|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sabat zazdrośnic, czyli jak zamienić oko jaszczurki w brylant. Część XX
magda gdyby jeszcze to urządzanko dotyczyło naszego gniazdka to by było super
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle, to co tu tak cicho?
Tooopię sięęęęęęęęę
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
a ja za jakas godzine jade z kolega nad wode
w koncu poplywam troche
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Arrakis, ale masz super
A co to za kolega? Jakiś inny, czy ten z Bravo Girl?
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ten to taki bardzo dobry kolega - wynajmowalismy kiedys razem mieszkanie w Opolu i tak sie trzymamy razem - ale tylko kolezensko oczywiscie - jakos ani on w moim a ni ja w jego typie nie jestesmy ale sie bardzo kolegujemy (a zeby bylo ciekawiej to to jest brat tego P. u ktorego sie zatrzymam bedac w Wawie ) a jakby sie tak wdawac w szczegoly to niezla telenowela by z tego wyszla ![]() "ten z Bravo Girl" niezle okreslenie
gdy nie materia tylko myśl jest ciałem... Edytowane przez arrakis Czas edycji: 2010-07-16 o 14:36 |
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
w poniedziałek się chyba wszystkiego dowiem, bo babka od HRu będzie (chyba przyjeżdża skądś specjalnie). Powiedziała też że zobaczy jak wyglądam Ale tam wszyscy byli luźno ubrani w pracy, dziewczyna co mi testy dała to miała maść na opryszczkę na ustach ![]() także chyba wystarczy moja biała bluzka koszulowa, czarna sukienka i czarne balerinki. No i rajstopy ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- ja się przejechałam na miasto i teraz jeszcze na zakupy poszłam, a w sklepie klimaaa jak wyszlam to tak mi gorąco buchnęło, że myślałam że padnę ![]() Teraz sobie jem warzywka na patelnię (btw nic mi się nie stanie od niedosmażonego brokuła, prawda? ) i chyba włączę tv, stres niech odejdzie trochę bo już chyba znikąd nikt nie zadzwoni do mnie
|
|
|
|
#3279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że po prostu chciał tę kasę wziąć i oddać z następnej wypłaty. ale ja tego nie lubię i mu od razu powiedziałam, stąd pewnie jego reakcja niestety, kwestii kasy nie da się przeskoczyć. ale myślę, ze i tak nie jest źle - pierwsze halo (w zasadzie niewielkie) po półtorej roku ![]() Cytat:
Cytat:
ale mimo to wydajemy 1400-1500 zł średnio w miesiącu na życie. czyli jedzenie/środki chemiczne/urodziny kogoś/wyjście do kina/zakupy ubraniowe i inne takie rzeczy. dziś jednak pogadaliśmy i doszliśmy do tego, że musimy zacząć więcej oszczędzać... ale nie wiem, jak to zrobimy, bo nie kupujemy nie wiadomo czego i nie wiadomo w jakich ilościach, a siedzenie w domu cały czas jest bez sensu ![]() chyba zacznę spisywać, ile na co nam idzie, i co trzeba ograniczyć. tylko naprawdę będzie trudno, bo moim zdaniem naprawdę nie szalejemy nie wiaodmo jak... nie wiem, gdzie nam ta kasa ucieka... aż sami zaczęliśmy się dziś zastanawiać i musimy coś z tym zrobić ewidentnie. Cytat:
no ale wliczam w to wszystko, nie tylko jedzenie i chemię, ale wszystko, włącznie z paliwem itp. po prostu tyle nam idzie na miesiąc, nie licząc opłat za mieszkanie. ale spoko - ostatnio koleżanka powiedziała, że oni na życie wydają 800 zł miesięcznie na WSZYSTKO (poza wynajmem). osłupiałam. no ale zapomniałam, że sami nie gotują, tylko im mama obiadki przywozi codziennie ![]() Zwies, tulam, ale nie marudź Skimos, gratuluję, zdolna Ty OK, wracam do roboty. PS zrobili nam kliiiiiiiiiiimęęęęęęęęęęę ęęęę |
||||
|
|
|
#3280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ahoj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() było sie bać?![]() no właśnie, jeszcze nie ![]() Cytat:
![]() ciągle ktoś do Ciebie dzwoni zdolniacho![]() Cytat:
![]() D. nie bedzie zazdrosny? OSZ RETY Wszystkiego Najlepszego z Okazji Urodzin dużo zdrówka,uśmiechu,szcześci a,zadowolenia z Meżusia i wielu upojnych nocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja sie poopalałam,narazie przerwa i zaraz znowu pójde z Tżem sie nie zobacze w weekend i napisałam czy w takim razie zobaczymy sie pod rząd w poniedziałek i wtorek ale jeszcze nie odpisał![]() I znowu sie czepiłam jego dziś bo wyslał mi smsa z bramki,to ja mu za jakiś czas napisałam czy wyszedł już do garazu samochód robić bo nic nie napisał a on mi odpisał czy nic do mnie nie doszło a ja ,że nie (czekałam na jego smsa,że napisze mi co w tamtym było,bo od razu tak robił jeśli jakiś sms do mnie nie dochodził) i nie odpisywał długo wiec zadzwoniłam (z pretensjami ) czemu od razu nie odpisał,że zawsze tak robił a on do mnie,że znowu sie awanturuje i sie czepiam,że nie jestem w ogóle cierpliwa,że zaraz by napisał tylko chciał poczekać może w miedzyczasie by doszedł tamten sms cholera... nie jest źle,nie pokłóciliśmy ale ale myślałam,że bede bardziej twarda i w końcu na amen sie zmienie
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Naj jeśli mogę coś polecić, a sama już to przerabiałam (na co idzie tyle kasyyy???), to powiem Ci że naprawdę najlepszym wyjściem jest odłożenie na początku miesiąca pewnej kwoty - np. na początek 1000zł na miesiąc - na jedzenie. Jak wolicie, liczyć od 1-go dnia czy od 10-go czy od którego macie wypłaty. I to tylko na jedzenie, środki czystości kupujecie z reszty pieniędzy. I nie wiem jakie to czary, ale działa - i nam nawet kasa zostaje na koniec miesiąca (idzie potem do skarbonki).
A wcześniej wydawaliśmy miesięcznie i po 1000zł na żarcie, a tabele, excele i wszelakie wskazówki czego idzie za dużo, nie pomogły. A tutaj - czary, i 500zł na miesiąc. Polecam też zakupy w Biedronce. Nawet jeśli nie chcecie kupować typowo biedronkowych produktów (ja np. kiedyś nie lubiłam - teraz doceniam bo wielokrotnie są po prostu lepsze niż markowe, np. sok jabłkowy Riviva ), to i te markowe są tańsze. Czy kawa Nescafe, czy proszek Persil. I to czasem sporo tańsze.Madziu ale spokojnie, cierpliwości. Zaufaj mu, że naprawdę chce się z Tobą kontaktować i zadzwoni albo napisze bo on doskonale wie, że się martwisz. Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-07-16 o 15:31 |
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa czy bedzie zazdrosny? nie wiem (mam nadzieje, ze troche tak ) ale, nie ma powodow akurat o niego (o P. to juz bardziej) zreszta na razie nie ma prawa byc zazdrosny, bo przeciez nic nas nie laczy - po drugie to ja nie pytam z kim oni czas spedzaja po koncertach ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- madzia! no jak mozesz taka byc? no musisz nad soba bardziej panowac i nie robic tak... bo normalnie bedzie u juz!
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zakupy robimy w Kauflandzie i nie jest najgorzej. co do kasy - na razie ustaliliśmy, że z jego wypłaty od razu odłożymy 300 zł do skarbony. reszta musi nam starczyć na życie. z mojej najbliższej też 300 do skarbony. a reszta na życie i może jeszcze zostanie. zobaczymy, jak da radę. kurde, kiedyś oboje zarabialiśmy mniej, czynsz niższy, a zostawało nam po 400-500 spokojnie. teraz 100-200 i to nie zawsze zobaczymy jak to się u nas sprawdzi. dzięki za radę |
||
|
|
|
#3284 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie staram sie panować i sie nie obrażać ale cieżko to widze ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
i przez to sie dołuje..musze panować nad tym co robie nie sądziłam ,że to bedzie takie trudne..Oj te pieniadze to zawsze potrafią zrobić jakiś zamet niech jedzie na ten wyjazd,ustalcie ile tak naprawde chce zabrać (bo 100 zł to nic ) i nie kłóćcie sie o to
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem, co z wrześniowym wyjazdem do Włoch wyjdzie... P. powiedział, że spokojnie damy radę ![]() w ogóle to... klub za minutkę
|
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
Dacie rade
obiecał
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to musisz sie stqarac bardziej ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- ok...jade nad wode - poplywac w koncu bede wieczorkiem
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym
a w sumie chcielibyśmy ![]() w ogóle to taka refleksja: my wszystkie głupie jesteśmy... każda może coś swojemu chłopu zarzucić, a wszystko ”przecierpimy” (i te małe, i większe sprawy), tłumacząc, że kochamy. dobrze, że to działa też w drugą stronę
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga - będę się żalić w klubie i proszę o radę
![]()
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Gwizdku, czekamy
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle dziękuję Wam za rady i że mogłam się wyklachać
i naturalnie, jeśli pozwolicie, pochwalę się, jak nam idzie oszczędzanie
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Naj, proszę Cię bardzo
![]() w końcu na emowsiurowskie siostry zawsze można liczyć
|
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Przymierzyłam ponad 10 strojów w cenach 40 - 110zł. Nic. Chyba jestem krzywa
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeden miał taki zarąbisty pusz-ap, że aż miałam na siebie ochotę jak popatrzyłam na swoje wielkie cyce I się wpijały mi tak, że nawet palca wsadzić nie mogłam
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2010-07-16 o 17:37 |
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
Albo jak za 40zł to kup 2 rozmiary i dobierz sobie, a resztę na all wystaw. |
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.yes.pl/eternelpremiera/42...00-010-3595MVG nie żebym pierścionki oglądała ale facebook mi pokazał i muszę przyznać, że podoba mi się
Robie sos z mięsa szynkowego. Nigdy nie robiłam i nie wiem. Bo podsmażyłam szybko a potem zalałam wodą i się dusi/ gotuje. I teraz pytanie - ile to ma zająć? Bo dusi się do godziny i mięso nadal twarde. co źle zrobiłam? I czy można to jakoś uratować/poprawić? Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-07-16 o 18:06 |
|
|
|
#3300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bede sie starać ![]() Miłego pływania ![]() ![]() Cytat:
![]() Też to zauważyłam ![]() Cytat:
znaleźć strój to masakra, też pewnie bede miała z tym problem ![]() Poopalałam sie i jeszcze bardziej zbrązowiałam ![]() ale ta pogoda mnie meczy![]() Aleks śliczny pierścionek
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-07-16 o 18:25 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

w koncu poplywam troche
Jakiś inny, czy ten z Bravo Girl? 
(a zeby bylo ciekawiej to to jest brat tego P. u ktorego sie zatrzymam bedac w Wawie ) a jakby sie tak wdawac w szczegoly to niezla telenowela by z tego wyszla

jak wyszlam to tak mi gorąco buchnęło, że myślałam że padnę 
my tyle na miesiąc wydajemy średnio, pozwalając sobie czasem na zjedzenie na mieście 
było sie bać?
i ciągle słyszę jakieś szuranie, piłowanie itd. no ale chyba będzie ładnie na ślub 

bedzie u juz!