|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Wkłada dużo by pisać w gruncie rzeczy nie jesteś odosobniona![]() ![]() Nie słyszałam o żadnych ograniczeniach Cytat:
za Twoje zdrówko i dla Antosia.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aby Alanek wyzdrowiał i zabieg nie był potrzebny![]() Cytat:
To takie smutne i niesprawiedliwe ![]() Bartosz właśnie przyniósł mi wtyczkę od odkurzacza i pokazuje gniazdko Czyżby chciał mi przez to coś powiedzieć? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
![]() Biorę się wreszcie za jakąś robotę ![]() Pa,pa
|
||||||||
|
|
|
#2972 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
aga, mam nadzieję, tak jak pisze Miramej, ze jednak Alanek wyzdrowieje i operacja nie będzie konieczna
![]() Jeju, jak goraco. A mialam sprzątac. Na razie ciuchy segreguje u dzieci. Za male trzeba wywieźć, a częśc na all Zupy tez nie gotuję, Antoś zjadł 3/4 słoika spaghetti, a my spaghetti z wczoraj. Mam jeszcze pierogi ruskie prawie domowe, więc jakby co Bartek zje. Ogólnie na wyjeździe Antoś mało jadl. Szczególnie obiadków, potrafił na plaży zjeść 1/2 słoika lub mniej. Deserki i kaszki jakoś szły, ale nie bylo łatwo. Myslę, ze przez ten upał, bo ja też głodna nie byłam ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- http://allegro.pl/item1129173841_int...acz_bajek.html Myślicie, ze to fajne na roczek. Oglądam prezenty bo i Antoś i Bratanica. .. Sama nie wiem co kupić, pełno wydatków, bo jeszcze naszych Mam urodziny (mojej i Małża)
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
wytrzymalam godzinke na dworku i weszlysmy sie ochlodzic do domu jesli tak mozna to nazwac bo 27st. w pokoju ale zawsze to mniej niz na dworze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wlasnie wczoraj ogladalam na all te tablice i fajna jest
|
|
#2974 | ||||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
![]() nadal nie wiem co i jak chwal sie nooooooooo, napisalas podanie i teraz jestes wodzem wizazowym? - - nie odbierz mnie zle, nie zartuje bardzo mnie to zaciekawilo Adminko ![]() Cytat:
|
|
|
#2975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na przytulanki i ja mam ochote, @ juz sie konczy, mam nadzieje ze do wieczora juz jej nie bedzie Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- szukałam w necie inspiracji do zabaw z Oliwką, bo cos nie mam weny i nie wiem w co się z nią bawić. znalazłam różne, wkleje to moze i wy skorzystacie.
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-07-16 o 17:37 |
||
|
|
|
#2976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(i wszystko jest wszedzie tylko nie w tej misce )Wiesz, jak placze, bo nie moze i go pozaluje, przytule, pocaluje, to za minute robi to samo ![]() ![]() Dokladnie tak jak piszesz. Oczekiwania mam jak do 11 miesiecznego dziecka, a nie 13 miesiecznego, chociaz wczesniakom daje sie fory i nie oczekuje sie nawet tego, ze zaczna cos robic w wieku korygowanym. Tak wiec najbardziej porownuje Antosia do Twojego Kubusia i uznaje, ze wszystko jest ok. , chociaz oczywiscie drobne roznice istnieja, ale zawsze takowe beda.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2977 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dluzej nie zniose tych upałów. W mieszkaniu jak na pustyni, az boje sie sprawdzac ile jest na termometrze a na dworze w słoncu termometr pokazał 52 stopnie
![]() Kuba z ledwością usnał, a ja nadrabiam Wizazowe zaleglosci. Kiedy ma sie ochłodzic, moze ktos wie? ![]() Cytat:
i zawsze tak fajnie stęka ![]() Cytat:
Laurka idzie jak burza z ząbkami ![]() Jak Kubie na dniach wyjda trójki bedzie miał 12 ząbków ![]() Cytat:
Cytat:
Witamy w naszym fajnym gronie ![]() Cytat:
My od poczatku wierni Nestle. Kuba pił juz waniliowe ale było za słodkie. Teraz ma to bez cukru z kleikiem ryzowym i zjada chetnie. Samego mleka z niekapka nie chce pic ale staram sie mu przemycac w deserkach i 2 razy dziennie je kaszki. A juz nie kupujesz Hippa??
|
|
|
#2978 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z dziewczynami
Śliczna z Ciebie mamusia. Cytat:
Bardzo sie ciesze, ze urlop sie udał. I super mieliscie pogode. Cytat:
Dobrze, ze juz jestes z nami. Smutno było bez Ciebie dla Marcelka za śmiganie ![]() Cytat:
Bedziemy miec kolejnego chodziarza na wątku. Zanim sie obejrzymy a wszystkie nasze maluchy zaczna biegac. Cytat:
Ale mysle, ze Martynka niebawem pokaze Ci na co ja stac i jeszcze bedziesz miała dosc jej gadania Zobaczysz. Dzieci sa naprawde rozne, wiem to z obserwacji maluchow kolezanek. Kazde rozwija sie w swoim tempie i nie nie mozemy przyspieszac. A moze napisz do jakiegos z tych ekspertow logopedii Moze cos Ci doradza. KLIK A tak swoja droga to chyba wybiore sie na studia logopedyczne, podyplomowke. W miescie gdzie studiowałam otworzyli nowy kierunek. ![]() Wogole to chce zrobic jakas podyplomowke tylko nie wiem jaka... Nie wiem co teraz jest na topie?
|
|
|
#2979 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomej corka zaczeła mowic jak skonczyła 2,5 roku. Wczesniej tylko mama, baba i tata. A z kolei dwutalek psiapsióły gada jak szlony, całe zdania składa. Cytat:
Wiesz, jak chcesz sie wygadac to zawsze słuze pomoca. Pociesze i postaram sie doradzic. A jak bedzies zmiała naprawde złe dni to zapraszam na weekend do siebie. Nie mamy az tak daleko Pogadamy sobie przy kawce a nasze maluchy sie pobawia. Fajnie bedzie.Cytat:
![]() U nas od rana tropik Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A zeby obejrzec nasze galerie musisz miec nas w znajomych. Cytat:
Jeszcze w piaskownicy ma zabawe bo robi babę ale teraz w te uoały wiekszosc dnia siedzimy w domu. Ja mam ksiazke Tracy_Hogg_Jezyk_Dwulatka . Ponoc bardzo dobra, tez moge wysłac. Cytat:
Trzymam kciuki.
|
|
|
#2980 |
|
Zadomowienie
|
Jejku jaki gorąc, już nie możemy wytrzymać. Tomuś raczkuje po domu w samym pampku. Ale burza idzie ,moze sie ochlodzi oby......
Dzieki jeszcze raz za komplementy, ja się nie uważam za piękność-samoocena moja niestety nie należy do najwyzszych, ale miło posłuchać takich rzeczy o sobie ![]() A co do młodego wieku to mysle ze to nie zawsze musi mieć znaczenie, czasami młodsze mamy są bardziej odpowiedzialne i gotowe do swojej roli niz te troche starsze.
|
|
#2981 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cóż będę dużo gadać.Szybko było
![]() Wlaśnie się chciało... Ostatnio coś zaczęliśmy a mała o północy w łóżku usiadła i coś sobie opowiadała kładąc się z boku na bok.Głaskała maskotki, drapała paznokciami o poduszkę i czekaliśmy ...godzine i sami zasnęliśmy Cytat:
A uczyła się tak że łyżeczka często służyła jej jako zabawka.Ona lubi garnki i kubki, coś do nich wkładać i udawać że miesza. Cytat:
![]() Cytat:
Z bidonu też nauczyła sięna ogrodzie. Niedługo zrezygnuję z butelki do picia.Mleko nadal będzie pić butelką. Może na roczek taki zestaw dostanie więc poczekam, a jak nie to sama jej kupię. Cytat:
dziękuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mogłabyś wstawić jeszcze raz linka do Antosiowego kiwaczka? może małej bym kupiła.Fajne to ![]() Cytat:
L jest bardzo uboga w zabawki.Ma jeszcze grzechotki i niemowlęce głupotki i kilka dla większych dzieci którymi się już znudziła.Myślę że na roczek trochę zabawek wpadnie. Kikunia kupi małej rowerek o jakim tu rozprawiałyśmy nie raz.Bardzo się cieszę ja poprszę. Puściłam ci maila. L dostała dziś od babci obuwie.Dość sceptycznie do nich podeszłam.Pomyślałam ochoooo to kolana zaraz zdartę będą, a ona radzi sobie jakby już nie jedną parę takich zdarła.Wstawiam fotkę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-16 o 19:25 |
||||||||
|
|
|
#2982 |
|
Ola-Unhola
|
Kasiu, chodziło Ci o to gumowe zwierzatko:
http://allegro.pl/item1121824459_kon...ka_kurier.html http://allegro.pl/item1112383446_sko...gratis_20.html czy pchacza http://allegro.pl/item1144098197_cho...price_lew.html Czy moze jeszcze o coś innnego? Też mamy takie pianki i Antoś bardzo dobrze w nich sobie na wyjedzie radził.O takie:
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
takie drewniane (chyba) na sznureczku.Na filmiku się tym bawił na ogrodzie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2984 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aa dziewczyny dzisiaj to dumna z siebie nie jestem - owocami pół dnia się zajadałam a jeść mi ich nie wolno...specjalnie tu piszę, niech mi będzie wstyd no nic, jutro też jest dzień ![]() Cytat:
oo, nie znałam tej stronki, bardzo Ci dziękuję Też kiedyś o logopedii myślałam, chciałam po polonistyce zrobić ale inaczej się potoczyło. A na topie? Mechnika maszyn, inżynieria produkcji i automatyka z robotyką ![]() Może spróbuj z tą logopedią jeżeli Cię to pociąga, to moim zdaniem ciężki kawałek chleba, trzeba to lubić aaa Miramej, miałam Ci napisać, u nas jedzeni łyżeczką wygląda tak : mała nie umie jeszcze nabrać więc jej nabieram i kładę na talerzyku, zabiera (ku zgrozie mojej babci lewą ręką ) zaciskając całą piąstkę, zazwyczaj odwraca ją po drodze i jeżeli jest to kaszka to pół biedy, bo przyklejona, ale jak obiadek to wszytko na brzuchu Poza tym oczywiście wymachuje łyżką, wkłada ręce do miseczki, brudne jest wszystko i wszyscy, Martysia uwielbia po prostu rozmazywać każda kapkę jedzenia na blacie ale dumna jestem z każdego kawałka jedzonka w buzi ![]() Ps. Gotowałaś już coś Krasnoludkowi? Ideeee, muszę łazienkę myć i kuchnię skończyć, jutro przy tym upale nie dam rady...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-16 o 19:48 |
||
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Anulo to ja w twoje ślady pójdę, bo łazienka błaga o minimum higieny
![]() ja dziś niewiele co jem, bo mi się nie chce.Pije,pije i pije. Zjem coś za chwilę z rozsądku,
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2986 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Aaaa, robaczki kiwaczki. To niestety uzywane kupiłam za 7 zł i nie ma takich na allegro ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Może takie cosie Ci podpasuje: http://allegro.pl/item1137644172_pie...drewniany.html http://allegro.pl/item1146667290_dre...ss_kurier.html http://allegro.pl/item1142247622_pop...ka_nowosc.html http://allegro.pl/item1125703793_cia..._phbu_ark.html http://allegro.pl/item1125703821_poc...ga_zestaw.html http://allegro.pl/item1146487384_bri...biedronka.html http://allegro.pl/item1126926250_bee...kaczuszka.html http://allegro.pl/item1102656577_gok...iagniecia.html
|
|
#2987 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja tez sie nie moge wbic
![]() uhh mam dosc upalow w przyszlym tyg jedziemy nad morze, szczerze mowiac to jak jade z dziecmi to wolalabym aby bylo chlodniej zeby pospacerowac itp, bo z Marcim i tak na plazy calymi dniami wylegiwac sie nie bede Cytat:
jestem organizatorka i to juz od paru lat ale dopiero teraz ta funkcja nabrala formalnosci i dostalysmy kolorki Cytat:
![]() milo mi ![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() nie mow, ze nie robicie tego przy niej ![]() my ostatnio w salonie na kanapie szalelismy a maly sie bawil na dywanie
|
|
|
#2988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gdybyśmy zaczęli się ruszać i by nas słyszała to zaraz chciałaby wyjść z łóżeczka. Nawet jak oglądam tv, a ona zaczyna się wiercić to wył tv, nastaje cisza i ciemność i ona nawet się nie rozbudzi tylko zasypia dalej, a tak pewnie by usiadła w łóżeczku i zaczęła mnie zwoływać. Tak oficjalnie też nie mogę, bo przecież my nigdy sam na sam nie jesteśmy... ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Aaaa Cass wczoraj w faktach mówili że naukowo zostało udowodnione, że wszelkie specyfiki na odchudzanie są nic nie warte.Zwykłe placebo ![]() Moje menu dziś bardzo ubogie.Same płyny, soki, woda i tyle o ile serka,jajka i pomidora i to jeszcze na siłę.Wszystko przez te upały
||
|
|
|
#2989 | ||
|
Zakorzenienie
|
mala wymeczona spi , a ja zaraz ide cwiczyc
![]() brzuch zaczyna mnie kluc na owulke wiec 2-3 najblizsze dni bede umierac ![]() Cytat:
kurcze a ja kupilam waniliowe , mowisz ze za slodkie -ciekawe czy malej posmakuje chce kupic to o neutralnym smakuCytat:
ja to dzisiaj tyle zjadlam ze masakra ale mialam na obiad kalafiora w panierce, fasolke szparagowa i kotlety z jajka -wiec caly dzien podjadalam
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znam tylko kalafiora z bułką tartą-zasmażką, a w panierce to jak? w cieście naleśnikowym smażone w głębokim tłuszczu? kotlety z jaja jakie?
|
|
|
|
#2991 |
|
Ola-Unhola
|
Ja nigdy nie umiałam przy dziecku, ani przy Bartku jak był malutki, ani teraz przy Antosiu.
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Kat, te są fajne ciągaczki http://allegro.pl/item1103864609_zab...iagniecia.html ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Tak jeszcze z tych stron, które przeczytałam. Miramej, cieszę się, ze wynik jałowy Bardzo ładne ubranko na chrzest wybrałaś morska, p4w, współczuję śmierci dziadków Bardzo mi przykro ![]() Brawa dla Laurki z kroczki i Marciego za aktywne chodzenie ![]() Wredna śliczna z Ciebie dwudziestka ![]() ![]() hmmm, cdn
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kotlety z jajka to tak z 8 ugotowanych na twardo jajek trzeba rozgniesc, dac zielenine(szczypiorek, natke pietruszki i kto co woli),posolic, popieprzyc i jeszcze troche namoczonej bulki albo jedno surowe jajo zeby trzymalo, uformowac kotleciki obtoczyc w bulce tartej i usmazyc
|
|
#2993 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
przy niej jak jest na chodzie,to nie.
Gdybyśmy zaczęli się ruszać i by nas słyszała to zaraz chciałaby wyjść z łóżeczka. Nawet jak oglądam tv, a ona zaczyna się wiercić to wył tv, nastaje cisza i ciemność i ona nawet się nie rozbudzi tylko zasypia dalej, a tak pewnie by usiadła w łóżeczku i zaczęła mnie zwoływać. Tak oficjalnie też nie mogę, bo przecież my nigdy sam na sam nie jesteśmy... [/QUOTE] jakby maly mial sie obudzic to tez bym nie.... nooo tak Ty nie mozesz na kanapie w salonie a ja moge i korzystam no chyba, ze Eryk jest to wiadomoale poki Marcel maly to nie mam oporow a ostatnio jak nas przyuwazyl to sie zaczal smiac Cytat:
dzieki
|
|
|
#2994 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja nie umiem sobie wyobrazić jak musi być ciężko wychowywać dziecko w tak młodym wieku (choć wiem, ze dziewczyny w wieku 15 lat rodzą i dają radę) wiem, ze pomoc rodziny jest wtedy nieoceniona i pewnie jak bym musiała dałabym sobie radę, ale trudno mi to sobie wyobrazić dzisiaj Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, ze czujesz się lepiej Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, ze i zdrowie i wychowanie dopisze
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
jesli chodzi o bzykanie to my tez przy malej ale tylko jak spi
|
#2996 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Samo leci ![]() Jak śpi, to jeszcze ujdzie choć z nami nie śpi, wiec nie mam tego "problemu". Ale jak kiedyś mieszkaliśmy z rodzicami i Bartuś spał w łożeczku, to "szaleliśmy", choć też miałam opory i uciszałam małża, ale wtedy to mi bardziej o nieobudzenie chodziło ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Svi, gdzie jedziecie nad morze?
|
#2997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak mleko z biszkoptem? Łyżeczką? Czy z butli mleko a biszkopt w łapkę? Kiedy poprzednio odkurzałaś? ![]() Cytat:
Cytat:
, Kuba też sam je i jest mega szczęśliwy ![]() Cytat:
, Kuba ma taką matę z przyssawką TT dla miseczki i jeszcze nie udało Mu się oderwać ![]() za odpowiedzi, a to liczenie wieku korygowanego jak długo "obowiązuje"?
|
|
|
#2998 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() Cytat:
, Kuba też przekręca łyżeczkę do góry nogami Cytat:
, Kuba chyba też preferuje lewą rękę, chociaż i prawą próbuje. Opis bardzo dobrze pasuje , Kuba jeszcze nabiera na łyżeczkę, zbiera z niej drugą ręką i dopiero tę rękę do buzi No nie , nie chce mi się w ten upał, ale mam już listę zakupów i wiem, co robić ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** Idę na masaż, Małż zaprasza
|
|
|
#2999 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
nie cytuje, nie czytam bo impreza mnie omija ![]() własnie uśpiłam Bartusia, a raczej sam usnął bez cycusia wypił 50 ml mleczka, pokrecił się troszke i zasnął! Ale sie ciesze i troszke mi żal ... ale ja też sie musze doperowadzic do ładu i składu ![]() Wczoraj roczek Bartoszka, dzisaij nasza 5 rocznica ślubu ... mama zrobiła nam niespodziankę i zamówiła tort z naszym zdjęciem to lecę napic się Bayleysa /czy jak to się tam pisze /mam nadzieję, ze się nie upiję bo to mój pierwszy alkohol od 2 laT
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już nie pamiętam kiedy były przytulanki w łóżku (mamy wspólną sypialnię z Tominkiem i raczej nie baraszkujemy przy nim) - zostaje nam prysznic, kuchnia, stół i kanapa chociaż tęsknię trochę za naszym łożem (musieliśmy je wywieźć do rodziców, a wstawić rozkładaną sofę)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

dużo by pisać
za Twoje zdrówko i
dla Antosia.

, ja wcześniej nawet nie wiedziałam, że są takie choroby u dzieci
, nie wiem, co napisać 
Czyżby chciał mi przez to coś powiedzieć? 

nadal nie wiem co i jak 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dał mi jakies globulki, po wzięciu kilku mam iść znowu na wymaz, potem znowu czekac na wynik, na @.... Tak się wkurzyłam, że szok

Szczególnie, ze pogoda dopisała w 100%. Czasami nawet więcej. Oprócz 3 dni, kiedy temp. wynosiła 27/28 stopni mieliśmy non stop 36 i w górę...