Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-15, 12:04   #631
bosti
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Haloo

Ten upał mnie wykańcza. Normalnie jak wychodzę na słońce to dostaje szału, dlatego jak już idę gdzieś to przemykam w cieniu heh.

Dziś wzięłam wolne, dużo badań musiałam zrobić. Krwi mi upuścili tyle ile przez długi czas już nie upuszczali
Po południu idę na usg piersi. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze eh.

Dziewczyny czy wy macie już jakieś mdłości. Ja jestem już w 5 tygodniu i 4 dniu i jeszcze nic takiego nie odczuwam, oprócz zmęczenia?
ciesz się kochana, że nie masz. wcale nie muszą być. ja jestem w 7tyg. i dotąd żadnych mdłości tylko to ciągłe zmęczenie i senność

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 12:19   #632
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Jok i Sylwunia coraz blizsza jestem decyzji o tym USG prywanie szkdoa kasy bo terz raz ze wakacje za pasem dwa ze na bejbika trzeba odkladac ale moze sie zapsize

Kosmisia jak lekarz tak powieidzl to lepiej isc na pewno nic nie ma ale lepije zobczcy

a ja dopoiero co myslam ze jakos mi parcie na pecherz ustopilo a tu dizs jzumi sie znow iwcej chce a jak mnei zaklul jajnik dizs hoho od poczatku tka mocno mnie nie klulo

dziewczyny a jest tu ktos z Warszawy ?? orientujecie sie z tym programem ZDROWIE MAMA I JA??

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-07-15 o 12:21
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 12:45   #633
sylwia21340
Raczkowanie

Kasiu, ja jestem z warszawy i już się zapisałam na pierwszą wizytę w ramach tego programu.
W poniedziałek mam USG na 9.00 i jak wszystko będzie w porządku to jade na 16.45 na wizytę kwalifikacyjną w ramach tego pogramu.

http://www.suwaczki.com/tickers/gannyx8di4v1m9at.png
sylwia21340 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 12:53   #634
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Jok i Sylwunia coraz blizsza jestem decyzji o tym USG prywanie szkdoa kasy bo terz raz ze wakacje za pasem dwa ze na bejbika trzeba odkladac ale moze sie zapsize

Kosmisia jak lekarz tak powieidzl to lepiej isc na pewno nic nie ma ale lepije zobczcy

a ja dopoiero co myslam ze jakos mi parcie na pecherz ustopilo a tu dizs jzumi sie znow iwcej chce a jak mnei zaklul jajnik dizs hoho od poczatku tka mocno mnie nie klulo

dziewczyny a jest tu ktos z Warszawy ?? orientujecie sie z tym programem ZDROWIE MAMA I JA??

Ja za usg zapłaciłam 35zl, wiec wydaje mi się, że to nie taki straszny wydatek

Kosmisia jeśli lekarz zalecił usg to powinnaś się zastosować. Teraz myślisz za dwoje

Ja na początku tez parcia na pęcherz nie miałam, a teraz to z 3 kropelkami latam Jajniki to mnie czasem tak zakują, że masakra. Dziś jak szłam na badania to strasznie mnie podbrzusze bolało, ale to niestety uroki ciąży, więc trzeba się przyzwyczaić

Co to za program ten zdrowie mama i ja?
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 12:56   #635
blackrose4u
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
mam dwie kreseczki ale oficjalnie czekam na wizyte u lekarza

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 13:09   #636
sylwia21340
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja za usg zapłaciłam 35zl, wiec wydaje mi się, że to nie taki straszny wydatek

Kosmisia jeśli lekarz zalecił usg to powinnaś się zastosować. Teraz myślisz za dwoje

Ja na początku tez parcia na pęcherz nie miałam, a teraz to z 3 kropelkami latam Jajniki to mnie czasem tak zakują, że masakra. Dziś jak szłam na badania to strasznie mnie podbrzusze bolało, ale to niestety uroki ciąży, więc trzeba się przyzwyczaić

Co to za program ten zdrowie mama i ja?

Jest to kompleksowy pogram opieki nad kobietą w ciąży, wszystkie wizyty, badania, usg itd są za darmo

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Witaj Blackrouse i gratuluję II kreseczek

Stary 2010-07-15, 13:11   #637
bosti
Zadomowienie

a ten program tylko w warszawie??

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 13:15   #638
sylwia21340
Raczkowanie

z tego co wiem to tak, bo wszystkie badania finansuje Urząd Miasta Warszawy .

Stary 2010-07-15, 13:15   #639
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
W księgarni ta gruba książka kosztuje 60zł, wiec w kpl bardziej się opłaca. Opalać to ja się nie lubię, więc na bank nie będę leżeć plackiem i się smażyć, ale kąpielą nie pogardzę jeśli gine nie zakaże.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Ja miałam 3 nieudane związki i teraz to się nawet cieszę, że nie zaowocowały potomstwem, bo wolałabym nie utrzymywać z tamtymi osobnikami kontaktu. Młodziak trafił mi się 5 lat temu, obydwoje jesteśmy pozytywnie pierd...i od razu się dogadaliśmy. Na dziecko on nalegał, bo ja cały czas nie byłam gotowa. Ja to o sobie mówię, że jestem Piotrusiem Panem w spódnicy hehe.
moj nie naciska, ale ja sama po slubie poczułam, ze może mnie cos ominąc, ja swojego poznalam 2 lata temu i jakos poszlo, nie wiem czy chce mi sie non stop zajmowac dzieckiem, psa mma dosyc czasami, a jest mniej wymagający w sumie,

ech... nigdy nie ma dobrego momentu na taka dezycje
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 13:49   #640
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwia21340 Pokaż wiadomość
Kasiu, ja jestem z warszawy i już się zapisałam na pierwszą wizytę w ramach tego programu.
W poniedziałek mam USG na 9.00 i jak wszystko będzie w porządku to jade na 16.45 na wizytę kwalifikacyjną w ramach tego pogramu.
Sylwia a jesli moge spytac do ktoej pryzchodni bo ja dzwoinlam jzu dizs n Ursus a tma babka laskawie mnie poinofromowala ze njawczesnije moze mnei zapisac na 16 sierpnia !!!!

Jok moj gin beirze 100zl za kzde usg i 120 za wizyte wiec to nie jest juz malo a biorac pod uwage ze torhce w ciazy tych wizyt jest a mam mozliwosc bo jestem zatrudniona w warszawie to chce skorzystac

blackrose witaj fajnei ze sie tu przeinioslas tlyko pweidz idziesz na ta bete najpirw?

gospella nie ma dobrego terminu na dizecko a czesto jet gdy nie chce sie go jeszce a jak juz sie czlowiek ustawi w kase nieruchomosci pozycje w pracy i mowi sobie dobra teraz dizecko to nie mozna zajsc bo to czy tamto, ja myslam ze juz jestem gotowa moj tz ze nie ze wieksze mieksznaie ze kasa ze costam w koncu sie decydowal i trudno bedize jak bedize mieskznia nie zmienilismy kasa tez teraz jakso si enie tryzma i nawet ise zstnawiac zaczelam jak sobie day rade ale trudno klamka zapadla i trzeba sie z ty zmierzyc
wiec dizewczyno wskakuj na tz i do roboty masz szanse na bycie mamusia kwietniowa jeszcze ;p
Stary 2010-07-15, 13:59   #641
sylwia21340
Raczkowanie

Kasiu, ja zapisałam się do szpitala na Inflanckiej bo jest tam kilku ginekologów i sama możesz wybrać czy chcesz iść do faceta czy kobiety. Chodziłam tam przy pierwszej ciąży ale poroniłam
Poza tym na Inflanckiej jest dużo wolnych terminów, ja zapisywałam się w zeszłym tygodniu.

Dzwoniłam wcześniej do Ursusa ale najbiższy termin był na 5 sierpnia- jak chcesz mogę ci odstąpić bo ja wolę szpital w którym, ewentualnie będę rodziła

Stary 2010-07-15, 14:00   #642
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylwia a jesli moge spytac do ktoej pryzchodni bo ja dzwoinlam jzu dizs n Ursus a tma babka laskawie mnie poinofromowala ze njawczesnije moze mnei zapisac na 16 sierpnia !!!!

Jok moj gin beirze 100zl za kzde usg i 120 za wizyte wiec to nie jest juz malo a biorac pod uwage ze torhce w ciazy tych wizyt jest a mam mozliwosc bo jestem zatrudniona w warszawie to chce skorzystac

blackrose witaj fajnei ze sie tu przeinioslas tlyko pweidz idziesz na ta bete najpirw?

gospella nie ma dobrego terminu na dizecko a czesto jet gdy nie chce sie go jeszce a jak juz sie czlowiek ustawi w kase nieruchomosci pozycje w pracy i mowi sobie dobra teraz dizecko to nie mozna zajsc bo to czy tamto, ja myslam ze juz jestem gotowa moj tz ze nie ze wieksze mieksznaie ze kasa ze costam w koncu sie decydowal i trudno bedize jak bedize mieskznia nie zmienilismy kasa tez teraz jakso si enie tryzma i nawet ise zstnawiac zaczelam jak sobie day rade ale trudno klamka zapadla i trzeba sie z ty zmierzyc
wiec dizewczyno wskakuj na tz i do roboty masz szanse na bycie mamusia kwietniowa jeszcze ;p
no wiem wiem, całkowicie sie zgadzam tylko kto za mnie firme poprowadzi?
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 14:19   #643
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasiu, ja zapisałam się do szpitala na Inflanckiej bo jest tam kilku ginekologów i sama możesz wybrać czy chcesz iść do faceta czy kobiety. Chodziłam tam przy pierwszej ciąży ale poroniłam
Poza tym na Inflanckiej jest dużo wolnych terminów, ja zapisywałam się w zeszłym tygodniu.

Dzwoniłam wcześniej do Ursusa ale najbiższy termin był na 5 sierpnia- jak chcesz mogę ci odstąpić bo ja wolę szpital w którym, ewentualnie będę rodziła
Sylwunia ja na inflandzka mam nie po drodze jesli juz to Ursus ale wyjezdam na urlop 1 sierpniea wiec nawet mi ten 16 pasuje ale moze to juz byc po 10 tyg ciazy a chialbym zeby od 10 miec dokumentacej do becikowego
ale dizekuje kochana zadzwonie jeszce na Czerniakowska bo to po drodze do pracy moze tam sensowen terminy beda mieli ew moze na Zelaznej mnei pryzjma bo tam bym chyba chiala roidzc

ale narazie martwie sie ze zle mi sie zagniezidlo jajko i nie daje mi to spokoju we wterk jestem w pruszkowie umowiona na USG i nie moge sie doczekac a ty beidzesz chodizla tylko od jednego lekarza
bo aj to bym chyba chiala chodizc do 2 co ise nie znaja zeby skonsultowac zeby ktorys nie popelnil bledu?
Stary 2010-07-15, 14:24   #644
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
przepraszam za te literowki ale ja to taki pospiech jestem ze nie patrze co pissze i aby szybice wychodza tkaei kwiatki postaram sie pisc poprawnie ale ni moge nic na tym kompie instalowac wiec nic mi nie pomoze w tym
ale Wam fajnei juz jutro Usg a ja dopiero za tyidzen
ja też mam za tydzień w piątek ale ja podchodzę do tego jakoś spokojnie

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
O widze że tez gromadka bedzie w domkuu nas juz trojka jestpomysl z czwartym wyszedl od meza ktory jeszcze rok temu nie chcial slyszec o nastepnymnasza najmlodsza corcia konczy jutro 4latka
Łał, duża rodzinka to jest coś, my z mężem planujemy 3 no chyba, że będą same dziewczyny to mąż mi zapowiedział, żebym się szykowała na 4

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zobaczyłam 2 kreseczki na teście
Narazie podchodzę do tego z rezerwą bo ta druga kreseczka była blada.

A do @ zostały jeszcze 2 dni.

Czy wasze kreseczki były tak samo wyraźne jak ta pierwsza?

A tak ogólnie to jestem w szoku i przerażona
Gratulacje !!!
U mnie pierwsza była bardzo blada, drugi test z rannego moczu już była ciemniejsza

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość

kaalina
- ja karmiłam starszą wyłącznie piersią do 10 msca życia, wtedy zaczęłam jej dopiero podawac pierwsze jabłuszka itd... a zupki, słoiczki dopiero od roku, właśnie ze względu na to, że koło 5 msca ujawniła się jej taka alergia na buźce i dostałam zalecenie od świetnej pani doktor, że mam karmic wyłącznie piersią ile się da najdłużej, no to do tego 10 msca ssała tylko pierś ( dopajałam latem zwykłą wodą lub herbatkami hipp ) i powiem Ci, że to poskutkowało, alergia jej zniknęła, potem miała nawroty, tak koło 2 rż. ale takie bardzo lekkie plamki na ciele i przechodziły szybko, do dzis mała nie ma problemów z alergia( ma 8 lat) , odpukac więc, opłaciło się.
Aha, ale ja tez musiałam wtedy przejśc na dietę, ogólnie to była taka, że dużo kasz, najlepiej takich organic, dużo warzyw, owoców mniej, wyłącznie takie polskie, lokalne typu jabłko itd... mięso ograniczone wyłącznie do indyka ( najmniej naładowane hormonami, ryby musiałam odstawic, bo wbrew pozorom sa bardzo zanieczyszczone, chyba, że od czasu do czasu jakis gotowany łosoś ale nie z hodowli tylko tzw. z dzikiego połowu, ale to znowu jest bardzo drogi i trudno dostać ). Nabiał mogłam jeśc, ale bez przesady, najlepiej jogurty. Pieczywo musiałam odstawić całkowicie, makarony i takie tam z mąki też.
Potem podobnie postepowałam przy małym, z tym, że on nie miał alergii, więc jego karmiłam wyłącznie piersią do chyba 7-8 msc. I tez nie ma z nim problemów alergicznych.

Jesli chodzi o piersi, to ja przy tym karmieniu bez przerwy do porodu nie miałam własnie potem żadnych problemów z przystawieniem młodszego. W zasadzie to przeszło takie niezauważone, żadnych nawałów, bolących piersi itd... tak więc, mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie.
Ja chciałam Kalinę karmić jak najdłużej mimo, że już jestem troszkę zmęczona ale kurcze ona od dwóch dni nie chce ssać boję się, że to już koniec. Ja karmiłam Kalinę 6 msc samą piersią a potem zaczęłam coś wprowadzać ale bardzo pomału

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam dwie kreseczki ale oficjalnie czekam na wizyte u lekarza
Gratulacje!!!

Cytat:
z tego co wiem to tak, bo wszystkie badania finansuje Urząd Miasta Warszawy .
Ale Wam fajnie, moja lekarka przyjmuje prywatnie i za wszystko muszę płacić a mało to nie wychodzi

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 14:27   #645
sylwia21340
Raczkowanie

wiesz Kasiu, ja się tam zapisałam aby mieć wszystkie badania za darmo a i tak będę do mojego gina prywatnie chodziła (znalazłam super gina w Piastowie- POLECAM ).
Ja też mam na Inflancką nie po drodze ale podoba mi się ten szpital i dlatego tam się zapisałam.

Stary 2010-07-15, 14:43   #646
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz Kasiu, ja się tam zapisałam aby mieć wszystkie badania za darmo a i tak będę do mojego gina prywatnie chodziła (znalazłam super gina w Piastowie- POLECAM ).
Ja też mam na Inflancką nie po drodze ale podoba mi się ten szpital i dlatego tam się zapisałam.
a gdize ty miekszasz ze do Piastowa do gina jedziesz?
ja mam sowjego wlsnie w pruszkwoei ale tylko prywatnei wiec bede do neigo chodizc juz z wykonnymi badaniami ktore mi z tego programu za free ktos zleci i zrobi
tylko nie bedizemi sie chialo z Pruszkowa naginac na Żelazna na wizyty wiec szukam jak najblizej i najlatwiej dojechac ale widze ze nie jest latwo sie zapisac do lekarza na NFZ
a nie wiesz od ktoregomiesiaca trzeba na ten program si zaipsac cyz mozna po 10 ? bo ja bym moze gidzekoliwek poszla a do ursusa na tego 16.08?
Stary 2010-07-15, 14:57   #647
blackrose4u
Wtajemniczenie

na betę pójdę w poniedziałek na bank. Wezme też skierowanie na zwykłe badania krwi (mam nadzieje że tabletki podniosły mi wyniki)

Ach ogólnie to nie umiem w to uwierzyć że to już tak szybko, bo 10 czerwca wzięłam ostatnią tabletkę anty. Z powiedzeniem rodzincke jeszcze się wstrzymujemy, po wizycie u gina.
A Wy jakie bierzecie tablety z witaminkami? Bo jak byłam u gina z wizytą przed strankami to powiedził by brać już te tabletki dla kobiet w ciąży i polecił mi Falvit mama. Bierze któraś z Was?

Ogólnie to ciąże podejrzewałam przez bóle w podbrzuszu i kłocia jajników przy np obracaniu się w łóżku lub nagłym wstaniu i to mnie martwi, chyba że nie potrzebnie bo Wy też tak macie czyli że to normalne.

oczekujemy
Stary 2010-07-15, 14:58   #648
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmisia1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy macie już jakieś mdłości. Ja jestem już w 5 tygodniu i 4 dniu i jeszcze nic takiego nie odczuwam, oprócz zmęczenia?
Mi się zaczęły dokładnie w 6tc 2 dnia

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:04   #649
sylwia21340
Raczkowanie

Cytat:
a gdize ty miekszasz ze do Piastowa do gina jedziesz?
ja mam sowjego wlsnie w pruszkwoei ale tylko prywatnei wiec bede do neigo chodizc juz z wykonnymi badaniami ktore mi z tego programu za free ktos zleci i zrobi
tylko nie bedizemi sie chialo z Pruszkowa naginac na Żelazna na wizyty wiec szukam jak najblizej i najlatwiej dojechac ale widze ze nie jest latwo sie zapisac do lekarza na NFZ
a nie wiesz od ktoregomiesiaca trzeba na ten program si zaipsac cyz mozna po 10 ? bo ja bym moze gidzekoliwek poszla a do ursusa na tego 16.08?
właśnie w Piastowie
a do programu możesz się zapisać kiedy chcesz, tylko jak pójdziesz do swojego gina to niech ci założy karte ciąży abyś miała potwierdzenie ciąży przed 10 tc (do becikowego)

Stary 2010-07-15, 15:16   #650
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
na betę pójdę w poniedziałek na bank. Wezme też skierowanie na zwykłe badania krwi (mam nadzieje że tabletki podniosły mi wyniki)

Ach ogólnie to nie umiem w to uwierzyć że to już tak szybko, bo 10 czerwca wzięłam ostatnią tabletkę anty. Z powiedzeniem rodzincke jeszcze się wstrzymujemy, po wizycie u gina.
A Wy jakie bierzecie tablety z witaminkami? Bo jak byłam u gina z wizytą przed strankami to powiedził by brać już te tabletki dla kobiet w ciąży i polecił mi Falvit mama. Bierze któraś z Was?

Ogólnie to ciąże podejrzewałam przez bóle w podbrzuszu i kłocia jajników przy np obracaniu się w łóżku lub nagłym wstaniu i to mnie martwi, chyba że nie potrzebnie bo Wy też tak macie czyli że to normalne.
Ja biorę Feminatal N

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 15:35   #651
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie w Piastowie
a do programu możesz się zapisać kiedy chcesz, tylko jak pójdziesz do swojego gina to niech ci założy karte ciąży abyś miała potwierdzenie ciąży przed 10 tc (do becikowego)
to my sasiadkami prawie jestesmy bo ja w Pruszkowie ;p

jesli jestes pewna z tym programem to ja moze sie zapisze na tego 16.08 do Ursusa to juz beidze po moim urlopie to bedie 11 tc od miesiaczki a teraz mi moj gin zalozy karte ciazy ?? co myslisz ja chodze od kilku juz lat do Zabrotowicza w Pruszkowie
a do Pisastowa bede jezdzic do TESCO po ciszki dla bobasa bo ponoc ladne a tanie sa

Blacrose bierz witaminy aby tlygko mialy minimu 0,4mg kwasu foliowego niezaelenie jakiej firmy
ja biore prenatal Compleks i zastanwiam si enad prenatal dha ale to po wizycie u gina i koonsultacji
Stary 2010-07-15, 15:46   #652
sylwia21340
Raczkowanie

nie znam lekarzy w Pruszkowie bo ja do Piastowa to się przeprowadziłam raptem 2 lata temu
a co do ciuszków z tesco to szczerze polecam, kupowaliśmy dla męża chrześnicy i były super, no i bardzo ładne i nie drogie.

Może kiedyś się spotkamy z maluchami na spacerze

Stary 2010-07-15, 15:51   #653
Jok3r
Zadomowienie

Mój gine przyjmuje prywatnie i na NFZ i jest na tyle fajnym chłopem, że sam zaproponował, żebym do niego przychodziła do przychodni, żeby nie płacić za każdą wizytę 100zł. Taki fajny chłopak hehe. Usg robiłam nie u gine, bo pewnie bym więcej zapłaciła, ale w przychodni u lekarza, który tylko tym się zajmuje. Programik fajny, szkoda, że tylko w Wawie takie wynalazki są. Witaminki to biorę Prenatal DHA. Na dziecko jak to stwierdził mój małż to bym chyba się nigdy nie zdecydowała, bo zawsze by coś wypadło. I co prawda nie pławimy się w kokosach, ale akurat ta kwestia miała nie wiele do "powiedzenia". Bardziej chodziło o gotowość na małego człowieczka. Zresztą ja zawsze miała dziwne podejście do tego, bo jakoś nie piszczałam na widok małych dzieci, nawet specjalnie nigdy nie lubiłam maluchów. I na jednym forum zostałam wręcz potępiona, ale co poradzę, że nie miałam nigdy instynktu. Wystarczył mi pies, lub inne zwierze hehe.

Myślę nad jakimiś ciekawymi imionami dla obu płci. Nie jakimis typowymi jak Marysia, Zosia itp, ale nad takimi dosyc rzadkimi, a jednocześnie nie udziwnionymi. Podobają mi się imiona zagraniczne typu India, Kegan, ale u nas może się takie imię nie przyjąć.

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-07-15 o 16:07
Stary 2010-07-15, 16:19   #654
Tity
Zakorzenienie

Jok3r mam podobnie do Ciebie z tym podejściem do dzieci i macierzyństwa. Dla mnie dzieci to zawsze było ufo.
Co do imion, to na pewno wybierzemy polskie imiona. Jakoś mi dziwnie brzmią zestawienia np Inez Kowalska.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:28   #655
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Jok3r mam podobnie do Ciebie z tym podejściem do dzieci i macierzyństwa. Dla mnie dzieci to zawsze było ufo.
Co do imion, to na pewno wybierzemy polskie imiona. Jakoś mi dziwnie brzmią zestawienia np Inez Kowalska.
Dzieci wg mnie są ok, ale czuje się źle w dziecięcych zabawach jak człowiek robi z siebie z głupa to będzie ciężko mi przeżyć może TŻ przejmnie gówną kontrole w takich zabawach.

Ale pogoda u mnie się psuje. Wiaterek zerwał się i jakoś pochmurno się zrobiło.

Macie jakąś liste kto ma kiedy termin?

oczekujemy
Stary 2010-07-15, 16:37   #656
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Dzieci wg mnie są ok, ale czuje się źle w dziecięcych zabawach jak człowiek robi z siebie z głupa to będzie ciężko mi przeżyć może TŻ przejmnie gówną kontrole w takich zabawach.

Ale pogoda u mnie się psuje. Wiaterek zerwał się i jakoś pochmurno się zrobiło.

Macie jakąś liste kto ma kiedy termin?
U nas tez raczej mąż przejmie "pajacowanie", ja mogę czytać książki, układać klocki itp Co do zagranicznych imion to dlatego właśnie niektóre mi się podobają, ale wiem, że mogą dziwnie brzmieć. Lista jest na samym początku tego wątku.
Stary 2010-07-15, 16:41   #657
blackrose4u
Wtajemniczenie

Liste znalazłam ale tylko marcowych mam, kwietnia nie widziałam.
Dobra dziewczyny ja uciekam, bo mąż zaraz wróci i zjemy obiadek i jedziemy w góry. Oby nie padało.
3majcie się ciepło, życzę Wam miłego weekendu i uściski dla maluszków

oczekujemy
Stary 2010-07-15, 16:45   #658
wanilia83
Zadomowienie

hej mam nadzieję że przygarniecie mnie do siebie bo zapowiada się że będę kolejną marcówką
13 lipca zobaczyłam tę drugą wymarzoną kreseczkę była troszkę blada ale zaraz poleciałam na bete , wczoraj odebrałam wynik i coś mi się wydaję niski bo tylko 91 dziś zrobiłam powtórkę z rozrywki i jutro a jak nie zdążę to w poniedziałek pójdę odebrać wynik. Wizytę u ginekologa mam umówioną na 22 lipca ale nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie to chyba będzie 5 tydz i pewnie nic nie będzie widać :P
Jeżeli chodzi o objawy to na razie zero - oprócz zatrzymania okresu, pozytywnego testu i wydętego brzucha jakbym była w 4 miesiącu ciąży
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-15, 16:56   #659
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Liste znalazłam ale tylko marcowych mam, kwietnia nie widziałam.
Dobra dziewczyny ja uciekam, bo mąż zaraz wróci i zjemy obiadek i jedziemy w góry. Oby nie padało.
3majcie się ciepło, życzę Wam miłego weekendu i uściski dla maluszków

Bo jeszcze nie mamy kwietniowych mam. Jesteś pierwsza?
Stary 2010-07-15, 17:41   #660
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
MOnti fajnie ze ci sie chce te soki robic bo ja to raz ze nei mam soko dwa ze nawet jakbym miala to epwnie bym zrobila sobei z raz a pozniej lezalaby bezuzyteczna biore tablety i to jest najprostrze ale dizeki za polecenie prenumeraty ;p jak we wtrek na USG wsyztko dobrze pokaze to kupie sobie m jak mama a co - tylko zeby wsyztko bylo dobrze
narzeczony mi robi, samej mi się nie chcę a jak jego nie ma to pod nosem mam'' Pijalnie soków''
Cytat:
Prenatalne nie są co prawda obowiązkowe, ale bardzo zalecane. To są badania genetyczne i podczas pierwszych lekarz ustala czy dziecko nie ma żadnych chorób typu Down, mierzy dziecko, sprawdza czy płód dobrze się rozwija, czasami jest w stanie określić płeć, ale to na 80%. Drugie badania wykazują czy nie ma wady serca, czy płuca się dobrze wykształciły i wtedy w czasie porodu lekarze np są w stanie od razu przeprowadzić operację. Za granica takie badania są zazwyczaj obowiązkowe zwłaszcza u kobiet po 35 roku życia. Każdy gine powinien takie badania zlecić, a wykonuję się je najlepiej w 12 tyg pierwsze, bo wtedy wszystko jest już na tyle wykształcone, że lekarz bez problemu zauważy wszelkie zmiany. Kosztują 200-400zł ( 400 to już u mega zdziercy i prywaciaża). Zazwyczaj 200-250, bo zależy czy z płytką czy bez.
a drugie kiedy się robi ?? bo nie mam pojęcia yhm

Cytat:
Jak tak czytam o tych Waszych mdłościach to normalnie "klepie zdrowaśki" w podzięce , że ja nie mam żadnych objawów. Gdyby właśnie nie brzuch i brak @ to bym w życiu nie powiedziała, że mam pasażera
ja też nie mam mdłości, ani trochę
Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki widzę że przybyło nam nowych Ciężarówek
Gratulacje serdeczne

Ja piszę tylko szybciutko, że byłam wczoraj u gina, 8 godzin tam spędziłam na czekaniu... Masakra, bo gin był na wakacjach, to się wszystko do niego wybrało wczoraj. 50 babek ( w tym ponad 30 przede mną).
No ale w każdym razie wszystko jest ok, nasze Żółtko ma 13,6mm i ślicznie mu bije serduszko. Miłego dnia, ja jadę zawieźć L4 do tego buraka.... wrrrr
8 h ?! jesteś wytrwała

my byliśmy nad jeziorem, jezu ale hormony we mnie szaleją... o byle co bym płakała,,ehhh

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości