Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 16:36   #2971
sylka79
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

, zobaczymy jak długo będzie działało

Dzięki za odpowiedź a wkłada ręce do miseczki/talerzyka, mimo, że ma łyżkę w ręce?

Skoro ucho głodne było

Nic nie mów, u nas jest wiecznie awantura o bułkę albo chleb, nie ma opcji, żeby ktoś zjadł, a Kuba nie dostał. Czy On może jeść bułkę codziennie, bo nie wiem, czy są jakieś "ograniczenia"?

Wkładanabierze na łyżeczkę i strząsa z niej na blacik,mazia paluszkamidużo by pisaćw gruncie rzeczy nie jesteś odosobniona

Nie słyszałam o żadnych ograniczeniachjeżeli po za bułką je wszystko co konieczne i potrzebne,to wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzis bylam na kontroli, ale nie jest jeszcze idealnie. Zwolnienie mam do konca tygodnia. Zawiozlam swistek do pracy, a ze wygladam naprawde zalosnie, to zostala nawet przytulona przez glowna szefowa
moja lekarka stwierdzila, ze Antonio jest bardzo ladnie rozwiniety motorycznie bo niezle hasal po jej gabinecie i lapal ja za wziernik, gdy chciala mi zajrzec do ucha Doslownie niczego i nikogo nie boi sie to moje dziecko. Ostatnio czesto slysze, ze mam co przy nim robic chociaz generalnie uwazam, ze jest zywy, ale grzeczny. Moze jednak nei jestem obiektywna, bo to moje Sloneczko . W mojej sytuacji bardziej martwilabym sie, gdyby siedzial w kacie i byl spokojniutki
nadal za Twoje zdrówko i dla Antosia.

Cytat:
Chciałam jeszcze napisać, że Kuba od wczoraj dostaje mleko modyfikowane, wybrałam Bebilon, ale jeszcze 2
My jemy NanRano i na wieczór z kaszkączasem z biszkoptem

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No dobra, to się wbijam

sylko, nie ma sie czym chwalic, zreszta na focie blednie

Miramej, dajesz mleko z butelki zamiast np cycy, czy jako dodatek do kaszy?
Wiesz, że nie dostałam jeszcze @...
W ogóle, to moja laktacja bije rekordy, także pewnie na okres sobie poczekam. Antoś nie chciał pić nic w niekapku, tylko moje cycy, a jak było upalnie, to właściwie non stop. Na plaży co chwilke mnie atakował. Efekt jest taki, ze musze wkąłdki lakt. nosić, bo mi cieknie
Nie ściemniaj,dobrze?

Cytat:
Mojej koleżanki córka ma 8 miesięcy i jest bardzo spokojna, koleżanka położy Ją na plecach - OK, położy na brzuchu - OK itd. Na spacerach wciąż głównie śpi, ogląda świat czasem, ale bez przekonania. Kuba przy Niej to wulkan energii
Ja też sobie nie wyobrażam takiej "spokojności" chyba bym się nawet martwiła

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
lekarze mówią że u 80% dzieci mija samoistnie do 1 roku życia ale Alanowi nie minęło. Więc po 5 roku życia czeka go zabieg (ablacja) tylko jużstrasznie się tego bojębo jest ryzykowny i nie zawsze pomaga. Od 3 tygodnia życia Alan bierze 3razy dziennie lekarstwa które spowalniają mu serduszko.
Trzymam mocno aby Alanek wyzdrowiał i zabieg nie był potrzebny

Cytat:
, ja wcześniej nawet nie wiedziałam, że są takie choroby u dzieci , nie wiem, co napisać Przytulam Cię mocno
To prawda,dzieci chorują na tyle różnych chorób,że nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy.Przy tym nasze szare,zwyczajne problemy bledną.
To takie smutne i niesprawiedliwe

Bartosz właśnie przyniósł mi wtyczkę od odkurzacza i pokazuje gniazdkoCzyżby chciał mi przez to coś powiedzieć?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
oooo bozie bara bara w taki upał????:brzydal : Mój też coś o tym brzdąkał ale mu to szybko wyperswadowałam i zdołowany pojechał do pracy
pewnie pracować przez Ciebie nie będzie mógł

Biorę się wreszcie za jakąś robotę

Pa,pa

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 16:41   #2972
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

aga, mam nadzieję, tak jak pisze Miramej, ze jednak Alanek wyzdrowieje i operacja nie będzie konieczna

Jeju, jak goraco. A mialam sprzątac. Na razie ciuchy segreguje u dzieci. Za male trzeba wywieźć, a częśc na all

Zupy tez nie gotuję, Antoś zjadł 3/4 słoika spaghetti, a my spaghetti z wczoraj. Mam jeszcze pierogi ruskie prawie domowe, więc jakby co Bartek zje.

Ogólnie na wyjeździe Antoś mało jadl. Szczególnie obiadków, potrafił na plaży zjeść 1/2 słoika lub mniej. Deserki i kaszki jakoś szły, ale nie bylo łatwo. Myslę, ze przez ten upał, bo ja też głodna nie byłam

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

http://allegro.pl/item1129173841_int...acz_bajek.html
Myślicie, ze to fajne na roczek. Oglądam prezenty bo i Antoś i Bratanica. .. Sama nie wiem co kupić, pełno wydatków, bo jeszcze naszych Mam urodziny (mojej i Małża)
Stary 2010-07-16, 16:54   #2973
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wytrzymalam godzinke na dworku i weszlysmy sie ochlodzic do domu jesli tak mozna to nazwac bo 27st. w pokoju ale zawsze to mniej niz na dworze

Cytat:

Nic nie mów, u nas jest wiecznie awantura o bułkę albo chleb, nie ma opcji, żeby ktoś zjadł, a Kuba nie dostał. Czy On może jeść bułkę codziennie, bo nie wiem, czy są jakieś "ograniczenia"?

Oj, może
Wercia je chleb codziennie i to 2 razy bo jak widzi ze maszynka sie kroi to az sie trzesie i daje jej w lapke pietke i sama je, jeszcze maselkiem smaruje i wszystko upackane potem

Cytat:

Ogólnie na wyjeździe Antoś mało jadl. Szczególnie obiadków, potrafił na plaży zjeść 1/2 słoika lub mniej. Deserki i kaszki jakoś szły, ale nie bylo łatwo. Myslę, ze przez ten upał, bo ja też głodna nie byłam

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Myślicie, ze to fajne na roczek. Oglądam prezenty bo i Antoś i Bratanica. .. Sama nie wiem co kupić, pełno wydatków, bo jeszcze naszych Mam urodziny (mojej i Małża)
Wercia na wakacjach tez mniej jadla

wlasnie wczoraj ogladalam na all te tablice i fajna jest

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 17:15   #2974
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Zośka to nawet nie wyraża chęci, żeby pić samej z butelki Niby trzyma sama, ale nie umie przechylić, żeby jej leciało Niekapek to raczej robi u nas za gryzaka
oj to u nas z piciem juz dawno nie ma problemu, trzymac musze tylko szklanke wszelkie niekapki butle i butelki z jakakolwiek zawartoscia sa trzymane mocno w łapkach

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ooooj to rzeczywiscie dawno Cie nie bylo
nie awansowalam tylko sie zformalizowalam

nadal nie wiem co i jak chwal sie nooooooooo, napisalas podanie i teraz jestes wodzem wizazowym? - - nie odbierz mnie zle, nie zartuje bardzo mnie to zaciekawilo Adminko

Cytat:
(...)Gdy się o tym dowiedziałam to się poryczałam jak bóbr a jednocześnie dziękowałam Bogu że Alan ma łagodniejszą wersję.
nie martw się na pewno wszystko się ułozy, mocno w to wierzę! potrzeba Ci duzo sily nie trac jej na umartwianie

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 17:33   #2975
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
lekarze mówią że u 80% dzieci mija samoistnie do 1 roku życia ale Alanowi nie minęło. Więc po 5 roku życia czeka go zabieg (ablacja) tylko jużstrasznie się tego bojębo jest ryzykowny i nie zawsze pomaga. Od 3 tygodnia życia Alan bierze 3razy dziennie lekarstwa które spowalniają mu serduszko.

Znowu chciał ugryźć, tylko teraz mnie , bo nie pozwoliłam mu wywalać z szuflady. U nas nie wolno nie działa Alan wtedy robi mi papa i idzie broić z wieeelkim uśmiechem na twarzy.

oooo bozie bara bara w taki upał????:brzydal : Mój też coś o tym brzdąkał ale mu to szybko wyperswadowałam i zdołowany pojechał do pracy
mam nadzieje ze cos sie zmieni i Alankowi się poprawi i nie bedzie potrzebny ten zabieg

na przytulanki i ja mam ochote, @ juz sie konczy, mam nadzieje ze do wieczora juz jej nie bedzie

Cytat:

fajne to, ja tez musze cos kupic, i nie wiem czy stolik edukacyjny chicco czy taka wlasnie tablica. w każdym badź razie coś w tym stylu chcę.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

szukałam w necie inspiracji do zabaw z Oliwką, bo cos nie mam weny i nie wiem w co się z nią bawić. znalazłam różne, wkleje to moze i wy skorzystacie.
  • przesypywanie z jednej miseczki do drugiej np kaszki/ryżu, póżniej polewam wodą Maluszkowi rękę i jest wielkie zdziwienie, że ryż przylepia się do jednej rączki, a do drugiej nie ;
  • chowam przedmiot w jednej ręce - Maluch zgaduje w której;
  • różnego rodzaju pacynki/ludziki/buźki zrobione z miłych wełnianych skarpetek z oczkami z guzików
  • czytanie książeczek, takie z krótkimi wierszykami i pokazuję mu na nóżce czy rączce np jak dziobie ptaszek tygrysa;
  • budowanie tuneli przez które może się przecisnac Maluch lub takich przez który przejdzie tylko jakaś zabawka np samochodzik.
  • Malowanie paluszkami, lepienie z plasteliny,rysowanie kredkami,
  • rozwijanie kłębka wełny( czasem odcinam kawałki i jest niespodzianka, że "coś" z kłębka wypadło
  • wkładanie różnych przedmiotów pod kubeczki i zgadywanie co tam jest;
  • chowanie rączki/nóżki/całego Malucha pod kocem i szukanie;
  • chodzenie(czołganie się) na różnym podłożu: gazetach - gładkich i pogniecionych, poduszkach, podłodze, dużych misiach; zabawy paluszkowe.
  • Proponuję też przywiązanie niezbyt długich tasiemek do zabawek i schowanie zabawek do pudełka, tak żeby tasiemki wystawały z niego. Maluszek pociąga za tasiemkę i ma na końcu niespodziankę. Zamiast pudełka można zabawki nakryć np. chustą.
  • Można też bawić sie kolorami,np. bierzemy jedną kredkę i malujemy razem z maluchem mówić co i jaki to kolor,po kilku razach dzidzia zapamiętuje!

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-07-16 o 17:37
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 17:54   #2976
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Długo już trenujecie jedzenie łyżeczką? Jakieś szczegóły? Grzebie łapkami w jedzeniu? Rozsmarowuje po blacie?

Mariola, a jakby posłuchał, ale płakał, że nie może, to przytuliłabyś?

Fajna szefowa , mam nadzieję, że szybko będzie idealnie

Mariolka, powiedz mi, jak to jest z wcześniakami? Bo często piszesz, że jak na korygowane ileś miesięcy rozwija się dobrze, prawidłowo jest, jak nie liczy się rzeczywistego wieku, tylko tak, jakby urodził się w terminie?
Mojej koleżanki córka ma 8 miesięcy i jest bardzo spokojna, koleżanka położy Ją na plecach - OK, położy na brzuchu - OK itd. Na spacerach wciąż głównie śpi, ogląda świat czasem, ale bez przekonania. Kuba przy Niej to wulkan energii
Pociesze sie, grzebie, rozsmarowywuje i trzesie miseczka , jak ma taka z przyssawka, to tak dlugo szarpie, az ja oderwie od blatu (i wszystko jest wszedzie tylko nie w tej misce)

Wiesz, jak placze, bo nie moze i go pozaluje, przytule, pocaluje, to za minute robi to samo, wiec juz teraz go zostawiam. Nie, jest nie i koniec. Poza tym, jak widzi teraz, zenie robi to na mnie wrazenia, to placze znacznie krocej albo tylko pojeczy sekunde

Dokladnie tak jak piszesz. Oczekiwania mam jak do 11 miesiecznego dziecka, a nie 13 miesiecznego, chociaz wczesniakom daje sie fory i nie oczekuje sie nawet tego, ze zaczna cos robic w wieku korygowanym. Tak wiec najbardziej porownuje Antosia do Twojego Kubusia i uznaje, ze wszystko jest ok. , chociaz oczywiscie drobne roznice istnieja, ale zawsze takowe beda.
Cytat:
Jakies problemy zdrowotne?
Przytulam i szybko się wylecz

Bo Antonio, to zdolny i kochany chłopczyk
Zapalenie ucha. Juz drugi raz

Cytat:
mam taką ogromną nadzieję , jeszcze ma ok 4 lat więc może da radę
Mam ogromna nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze
Stary 2010-07-16, 18:21   #2977
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dluzej nie zniose tych upałów. W mieszkaniu jak na pustyni, az boje sie sprawdzac ile jest na termometrze a na dworze w słoncu termometr pokazał 52 stopnie
Kuba z ledwością usnał, a ja nadrabiam Wizazowe zaleglosci.
Kiedy ma sie ochłodzic, moze ktos wie?

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja musze zakupic bo Wercia ostatnio jak robi kupke to zawsze kuca i prodkuje wiec nawet moja mama stwierdzila ze jak tak robi to siup ja na nocnik
wczesniej pozycja byla jej obojetna a teraz zawsze na kucka
Kuba tez robi kupke w kucki i zawsze tak fajnie stęka

Cytat:
ja ostatnio poszłam juz na zrobienie wymrażania i już siadam na fotel, a mój gin przeglądając wyniki cytologii (którą sam mi ją robił i stwierdził wcześniej, że wszystko ok i czekamy tylko na pojawienie sie @ i robimy krioterapię) dopatrzył się, że wynik jest niekompletny, bo brak było komórek z szyjki macicy Dał mi jakies globulki, po wzięciu kilku mam iść znowu na wymaz, potem znowu czekac na wynik, na @.... Tak się wkurzyłam, że szok
Współczuję

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Jest już 8ząb Jedynki i dwójki w kąplecie
Laurka idzie jak burza z ząbkami
Jak Kubie na dniach wyjda trójki bedzie miał 12 ząbków

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Gratulacje...już papier w ręce to mozna ruszac A Tata super niespodziankę zrobił

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
To ja sie przywitam ladnie. Podczytuje was dziewczyny od czasu jakiegos. Tez jestem mama juz prawie 11 miesiecznej dziewczynki.
Pozdrawiam w ten upalny dzien
Ania
Hej slepafuria
Witamy w naszym fajnym gronie

Cytat:
Kupiłam wczoraj mleko....chciałam Bebilon, bo jednak wygrywa u Nas na wątku, więc chciałam spróbować...ale nie było tylko takie wielkie opakowanie, a to bez sensu jak chce na próbę...więc wzięłam Nestle Junior bananowy, pomyślałam że moze Małej zasmakuje taki posmak bananów które Zu uwielbia

Chociaż wczoraj też dostałam kilka butelek Candia Mamo rosnę
http://www.candia.pl/mamo-rosne/
...to mleko o którym niedawno pisałyśmy...płynne w butelce...i Zu wypiła najpierw 60 ml a po przerwie prawie całą resztę (czyli łącznie jakieś 200 ml) Sukces ogromny, bo już butelki z mlekiem do ust nie chciała włożyć....ale ale zauważyłam też że nie chce z butli to przelałam jej do niekapka i wtedy dopiero piła
Nawet nie wiedziałam, ze jest Nestle bananowe
My od poczatku wierni Nestle. Kuba pił juz waniliowe ale było za słodkie. Teraz ma to bez cukru z kleikiem ryzowym i zjada chetnie.
Samego mleka z niekapka nie chce pic ale staram sie mu przemycac w deserkach i 2 razy dziennie je kaszki.

A juz nie kupujesz Hippa??

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 18:35   #2978
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Wredna no no laska z ciebie
Zgadzam sie z dziewczynami
Śliczna z Ciebie mamusia.

Cytat:
Jutro poprzeglądam ostatnie strony, co i jak u Was.
Jak coś ważniejszego proszę o relację

Wyjazd się udał, jestem mega zmęczona, ale szkoda było wyjeżdżać Szczególnie, ze pogoda dopisała w 100%. Czasami nawet więcej. Oprócz 3 dni, kiedy temp. wynosiła 27/28 stopni mieliśmy non stop 36 i w górę...
Trochę ciężko było, szczególnie, że nawet wiatru nie było, morze stało i było ciepłe jak zupa. W nocy było strasznie duszno w domku i najbardziej męczył się Antoś, który co chwilkę się budził. Pot nam ciekł po dupce nawet w bezruchu, a co dopiero jak się człowiek przeszedł....

Dzieci się wybawiły, wypluskały (rodzice też ) pooddychały jodem, mam nadzieję, że na cały rok

Przetestowałam już co się sprawdza przy Małym dziecku na takich wyprawach, jakby co służę radą

Na plaży właściwie byliśmy codziennie, piasek przywiozłam we wszystkich torbach, jutro zaczynam pranie i pewnie z tydzień mi zajmie dochodzenie do siebie. Opaliłam się "troszkę", z czego jestem b. zadowolona, bo nie lubię byc bladziochem.

W profilu oczywiście nowy album i pełna dokumentacja z wyjazdu .
W klubie wkleję tez filmik może jakiś

Lecę lulu, do juterka
Unholy, witaj
Bardzo sie ciesze, ze urlop sie udał. I super mieliscie pogode.

Cytat:
hejka

mam w koncu net

chcialam Was nadrobic ale juz nie mam mocy o tej porze
moze jutro mi sie uda

mam nadzieje, ze nic waznego mnie nie ominelo

moj Marci tez smiga juz na calego prawie w ogole nie raczkuje

jutro z Wami popisze w koncu
Czesc Svi
Dobrze, ze juz jestes z nami.
Smutno było bez Ciebie

dla Marcelka za śmiganie

Cytat:
Cześć

Jak zwykle przy piątku jest jakoś fajniej, niż zwykle
Jutro mamy imprezę 1-roczkową Zosi kuzyna. Wczoraj przyszedł stolik edukacyjny Chicco, który damy w prezencie i bardzo mi się podoba. Też chcemy taki
Tylko patrzeć jak Zośka zacznie chodzić Lęk ją pomału opuszcza, bo jak trzyma jakąs zabawkę w jednym ręku stojąc i chce dwoma łapkami pogmerać, to się juz puszcza. Od razu na pupę siada, ale czuję w kościach, że to pójdzie expresem.
Moze Zosia Wam pozyczy

Bedziemy miec kolejnego chodziarza na wątku. Zanim sie obejrzymy a wszystkie nasze maluchy zaczna biegac.

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
szperam po necie i szukam logopedy dla małej poczekam jeszcze dwa tygodnie( w sumie nie wiem dlaczego...) a potem umówię nas na spotkanie - dla mnie jej opóźnienie w mowie jest już zdecydowanie zbyt duże ...
Anula, rozumiem ze sie martwisz. Bo pewnie i ja bym sie martwiła.
Ale mysle, ze Martynka niebawem pokaze Ci na co ja stac i jeszcze bedziesz miała dosc jej gadania Zobaczysz.
Dzieci sa naprawde rozne, wiem to z obserwacji maluchow kolezanek.
Kazde rozwija sie w swoim tempie i nie nie mozemy przyspieszac.

A moze napisz do jakiegos z tych ekspertow logopedii
Moze cos Ci doradza.
KLIK

A tak swoja droga to chyba wybiore sie na studia logopedyczne, podyplomowke. W miescie gdzie studiowałam otworzyli nowy kierunek.
Wogole to chce zrobic jakas podyplomowke tylko nie wiem jaka...
Nie wiem co teraz jest na topie?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-07-16, 18:51   #2979
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm a ja mysle, ze przesadzasz....to troche za wczesnie zeby stwierdzic, ze mala nie mowi
dzieci potrafia zaczac mowic dopiero w wieku 3 lat (mojej kuzynki syn np) a Ty juz w tym wieku sie martwisz? przeciez na mowienie ma jeszcze sporo czasu

ja bedzie miala z poltorej roku i nie bedzie mowic zadnych sylab to wtedy mozna zaczac sie martwic....aczkolwiek mojej kuzynki syn nie mowil a teraz ma 5 lat i gada jak szalony...kazde dziecko rozwija sie inaczej
Zgadzm sie ze Svi
Znajomej corka zaczeła mowic jak skonczyła 2,5 roku. Wczesniej tylko mama, baba i tata. A z kolei dwutalek psiapsióły gada jak szlony, całe zdania składa.

Cytat:
Oj ja wczoraj miałam jeden z najgorszych wieczorów od roku...sięgnęłam chyba najniższej doliny jaka jest możliwa...i postanowiłam coś...zmieniam swoje życie - diametralnie i w kilku kwestiach...boję się ale muszę w końcu coś zrobić...realizacja też już rozpoczęta i dzisiaj zobaczyłam pierwszy efekt, co mnie baaaaaaarddddzzzoooo cieszy
Przytulam mocno.
Wiesz, jak chcesz sie wygadac to zawsze słuze pomoca.
Pociesze i postaram sie doradzic.
A jak bedzies zmiała naprawde złe dni to zapraszam na weekend do siebie. Nie mamy az tak daleko Pogadamy sobie przy kawce a nasze maluchy sie pobawia. Fajnie bedzie.

Cytat:
U Nas padało całą noc prawie...rano chłodek przyjemny, że nawet Zu wiatrówkę założyłam ale ma dojść dzisiaj do 33 stopni
Karo, gdzie w lubelskim tak było?
U nas od rana tropik

Cytat:
eee, moja droga, Martynka to prawdziwy smakosz nutrmigenu raz zrobiłam jej kaszkę ze zwykłym mlekiem to nie tknęła...nie ma jak posmak goryczki

Cytat:
U nas zdazaja sie ataki i histerie w ucie tez. Rozwiazania;
w zaleznosci od stany mamy
- histeria u mamy
- zagadywanie
- danie telefonu komorkowego
- robienie hop, hop, hop, hop, hop, .... a potem leki rpzeciwbolowe na rece i kregoslup ....
poprawiłas mi humor.

Cytat:
Ja mam takie pytanie, piszecie to o klubie i galerii, gdzie one sa?
Svi, wysyła zaproszenia do klubu - ona szefowa.
A zeby obejrzec nasze galerie musisz miec nas w znajomych.

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
przeczytalam tez ze dzici gdy maja za duzo zabawek to nie wiedza co ze soba zrobic, moja srednio sie interesuje ale do dyspozycji codziennie caly kosz. zabralam, dzis kocyk 5 zabawek ...zobaczymy co dalej.

A posiada ktoś może ksiązke na temat madrego wychowania takich wlasnie rocznych i wzwyz dzieci, z jakimis praktycznymi radami. Albo moze znacie godna polecenia, zakupilabym chetnie... szukam metod na bunt
U nas podobnie z zabawkami. Kuba ma ich tone i niestety ale nie chce sie bawic. Czasami zajrzy do koszykow, wyciagnie cos tam, chwile ponosi i wyrzuca. A tak snuje sie po domu i jęczy.
Jeszcze w piaskownicy ma zabawe bo robi babę ale teraz w te uoały wiekszosc dnia siedzimy w domu.

Ja mam ksiazke Tracy_Hogg_Jezyk_Dwulatka . Ponoc bardzo dobra, tez moge wysłac.

Cytat:
Spędziłam wczoraj 3 godziny na tel z przyjaciółką i ta rozmowa mnie oczyściła...zobaczyłam że mimo że na co dzień staram się mieć dobry humor, nie przejmowac się niczym to jednak jestem wykończona psychicznie tym co się dzieje dookoła w moim życiu...miałam przeogromną doline, ryczałam pół nocy...ale postanowiłam swoje, mam 3 cele które powoli zrealizuję..!
Napiszę Wam wszystko ale troszkę później...nie chcę zapeszać skoro tak dobrze się zaczęło

Trzymajcie kciuki..proszę...
Uda Ci sie, napewno.
Trzymam kciuki.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2010-07-16, 19:15   #2980
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Jejku jaki gorąc, już nie możemy wytrzymać. Tomuś raczkuje po domu w samym pampku. Ale burza idzie ,moze sie ochlodzi oby......

Dzieki jeszcze raz za komplementy, ja się nie uważam za piękność-samoocena moja niestety nie należy do najwyzszych, ale miło posłuchać takich rzeczy o sobie

A co do młodego wieku to mysle ze to nie zawsze musi mieć znaczenie, czasami młodsze mamy są bardziej odpowiedzialne i gotowe do swojej roli niz te troche starsze.
Stary 2010-07-16, 19:22   #2981
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Kasiu, w taki upał Ci się chciało?
cóż będę dużo gadać.Szybko było i bez zbędnego gniecenia w łóżku
Wlaśnie się chciało...
Ostatnio coś zaczęliśmy a mała o północy w łóżku usiadła i coś sobie opowiadała kładąc się z boku na bok.Głaskała maskotki, drapała paznokciami o poduszkę i czekaliśmy ...godzine i sami zasnęliśmy

Cytat:
Kasiu, a jak Ona trzyma łyżeczkę? Zaciska tak, jak w zamkniętej pięści? Jak to wyglądało, jak się uczyła?
właśnie tak trzyma w zamkniętej pięści.Bardzo często przekręca łyżkę jak już jest tuż przed buzią i wsadza tylko to co udało się okleić do niej.
A uczyła się tak że łyżeczka często służyła jej jako zabawka.Ona lubi garnki i kubki, coś do nich wkładać i udawać że miesza.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Nie jesteś złą mamąja podziwiam ale gdyby dziecko chciało się przytulić,nawet jeżeli coś przeskrobie,chyba nie dałabym rady nie przytulić
taki już mój charakter
Cytat:

U nas jedzenie lyzeczka tez wyglada jeszcze masakrycznie , ale trenujemy. Musi do tego dojrzec, tak samo jak ni z tego ni z owego zaczal pic z kazdego kubka. Przewaznie wyglada to tak, ze daje mu mala porcje do miseczki, a z drugiej miseczki go dokarmiam.
L pić z kubka nauczyła się w basenie pijąc wodę ze studni z Natalkowego zestawu kuchenki
Z bidonu też nauczyła sięna ogrodzie.
Niedługo zrezygnuję z butelki do picia.Mleko nadal będzie pić butelką.
Może na roczek taki zestaw dostanie więc poczekam, a jak nie to sama jej kupię.

Cytat:
Baaardzo dużo mu tłomaczę, że nie wolno bo to i to, a jak zrobi tak to się stanie to i to ale chyba jeszcze jest za mały i niewiele rozumie. Gdy już naprawdę nie wytrzymuję to wtedy płacze aż się uspokoi sam ale wtedy z drżeniem rąk idę sprawdzić w jakim stanie jest jego serducho

masz bardzo mądrą córeczkę i Ty jesteś bardzo mądrą mamą
ja też dużo tlumaczę.W ogólę dużo do niej mówie.O wszystkim, co ślina na język przyniesie.Co robię, co będę robić,po co i dlaczego.Myślę że zaprocentuję to w przyszłości

dziękuje

Cytat:
mam taką ogromną nadzieję , jeszcze ma ok 4 lat więc może da radę

u nas w miasteczku jest też dziecko z częstoskurczem tylko że komorowym i serduszko 24/h bije mu tak szybko:-( Nie wolno mu nawet się śmiać, a o bieganiu to może tylko pomarzyć. Teraz ma 2,5 a lekarze dają mu góra 5 lat życia. Cały czas oddycha buzią i tak szybko jak (przepraszam za porównanie )piesek:-( Gdy się o tym dowiedziałam to się poryczałam jak bóbr a jednocześnie dziękowałam Bogu że Alan ma łagodniejszą wersję.

Cytat:
Bartosz właśnie przyniósł mi wtyczkę od odkurzacza i pokazuje gniazdkoCzyżby chciał mi przez to coś powiedzieć?

Cytat:
super fajne

a mogłabyś wstawić jeszcze raz linka do Antosiowego kiwaczka? może małej bym kupiła.Fajne to

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A jak bedzies zmiała naprawde złe dni to zapraszam na weekend do siebie. Nie mamy az tak daleko Pogadamy sobie przy kawce a nasze maluchy sie pobawia. Fajnie bedzie.

U nas podobnie z zabawkami. Kuba ma ich tone i niestety ale nie chce sie bawic. Czasami zajrzy do koszykow, wyciagnie cos tam, chwile ponosi i wyrzuca. A tak snuje sie po domu i jęczy.
Jeszcze w piaskownicy ma zabawe bo robi babę ale teraz w te uoały wiekszosc dnia siedzimy w domu.

Ja mam ksiazke Tracy_Hogg_Jezyk_Dwulatka . Ponoc bardzo dobra, tez moge wysłac.
Cass powaga?mamy blisko do siebie? ja z Karo to prawie sąsiadki jesteśmy.

L jest bardzo uboga w zabawki.Ma jeszcze grzechotki i niemowlęce głupotki i kilka dla większych dzieci którymi się już znudziła.Myślę że na roczek trochę zabawek wpadnie.
Kikunia kupi małej rowerek o jakim tu rozprawiałyśmy nie raz.Bardzo się cieszę

ja poprszę.

Puściłam ci maila.

L dostała dziś od babci obuwie.Dość sceptycznie do nich podeszłam.Pomyślałam ochoooo to kolana zaraz zdartę będą, a ona radzi sobie jakby już nie jedną parę takich zdarła.Wstawiam fotkę
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-07-16 o 19:25
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 19:37   #2982
UnholyOne
Ola-Unhola

Kasiu, chodziło Ci o to gumowe zwierzatko:
http://allegro.pl/item1121824459_kon...ka_kurier.html
http://allegro.pl/item1112383446_sko...gratis_20.html

czy pchacza
http://allegro.pl/item1144098197_cho...price_lew.html

Czy moze jeszcze o coś innnego?

Też mamy takie pianki i Antoś bardzo dobrze w nich sobie na wyjedzie radził.O takie:
Stary 2010-07-16, 19:43   #2983
katarzynka00
Zakorzenienie

takie drewniane (chyba) na sznureczku.Na filmiku się tym bawił na ogrodzie.

Stary 2010-07-16, 19:46   #2984
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa Cass jeszcze słówko do ciebie, w sprawie skóry na brzuchu ,pupie czy udach.
Ja mam od czasu porodu 25,5 kg mniej i nie jestem załamana skóra.
Tendencji do rozstępów to ja nie mam, ale brzuch mi nie wisi.Mogę zrobić ci fotkę i przesłać ku pokrzepieniu.Szoruję się pilingiem,masuję evelinką,piję dużo wody i się ruszam.
tu chyba dużo też zależy od uwarunkowań po prostu ale to o czym piszesz plus systematyczność na pewno pomaga

aa dziewczyny dzisiaj to dumna z siebie nie jestem - owocami pół dnia się zajadałam a jeść mi ich nie wolno...specjalnie tu piszę, niech mi będzie wstyd no nic, jutro też jest dzień

Cytat:

A moze napisz do jakiegos z tych ekspertow logopedii
Moze cos Ci doradza.
KLIK

A tak swoja droga to chyba wybiore sie na studia logopedyczne, podyplomowke. W miescie gdzie studiowałam otworzyli nowy kierunek.
Wogole to chce zrobic jakas podyplomowke tylko nie wiem jaka...
Nie wiem co teraz jest na topie?

oo, nie znałam tej stronki, bardzo Ci dziękuję spróbuję tam skrobnąć

Też kiedyś o logopedii myślałam, chciałam po polonistyce zrobić ale inaczej się potoczyło.
A na topie? Mechnika maszyn, inżynieria produkcji i automatyka z robotyką serio mówię
Może spróbuj z tą logopedią jeżeli Cię to pociąga, to moim zdaniem ciężki kawałek chleba, trzeba to lubić Teraz osób z problemami, a raczej zdających sobie z nich sprawę i próbujących to poprawić jest coraz więcej

aaa Miramej, miałam Ci napisać, u nas jedzeni łyżeczką wygląda tak : mała nie umie jeszcze nabrać więc jej nabieram i kładę na talerzyku, zabiera (ku zgrozie mojej babci lewą ręką ) zaciskając całą piąstkę, zazwyczaj odwraca ją po drodze i jeżeli jest to kaszka to pół biedy, bo przyklejona, ale jak obiadek to wszytko na brzuchu Poza tym oczywiście wymachuje łyżką, wkłada ręce do miseczki, brudne jest wszystko i wszyscy, Martysia uwielbia po prostu rozmazywać każda kapkę jedzenia na blacie ale dumna jestem z każdego kawałka jedzonka w buzi
Ps. Gotowałaś już coś Krasnoludkowi?

Ideeee, muszę łazienkę myć i kuchnię skończyć, jutro przy tym upale nie dam rady...

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-07-16 o 19:48
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 19:53   #2985
katarzynka00
Zakorzenienie

Anulo to ja w twoje ślady pójdę, bo łazienka błaga o minimum higieny

ja dziś niewiele co jem, bo mi się nie chce.Pije,pije i pije.
Zjem coś za chwilę z rozsądku
,

Stary 2010-07-16, 20:03   #2986
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
takie drewniane (chyba) na sznureczku.Na filmiku się tym bawił na ogrodzie.

Aaaa, robaczki kiwaczki. To niestety uzywane kupiłam za 7 zł i nie ma takich na allegro

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Może takie cosie Ci podpasuje:
http://allegro.pl/item1137644172_pie...drewniany.html
http://allegro.pl/item1146667290_dre...ss_kurier.html
http://allegro.pl/item1142247622_pop...ka_nowosc.html
http://allegro.pl/item1125703793_cia..._phbu_ark.html
http://allegro.pl/item1125703821_poc...ga_zestaw.html
http://allegro.pl/item1146487384_bri...biedronka.html
http://allegro.pl/item1126926250_bee...kaczuszka.html
http://allegro.pl/item1102656577_gok...iagniecia.html
Stary 2010-07-16, 20:27   #2987
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja tez sie nie moge wbic

uhh mam dosc upalow
w przyszlym tyg jedziemy nad morze, szczerze mowiac to jak jade z dziecmi to wolalabym aby bylo chlodniej zeby pospacerowac itp, bo z Marcim i tak na plazy calymi dniami wylegiwac sie nie bede

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
nadal nie wiem co i jak chwal sie nooooooooo, napisalas podanie i teraz jestes wodzem wizazowym? - - nie odbierz mnie zle, nie zartuje bardzo mnie to zaciekawilo Adminko
nic nie pisalam i nie jestem adminka
jestem organizatorka i to juz od paru lat ale dopiero teraz ta funkcja nabrala formalnosci i dostalysmy kolorki
Cytat:
Czesc Svi
Dobrze, ze juz jestes z nami.
Smutno było bez Ciebie

dla Marcelka za śmiganie
heeej
milo mi
dziekuje
Cytat:
Ostatnio coś zaczęliśmy a mała o północy w łóżku usiadła i coś sobie opowiadała kładąc się z boku na bok.Głaskała maskotki, drapała paznokciami o poduszkę i czekaliśmy ...godzine i sami zasnęliśmy
hmmmm na co czekaliscie?
nie mow, ze nie robicie tego przy niej
my ostatnio w salonie na kanapie szalelismy a maly sie bawil na dywanie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 20:52   #2988
katarzynka00
Zakorzenienie

ty zawsze masz kilka propozycji , sypiesz jak z rękawa.Coś wybiorę
Cytat:
hmmmm na co czekaliscie?
nie mow, ze nie robicie tego przy niej
my ostatnio w salonie na kanapie szalelismy a maly sie bawil na dywanie
przy niej jak jest na chodzie,to nie.
Gdybyśmy zaczęli się ruszać i by nas słyszała to zaraz chciałaby wyjść z łóżeczka.
Nawet jak oglądam tv, a ona zaczyna się wiercić to wył tv, nastaje cisza i ciemność i ona nawet się nie rozbudzi tylko zasypia dalej, a tak pewnie by usiadła w łóżeczku i zaczęła mnie zwoływać.

Tak oficjalnie też nie mogę, bo przecież my nigdy sam na sam nie jesteśmy...

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Aaaa Cass wczoraj w faktach mówili że naukowo zostało udowodnione, że wszelkie specyfiki na odchudzanie są nic nie warte.Zwykłe placebo

Moje menu dziś bardzo ubogie.Same płyny, soki, woda i tyle o ile serka,jajka i pomidora i to jeszcze na siłę.Wszystko przez te upały

Stary 2010-07-16, 20:56   #2989
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala wymeczona spi , a ja zaraz ide cwiczyc
brzuch zaczyna mnie kluc na owulke wiec 2-3 najblizsze dni bede umierac
Cytat:
Dluzej nie zniose tych upałów. W mieszkaniu jak na pustyni, az boje sie sprawdzac ile jest na termometrze a na dworze w słoncu termometr pokazał 52 stopnie
Kuba z ledwością usnał, a ja nadrabiam Wizazowe zaleglosci.
Kiedy ma sie ochłodzic, moze ktos wie?

Nawet nie wiedziałam, ze jest Nestle bananowe
My od poczatku wierni Nestle. Kuba pił juz waniliowe ale było za słodkie. Teraz ma to bez cukru z kleikiem ryzowym i zjada chetnie.
Samego mleka z niekapka nie chce pic ale staram sie mu przemycac w deserkach i 2 razy dziennie je kaszki.

A juz nie kupujesz Hippa??
dzisiaj cos ciocia mi mowila ze nastepny tydzien ma byc chlodniejszy

kurcze a ja kupilam waniliowe , mowisz ze za slodkie -ciekawe czy malej posmakujechce kupic to o neutralnym smaku

Cytat:

ja dziś niewiele co jem, bo mi się nie chce.Pije,pije i pije.
Zjem coś za chwilę z rozsądku
,
zjedz, zjedz koniecznie

ja to dzisiaj tyle zjadlam ze masakra ale mialam na obiad kalafiora w panierce, fasolke szparagowa i kotlety z jajka -wiec caly dzien podjadalam

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-16, 21:05   #2990
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

zjedz, zjedz koniecznie

ja to dzisiaj tyle zjadlam ze masakra ale mialam na obiad kalafiora w panierce, fasolke szparagowa i kotlety z jajka -wiec caly dzien podjadalam
zjadłam troszkę białeczka.

Ja znam tylko kalafiora z bułką tartą-zasmażką, a w panierce to jak? w cieście naleśnikowym smażone w głębokim tłuszczu?

kotlety z jaja jakie?

Stary 2010-07-16, 21:30   #2991
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja nigdy nie umiałam przy dziecku, ani przy Bartku jak był malutki, ani teraz przy Antosiu.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Kat, te są fajne ciągaczki
http://allegro.pl/item1103864609_zab...iagniecia.html

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Tak jeszcze z tych stron, które przeczytałam.

Miramej, cieszę się, ze wynik jałowy
Bardzo ładne ubranko na chrzest wybrałaś

morska, p4w
, współczuję śmierci dziadków
Bardzo mi przykro

Brawa dla Laurki z kroczki i Marciego za aktywne chodzenie

Wredna śliczna z Ciebie dwudziestka

hmmm, cdn
Stary 2010-07-16, 21:39   #2992
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
zjadłam troszkę białeczka.

Ja znam tylko kalafiora z bułką tartą-zasmażką, a w panierce to jak? w cieście naleśnikowym smażone w głębokim tłuszczu?

kotlety z jaja jakie?
ja robie tak ze ugotowane roze kalafiora maczam w rozbeltanym jajku i obtaczam w bulce tartej , potem smaze- do tego mizeria niebo w gebie

a kotlety z jajka to tak z 8 ugotowanych na twardo jajek trzeba rozgniesc, dac zielenine(szczypiorek, natke pietruszki i kto co woli),posolic, popieprzyc i jeszcze troche namoczonej bulki albo jedno surowe jajo zeby trzymalo, uformowac kotleciki obtoczyc w bulce tartej i usmazyc

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-16, 21:39   #2993
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

przy niej jak jest na chodzie,to nie.
Gdybyśmy zaczęli się ruszać i by nas słyszała to zaraz chciałaby wyjść z łóżeczka.
Nawet jak oglądam tv, a ona zaczyna się wiercić to wył tv, nastaje cisza i ciemność i ona nawet się nie rozbudzi tylko zasypia dalej, a tak pewnie by usiadła w łóżeczku i zaczęła mnie zwoływać.

Tak oficjalnie też nie mogę, bo przecież my nigdy sam na sam nie jesteśmy...
[/QUOTE]
jakby maly mial sie obudzic to tez bym nie....

nooo tak Ty nie mozesz na kanapie w salonie a ja moge i korzystam no chyba, ze Eryk jest to wiadomo
ale poki Marcel maly to nie mam oporow
a ostatnio jak nas przyuwazyl to sie zaczal smiac
Cytat:
Ja nigdy nie umiałam przy dziecku, ani przy Bartku jak był malutki, ani teraz przy Antosiu.

Brawa dla Laurki z kroczki i Marciego za aktywne chodzenie
ee Wy to jakies nie teges jestescie

dzieki
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:41   #2994
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Pierwszy raz dałas jogurt czy juz wczesniej Tomuś jadł?
Kuba uwielbia jogurty, serki. Teraz codziennie daje mu jakis jogurcik i zjada zawsze bardzo chetnie.
Nr 1 jest Danio, obojetnie z jakim owoce. Pochłonie wszystko Oczywiscie z pokruszona bułką.
dopiero zaczynam mu dawać jakieś serki czy jogurty

Cytat:
Zaczynam się powoli zastanawiać, czy nie kupić jeszcze w tym roku. Obydwoje mamy rowery, jeździlibyśmy na wspólne wycieczki... Czekam też z niecierpliwością na relację Kasi (nie mylić z p4w:brzydal:)
pilnuj się, pilnuj

Cytat:

ja tez bylam dzieciak i ciaza byla w moim wieku totalna wpadka i zupelnie nieprzemyslana i nie mialam wiedzy zadnej
ale musialam w jednej chwili dorsnac
i dziecko bardzo mnie zmienilo - swiat i poglady zmienily sie diametralnie

potem musze skonczyc do miasta po prezent dla mojej psiapsioly bo jutro ma urodzinki i wyprawia na dzialce oczywiscie nie moze mnie tam zabraknac
oczywiście, ze Cię nie może zabraknąć
ja nie umiem sobie wyobrazić jak musi być ciężko wychowywać dziecko w tak młodym wieku (choć wiem, ze dziewczyny w wieku 15 lat rodzą i dają radę)
wiem, ze pomoc rodziny jest wtedy nieoceniona i pewnie jak bym musiała dałabym sobie radę, ale trudno mi to sobie wyobrazić dzisiaj

Cytat:
och Cass zniknęła a ja rozochociłam męża latając w gatkach i zaliczyliśmy małe/szybkie co nieco.
Laura śpi od 11, to jej ostatnie spanie dziś.
takie 2w1 - fotki dla Cass i małe co nieco

Cytat:

U nas jedzenie lyzeczka tez wyglada jeszcze masakrycznie , ale trenujemy. Musi do tego dojrzec, tak samo jak ni z tego ni z owego zaczal pic z kazdego kubka. Przewaznie wyglada to tak, ze daje mu mala porcje do miseczki, a z drugiej miseczki go dokarmiam.

Katarzynko, ja postepuje bardzo podobnie do ciebie. Antonio rowniez wie, co oznacza moje znaczace spojrzenie . Wczoraj naganialam sie za nim, bo byl nieznosny (lagodnie mowiac) i broil za trzech. Od jednej glupotki ciagnelo go do drugiej. Wspomne tylko, ze zajal sie skubaniem i odrywaniem tapety w salonie i to wszystko w mojej obecnosci :[. Prosilam, tlumaczylam, na koniec nakrzyczalam z bezsilnosci i zagrozilam, ze dostanie po lapce. Oczywiscie plakal rzewnymi lzami, ale przytulania nie bylo. Generalnie wie, ze czego nie wolno, ze trzeba zostawic, nie ruszac, ale probuje swoich sil

Dzis bylam na kontroli, ale nie jest jeszcze idealnie. Zwolnienie mam do konca tygodnia. Zawiozlam swistek do pracy, a ze wygladam naprawde zalosnie, to zostala nawet przytulona przez glowna szefowa .
moja lekarka stwierdzila, ze Antonio jest bardzo ladnie rozwiniety motorycznie , bo niezle hasal po jej gabinecie i lapal ja za wziernik, gdy chciala mi zajrzec do ucha . Doslownie niczego i nikogo nie boi sie to moje dziecko. Ostatnio czesto slysze, ze mam co przy nim robic , chociaz generalnie uwazam, ze jest zywy, ale grzeczny. Moze jednak nei jestem obiektywna, bo to moje Sloneczko . W mojej sytuacji bardziej martwilabym sie, gdyby siedzial w kacie i byl spokojniutki
ja daję Tomkowi jeść łyżeczką - karmię go sama i na koniec zostawiam trochę w miseczce i on sam sobie próbuje nałożyć i :trafia" do buzi

dobrze, ze czujesz się lepiej

Cytat:
W ogóle, to moja laktacja bije rekordy, także pewnie na okres sobie poczekam. Antoś nie chciał pić nic w niekapku, tylko moje cycy, a jak było upalnie, to właściwie non stop. Na plaży co chwilke mnie atakował. Efekt jest taki, ze musze wkąłdki lakt. nosić, bo mi cieknie
prawdziwa z Ciebie Matka Polka

Cytat:

Zdaję sobie z tego sprawe. Ja nie do końca odpuściłam Alanowi Duż o rzeczy mu nie wolno , ale i na wiele mu pozwalam tylko dlatego żeby nie płakał. Wiem że w przyszłości prawdopodobnie będę miała z nim problemy, ale inaczej dużo częściej bym była z nim w szpitalu z powodu napadów.
Baaardzo dużo mu tłomaczę, że nie wolno bo to i to, a jak zrobi tak to się stanie to i to ale chyba jeszcze jest za mały i niewiele rozumie. Gdy już naprawdę nie wytrzymuję to wtedy płacze aż się uspokoi sam ale wtedy z drżeniem rąk idę sprawdzić w jakim stanie jest jego serducho
będzie trudno, ale to nie znaczy ze Wam się nie uda
mam nadzieję, ze i zdrowie i wychowanie dopisze

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:41   #2995
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

jesli chodzi o bzykanie to my tez przy malej ale tylko jak spi

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-16, 21:46   #2996
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

prawdziwa z Ciebie Matka Polka
No i co ja na to poradzę
Samo leci

Cytat:
jesli chodzi o bzykanie to my tez przy malej ale tylko jak spi
Jak śpi, to jeszcze ujdzie choć z nami nie śpi, wiec nie mam tego "problemu". Ale jak kiedyś mieszkaliśmy z rodzicami i Bartuś spał w łożeczku, to "szaleliśmy", choć też miałam opory i uciszałam małża, ale wtedy to mi bardziej o nieobudzenie chodziło

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Svi, gdzie jedziecie nad morze?
Stary 2010-07-16, 21:46   #2997
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Wkładanabierze na łyżeczkę i strząsa z niej na blacik,mazia paluszkamidużo by pisaćw gruncie rzeczy nie jesteś odosobniona
(...)
Nie słyszałam o żadnych ograniczeniachjeżeli po za bułką je wszystko co konieczne i potrzebne,to wszystko w porządku
(...)
My jemy NanRano i na wieczór z kaszkączasem z biszkoptem
(...)
Dziękuję, od razu mi lepiej

A jak mleko z biszkoptem? Łyżeczką? Czy z butli mleko a biszkopt w łapkę?

Kiedy poprzednio odkurzałaś?

Cytat:
Wygląda fajnie

Cytat:
Wercia je chleb codziennie i to 2 razy bo jak widzi ze maszynka sie kroi to az sie trzesie i daje jej w lapke pietke i sama je, jeszcze maselkiem smaruje i wszystko upackane potem
, Kuba też sam je i jest mega szczęśliwy

Cytat:
Pociesze sie, grzebie, rozsmarowywuje i trzesie miseczka , jak ma taka z przyssawka, to tak dlugo szarpie, az ja oderwie od blatu (i wszystko jest wszedzie tylko nie w tej misce)

Wiesz, jak placze, bo nie moze i go pozaluje, przytule, pocaluje, to za minute robi to samo, wiec juz teraz go zostawiam. Nie, jest nie i koniec. Poza tym, jak widzi teraz, zenie robi to na mnie wrazenia, to placze znacznie krocej albo tylko pojeczy sekunde

Dokladnie tak jak piszesz. Oczekiwania mam jak do 11 miesiecznego dziecka, a nie 13 miesiecznego, chociaz wczesniakom daje sie fory i nie oczekuje sie nawet tego, ze zaczna cos robic w wieku korygowanym. Tak wiec najbardziej porownuje Antosia do Twojego Kubusia i uznaje, ze wszystko jest ok. , chociaz oczywiscie drobne roznice istnieja, ale zawsze takowe beda.
Dziękuję za pocieszenie , Kuba ma taką matę z przyssawką TT dla miseczki i jeszcze nie udało Mu się oderwać

za odpowiedzi, a to liczenie wieku korygowanego jak długo "obowiązuje"?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:53   #2998
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Dzieki jeszcze raz za komplementy, ja się nie uważam za piękność-samoocena moja niestety nie należy do najwyzszych, ale miło posłuchać takich rzeczy o sobie

A co do młodego wieku to mysle ze to nie zawsze musi mieć znaczenie, czasami młodsze mamy są bardziej odpowiedzialne i gotowe do swojej roli niz te troche starsze.
Niesłusznie

Zgadzam się

Cytat:
właśnie tak trzyma w zamkniętej pięści.Bardzo często przekręca łyżkę jak już jest tuż przed buzią i wsadza tylko to co udało się okleić do niej.
A uczyła się tak że łyżeczka często służyła jej jako zabawka.Ona lubi garnki i kubki, coś do nich wkładać i udawać że miesza.
, Kuba też przekręca łyżeczkę do góry nogami

Cytat:
aa dziewczyny dzisiaj to dumna z siebie nie jestem - owocami pół dnia się zajadałam a jeść mi ich nie wolno...specjalnie tu piszę, niech mi będzie wstyd no nic, jutro też jest dzień
(...)
aaa Miramej, miałam Ci napisać, u nas jedzeni łyżeczką wygląda tak : mała nie umie jeszcze nabrać więc jej nabieram i kładę na talerzyku, zabiera (ku zgrozie mojej babci lewą ręką ) zaciskając całą piąstkę, zazwyczaj odwraca ją po drodze i jeżeli jest to kaszka to pół biedy, bo przyklejona, ale jak obiadek to wszytko na brzuchu Poza tym oczywiście wymachuje łyżką, wkłada ręce do miseczki, brudne jest wszystko i wszyscy, Martysia uwielbia po prostu rozmazywać każda kapkę jedzenia na blacie ale dumna jestem z każdego kawałka jedzonka w buzi
Ps. Gotowałaś już coś Krasnoludkowi?
No coś Ty, też Ci się coś należy przy podłym humorze

, Kuba chyba też preferuje lewą rękę, chociaż i prawą próbuje. Opis bardzo dobrze pasuje , Kuba jeszcze nabiera na łyżeczkę, zbiera z niej drugą ręką i dopiero tę rękę do buzi

No nie , nie chce mi się w ten upał, ale mam już listę zakupów i wiem, co robić

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Kat, te są fajne ciągaczki
http://allegro.pl/item1103864609_zab...iagniecia.html
(...)
Miramej, cieszę się, ze wynik jałowy
Bardzo ładne ubranko na chrzest wybrałaś
Naprawdę urocze

Cytat:
ja robie tak ze ugotowane roze kalafiora maczam w rozbeltanym jajku i obtaczam w bulce tartej , potem smaze- do tego mizeria niebo w gebie
Brzmi pysznie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja daję Tomkowi jeść łyżeczką - karmię go sama i na koniec zostawiam trochę w miseczce i on sam sobie próbuje nałożyć i :trafia" do buzi
U nas idzie na 2 albo nawet na 3 łyżki, jakby Kuba miał sam się najeść, to wiecznie głodny by chodził

Idę na masaż, Małż zaprasza

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:57   #2999
Ania0104
Zakorzenienie

czesc

nie cytuje, nie czytam bo impreza mnie omija

własnie uśpiłam Bartusia, a raczej sam usnął bez cycusia

wypił 50 ml mleczka, pokrecił się troszke i zasnął! Ale sie ciesze i troszke mi żal ... ale ja też sie musze doperowadzic do ładu i składu

Wczoraj roczek Bartoszka, dzisaij nasza 5 rocznica ślubu ... mama zrobiła nam niespodziankę i zamówiła tort z naszym zdjęciem

to lecę napic się Bayleysa /czy jak to się tam pisze /mam nadzieję, ze się nie upiję bo to mój pierwszy alkohol od 2 laT

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:57   #3000
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

No i co ja na to poradzę
Samo leci

Jak śpi, to jeszcze ujdzie choć z nami nie śpi, wiec nie mam tego "problemu". Ale jak kiedyś mieszkaliśmy z rodzicami i Bartuś spał w łożeczku, to "szaleliśmy", choć też miałam opory i uciszałam małża, ale wtedy to mi bardziej o nieobudzenie chodziło

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Svi, gdzie jedziecie nad morze?
ale to nie było złośliwe

ja już nie pamiętam kiedy były przytulanki w łóżku (mamy wspólną sypialnię z Tominkiem i raczej nie baraszkujemy przy nim) - zostaje nam prysznic, kuchnia, stół i kanapa chociaż tęsknię trochę za naszym łożem (musieliśmy je wywieźć do rodziców, a wstawić rozkładaną sofę)

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości