|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
a spi z nami w sypialnija najbardziej nie moge sie doczekac az bedziemy mieli lazienke na gorze to wtedy poszalejemy (w lazience hihihi)moja mala tez radoche ma jak je ten chlebek a jak juz nie chce to wyrzuca ![]() najlepsze ze Wercia to taka czyscioszka , lapki ma brudne to je oglada i wyciera do bluzki i znowu oglada, to samo na dworze jak trawke skubie to potem wyciera lapki
|
|
#3002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
dlatego ja najpierw sama karmię mojego Smerfika, a dopiero na koniec zostawiam go sam na sam z miską i łyżeczką Cytat:
|
|
|
#3003 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a pomijam fakt, ze wszystkie Twoje kolezanki w tym wieku w tym momencie o Tobie zapominaja bo to najcudowniejszy moment na chodzenie na dyskoteki i wypady nad morze itp....a Ty siedzisz z dzieckiem sama no wlasnie mam dylemat ![]() mielismy jechac z moja kuzynka i jej synem, Eryk bardzo chcial i bardzo sie lubia - ale oni znalezli w miedzyzdrojach a ja wolalam spokojniejsze miejsce, my nie mamy za duzo kasy a za dobe 150zl bysmy musieli placicdruga opcja jest taka zeb jechac do Swibna (500km) do domku TZ rodziny, bysmy mieli spanie za darmo, blisko do gdanska itp i teraz nie wiem bo jak pojedziemy do miedzyzdroji to wdamy duzo na spanie i bedziemy miec bardzo malo kasy na szalenstea - ale z drugiej strony bedzie moja kuzynka z mezem i Eryk bedzie mial sie z kim bawic a jak pojedziemy do Swibna to bedziemy miec kase, jezdzic na wycieczki itp, spokoj, cisza.....ale bedziemy sami, trzeba daleko jechac boje sie o malego, no i nie wiem do konca jakie warunki panuja w tym domku prysznic i wc jest na zewnatrz, to zn obok
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo uwielbiam ten irlandzki likier
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym pojechała do Swibna, bo nie cierpię Międzyzdrojów - my jeździliśmy z Tomkiem już kilka razy do Gdańska i do Elbląga - podróż dopasowywaliśmy pod niego - wyjazd w porze drzemki i mniej więcej w połowie drogi (zwykle koło Ustki zatrzymywaliśmy się na obiad i brykanie) i jak się zmęczył to do auta i ostatnie 1,5 godzinki bywało trudniejsze, bo był zmęczony i znudzony, ale dawałam radę go zabawić kolejna opcja to jazda na noc (ew wyjazd ok 3 nad ranem), ale mój małż lubi w nocy jeździć, a jak Twój nie to odpada
|
|
|
#3006 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze Ci :ja raz,że mam jeszcze @,drugi raz,że nawet gdyby nie @ to męża nie ma,więc nie ma z kim![]() Cytat:
![]() Cytat:
Córka szwagierki też ma takie butki,ponoć dobre też są na basen Cytat:
taki upał,że po prostu się nie chce.Trochę w siebie wmusiłam,bardziej z racji tego,że jeszcze karmię,to żeby coś tam odżywczego było![]() Cytat:
![]() A Eryka gdzie wtedy sprzedałaś? ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3007 | ||
|
Ola-Unhola
|
Faaajnie
![]() Cytat:
I buziaki dla roczniaka Cytat:
Wiem ![]() Ja to nie pamiętam kiedy ostatnio w ogóle były przytulanki. Cały wyjazd posucha, a zresztą nie ma powodu, żeby były ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Svi, ja też bym wybrała Świbno My jechaliśmy nad morze 5,5 godz. łacznie z godzinnym postojem na amciu i rozprostowanie, czyli 4,5 w samochodzie. Antoś spał dwa razy. Od razu jak wsiedliśmy ok 45 min, potem pomarudził, zatrzymaliśmy się na jedzonko+cycy i potem zasnął znowu i spał prawie do końca podróży. Należy do tych drących się nie cierpiących jazdy, więc też się martwiłam jak będzie, ale jakoś go szum ululał (pomagałam bujając na boki fotelikiem). Nie wiem w jakim miejscu będziecie, ale jest tam chyba większy kawałek do plaży.Jeżeli jeździcie samoch., to ten problem odpada. Ale okolice fajne
|
|
#3008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3009 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I cieszę się bardzo, że posiew wyszedł jałowy Cytat:
![]() Cytat:
). Obiad z parowara, kanapki, owoce i inne.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze nie kupiłam żadnego, namyślam się ![]() Cytat:
ochłodzić się chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego naj Ja też uwielbiam ![]() Tyle naskrobałyście, że czytam już prawie 2 godz Poucinało mi większość cytatów Olu oglądałam zdjęcia, są super. Cieszę się, że pogoda dopisała i że dobrze się bawiliście. My wyruszamy nad morze za tydzień, już nie mogę się doczekać ![]() Co jeszcze chciałam ale nie pamiętam ![]() A tak w ogóle to
|
||||||||
|
|
|
#3010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z butelki?-nie żartuj Bartosz nie tknie się mleka przez butlę,wachlujemy łyżeczką![]() Eee,wczoraj ale dzisiaj też![]() Ale Ci dobrze ![]() Cytat:
dla Bartoszka,dzielny chłopczykWszystkiego najlepszego z okazji kolejnej rocznicy ślubu Bartosz zdążył się już dwa razy obudzić ,wypił 120 ml wody i niby śpi dalej,o tyle o ile można to spaniem nazwać,wierci się,przekłada w tę i tamtą stronę.Niech się już ochłodziJutro imieniny teść urządza,dziś już przyjechał brat teściowej z żoną z Krakowa i jakąś sąsiadkę ze sobą przywieźli śpią na dole Jutro ciotka przyjdzie na górę i znowu będzie: a ti,ti Bartoszku![]() Idę już spać ![]() Dobrej nocki |
||
|
|
|
#3011 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Czyli 3 dni "miodowego miesiąca" i powrót do rzeczywistości. Mam namącone w głowie i cykam się z pewnymi sprawami. Ale to jak mnie najdzie napiszę w klubie ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
A gdzie się wybieracie? Cytat:
![]() Antoś jeszcze śpi, ale...
|
|
#3012 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale wtedy trzebaby bylo wyjechac w srodku nocy zeby zajechac na rano a jakos nie widz budzic dzieci i pakowac do auta nie wiem Cytat:
![]() Cytat:
pamietam,ze szlismy na plaze przez las, kawalek byl ale spokojnie na piechote mozna isc i nie ma tylu ludzi no i jest jeszcze kwestia warunkow dopoki tam nie pojade nie bede ich dokladnie znac, napewno posciele itp wzielabym nasze - ale kurcze jak ja sie zapakuje ![]() no i prawdopodobnie w drugiej polowie domku beda dziadkowie TZ ![]() ja tez nie cierpie miedzyzdroji ale bardzo chcialam jechac z moja kuzynka poza tym Eryk jak sie dowiedzial, ze nie jedzie na wakacje z kuzynem to powiedzial, ze nigdzie nie jedzie
|
|
|
#3013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pojade sprawdzic czy w sklepie nie jest tansza bo tu na all 108 zl z przesylka Cytat:
hehe ciotka chyba Go zameczy ![]() Cytat:
|
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
Svinecko zszokowałaś mnie z tym seksem, nie obraz sie ze powiem swoje zdanie w tej kwesti, dziecko widzac rodziców uprawiających seks moze sie podobno wystraszyć ze tata robi mamie coś złego badz na odwrot i może to wywołać jakiś uraz psychiczny...
zajrzyjcie do klubu ponarzekalam troche na Tz
|
|
#3015 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak do Władysławowa. Cytat:
Zuzka codziennie się nią bawi odkąd dostała |
||
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem sama jakos doszlam do tego co robili
|
|
#3017 |
|
Wtajemniczenie
|
I pominąć fakt,że sąsiad to pryk pod 70-tkę?
![]() ![]() gorgulku,wpadaj częściej,co? ![]() Bardzo ![]() Niech śpi słodko ![]() Pa |
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala narazie najbardziej bawi sie zyrafa a raczej tymi pileczkami rzuca nimi i tak w kolko , nawet myslalam zeby jej kupic te pileczki i do kojca dac -mialaby taki basen pileczkowy![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- nigdy nie mow nigdy bo taki "pryk" a moze cie zaskoczyc (nie to zebym z wlasnej autopsji pisala ale slyszalam ze sa tacy ogierzy w tym wieku)
|
|
#3019 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Farciarze
![]() Cytat:
Typowa dłamsicielka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Postaram się ale ostatnio ciężko. Małż ma wakacje i ciągle coś. Jak wychodzi z małą to ja się biorę za robotę, albo wychodzimy razem. Jak mała śpi to obiad albo idę się opalać do małża babci i dopiero wieczorkiem mam czas, żeby usiąść. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że wstaję teraz zdecydowanie wcześniej bo ok 7 (wcześniej przed 9), mam małża do pomocy i zdecydowanie mniej czasu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3022 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=czekoladka21;207290 46
nigdy nie mow nigdy bo taki "pryk" a moze cie zaskoczyc (nie to zebym z wlasnej autopsji pisala ale [B]slyszalam ze sa tacy ogierzy w tym wieku) [/B][/QUOTE]Też słyszałam ale wiesz co?Ja jednak na męża poczekam![]() Lecę |
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i gdzie tu logika?![]() Ale my tu zawsze na Ciebie czekamy |
|
|
|
|
#3025 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() papa, dobrej nocki Taaa, lepiej poczekaj
|
|
#3026 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#3028 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() przeciez nie mowie, ze bede to robic jak bedzie mial 5 lat no ludzie ![]() Cytat:
i nie podobalo mi sie to ale nie porownujmy kilku czy kilkunastoletniego dziecka do roczniaka, ktory nic nie rozunie
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze znajomymi |
|
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
No moze nie rozumie ale moze sie przecież bać np jak zrobi si do dziecka jakas mine to moze sie przestraszyc , a wiadomo jakie sie robi miny w trakcie...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

choć z nami nie śpi, wiec nie mam tego "problemu". Ale jak kiedyś mieszkaliśmy z rodzicami i Bartuś spał w łożeczku, to "szaleliśmy", choć też miałam opory i uciszałam małża, ale wtedy to mi bardziej o nieobudzenie chodziło
(w lazience hihihi)
, Kuba też sam je i jest mega szczęśliwy 

... mama zrobiła nam niespodziankę i zamówiła tort z naszym zdjęciem
a ja wolalam spokojniejsze miejsce, my nie mamy za duzo kasy a za dobe 150zl bysmy musieli placic
:ja raz,że mam jeszcze @,drugi raz,że nawet gdyby nie @ to męża nie ma,więc nie ma z kim

Wiem, że już czas, ale jak sobie wyobrażę zupę na ścianach, to mi sie odechciewa