|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
muminek gratulacje !!!
kociamborek za wytrwanie i super, że wizyta ok bajka oby cie nie zostawili i daj nam znać co ci powiedzieli ola_k11 koniecznie idz do lekarza ![]() nie pamiętam co jeszcze miałam napisac wczoroaj byłam jednak pół dnia nad wodą a wieczorkiem u znajomych na grilu więc was tylko szybko nadrabiałam i nie odpisywałam na bierząco u mnie dzisiaj ukrop jeszcze większy niż wczoraj marze o wejściu do wody ale dzisiaj nie wiem czy sie uda pojechać :/ |
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cześć dziewczyny,
Ja dzisiaj o dziwo spałam całkiem nieźle, ale cała noc z wiatrakiem ![]() O 12:15 mam wizytę i odbiór wyników. Jesli wizyta będzie ok, to planuję wyjechac poza Toruń do rodziny na weekend i zmienić troszkę otoczenie, więc będę miała dużo nadrabiania na forum Itakasia, jesteś pewnie właśnie na ktg, trzymam kciuki! Kolandra, Idealne- dacie radę i niedługo będziecie już tulić maleństwa ![]() Ola_k sprawdź koniecznie co z tą stopą. Kociamborek ja też wyczekuję końca 37 tc. Wczoraj skończyłam 36 ![]() Jak to jest? Kiedy w końcu ciąża jest donoszona. Raz słyszę, że po skonczonym 36 tc a raz że po 37..? |
|
|
|
#2073 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysl ile anoxa sie wylezala ![]() Cytat:
slicznie wogole nie widac ze z ciebie swiezo upieczona mamusiaCytat:
Marta fajnie ze juz troche lepiej no i ze na meza mozesz liczyc kolandra moze jednak szybko pojdzie. kciuki zacisniete agravka nie zlosc sie na tate. przeciez chce dobrze a ja mysle ze to lepiej ze zadzwonil. nie ma co liczyc ze bedzie dobrze. trzeba wykorzystac wszystkie sposoby zeby jak najlepiej sie toba zajeli w szpitalu bo wiadomo jaka jest nasza sluzba zdrowia ciekawe co u papi a ja zostalam sama z malym mama wlasnie pojechala do domu, damian pojechal cos tam zalatwiac i pierwszy raz od wyjscia ze szpitala bedziemy przez dluzszy czas sami mam nadzieje ze dam rade bo malego boli brzuszek i strasznie marudny jest. o spadam robic mleko bo sie budzi milego dnia |
|||
|
|
|
#2074 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Idealne i za Kolandre!! Oby szybko poszlo i po ich mysli... a u Marty to juz kciukow nie potrzeba bo to oczywiste, ze z kazda minutka bedzie lepiej!!! ![]() tylko jej pozazdroscic....Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do wagi - na Izbie robia USG i oceniaja wage dziecka, wiec sie nie martw tym akurat, z obserwacji moich znajomych wynika ze na Izbie zawsze im zawyzali wage dziecka o 100-200 gram wiec jesli wazylo okolo 4 kilo to wychodzilo ponad i robili im cesarki, zeby sie nie meczyly dziewczyny ktore juz rodzily i mialy podlaczana OXYTOCYNE - powiedzcie mi czy to od razu boli? jak szybko pojawialy sie u Was pierwsze bolesne skurcze po tym?? ja cos czuje ze nie urodze przes tym 2 sierpnia i pojde wtedy na wywolanie i beda mi podlaczac...
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Jak coś będę wiedziała to będę pisać. Idealne i kolandra niedługo powinny się coś odezwać. U nas znowu mega upał,aż żygać się chce. Panie Boże proszę normalnie o skurcze, odejście wód,cokolwiek by się ruszyło,bo zwariuje. Ledwo dycham mimo pobytu na ośrodku. Idę grać z tata w dartsa,póki mamy cień tam gdzie go zawsze wieszamy. Buziaki
|
|
|
|
#2076 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój dekoder często się zawiesza i zacina obraz i kij.. koniec z oglądaniem nawet wyłączyć sie nie da.. wtedy go resetuję w ten sposób i zawsze pomaga ![]() Cytat:
![]() Nie bój nic.. bez dzidziola na rękach do domu już nie wrócisz Aha.. ja po samym porodzie zrzuciłam 7 kilo.. niby mało.. 23 zostało do zbicia ![]() ale kręgosłup odczuł ten spadek baaardzo, czuję się jak nowo narodzona mimo słoniowej wagi
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-16 o 10:15 |
|||
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
pilotka dzięki
mam nadzieję, że nie będą mi kazali rodzić "na siłę", a wiem że czasami tak bywa... Cóż, pozostaje mi czekać. Póki co, żadnych objawów porodu, maluch siedzi i rośnie
|
|
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wpadłamtylko na 5 minut - za 15 min. mam wizytę a jak dostanę skierowanie na cesarkę to od razu ide się umówić - , trzymajcie kciuki żebym nie musiała mieć cesarki w innym mieście żebhy mi u mnie zrobili i żeby na wizycie wszystko ok było ....................boję się
|
|
|
|
#2079 | ||
|
Zadomowienie
|
Kolandra, Idealne trzymam mocno kciuki dacie radę!!!
![]() Sms od papeterii: Juhu ordynator zobaczył mój termin z om i podłączą mnie pod otc czy coś takiego? to chyba ta kroplówka na próbę, mam nic nie jeść narazie a mnie już zasysa, ale kiedy mnie podłączą i czy dziś wogóle to nie wiem bo zależy czy będzie miejsce a co dalej nie mam pojęcia jak nie zadział to chyba będą mnie trzymać aż samo się rozkręci nie wiem wczpraj wieczorem dostałam dwa czopki do d i zaraz leciałam a w nocy trzecia na sali rodziła co za klimat.---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
rety jaka ja jestem nietomna tak sie tu zaczytałam, ze spaliłam jajko na twardo, które spobie gotowałam
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu poród pooooowooooli postępował.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2081 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kolendra ![]() Marta super ze maz Cie wspiera i powoli czujesz poprawe Cytat:
Dziewczynki ktore urodzily, jak wyglada skora na brzuchu po porodzie? Bo jak patrze na mojego giganta to sie zastanawiam jak to bedzie pozniej wygladalo
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-07-16 o 10:31 |
||||
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie taka gąbka xD mam wrażenie, że nie mam czucia w tym brzuchu i że jest jakby nie mój a jakiś doklejany ![]() Ale nic to, zacznie się wsysać i jak będzie się czymś smarować to się uelastyczni i ujędrni... taką mam nadzieję, tylko nie wiem czym mogę smarować by nie truć mleka i czy kremy będą przenikać do pokarmu. I chciałabym zacząć ściskać czymś brzuch ale nie wiem od kiedy można.. chyba jak macica się wygoi, zapytam dziś położnej jak nie zapomnę.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 | ||
|
Raczkowanie
|
no to tez juz malusio zostalo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wyglądasz super! Cytat:
Idealnecialo, kolandra, papeteria ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
A to Nastusia z dziś
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
|
#2087 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sprawdzałam wszystko dokładnie i wszystko było ok. A daszek ciężko się naciąga- fakt. Ale ja to jestem taka, że ze wszystkim ostrożnie jak z jajem się obchodzę. A też mogliście dostać jakiś wadliwie wszyty zatrzask... Cytat:
ale dosłownie na palcach jednej ręki da radę policzyć. Mam też ciuszki z tesco, carrefoura, selgrosa, coś tam w M1 kupiłam, mam z ciucholandów, trochę dostałam używanych. Myślę, że nie ważna jest metka-firma a to czy ubranka są dobre jakościowo, czy są ze 100% bawełny. Cytat:
![]() Marta- teraz będzie już tylko lepiej Kolandra- ![]() Cytat:
A ja dopiero teraz Was nadrobiłam. Mama mi napędziła strachu, bo się gorzej poczuła. Zaczęła ciężko oddychać, zbladła. Zaraz jej zmierzyłam ciśnienie i puls- w normie. Zmierzyłam jej cukier- też w normie. Opieprzyłam ją, że nic nie zjadła tylko wypiła kawę rozpuszczalną ale to zawsze kawa... Zrobiłam śniadanie, kazałam wypić zimnej wody, wysłałam pod prysznic... Normalnie jak z małym dzieckiem... Co oni by zrobili gdybym ja się tak o nich nie martwiła? Za każdym chodzę- zjadłeś śniadanie? zjadłeś jakiś owoc? pij więcej wody! zjedz kolację! Robię im kanapki do pracy... Normalnie czasem to się czuję jak Matka Teresa...
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
PAPETERIA trzymam kciuki,mam nadz że wszystko pójdzie po twojej myśli. ODZYWAŁA SIĘ IDEALNECIAŁO że jest po obchodzie,że ordynator przy wszystkich powiedział że jest wskazanie do cesarki ze względu na zły stan psychiczny ciężarnej,i dużą wagę orientacyjna dziecka. Ma mieć teraz konsultacje psychiatry i chyba od niego będzie zależała cesarka,ale to narazie nic pewnego. Idealne się boi,bo prawdopodobnie wszystko zależy od tej rozmowy z psychiatra. CO DO BRZUCHA PO PORODZIE to ja w pierwszej ciąży przytyłam 35kg i brzuch długo dochodził do siebie. Ale kilogramów było sporo,ale wrócił wkońcu do normy. Wyglądał naprawdę super,ale czasu potrzeba. Mi lekarka powiedziała że do pół roku wszystko w środku się ściąga i wogóle. Mimo prawie setki na wadze przed porodem doprowadziłam się do stanu używalności i teraz też mi się to uda.
|
|
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
trzymam kciuki za idealne!!!zeby zrobili jej cesarke, po co ma sie meczyc biedna skoro ma taka traume!!!
lazurku-dobra z Ciebie dziewuszka ![]() ja mam newsa-odszedl mi czop- na wkladce znalazlam takie wielkie brazowo-glutowate cos, a pod prysznicem takie krwiste glutki, wiec to chyba to... nie czuje sie dzis najlepiej, wiec moze cos sie w koncu zaczyna, ale narazie skurczy brak |
|
|
|
#2090 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kąpałaś się w jeziorze? Przyznaj się
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do rewolucji- ja się męczę już 2 tygodnie. Dzień w dzień rozjazd... Cytat:
2. No mam identyko- kulam się od pokoju do pokoju, czasem do łazienki... I najchętniej to bym się skuliła w łóżku i już tylko czekała, a tu tyle obowiązków, z którymi w tą pogodę i tak sobie nie radzę .3. Bo może nie urodzisz, tylko urodzą za Ciebie (CC)? Cytat:
Cytat:
![]() Ty pokaż nam wreszcie siebie z Nastusią.... Dwa w jednym ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Twoje dbanie o nich kiedyś ktoś Ci odpłaci, zobaczysz. Jak nie oni, to trafisz w życiu na kogoś, kto zadba o Ciebie 100 razy mocniej ![]() Cytat:
PS. Uwielbiam opisy czopów tu na forum Oby się zaczęło.
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
sorki, wiem ze to obrzydliwe
hehe |
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis zrobie, jak TZ wroci z pracy i zaczyna sie urlop
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2093 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ja oficjalnie jestem 2 dni przeterminowanaCytat:
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
tak sie wlasnie zastanawiam czy jak odchodzi czop, to musza tez odejsc wody?
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy obrzydliwe, ale na pewno śmieszne
Cytat:
I męża naciągasz na wywoływanie? A od czego to ja nie wiem, jem cały czas do samo. Piję trochę więcej, ale wody, więc nie wiem . Ciekawe jak Vette i ich urlop. Ktoś wie kiedy mieli wracać? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Nie koniecznie. Czop jest w szyjce, a wody odchodzą, gdy pęknie pęcherz płodowy...
|
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
a sa jakies objawy u Ciebie nowe? jakie masz procedury?kkeidy sie kladziesz?
|
|
|
|
#2097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupowaliście na aukcji producenta czy od pośredniego sprzedawcy?
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sobie wlasnie pije nestea brzoskwiniowa-dla mnie smak wakacji i jem andruty-smak dziecinstwa
|
|
|
|
#2099 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do wywoływania to tak naciągam męża na wywoływanie a on nie ma nic przeciwko ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- oprócz tej wydzieliny w większych ilościach to nic nowego sie właściwie nie dzieje, mała szaleje ostro, od dzisiaj co dwa dni mam jeżdzić na ktg, jeśli nic się nie ruszy do piątku tj. 23 lipca to rano w piątek o 7 mam się stawić do szpitala i będą wywoływać, a tego bym, bardzo nie chciał to będzie 8 dni po tp.
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Od pośredniego, ale już wysłał prawidłowe części. (nawet nie kazał sobie odsyłać tych uszkodzonych
)Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

za wytrwanie i super, że wizyta ok
oby cie nie zostawili i daj nam znać co ci powiedzieli 

zadzwonilam do ginki, powiedzialam ze nowe wyniki z moczu takie same jak poprzednie to ta mnie zabila tekstem ze w takim razie do szpitala mam sie zglosic
pomysl ile anoxa sie wylezala
mama wlasnie pojechala do domu, damian pojechal cos tam zalatwiac i pierwszy raz od wyjscia ze szpitala bedziemy przez dluzszy czas sami
mam nadzieje ze dam rade bo malego boli brzuszek i strasznie marudny jest. 
.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam nadzieję, że nie będą mi kazali rodzić "na siłę", a wiem że czasami tak bywa... Cóż, pozostaje mi czekać. Póki co, żadnych objawów porodu, maluch siedzi i rośnie 

ale dosłownie na palcach jednej ręki da radę policzyć.
ja też ostatnio jestem cały czas w kiepskim nastroju i tylko słaniam się po domu, leżę i ryczę...