|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Baybe- tak jak Rybiorek powiedziała- masz jej typ włosów
![]() Moje jest ciężko przeciążyć, ale za to psikadła u mnie odpadają Nie lubię nawet za bardzo :PCo do plunkingu- jeśli lepszy efekt daje u Ciebie dłuższe trzymanie to ja nie widzę przeszkód Oczywiscie bez przesady ![]() Ja sama jak myję w tyg. głowę to trzymam w T-shircie ok. godzinkę A to dlatego, że jak szykuję się do pracy to nic mi nie majta przed oczami i moge z siebie kobietę zrobić ![]() W weekend natomiast mam max. pół godzinki ![]() Więc jak zostawisz na dłużej niż pół godzinki- może być całkiem niezły efekt Będę trzymać kciuki
|
#21452 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj spróbowałam nie harmonijkować włosów, tylko delikatnie je roztrzepałam palcami po czesaniu i też mi wyszły loki tyle, że puchate, a przy ugniataniu mam takie zbite pukle, ale nie jest źle
|
#21453 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nno moze nie tasaczkiem dzieki agison za slowa wspolczucia umylam wczoraj wlosy (nuie bylo maski przed- foch jest foch wiec nie dostaly zadnych dobroci, a zreszta bylo i tak pozno), troche odzywki b/s, mokre w czepek i.. spac rano byly lekko mokre przy glowie, troche wody i zelu lninego i do pracy, wlosy calkowicie wyschly ok 10 (zel...) ale nie ma puchu- tzn tak mi sie wydaje bo swiatlo w lazience jest kiepskie kurcze ale sie rozpisalyscie dzis
|
|
|
|
|
#21454 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21455 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
albo mieszaj ze lzejszymi olejami, faktycznie shea jest ciezkie i klejace ale za to b. dobrze nawilza ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
na poczatek sprobuje dodac do odzywki d/s i potrzymac dluzej (to chyba najprostrze rozw.. ) tylko kurcze nie wiem jak z proporcjami ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- [QUOTE=Eloe77;20663120 przecież one są złote [/QUOTE] Eloe, namowilas sie z Syrenka na te "zlote" |
||
|
|
|
#21456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21457 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20674307]
Syrenko na poczatek sprobuje dodac do odzywki d/s i potrzymac dluzej (to chyba najprostrze rozw.. ) tylko kurcze nie wiem jak z proporcjami ![]() Eloe, namowilas sie z Syrenka na te "zlote" Jeśli będziesz ją stosować np. co tydzień może to być stężenie 3-5%; jeśli częściej pierwsze zrób 5% a kolejne 2-3%. Po jakimś czasie zrób przerwę, pamiętaj o nawilżaniu. Jeśli nie masz kubeczków miarowych czy zlewek wykorzystaj słoiczek po kremie do twarzy, który ma np. 50ml. Zapełnij go do połowy lub cały odżywką. ***25ml mikstury: 5% keratyny 23,75ml odzywki 1,25ml keratyny czyli ok. 25 kropli. |
|
|
|
#21458 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku proszę mi tu nie grzeszyć tym narzekaniem na włoski. Śliczne są i ile ich jest
Zazdroszczę, chciałabym żeby moje były chociaż w połowie takie piękne... Pogoda daje się we znaki. Dopoki siedzialam caly dzien w biurze (klima) a potem prosto do domu to jeszcze było nieźle. Wczoraj cały wieczór łaziliśmy z TŻtem po mieście i moje włosy odbierały chyba wszystkie kanały, nawet Al- Dżazirę Pocieszałam się, ze każda napotkana kręconowłosa (zresztą nie tylko) miała mega puch na głowie.A wogóle to dziś koleżanka nieźle się ubawiła jak była świadkiem ukrywania mojej metody na loczki przed pewną znajomą. Utrzymywałam, że to kwestia odpowiedniego cięcia i nieużywania grzebienia. Po prostu nie chcę w pracy rozpowszechniać informacji, że jestem uzależniona.... Ide przejrze ZSK i ecospa - przygotuje sobie liste, zeby nie wyjsc z walizka.... ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Zapomniałam o najważniejszym.... zaczyna być widać dużą, wręcz ogromną różnice na moich włosach naturalnych a tych po farbie. Wczoraj jak obejrzałam to chciałam iść obciąć włosy - i to drastycznie, bo odrost ma z 15 cm. Już mi przeszło z tym obcinaniem, ale bardzo mnie martwi, że te farbowane włosy kruszą się i łamią na końcach co im pomoże??? Ratujcie
|
|
|
|
#21459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyczyny mogą być dwie: emulsja, której skład podałam 1-2 strony temu; wyraźnie wygładziła mi włosy co było już odczuwalne przy spłukiwaniu i przy dalszych czynnościach oraz zestaw kosmetyków bez gliceryny. Obawiam się, że nic im (końcówkom) nie pomoże. Jeśli są zniszczone nic ich nie naprawi, są poobdzierane z kilku zewnętrznych warstw łusek. Wyglądają jak na tym rysunku i będą się kruszyć: http://thenaturalhaven.blogspot.com/...how-often.html Można je jakoś prowizorycznie skleić silikonami, ewentualnie lekko wzmocnić keratyną a potem systematycznie ciachać nożyczkami. |
|
|
|
|
#21460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz, trudno doradzac... ale moja przyjaciółka miała ściągany kolor - bardzo ciemny brąz. Wiadomo, że włoski się trochę "zmęczyły" ale szczerze mówiąc to obie myślałyśmy, że będzie gorzej. Naprawdę łądnie wyglądają, a po kilku miesiącach nikt nie powie, że ma zniszczone włosy. |
|
|
|
|
#21461 |
|
Zakorzenienie
|
wcale niekoniecznie, ja myje codziennie bo lubie, jak wiekszosc tutaj jestem uzalezniona od pielegnacji wlosowej hi hi a poza tym to okazja nawilzyc wloski, choc skalp tez lubie miec czysty wiec codzienny masaz przy myciu to przyjemnosc i pozytecznosc
|
#21462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Silikonów nie chcę Po proteinach mam ewidentnie włosy przeciążone, ale może z keratyną coś się uda... No trudno, jak się nie uda to obetnę. Całe życie nosiłam krótkie, na chłopaka, więc tragedii nie będzie. Tylko że loczków też nie będzie ![]() Spiszę sobie tę Twoją emulsję, do przetestowania w przyszłości jak już się zaopatrzę w co trzeba
|
|
|
|
|
#21463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prócz tego dobrze zabezpieczaj je odżywką b/s, która je dodatkowo wygładzi, zapobiegnie plątaniu, zahaczaniu łusek włosa o siebie. |
|
|
|
|
#21464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie są takie wymęczone na końcach bo ja nigdy w życiu nie używałam odżywki b/s. Poważne farbowanie było tylko 1 raz - rok temu w maju,, a tak to tylko 1-2 razy w roku casting w naturalnym kolorze. Oj bałam się, że napiszesz mi "Marsz do fryzjera "
|
|
|
|
|
#21465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zalecam delikatne obchodzenie się z włosami, tymi farbowanymi i tymi niefarbowanymi i regularne podcinanie aż się pozbędziesz podniszczonych włosów oraz dalsze wzmożone dbanie o włosy
|
|
|
|
|
#21466 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() :conf used:![]() moje wakacje wlosowe- kokos zostawiony na 1,5 doby (po 12 godz- dokokosowalam) w warunkach wilgotnosci 95-100%, temp +27 do +35, slonce, wiatr, sol wlosy pochlonely wszystko ![]() po umyciu odzywka- skret i miekkosc ![]() no to ja juz nie rozumiem.... co wlos to wlos... kazdy inny
|
||
|
|
|
#21467 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20676701]
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- ![]() :conf used:![]() moje wakacje wlosowe- kokos zostawiony na 1,5 doby (po 12 godz- dokokosowalam) w warunkach wilgotnosci 95-100%, temp +27 do +35, slonce, wiatr, sol wlosy pochlonely wszystko ![]() po umyciu odzywka- skret i miekkosc ![]() no to ja juz nie rozumiem.... co wlos to wlos... kazdy inny [/QUOTE]Cóż, okazuje się, że wilgotność to nie wszystko i na włosy ma wpływ też wysoka temperatura. Jak rozkminimy o co dokładniej idzie, zreferujemy |
|
|
|
#21468 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kiedys Cie dopadne ![]() masz bardzo ladne wloski za odwyk od farbowania, a wloski sie odwdziecza ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- all_improviso nie drecz psinki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- no wlasnie zachwalanie WLASNYCH wlosow bez dowodu w postaci fotki- sie nie liczy ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
w ostatecznosci... skoro nalegasz moj tyl nie ma rownej dlugosci- efekt samoobcieca i tak tego nie widac ja postanowilam nie spinac wlosow (uzywam tylko malych zabek)- w zeszlym tyg w pon - po scieciu i wakacjach- pierwszy raz w zyciu poszlam do pracy w rozpuszczonych wlosach ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
jak tylko przesylka dotrze dam znac nawilzanie- tzn olejowanie,? czy tez masz na mysli aloes, miod itd czyli humektanty
|
||||
|
|
|
#21469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedys podobno miala, ale producent zmienil sklad i zapomnial zmienic napisu na etykiecie. |
|
|
|
|
#21470 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o szampon, to ja dla psa mogę polecić Hippa. Już kilka razy myłam nim psa (choć normalnie ma dość szorstką) Szkoda mi sierść i skórę psa myć SLSami - Betaina spokojnie domywa wszelki brud, a wiadomo, że jest łagodniejsza.Jeżeli chodzi o "psie" szampony to ja niestety nie spotkałam żadnego godnego uwagi (i w przystępnej cenie). Cytat:
(miałam to już wcześniej napisać)Myślę, że dobrze Ci tak będzie, jak obetniesz je w taki sposób, jak piszesz. Sama nie lubię mieć takiego "ogona", a wiem, że z czasem, jak włosy odrastają, to niestety się on robi. Cytat:
Nafty tam jest chyba nie za wiele, jeśli w ogóle jest. Potwierdzam słowa Eloe77 - potrzebuję suszarki i ciepłego nawiewu żeby wysuszyć włosy )W ogóle to chciałabym bardzo ściąć sobie włosy - tak do ramion albo i krócej. Z tym, że jak na złość się fajnie układają i trochę mi szkoda Ale jest mi w nich tak gorąco i jeszcze tyle czasu zajmuje pielęgnacja... I w ogóle musiałabym to zrobić sama, bo w tej chwili mam inne wydatki i nie mogę iść do "renomowanego" fryzjera, a takiemu "przeciętnemu" swoich włosów nie oddam ![]() Co sądzicie? Tylko proszę obiektywnie - bo ja nie zapuszczam włosów, więc nie muszę trzymać się z dala od nożyczek
|
|||
|
|
|
#21471 |
|
Zadomowienie
|
Może z małym poślizgiem ale wypowiem się na temat keratyny. Ja daję ją do odzywki do spłukiwania i mniejszą ilość do odzywki bez spłukiwania.
A tak w ogóle to polecam brudna wodę z jeziora - dzisiaj włosy znów mięciutkie jak nie wiem co
|
#21472 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiec... jesli chcesz i nie walczysz o kazdy centymetr- to odetnij, a na pewno odrosna zdrowe i ladnez drugiej strony- strasznie zal.... ja swoje obcielam (wlasnorecznie) dosc radykalnie i jestem zadowolona-z dwoch powodow- pierwsza- byly bardzo zniszczone pod spodem (spinka noszona przez laaaata - nigdy wiecej! powtarzam sie ku przestrodze ) oraz- no wlasnie- chcialam odmiany od dlugich noszonych przez ostatnie nie wiem ile lat tak czy inaczej- jestes ich prawowita wlascielka i to do Ciebie nalezy podjecie decyzji ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
wilczex, nie kus bo zaraz rzuce sie kanalu dzieli mnie tylko 5 m tylko musze uwazac zeby na lodke nie wskoczyc zamiast do wody milego wakacjowania na jeziorkiem |
||
|
|
|
#21473 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecałam to wstawię tę fotę
![]() Żebyście mnie potem nie męczyły, o! ![]() Tylko to są włosy nie wysuszone na dyfuzorze był to bodajże 2-gi dzień, bo mam podpięte włosy po bokach (często tak robię na 2-gi dzień po umyciu )Fotki poniżej ![]() Nava- ja zachwalałam tylko po dyfuzorze...ale żeby się wyrównało to potem dołowałam porównując je do włosów Rybiorka ![]() Co do wstawania o 4.30...już jestem przyzwyczajona- robię tak tylko raz w tyg. Wstaje wtedy równo z moim TŻtem ![]() (Tak tak- on musi tak wstawać 5 a czasami 6 dni w tygodniu Ale ten 6 dzień to na własną prośbę :P )Dziś mam włoski 3 dzień i nadają się chyba tylko do podpięcia po bokach...coraz bardziej jestem z nich zadowolona i coraz mniej kusi mnie fryzjer Chyba uda mi się więc wytrwać bez niego do września ![]() Małgosia- jak nie walczysz o każdy centymetr a pielęgnacja długich Cię wykańcza- ciachaj Ja znam ten ból...szczęście, ze w tyg. jestem w pracy, w biurze w ten najgorszy upał...ale i tak czarne i gęste kudły dają się we znaki.Tylko, ze ja zapuszczam ![]() Ok- koniec wypocin. Macie fotki- z przodu i boku ( ) i tyłu
|
#21474 | ||
|
Rozeznanie
|
odżywka.
po latach posiadania kundelka, jak stałam sie włascicielka rasowca postanowilam pobiegac troche po wystawach - psie produkty kosmetyczne sa mi doskonale znane ![]() mogę Wam powiedzieć, że ludzie często używają mr potters dla psów Cytat:
z psich, z czystym sumieniem mogę polecic ives saint bernard dla szczeniat z talkiem - zmiękcza rewelacyjnie sierść, ale cena... ![]() spróbuj, jak będziesz mieć natchnienie, zobaczysz, że nie zajmuje to wiele czasu. Cytat:
Indios - kurcze, ale urosły! pierwsze zdjęcie sliczne!
|
|
#21475 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny na co układacie swoje loki??
zastanawiam się czy nie lepiej będą wyglądały włosy jak użyję odżywki b/s przed kremem nivea fc? no i jakie polecacie odżywki bez spłukiwania?
|
#21476 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę, polećcie mi jakąś odżywkę (koniecznie ze spłukiwaniem, ale odżywkę, nie maskę) bez silikonów
|
|
|
|
#21477 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5043 Z poniższej listy ja lubię: Alverde (niemiecka) Medipharma Cosmetics - Doliva - Intensywna odżywka pielęgnacyjna do włosów z toskańską oliwą z oliwek klik klik ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
ja na nic nie układam, harmonijkuję i plunkinguję i w mokro-wilgotnych idę spać 2. polecam sprawdzenie, tak robimy, pierw odżywka b/s potem stylizator 3. ja lubię odżywki Mrs Potters (zużyłam 2-3 butelki Aloesu, Ginko zaczynam); dziewczyny polecają Naturię Joanny (odzywki b/s); zimą używałam odżywek Ziajowych (rycyna) |
||
|
|
|
#21478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje |
|
|
|
|
#21479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli będziesz potrzebowała produktów z innej kategorii (maska, odżywka b/s itd), Małgosia też je ma na swoim blogu. Warto sobie w zakładkach zapisać tego bloga. |
|
|
|
|
#21480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam trochę kręcone włosy, ale mam zamiar wyprostować metodą keratynową (nie bić ) bo nie lubie siebie w kreconych I wtedy tez bede potrzebowala do pilegnacji kosmetykow bez SLS i silikonow
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

Nie lubię nawet za bardzo :P

poświęcam się aby Wax UV lepiej się wchłaniał
(dziękuję za Waxa wiadomo komu

)
przecież one są złote
Pocieszałam się, ze każda napotkana kręconowłosa (zresztą nie tylko) miała mega puch na głowie.

za odwyk od farbowania, a wloski sie odwdziecza
ostatnio ciagle są spiete. mam z tyly ogon, trojkat, ktory wywija sie na wszytskie strony swiata, zdecydowalam ze go obetne. Wy macie krotsze wloski, do raion, wycieniowane ale tyl rownej dlugosci prawda? moje takie nijakie ostatnio, zadnej objetosci. Z ory zetne 1-2 cm a tylko tyl wyrownam. pasuje?