|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
martynka81 Mpik82 dziekuje
![]() Cytat:
przed ciaza wiec sie nie dziwilam ze i w ciazy mam a tu taka niespodzianka dawno nie mialam takich wynikow dobrych (bez brania lekow) jak w ciazy.. nie wiem od czego to zalezy..ale masz racje upaly nie sprzyjaja... ja mam ochote tylko piccccc i nic wiecej...
|
|
|
#4352 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
nooo upały ponad 30 stopniowe jeszcze przez tydzień a później ok 26-29 stopni takze dla mnie to tez skwar
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktore wy Pampersy kupujecie, bo ja juz widze dwa rodzaje to samo Hugissy tez jest kilka rodzai.
I ile kupic paczek tych 2-5 kg pieluszek?
|
#4354 |
|
Rozeznanie
|
Martucha sesyja śliczna
![]() Bordowa i Mpik co do butów ja tez mam 39/40 dobrze ze lato i klapeczki da sie ubrać bo zimą trzebaby w nowe kozaki inwestować i niewygodnie zakładac i zdejmowac, sama chyba bym nie załozyła... i nie zdjela
|
#4355 |
|
Rozeznanie
|
Malwinko super,że dzidziol się uaktywnił
Moja maleńka też jakaś leniwa sie przez te upały zrobiła, a ona z tych co są w stanie macice na "lewą stronę wywalić". A słyszałam,że generalnie maleństwa ok 32tc sie rozleniwiają.Ray no ja nie wiem, jakoś się kurcze do tego Raida nie mogę się przekonać. Mam wrażenie,że nawdycham sie tej chemii i małej zaszkodzę ![]() Martucha dołączam sie do zachwytów nad sesyjką. Cudna A ja pobiłam dzisiaj rekord, spałam całe 5 godzin, szkoda tylko,że od 5 rano do 10, ale zawsze to coś
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Martucha super sesyjka
Bordowa ale zazdroszczę tż pod ręką non stop w szpitalu mój będzie miał do szpitala 38km ...Naked mi też się marzy poród tak koło 38 tygodnia ![]() Dziewczyny a jak układacie rzeczy w komodzie? bo ja na razie mam rodzajami ubranek to znaczy śpiochy na jednej kupce, pajace na innej itp. a zastanawiam się czy na pierwsze trudne dni, kiedy będziemy musiały się wczuć w nową sytuacje nie porobić sobie takich kompletów od razu do ubrania ![]() łącze się w bólu z ciężarówkami łykającymi różowe tablety ja całą ciąże miałam piękną hemoglobinę a teraz poleciało wszystko...no i bakteryjki się zadomowiły, ale mam nadzieję, że Monural wytępił dziadostwo okaże się w przyszłym tygodniu ![]() A już wiem czemu żelazo w tym okresie leci w dół, w suwaczku mam opis, że teraz dzidek je sobie podbiera ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
w sumie tak na oko i w dotyku to nie różnią się od pampersa, no tylko obrazki mają inne Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-07-14 o 11:20 |
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
dziwczyny te co nad morzem byly mozecie polecic jakis nocleg i jakie ceny??
nie wiem sama tak goraco jest ze moze bysmy wyskoczyli na weekend nad morze echhh cellaris no jak uwazasz ale to ile bys sie musiala tej chemi nawdychac??? chyba wiecej wdycham lakieru do wlosow jak psiukam i chemii do sprzatania niz tego ale jak uwazasz ![]() martucha sesja na prawde super!
|
#4358 |
|
Wtajemniczenie
|
gabisun Czy tak non stop to nie wiem, bo może akurat w tych dniach mieć dyżury, ale nawet jeśli będzie w pracy to pomiędzy wyjazdami będzie u mnie
Cały czas się tylko boję, że będzie miał dyżur jak będę rodzić i że nikt go nie zmieni i będę rodzić sama
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa dasz rade i sama
moj tz byl w delegacji i rodzilam sama i bylo ok ![]() a moje dziecie od wczoaj jakies akrobacje wyczynia brzuch mi lata na wszystkie strony, wieczorem to juz bylam zla bo chcialam jakos polezec zmeczona upalem a tu odbijanie od materaca wrrrr
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-07-14 o 11:35 |
|
|
|
#4360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wyglądasz na końcóweczkę ciaży a ten kolor włosów |
|
|
|
|
#4361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, którą właśnie zabieraliśmy, bo stała tam juz pare lat.. więc nie pomogę
|
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marta sesja świetna, bardzo mi sie podoba szczególnie dwa ostatnie zdjęcia. Rewelacyjny pomysł i wykonanie.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nic nie pisalam o ruchach ale niewazne.....A o co chodzi z ta herbatka malinowa? po co sie ja pije?
|
|
#4364 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale chyba i tak tego nikt nie zauważył. Zresztą dużo nas tu...
Jestem dalej na "zeslaniu", w domu remont się kończy, więc wkrótce wracam do domu. Zrobiłam zakupy dla bejbicy - troszkę ciuszków w smyku, c&A, H&M,1-10-15. Wszędzie te wyprzedaże ![]() A teraz jeszcze w sklepie ENDO jest promocja, wyprzedaż i darmowa przesyłka. Normalnie oszaleć idzie. Brzusio rośnie, waga stoi, a przez te upały zaczyna powolutku spadać. Ale jak tu jeść jak z nieba leje się żar? |
|
|
|
#4365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1137565744_lat...lin_300gr.html
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj rozmawialam z polozna ze szpitala w ktorym bede rodzic. Mowila aby kupowac pieluszki roznych firm, bo same nie wiemy co naszego bobasa uczuli a co nie. Ona mowi ze nawet po Pampresach sa czesto krostki na pupie, a wtedy nie wolno takich pieluszek uzywac, wiec nie ma sensu kupowac dwoch paczek tych samych firm. Mowila ze spokojnie mozna kupowac tansze pieluszki, tylko patrzec jak sa wykonane, bo czesto sa bardzo sztuczne- takie plastikowe to sie nie nadaja.
Ja kupie na pocztake dwie paczki- jedna pampersa a druga Huggies http://huggies.☠☠☠☠☠☠.pl/product/502..._27_szt_.xhtml albo http://znam.to/recenzje/9438/HUGGIES...KI-(2---5-kg)- Ktore huggisa sa lepsze?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-14 o 12:11 |
|
|
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Znowu z postami śmigacie, nie nadążam z nadrabianiem Przez to jeszcze w piżamie siedzę Klarissa, ja znalazłam starą srebrną obrączkę mojego męża z czasów narzeczeństwa i ją noszę zamiast mojej złote - przynajmniej nie czuję się tak głupio bez obrączki ![]() Weronisiu, cieszę się, że z Pascalkiem wszystko dobrze ![]() Ycnan, może pochwalisz się włoskami nowymi? a przy okazji brzuszkiem... ![]() Szczesliwa, cieszę sie, ze z małą wszystko ok Szokoladko, wierzę, ze ci się przykro zrobiło, ja tez pewnie płakałabym kilka dni. Kochana, ja tam ufam, że on tak palnął bez zastanowienia. Najważniejsze są czyny, a wy jesteście razem i wyglądacie na szczęśliwych. Ale za takie teksty to powinien normalnie ![]() Angelikaw, to życzę twojemu mężowi, zeby szybko wszystko się wyjaśniło i do pracy żeby już śmigał. A z tym wózkiem to porażka - jak można błędne informacje w sklepie podawać ![]() Malwina, dobrze, ze dzidek się odezwał, bo sama zaczęłam się martwić Mszu, jak tam laba? Ja wierzę, że ciężko ci było pożegnac się z ludź mi z pracy, bo jak musiałam moje dzieciaki zostawić, to serce mi pękało i dzwoniłam do pedagog szkolnej, jak tam sobie radzą ![]() Bordowa, ja tak sobie myślę, ze on pewnie był tak padnięty po tylu godzinach dyżuru, ze nie miał siły na nic - na gadanie, przytulanie, tylko na bezmyślne siedzenie przed tv. Swoja drogą to skandal, ze ludzie muszą pracować tyle godzin! Przecież on ratuje życie innych, a gdyby ze zmeczenia błąd popełnił? Straszne Mpik, daj znać, jak już wózeczek się pojawi ![]() Martucha, sesja wspaniała ![]() Astorianko, dobrze, ze się odezwałaś, bo już o tobie myślałam ostatnio My złożyliśmy łóżeczko, ale co się napsioczyliśmy to nasze. Przysłali nam złą instrukcję i nie wiedzieliśmy, po co są takie jedne śrubki, ale w koncu metodą prób i błędów się udało. Wklejam zdjecia łóżeczka i komody Tymka w naszej sypialni (chodzę tam ciagle i oglądam, nie mogę się powstrzymać ). Trochę na zdjeciach to pusto wygląda, ale jakoś na żywo dużo lepiej
|
|
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny podobno nie kazda chudnie po porodzie karmiac piersią, niektórym nie schodzi nic.. a wrecz niektóre kobietki tyją, od czego to zależy czy to uwarunkowane genetycznie czy co????
|
#4369 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super Cytat:
Cytat:
Kurcze muszę i ja się ze swoją skontaktować.... urocze Super sesja.Jeju nie mogę uwerzyć,że ty już na wylocie,jeszcze momencik i będziesz już po....
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
psieplasam Pomi śliczny kącik, fajny pomysł z koszyczkami ja bym troszke tylko się bała z tą półką nad maluszkiem, ale to ja mam takie lęki a gdzie kupiłaś ten koszyczek?
|
|
|
|
|
#4371 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomidorka - gdzie kupilas ten przewijak. Wlasnie szukam takiego w kolorze ecri, bo wszytskie w sklepach to niebieskie, zolte, rozowe...a to zupelnie nie moje kolorki...?
Ten koszyczek tez dobry pomysl bardzo ladny masz ten kacik
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-14 o 12:30 |
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze wszystko jest "wyciągane" na produkcje mleczka. Mi cieżko sobie wyobrazić, że jedząc ryż z gotowanym kurczakiem, gdzie większość składników "pochłania produkcja" można jeszcze przytyć
|
|
|
|
|
#4373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie jakbym zdjęcie zobaczyła, to też bym się bała tej półki Ale my mamy mieszkanie szczytowe, ta półka zawieszona jest na ścianie betonowej i od dwóch prawie lat dźwigała koło 10kg książek i nie drgnęła nawet na centymetr - więc z tymi trzema pudełkami i kwiatkiem myślę że da radę ![]() Koszyczek kupiłam w Jysku, była promocja. Za ten koszyk dałam 15 zł, a jeszcze kupiłam dwa mniejsze do szuflad na skarpetki i czapeczki młodego, zeby mi się nie walały po całej szufladzie ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Ale z tego co widziałam, to na all można znaleźć takie beżowe przewijaki.Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-07-14 o 12:38 |
|||
|
|
|
#4374 |
|
Rozeznanie
|
cześć Mamuśki, podczytuję Was od czasu do czasu, a teraz się witam
![]() rozpakowanie mam wyznaczone na 13.X, więc jak wczoraj zaczęłam narzekac na to, że brzuchol coraz bardziej ciąży, małż mój orzekł, że już blizej niz dalej, więc nie ma się nad czym rozwodzić
|
|
|
|
#4375 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że już sprawa się wyjaśniła, ale chciałam napisać, że jak jestem bardzo aktywna, zalatana itd. to moja mała też wtedy "siedzi cicho" i prawie się nie rusza. Jeśli masz teraz dużo spraw to może tak być, że dziecko postanowiło ci nie przeszkadzać
Poza tym są upały i dzieciom też się nie chce tak figlować ![]() Cytat:
Na drugi dzień po farbowaniu jak myję głowę to mogę już spokojnie wycierać włosy białym ręcznikiem. A ostatnio byłam u fryzjerki i nie wiem co mi dała za farbę, ale już od tygodnia puszczam kolor do wanny... po każdym myciu muszę szorować wannę żeby się nie odbarwiła a wczoraj kupiłam czarny ręcznik bo mi plamy zostają na moich niebieskich ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jest dobrym i kochanym facetem, ale poziom wczuwania się w sytuację innych ludzi u niego jest w okolicach zera... nawet jak chce to nie umie wykazać się empatią, poza tym tż jest niecierpliwy, szybko traci zainteresowanie tym co się dzieje i spodziewam się, że np. po 2h porodu on będzie wyraźnie znudzony, czego z kolei nie da się nie zauważyć i raczej swoją obecnością tylko mnie będzie wkurzał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jak patrze ile rzeczy jeszcze nie mam, a ile miejsca zajmują mi te, które już mam to się zastanawiam jak w moim mieszkanku zmieści się nowa lokatorka ![]() Cytat:
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-14 o 12:43 |
|||||||||
|
|
|
#4376 |
|
Raczkowanie
|
martucha super zdjęcia!!!
![]() pomidora ale super, że masz już łóżeczko i wszystko tak przygotowane. My dopiero remontujemy i pewnie trochę minie zanim pojawi się u nas łóżeczko. Ja tak chodziłam i co chwilę na wózek patrzyłam ![]() ycnan jak możesz to dodaj zdjęcie bo jestem strasznie ciekawa Twoich włosków ![]() Dziewczyny piszecie, że przez upały nie chce Wam się jeść a ja jem jak najęta. Przed chwilą wciągnęłam leczo i mam już ochotę na mleko z płatkami i sneakersa, który jest w lodówce często mi się chce słodkiego, czytałam, że lepiej unikać, ale co zrobić jak włącza się ślinotok? hihii Upały są straszne i już wiem dlaczego znajome współczuły mi wysokiej ciąży w lecie... ale co tam, przeżyjemy Co do Tż-tów to niestety, ale stwierdzam, że oni są z innej planety. Ich bezmyślne teksty są już powszechnie znane i niestety chyba nic nie da się z tym zrobić. Nawet najukochańszemu Tż-owi czasami coś walnie i głupoty gada... Jak mój mówi coś głupiego to mu mówię, że wszystko powiem małej jakiego ma mądrego tatusia heheZbieram się do porządkowania szafy, muszę pozbyć się niektórych ciuchów bo leżą tylko a i tak nie będę w nich chodzić. Do później
|
|
|
|
#4377 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie waga tez stoi w miejscu Cytat:
ja też się rozkochałam w koszykach wiklinowych, ostatnio w tesco były cudne, ale wykupiłam 2 ostatnie ![]() Cytat:
nie znam osobiście takiego przypadku, wręcz zdecydowana większość koleżanek jest dziś chudsza niż przed zajściem w ciążę i tego się trzymam
|
|
#4378 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A chciałabyś kościelny? Od dłuzszego czasu rozmawiamy z koleżanka na temat faceta rozwodnika i ja do tej pory nie wiem czy umiałabym takiego przyjąć, swiadomie zrezygnować z kościoła, bo wiadomo, do spowiedzi, komunii nie można pójść. Koleżanka ma właśnie taki przypadek, a że my wierzące to bardzo trudno jej podjąć decyzję a mi coś jej doradzić, bo z jednej strony liczy sie miłość a z drugiej sumienie.....No i jeszcze dochodzi gadanie i złość rodziny....Ale co tam. Grunt, ze u Ciebie dobrze
![]() Cytat:
Ale dochodzi do tego ten wstrętny ból krocza z lewej strony, który zaczyna mnie już niepokoić.... Cytat:
Ja też od paru dni zdejmuję obrączke, bo mam nabrzmiałe palce, ale latem tak to już jest. No i gratuluję mężowi pracy! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajne, wydają sie stabilne, ale nie mnie to oceniać, bo ja jestem żyrafa i nie chodzę na obcasach Cytat:
![]() Cytat:
Ja póki co myślę o pościeli nino lub Feretti super, ja też chcę taką sesje ![]() aaneczka tez muszę napisać, że niepotrzebnie się przejmujesz, ze zostawiłaś Synka. Przecież zostawiłas go pod opieką. I jeszcze nie raz mu sie zdarzy coś takiego, to sa sekundy, czasami nie zdążysz zareagować. Jak wspominałam, w poniedziałek byliśmy oglądać wózki. I teraz oprócz Atlantica naszym faworytem jest Q12 (któraś z was niedawno o nim pisała), jest większy, gondola troche dłuższa no i szersza, cenowo podobny i teraz mamy dylemat Na poniedziałek umówiłam sie na usg 3d i znowu będę marudzić lekarzowi o tym bólu krocza, bo to jest coś naprawdę dziwnego i boli przy każdym kroku. Próbowałam chodzić wolno, szybko, małymi krokami, dużymi, szeroko jak kaczka, ale nic nie pomaga. Dobrze, ze jak siedzę to nic nie boli.
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
cześc dziewuszki
Mąż sprezentował mi dzis kojec bardzo on mi sie podobał ale troszke kaski było mi szkoda bo są tańsze. Jeszce tylko materac mi został i mam dylemat jaki kupić. Wprawdzie mam tą kołyskę na te pierwsze 3 miesiące i a kojec będzie później ale nie wiem jaki mam do niego materac kupic. HELP czy gryke, czy pianke a ono i on http://allegro.pl/item1141720734_mam...oskitiera.html I jeszcze chce dziś te śpioszki zamówić http://allegro.pl/item1104111856_spi...nane_r_56.html Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-07-14 o 13:12 |
|
|
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podobnie jak u mnie komoda tez z ikei, tylko moja ta tansza tez musze sobie takie koszyczki sprawic tylko chcialabym coz z rózowym![]() Uwaga!!!właśnie kurier przyniosl mi wózek!!! ![]() ale zlozylam tylkko z gondolką, bo na reszte nie mam siły, poczekam az mezus wroci z pracki )))Potem tez zrobie wiecej zdjęć![]() i pokoik Milenki, jeszcze nie dokonczony, trzeba kwiatka 9lampa) do sciny przykrecic i nakleiki przkleic do sciany, ale nie wszystkie ))w poniedzialek zamawialam u producenta a dzis juz jest
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

)

boshe ja zdechne 

mój będzie miał do szpitala 38km ...

nie znam osobiście takiego przypadku, wręcz zdecydowana większość koleżanek jest dziś chudsza niż przed zajściem w ciążę