Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 10:49   #4351
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

martynka81 Mpik82 dziekuje

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Martucha- Pewnie i tak, ale ja pol zycia mialam problem z taka-sobie-hemoglobina. Tylko jak bylam dawca i wzeralam buraczki to wtedy odnotowalam najwyzsze wyniki
Te bakterie to chyba nic zlego, choc juz wiem ze gin je powiaze z leukocytoza (ciagle mi rosna wyniki WBC) eh.

Najgorsze, ze diete teraz ciezko dostosowac- w tych upalach to ja jade na makaronie z jagodami. Zadnego miecha i gotowanych warzyw mi sie po prostu nie chce. Stac nad tym w kuchni i robic, o nie! chyba bym padla. Wole tabsa (o kurcze, w zyciu nie myslalam ze tak powiem )
No ale pewnie przez ta anemie mam takie niskie cisnienie tez, cos przynajmniej sie wyjasnilo.
hahaha ja tez anemia standardowo przed ciaza wiec sie nie dziwilam ze i w ciazy mam a tu taka niespodzianka dawno nie mialam takich wynikow dobrych (bez brania lekow) jak w ciazy.. nie wiem od czego to zalezy..

ale masz racje upaly nie sprzyjaja... ja mam ochote tylko piccccc i nic wiecej...
Stary 2010-07-14, 10:57   #4352
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

elenka nie gadaj ze do konca lipca maja byc takie temeratury??? boshe ja zdechne
j
nooo upały ponad 30 stopniowe jeszcze przez tydzień a później ok 26-29 stopni takze dla mnie to tez skwar

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:14   #4353
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ktore wy Pampersy kupujecie, bo ja juz widze dwa rodzaje to samo Hugissy tez jest kilka rodzai.
I ile kupic paczek tych 2-5 kg pieluszek?
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:16   #4354
elenka1
Rozeznanie

Martucha sesyja śliczna
Bordowa i Mpik co do butów ja tez mam 39/40 dobrze ze lato i klapeczki da sie ubrać bo zimą trzebaby w nowe kozaki inwestować i niewygodnie zakładac i zdejmowac, sama chyba bym nie załozyła... i nie zdjela

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-14, 11:17   #4355
cellaris
Rozeznanie

Malwinko super,że dzidziol się uaktywnił Moja maleńka też jakaś leniwa sie przez te upały zrobiła, a ona z tych co są w stanie macice na "lewą stronę wywalić". A słyszałam,że generalnie maleństwa ok 32tc sie rozleniwiają.

Ray no ja nie wiem, jakoś się kurcze do tego Raida nie mogę się przekonać. Mam wrażenie,że nawdycham sie tej chemii i małej zaszkodzę

Martucha dołączam sie do zachwytów nad sesyjką. Cudna

A ja pobiłam dzisiaj rekord, spałam całe 5 godzin, szkoda tylko,że od 5 rano do 10, ale zawsze to coś
Stary 2010-07-14, 11:23   #4356
gabisun
Zakorzenienie

Martucha super sesyjka cudowna pamiątka
Bordowa ale zazdroszczę tż pod ręką non stop w szpitalu mój będzie miał do szpitala 38km ...
Naked mi też się marzy poród tak koło 38 tygodnia

Dziewczyny a jak układacie rzeczy w komodzie? bo ja na razie mam rodzajami ubranek to znaczy śpiochy na jednej kupce, pajace na innej itp. a zastanawiam się czy na pierwsze trudne dni, kiedy będziemy musiały się wczuć w nową sytuacje nie porobić sobie takich kompletów od razu do ubrania

łącze się w bólu z ciężarówkami łykającymi różowe tablety ja całą ciąże miałam piękną hemoglobinę a teraz poleciało wszystko...no i bakteryjki się zadomowiły, ale mam nadzieję, że Monural wytępił dziadostwo okaże się w przyszłym tygodniu

A już wiem czemu żelazo w tym okresie leci w dół, w suwaczku mam opis, że teraz dzidek je sobie podbiera

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ktore wy Pampersy kupujecie, bo ja juz widze dwa rodzaje to samo Hugissy tez jest kilka rodzai.
I ile kupic paczek tych 2-5 kg pieluszek?
Ja kupiłam te pierwsze. Drugie mają jakiś pasek aloesowy i niektóre mamusie piszą że zapach jest nie do zniesienia jak się zmiesza z...no wiecie na razie mam jedną paczkę 1 pampersa i jedną paczkę 1 pileuch ze schleckera i jedną jumbo pakę 2 pampersa. Jak będzie trzeba więcej jedynek ( a pewnie tak) to mężyk dokupi, zobaczymy moze akurat te ze schleckera się sprawdzą w sumie tak na oko i w dotyku to nie różnią się od pampersa, no tylko obrazki mają inne

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-07-14 o 11:20
gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:23   #4357
Ray
Zakorzenienie

dziwczyny te co nad morzem byly mozecie polecic jakis nocleg i jakie ceny??
nie wiem sama tak goraco jest ze moze bysmy wyskoczyli na weekend nad morze echhh

cellaris no jak uwazasz ale to ile bys sie musiala tej chemi nawdychac??? chyba wiecej wdycham lakieru do wlosow jak psiukam i chemii do sprzatania niz tego ale jak uwazasz

martucha sesja na prawde super!
Stary 2010-07-14, 11:30   #4358
bordowa
Wtajemniczenie

gabisun Czy tak non stop to nie wiem, bo może akurat w tych dniach mieć dyżury, ale nawet jeśli będzie w pracy to pomiędzy wyjazdami będzie u mnie Cały czas się tylko boję, że będzie miał dyżur jak będę rodzić i że nikt go nie zmieni i będę rodzić sama
Stary 2010-07-14, 11:33   #4359
Ray
Zakorzenienie

bordowa dasz rade i sama moj tz byl w delegacji i rodzilam sama i bylo ok

a moje dziecie od wczoaj jakies akrobacje wyczynia brzuch mi lata na wszystkie strony, wieczorem to juz bylam zla bo chcialam jakos polezec zmeczona upalem a tu odbijanie od materaca wrrrr

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-14 o 11:35
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:34   #4360
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

wrzucam obiecane fotki (sesja z przed tygodnia) teraz mam juz 103 w pasie i 65 kg (czyli 12 na plus) 36 tydzien i jeden dzien jutrooo wizyta u lekarza ciekawe jak tam na dole.. czy pozamykane czy cos sie zaczyna rozkrecac...
Przepiękna sesja nie wyglądasz na końcóweczkę ciaży a ten kolor włosów
Stary 2010-07-14, 11:36   #4361
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
dziwczyny te co nad morzem byly mozecie polecic jakis nocleg i jakie ceny??
nie wiem sama tak goraco jest ze moze bysmy wyskoczyli na weekend nad morze echhh
ja byłam w Pustkowie, ale mieszkaliśmy w przyczepie Naszej, którą właśnie zabieraliśmy, bo stała tam juz pare lat.. więc nie pomogę
Stary 2010-07-14, 11:37   #4362
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
nio właśnie tak widziałam
ale dość ladna pościel jest ta- http://allegro.pl/item1149207415_6cz...rca_matex.html
za 6 cz 108zl wiec tez nie tak tanio
a w hurtowaniach i tak zawsze drozej jest bo sama widziałam..
wiec dalej sie zastanawiam
No ja jak szukałam na allegro to firmy pościelowe jak np. nino, ferreti, czy gluck niestety właśnie kosztują koło 200zł więc wolę kupić w hurtowni gdzie na miejscu obejrzę dotknę niż zamawiać przez neta gdzie z przesyłką wyjdzie mi to samo.

Cytat:
wrzucam obiecane fotki (sesja z przed tygodnia) teraz mam juz 103 w pasie i 65 kg (czyli 12 na plus) 36 tydzien i jeden dzien jutrooo wizyta u lekarza ciekawe jak tam na dole.. czy pozamykane czy cos sie zaczyna rozkrecac...
Marta sesja świetna, bardzo mi sie podoba szczególnie dwa ostatnie zdjęcia. Rewelacyjny pomysł i wykonanie.
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:47   #4363
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Wanilia i jak teraz ruchy? jak nadal masz jakieś wątpliwości to jedź na IP

Tak piszecie o tych malinach, to chyba sobie zakupię herbatkę i po 35 tygodniu będę popijać na lipcówkach pisały dziewczyny, że pomogła trzeba pić dwa razy dziennie, tylko smak ponoć nie za ciekawy
nie wiem o co chodzi ja nic nie pisalam o ruchach ale niewazne.....

A o co chodzi z ta herbatka malinowa? po co sie ja pije?
Stary 2010-07-14, 11:53   #4364
Astorianka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale chyba i tak tego nikt nie zauważył. Zresztą dużo nas tu...

Jestem dalej na "zeslaniu", w domu remont się kończy, więc wkrótce wracam do domu. Zrobiłam zakupy dla bejbicy - troszkę ciuszków w smyku, c&A, H&M,1-10-15. Wszędzie te wyprzedaże
A teraz jeszcze w sklepie ENDO jest promocja, wyprzedaż i darmowa przesyłka. Normalnie oszaleć idzie.

Brzusio rośnie, waga stoi, a przez te upały zaczyna powolutku spadać. Ale jak tu jeść jak z nieba leje się żar?
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 11:54   #4365
elenka1
Rozeznanie

Cytat:

herbatkę z liści malin na lżejszy poród, mniej bolesne skurcze..
http://allegro.pl/item1137565744_lat...lin_300gr.html

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-14, 12:02   #4366
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Wczoraj rozmawialam z polozna ze szpitala w ktorym bede rodzic. Mowila aby kupowac pieluszki roznych firm, bo same nie wiemy co naszego bobasa uczuli a co nie. Ona mowi ze nawet po Pampresach sa czesto krostki na pupie, a wtedy nie wolno takich pieluszek uzywac, wiec nie ma sensu kupowac dwoch paczek tych samych firm. Mowila ze spokojnie mozna kupowac tansze pieluszki, tylko patrzec jak sa wykonane, bo czesto sa bardzo sztuczne- takie plastikowe to sie nie nadaja.
Ja kupie na pocztake dwie paczki- jedna pampersa a druga Huggies http://huggies.☠☠☠☠☠☠.pl/product/502..._27_szt_.xhtml albo http://znam.to/recenzje/9438/HUGGIES...KI-(2---5-kg)- Ktore huggisa sa lepsze?

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-14 o 12:11
Stary 2010-07-14, 12:10   #4367
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień doberek
Znowu z postami śmigacie, nie nadążam z nadrabianiem Przez to jeszcze w piżamie siedzę

Klarissa, ja znalazłam starą srebrną obrączkę mojego męża z czasów narzeczeństwa i ją noszę zamiast mojej złote - przynajmniej nie czuję się tak głupio bez obrączki

Weronisiu, cieszę się, że z Pascalkiem wszystko dobrze I jaki piękny chłopak z niego

Ycnan, może pochwalisz się włoskami nowymi? a przy okazji brzuszkiem...

Szczesliwa, cieszę sie, ze z małą wszystko ok

Szokoladko, wierzę, ze ci się przykro zrobiło, ja tez pewnie płakałabym kilka dni. Kochana, ja tam ufam, że on tak palnął bez zastanowienia. Najważniejsze są czyny, a wy jesteście razem i wyglądacie na szczęśliwych. Ale za takie teksty to powinien normalnie

Angelikaw, to życzę twojemu mężowi, zeby szybko wszystko się wyjaśniło i do pracy żeby już śmigał. A z tym wózkiem to porażka - jak można błędne informacje w sklepie podawać

Malwina, dobrze, ze dzidek się odezwał, bo sama zaczęłam się martwić

Mszu, jak tam laba? Ja wierzę, że ciężko ci było pożegnac się z ludź mi z pracy, bo jak musiałam moje dzieciaki zostawić, to serce mi pękało i dzwoniłam do pedagog szkolnej, jak tam sobie radzą Ale wytłumaczyłam sobie, że teraz jest mój czas, mojego małego i "karierę" jeszcze sobie zrobię, a te chwile są niepowtarzalne i trzeba się nimi nacieszyć

Bordowa, ja tak sobie myślę, ze on pewnie był tak padnięty po tylu godzinach dyżuru, ze nie miał siły na nic - na gadanie, przytulanie, tylko na bezmyślne siedzenie przed tv. Swoja drogą to skandal, ze ludzie muszą pracować tyle godzin! Przecież on ratuje życie innych, a gdyby ze zmeczenia błąd popełnił? Straszne

Mpik, daj znać, jak już wózeczek się pojawi No i prosimy o zdjecia pokoju małej

Martucha, sesja wspaniała Wyglądacie cudownie! My będziemy mieć w plenerze, ciekawe, jak wyjdzie

Astorianko, dobrze, ze się odezwałaś, bo już o tobie myślałam ostatnio Pochwal się zakupami!

My złożyliśmy łóżeczko, ale co się napsioczyliśmy to nasze. Przysłali nam złą instrukcję i nie wiedzieliśmy, po co są takie jedne śrubki, ale w koncu metodą prób i błędów się udało. Wklejam zdjecia łóżeczka i komody Tymka w naszej sypialni (chodzę tam ciagle i oglądam, nie mogę się powstrzymać ). Trochę na zdjeciach to pusto wygląda, ale jakoś na żywo dużo lepiej

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:14   #4368
elenka1
Rozeznanie

dziewczyny podobno nie kazda chudnie po porodzie karmiac piersią, niektórym nie schodzi nic.. a wrecz niektóre kobietki tyją, od czego to zależy czy to uwarunkowane genetycznie czy co????

OLA 6.10.2010
Stary 2010-07-14, 12:17   #4369
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
w nocy sie bardzo poce nie wiem moze przeziebiona jestem???
po prostu kark dekold mam mokry ze musze 3 razy sie przebierac
Ja tej nocy myslałam,że się wykończę.Wszystko mokre,włosy,plecy,poduszk i...Do tego jeszcze jakaś dusznośc mnie złapała,nie mogłam złapać oddechu,a mała zaczeła wierzgać...Straszne to było...

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Organy mojego Pascalka, jak i jego wymiary są prawidłowe
Super
Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
co do koszul, kupiłam sobie dzisiaj w ciucholandzie dwie koszule do szpitalaZa obydwie dąłam 6 zł
Eeee to niezły deal zrobiłaś.Może ja też sie wybiore,tylko niech się chorobcia chłodniej zrobi....

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A przy okazji też byłam u fryzjera i ścięłam moje długaśne włosiny na króciutko
No to już się tu prosze pochwalić!!

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

W piątek spotykam się z położną,
Kurcze muszę i ja się ze swoją skontaktować....

Cytat:

a ja wkleje o takie foto
urocze

Cytat:
wrzucam obiecane fotki (sesja z przed tygodnia)
Super sesja.Jeju nie mogę uwerzyć,że ty już na wylocie,jeszcze momencik i będziesz już po....

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:25   #4370
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

To miało być do Malwiny jakoś zawsze mi się te dwa nicki mylą psieplasam

Pomi śliczny kącik, fajny pomysł z koszyczkami widzę termoopakowanie zakupione ja bym troszke tylko się bała z tą półką nad maluszkiem, ale to ja mam takie lęki a gdzie kupiłaś ten koszyczek?

Stary 2010-07-14, 12:27   #4371
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Pomidorka - gdzie kupilas ten przewijak. Wlasnie szukam takiego w kolorze ecri, bo wszytskie w sklepach to niebieskie, zolte, rozowe...a to zupelnie nie moje kolorki...?
Ten koszyczek tez dobry pomysl bardzo ladny masz ten kacik

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-07-14 o 12:30
Stary 2010-07-14, 12:28   #4372
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny podobno nie kazda chudnie po porodzie karmiac piersią, niektórym nie schodzi nic.. a wrecz niektóre kobietki tyją, od czego to zależy czy to uwarunkowane genetycznie czy co????
w sumie nie schudną to chyba ciężko, bo przy takiej dietce ( dla kobiet karmiących) to chyba niemozliwe i jeszcze wszystko jest "wyciągane" na produkcje mleczka. Mi cieżko sobie wyobrazić, że jedząc ryż z gotowanym kurczakiem, gdzie większość składników "pochłania produkcja" można jeszcze przytyć

Stary 2010-07-14, 12:36   #4373
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co opowiadały mi koleżanki już mamuśki, to zależy w dużej mierze od ciebie Tzn. niektóre dziewczyny nastawiły się, ze schudną podczas karmienia i nie uważały co jedzą w ogóle - dużo słodyczy itd. A potem zdziwienie, ze waga nie leci. Jak trzymasz dietę dla mam karmiących, ruszasz się i nie zasiedzisz w domu na tyłku, to waga nie powinna narastać, tylko szybko spadać.

Cytat:
Pomi śliczny kącik, fajny pomysł z koszyczkami widzę termoopakowanie zakupione ja bym troszke tylko się bała z tą półką nad maluszkiem, ale to ja mam takie lęki a gdzie kupiłaś ten koszyczek?

Pewnie jakbym zdjęcie zobaczyła, to też bym się bała tej półki Ale my mamy mieszkanie szczytowe, ta półka zawieszona jest na ścianie betonowej i od dwóch prawie lat dźwigała koło 10kg książek i nie drgnęła nawet na centymetr - więc z tymi trzema pudełkami i kwiatkiem myślę że da radę
Koszyczek kupiłam w Jysku, była promocja. Za ten koszyk dałam 15 zł, a jeszcze kupiłam dwa mniejsze do szuflad na skarpetki i czapeczki młodego, zeby mi się nie walały po całej szufladzie

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Pomidorka - gdzie kupilas ten przewijak. Wlasnie szukam takiego w kolorze ecri, bo wszytskie w sklepach to niebieskie, zolte, rozowe...a to zupelnie nie moje kolorki...?
Ten koszyczek tez dobry pomysl bardzo ladny masz ten kacik
Przewijak kupiłam w hurtowni w Bydgoszczy, także linku nie podam Ale z tego co widziałam, to na all można znaleźć takie beżowe przewijaki. Np. tutaj http://allegro.pl/item1129993310_491...czko_dino.html

28.09.2014

Edytowane przez Pomidora
Czas edycji: 2010-07-14 o 12:38
Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:38   #4374
forssiczka
Rozeznanie

cześć Mamuśki, podczytuję Was od czasu do czasu, a teraz się witam
rozpakowanie mam wyznaczone na 13.X, więc jak wczoraj zaczęłam narzekac na to, że brzuchol coraz bardziej ciąży, małż mój orzekł, że już blizej niz dalej, więc nie ma się nad czym rozwodzić
forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:40   #4375
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
OD WCZORAJ DZIDEK NIE KOPIE MAM SIĘ MARTWIĆ ??
Wiem, że już sprawa się wyjaśniła, ale chciałam napisać, że jak jestem bardzo aktywna, zalatana itd. to moja mała też wtedy "siedzi cicho" i prawie się nie rusza. Jeśli masz teraz dużo spraw to może tak być, że dziecko postanowiło ci nie przeszkadzać Poza tym są upały i dzieciom też się nie chce tak figlować

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dziewczyny polećcie jakąś farbę do włosów, która utrzymuje się dłużej niż 3 tyg... chodzi o kolorek fajny, teraz mam mroźną czekoladę Castinga
Ja od lat używam farb z Pallete. Polecam, z tym, że to trwałe farby i jak raz zrobisz ciemny kolor to się go nie pozbędziesz . Ja od kilku lat robię ciemny brąz, więc mnie akurat wszystko jedno bo jestem prawie czarna, ale dla mnie te farby są najlepsze jeśli idzie o trwałość Na drugi dzień po farbowaniu jak myję głowę to mogę już spokojnie wycierać włosy białym ręcznikiem. A ostatnio byłam u fryzjerki i nie wiem co mi dała za farbę, ale już od tygodnia puszczam kolor do wanny... po każdym myciu muszę szorować wannę żeby się nie odbarwiła a wczoraj kupiłam czarny ręcznik bo mi plamy zostają na moich niebieskich

Cytat:
położylam sie napilam zjadlam cytryne puscilam kolysanki i poczulam delikatnie ale malo chodz zawsze malo ale czulam ale chyba jest dobrze,jestem zalatana tym slubem moze dlatego nie czulam ale WYSTRASZYLAM SIE ;(
Nie bój się kochana. W razie czego zawsze można podejść na jakiekolwiek usg na IP.

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
dra Jak tu się nie przejmować, czekałam na niego 4 dni i tak pisał i dzwonił, że tęskni Teraz widzę jak tęsknił ... Za żarciem, łóżkiem i telewizorem ...
Cytat:
Jak ja mam być dla niego na dalszym planie to niech sobie sam zamieszka! Już mu to z resztą kiedyś powiedziałam. Teraz mi się przykro zrobiło bo on nigdy się tak nie zachowywał, zawsze się przytulił i potrafił tak leżeć ze mną godzinami a dziś mi tu nagle taki numer odwala Mówię że mi smutno tak samej, że mi się nudzi, żeby ze mną porozmawiał a on i tak nie reaguje

Przepraszam dziewczyny, że Wam głowę takimi rzeczami zawracam, ale wkurzył mnie jak nie wiem co
Bordowa mój też tak czasem ma. Nawet mi przykro bo on np. nie odzywa się do mnie wcale, albo siedzi z laptopem a potem mi mówi, że mogłam do niego przyjść... No mogłam, tylko po co? Żeby patrzeć jak on sobie klika? I też "nie przytulaj się bo gorąco" itd. A nieraz sobie nagle w nocy o mnie przypomni i wtedy jestem piękna, seksowana i w ogóle... Szkoda tylko, że jestem też wtedy zmęczona i śpiąca czego on nie zawsze raczy zauważyć... Chociaż po wczorajszym kiepskim wieczorze dzisiaj zaprosił mnie do kina no to może coś jeszcze z niego będzie

Cytat:
Prześliczne te zdjęcia A ty wyglądasz bosko. Normalnie przyznaję, że ci po prostu zazdroszczę. Ja nie mogę się tż-ta doprosić o jakiekolwiek zdjęcie a jak zaproponowałam sesję we dwoje to mnie wyśmiał, że "po co nam to"... I ostatnio zastanawiam się czy nie zrobić sobie takiej sesji sama... bo jednak drugi raz z tym dzieckiem w ciąży nie będę a to taka śliczna pamiątka.

Cytat:
Cały czas się tylko boję, że będzie miał dyżur jak będę rodzić i że nikt go nie zmieni i będę rodzić sama
Ty się boisz, że będziesz sama, a ja z kolei o tym marzę. Mój tż się uparł aby być przy porodzie bo "to też jego dziecko i on ma do tego prawo" a ja powiem szczerze, że nie bardzo go chcę widzieć w takiej sytuacji. To znaczy mam niemiłe wrażenie, że jego obecność tylko mnie będzie denerwować. To trochę przykre, ale mój mąż niestety nie umie pocieszać w cierpieniu, zawsze powie nie to, co chciałabym usłyszeć i najbardziej to chciałabym rodzić sama - z położną.

Jest dobrym i kochanym facetem, ale poziom wczuwania się w sytuację innych ludzi u niego jest w okolicach zera... nawet jak chce to nie umie wykazać się empatią, poza tym tż jest niecierpliwy, szybko traci zainteresowanie tym co się dzieje i spodziewam się, że np. po 2h porodu on będzie wyraźnie znudzony, czego z kolei nie da się nie zauważyć i raczej swoją obecnością tylko mnie będzie wkurzał

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Klarissa, ja znalazłam starą srebrną obrączkę mojego męża z czasów narzeczeństwa i ją noszę zamiast mojej złote - przynajmniej nie czuję się tak głupio bez obrączki
No ja się poratowałam jakimś starym pierścionkiem

Cytat:
My złożyliśmy łóżeczko, ale co się napsioczyliśmy to nasze. Przysłali nam złą instrukcję i nie wiedzieliśmy, po co są takie jedne śrubki, ale w koncu metodą prób i błędów się udało. Wklejam zdjecia łóżeczka i komody Tymka w naszej sypialni (chodzę tam ciagle i oglądam, nie mogę się powstrzymać ). Trochę na zdjeciach to pusto wygląda, ale jakoś na żywo dużo lepiej
Spokojnie, spokojnie, jeszcze się zapełni ja jak patrze ile rzeczy jeszcze nie mam, a ile miejsca zajmują mi te, które już mam to się zastanawiam jak w moim mieszkanku zmieści się nowa lokatorka

Cytat:
Ja wiem jedno - jedyny sposób na to, żeby chudnąć to mało i dietetycznie jeść, a jedyna metoda na to, aby ciału wracała jędrność to ćwiczenia. Już kiedyś odchudzałam się i udało mi się pozbyć 15 kg - ale to ciężka praca. Nawet nie próbuję się oszukiwać, że samo karmienie piersią czy codzienna opieka nad maleństwem załatwi sprawę i będę wyglądać jakbym nigdy w ciąży nie była. Do odzyskania figury potrzebna będzie po raz kolejny ciężka praca

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-07-14 o 12:43
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:44   #4376
dash
Raczkowanie

martucha super zdjęcia!!!
pomidora ale super, że masz już łóżeczko i wszystko tak przygotowane. My dopiero remontujemy i pewnie trochę minie zanim pojawi się u nas łóżeczko. Ja tak chodziłam i co chwilę na wózek patrzyłam
ycnan jak możesz to dodaj zdjęcie bo jestem strasznie ciekawa Twoich włosków

Dziewczyny piszecie, że przez upały nie chce Wam się jeść a ja jem jak najęta. Przed chwilą wciągnęłam leczo i mam już ochotę na mleko z płatkami i sneakersa, który jest w lodówce często mi się chce słodkiego, czytałam, że lepiej unikać, ale co zrobić jak włącza się ślinotok? hihii Upały są straszne i już wiem dlaczego znajome współczuły mi wysokiej ciąży w lecie... ale co tam, przeżyjemy Co do Tż-tów to niestety, ale stwierdzam, że oni są z innej planety. Ich bezmyślne teksty są już powszechnie znane i niestety chyba nic nie da się z tym zrobić. Nawet najukochańszemu Tż-owi czasami coś walnie i głupoty gada... Jak mój mówi coś głupiego to mu mówię, że wszystko powiem małej jakiego ma mądrego tatusia hehe.
Zbieram się do porządkowania szafy, muszę pozbyć się niektórych ciuchów bo leżą tylko a i tak nie będę w nich chodzić. Do później
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 12:48   #4377
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Zrobiłam zakupy dla bejbicy - troszkę ciuszków w smyku, c&A, H&M,1-10-15. Wszędzie te wyprzedaże
A teraz jeszcze w sklepie ENDO jest promocja, wyprzedaż i darmowa przesyłka. Normalnie oszaleć idzie.

Brzusio rośnie, waga stoi, a przez te upały zaczyna powolutku spadać. Ale jak tu jeść jak z nieba leje się żar?
oj ja też się muszę wybrać na zakupki ale to przy gorszej pogodzie u mnie waga tez stoi w miejscu mimo, że jem normalnie..

Cytat:
uroczy kącik taki.. ciepły ja też się rozkochałam w koszykach wiklinowych, ostatnio w tesco były cudne, ale wykupiłam 2 ostatnie

Cytat:
kochana nie strasz nie znam osobiście takiego przypadku, wręcz zdecydowana większość koleżanek jest dziś chudsza niż przed zajściem w ciążę i tego się trzymam
Stary 2010-07-14, 12:48   #4378
abz
Zakorzenienie

Cytat:
bo KOSCIELNEGO z nim nie wezme bo jest rozwiedziony
A chciałabyś kościelny? Od dłuzszego czasu rozmawiamy z koleżanka na temat faceta rozwodnika i ja do tej pory nie wiem czy umiałabym takiego przyjąć, swiadomie zrezygnować z kościoła, bo wiadomo, do spowiedzi, komunii nie można pójść. Koleżanka ma właśnie taki przypadek, a że my wierzące to bardzo trudno jej podjąć decyzję a mi coś jej doradzić, bo z jednej strony liczy sie miłość a z drugiej sumienie.....No i jeszcze dochodzi gadanie i złość rodziny....Ale co tam. Grunt, ze u Ciebie dobrze

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też tak szybko się meczycie??? Ledwo umyłam łaziekę, wywiesiłam pranie i już padam na klatę Zero kondycji, czuję się jakbym miała z 80 lat
Ja zawsze miałam bardzo słabą kondycję a teraz to już zupełnie, jak idziemy gdzieś z mężem to nie mogę go dognic i idę i sapię.
Ale dochodzi do tego ten wstrętny ból krocza z lewej strony, który zaczyna mnie już niepokoić....

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Nikuś Już wklejałam ten termometr, ale może ci się nie spodobał, czy go minęłaś.
Też o takim myśle, widziałam go ostatnio u koleżanki

Cytat:
Dziewczyny, musiałam zdjąć dziś rano obrączkę
Ja też od paru dni zdejmuję obrączke, bo mam nabrzmiałe palce, ale latem tak to już jest.
No i gratuluję mężowi pracy! Wierzę, ze odetchnęliście z ulgą

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
i zapytałam go co lubi razem ze mną robić ( pomijam oczywiście sex, bo tu zadowolony nad miarę )
Noi... nie potrafił powiedzieć. Byłam strasznie rozczarowana.
Uuuuu, no co to za odpowiedź, moze też mu coś hormony nie teges?

Cytat:
Abz co do baldachimu są bardzo różne opinie, wiadomo że to gadżet tylko na początek bo potem jak maluch jest większy to się ściąga
Sięganie i ściaganie baldachimu to na pewno super atrakcja

Cytat:
pokaze wam jakie sobie buty zamówiłam
Fajne, wydają sie stabilne, ale nie mnie to oceniać, bo ja jestem żyrafa i nie chodzę na obcasach

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a co do malin to chyba jeszcze za wcześnie na ich pałaszownia, prawda??
Ja nie wierzę w te działania malin czy czosnku, dlatego właśnie sobie kupiłam koszyczek malin

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
i jeszcze mam dylemat jaką pościel kupic, bo ta co kupiła Majka.. to raczej nie ma pochlebnej opini, napisałam do kilku osób i drugi raz by jej nie kupili i raczej załują..chodzi o tą-
http://allegro.pl/item1076862320_11_...y_gratisy.html

ktoś brał od użytkownika MATEX?
Bałabym się kupić bez pomacania. Tym bardziej, ze cena jest bardzo niska jak na taki komplet.
Ja póki co myślę o pościeli nino lub Feretti

Cytat:
wrzucam obiecane fotki
super, ja też chcę taką sesje

aaneczka tez muszę napisać, że niepotrzebnie się przejmujesz, ze zostawiłaś Synka. Przecież zostawiłas go pod opieką. I jeszcze nie raz mu sie zdarzy coś takiego, to sa sekundy, czasami nie zdążysz zareagować.

Jak wspominałam, w poniedziałek byliśmy oglądać wózki. I teraz oprócz Atlantica naszym faworytem jest Q12 (któraś z was niedawno o nim pisała), jest większy, gondola troche dłuższa no i szersza, cenowo podobny i teraz mamy dylemat Podobno to polski producent, ale używanych nie widziałam, nie wiem czy długo są w sprzedaży, ale nam podpasował ze wzgledu na wielkość i wysokość.

Na poniedziałek umówiłam sie na usg 3d i znowu będę marudzić lekarzowi o tym bólu krocza, bo to jest coś naprawdę dziwnego i boli przy każdym kroku. Próbowałam chodzić wolno, szybko, małymi krokami, dużymi, szeroko jak kaczka, ale nic nie pomaga. Dobrze, ze jak siedzę to nic nie boli.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:10   #4379
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

cześc dziewuszki

Mąż sprezentował mi dzis kojec bardzo on mi sie podobał ale troszke kaski było mi szkoda bo są tańsze. Jeszce tylko materac mi został i mam dylemat jaki kupić. Wprawdzie mam tą kołyskę na te pierwsze 3 miesiące i a kojec będzie później ale nie wiem jaki mam do niego materac kupic. HELP czy gryke, czy pianke

a ono i on
http://allegro.pl/item1141720734_mam...oskitiera.html

I jeszcze chce dziś te śpioszki zamówić
http://allegro.pl/item1104111856_spi...nane_r_56.html

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-07-14 o 13:12
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-14, 13:24   #4380
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Mpik, daj znać, jak już wózeczek się pojawi No i prosimy o zdjecia pokoju małej
Twoj pokoik super podobnie jak u mnie komoda tez z ikei, tylko moja ta tansza tez musze sobie takie koszyczki sprawic tylko chcialabym coz z rózowym

Uwaga!!!właśnie kurier przyniosl mi wózek!!! ale sie napocilam aby go złozycale zlozylam tylkko z gondolką, bo na reszte nie mam siły, poczekam az mezus wroci z pracki)))Potem tez zrobie wiecej zdjęć
i pokoik Milenki, jeszcze nie dokonczony, trzeba kwiatka 9lampa) do sciny przykrecic i nakleiki przkleic do sciany, ale nie wszystkie))
w poniedzialek zamawialam u producenta a dzis juz jest
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości