|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
tylko to ciągłe zmęczenie i senność
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Jok i Sylwunia coraz blizsza jestem decyzji o tym USG prywanie szkdoa kasy bo terz raz ze wakacje za pasem dwa ze na bejbika trzeba odkladac ale moze sie zapsize
Kosmisia jak lekarz tak powieidzl to lepiej isc na pewno nic nie ma ale lepije zobczcy a ja dopoiero co myslam ze jakos mi parcie na pecherz ustopilo a tu dizs jzumi sie znow iwcej chce a jak mnei zaklul jajnik dizs hoho od poczatku tka mocno mnie nie klulo dziewczyny a jest tu ktos z Warszawy ?? orientujecie sie z tym programem ZDROWIE MAMA I JA?? Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-07-15 o 12:21 |
|
|
|
#633 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, ja jestem z warszawy i już się zapisałam na pierwszą wizytę w ramach tego programu.
W poniedziałek mam USG na 9.00 i jak wszystko będzie w porządku to jade na 16.45 na wizytę kwalifikacyjną w ramach tego pogramu. |
|
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za usg zapłaciłam 35zl, wiec wydaje mi się, że to nie taki straszny wydatek ![]() Kosmisia jeśli lekarz zalecił usg to powinnaś się zastosować. Teraz myślisz za dwoje ![]() Ja na początku tez parcia na pęcherz nie miałam, a teraz to z 3 kropelkami latam Jajniki to mnie czasem tak zakują, że masakra. Dziś jak szłam na badania to strasznie mnie podbrzusze bolało, ale to niestety uroki ciąży, więc trzeba się przyzwyczaić![]() Co to za program ten zdrowie mama i ja? |
|
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
mam dwie kreseczki ale oficjalnie czekam na wizyte u lekarza
|
|
|
|
#636 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest to kompleksowy pogram opieki nad kobietą w ciąży, wszystkie wizyty, badania, usg itd są za darmo ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Witaj Blackrouse i gratuluję II kreseczek |
|
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
a ten program tylko w warszawie??
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
z tego co wiem to tak, bo wszystkie badania finansuje Urząd Miasta Warszawy .
|
|
|
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj nie naciska, ale ja sama po slubie poczułam, ze może mnie cos ominąc, ja swojego poznalam 2 lata temu i jakos poszlo, nie wiem czy chce mi sie non stop zajmowac dzieckiem, psa mma dosyc czasami, a jest mniej wymagający w sumie, ech... nigdy nie ma dobrego momentu na taka dezycje
|
|
#640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jok moj gin beirze 100zl za kzde usg i 120 za wizyte wiec to nie jest juz malo a biorac pod uwage ze torhce w ciazy tych wizyt jest a mam mozliwosc bo jestem zatrudniona w warszawie to chce skorzystac blackrose witaj fajnei ze sie tu przeinioslas tlyko pweidz idziesz na ta bete najpirw? gospella nie ma dobrego terminu na dizecko a czesto jet gdy nie chce sie go jeszce a jak juz sie czlowiek ustawi w kase nieruchomosci pozycje w pracy i mowi sobie dobra teraz dizecko to nie mozna zajsc bo to czy tamto, ja myslam ze juz jestem gotowa moj tz ze nie ze wieksze mieksznaie ze kasa ze costam w koncu sie decydowal i trudno bedize jak bedize mieskznia nie zmienilismy kasa tez teraz jakso si enie tryzma i nawet ise zstnawiac zaczelam jak sobie day rade ale trudno klamka zapadla i trzeba sie z ty zmierzyc wiec dizewczyno wskakuj na tz i do roboty |
|
|
|
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu, ja zapisałam się do szpitala na Inflanckiej bo jest tam kilku ginekologów i sama możesz wybrać czy chcesz iść do faceta czy kobiety. Chodziłam tam przy pierwszej ciąży ale poroniłam
Poza tym na Inflanckiej jest dużo wolnych terminów, ja zapisywałam się w zeszłym tygodniu. Dzwoniłam wcześniej do Ursusa ale najbiższy termin był na 5 sierpnia- jak chcesz mogę ci odstąpić bo ja wolę szpital w którym, ewentualnie będę rodziła |
|
|
|
#642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wiem wiem, całkowicie sie zgadzam tylko kto za mnie firme poprowadzi?
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dizekuje kochana zadzwonie jeszce na Czerniakowska bo to po drodze do pracy moze tam sensowen terminy beda mieli ew moze na Zelaznej mnei pryzjma bo tam bym chyba chiala roidzc ale narazie martwie sie ze zle mi sie zagniezidlo jajko i nie daje mi to spokoju we wterk jestem w pruszkowie umowiona na USG i nie moge sie doczekac a ty beidzesz chodizla tylko od jednego lekarza bo aj to bym chyba chiala chodizc do 2 co ise nie znaja zeby skonsultowac zeby ktorys nie popelnil bledu? |
|
|
|
|
#644 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no chyba, że będą same dziewczyny to mąż mi zapowiedział, żebym się szykowała na 4 ![]() Cytat:
U mnie pierwsza była bardzo blada, drugi test z rannego moczu już była ciemniejsza Cytat:
boję się, że to już koniec. Ja karmiłam Kalinę 6 msc samą piersią a potem zaczęłam coś wprowadzać ale bardzo pomałuCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#645 |
|
Raczkowanie
|
wiesz Kasiu, ja się tam zapisałam aby mieć wszystkie badania za darmo a i tak będę do mojego gina prywatnie chodziła (znalazłam super gina w Piastowie- POLECAM
Ja też mam na Inflancką nie po drodze ale podoba mi się ten szpital i dlatego tam się zapisałam. |
|
|
|
#646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam sowjego wlsnie w pruszkwoei ale tylko prywatnei wiec bede do neigo chodizc juz z wykonnymi badaniami ktore mi z tego programu za free ktos zleci i zrobi tylko nie bedizemi sie chialo z Pruszkowa naginac na Żelazna na wizyty wiec szukam jak najblizej i najlatwiej dojechac ale widze ze nie jest latwo sie zapisac do lekarza na NFZ a nie wiesz od ktoregomiesiaca trzeba na ten program si zaipsac cyz mozna po 10 ? bo ja bym moze gidzekoliwek poszla a do ursusa na tego 16.08? |
|
|
|
|
#647 |
|
Wtajemniczenie
|
na betę pójdę w poniedziałek na bank. Wezme też skierowanie na zwykłe badania krwi (mam nadzieje że tabletki podniosły mi wyniki)
Ach ogólnie to nie umiem w to uwierzyć że to już tak szybko, bo 10 czerwca wzięłam ostatnią tabletkę anty. Z powiedzeniem rodzincke jeszcze się wstrzymujemy, po wizycie u gina. A Wy jakie bierzecie tablety z witaminkami? Bo jak byłam u gina z wizytą przed strankami to powiedził by brać już te tabletki dla kobiet w ciąży i polecił mi Falvit mama. Bierze któraś z Was? Ogólnie to ciąże podejrzewałam przez bóle w podbrzuszu i kłocia jajników przy np obracaniu się w łóżku lub nagłym wstaniu i to mnie martwi, chyba że nie potrzebnie bo Wy też tak macie czyli że to normalne. |
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a do programu możesz się zapisać kiedy chcesz, tylko jak pójdziesz do swojego gina to niech ci założy karte ciąży abyś miała potwierdzenie ciąży przed 10 tc (do becikowego) |
|
|
|
|
#650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesli jestes pewna z tym programem to ja moze sie zapisze na tego 16.08 do Ursusa to juz beidze po moim urlopie to bedie 11 tc od miesiaczki a teraz mi moj gin zalozy karte ciazy ?? co myslisz ja chodze od kilku juz lat do Zabrotowicza w Pruszkowie a do Pisastowa bede jezdzic do TESCO po ciszki dla bobasa bo ponoc ladne a tanie sa ![]() Blacrose bierz witaminy aby tlygko mialy minimu 0,4mg kwasu foliowego niezaelenie jakiej firmy ja biore prenatal Compleks i zastanwiam si enad prenatal dha ale to po wizycie u gina i koonsultacji |
|
|
|
|
#652 |
|
Raczkowanie
|
nie znam lekarzy w Pruszkowie bo ja do Piastowa to się przeprowadziłam raptem 2 lata temu
a co do ciuszków z tesco to szczerze polecam, kupowaliśmy dla męża chrześnicy i były super, no i bardzo ładne i nie drogie. Może kiedyś się spotkamy z maluchami na spacerze |
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
Mój gine przyjmuje prywatnie i na NFZ i jest na tyle fajnym chłopem, że sam zaproponował, żebym do niego przychodziła do przychodni, żeby nie płacić za każdą wizytę 100zł. Taki fajny chłopak hehe. Usg robiłam nie u gine, bo pewnie bym więcej zapłaciła, ale w przychodni u lekarza, który tylko tym się zajmuje. Programik fajny, szkoda, że tylko w Wawie takie wynalazki są. Witaminki to biorę Prenatal DHA. Na dziecko jak to stwierdził mój małż to bym chyba się nigdy nie zdecydowała, bo zawsze by coś wypadło. I co prawda nie pławimy się w kokosach, ale akurat ta kwestia miała nie wiele do "powiedzenia". Bardziej chodziło o gotowość na małego człowieczka. Zresztą ja zawsze miała dziwne podejście do tego, bo jakoś nie piszczałam na widok małych dzieci, nawet specjalnie nigdy nie lubiłam maluchów. I na jednym forum zostałam wręcz potępiona, ale co poradzę, że nie miałam nigdy instynktu. Wystarczył mi pies, lub inne zwierze hehe.
Myślę nad jakimiś ciekawymi imionami dla obu płci. Nie jakimis typowymi jak Marysia, Zosia itp, ale nad takimi dosyc rzadkimi, a jednocześnie nie udziwnionymi. Podobają mi się imiona zagraniczne typu India, Kegan, ale u nas może się takie imię nie przyjąć.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-07-15 o 16:07 |
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Jok3r mam podobnie do Ciebie z tym podejściem do dzieci i macierzyństwa. Dla mnie dzieci to zawsze było ufo.
Co do imion, to na pewno wybierzemy polskie imiona. Jakoś mi dziwnie brzmią zestawienia np Inez Kowalska. |
|
|
|
#655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może TŻ przejmnie gówną kontrole w takich zabawach.Ale pogoda u mnie się psuje. Wiaterek zerwał się i jakoś pochmurno się zrobiło. Macie jakąś liste kto ma kiedy termin? |
|
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zagranicznych imion to dlatego właśnie niektóre mi się podobają, ale wiem, że mogą dziwnie brzmieć. Lista jest na samym początku tego wątku.
|
|
|
|
|
#657 |
|
Wtajemniczenie
|
Liste znalazłam ale tylko marcowych mam, kwietnia nie widziałam.
Dobra dziewczyny ja uciekam, bo mąż zaraz wróci i zjemy obiadek i jedziemy w góry. Oby nie padało. 3majcie się ciepło, życzę Wam miłego weekendu i uściski dla maluszków
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
hej
mam nadzieję że przygarniecie mnie do siebie bo zapowiada się że będę kolejną marcówką 13 lipca zobaczyłam tę drugą wymarzoną kreseczkę dziś zrobiłam powtórkę z rozrywki i jutro a jak nie zdążę to w poniedziałek pójdę odebrać wynik. Wizytę u ginekologa mam umówioną na 22 lipca ale nie wiem czy jeszcze nie za wcześnie to chyba będzie 5 tydz i pewnie nic nie będzie widać :P Jeżeli chodzi o objawy to na razie zero - oprócz zatrzymania okresu, pozytywnego testu i wydętego brzucha jakbym była w 4 miesiącu ciąży
|
|
|
|
#659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo jeszcze nie mamy kwietniowych mam. Jesteś pierwsza?
|
|
|
|
|
#660 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() my byliśmy nad jeziorem, jezu ale hormony we mnie szaleją... o byle co bym płakała,,ehhh ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

boję się, że to już koniec. Ja karmiłam Kalinę 6 msc samą piersią a potem zaczęłam coś wprowadzać ale bardzo pomału