Akademia Pedagogiczna Kraków :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 12:45   #2641
aneta1191
Raczkowanie

Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)

Cytat:
Napisane przez Ibizowa Pokaż wiadomość
no i sie nie dostalam jestem 46 na liscie a przyjeli 40 osob
przede mna 8 osob;/ wpisalam sie na rezerwowa ale sie boje ;/ kurcze noo przeciez jak mnie tu w krk nie przyjeli to na umcs'ie tez szansy bark;/ łeeeeeee! i jeszcze mam takie pytanie, jezeli jest cztery osoby z takim samym wynikiem co moj, to dlaczego ja jestem ostatnia? to jest alfabetycznie wziete?? moze byc tak?
Stary 2010-07-12, 12:46   #2642
Ibizowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ibizowa - a jest II rekrutacja? Jeśli tak, to spokojnie - masz duże szanse się dostać z rezerwowej

jest 2 rekrutacja, ale mam niby to 46 miejsce ale taki wynik jak maja jeszcze trzy osoby, i co wtedy ? beda patzrec na angielski? kurde starsznie mi zalezy.. akurat na tym kierunku no
Ibizowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:53   #2643
Dotka90
Zakorzenienie

Ibizowa - jeżeli przyjmą 1wszą osobę z takim wynikiem, jak Twój, to Ciebie też przyjmą
To, że mają 40 miejsc, wcale nie oznacza, że oni się tego tak sztywno trzymają i nie przyjmą np. 45 osób. Czasem nawet sporo więcej przyjmują, bo wiedzą i tak, że przy pierwszej sesji te 'nadprogramowe' osoby im odpadną
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:57   #2644
aneta1191
Raczkowanie

Cytat:
jest 2 rekrutacja, ale mam niby to 46 miejsce ale taki wynik jak maja jeszcze trzy osoby, i co wtedy ? beda patzrec na angielski? kurde starsznie mi zalezy.. akurat na tym kierunku no
a moga w takim wypadku patrzec na angielski?
Stary 2010-07-12, 13:01   #2645
anka99111
Raczkowanie

Powiedzcie mi kochani kto z Was startuje jeszcze na któreś z BIBLIOTEKOZNAWSTWA?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta1191 Pokaż wiadomość
a moga w takim wypadku patrzec na angielski?

Oby! Mam nadzieję że połowa osób które się dostały na ten kierunek zdecyduje się na UJ... Bo chyba nadzieję trzeba mieć.
Jestem fatalnie rozbita
anka99111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:03   #2646
mika_j
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wujek_GambiT Pokaż wiadomość
Witam serdecznie Drogie Panie

Chciałem się pochwalić Odkryłem dziś rano, że dostałem się na swój kierunek, a mianowicie na Edukację Zdrowotną i Profilaktykę Uzależnień

Pozdrawiam, kto ze mną studiuje? ;-)
ja też się dostałam. Widzę, że bedziemy mieć płeć męską fajnie, fajnie
Stary 2010-07-12, 13:04   #2647
Ibizowa
Raczkowanie

na tym moim kierunku rehabilitacji, mialo byc 30 miejsc ale na liscie zrobili 40 :P mam nadzieje ze sie dostane zalzey mi na tym starsznie ! i na krakowskim zyciu studenckim i na tych teatrach ahhh
Stary 2010-07-12, 13:10   #2648
mikaa1991
Raczkowanie

A aj jestem 30 na liscie rezerwowych;/ masakra ajk mysliscie zrezygnuje tyle osob???
mikaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:11   #2649
Ibizowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikaa1991 Pokaż wiadomość
A aj jestem 30 na liscie rezerwowych;/ masakra ajk mysliscie zrezygnuje tyle osob???
a na jakim kierunku ?
Stary 2010-07-12, 13:12   #2650
mika_j
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikaa1991 Pokaż wiadomość
na jakim kierunku?
Stary 2010-07-12, 13:14   #2651
mikaa1991
Raczkowanie

spol opiekuncza ze szkolan pedagogika;(
Stary 2010-07-12, 13:15   #2652
aneta1191
Raczkowanie

Cytat:
na tym moim kierunku rehabilitacji, mialo byc 30 miejsc ale na liscie zrobili 40 :P mam nadzieje ze sie dostane zalzey mi na tym starsznie ! i na krakowskim zyciu studenckim i na tych teatrach ahhh
myslisz ze sie dostaniemy z rezerwowej?? bo 6 osob zeby zrezygnowalo na 40 to wcale nie jest tak malo.. obawiam sie troche

Edytowane przez aneta1191
Czas edycji: 2010-07-12 o 13:19
aneta1191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:17   #2653
kendinowe
Przyczajenie

hej! ja z pytaniem.
dostałam się na pracę socjalną, a na pedagogikę społ-opiekuńczą niestety nie, jestem 8 na liście rezerwowej i teraz moje pytanie.
na pierwszy kierunek muszę złożyć dokumenty do 15 lipca, jednakże lista z pedagogiki ukazuje się również 15... miałam pomysł by zawieźć papiery na pierwszy kierunek zostać na 2 dni w krk i jak coś donieść papiery na społ-opiekuńczą bo szanse,że się dostanę są duże... a tutaj czytam,że nie można dwóch kierunków studiować... czyli nie mogę złożyć dokumentów i na to i na to. nie wiem co teraz zrobić. nie chciałabym zostać na lodzie rezygnując z pracy socjalnej, marząc o pedagogice... poradźcie mi coś, bo czuje,że jestem w kropce.

ps. gratuluje tym co się dostały, a reszta niech się nie poddaje i walczy dalej.
kendinowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:20   #2654
Wujek_GambiT
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mika_j Pokaż wiadomość
ja też się dostałam. Widzę, że bedziemy mieć płeć męską fajnie, fajnie

Oby tylko nie za dużo tej płci męskiej było ;-) Ktoś jeszcze na Profilaktykę Uzależnień?
Wujek_GambiT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:21   #2655
Ibizowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneta1191 Pokaż wiadomość
myslisz ze sie dostaniemy z rezerwowej?? bo 6 osob zeby zrezygnowalo na 40 to wcale nie jest tak malo.. obawiam sie troche

mam taka nadzieje ! jak ja sie dostane to TY tez ) ja skladalam jeszcze na UJ ale watpie w sumie tam oprocz polskiego liczyli mi jeszcze biologie wiec moze.? nie wiem wolalabym sie dostac tu badzmy dobrej mysli moze ktos nie dowiezie dokumentow w terminie i my na jego miejsce wskoczymy ))
Stary 2010-07-12, 13:25   #2656
Dotka90
Zakorzenienie

kendinowe - a ile osób tam przyjęli?
I jesteś 8 na liście rezerwowej, ale te osoby, co są przed Tobą, mają więcej punktów niż Ty, czy tyle samo?

Ja tam pracę socjalną polecam Ale jeżeli wolisz studiować pedagogikę, to może warto zaryzykować

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Oby tylko nie za dużo tej płci męskiej było ;-) Ktoś jeszcze na Profilaktykę Uzależnień?
Haha, ustawić się chcesz?
To wcale nie jest tak fajnie, jak jest mało facetów, bo chociażby jak Cię nie ma na wykładzie, to wykładowca prędzej zauważy, że nie ma właśnie Ciebie, niż którejś z kobitek

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Aha, kendi - i jeszcze zależy o której 15tego będzie lista i do której dokumenty masz złożyć? Może by sie udało to jednak pogodzić?
Stary 2010-07-12, 13:26   #2657
mikaa1991
Raczkowanie

a jest ktos z opiekunczo spolecznej?
Stary 2010-07-12, 13:32   #2658
ikasp
Raczkowanie

"Decyzję o przyjęciu z listy rezerwowej podejmie Komisja Rekrutacyjna w dniu
15 lipca br.

Osoby przyjęte z listy rezerwowej dokonują wpisu na studia w dniu 16 lipca 2010r. w godzinach 10:00-14:00. "

jakie to bez sensu ...
http://www.suwaczek.pl/cache/bc16466b06.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
ikasp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:34   #2659
kendinowe
Przyczajenie

dotka90 , przede mną są 3 osoby tyle samo pkt, i 5 osob o 0,5 pkt więcej. z tym,że za mną jest kilka osób które również mają 82,5 pkt...

może chciałabyś mi poświęcić odrobinę czasu i opisać jak dokładnie wygląda studiowanie pracy socjalnej, bo z tego co piszesz wnioskuje,że ów kierunek studiujesz...

'kendi' ładnie to zdrobniłaś, tak właśnie do mnie mówią :PP
hmm, papiery musze 15 lipca do 15 godziny najpóźniej złożyć... a lista rezerwowych 15 lipca, godzina nieokreślona.

Edytowane przez kendinowe
Czas edycji: 2010-07-12 o 13:39
kendinowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 13:53   #2660
Dotka90
Zakorzenienie

Powiedz mi jeszcze, do której masz złożyć te papiery na pracę socjalną? Bo wyniki z ped. to pewnie bóg jeden wie, o której będą..
Ech, beznadziejny ten system mają :/
Ja tam myślę, że masz szanse się dostać na tę pedagogikę, ale to tylko takie moje 'widzimisię', nie chcę Ci też niczego sugerować, bo to jednak Twoja decyzja i to dość ważna. Powiedz mi jeszcze ile miejsc było na pedagogice i ile osób konkretnie przyjęli?

Co do pracy socjalnej - tak, studiuję
Jeśli chodzi o coś więcej o tym kierunku - machnę Ci jakieś PW na ten temat, ale to jakoś później, bo póki co wychodzę

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

A, napisałaś już o tej godzinie. Kurde, beznadzieja. Ja bym zrobiła chyba tak, ze bym przyjechała do krk (bo wnioskuję, że nie jesteś stąd) i siedziala w kafejce niedaleko uczelni w oczekiwaniu na wyniki, może będą np. do 14?
Stary 2010-07-12, 13:57   #2661
Ethelniel
Raczkowanie

Dotka, u mnie, na specjalnej, sprawa wygląda tak, że jest z 15 osób z wynikiem 87. Kilka osób po 89, reszta 91 (jedna osoba, która była zaraz pod kreską) i tyle. To znaczy, że jak się lista cofnie do wszystkich osób mających 87 pkt to ja też wchodzę czy jak to jest?:|
Ethelniel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:05   #2662
Dotka90
Zakorzenienie

Szczerze? To zależy.
Kurde, różnie to bywa, nie wiem, co by Ci tu powiedzieć.

Na przykładzie:
Ilość miejsc to powiedzmy 90, przyjmują te 90 osób i jest np. te 50 osób na liście rezerwowej. I załóżmy, że własnie powiedzmy 10 osób ma wynik 89, 7 osób 88, a potem cała reszta ma te 87. I teraz tak: z tych 90 przyjętych osób rezygnuje np. 18 osób. Wobec tego powinni przyjąć: 10 osób z wynikiem 89, 7 osób z wynikiem 88 i... no właśnie. Zostaje jedno miejsce.

I spotkałam się z taką sytuacją, że albo:

a) nie przyjmują już nikogo i zostaje 89 osób na liście (mimo 90 miejsc)
b) przyjmują wszystkich tych, którzy mają te 87 pkt i później studiuje więcej niż 90 osób, a i tak w sesji im nadmiar odpada (jak nie w pierwszej, to w kolejnych).

Nie ma chyba reguły, bo spotkałam się i z taką i z taką sytuacją..
Stary 2010-07-12, 14:18   #2663
Ethelniel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nianiaa Pokaż wiadomość
Ethelniel, moja kolezanka sie dostala na specjalną i rezygnuje, wiec juz masz 33 osoby
Uściskaj ją Zbieramy 33 osoby rezygnujące na rzecz dobrego uczynku dla mnie... <prosi>

merss poczekam do czwartku, jest wtedy 2 lista. A później chyba też się zwolnią miejsca, to jakbym się z 2 nie dostała to może będą pisać.... Ciekawa jestem właśnie na jakiej oni podstawie ułożyli tych wszystkich z wynikiem 87 z kolejności...Miałam 78 z angola.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Eee, mikaa mówi, że dzownila do gościa a on powiedział, że się ponad 50 osób wypisuje. I że jak się ma tyle samo punktów to znaczy, że biorą wszystkich. Czyli 20 osób musi zrezygnować i jestem w domu xD

Edytowane przez Ethelniel
Czas edycji: 2010-07-12 o 14:09
Stary 2010-07-12, 14:18   #2664
Wujek_GambiT
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Haha, ustawić się chcesz?
To wcale nie jest tak fajnie, jak jest mało facetów, bo chociażby jak Cię nie ma na wykładzie, to wykładowca prędzej zauważy, że nie ma właśnie Ciebie, niż którejś z kobitek

Jestem gotów wziąć na klatę to ryzyko. Zakładajcie jakiś profil na NK, później ja zrobię może jakieś forum dyskusyjne naszego roku?

Może jest ktoś jeszcze z Profilaktyki Uzależnień?
Wujek_GambiT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:21   #2665
becia__15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nianiaa Pokaż wiadomość
Kurcze, dzownic raczej nie będą. Mysle, ze na tej Twojej stronie będą jakieś informacje o tej 3 rekrutacji. Ale badz dobrej myśli, moim zdaniem 34 osoby to nie jest duzo Ja tego wszystkiego tez troche nie ograniam, teraz musze potwierdzic do 15 tą pedagogike specjalną i zapłacic za indeks, a pozniej jak sie dostane na filologię poslką i bede chciała sie przeniesć to drugi raz płace za drugi indeks? Bez sensu.
Z tego, co wiem za indeks płaci się raz
becia__15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:25   #2666
mika_j
Raczkowanie

Cytat:
Jestem gotów wziąć na klatę to ryzyko. Zakładajcie jakiś profil na NK, później ja zrobię może jakieś forum dyskusyjne naszego roku?

Może jest ktoś jeszcze z Profilaktyki Uzależnień?
widziałam, że profil na nk już jest. Wystarczy się zapisać. Ja jednak zaczekam na koleżanke która jest pierwszą osoba pod kreską. Potem zapiszemy sie razem. Mysle, że Ikasp spokojnie sie dostanie, to tylko kwestia czasu. A nie wiesz może, czy tej płci męskiej bedzie więcej? zawsze to weselej. Wujek_GambiT co skłoniło Cie do złożenia własnie na ten kierunek papierów?
Stary 2010-07-12, 14:35   #2667
Ethelniel
Raczkowanie

Ej, a np. za indexxx płaci się gdzie?:p I ile? Bo jak mnie przygarną w czwartek to mam 1 dzień (a nie jestem z krk) żeby załatwić skądś potwierdzenie wpłaty.
Stary 2010-07-12, 14:38   #2668
aneta1191
Raczkowanie

Cytat:
mam taka nadzieje ! jak ja sie dostane to TY tez ) ja skladalam jeszcze na UJ ale watpie w sumie tam oprocz polskiego liczyli mi jeszcze biologie wiec moze.? nie wiem wolalabym sie dostac tu badzmy dobrej mysli moze ktos nie dowiezie dokumentow w terminie i my na jego miejsce wskoczymy ))
oby oby oby ;D bo sie napalilam na ten Krakow ;D
Stary 2010-07-12, 14:40   #2669
mikaa1991
Raczkowanie

a to gdybym sie dostala w czw tow piatek musze juz idnex brac??:P
Stary 2010-07-12, 14:41   #2670
becia__15
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ethelniel Pokaż wiadomość
Ej, a np. za indexxx płaci się gdzie?:p I ile? Bo jak mnie przygarną w czwartek to mam 1 dzień (a nie jestem z krk) żeby załatwić skądś potwierdzenie wpłaty.
21 zł Płaci się podobnie jak za rekrutacje: przelewem lub bezpośrednio na uczelni w tym urządzeniu, którego nazwy nie pamiętam
becia__15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości