|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Rybiorek- nie krzycz, plosę
![]() ![]() Dobra- juz nic nie mówię :P A co do wymany włosów to jestem za- zrobię sobie z Twoich pasemka ![]() A zdjęcia...no dodam jak wrócę do domu- mam takie jedno z najnowszych...tylko żebym miała czas i pamięć
|
#21422 | ||
|
Zakorzenienie
|
jak wstawisz fote to przestane
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#21423 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek- bywam o dziwnych porach, bo jak myję głowę w tygodniu przed wyjściem do pracy to wstaję o 4:30 :P Zresztą kiedyś już to pisałam
![]() Postaram się wstawić ![]() Tylko Ty mi nie gróź tam, bo się w sobie zamknę ![]() Co do puchu...wiesz...zgrałyby się, bo moje też mają tendencje
|
#21424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuję bardzo za zainteresowanie problemem |
|
|
|
|
#21425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kokos jest o tyle fajny, że wnika wewnątrz włosa, wzmacnia go, dodaje elastyczności, chroni przed utratą protein (a więc uszkodzeniami), zapobiega zbytniemu nasiąkaniu wodą przez włos. |
|
|
|
|
#21426 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#21427 | ||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Indios Bravos, Rybiorek - gdzie dwóch się bije
Dacie sobie po razie za narzekanie a ja ucieknę z torbami To chyba najwazniejsze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niech nam pokazuje! Byle nie Cytat:
Cytat:
Jedno jest pewne - uważać trzeba (szczególnie, gdy planuje się kokosować co 2 dni, o czym wczesniej informowałam Tindomerel.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-07-14 o 13:57 |
||||||
|
|
|
#21428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio ciagle są spiete. mam z tyly ogon, trojkat, ktory wywija sie na wszytskie strony swiata, zdecydowalam ze go obetne. Wy macie krotsze wloski, do raion, wycieniowane ale tyl rownej dlugosci prawda? moje takie nijakie ostatnio, zadnej objetosci. Z ory zetne 1-2 cm a tylko tyl wyrownam. pasuje?![]() mam nadzieje ze nie bede zalowala w najorszym wyadku bede odzywiac i spinac tylko potrzebuje luźnych spinek bo te gumki i wsuwki niszcza wloski
|
|
#21429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#21430 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku przyłączam się do achów i ochów
Właśnie domówiłam z ZSK konserwant kwas hialuronywy kompleks wit i spirulinę będę bawić się w małego chemika. Moje włoski wyglądają duużo lepiej Myślę że to dzięki keratynizacji plus psikadło (teraz mieszka w lodówce ale czekam na konserwant ile z onserwantem może stać?). Chciałam też pochwalić ten krem Kemona do loczków jest taki śliski a włosy się po nim nie puszą naprawdę nie jest zgodny z CG ale ja też nie ![]() U mnie jest tak gorąco że mi się olej kokosowy rozpuścił w szafce w łazience i mieszka teraz w lodówce chyba mu to nie zaszkodzi? Niestety wierzchnia w-wa nadal nie chce choćby falować nie wiem może czas na fryzjera w najbliższym czasie? może coś pomoże. Dziewczyny która odżywka do mycia jest ,,najlżejsza"? |
|
|
|
#21431 | |||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moje ładnie się uniosły i skręciły po ciachnięciu. Morelka ślicznie odżywiła, więc loki sa mięsiste. Jestem zadowolona
|
|
#21432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20653484] a na glowie nadal foch-> zdjelam gumke= pognieciony puszak ![]() [/QUOTE] haha foch na głowie ![]() a jak sciagam gumke efekt ten sam dlatego szukam fajnych spinek, zabki najlepiej, mysle ze kilka na glowie utrzymaja jakiegos koczka
|
|
#21433 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie powinno mu to zaszkodzić.Cytat:
A kiedy ostatnio się cięłaś? Cytat:
|
|
#21434 |
|
Zakorzenienie
|
morelka? od rybiorka?
tak w ogole jestem zazdrosna o Wasze kosmetyki od Rybiorka
|
#21435 |
|
Zakorzenienie
|
moj olej kokosowy rozpuscil sie w zeszlym tygodniu ale jakos mi zajelo sporo czasu zebrac sie go przestawic z lazienki do lodowki, wczoraj wreszcie chcialam to zrobic a tu patrze - wrocil do ciala stalego
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- morelke to ja dostalam od Eloe, ale dopiero co otworzylam przesylke wiec probowac bede jutro rano
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-14 o 14:21 |
|
|
|
#21436 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe- i Ty Brutusie...
![]() Dodam dziś albo jutro to zdjęcie...no dodam, dodam, dodam! Już nie krzyczcie, bo zacznę się moczyć w nocy Ewelka- no na te 2 cm max. to mogę się zgodzić. Ale utnij Ty mi więcej ![]() ![]() Jak miałam długaśne, lekko kręcone włosy to też miałam taki wiszący prosty ogon :/ Jejku! jak mnie to denerwowało! Pamietam jak szykowałam się na konkurs piękności (nie kometnować proszę :P) i poprosiłam mamę o to żeby coś z nim wykombinowała... Tyle pianki i lakieru w życiu nei miałam na głowie, ale w koncu udało się je podnieść i skręcić...Kurczę! Jakie one były piękne wtedy...i jaką miały długość...ach ach ach... Ludzie jeden po drugim pytali sie czy mogą dotknąć...Nie pozwalałam, bo by się zniesmaczyli...bo to wsyzstko było tak sztywne jak peruka A o kosmetyki to Ty nie bądź zazdrosna tylko kajaj się przed Rybiorkiem to może coś jeszcze Ci da ![]()
|
#21437 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21438 |
|
Zakorzenienie
|
wiec co to za morelka ze Eloe ma miesite loki po tym?
|
#21439 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dylemat.. wyjeżdżam na dwa tygodnie i nie wiem, jakie mam zabrać odżywki^
jestem na kuracji odwykowej od protein, ale zastanawiam się czy nie zabrać tam czasem jakieś odżywki proteinowej na wszelki wypadek. zostały mi same emolientowe- Garnier awokado + karite, Garnier mango + jakiś kwiat, Wax, Rainforest. z takich nieemolientowych mam chyba tylko Fructisa i te proteinowe właśnie jak za dużo emolientów, to włosy też się obciążają, prawda?
|
|
#21440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moja mama pytała fryzjerki, to powiedziała, że trochę się zniszczą, wiadomo, jak po każdym zabiegu,( a podkreślałam, że mam włosy kręcone ) ale nie chcę później żałować...a żeby mieć włosy naturalne długości takiej , jaką mam teraz to chyba musiałabym czekać z 5 lat albo więcej..
|
|
|
#21441 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku- pisałas o joannie b/s mak bawełna ( domyslam się ze chodzi o odzywkę). Gdzie je mozna znalezc? Ja szukam szamponu z tej serii i nie moge nigdzie znalezc, chyba juz wycofali, czy jak.
Edytowane przez CarmenSandiego Czas edycji: 2010-07-14 o 14:43 |
|
|
|
#21442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a teraz zamawiam przez internet, ale tylko odzywke bo szampon do tej pory mam, jak potrzebuje zmyc cos bardzo ciezkiego to siegam po niego, ale nie sadze ze wycofali, jak odzywka jest to szamponu by nie wycofali
|
|
#21443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd jesteś? Może jakaś kręconowłosa Ci pomoże odnaleźć lokalizację. |
|
|
|
|
#21444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21445 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm... u mnie tak nie jest. najdluzej schnie środek wlosów i tyl (ale tyl to dlatego ze susze z glowa w dol i jak tam przykladam to szybko reka zaczyna bolec i zaniedbuje, a pozniej pod koniec dosuszam) ze skora glowy idzie dosc szybko. moze kwestia budowy dyfuzora? (moj ma na najdluzszych zabkach dziurki, ale nie na ich czubkach, ale po 2 z boków.
|
|
|
|
#21446 |
|
Zakorzenienie
|
a czy ta fioletowa nie ma nafty w składzie? można tak ciągle myć nią włosy skoro ją zawiera
|
#21447 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Własnie patrzylam juz w paru małych drogeriach i nic, jak byla Joanna to tylko inne, a tego czerwonego nie bylo niestety (w Rossmanie, drogerii Natura i marketach Real, Carrefour tez nie było).
Edytowane przez CarmenSandiego Czas edycji: 2010-07-19 o 23:04 |
||
|
|
|
#21448 |
|
Rozeznanie
|
Witam Wszystkie Zakręcone. Od kilku dni podczytuję namiętnie to forum i już poczyniłam pewne odżywkowe zakupy. Moje włosy są okropne - suche, sianowate, napuszone, na dodatek skóra głowy szybko się przetłuszcza no i jakby tego było mało włosy są rzadkie i cienkie. Typ 2A (chyba).
Przy zastosowaniu się do niektórych rad tu zawartych (reszta będzie sukcesywanie wdrażana) udało mi się lekko wydobyć skręt, niestety za każdym razem wychodzą mi strąki zamiast fal czy loków. Stosowałam: - do mycia: emulsję Gloria, Young różowy i biały, - odżywka do spłukiwania: Garnier z masłem karite, balsam Seboradin - maski: Wax do włosów osłabionych z tendencją do wypadania, samorobiona maseczka z miodu, maska Gloria, olej ze słodkich migdałów, - odżywka bez spłukiwania: balsam nawilzająco-regenerujący Z apteczki babuni - stylizator: żel lniany, żel Paloma, w/w balsam Joanny. Do przetestowania został mi jeszcze wax z proteinami i balsam Mr Potters i zamówiony już olej kokosowy Vatika (na razie nie umiem dostać nigdzie odżywek b/s Joanny Naturia )Problem jest taki, że przy różnej kombinacji moje włosy wyglądają na przeciążone. Oczywiście puch też jest i to nie mały ale wiem, że na to potrzeba czasu. Natomiast co robić, żeby po umyciu moje włosy nie nadawały się od razu pod wodę? Jedyny ratunek to ...rozczesanie strąków i ponowne wtarcie minimalnej ilości jakiegoś stylizatora. Efekt - mało zadawalający. Na razie zgłębiam wiedzę o proteinach, emolientach i humektantach - pewnie coś knocę z tą pielęgnacją. Aha plunking 15 minutowy nic u mnie nie daje, 30 min. to minimum - a można dłużej ? Pokornie proszę o przyjęcie w Wasze szanowne grono a za jakieś wskazówki będę dozgonnie wdzięczna. |
|
|
|
#21449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz takie wloski jak ja, latwe do przeciazenia, zasady jakie stosuje to duzo masek i odzywek d/s a pozniej juz malo, ostatnio nakladam na mokre wlosy odzywke b/s (akurat joanne b/s miod i cytryna pomieszana z ta z makiem i bawelna) wielkosc tak pieciozlotowki, wlosy jeszcze okapuja woda, nakladam, uganiatam wlosy tak zeby odcisnac wode (caly czas rekami), potem zawijam w turban, po 10-15 min nakladam odzywke w sprayu jak juz wlosy sa w normalnej pozycji i przedzialek sie ulozy - chodzi o to ze jest leciutka o konsystencji jak woda i troche zelu, ale naprawde nie za duzo, potem roznie - schna same albo suszarkakosmetyki masz dobre ale mysle ze masz jeszcze za suche wloski, nakladaj maski i odzywki d/s obficie a potem staraj sie ograniczyc, wiem ze trudno, sama przechodzilam, ale zobaczysz roznice
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-14 o 15:40 |
|
|
|
|
#21450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odżywka w sprayu albo jakieś psikadło to chyba coś czego mi brakuje. I pewnie pomogłaby w walce z puszeniem sie włosów w ciągu dnia. Obiecuję się nie poddawać w walce o zdrowe włosy. Tak na marginesie to w tym wątku panuje wyjątkowo fajna atmosfera |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Z tego, co pamiętam, Twoje włosy najlepiej wyglądaja przy obecnej długości - piękny skręt korkociągowy, sprężyny. Po ostatnim cięciu tego nie było
ostatnio ciagle są spiete. mam z tyly ogon, trojkat, ktory wywija sie na wszytskie strony swiata, zdecydowalam ze go obetne. Wy macie krotsze wloski, do raion, wycieniowane ale tyl rownej dlugosci prawda? moje takie nijakie ostatnio, zadnej objetosci. Z ory zetne 1-2 cm a tylko tyl wyrownam. pasuje?