|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
pl Madzia, Koglus, jakie śliczne te Wasze szkraby!!! A Ala jakie piękne ma włosy, już niedługo będziesz jej kucyki robiła
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi włosami to ona może w reklamach zarabiać, takie zdrowe błyszczące
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie mnie szwagierka wkur....
jade dzis po egzaminie do domu dziecka zawiesc druga ture ciuszkow i kolezanki mi podawaly rozne rzeczy karuzele nie karuzele i tak dalej i sie umowilam z nia ze mi podrzuci do domu te ciuszki (wczoraj miala to zrobic) oczywiscie nie naszykowala , wiec umowilam sie z nia ze dzisiaj po nie podjade jak bede do szkoly jechala wiec jej pisze na gadu ze bede o 1 przed szkola po rzeczy dla dzieciaczkow a ona"ale ja ich nie naszykowalam" wrocilam po 18 z pracy wczoraj.... nooszzzzzzzzzz ja tez mam dziecko i jeszcze GOTUJE OBIADY bo wlasnie sie nie chwalilam ze przy rozmowie z mama dogadalismhy sie ze nie bedziemy dawac nic na zycie, sami sobie bedziemy jesc kupowac i gotowac, wiec GOTUJE , sprzatam , chodze do szkoly i mam czas zeby wyjsc z mala na spacer i tak dalej , wsiadlabym w auto ( z jej dzieckiem siedzi taka nasza znajoma) powiedzialabym ze po rzeczy przyjechalam a tu dupa i kretyna bym z siebie zrobila;/ NIGDY WIECEJ SIE NIE UMAWIAM. Mialysmy juz dawno zawiesc te ciuszki-ona po swojej corze ma, ale jak widac bardzo zapracowana, nie wspomne ze tesciowa ktora chodzi na 2 w nocy do pracy i wraca o 14-15 jeszcze 29 letniej corce obiadek gotuje i zięciowi(mieszkaja razem) ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- dzidzia do reklamy BOBOVITY czy jak to sie tam pisze;p
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak ptarze na te wasze dzieci mlodsze od Werci to moja przy Waszych to taki jeszcze maly bobasek
ale co tam... dogoni pl_madzia- moja niunia jeszcze tak ladnie głowki nie trzyma, jak ja biorę na rece to przeważnie odchyla ja do tyłu- to efekt napięcia ale mam nadzieje ze i to nadrobi ![]() Darusia- brawo dla Oliwci!! moja wczoraj probowała ale niestety tylko buzia leżala na kocu a nogi zarzucała zeby też sie przekręcily ale nie wychodziło ![]() Hehehe- edit- mala leży na macie, ja sobie z Wami pisze, patrze teraz a ona... na brzuchu
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-16 o 13:06 |
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast przed podaniem to podgrzewam w mikrofali jakoś 15 sekund ![]() Aneczka, kurcze, szkoda tych zdjęć... ehh.. ja zawsze ważne rzeczy trzymam na innej partycji niż system... ale i tak dzisiaj wezmę zrzucę zdjęcia na płytkę. Jak pisałam pracę mgr to dzień po jej wydrukowaniu cały dysk mi padł, na szczęście miałam ją na pendrivie w razie czego ale dużo prac ze studiów "zginęło" ... Pl_madzia - to się dziecię postarało fajnie wyglądacie razem ![]() koglus, Alutka już taka duża
|
|
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
no widzisz one w tym samym wieku;D
wiedza laski ze musza sie integrowac ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- wiecie co wyczytalam gdzies tam w jakiejs gazecie wczoraj? ze tv stymuluje dziecko, pobudza wyobraznie i maluszki szybciej zalapuja niektore rzeczy
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to się odchamiłaś na zakupkach ja gotuję ziemniaczki, marchewka, pietruszka , raz dołożyłam małą różyczkę kalafiora , a ostatnio buraczki i botwinkę i trochę koperku |
||
|
|
|
#850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a to nowy nabytek o którym pisalam Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-07-16 o 13:48 |
|
|
|
|
#851 |
|
Rozeznanie
|
a dajecie do tych słoiczków jakąś np. sól, albo przyprawy?
Ale Danielek zadowolony! Bosman na okręcie normalnie!
Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-16 o 13:50 |
|
|
|
#852 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, napisałam się, coś kliknęłam i okienko mi się zamknęło...
Więc tak, zapomniałam dodać że jeszcze do tych zupek dodaję kaszkę manną, Na początku osobno przygotowywałam tą z Nestlę i dodawałam do podgrzanej już papki. ale to podwójna robota. Teraz robię tak że gotuję zwykłą kaszę manną na wodzie, dodaję do jedzenia przed rozłożeniem jej do słoiczków Libra, trochę odpoczęłam od dziecka. Ale i tak co chwilę były telefony, czy zjadł, czy spi, co robi itp I trochę się nałaziłyśmy...Oczywiście u mnie w mieście nie może być tak, żeby sklepy były w jednym miejscu...ehhh.. .ja chcę do wrocławia....Fasolka, nie dodaję żadnych przypraw. A moje dziecię dzisiaj skończyło kalendarzowe 4 miesiące ![]() Idę jeść obiad, bo tż przygotował Ostatnio się rozpastwiłam i jem frytki, schabowe, smażoną rybę I nadal karmię piersią - jak na razie Małemu nic się nie dzieje![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- tylkooliwka, Danielek jaki szczęśliwy, co za uśmiech
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wyrodna matka, bo od początku jadam schabowe w panierce i rybki tak samo. Już nie wspominając o ogórkach małosolnych zagryzanych pajdą chleba ze smalczykiem ze skwarkami, albo kapustkę kiszoną, karkóweczki z grila. Ale od poniedziałku skończyło się i dieta
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Asiulek, zgłaszam się na ochotnika po Twoją, nie potrzebną Ci już, ŁATKĘ
![]() Od kilku dni mam dość mojej Matyldy! Jej płacz świdruje mi każdy nerw i pojedyncze zwoje mózgu! Bardzo lubię dzieci, uwielbiam się z nimi bawić, wymyślać zajęcia...ale niemowlak mnie doprowadza do szału. Oczywiście nie zawsze. Zaczęłam sobie zdawać sprawę, że nie jestem stworzona do bycia przysłowiową Matką Polką... Nie wiem, może nie powinnam mieć dzieci (?). Od 9:00 do 18:00 (w piątki na szczęście dużo krócej) jestem sama z małą. Wykańcza mnie to psychicznie. Marzę o powrocie do pracy, do dawnych zajęć. Lubię siedzieć przy komputerze, lubię czuć się potrzebna... chcę moje cyferki! Kocham moje dziecko, ale obawiam się, że dłużej tak nie pociągnę. Chyba zacznę pić melisę...albo ją sobie wstrzyknę dożylnie... Bywa, że płaczę z bezsilności. Mój mąż zajmuje się małą i nie ma u nas zasady "mąż pomaga". To jest przecież także jego dziecko i ma takie same obowiązki jak mama (pomijając fakt, że to moim otworem dziecko trafiło na świat ) Ale on wychodzi rano do pracy, do DOROSŁYCH ludzi, a ja zostaję z dzieckiem w domu. Mieszkamy sami, z daleka (dzięki Ci, Boże!!!) od teściów i mojego taty (moja mama nie żyje). Wszyscy znajomi pracują. Większość nie ma dzieci. Na spotkania z przyjaciółkami zostają mi wieczory (galerie czynne do 22:00 - kolejne błogosławieństwo). Przy tych upałach (mieszkamy w mieście, w centrum, wszędzie beton jak się patrzy) z małą wychodzimy dopiero po 19:00. Ja dostaję świra!!! Serio!!!Przegrzebałam internet i wygląda na to, że nie jestem sama. Zawsze to lepsze niż zdać sobie sprawę z tego, że jest się jedynym wariatem ![]() Znowu musiałam się wyżalić. Może którejś z Was się przyda (oby nie). http://www.polskatimes.pl/magazynrod...tml#material_4 http://www.babyboom.pl/rodzina/zwiaz...ycia_mama.html |
|
|
|
#856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak się Wercia tak uspokoiła to jest szansa na jakieś lody w przyszłym tyg a nie tylko spacer? Cytat:
Ale za to dziś się zważyłam i już zeszłam 0.1kg poniżej wagi sprzed ciąży. sponsa_bella ja mam prawie to samo z kilkoma różnicami - mój Tz nie pomaga prawie, nie zostawię go z Michasiem na kilka godz żeby sobie do galerii jechać bo mały ostatnio wisi na cycku co godzinę.. Może jak się te upały skończą... No i nie mieszkam w mieście czyli mogę sobie wyjść do ogrodu czy lasu... A wtedy prowadzę konferencje telefoniczne z siostrą lub mamą co by nie zapomnieć słów i nie zacząć gugać... No i nie mam pracy do której mogłabym wrócić... Ale i tak nie mam dosyć bycia mamą bo wiem, że Michaś niedługo wyrośnie z wielu rzeczy a potem będę za nimi jeszcze tęsknić... Drugie dziecko będzie na pewno, może mi się trafi takie spokojne jak Darusi
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio... wiem co czujesz.. miałam to samo i na pewnoe jeszcze nie raz będę miec. Też czasem myśle, że nie jestem stworzona do bycia matką. Ale to nie lalka, nie można wyjąć bateryjek i zacząć żyć jak dawniej... trzeba to polubic Będzie dobrze
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie bedzie na odwrot- drugie bedzie SZATANEM;D
mnie macierzynstwo super odpowiada, na mojej wsi nawet gdzie wyjsc nie ma puby pozajmowane ciagle , wole na ogodzie przy grillu sie piwka napic, usiasc z tezetem, wziasc mala i jest cuudnie, a nawet myslalam ze gorzej bedzie, ze nie bede umiala sie zajac dzieckiem, ze nie bede wiedziala o co chodzi w macierzynstwie nawet jak mala sie darla 3 dni i 3 noce bez przerwy to mimo ze plakalam razem z nia to mysle ze sie sprawdzilam , mama mnie wkurzyla -sprzeczka-klotnia-nie odzywa sie;/ ja pierdziele ehhh...i to o glupote.
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
pl_madzia - ja niestety trzymałam dietę - Kuba niby miał jakąś skazę, alergię, AZS itp... i przez ponad 2 miesiące żyłam na piersi z kurczaka
Ale ostatnio zaczęłam wprowadzać nowe rzeczy - małymi ilościami ale zawsze to coś, już nie czytam ulotek i składów ostatnio za mną łazi jakiś fastfood, pizza czy coś w tym stylu ale jeszcze nie czas mmmm....ogórki małosolne... ![]() sponsa_bella - jest to jak najbardziej normalne uczucie, nie jesteś sama, bo wiele z nas przez coś takiego przechodziło lub przechodzi ![]() lindsley - sukienka na wieszaku niezbyt fajnie wygląda, w sumie nawet bym się nią niezainteresowała, ale babka zaczęła mi ją wciskać, więc dla świętego spokoju ją włożyłam fajnie ukrywa wszelkie fałdy na brzuszku gdzieś w komórce robiłam zdjecie... zaraz obrobię i wrzucę A co do wagi, teoretycznie dobiłam do stanu sprzed ciąży - czyli tej co miałam wpisaną w karcie ciązy przy pierwszej wizycie, ale i tak czuję się wielka. Do mojej wymarzonej wagi to jeszcze z 6kg bym musiała zrzucić...
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie niezbyt wyraźne, ale coś tam można dostrzec, np mój wielgachny brzuchol....
|
|
|
|
#861 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tych naszych terenach jest teraz mój tata akurat . Cytat:
http://www.nadmorze.pl/podszumiacymdebem/ kuchnia jest w kazdym pokoju ( aneks ) i lodówka tyż . spacerówki mam trzy - mutsy urbanrider , maclaren Mx3 ( tym Ola teraz jeździ ) i maclaren XT to jest wózek narazie do centrum handlowego itp ale też w nim jeździ Cytat:
A nauki .. ło matko pierwsze o czymś takim słysze u mnie tego nie ma wogóle i bardzo dobrze uuff Cytat:
http://www.superadria.com/24-Apparta...ia-6-G-19.html 1800 zł za nasza czwórkę we wrześniu . Cytat:
Cytat:
padbieta dziś jestm byłam z teściowa u dwóch lekzrzy w wawie oczywiście wsio z dzieciakami .. mam dość . bo wszędzie oczywiście trzeba na coś czekać itp ale kupiłam sobie kiece na wesele we wrześniu na którym będę świadkowa w pierwszym sklepiej do którego weszłam drcron - wysłane ![]() ona miała ostatnio dużo wiecej tych rzeczy ale się sprzedały ale dobre i to
|
|
#862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najblizsze szykuja sie w przyszlym tygodniu, kiedy to moj maz bedzie mial zmiany w pracy od 9 do 18. caly dzien z dzieckiem wtedy. tez mysle ciagle o powrocie do pracy, a nawet o jej zmianie, bo w mojej firmie jakies straszne kwasy sie porobily. na szczescie w centrali, a nie w naszym oddziale, ale wiadomo, ze to zawsze jakos rzutuje. mialam juz nawet pierwsza rozmowe telefoniczna i przeszlam 1szy etap ![]() teraz trzymam kciuki i odchudzam sie, bo tylko w dresy wchodze:P
|
|
|
#863 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
AniaP pokaż kieckę
![]() Ja sobie chcę coś kupić na chrzciny (Michasia i syna mojego brata - robi tydzień przed nami) Cytat:
A jaszcze co do porównywania dzieci... U mnie to masakra. Mój brat ma synka tydzień starszego ale urodził się 2 miesiące przed terminem... To też będzie porównywanie... Tyle, że jak tamten coś będzie robił później mają na co zwalić Poza tym mamy dużo dzieci w najbliższej rodzinie i już było, że Michaś to taka chudzinka bo ... to miała fałdki tu i tamProszę odtańczcie taniec deszczu Tylko tak niech pada pół dnia chociaż bo wczoraj była "burza" i "ulewa" i "wichura" ale wszystko pare min i koniec.... Nie wyrabiam już... a czeka mnie wielkie sprzątanie po małym remoncie...
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
jedziemy tu bliziutko czyli pod wenecje miejscowośc się nazywa bibione
http://www.superadria.com/24-Apparta...ia-6-G-19.html 1800 zł za nasza czwórkę we wrześniu . Jak wrócicie, napisz, proszę, jak było. W Bibione nie byłam, ale Wenecja...ach... zazdroszczę. Mój mąż ma stracha na podróż z małą tak daleko i nie daje się przekonać. Umówiliśmy się z przyjaciółmi, że przyszłe wakacje należą do nas! ![]() Czy dziecko, żeby jeździć w spacerówce (mamy wózek Quinny) MUSI trzymać główkę i samodzielnie siedzieć? Matylda wyrasta z gondoli i boję się, że za miesiać będzie kicha z wożeniem go w niej. |
|
|
|
#869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
[tez mysle ciagle o powrocie do pracy, a nawet o jej zmianie, bo w mojej firmie jakies straszne kwasy sie porobily. na szczescie w centrali, a nie w naszym oddziale, ale wiadomo, ze to zawsze jakos rzutuje.
mialam juz nawet pierwsza rozmowe telefoniczna i przeszlam 1szy etap ![]() teraz trzymam kciuki i odchudzam sie, bo tylko w dresy wchodze:P[/QUOTE]Ja do pracy wracam dokładnie 1. września. Mała do Klubu Malucha. Niestety na samorządowy żłobek nie mieliśmy szans (jest po drugiej stronie ulicy!!!). Jak byłam w czwartym miesiącu ciąży poszłam spytać o wolne miejsca. Usłyszałam, że jest szansa, oczywiście...na GRUDZIEŃ 2011 Nieźle, co? I teraz przyjdzie nam płacić co miesiąc tysiąc złotych (samorządowy 300 zł). Powiedzcie mi, proszę, jak my mamy myśleć o kredycie na własne mieszkanie? Nie zarabiamy źle. Jak na duże miasto jest w porządku, ale rząd mógłby działać prorodzinnie (a nie tylko szastać słowem) i zamiast likwidować żłobki i przedszkola, tworzyć nowe...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

czy jak to sie tam pisze;p
)
ale mam nadzieje ze i to nadrobi

opierdzielił wszystkich (4 pary małżeńskie) że się nie umiemy przeżegnać, zaczął nas egzaminować z Biblii - nie muszę mówić, że nikt nic nie wiedział
Poza tym mamy dużo dzieci w najbliższej rodzinie i już było, że Michaś to taka chudzinka bo ... to miała fałdki tu i tam