|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21481 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Ewelka - ale Ci urosły włosy
Mnie się ogony z tyłu podobają, pewnie dlatego, że sama mam ścięte na równo ![]() Inidios - masz przecudne włosy. Zdefiniowane i zdyscyplinowane. Strasznie podoba mi się Twoje ścięcie Cytat:
W każdym razie może się nie nadawać do oczyszczenia z innego powodu: ma sporo protein, które mogą osadzić się na włosach. Małgosiu - ja Cię doskonale rozumiem w kwestii absorbującej pielęgnacji długich włosów i gorąca w lecie. Jeśli nie zapuszczasz - chyba nic się nie stanie, jak trochę uciachasz Rybiorku, ja również trzymam kciuki za przeprowadzkę. Sama niedawno to przechodziłam i ciągle jeszcze jestem na walizkach, więc wiem, czym to pachnie Ale kosmetyki do włosów już są uporządkowane ![]() |
|
|
|
|
#21482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lepiej czuję się w prostych, ale kręcone też toleruję [przynajmniej na razie ]
|
|
|
|
|
#21483 |
|
Rozeznanie
|
Chce sie oficjalnie przywitac
(poczytuje to forum od wczoraj i jestem naprawde pod wrazeniem ).Podziele sie z Wami przelomym odkryciem w kwestii moich wlosow .Otoz cale moje 25-letnie zycie bylam calkowicie przekonana, ze moje wlosy sa proste...Niestety nigdy nie wygladaly one jak idealnie proste wlosy azjatek, przy duzej wilgotnosci puszyly sie, nigdy nie wygladaly (nawet mimo ghd ) na idealnie ulozone itp. Dazac do perfekcji suszylam je namietnie na szczotce i prostowalam do granic wlosowej wytrzymalosci . Niestety stan moich wlosow nie przedstawial sie delikatnie rzecz ujmujac najciekawiej, wiec ostawilam prostownice a pozniej rowniez Rowente Brush Activ i suszarke.Bedac pod wrazeniem ksiazki Curly Girl (szczerze polecam ).Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu moje wlosy zaczely sie falowac .Wniosek: moje wlosy nie sa proste, lecz falowane z natury . Tlumaczy to wiele m.in. suchosc moich wlosow i skalpu oraz ich allergiczna reakcje na wszelkie prostujace zabiegi.Nie ukrywam, ze jestem bardzo zadowolona, gdyz po raz pierwszy mam wrazenie, ze jestem na wlasciwej drodze ku pieknym wlosom (zla wiadomosc to ta, ze moja kolekcja szamponow i odzywek rozszerzy sie o produkty do wlosow kreconych ) A wiec zaczynam moja przemiane w kreconowlosa . Obecnie stosuje system OMO (do mycia szampon Hipp z olejkiem migdalowym ), olejuje, niestety nie jestem na razie w stanie zrezygnowac z produktow z silikonami. Czy bardzo grzesze ?Jakie preparaty stylizujace (jesli takowych uzywacie ) polecacie, chodzi mi o jakis curl activator (chcialabym aby moje fale byly bardziej wyrazne)Dzieki z gory za odpowiedzi! |
|
|
|
#21484 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20677292]Rybionek,
kiedys Cie dopadne ![]() masz bardzo ladne wloski za odwyk od farbowania, a wloski sie odwdziecza ![]() [/QUOTE] na zdjeciach sa ladniejsze niz w rzeczywistosci i wolalabym zeby byly blizej wygladu Indios Indios widzialam fotki i naprawde nastepnym razem jak napiszesz cos zlego na swoje wlosieta to ja juz zorganizuje tu ekipe i Ci pokazemy ![]() a ten puch to my chyba inaczej rozumiemy bo ja nie widze u Ciebie zadnego.Jumaatt - moje tez beda w pierwszej kolejnosci
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-15 o 13:00 |
|
|
|
#21485 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak musiałobyc, strasznie mi wypadaja, co zauwazyla fryzjerka, która ostatnio włosami się zachwycała. Sa slabe, cienkie, nie rozdwajaja sie, nic z tych rzeczy, ale od miesiaca, dwoch, wypadaja w niesamowitych ilosciach. Z tego copamietam, latem moze sie tak dziac.
Chcialam mniej, ale obciela po swojemu, z przodu jakies 2-3 cm. Z tylu poszlo 10 cm jak nic. Nawet nie patrzylam, wiadomo, na mokro inaczej to wyglada, siegaja ledwo za ramiona. Ale biore sie za odzywianie, belisse mi polecila, poco mi dlugie wypadajace wlosy (tak tak pocieszam sie ) Sa mega krotkie, jakos sie nie zalamuje, bo wiem ze tak musialo byc1. tył, mialam do zapiecia stanika ![]() 2. po wyjsciu od fryzjera, puszek teraz szamponetka na glowie, potem odzywianie i weczorem zobaczymy co wyjdzie jak sie pokreca. Juz sie boje
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-07-15 o 12:59 |
|
|
|
#21486 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra jednak chce mi sie plakac
powiedzcie ze odrosna zdrowe ladne? ![]() pierwszy raz w zyciu zabieram sie za wcierki
|
#21487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio przekomarzając sie z kimś, usłyszałam że mam wylysiale wlosy, nawiazujac do staruszki niby to byl zart ale jakos pomyslalam, kurcze rzeczywiscie mam ich coraz mniej. cala kitke potrafie spiac zabka sredniej wielkosci ![]() milam w planach podciecie po wakacjach takie spore, a widze ze wrzesien/październik to beda doslownie 2/3 cm
|
|
#21489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Ale wlosy juz czesciowo odrosly (mimo wcierek rosna mi dosc wolno ) i wyszlo im to ogolnie na dobre
|
|
|
|
|
#21490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś byłam w kerfurze i jedyne co znalazłam to nivea flexible curls, wogóle uważam, że strasznie jest mało kosmetyków do loków
|
|
#21491 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Boskie loki, kolorek właścicielka i zdj śliczne ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny zamówiłm z dozu Jantar bo się pojawił ale ja go jeszcze nie używałam więc nie wiem o jakim wy piszecie tym w kartoniku (ten zamówiłam) czy niedostępnej mgiełce? Dołączę się do narzekań na upał włosy stanowczo nie lubią wiatraka, wsówek, klimatyzacji a bez tego to się żyć nie da, bleee a już zaczełam wierzyć że pojawią się faloloki na całej powierzchni. Wczoraj po raz 1 od długiego czasu (wcześniej dopadło mnie łupieżysko więc odstawiłam) umyłam włosy odżywką MSR potter z ginko ( jeszcze mam na 1 raz i kupię chyba hegrona) potem garnier z Karite moje psikadło i super włoski a był i kemon mój. Dziś z rana prysznic i PALOMA Niestety KOniec i dylemat czym ją zastąpić?? bo nie posiadam żadnego żelu ( z siemienia lnainego muszę upichcić) |
||
|
|
|
#21492 |
|
Zakorzenienie
|
macie cuuudowne włosy <3
postanowiłam przeczytać cały wątek
|
|
|
|
#21493 |
|
Raczkowanie
|
Ja używam Kemon krem do loków i jestem zadowolona dużo dziewczyn ma Tigi . W zwykłym sklepie faktycznie tylko nivea. Ja swojego Kemona w sklepie fryzjerskim kupiłam wcześniej miałam próbkę więc wiedziłąm co kupuje jak dla mnie drogo 42/150 ml ale jest super wydajny. Polecam ale nie jest zgodny z CG
|
|
|
|
#21494 |
|
Zadomowienie
|
A dziękuje dziękuję mieszkam na mazurach i nie pracuję w te wakacje, dlatego na pewno nad jeziorem będę cześciej gościć
|
#21495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z natury kręcone (ale nie aż tak bardzo), ale lata prostowania (juz od 1-2 lat prostuje rzadko, raz na tydzien), farbowania, odzywek i szamponow z sls i silikonami zrobilo swoje. Jest nieokreslona szopa
Jak myslicie, ile czasu minie az moje wlosy wyjda na prosta jesli bede uzywac szamponu babydream lub innego lagodnego i maski crema latte kallos? Odzywki jeszcze nie mam ale kupie Jeszcze bede spryskiwac wlosy woda destylowana z keratyna i jedwabiem hydrolizowanymi i wit. b5 d-pantenol.Już widze, że jesli nie czesze w trakcie suszenia (tylko od razu po umyciu raz czy 2) to robia sie takie loczki fajne, ale do ludzi bym tak jeszcze nie wyszła ![]() Aha ogolnie nie mam tak zniszczonych wlosow, bo odzywiam je juz z 2 lata maskami i olejami, ale kurcze nigdy nie zwracalam uwagi na te silikony i sls
Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2010-07-15 o 14:36 |
|
|
|
#21496 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie grzeszysz. Metoda CG zakładająca mycie odżywką i odrzucenie silikonów jest jedną z możliwych opcji. Natomiast warto ją zastosować, bo może się okazać idealna dla włosów; można przy niej zostać albo ją modyfikować dopuszczając niektóre silikony, myjąc czasem szamponem itd. Metodę pielęgnacji należy dostosować do tego co się podoba włosom, dlatego warto spróbować różnych dróg. Co do stylizatorów, polecam wypróbowanie żelu lnianego (jest osobny wątek), stosujemy różne żele czy kremy, np. Delia extra strong, Fructis, krem Bootsa. Lista stylizatorów zgodnych z CG jest na blogu Małgosi: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5181 Cytat:
włosy odrosną, masuj skalp codziennie przez kilka minut, pij herbatę z pokrzywy, zaopatrz się we wcierki (np. Rzepa Joanny, Seboradin niger lotion, płun rozmarynowy z BU). Cytat:
ten w kartoniku w szklanej butelce |
|||
|
|
|
#21497 |
|
Zakorzenienie
|
moje włosy jak są wyprostowane to wyglądają tragicznie, widać, że są nierównej długości postrzępione, ale jak zrobię loki to wyglądają o niebo lepiej. nie obcinam bo jakoś źle się czuję w krótszych
szkoda, że tak długo nie potrafiłam zrozumieć, że mam ładne włosy no ale wszędzie są proste, w telewizji tylko gliss kur ma modelkę z lokami, w sklepie kosmetyki tylko do prostych, więc myślałam, że moje są be teraz żałuję, że tyle czasu zmarnowałam na bezsensowną walkę z prostowaniem i wygładzaniem, bo choćby nie wiem jakbym sobie ich nie wyprostowała to i tak próbowały wracać do naturalnego kształtu i sie puszyły.
|
#21498 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny używała któras z Was żółtego zelu do włosów z Yunga? bo kupiłam dzisiaj w Rossie za 3 zł po promocji
I kupiłam też dwa opakowania ( w sumie 8 szt) papilotów do grubych loków. W sobotę ide na wesele i chcę zrobić sobie fale
|
#21499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).To wielka ulga zaakceptowac naturalna strukture swoich wlosow
|
|
|
|
|
#21500 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się w takim razie, że znalazłyście swoją drogę
![]() Zdecydowanie lepiej nie walczyć z naturą włosów, sądzę, że jest to mniej frustrujące. A'propo nawilżania przy kuracji keratynowej, to mogą być oleje, maski wzbogacone o odrobinę oleju, miodu, humektantów, treściwsze odżywki d/s i b/s. |
|
|
|
#21501 | |
|
Zadomowienie
|
Nava, Indios, Jumaatt
Chyba rzeczywiście sobie podetnę włosy Chciałabym mieć takie długości Ewelki po obcięciu, ale jeśli obcina się samemu to może aż taka zmiana jest niewskazana ![]() Ewelka Zobaczysz, że włosy Ci szybko odrosną, a takie krótsze na lato to tylko wygoda Indios Nie masz podstawy, żeby narzekać na swojej włosy ![]() Masz piękne loki, jak z obrazka Cytat:
Taka odżywka coś daje poza lepszym wyglądem sierści? Wiesz na pewno, że takie ludzie szampony czy odżywki nie szkodzą psu (mają odpowiednie pH itp.)? Pytam, bo sama się nad tym zastanawiałam (a nie udało mi znaleźć na ten temat żadnych informacji) - i nie chciałbym zaszkodzić swojemu psu, stosując Hippa. Jestem taka dociekliwa, bo dawno dawno temu był u mnie w rodzinie pies, który zachorował na raka skóry i nie dało się mu niestety pomóc (a był dość często myty - chyba w szarym mydle). Dlatego mam wątpliwości co do stosowania ludzkich produktów na psach. |
|
|
|
|
#21502 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kończy mi się szampon Babydream, a ostatnio go nie mogę dosatać
Mam w domu też żel Babydream, o ten:http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...l-do-mycia.htm Czy mogę nim myć włosy? Czy on za bardzo ich nie domyje? Jakie oleje do włosów polecacie? Dotychczas stosowałam kokosowy, ale już mi się troche znudził Wiem, ze tez rycynowy jest podobno dobry, ale nie odwazylam sie go nalozyc na wlosy
|
|
|
|
#21503 |
|
Raczkowanie
|
Indios, cudne są Twoje włoski
az mi wstyd, ze pokazalam tu swoje Ewelka mi się długość podoba, sama chyba też tak obetnę. Nie smuć się, odrosną dłuuuuugie ale jednocześnie zdrowe Boję się tylko, czy przy tej długości moje będą miały miejsce na fale.... Daj znać jak się Twoje skręcą po myciu. Nie mam siły jechać po keratyne i inne cuda, może w weekend podjadę do ZSK. Na razie idę się miodować
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-15 o 17:19 |
|
|
|
#21504 |
|
Zakorzenienie
|
dobra wyschnely
wykorzystalam naturalne swiatloi bez lampy sa, dlatego wygladaja jak wygladaja![]() bardziej sie faluja niz kreca, nie wiem dlaczego, co sie stalo. Dam im czas, niech sie przywyczaja do nowej dlugosci. Ale sa czyms zmeczone, sa miekkie, cienkie,puchate, niby gladkie i nawilzone ale to nie to... hmm proteiny odrzucilam (dlatego szukam zamiennika yunga rozowego, myje bialym ale ostatnio czytalam ze sie nie nadaje do mycia) im bardziej sie zaglebiam to zaczynam rozumiec... moze wlosy przekarmilam olejami? czyli emolienty na bok, jaka odzywka/maska jest tylko z humektantami?? grzywke zapuszczam, podpieta do gory aaa jeszcze jedno, rzepe do koszyczka dolozylam, codziennie wcierac czy tylko przy myciu? mysle ze codziennie ale spytam ![]() wloski dzisiaj 3 razy mialy stycznosc z SLS wiec moze dlategotakie puchowate, potem byla odzywka seboradin + olej rycynowy + kokosowy, zmylam po 2 godzinach, wgniotlam joanne miodicytryna, odrobina odzywki fitomed z witaminami, odrobina zelu hialuronowego (zaviekawilmnie, mysle ze moze fajnie zadzialac ) na koniec troche oleju migdalowego wgniotlam. Ehh widze za duzo tych olejkow
|
#21505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pare miesiecy temu ciachnęłam 15 cm, miesiac temu 2 cm... ale nadal jest dużo rudych - czyli rozjaśnionych + farbowanych. Nie zapuszczam i w sumie mogłabym je ciachnąć, ale zostałoby mi na głowie 15 cm włosów - tyle mam naturalnego odrostu. Kurcze troche kiepsko to widze
|
|
|
|
|
#21506 |
|
Zakorzenienie
|
_Ewelka___ mnie sie one bardzo podobają
Taki ładny ten skręt ![]() To żel hialuronowy też mozna na włosy? Moge dodawać do masek? |
|
|
|
#21507 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fryzjerka zaproponowala, zeby teraz sciac wiecej, potem we wrzesniu kilka cm i potem na zime, a w tym czasie brac belisse tak zrobie Cytat:
![]() kochane jestescie ![]() Cytat:
oj sama bys 10 cm ciachnela? w koncu mam rowny tyl bez ogonka! no lekki trojkat jest![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
kiedys mialam 2 razy wiecej na glowie hmm jeszcze rok temu mi by bylo szkoda dawac domaski zelu ale zmiszac odrobinke z olejkiem, moze wyjsc fajne serum, jakbym miala wiecej skladnikow zrobilabym jakies fajne serum
|
|
#21508 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u psów jest troche tak, jak u ludzi - wszystko zależy od tego, jaki efekt chcesz uzyskać. myślę,że stosowanie wartościowej odzywki jest dobre dla kondycji sierści. generalnie wiele się mówi o zmywaniu warstwy lipidowej kąpielami, wydaje mi się, że odżywka powoduje, ze włos nie jest taki... 'łysy' . mam cztery psy, wystawiam jednego, pielęgnacja wszytskich opiera się o ten sam schemat
|
|
#21509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukam tego olejku ze słodkich migdałów. A serum to bez splukiwania musialo by być, jeszcze olejek, a ja mam przetłuszczające się włosy jak zreszta i cere
|
|
|
|
|
#21510 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co więcej, ten żel znajduje się na liście na moim blogu :https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5040 Cytat:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041 Cytat:
A może ze stresu Ci tak wypadają? U mnie to najczęstsza przyczyna. Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.

Mnie się ogony z tyłu podobają, pewnie dlatego, że sama mam ścięte na równo 

I wtedy tez bede potrzebowala do pilegnacji kosmetykow bez SLS i silikonow
).
) na idealnie ulozone itp. Dazac do perfekcji suszylam je namietnie na szczotce i prostowalam do granic wlosowej wytrzymalosci
.
)
?
kiedys Cie dopadne 
za odwyk od farbowania, a wloski sie odwdziecza 

: