MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-12, 19:09   #2161
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamcie znalazlam chwilke i pisze do was mam nadzieje ze nas pamietacie mamusia nikodema nikos ma sie dobrze w sobote skonczylismy 7 tygodni caly czas na cycu a ja czuje sie tak sobie wlasnie w sobote dostalam okresmiala ktoas tak dodam ze karmie piersia i ze yto tylko 7 tyg wyadaje mi sie dziwbne a wy co o tym myslicie
a oto moj kawaler
Ja karmie piersią i dostałam po 5 tygodniach i dokladnie 4 dniach

Kawaler suuper

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 20:27   #2162
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

To ja jakaś dziwna jestem, bo ósmy tydzień wczoraj minął i nic...

_________

Dziecię zjadło, pogadało do matki pół godziny i się rozwkękało. Ten to ma zdrowie do tego marudzenia, jak babcię kocham...
Poprzytulałam, pośpiewałam Piaska i zasnęło. Obudziło się po kwadransie, pogadało i dalej kwękać...
W ramach zemsty położyłam na brzuchu...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:03   #2163
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Jatkaa o mamo, 10-11 spacer..
My się przekręcamy wtedy na drugi bok
No właśnie my takie ranne ptachy są.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:06   #2164
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

SIALA urodziła 3290, 53cm, mimo problemów i słabnącego tętna małego sn

GRATULUJĘ dzielna mamo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:10   #2165
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20633907]SIALA urodziła 3290, 53cm, mimo problemów i słabnącego tętna małego sn

GRATULUJĘ dzielna mamo [/QUOTE]

Gratulacje

Stary 2010-07-12, 21:12   #2166
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20613346]U nas max. 15 osób będzie (małż ma 3 rodzeństwa, każde z parą), i chyba w restauracji obiad będzie - restauracja 200m od domu, fajna, cena ok. 35zł za obiad + deser + napoje zimne i gorące. A do nas (tzn. do mojej mamy piętro niżej, bo u nas miejsca nie ma) przyszlibyśmy na nasiadówkę ew. - winko, ciasto, kawa...[/QUOTE]
ja też bym chętnie w restauracji zrobiła imprezkę, ale nie ma u nas żadnej odpowiedniej dla osób z dziećmi takimi jak Maksiu i mniejszymi, a takich na imprezie będzie kilka, i rodzice musieliby tylko za dziećmi biegać zamiast sobie posiedzieć.
Dlatego imprezka będzie w domu- też mam osobny pokój jadalniany, więc miejsca pod dostatkiem. Dzieciaki się wpuści do pokoju Maksia- niech się bawią. A ja zamówię catering, co by móc się tez pogościć.
W sumie będzie 14 osób i dzieciaki.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20617660]
Agatka dzisiaj odkryła karuzelę Mamy taką zwykłą z Canpola, ale frajdę ma nieziemską, nawet czkawka jej nie przeszkadza w gadaniu do niej

uwaga, uwaga - nasza lipcówka Siala Bala pojechała rodzić Gorąca linia smsowa była od 4 rano, teraz dziewczę pewnie już na porodówce. Trzymam kciuki! [/QUOTE]
Tymek też interesuje się karuzelką, wodzi za nią oczyma, z rozdziwioną buźką.
Trzymam kciuki za Sialę.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
kurcze nie wiem czy mam sie martwic czy co ogólnie nie jest gapa przekreca sie ba boki kopie nogami gryzie rączki moze ma jeszcze czas i inaczej dziewczyny sie rozwijaja
każde dziecko rozwija się w swoim tempie, więc nie zamartwiaj się na zapas. A dla własnego spokoju zapytaj o to pediatrę przy najbliższej okazji.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
P
Ja w żadnym. W jednoczęściowym widać brzuch, musiałby być ściągnięty w tym miejscu jak te specjalne majty. W dwu się nie pokażę choćby z racji pięknej krechy i pępka - nadal mam wybarwione.
jejku... Ty tez masz jeszcze krechę?
kurde, moja też nie znika, i do tego ten ogromniasty zapadnięty w wielgachnym brzuchu pępek. czuje się jak pulpet. W sumie to nawet źle nie wyglądam- raczej przed ciążą byłam nadmiernie wychudzona - ale ten brzuch mnie wnerwia, bo w nic się nie dopinam.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
A oto moje dwie córcie.
Dzis mamy 3 tygodnie.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Od 2 tygodni mala przesypia nam cala noc. Nakarmiona przed 23 spi do 5 lub 6 a nawet do 7.
super.
ja też tak chce.
Tymek przesypia jednorazowo 6- 6,5 godziny, tyle że zasypia już o 20:00, więc o 2:00 i tak pobudka. Muszę go troszkę przestawic, co by później zasypiał.

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2062314 2]
mnie malowanie nie uwalnia, zostaje jeszcze frustracja spowodowana nadprogramowym brzucholem... +20cm w talii, chociaż może już trochę mniej, ale ciągle widzę wielki brzuch, więc wolę się nie dołować mierzeniem... nawet wciągnąć go nie umiem... jakby moje mięśnie szlag trafił... [/QUOTE]
brzuchem się nie przejmuj, prędzej czy później spadnie. co najwyżej trzeba będzie troszku poćwiczyć.
Ja wciąż mam 75cm w paie na wysokości pępka, czyli jakieś 10cm za dużo.

Cytat:
Kobity, kiedy planujecie pierwsze rozstanie z maluchami na dłużej, na cały dzień, albo weekend? Jakieś wyjście, impreza, wesele czy cuś?
Mnie się tak marzą góry, że aż mnie ssie. I chcę mamę wkręcić w dwa dni z małym może we wrześniu...
ja nie planuję, nie mam takiej potrzeby, wszędzie z dzieciaczkami się wożę. nie lubię dzieci zostawiać, takie moje zboczenie.
Jak mam potrzebę zaszaleć wieczorem to wpierw kładziemy dzieci spać, a potem idziemy , pozostawiając śpiące dzieci pod opieką babci.

Cytat:
nikos ma sie dobrze w sobote skonczylismy 7 tygodni caly czas na cycu a ja czuje sie tak sobie wlasnie w sobote dostalam okresmiala ktoas tak dodam ze karmie piersia i ze yto tylko 7 tyg wyadaje mi sie dziwbne a wy co o tym myslicie
a oto moj kawaler
kawaler uroczy. a okres rzeczywiście wcześnie.
Ja nie karmię piersią, mamy już 5 tygodni, a okresu nie widać.

Cytat:
A tu mój znudzony odbijaniem... ileż można w końcu...
oczęta, mimo znużenia, śliczne.

EDIT: Siala, GRATULUJEMY !!!

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-07-12 o 21:13
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:18   #2167
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20634043]

super.
ja też tak chce.
Tymek przesypia jednorazowo 6- 6,5 godziny, tyle że zasypia już o 20:00, więc o 2:00 i tak pobudka. Muszę go troszkę przestawic, co by później zasypiał.

[/QUOTE]

Moja też juz o 20 śpi.. i tez pobudka 2-3.. i chciałabym ją przestawić. ale o 19 już jest marudna i śpiąca..

I nie wiem no bo nawet przez te upały nie wychodze z nią na dwór.. jedynie wczoraj i dziś na szczepienie..
i nie wiem czy nie bede z nią wychodziła o 19.. i po powrocie kąpanie?!
nie mam pojęcia..

Byłam biegac.. i jestem taaka padnięta

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-07-12 o 21:22
Stary 2010-07-12, 21:18   #2168
Konto usunięte

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2062314 2]czesć dziewczynki... dawno mnie nie było ale nie wyrabiam... mała ma jakieś problemy z brzusiem, z gazami... całymi dniami bączki i marudzenie... czytam Was sobie, ale na ogół czasu na pisanie nie mam... albo choćby jednej wolnej ręki... powiem tylko że macie śliczne dzieciaczki... i zazdroszczę tym, które wyrywają się czasem gdzieś bez tych małych przyssawek ja to co najwyżej na godzinkę do marketu wyskoczę, relaks to to nie jest. ale moja w tym wina, nigdzie dalej nawet nie mam ochoty bez małża czy maleństwa... chciałabym i nie chciała...

mam ten sam problem... już kilka dni. dziecko się pręży jak do kupki, bączki jak gromy... a czasem aż płacz histeryczny, bączek, a potem nagła ulga...

i z jedzeniem mam to samo... jem siano... kręci mi się w głowie. czasem odpuszczę i zjem coś, to potem żałuję, mam wrażenie że od tego jest gorzej... nie ważne czy to arbuz, malutkie ciasteczko z dżemem, czy coś podobnego...

mnie malowanie nie uwalnia, zostaje jeszcze frustracja spowodowana nadprogramowym brzucholem... +20cm w talii, chociaż może już trochę mniej, ale ciągle widzę wielki brzuch, więc wolę się nie dołować mierzeniem... nawet wciągnąć go nie umiem... jakby moje mięśnie szlag trafił...

tak poza tym to jeszcze wam ponarzekam... ludzie mnie denerwują... oczywiście w kwestiach "dobrych rad" i wścibstwa... i nie ważne czy mają dobre chęci, czy tylko się wymądrzają. chodzę jak bomba zegarowa... [/QUOTE]

Nastrój minie, figura się poprawi - już niedługo

Silpe, odciągałam najrzadziej jak mogłam bez bólu piersi, i tylko po 30-40ml.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Ewcia śpi już 1,5h na kanapie przy mnie w pozycji na brzuszku. najwyraźniej tak lubi. usypia oczywiście przy cycu albo na klacie mojej czy małża przy odbijaniu. odkładana gdziekolwiek na plecy szybko się wybudza. może po prostu woli na brzuszku. ale w nocy jednak nie zaryzykuję tej pozycji, teraz mam ją na oku

choćbym nawet bardzo chciała, plan Tracy jakoś u nas kuleje, bo po jedzeniu nie da rady (albo baaaardzo rzadko jest to możliwe) przeprowadzić jakiejkolwiek aktywności. a jak już się zdarzy, że nie uśnie przy cycu czy na klacie, to niestety nie potrafi sama zasnąć, dochodzi do przemęczenia i jest ryk i wściek trudny do uspokojenia...
najlepiej uspokaja ją małż, ale jego zaraz nie będzie (jutro do pracy, środa wyjazd na prawie 2 tyg.), a jak wróci, to już zacznie normalne dyżury. były z nami 3 tygodnie w domu, pozwalałam mu się wyręczać w zajmowaniu małą, wiedząc, że potem wyjeżdża i będzie mu tego brakowało, a teraz dochodzi do sytuacji, że ja sobie nie radzę bez niego (np. w nocy)

w jakim "wieku" pierwszy raz wkładałyście wasze dzieciaczki do leżaczków? ja swojej jeszcze nie próbowałam, za mała mi się wydaje, myślałam, żeby poczekać aż skończy miesiąc.
Kilka razy próbowałam wcześniej ale na momencik, tak by sprawdzić reakcję, ale dopiero od może tygodnia córeczka miło się czuje w leżaczku, a dzisiaj - zaczęła cieszyć się do zabawek na nim

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
u nas wydatków ciąg dalszy... nie wiem jak Wy to robicie że tak skutecznie je ograniczacie...
dziś szczepionka 6w1+rotawirus, byłam cholernie spanikowana, mała tylko chwilkę popłakała ale widać że ją bolało(((
za 2 tyg pneumokoki, bo lekarz nie chciała jej obciążać dodatkowo...
do tego zalecona wizyta u neurologa, starałam się zapisać na NFZ ale terminy do października..., prywatnie więc jutro neurolog, pojutrze ortopeda... echh trzymajcie kciuki!
Siala bala- trzymaj się ciepło

Ja też na początku przegrzewałam dziecko, co prawda nie było tak gorąco, ze szpitala wychodziłam w płaszczu, ale zakładałam zestaw body+skarpetki+pajac+koc przez pierwszy tydzień... później się opamiętałam dzięki Wam w dużej mierze
a w te upały Laura w samych bodziakach bez skarpetek i przykrycia sobie śpi i włosy i tak czasami mokre całe...
Wiesz, do dermatologa i alergologa też prywatnie poszłam, bo pilne było, ale już np szczepienia biorę darmowe. To jest tak, że jeśli na jedno wydam kasę, na innym muszę oszczędzić.

A moja córa też śmiga bez skarpet zazwyczaj. Dzisiaj w samej sukieniusi

Cytat:

Mały dziś znowu dał popis rano, spał od 7:30 do 7:45, a potem od 9:30 do 10:00, ale później się zreflektował i miał dłuższe spanko od 11:00 do 13:50, a później przysnął na spacerku o 15:15 i z przerwami na małe kwęki śpi do teraz... czyli już prawie dwie godziny. Czyli nieźle jak na jego możliwości.

Tylko czemu to tak trzeba walczyć? Już zawsze tak będzie? Czy w końcu przyjmie za normę spanie po czasie zabawy??
Nie zawsze goopia Nauczy się

Cytat:

Kobity, kiedy planujecie pierwsze rozstanie z maluchami na dłużej, na cały dzień, albo weekend? Jakieś wyjście, impreza, wesele czy cuś?
Mnie się tak marzą góry, że aż mnie ssie. I chcę mamę wkręcić w dwa dni z małym może we wrześniu...
Ja już na 2 imprezach byłam, na większych zakupach =- mała zostawała z mężem, na zakupach razem byliśmy budowlanych, została na 3h z moją małą, ale ona jej nie nosi. A w góry też bym pojechała A teraz z koleżankami chcemy na 1 dzień do Krakowa się wyrwać.

Cytat:

Jakie to są te lody? Z lidla jeszcze nie jadłam żadnych.
nie wiem, ale ja pyszne jadłam takie na patyku waniliowe w czekoladzie z migdałami

Cytat:

A mój dalej śpi... od 15:15... Czyli dwie konkretne drzemki dziś. Trochę mało, ale to i tak super już. Byle teraz do kąpieli o 20ej dotrzymał bez ryku... może wcześniej na wypadek wszelki wykąpię...

Moja wczoraj i dzisiaj prawie nie śpi...

Przytatulić się do taty, przymatulic się do mamy,
najpewniejszy to ratunek i pociecha,
przymatulić się do mamy, przytatulić się do taty
i już smutek, już zmartwienie w mig ucieka!

Cytat:
Dziecko mi się obudziło po 3 godzinach, idę z nim pogadać nim humor straci.

Miłego wieczorka.
Rozumiem, że tematy polityczne, poruszenie problematyki głodu w Afryce, wojna na wschodzie...

Cytat:
Dziecię zjadło, pogadało do matki pół godziny i się rozwkękało. Ten to ma zdrowie do tego marudzenia, jak babcię kocham...
Poprzytulałam, pośpiewałam Piaska i zasnęło. Obudziło się po kwadransie, pogadało i dalej kwękać...
W ramach zemsty położyłam na brzuchu...
Jaka kara
A zemsta bossska

My dzisiaj dzionek na Pogorii spędziliśmy, pograłam w wodzie w siatkę, popływałam, wcześniej wymigałam się od spaceru z teściową, ale na plaży się przydała, nakarmiła dziecię a my szaleliśmy w wodzie Woda świetna
Dziecię zasnęło chyba już...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:35   #2169
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Ja z teściową bym nie zostawiła, bo ona to tylko lulanie, tulenie.. nawet jak nie marudzi..

Takie w niebieskim pudełku eisstern.. Takie czekoladowo czekoladowe, z kawałkami czekolady
a maja wersje waniliowa??
Malutka masz super

Cytat:
witajcie mamcie znalazlam chwilke i pisze do was mam nadzieje ze nas pamietacie mamusia nikodema nikos ma sie dobrze w sobote skonczylismy 7 tygodni caly czas na cycu a ja czuje sie tak sobie wlasnie w sobote dostalam okresmiala ktoas tak dodam ze karmie piersia i ze yto tylko 7 tyg wyadaje mi sie dziwbne a wy co o tym myslicie
a oto moj kawaler
sliczniusi

Cytat:
Ano właśnie.

Obadam przy okazji.

A mój dalej śpi... od 15:15... Czyli dwie konkretne drzemki dziś. Trochę mało, ale to i tak super już. Byle teraz do kąpieli o 20ej dotrzymał bez ryku... może wcześniej na wypadek wszelki wykąpię...

O jak piknie... Cały czas karmisz i okres już masz? A ja nie karmię i nie mam.

Kawaler uroczy.
W walizce go nosisz?

Taki slodki Malusio

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
jolaa..niestety moj nie chce smoczka a wiem ze z nim uspokoilby sie i na pewno latwiej byloby mu usypiac...
czasami zassie swoja reke i zasnie , a tak jest masakra...

...
Ewciak,a sprobuj paru roznych smoczkow, Stefanek tez nie wszystkie smoki toleruje, wybral sobie mam a innymi pluje, wyrzuca, krzyczy

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam,

No to trzymamy kciuku.

Ja mam tylko 2cześciowy.Jeszcze go nie przymierzałam wiec nie wiem czy stanik będzie dobry.
Mamy zamiar nad morze jechać w sierpniu i żadnych oporów wieloryba nie mam.

Edzia400 dobrze miec takie reastauranckie doświadczenie.Dużo kasy zostanie w kieszeni.

My chrzcimy dopiero na Wielkanoc.
A oto moje dwie córcie.
Dzis mamy 3 tygodnie.

Co sadzicie o tych smokach?
http://cgi.ebay.co.uk/WubbaNub-Dummy...item6d6e625114
Corcie superowe

----------------------------------------------------------------------------------
Tu moja rodzinka i maly Rojberek
u nas dzisiaj deszczowo i 19 stopni, bylismy na zakupkach i zjadlam wreszcie moje kochane sushi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! mniam
zalozylismy sie z malzem o wyniki meczow weekendowych i wygralam, pare groszy wpadlo do kieszeni i kupilam sobie dwie ladne bluzeczki
my chrzest planujemyw Polsce pod koniec sierpnia, najblizsza rodzina, swiadkowwie, obiad w restauracji a tu kreacja dla Misia
http://www.zaczarowane-sny.pl/index....ct&prod_id=589
pojutrze jedziemy wyrobic paszport do Oslo, boje sie tej drogi (jakies 7 godz w jedna strone), mam nadzieje, ze bedzie ok

szajka wierszyk bomba, ja pamietam tylko paciorek, boziu boziu moj ja robaczek twoj, ja robaczek nieboraczek a ty boziu moj

siala KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez justin18061976
Czas edycji: 2010-07-12 o 21:37
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:36   #2170
Dilayla
Zadomowienie

Witajcie dziewczynki
U nas niezbyt ciekawie...mały jest tak nadaktywny ,że nie potrzebuje w dzień snu,jestem w domu sama i nie moge nawet wyjsc do toalety bo zaraz sie drze....oooo właśnie zaczyna nie toleruje lezenia jak tylko odkładam do wózka czy łóżeczka zaraz jest płacz,na początku myślałm,że go cos boli,gazy itd...ale niestety dzis sama teściowa powiedziała,że on wmusza tym krzyczeniem,zeby brac go do pionu....
a no i dziś przez cały dzień spał 30 min jak odkurzałam a rekord po usypianiu wyniósł,2 minja już nie wiem co mam robic..pozatym nie umiem go usypiac...jak wy usypiacie swoje dzieciątka...nosicie?buja cie w wózkach,śpiewacie czy co?ratujcieee,przez tą sytuację tylko was podczytuje bo o pisaniu nie ma mowy
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 21:40   #2171
Konto usunięte

Daj maila, podeślę ci Język niemowląt, przeczytaj KONIECZNIE.
Stary 2010-07-12, 21:45   #2172
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
a maja wersje waniliowa??
Malutka masz super

----------------------------------------------------------------------------------
u nas dzisiaj deszczowo i 19 stopni, bylismy na zakupkach i zjadlam wreszcie moje kochane sushi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! mniam
zalozylismy sie z malzem o wyniki meczow weekendowych i wygralam, pare groszy wpadlo do kieszeni i kupilam sobie dwie ladne bluzeczki
my chrzest planujemyw Polsce pod koniec sierpnia, najblizsza rodzina, swiadkowwie, obiad w restauracji a tu kreacja dla Misia
pojutrze jedziemy wyrobic paszport do Oslo, boje sie tej drogi (jakies 7 godz w jedna strone), mam nadzieje, ze bedzie ok

szajka wierszyk bomba, ja pamietam tylko paciorek, boziu boziu moj ja robaczek twoj, ja robaczek nieboraczek a ty boziu moj

Wiem ze napewno mają straciatelle i truskawkę

Z nadzieją spojrzałam gdzie mieszkasz
Uwielbiam upały.. ale juz mam dosyc..

Jakie przystojniaczki fiufiuu..

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
U nas niezbyt ciekawie...mały jest tak nadaktywny ,że nie potrzebuje w dzień snu,jestem w domu sama i nie moge nawet wyjsc do toalety bo zaraz sie drze....oooo właśnie zaczyna nie toleruje lezenia jak tylko odkładam do wózka czy łóżeczka zaraz jest płacz,na początku myślałm,że go cos boli,gazy itd...ale niestety dzis sama teściowa powiedziała,że on wmusza tym krzyczeniem,zeby brac go do pionu....
a no i dziś przez cały dzień spał 30 min jak odkurzałam a rekord po usypianiu wyniósł,2 minja już nie wiem co mam robic..pozatym nie umiem go usypiac...jak wy usypiacie swoje dzieciątka...nosicie?buja cie w wózkach,śpiewacie czy co?ratujcieee,przez tą sytuację tylko was podczytuje bo o pisaniu nie ma mowy
Moja też nie lubi być na płasko. Kupiłam jej huśtawkę to polezy sobie z pół godz, godzine jak ma dobry humor.. Może i Ty spraw małemu jakiś lezaczek

Zazwyczaj mała usypia sama.. zapatrzy się w jeden punkt, zacisnie piąstki, pociumka smoka i odpływa..
ale jak jest już przemęczona to na rączki, głowka o lewe ramie i lewy cycek, staje przy oknie i lodówce w kuchni (nie wiem czemu tak jej się tam podoba) i lekko kołysze i robie 'ccciiiiii'..

Stary 2010-07-12, 21:48   #2173
justin18061976
Rozeznanie

gratulacje dla Sialy!

co do okresu wlasnie dostalam, od dwoch dni mnie zalewa i cholernie boli..........

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Wiem ze napewno mają straciatelle i truskawkę

Z nadzieją spojrzałam gdzie mieszkasz
Uwielbiam upały.. ale juz mam dosyc..

Jakie przystojniaczki fiufiuu..

Moja też nie lubi być na płasko. Kupiłam jej huśtawkę to polezy sobie z pół godz, godzine jak ma dobry humor.. Może i Ty spraw małemu jakiś lezaczek

Zazwyczaj mała usypia sama.. zapatrzy się w jeden punkt, zacisnie piąstki, pociumka smoka i odpływa..
ale jak jest już przemęczona to na rączki, głowka o lewe ramie i lewy cycek, staje przy oknie i lodówce w kuchni (nie wiem czemu tak jej się tam podoba) i lekko kołysze i robie 'ccciiiiii'..
leeeee, to straciatelle bym wciagnela,
nio z upalami nie fajnie, ale chcialabym troche ciepelka
Stary 2010-07-12, 21:54   #2174
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
ależ on dorosło wygląda. i przy tym taki uroczy.

Cytat:
Witajcie dziewczynki
kochana, koniecznie musisz z tym zrobić porządek, bo im dalej, tym gorzej. Moja znajoma opowiadał mi o swoich znajomych, którzy nauczyli córkę usypiać bujając ją na rękach... teraz dziewczynka ma prawie 3 latka, i codziennie wieczorem mama z tatusiem biorą duzy koc, na którym kładą córeczkę, tata chwyta za dwa rogi koca, mama za dwa , robią coś w stylu hamaka i huśtają aż córeczka zaśnie, potem przenoszą ją do łóżeczka. nie wiem, jak można sobie tak dziecko zepsuć.
U nas jest tak, że karmie Tymka, potem podnoszę do odbicia i odkładam do łóżeczka lub wózka (jeśli wychodzimy z domu) , daje buziaka w czółko, szepczę kilka miłych słów, głaskam po rączkach, policzku i odchodzę, a on zasypia.
W nocy też tak samo... odkładam do łóżeczka, gaszę lampkę i wskakuję pod kołderkę spać.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:09   #2175
Jola00
Zadomowienie

Napiszę hurtem piękne Wasze dzieciaczki
Siala Gratulacje

U mnie pojawiła się nadzieja na lepsze jutro Trzeci dzień mój mały zasypia po kąpieli sam w łóżeczku Mam nadzieję,że tak już mu zostanie...
Dziewczyny czytajcie "Język niemowląt" ! Naprawdę warto

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:45   #2176
Dilayla
Zadomowienie

Dziewczyny mam język niemowlat nawet kiedys plecałam na poczekalni...tyle tylko,że nie mam nawet czasu usiąść do kompa i zaczać czytać jak wieczorem zaśnie to ja tez staram się isc spac bo on w nocy budzi się ok 3-4 razy na jedzenie
jak nakarmię i odbiję i odkładam to jest mega wycie jakby go rozdzierało(zawsze myśałam,że jeszcze mu się do konca nie odbiło i brałam spowrotem do pionu)....no i dziś próbowałam go przetrzymać w wózku zatkałam smoczkiem i bujałam to się uspokoił..na 8 minut bo az zaczełam mierzyć czas z ciekawosci..mam samochodowy fotelik w ktorym moge go bujać ale w nim to tylko w aucie chce byc w domu nie chce w nim siedzieć...nawet postanowiłam zamówic język niemowlat na allegro zeby brac ze soba do parku,ale mały nawet na spacerze juz przestał sypiać...mam dość..jutro ide do pediatry umówić się na szczepienia,ciekawe czy ona cos madrego powie na to,że on nie śpi w dzieńspadam spac bo zasnoł tak ok 21:45 to o 24;00, lub 1:00 się obudzi na bank...miłej nocki i przespanej z waszymi Aniołkami
Gratulacje dla Siala
ps.jak odmienic to słowo?
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:48   #2177
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20633907]SIALA urodziła 3290, 53cm, mimo problemów i słabnącego tętna małego sn

[/QUOTE]

Gratuluję

Cytat:
i nie wiem czy nie bede z nią wychodziła o 19.. i po powrocie kąpanie?!
nie mam pojęcia..

Byłam biegac.. i jestem taaka padnięta
Możesz tak spróbować.
Ty to masz zdrowie kobieto

Cytat:
!
Fajne chłopaki

Poszła dzisiaj kupa....jeszcze takiej wielkiej nie zrobiła nigdy ...no ale 3 dni prawie nie robiła.
Wiecie co zauważyłam, że wypróżnia się bez problemów jak ja zjem arbuza. I wyczytaliśmy, że te owoce pomagają trawić. Przez te 3 dni właśnie arbuza nie jadłam, dopiero dzisiaj.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 22:54   #2178
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Gratuluję

Możesz tak spróbować.
Ty to masz zdrowie kobieto

Fajne chłopaki

Poszła dzisiaj kupa....jeszcze takiej wielkiej nie zrobiła nigdy ...no ale 3 dni prawie nie robiła.
Wiecie co zauważyłam, że wypróżnia się bez problemów jak ja zjem arbuza. I wyczytaliśmy, że te owoce pomagają trawić. Przez te 3 dni właśnie arbuza nie jadłam, dopiero dzisiaj.
Aa zaczęłam własnie biegać Drugi raz dziś

Hm.. to musze kupić arbuza.. bo dzis nie było kupki, idą bączki, niby nie boli brzuszek..
ale arbuza chętnie zjem

Stary 2010-07-12, 22:58   #2179
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:

ja na treningi chodze, stepy i te *******y, od dwoch dni na kolanach chodze....takie zakwasiory mam
Stary 2010-07-12, 23:00   #2180
kardashi
Zakorzenienie

Ja po pierwszym dniu nie miałam.. przebiegłam ze 3 km.
Ale zaczęły mnie boleć uda w sobote po pływaniu

I dziś jakos mi słabo szło te bieganie.

Stary 2010-07-12, 23:18   #2181
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Ja po pierwszym dniu nie miałam.. przebiegłam ze 3 km.
Ale zaczęły mnie boleć uda w sobote po pływaniu

I dziś jakos mi słabo szło te bieganie.
no poczatki ciezkie, ale razem damy rade
Stary 2010-07-13, 07:42   #2182
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam język niemowlat nawet kiedys plecałam na poczekalni...tyle tylko,że nie mam nawet czasu usiąść do kompa i zaczać czytać jak wieczorem zaśnie to ja tez staram się isc spac bo on w nocy budzi się ok 3-4 razy na jedzenie
jak nakarmię i odbiję i odkładam to jest mega wycie jakby go rozdzierało(zawsze myśałam,że jeszcze mu się do konca nie odbiło i brałam spowrotem do pionu)....no i dziś próbowałam go przetrzymać w wózku zatkałam smoczkiem i bujałam to się uspokoił..na 8 minut bo az zaczełam mierzyć czas z ciekawosci..mam samochodowy fotelik w ktorym moge go bujać ale w nim to tylko w aucie chce byc w domu nie chce w nim siedzieć...nawet postanowiłam zamówic język niemowlat na allegro zeby brac ze soba do parku,ale mały nawet na spacerze juz przestał sypiać...mam dość..jutro ide do pediatry umówić się na szczepienia,ciekawe czy ona cos madrego powie na to,że on nie śpi w dzieńspadam spac bo zasnoł tak ok 21:45 to o 24;00, lub 1:00 się obudzi na bank...miłej nocki i przespanej z waszymi Aniołkami
Gratulacje dla Siala

Moze za krótko go usypiasz? Bo niemowlak najczęściej potzrebuje ok. 20 minut na uśpienie.

A my mamy sukces! Wczoraj uśpiłam małego wieczorem bez krzyków; bardzo czesto strasznie drze sie przed nocnym spaniem. Wczoraj pożłozyłam go, zaśpiewałam Na Wojtusia z popielnika, pogłaskałam po poliku i zasnąl.
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:07   #2183
Konto usunięte

Cytat:
Gratulacje dla Siala
Siali
Więcej stanowczości. Będzie ryczał, trudno, ale nie może ci rozwalać całego życia, bo się zajedziesz.

Cytat:

U nas ostatnia przedwczoraj po południu była. Jakieś tylko 3 kleksiki były, plamki małe, od tamtego czasu...

Cytat:
ja na treningi chodze, stepy i te *******y, od dwoch dni na kolanach chodze....takie zakwasiory mam
Ja wczoraj popływałam i pograłam w wodzie w siatkę, i dzisiaj ledwo rękami ruszam

Agatka pobiła swój rekord spania - od 20 do 4:30 Zjadła, a potem od 5:20 do 8. Teraz leży obok w leżaczku, cycka smoka, kopie nogami, macha rękami. Wcześniej chichotki do karuzeli były

Koło południa przyjaciółka przychodzi, pójdziemy spacerować do cienia gdzieś A na razie kawusia, płatki, potem prysznic bo się rozpływam...
Stary 2010-07-13, 09:53   #2184
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
a oto moj kawaler
ale kwaler a te oczka

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:

ja ci cos kropko powiem Danielek was poprostu owija wokół palca no poparz na niego toć to prawdziwy chłopak a nie jakis niemowlak i te oczeta mądre jemu nic nie jest on poprostu umiejetnie wami rzadzi
jak urosnie bedzie prezesem jakies firmy albo cós

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:

Kawaler suuper
no ja teraz plamie po tabsach ale gin powiedział ze jak sie intensywnie karmi piersia okres dostaje sie bardzo pozno ja sie od tych podpasek i wkładek nigdy w zyciu nie pozbede ani nad wode ani nigdzie wrrrrr

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

dziellna Mama juz ma swojego synusia przy cycku ciekawa jestem jak bedzie wygladał mały Siała

Gratulacje

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

: love:

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20635307]ależ on dorosło wygląda. i przy tym taki uroczy.

kochana, koniecznie musisz z tym zrobić porządek, bo im dalej, tym gorzej. Moja znajoma opowiadał mi o swoich znajomych, którzy nauczyli córkę usypiać bujając ją na rękach... teraz dziewczynka ma prawie 3 latka, i codziennie wieczorem mama z tatusiem biorą duzy koc, na którym kładą córeczkę, tata chwyta za dwa rogi koca, mama za dwa , robią coś w stylu hamaka i huśtają aż córeczka zaśnie, potem przenoszą ją do łóżeczka. nie wiem, jak można sobie tak dziecko zepsuć.
U nas jest tak, że karmie Tymka, potem podnoszę do odbicia i odkładam do łóżeczka lub wózka (jeśli wychodzimy z domu) , daje buziaka w czółko, szepczę kilka miłych słów, głaskam po rączkach, policzku i odchodzę, a on zasypia.
W nocy też tak samo... odkładam do łóżeczka, gaszę lampkę i wskakuję pod kołderkę spać. [/QUOTE]

jacie to przeciez chore
o to tak jak ja i ona sama zasypia ale w łozku no w dzien w łozeczku lub wózku moj to odrazu na rece albo kołysze wrrr tłumacze mu ze ona sama zasnie bo bujania nie jest nauczona

nie wiem jak wy ale ja przez ostatnie 3 ni nie dogaduje sie wcale z moim tż czuje sie jakbym była z innej planety i to co mówiła jest niezrozumiałe dla nikogo czuje sie jak jakies ufo ciagle sie z nim kłoce z reguły jeste osobą bezkonfliktowa a teraz umiem powiedziec pare słow ostrych i bolących szok normalnie jedza sie ze mnie zrobila

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:55   #2185
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

bydgos ty karmisz całkowicie piersia ??
uu i u was problemy kupkowe ? myslałam ze karmiace cycem dzieciaczki nie maja zaparc no az nie zostałby wprowdzone inne jedzonko niz mleko

Stary 2010-07-13, 09:56   #2186
cate_
Zadomowienie

jamaicaP gratuluję

GRATULUJĘ
Cytat:

Fryzurka świetna
A garniturek fajny ale nie wiem czy czasami za ciepło na niego nie będzie. Ja mam chrzest w piątek i ubieram małemu lniane spodnie i polo z krótkim rękawkiem.
Cytat:
Witajcie dziewczynki
Współczuję, moje dziecię też nie śpi w dzień ale woli leżeć niż być noszony na szczęście.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20634773]Daj maila, podeślę ci Język niemowląt, przeczytaj KONIECZNIE.[/QUOTE]
A mi też wyślesz ??

Kropko ja zostawiam Małego, ostatnie dwie niedziele byłam w Łebie a mały z babcią, raz nawet na noc został u babci no my byliśmy na weselu.

A my ostatnio nie mamy na nic czasu, lecę nadrabiać, mam chyba 20 stron ale dam radę

Do tego Mały ma już pierwszą kolizję za sobą, na szczęście nic nikomu się nie stało, tylko samochód do malowania

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 10:00   #2187
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

przyjedz do mnie moje chłopaki tak ci czadu daja ze bieganie to pestka ja juz wróciłam do swojej wagi i skacze przez okno do domu bo mi zabrali klucze (niechcacy szli zagrac w piłke) wiec musiałam fikac
troche mi piersi przeszkadzały ale dałam rade
ps. klucze dodatkowe wyrobiłam

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20640172]Siali
Więcej stanowczości. Będzie ryczał, trudno, ale nie może ci rozwalać całego życia, bo się zajedziesz.

U nas ostatnia przedwczoraj po południu była. Jakieś tylko 3 kleksiki były, plamki małe, od tamtego czasu...

Ja wczoraj popływałam i pograłam w wodzie w siatkę, i dzisiaj ledwo rękami ruszam

Agatka pobiła swój rekord spania - od 20 do 4:30 Zjadła, a potem od 5:20 do 8. Teraz leży obok w leżaczku, cycka smoka, kopie nogami, macha rękami. Wcześniej chichotki do karuzeli były
.[/QUOTE]
dla Agatki

szczesciara jestes Ja chce na Basen !!!!!!!!

Stary 2010-07-13, 10:09   #2188
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
jamaicaP gratuluję

GRATULUJĘ

Fryzurka świetna
A garniturek fajny ale nie wiem czy czasami za ciepło na niego nie będzie. Ja mam chrzest w piątek i ubieram małemu lniane spodnie i polo z krótkim rękawkiem.

Współczuję, moje dziecię też nie śpi w dzień ale woli leżeć niż być noszony na szczęście.

A mi też wyślesz ??

Kropko ja zostawiam Małego, ostatnie dwie niedziele byłam w Łebie a mały z babcią, raz nawet na noc został u babci no my byliśmy na weselu.

A my ostatnio nie mamy na nic czasu, lecę nadrabiać, mam chyba 20 stron ale dam radę

Do tego Mały ma już pierwszą kolizję za sobą, na szczęście nic nikomu się nie stało, tylko samochód do malowania
Daj maila

A ty z tymi samochodami to jazdy masz... Szczęście, że nic się nie stało!

Cytat:
przyjedz do mnie moje chłopaki tak ci czadu daja ze bieganie to pestka ja juz wróciłam do swojej wagi i skacze przez okno do domu bo mi zabrali klucze (niechcacy szli zagrac w piłke) wiec musiałam fikac
troche mi piersi przeszkadzały ale dałam rade
ps. klucze dodatkowe wyrobiłam

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

dla Agatki

szczesciara jestes Ja chce na Basen !!!!!!!!
Już to widzę - Edzia włazi, za nią cycki
Bierz koleżankę, dziecię i idźcie. Jak do wody wejdziesz, koleżanka przypilnuje.

Melduję, że poszła kuuuuuuuupa. KUPA. Kupsko. Kupemon. KUPSZTAL
Stary 2010-07-13, 10:22   #2189
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20641388]Daj maila

A ty z tymi samochodami to jazdy masz... Szczęście, że nic się nie stało!

Już to widzę - Edzia włazi, za nią cycki
Bierz koleżankę, dziecię i idźcie. Jak do wody wejdziesz, koleżanka przypilnuje.

Melduję, że poszła kuuuuuuuupa. KUPA. Kupsko. Kupemon. KUPSZTAL [/QUOTE]

huraaaaa dlaAgatki

z miła chceia ale co z tego ze kąpać sie nie moge bo po tych tabsach krwawie
nigdy nie sadziłam ze piersi moga być takim cięzarem

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-07-13 o 10:23
Stary 2010-07-13, 10:34   #2190
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
bydgos ty karmisz całkowicie piersia ??
uu i u was problemy kupkowe ? myslałam ze karmiace cycem dzieciaczki nie maja zaparc no az nie zostałby wprowdzone inne jedzonko niz mleko
Tak, tylko piersią. I to normalne, że kupy nie ma przez parę dni, ale my dajemy Małej żelazo i ono powoduje zatrzymanie stolca. Kupa była ładna - taka zupa krem, ale ciemna, bo żelazo zabarwia

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Dobrze, że wszystko ok i nic się Wam nie stało

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20641388]

Melduję, że poszła kuuuuuuuupa. KUPA. Kupsko. Kupemon. KUPSZTAL [/QUOTE]

Nocka była superowa, papu o 5, potem o 9. Spać poszła jak zwykle ok. 23.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości