do łózeczka, pogada sobie troche i sam zasypiaz czego bardzo sie ciesze

Kasia_don śliczna córeczka

U mnie dzis spiacy dzien. Sebus obudzil sie o 7.00, wziełam go do siebie i zasnelismy od 8 do 10.00 Normalnie jak wstalam to az w szoku byłam i chyba dlatego teraz tak przybita chodze, bo za duzo snu

To ja chwale sie swoim 6 miesieczniakiem
Na zdjeciu z misiem i rodzinne- w wieku 5 miesiecy
Sliczny bobas a jaki duzy

Ja jej nie przyzwyczajalam do spania przy cycu. Jej odruchem bylo to ze jak sie najadla to zaraz spala,wtedy wiedzialam ze juz ma dosc. I odrazu do kolyski byla przekladana a nie spala przy mnie. A teraz jej cos odbilo i ani nie chce przy cycu spac ani w kolysce tylko w hustawce :/ nie wiem co ja zle robie. Moze z moim pokarmem jest cos nie tak albo sama nie wiem. Mala jest starsznie zmeczona jak juz uda jej sie zasnac to po 5 min zrywa sie jakby jej sie koszmar snil. Albo budzi sie nagle z placzem Normalnie nie wiem co jej sie dzieje
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 16:47   #3913
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

peorth nie peniaj!
duzo kobiet mowi ze tak naprawde to nigdy nie jest dobry czas na dziecko i zawsze ma sie mieszane uczucia
ja do tej pory mam stracha na zmiane z mega euforia
tyle ze teraz juz nie ma odwrotu
i tez czasem zaluje ze nie 'wpadlam' w wieku 20 lat bo teraz juz bym miala 6 letniego szkraba i drugiego pewnie 4 letniego, obu chodzacych do przedszkola i moglabym sie spelniac zawodowo

blonde na tym trzecim zdjeciu jest takie ujecie ze ten twoj smieszek pocieszek wyglada na kawal chlopa!!! w sumie to przeciez nie wiem czy to takie ujecie czy on juz taki duzy???

kasia nie powiem ci jak zaradzic i co sie dzieje
ale cokolwiek by to nie bylo to pamietaj!!! to nie jest twoja wina i z toba z twoim pokarmem i sposobem opiekowania sie dzieckiem wszystko jest OK
moze sobie musi troche ponarzekac... jak kazda baba... albo PMSa ma?

Edytowane przez potty
Czas edycji: 2010-07-09 o 16:50
Stary 2010-07-09, 16:56   #3914
blonde_hair
Zakorzenienie

Kasia a moze ma skok rozwojowy?

DZiekuje za miłe komentarze, a Potty nie mylisz sie, bo z synka to naprawde kawał chłopa, wazy ponad 9 kg i ''jak mówia'' wyglada na starszegoNajwazniejsze, ze jest zdrowy i dobrze sie rozwija

Co ja poradze, ze on ma taki apetyt, chyba za mamusia- dla niego niewazne co i z czego wazne by cos lecialoDlatego nie miałam problemu z przejsciem na butelke
A moje piersi zrobiły sie juz miekkie odkad biore tabl na zatrzymanie laktacji- to juz prawie tydzien i chyba mleka mam juz coraz mniej
Stary 2010-07-09, 17:19   #3915
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

a co to jest ten skok rozwojowy?? i to PMS?? nie no na serio wydaje mi sie ze to moja wina ze cos robie nie tak tylko nie wiem co

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-09, 17:23   #3916
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
a co to jest ten skok rozwojowy?? i to PMS?? nie no na serio wydaje mi sie ze to moja wina ze cos robie nie tak tylko nie wiem co
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/forum/read.php?96,17701

http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html
Stary 2010-07-09, 17:31   #3917
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

a PMS to napiecie przedmiesiaczkowe - ale to taki zart byl
kasia nie wolno sie tak martwic
i to nie twoja wina, tak?

Stary 2010-07-09, 17:49   #3918
***luna
Zakorzenienie

Kasiu pewnie nic się strasznego nie dzieje.
Pogoda jest cięzka do zniesienia dla dorosłych a co dopiero dla maluszka.
Dziecko się zmienia. To, że spała spokojnie nie znaczy, że teraz będzie.
To, że nie miałą problemu, że ją przekłądałaś do kołyski po zaśnięciu, nie znaczy, że nadal będzie jej to odpowiadać.

Rozwija się, poznaje w zastraszającym tempie.

Mój swego czasu uwielbiał banany, a teraz nie ma opcji, żeby chociaż kawałeczek zjadł.

jesli nie ma innych niepokojących objawów to trzeba przeczekać.

I się postaraj nie stresować, bo dziecko wyczuwa stres bardzo szybko i samo zaczyna być pod jego wpływem.
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-07-09, 19:20   #3919
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

przeczytalam to i dziekuje moj potworek ma takie objawy wypisz wymaluj i mam nadzieje ze to bedzie to i ze szybko jej przejdzie (OBY) .

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Kasiu pewnie nic się strasznego nie dzieje.
Pogoda jest cięzka do zniesienia dla dorosłych a co dopiero dla maluszka.
Dziecko się zmienia. To, że spała spokojnie nie znaczy, że teraz będzie.
To, że nie miałą problemu, że ją przekłądałaś do kołyski po zaśnięciu, nie znaczy, że nadal będzie jej to odpowiadać.

Rozwija się, poznaje w zastraszającym tempie.

Mój swego czasu uwielbiał banany, a teraz nie ma opcji, żeby chociaż kawałeczek zjadł.

jesli nie ma innych niepokojących objawów to trzeba przeczekać.

I się postaraj nie stresować, bo dziecko wyczuwa stres bardzo szybko i samo zaczyna być pod jego wpływem.
Luna dziekuje moze masz racje tez z ta pogoda wogole dziekuje dziewczyny za pomoc bo na serio myslalam ze ja juz cos zle robie i ze jestem kiepska matka mam nadzieje ze jej to przejdzie a jak nie to mam przesrane :P bo bedzie taka jak ja :P czyli okropna. Mama mi dzis mowila ze ja w jej wieku taka bylam spalam dziennie po 20 min i ciegle musialam byc w centrum zainteresowania :P oby taka nie byla :P

aa jeszcze jedno. Mama poszla zapytac sie do znajomej pediatry o to zachowanie malej i o to ze ona strasznie ulewa i ta pani doktor powiedziala, ze jak jest tak cieplo to zeby malej podawac herbatke, zeby sie napila, a nie przykladac do cyca . Co Wy o tym myslicie ??

Edytowane przez kasia_don
Czas edycji: 2010-07-09 o 19:22
Stary 2010-07-09, 19:32   #3920
***luna
Zakorzenienie

Kasiu myślę, że warto zaufać pediatrze
Herbatka jakas lekka, a może woda.

A jak wy znosicie upał?
Ja dziś nie bardzo.

Aż wczesniej pracę skończyłam, bo i tak siedzenie w biurze by nic nie dało.
Odpoczęłam w domu, upiekłam ciasto i dopiero teraz odzywam, jak już sie chłodniej nieco robi.
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-07-09, 19:48   #3921
hanjah
Zakorzenienie

I już mamy zdjęcia do paszportu
20 minut i po krzyku. Facet przyjechał, zrobił zdjęcia (ale mam grzeczne dziecko) i zaraz na miejscu wydrukował, bo przyjechał z własnym sprzętem
Teraz tylko tż dowie się kiedy ma wolne w przyszłym tygodniu i jedziemy wyrobić jej paszport

A to moja kruszynka dzisiaj
Stary 2010-07-09, 20:16   #3922
koglus
Rozeznanie

ale słodka , cudna , za miesiac tak ci urosnie ze cie beda rece bolaly -tak jak moja ma raptem 2,5 m-ca a wazy juz 6500g

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 21:12   #3923
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
I już mamy zdjęcia do paszportu
20 minut i po krzyku. Facet przyjechał, zrobił zdjęcia (ale mam grzeczne dziecko) i zaraz na miejscu wydrukował, bo przyjechał z własnym sprzętem
Teraz tylko tż dowie się kiedy ma wolne w przyszłym tygodniu i jedziemy wyrobić jej paszport

A to moja kruszynka dzisiaj
HAHA NIE UWIERZYCIE MOJ MAZ MYSLAL ZE TO ZBLIZONE ZDJECIE SLODKIEGO BOBASKA HANJI TO NASZA CORCIA HAHAHAH no coz za wstyd :P:P hahaha

wogole sliczne masz to malenstwo

Luna my dzis odpoczywalismy na ogrodku tak po 15 wzielam mala wsadzilam do bujaczki dalam smoka i na ogrod wynioslam posadzilam w cieniu i poszla spac tak na godzinke :P:P

a teraz jestesmy po kapieli :P wzielam moja kruszynke ze soba do wanny ale zadowolona byla jeszcze tak dlugiej kapieli nie miala a teraz oczywiscie marudzi :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-09, 21:20   #3924
Margaritte
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj tą samą sytuację . . . poszłam do banku zmienić adres, a kolejka była niezimska - to się jej pytam czy długo muszę czekać, spojrzała na mój brzuch ( miesięczny ) i po dwóch minutach załatwiłam wszystko co chciałam bez wciskania mi innych pierdół
Stary 2010-07-09, 21:22   #3925
hanjah
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
My też uważamy, że mamy śliczne maleństwo. Ale tak pewnie wszyscy rodzice myślą o swoich dzieciach

Kasia_don: Twój mąż niezły A Wasza córka chociaż podobna do naszej?
Stary 2010-07-09, 21:36   #3926
Margaritte
Raczkowanie

A ja w końcu dzisiaj zapisałam się do przychodni. Mój brzuch naprawdę jest wzdęty i wygląda chyba na 3 miech, bo jak powiedziałam że ja pierwszy raz i chcę się zarejestrować bo w ciąży jestem - to Pani spojrzała na mnie srogim wzrokiem z pytaniem " I co i nikt Panią jeszcze nie oglądał ?"

No i mam pytanie, bo najpierw zaczęłam ustalać wizytę u lekarza, ale że nie było odpowiedniego terminu kazała mi dzwonić w ciągu dnia. Wspomniałam po raz kolejny, że jestem w ciąży, Pani spojrzała na mnie i od razu zapisała mnie na wizytę do midfiwe na 3 sierpnia .
Ale pytanie - To czy w takim razie muszę iść do tego lekarza skoro od razu mam umówioną wizytę ?
Stary 2010-07-09, 21:42   #3927
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Dzięki dziewczyny
My też uważamy, że mamy śliczne maleństwo. Ale tak pewnie wszyscy rodzice myślą o swoich dzieciach

Kasia_don: Twój mąż niezły A Wasza córka chociaż podobna do naszej?
na tym zdjeciu jest podobna:P miedzy naszymy jest moze 2 lub 3 dni roznicy :P a male dzieci sa do siebie podobne ;P

Margaritte mnie lekarz pomacal po brzuchu i zlecil test ciazowy i tyle bo nie bylo po mnie widac ze jestem w ciazy i nie bylam pewna a skoro ty jestes to wydaje mi sie ze nie musisz isc do lekarza ale w sumie jak pojdziesz to nic ci sie nie stanie aaa przepisal mi jeszcze jakies witaminy ktore bierze sie przez pierwsze 3 miechy o ile dobrze pamietam

Edytowane przez kasia_don
Czas edycji: 2010-07-09 o 21:51
Stary 2010-07-09, 22:01   #3928
hanjah
Zakorzenienie

Jak poszłam do lekarza po zrobieniu testu ciążowego i bHCG (w Polsce) to w recepcji chcieli mnie od razu zapisać do GP, ale ja miałam próbkę moczu (tak mi poradziła pielęgniarka żeby przynieść jak będę myśleć że jestem w ciąży) i po jej zbadaniu dopiero umówiłam się na wizytę. A do midwife trafiłam dopiero po pierwszym usg.
Stary 2010-07-09, 22:26   #3929
blonde_hair
Zakorzenienie

Hanjahza tak sprawnie zrobienie zdjecMy robilismy w bootsie i nawet nam to poszło
Śliczna córeczka, jaka kruszynka

Kasia takich rzeczy to w ogole nie mysl, ze Ty jestes zła matka.Masz prawo niewiedziec co jest dziecku. Mysle, ze mozna dac herbatke, szczególnie jak jest ciepło. Ja dopajałam troche woda i herbatka. Jak karmiłam piersia to synek chetnie pił herbatki a teraz lepiej mu podchodzi woda i dobrze bo czytalam, ze te granulowane maja dosc duzo cukru. Na problemy brzuszkowe pomagała mu koperkowa

Co do tych skoków to u nas czesto wystepowały, teraz to marudzenie jest raczej na ząbki

Margeritte mysle, ze wizyta u lekarza nie zaszkodzi bo do 3 sierpnia jeszcze jest troche czasu, a tak bedziesz spokojniejsza
Ja mialam pierwsza wizyte z połozna w 11 tyg, a pierwsze usg w 6

Bylismy na zakupach i kupilismy krzesełko do karmienia
http://www.argos.co.uk/static/Produc...er/3754559.htm

jutro bedziemy montowac i posadzimy Sebusia

Kupiłam sobie MALIBU wieki nie pilam alkoholu
Stary 2010-07-09, 22:36   #3930
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Hanjahza tak sprawnie zrobienie zdjecMy robilismy w bootsie i nawet nam to poszło
Śliczna córeczka, jaka kruszynka
Dzięki

Cytat:
Kupiłam sobie MALIBU wieki nie pilam alkoholu
Ostatnio piłam alkohol dwa dni przed zrobieniem testu. Czasami mam ochotę na dobre słodkie wino, ale pewnie jeszcze dłuuuugo się go nie napiję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości