|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20706914]
![]() miod wyplukuje sie bardzo latwo bez uzycia szamponu[/QUOTE] A jaki miód? wielokwiatowy np.? czy to nie ma znaczenia? |
|
|
|
#21542 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21543 |
|
Wtajemniczenie
|
nava - piekne zdjecia w dzienniku.
a ostatnie zdjecie (tylu glowy) przypomina mi wlosy Rybiorka sprzed ciecia (tuz po tym wymyslnym farbowaniu z dokladaniem farby i trzymaniem na glowie jakas niewyobrazalna ilosc czasu )
|
|
|
|
#21544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jessi niby na filimku ugniatala do momentu az wlosy byly suche w 50%, ja susze do konca, jesli nie dotykam i susze tylko dyfuzorem to zero puchu, jak dotykam to czasami jest a czasami nie ma, i chyba zwiazane jest to ze sposobem nakladania stylizatora ---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- Cytat:
|
|
#21545 |
|
Zakorzenienie
|
Nava- dziekuję- staram się je dopieścić
![]() Choć w ostatni weekend nawet nie nałożyłam maski miodowej, bo zbytnio nie miałam czasu Jutro jednak planuję nałożyć duuuużo maski na duuużo dłuzej i z dodatkami olejowymi ![]() A przed jutrzejszym myciem- nafta...mam nadzieję, że nie będą pamiętać poprzedniej soboty ![]() Co do zdjęć- mówiłam, że to zasługa TŻta przede wszystkim Bo tak to...![]() ![]() A że Ty wychodzisz jak pokraka to jakoś nie zauważyłam, o! Kłamczucho jedna ![]() Tak nawiązując do zdjęć to widziałam Twój wpis w dzienniku ![]() Dziewczyno! Ten tył mnie powalił na kolana! ![]() Cudowne są, naprawdę ![]() I zgadzam się bodajże z Eloe (jak był to ktoś inny to przepraszam ), ze masz złote wlosy ![]() Piękne są Rybiorek- A kiedy realizujesz spotkanie z Syrenką i Eloe? ![]() Jeśli chodzi o ugniatanie włosów- ja właśnie następnym razem postaram sie ich nie dotknąć- tylko podszuszę dyfuzorem...zobaczymy wtedy- może nie będzie żadnego puchu
|
#21546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny cos mi przyszlo do glowy i wypowiedzcie sie czy to by Wam sie spodobalo, chodzi o to ze jest taki watek jak "Dziennik Regeneracji Wlosow" i tam dziewczyny codziennie robia wpisy ale na zasadzie wymienienia po kolei jakie produkty uzyly danego dnia, czasami dziela zewnetrznie i lista i wewnetrznie np/ skrzyp, silica, nasz dziennik to nie jest taki biezacy dziennik, co jakis czas pokazujemy postepy i to jest fajne ale powiem Wam ze lubie czytac tamten dziennik tyle ze on zawiera raczej klasyczna pielegnacje, czy bylybyscie zainteresowane (oczywiscie nie kazdy musi robic wspis codziennie ) moze nazwalybysmy go Codzienny Dziennik Regeneracji/Pielegnacji Lokow? Na pielegnacyjnym omawiamy pielegnacje w szczegolach i trzeba sie wczytac zeby wylapac kosmetyki a tak byloby jak na talerzuProsze o komentarze drogie Panie
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-16 o 07:35 |
|
|
|
|
#21547 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku, ale wtedy pogubiły by się wszystkie zdjęcia, pomiędzy tymi codziennymi wpisami. A może poprostu się wpisywać w ogólnym dzienniku, tylko kręcone musiały by się jakoś wyróżniać, albo podpis, albo przy każdym wpisie dopisywać, że kręconowłosa. Albo utworzyć wątek dziennika regeneracji tylko dla nas ale też nazwa się będzie mylić z tamtym.
|
#21548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o to, żeby na forum Zakręconym, czyli tutaj otworzyć dodatkowy wątek gdzie wpisywałybyśmy naszą codzienną pielęgnację. Nic innego nie ulegnie zmianie; dotychczasowy Dziennik będzie istniał nadal w takiej formie w jakiej istnieje. Z nazwą można pokombinować, ale dodatek codzienny do dziennik pielęgnacji chyba rozwiąże sprawę? Można wymyślić coś innego... Jeśli istnieje zapotrzebowanie na taki wątek to ja jestem na tak. |
|
|
|
|
#21549 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka- chodzi o całkiem nowy wątek, nie koniecznie z dokumentacją zdjęciową.
Wejdź na ten, o którym mówiła Rybiorek to będziesz wiedzieć dokąłdnie o czym mowa ![]() Rybiorek- ja też chciałabym się spotkać Ale widzę, że mnie nie bierzesz pod uwagę to rzucam fochem ;P Edit: O widzę, ze Syrenka mnie ubiegła ![]() Ja też jestem na tak
|
#21550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ciepliwie czekam, w weekend minie miesiąc od wprowadzenia nowej pielęgnacji Wczoraj czułam się trochę idiotycznie, siedząc z miosdem, w czepku i czapce przy temperaturze 35 stopni ![]() ale po mieszance miód + marchew wlosy znowu baaardzo mięciutkie i puch zminimalizowany prawie do zera. Ja jestem za codziennym wpisywaniem pielęgnacji jak to robią dziewczyny na pielęgnacji. Będę mogla ściągać od najlepszych |
|
|
|
|
#21551 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21552 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmin- minął pierwszy miesiąc- super
![]() Ja zaczęłam jakoś koło lutego chyba...nie pamiętam za bardzo ![]() Ja siedzę zawsze z reklamówką i czepkiem termicznym...wyglądam an pewno jeszcze bardziej komicznie ![]() Hihihi...ale włoski sie odwdzieczają za to ![]() W sobotę spróbuję pierwszy raz Wax Rainforest...wiem, ze ma dimethicone, ale ortodoksem nie jestem Zresztą dziewczyny też tutaj zachwalały ![]() Niedługo wypróbuję Glanz Morelkę (Eloeee ) to ciekawa jestem co będzie po niej ![]() Ja mam pytanie do kogoś kto używał gumę do stylizacji Artiste z Natury ![]() Jak wrażenia? W ogóle to ona jest zgodna z CG, prawda? Jak wszystkie produktu Artiste? ![]() Szukam juz stylizatora na jesien-zimę hahaha A moje włoski tak w ogóle to dziś 4 dzień po umyciu i nadawały się tylko do upięcia wskuwkami po bokach...tak są ładne ![]() Niczym nawet nie reanimowane ![]() Kurczę...chyba jest coraz lepiej ![]() A tak w ogóle to kusi mnie ta yes to... Obojętnie która :P Szkoda tylko, że taka droga, ech... Tak sobie znowu myślę o wpisie do Dziennika...:P Już tyle razy obiecałam i obiecałam, ale moze warto by było... ![]() W szczególności, że jestem teraz "współwłaścicielką" kompa TŻta, który ma wszystkie moje zdjęcia...jeszcze sprzed ponad roku- powinno być chyba widać różnicę ![]() Ech...chyba siądę w końcu w sobotę- będę sama w domciu do południa z bombową maseczkę na głowie i będę maiła w planach leniwe przedpołudnie...chyba w końcu sie w sobie zbiorę ![]() No...teraz już się chyba nie wymigam
|
#21553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo codzienny dziennik to troche masło maslane
|
|
#21554 | |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Musze doczytać, co tam bazgrzecie ![]() Agison znalazła czas
|
|
#21555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na razie to dopiero od postu nr 1000 wzwyż i nadrabianko mnie czeka a znów cierpię na chroniczny brak czasu, jutro wyjeżdżam, a w pracy też nie mogę spokojnie powizażować (praktykantka - czemu nie praktykant? )ale mogę się podzielić wrazeniami z tego, co ostatnio przetestowałam ![]() a więc: Kallos marchwiowy - rewelacja mega połysk, miękkość i brak problemów z rozczesywaniem;Wax UV - j.w. odżywka Nivea do włosów farbowanych (z filtrem) - bardzo fajna, katuję nią wlosy po każdym myciu i jak na razie nie wyblakły ![]() odżywka b/s John frieda Frizz-ease - rewelka, po niej pierwszy raz moje włosy przeżyły upał i słońce bez szwanku krem do stylizacji loków Fructis - taki se ![]() pianka do stylizacji loków Fructis - trochę mi posklejała włosy, ale ogólnie to naprawdę najlepsza pianka do loków jakiej używałam, po każdej innej moje włosy wyglądają okropnie, a po tej - całkiem ładnie no i nadała naprawdę satysfakcjonującą objętośćkrem do loków Fekkai - bdb spray do loków Fekkai - też bdb więcej testów już nie pamiętam ... ale jak mi się coś przypomni to zreferuję. Za wszystkie kosmetyki wymiankowe serdecznie dziękuję Lavendce i Fallence Pinsleepe kochana, banana czeka na swoją kolej i na pewno podzielę się wrażeniami, ale jako że jest moja (
|
|
#21556 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Trochę mnie nie było choć nikt nie zauważył ![]() Witam nowe zakręcone bo kilka przybyło ![]() Byłam na urlopie i trochę się włosom oberwało :słońce, impreza w piania i szampan na włosach ... Na plaże zakładałam zawsze chustkę na włosy lub kapelusz, raczej nie chodziłam w rozpuszczonych a w koczku, był olej kokosowy i raz artiste keratyna w sprayu, byłoby jej więcej ale jestem teraz na odwyku proteinowym bo po próbie włosa stwierdzam że szybko pęka- nie stawia oporu. Pielęgnacja przez ten czas słaba- mycie co 2 dni babydreamem - żadnej maski i innych przed myciem nad czym ubolewam... D/s odżywka garnier aloesowa, avocado oil treatment wax, b/s potters aloesowy i spray goldwell curly twist, niewiele ale były dobrze nawilżone troszkę obciążone lecz to mi w ogóle nie przeszkadzało. Dziś był miód z pottersem aloesowym na noc rano mycie naturią pokrzywową d/s garnier avocado b/s naturia len i rumianek, nivea FC i mypa spray aloesowy. Jest ok choć oczywiście bywało lepiej, muszę je zregenerować teraz, ehh i kolor wypłowiał Zamierzam się do kupna pieluchy i do wizyty Jummatt postaram się zrobić sobie odwyk od nowych odżywek W sobotę włosom zakupiłam garniera aloesowego i pottersa b/s aloesowego ale to w ramach rekompensaty za urlop no i potrzebowałam czegoś bez protein by zabrać ze sobą No i goldwell d/s się skończył a lubię go ale na razie ODWYK!Rybiorku ja też bym była chętna na spotkanie jeżeli byłoby w rozsądnej odległości ode mnie Mi też takiego codziennika brakuje Kiedyś się udzielałam w takim ale ogólnym ostatnio zaczęłam zeszyt prowadzić w którym piszę co stosowałam w jaki dzień i co zamierzam użyć do następnego mycia. Z tyłu wypisuję to czego nie przetestowałam i jeżeli to zrobię to dopisuję opinię jak się spisało ![]() tu link do tamtego dziennika regeneracji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=300060&page=26 Może nazwałybyśmy wątek codziennik pielęgnacji czy jakoś tak
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-07-16 o 11:04 |
|
|
|
#21557 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane, mnie chodzi o nasza wersje tego dziennika, tylko wpisy co i jak, zanim trafilam na Was to tamten codziennie czytalam, oczywiscie tam wystepuja produkty z silikonami, sls, pq bo raczej sklady nie sa analizowane, niekoniecznie musi sie to nazwywac dziennik, taki rejestr codziennej pielegnacji
mycie - costam maska - costam odzywka d/s - costam odzywka b/s - costam stylizator - costam wewnetrznie - costam (naparek ze skrzypu itp)
|
#21558 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia- ja zauważyłam aczkolwiek nie pisałam...
Nieładnie włoski traktowałaś oj nieładnie... Trzeba im się teraz odwdzięczyć koniecznie. (Ciekawe jak ja będę dbać na urlopie ale ciii )Powiedz mi- Ty masz Waxa z awokado? Bo tak już się kiedyś zastanawiałam nad jego kupnem, wiesz? Dobry jest? Stosuje się go bardziej jako maskę czy zwykłą odżywkę d/s? ![]() A przypomnij mi- Jumatt ma przywieźć jakieś odżywki?
|
#21559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Indios glupot nie pisz, skad ja mialam wiedziec ze chcialabys mnie zobaczyc? ![]() Na razie napewno wiem ze dojade do Krakowa bo mam go pomiedzy rodzicami (moimi i malzonka), mam nadzieje ze Eloe da rade przyjechac, ale wszystko jest w planach bo nie znam jeszcze daty przylotu to Polski, generalnie to bede w okolicach Kielc oraz Katowic, ale wiecie co szczegoly jak juz bede znac date to uzgodnimy na pv bo zaraz mnie Eloe pogoni choc z drugiej strony chodzi o Zlot Kreconowlosych gdzie jak na sympozjum wymienialybysmy wiedze i doswiadczenie na temat jak najbardziej watkowy ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
wszyscy zauwazyli ze Cie nie ma Eloe wyglada ze nie bede na razie obcinac wloskow na krotko, dzisiaj w ogole zrobily mi niespodzianke, ale suszylam dyfuzorem socket (gabczasta nasadka na suszarke), w czasie suszenia nie dotknelam ani razu, jako stylizator - KCCC na wilgotne (1 lyzeczka), osuszone curl cloth, a na suche troche Spiral Spiritz, jedyny minus to posiadanie grzywki, suszylam z glowa w dol jak wrocilam do pionu to grzywka stala jak czolki u pszczoly gotowej do ataku czekam na propozycje odnosnie Codziennika, zaraz dokonam tam wpisu
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-16 o 11:18 |
||
|
|
|
#21560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Waxa z avocado kupiłam bo był w promocji w SP po 6.99 i stosuję raczej jako maskę (na urlopie jako odżywkę d/s) zabrałam ze sobą bo on mi dobrze włosy nawilża, może trochę obciążać. Jeżeli znów go spotkam w promocji to kupię a jeżeli w regularnej cenie 12.99 bodajże to się będę zastanawiała (bo wtedy już Garniera wolę avocado)... No Jumatt przywiezie nam odżywki z DE (tu znów ukłony w jej stronę
|
|
#21561 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm...Możesz Kropciu dodać jego zdjęcie?
![]() Waxa znaczy się ![]() On tak w ogóle spory jest i wydajny? Bo zastanawiam się czy anstępnym razem nei wydać na niego 13 zł ![]() Do Jumatt zaraz napiszę ![]() Rybiorek- skądś ja to znam...te problemy z grzywką po dyfuzorze ![]() Teraz jest ok, bo już jest dłuższa Aczkolwiek też ostatnio mi stanęła dęba i nie mogła jej ujarzmić, cholercia
|
#21562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że do Krakowa to ja nie dojadę bo to jakieś 10 godzin pociągiem ![]() Rybiorku Czyżby Twoje włoski słabiej się kręciły? Masz teraz takie bardziej fale niż loczki co? Pamiętam je takie jak w avatarze czyli takie spiralki. Czy to przez cięcie? Nie zmienia to faktu że wyglądają bardzo ładnie i zdrowo I ja chyba przy takiej długości wolę takie właśnie fale niż korkociągi A Ty jak wolisz? Dążysz do pogłębienia skrętu?
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-07-16 o 11:39 |
|
|
|
|
#21563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydajny hmmm użyłam jakieś 7 razy i nadal go troche zostało choć na opakowaniu jest napisane że starcza na 3-4 zastosowania ... Daję około łyżeczkę dwie i jest dobre nawilżenie.
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-07-16 o 11:48 |
|
|
|
|
#21564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to dziewczyny, mozna zalozyc Codziennik Kreconowlosych?
|
|
#21565 |
|
Zakorzenienie
|
Achaaaaa...no to ja widziałam chyba taki sam, ale w pudełeczku
![]() OK- już wiem, ze mogę ewentualnie na niego polować ![]() Dzięki ![]() Tak w ogóle Kropciu to wiesz, że możesz edytować posty żeby nie pisać jednego pod drugim? ![]() Rybiorek- ZAKŁADAMY!!!
|
#21566 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - miłośniczki mazidłeł, wstawię za moment post, który ma się znaleźć w FAQ a który ma pomóc początkującej mazidłomaniaczce wybrać półprodukty do pierwszego zamówienia.
Proszę o sugestie i uwagi, coś dopisać, zmienić? |
|
|
|
#21567 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uzywalam poki co 2 razy, efekt zadowalający, trzeba nakladac jej ok polowe mniej niz zelu. ma gliceryne - raz zafundowala mi mega puch po kilku godzinach. zgodna z cg tak sie zastanawiam czy sie tez nie usmiechnac do jumatt w sprawie odzywek... ale najpierw musze spytac eloe co to bylo za cudo, ktore kiedys dostalam w sloiczku (alverde z granatem?) Eloe: jak tam rehabilitacja? mozna cie spotkac w aquaparku znowu? |
||
|
|
|
#21568 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze zamówienie mazidłowe
W gąszczu półproduktów, na początku przygody mazidłowej proponujemy przyjrzeniu się następującym półproduktom: - hydrolat (przyda się do psikadeł (do włosów polecany jest aloes i rozmaryn, ale nie ma przeciwwskazań abyś wybrała h. wg zapachu jaki lubisz) - humektanty: nawilżają, przykładowo: * kwas hialuronowy roztwór 1% * hydromanil * aloes * gliceryna, sorbitol - proteiny * keratyna hydrolizowana * lub inne np. jedwab czy owies hydrolizowany * l-cystyna, l-cysteina - witaminy: * przede wszystkim pantenol * inne: niacynamid, witamina E - oleje jak np. kokosowy, masło shea, tucuma, arganowy - inne: opcjonalnie, w zależności od smykałki do ekspermentowania czy chęci utopienia większej ilości pieniędzy w mazidła ;-) * zioła hinduskie sproszkowane: np. amla, eclipta * ceramidy * koenzym Q10 * liposomy, np. wzmacniający włosy - konserwant, jeśli zamierzasz miksturę przechowywać dłużej niż dwa tygodnie i dłużej niż tydzień w przypadku protein w lodówce - miarki i opakowania: łyżeczki miarowe, zlewki, pipety, butelki z atomizerem, papierki lakmusowe, Zalecamy tworzenie niewielkich ilości mikstury zwłaszcza na początku przygody z mazidłami; po opracowaniu idealnej proporcji składników można zrobić większą ilość produktu i je zakonserwować. W przypadku psikadeł/emulsji warto zacząć od skonstruowania mazidła o prostej recepturze i stopniowe zwiększanie ilości składników lub stężenia składników. Pozwoli to ocenić który półprodukt w jakim stężeniu i w jakim towarzystwie dobrze działa (np. bez obciążenia, zlepienia włosów). Przykładowe receptury znajdziesz w Receptariuszu [LINK] Przykładowe sklepy z półproduktami - Mazidła - Zrób sobie krem - Eco Spa - Naturalis - Biochemia urody Niektóre z tych sklepów opracowały własne receptariusze z wykorzystaniem półproduktów, które oferują, zajrzyj również do nich. |
|
|
|
#21569 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, to zakladam, tylko prosze o momencik bo to moj pierwszy zalozony watek bedzie
![]()
|
#21570 |
|
Wtajemniczenie
|
indios ja mialam to pudeleczko (chyba pudlo - prawie pol kilo maski) i mecze je i mecze. bo... jest przyzwoite, ale szalu nie ma. ladnie laczy sie z olejami i innymi dodatkami mazidlowymi. ma troche chemiczny zapach. sama w sobie nie jest jakas bomba odzywcza, wspomniany w nazwie olej z awokado ma po zapachu.
ja lubie nakladac bardzo duzo odzywki czy maski - a ta jest baaardzo wydajna. lyzka stolowa to za duzo na mokre wlosy. nie czytam offtopowego juz, nie wiem jak tam plany woodstockowe, ale jesli sie wybierasz to przywioze ci moja resztke (zostalo tak na 2 uzycia) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

)

Jutro jednak planuję nałożyć duuuużo maski na duuużo dłuzej i z dodatkami olejowymi 

) to ciekawa jestem co będzie po niej
)