Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 17:58   #871
koglus
Rozeznanie

Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Darusiaaaa, Asiulek, mam do Was pytanie
nie przejmuj sie , tesciowe takie niektore sa , mi tesciowa owiedziala ze od laktatora pokarm mi zaniknie , hihii

moja ALA trzyma główke ale sie giba czasem , na brzuszek sama sie nie przewroci bo nie luzbi na brzuszku lezec , zato podnosi bioderka i glowe do przodu non stop podnosi jakby chciala juz siedziec i tak z ta glowa pare minut lezy, a rzeczy chwyta przypadkiem nie zdajac sobie sprawy lub jak jej sie wlozy, zato caly czas nogi jej lataja w gore Nie przejmuj sie i powiedz jej zeby jej nie porownywala do innych dzieci bo kazde rozwija sie w swoim tempie. Jak ta inna wnusia lepsza to niech do niej idzie i wam da spokoj .

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No i sie nie załadowały, próbuję raz jeszcze
ojej ale słodka niuniam

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 18:03   #872
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
jak ja bym chciala zeby moj mial takie zmiany! a tym tygodniu na popoludnie chodzi wiec idzie na 14 ale wraca o 2-3 w nocy, jak idzie na rano to na 2 w nocy i wraca po 14 ale jets nie do zycia -zmeczony nie wyspany, praca fizyczna niestety;/
o kurcze 12 godzin dziennie? masakra
moj ma co tydzien inna zmiane. najbardziej lubie 17-1 tak jak w tym tygodniu - caly dzien prawie jest z nami. najgorsza ta 9-18 bo go nie ma caly dzien. niefajnie tez jak idzie na noc, bo wtedy rano musi odespac i nie ma jak za bardzo sie z malenstwem po mieszkaniu poruszac...
Stary 2010-07-16, 18:04   #873
koglus
Rozeznanie

dziewczyny szukam takiej poduszki lub czegos w czym dziecko uczy sie siedziec, oczywiscie nie na teraz ale na potem czy macie jakies pomysly?

Stary 2010-07-16, 18:14   #874
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
dziewczyny szukam takiej poduszki lub czegos w czym dziecko uczy sie siedziec, oczywiscie nie na teraz ale na potem czy macie jakies pomysly?
Może coś takiego...

http://www.babyclub.pl/product-pol-4...aseczkach.html

http://www.rodzice.pl/rynek-i-zakupy..._brzuszka.html

http://www.kangoo.pl/szukaj/Poduszka...ax+firmy+Matex

Ja z kolei zastanawiam się nad upominkiem z okazji chrzcin mojego Robaka

Co myślicie o czymś takim?

http://www.empik.com/listy-dzieci-do...FRqTzAodRSAqgg

http://www.kdc.pl/wokol-religii-swiata_p10758100.html

Edytowane przez sponsa_bella
Czas edycji: 2010-07-16 o 18:19 Powód: literówki ;)
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 18:28   #875
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

m
i jeszcze jedno pytanie czy ktoras z was juz leciala z takim maluszkiem samolotem ?? jesli wpakuje sie z dzieckiem do samolotu to ona bedzie tam miala swoj fotel czy mam ja trzymac na kolanach ?? jesli swoj fotel to czy mam zabrac ze soba nosidelko by je do fotela przymocowac ale jqk jak tam sa inne pasy a jesli nie nosidelko to jak Julka bedzie siedziala na fotelu w samolocie ?? tu tez dziekuej za odpowiedz
DRCRON ja pracuje na lotnisku, zebys mogla wziasc fotelik na poklad samolot to musisz wykupic miejsce siedzace dla dziecka powyzej 2 lat(cena miejsca tyle co dla doroslego przewaznie). Jezeli nie kupisz tego miejsca bedziesz ja musiala trzymac na kolanach(wtedy musisz miec wykupiona opcje dla dziecka ponizej 2 lat ) , dostajesz na pokladzie pasy bezpieczenstwa dla dziecka ktore podpinasz do swoich pasow.Jezeli kupisz miejsce dla niuni to sprawdz jaki fotelik mozesz wziasc na poklad czy wymagaja fotelik z zapieciem na 3 czy na 5 pasow milego lotu , ja lece za dwa tygodnie i sama nie wiem jak mala podepne pod siebie chyba na lezaco bo przeciez siedziec nie umie a juz za pozno na wykupienie miejsca dla niej bo ceny biletow poszly do gory.

Stary 2010-07-16, 18:31   #876
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Zdjęcie niezbyt wyraźne, ale coś tam można dostrzec, np mój wielgachny brzuchol....
Ślicznie wyglądasz, piękny dekold, jakbym była Twoim tz to bym Cie w niej poza dom nie puściła, z zazdrości

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 18:33   #877
yoonka
Rozeznanie

sponsa_bella ja bede wracac na poczatku listopada. niedlugo zaczne szukac niani, jak nie znajde fajnej to zlobek prywatny. kredyt na mieszkanie wzielismy wlasnie niedawno rata 1800zl plus 800 rata za 1 auto, 400 za drugie, 500 za karty kredytowe, 150 za pralke i zmywarke jestesmy mistrzami kredytow i pewnie mamy najwiecej do splacania ze wszystkich na forum tzn oczywiscie
Stary 2010-07-16, 18:34   #878
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Aniap gdybys mogla podejsc i zapytac bylabym wdzieczna
tylkooliwka i aniap dzieki za odpowiedz

a pytam o ten samolot bo jak dobrze pojdzie i uda mi sie namowic mojeg tzta to jakpojedziemy do niemiec to z siostra polecimy do turcji na 5 dni bo szwagra brat ma w ankarze wielki hotel wiec wakacje za free beda tylko go trzeba przekonac by do samolotu wsiadl :P
powiedz mu ze lot samolotem to tak jak jazda w autobusie tylko ladniejsze widoki

Stary 2010-07-16, 18:37   #879
minka26
Wtajemniczenie

ja dzis was troche nadrabiam, ale wszystkiego nie dam rady, przez te upały produkujecie posty w zastraszającym tempie

ja też ledwo zipię, mała prawie całe dnie przesypia a jak nie to podobnie do waszych dzieciaczków chce być na rękach, czasem udaje się jej posiedzieć w bujaku, albo poleżeć samej, ale co rączki to rączki, więc gotujemy się od siebie jeszcze bardziej

Amelka już osię obraca z pleców na brzuch i odwrotnie, robi też obroty o 360 stopni rano jak budzi sie o 5 to już nas nie budzi, kręci się w kółko i po ok 2 godzinach jak zasnąć nie może to zaczyna stękać.
i wiecie co, kurna jak sie tak rano kręci to leży i wywija nogami w powietrzu, więc jak sika to jej siuski lecą po plecach i na przescieradło <śpi z nami> i potem okręca się spowrotem do spania i kładzie buzie na tym mokrym już zakładałam jej różne pampersy i mocno ściągam a i tak leci

juz zapomniałam co do której z was chciałam napisać

ferrou wyglądasz świetnie! i jaki brzuch???

tylkooliwka ja jak już zdam egzamin na prawko <mam w czwartek> kupimy samochód, to będę jeździła z małą na basen do łodzi, może się jakoś zgadamy jakiś czas temu się orientowałam i wiem, że w jednym miejscu mają wodę chlorowaną a w drugim ozonowaną, ale sama już nie wiem która lepsza. niby ozonowana, ale czy zabije wszystkie bakterie

a ten ponton super, spapuguję i też taki zamówię

darusia już mam trochę więcej czasu, może jak się ochłodzi to się w końcu stykniemy

co do wakacji to my chcemy we wrześniu, bo liczę, że mała bedzie już sama siedziała i nie będę musiała jej nosić chcieliśmy do Turcji, ale chyba mi sie odwidziało, obecnie jesteśmy na etapie kanarów

co do wagi, to mam wagę sprzed ciąży, ale jakoś tego nie czuję, fajnie byłoby zgubić jeszcze z 5kg

aha a dziewczyny karmiące piersią, czemu wy juz podajecie słoiczki?? kurna ja nic nie podaję, nie wiem już czy powinnam, bo mi kurna gadali, że przez 6 miesięcy mleko matki wystarcza, więc wytłumaczcie mi proszę czemu to robicie i czy też powinnam
Stary 2010-07-16, 20:24   #880
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

Znowu musiałam się wyżalić. Może którejś z Was się przyda (oby nie).

http://www.polskatimes.pl/magazynrod...tml#material_4

http://www.babyboom.pl/rodzina/zwiaz...ycia_mama.html
fajne artykuly
mi na taki kiepski nastroj pomaga wziecie kilku tabletek magnezu. naprawde, nie smiej sie uspokajam sie po nim jak po tabsach uspokajajacych doslownie.

a jednak nie ze wszystkim sie zgodze. to moim zdaniem bzdura:

Decydując się na bycie matką wiedziałaś, że oto nadszedł czas, kiedy to poświęcisz dziecku kilka lat swego życia – stawiając go na pierwszym miejscu, a twoje potrzeby i marzenia muszą poczekać na lepsze czasy.

ja tez jestem wazna i moje marzenia, a lepsze czasy sa wlasnie tu i teraz i bede realizowac swoje potrzeby niezaleznie od tego czy mam dziecko, czy nie. ono w niczym nie przeszkadza.

Edytowane przez yoonka
Czas edycji: 2010-07-16 o 20:32
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 20:33   #881
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze zbedny wydatek dziecka nie ma co sadzać jeśli samo nie siedzi bo to nie zdrowe a jak już zacznie samo siedziec a TY się bedziesz bała że upadnie do tyłu to mozna położyć zwykłą poduszkę kawałeczek za nim i też spełni swoją rolę . ja mam poduszkę do karmienia ale kupiłam do karmienia a może ją też potem wykorzystam żeby lezała kawałek za małą jak zacznie siedziec ale napewno nie po to żeby się o nią opierała

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ja dzis was troche nadrabiam, ale wszystkiego nie dam rady, przez te upały produkujecie posty w zastraszającym tempie

ja też ledwo zipię, mała prawie całe dnie przesypia a jak nie to podobnie do waszych dzieciaczków chce być na rękach, czasem udaje się jej posiedzieć w bujaku, albo poleżeć samej, ale co rączki to rączki, więc gotujemy się od siebie jeszcze bardziej

Amelka już osię obraca z pleców na brzuch i odwrotnie, robi też obroty o 360 stopni rano jak budzi sie o 5 to już nas nie budzi, kręci się w kółko i po ok 2 godzinach jak zasnąć nie może to zaczyna stękać.
i wiecie co, kurna jak sie tak rano kręci to leży i wywija nogami w powietrzu, więc jak sika to jej siuski lecą po plecach i na przescieradło <śpi z nami> i potem okręca się spowrotem do spania i kładzie buzie na tym mokrym już zakładałam jej różne pampersy i mocno ściągam a i tak leci

tylkooliwka ja jak już zdam egzamin na prawko <mam w czwartek> kupimy samochód, to będę jeździła z małą na basen do łodzi, może się jakoś zgadamy jakiś czas temu się orientowałam i wiem, że w jednym miejscu mają wodę chlorowaną a w drugim ozonowaną, ale sama już nie wiem która lepsza. niby ozonowana, ale czy zabije wszystkie bakterie

darusia już mam trochę więcej czasu, może jak się ochłodzi to się w końcu stykniemy

co do wakacji to my chcemy we wrześniu, bo liczę, że mała bedzie już sama siedziała i nie będę musiała jej nosić chcieliśmy do Turcji, ale chyba mi sie odwidziało, obecnie jesteśmy na etapie kanarów

co do wagi, to mam wagę sprzed ciąży, ale jakoś tego nie czuję, fajnie byłoby zgubić jeszcze z 5kg

aha a dziewczyny karmiące piersią, czemu wy juz podajecie słoiczki?? kurna ja nic nie podaję, nie wiem już czy powinnam, bo mi kurna gadali, że przez 6 miesięcy mleko matki wystarcza, więc wytłumaczcie mi proszę czemu to robicie i czy też powinnam
nie ma u nas w 100% basenów ozonowanych i tak dodają troszkę chloru i tak ma byc .

Ferrou - fajnie wygladasz w tej kiecy ja też bym pewnie nie zwróciła uwagi bo tak czasem mam na wieszaku nie pasi a potem się okazuje że fajne .

ja też dziś kieckę kupiłam foto niżej .
I zobaczcie jak zastaliśmy Szymka w sobote w kuchni
wie chłopina co dobre
Stary 2010-07-16, 20:44   #882
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
kurcze, napisałam się, coś kliknęłam i okienko mi się zamknęło...

Więc tak, zapomniałam dodać że jeszcze do tych zupek dodaję kaszkę manną, Na początku osobno przygotowywałam tą z Nestlę i dodawałam do podgrzanej już papki. ale to podwójna robota. Teraz robię tak że gotuję zwykłą kaszę manną na wodzie, dodaję do jedzenia przed rozłożeniem jej do słoiczków

Libra, trochę odpoczęłam od dziecka. Ale i tak co chwilę były telefony, czy zjadł, czy spi, co robi itp I trochę się nałaziłyśmy...Oczywiście u mnie w mieście nie może być tak, żeby sklepy były w jednym miejscu...ehhh.. .ja chcę do wrocławia....

Fasolka, nie dodaję żadnych przypraw.

A moje dziecię dzisiaj skończyło kalendarzowe 4 miesiące

Idę jeść obiad, bo tż przygotował Ostatnio się rozpastwiłam i jem frytki, schabowe, smażoną rybę I nadal karmię piersią - jak na razie Małemu nic się nie dzieje

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

tylkooliwka, Danielek jaki szczęśliwy, co za uśmiech
no wlasnie dobry pomysl z tą kaszą i glten z głowy,ale liczylas jakos to,bo przeciez musi byc odpowiednia miarka na ilosc,czy dajesz np pół łyżeczki na słoiczek?

super kiecuszka tylko tego pod spodem chyba nie powinno byc

co do stanikow to są te przezroczyste,przylepne mi sie pare razy sprawdził albo są jeszcze na allegro takie staniki do głebokiego dekoltu że to co pod biustem to masz na pasie.

Cytat:
Jaki fajny wynalazek Wlewasz wodę do pontonu czy nie planujesz?
no jasne po to kupiłam bo te baseny są za duże a w tym nawet go będę kąpała na wyjeździe,a na dworku będzie słuzyło jako basenik a jak podrośnie to jako pontonik już na wodę,dla dziewczynek też są takie same tylko z barbie w tesco.

Cytat:
jedziemy tu bliziutko czyli pod wenecje miejscowośc się nazywa bibione
http://www.superadria.com/24-Apparta...ia-6-G-19.html
1800 zł za nasza czwórkę we wrześniu .

Jak wrócicie, napisz, proszę, jak było. W Bibione nie byłam, ale Wenecja...ach... zazdroszczę. Mój mąż ma stracha na podróż z małą tak daleko i nie daje się przekonać. Umówiliśmy się z przyjaciółmi, że przyszłe wakacje należą do nas!

Czy dziecko, żeby jeździć w spacerówce (mamy wózek Quinny) MUSI trzymać główkę i samodzielnie siedzieć? Matylda wyrasta z gondoli i boję się, że za miesiać będzie kicha z wożeniem go w niej.
Sponsa moj juz dawno jeździ w spaccerówce tylko ma rozlożone na opór w dół(ale nie jest zupełnie na leżąco)a czasami mu podnoszę wyżej żeby sobie więcej widział.

Cytat:

brawo dla Amelki jaka ruchliwa malutka ale śpi w samym pampersie?bo jak założe body to wlasnie przytrzymują to się odchyla gdzie siuski wypływają,a jak leżal ostatnio w pampku i koszulce to własnie mu nawet kupa wypłynęła

co do basenu jest nowy w Łodzi zastanawiam sie nad nim http://www.wodnis.pl/

a co do słoiczków pewnie ze mozesz do 6 m-ca czekac nawet sie powinno tylko my takie niecierpliwe jestesmy to raz a dwa jak bylam u pediatry to kazala mi juz podawac ze wzgledu tez na to ze rzadko kupki robił.

Ania dobrze,ze nie podarł sobie a sukienka śliczna i kolor rewelacja tylko ja załóż i jeszcze raz kliknij foto

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-07-16 o 20:48
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:34   #883
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no wlasnie dobry pomysl z tą kaszą i glten z głowy,ale liczylas jakos to,bo przeciez musi byc odpowiednia miarka na ilosc,czy dajesz np pół łyżeczki na słoiczek?

super kiecuszka tylko tego pod spodem chyba nie powinno byc

co do stanikow to są te przezroczyste,przylepne mi sie pare razy sprawdził albo są jeszcze na allegro takie staniki do głebokiego dekoltu że to co pod biustem to masz na pasie.

no jasne po to kupiłam bo te baseny są za duże a w tym nawet go będę kąpała na wyjeździe,a na dworku będzie słuzyło jako basenik a jak podrośnie to jako pontonik już na wodę,dla dziewczynek też są takie same tylko z barbie w tesco.

Sponsa moj juz dawno jeździ w spaccerówce tylko ma rozlożone na opór w dół(ale nie jest zupełnie na leżąco)a czasami mu podnoszę wyżej żeby sobie więcej widział.

brawo dla Amelki jaka ruchliwa malutka ale śpi w samym pampersie?bo jak założe body to wlasnie przytrzymują to się odchyla gdzie siuski wypływają,a jak leżal ostatnio w pampku i koszulce to własnie mu nawet kupa wypłynęła

co do basenu jest nowy w Łodzi zastanawiam sie nad nim http://www.wodnis.pl/

a co do słoiczków pewnie ze mozesz do 6 m-ca czekac nawet sie powinno tylko my takie niecierpliwe jestesmy to raz a dwa jak bylam u pediatry to kazala mi juz podawac ze wzgledu tez na to ze rzadko kupki robił.

Ania dobrze,ze nie podarł sobie a sukienka śliczna i kolor rewelacja tylko ja załóż i jeszcze raz kliknij foto
no właśnie śpi w samym pampersie, bo u nas jest tragedia, z naszego pokoju jest wejście na strych i jak sie nagrzeje cxały dzień to w nocy mamy 30 stopni przykrywam ją tylko lekko pieluszką tetrową, ale i tak ją z siebie ściąga nam póki co jeszcze kupa nie wypłynęła, bo Mała robi kupę raz w tygodniu i ma konsystencję budyniu, więc by się nie przecisnęło

no właśnie ja tez o wodnisiu myślałam, za jakieś 2-3 tygodnie będę do nich dzwoniła, żeby nas zapisać
widze na stronie, że zapisy od 3 sierpnia, no to akurat
Stary 2010-07-16, 21:39   #884
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
a to moja ALA 22.04.10
Ala jak ta lala
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a to nowy nabytek o którym pisalam
bombowy
Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
a dajecie do tych słoiczków jakąś np. sól, albo przyprawy?
ja nie daję
Cytat:

Od kilku dni mam dość mojej Matyldy!
k0chana to jest depresja może faktycznie zacznij pić tą melisę albo może udaj się do psychologa

A ja dzisiaj byłam prywatnie u pediatry i zbadał dokładnie mojego Mikołaja ( z tym oddechem) i dostaliśmy skierowanie do szapitala mam się zgłosic na badania w środę , będą mu robić rtg klatki piersiowej (słyszałam ,że dzieci wiążą nie wiem jak ja to przeżyje), usg brzuszka , morfologię i chyba będziemy musieli zostać na noc oprócz tego mamy robić inhalacjie 3 razy dziennie po 7 min nie wiem jak ja tego dokonam będzie się szarpał.Byc może to coś z oskrzelami zwężenie oskrzeli .Strasznie się denerwuję mam nadzieje ,że wszystko będzie ok.

Dziewczyny kiecki extra!
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 21:56   #885
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ala jak ta lala

bombowy

ja nie daję

k0chana to jest depresja może faktycznie zacznij pić tą melisę albo może udaj się do psychologa

A ja dzisiaj byłam prywatnie u pediatry i zbadał dokładnie mojego Mikołaja ( z tym oddechem) i dostaliśmy skierowanie do szapitala mam się zgłosic na badania w środę , będą mu robić rtg klatki piersiowej (słyszałam ,że dzieci wiążą nie wiem jak ja to przeżyje), usg brzuszka , morfologię i chyba będziemy musieli zostać na noc oprócz tego mamy robić inhalacjie 3 razy dziennie po 7 min nie wiem jak ja tego dokonam będzie się szarpał.Byc może to coś z oskrzelami zwężenie oskrzeli .Strasznie się denerwuję mam nadzieje ,że wszystko będzie ok.

Dziewczyny kiecki extra!
Libra trzymam kciuki za Mikołajka tylko jak tu robić inhalacje takiemu dzidziusiowi

ania p mam pytanko!! ty kiedyś radziłaś jakie krzesełko do karmienia warto kupić, mogę prosić o radę, bo za tydzień będę chrzestną a obiecałam, że krzesełko kupię a nie mam pojęcia jakie jest spoko

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

właśnie mi sie przypomniało, że miałam wam napisac o szczepionkach, więc znajomi mi radzili, żeby szczepionki kupować samemu w aptece Aloes, tu wam dam linka jaki szyld ma ta apteka
http://www.swiat-zdrowia.pl/apteki/z...eka-aloes-1050

nie wiem czy u was też sa takie apteki, my specjalnie jechaliśmy 15km żeby kupić, ale się opłaciło, bo w Sieradzu w najtańszej aptece za 6w1, pneumokoki i rata powiedzieli 750zł, za tam zapłaciliśmy 650. Sam Rotarix u nas 299zł a tam 249zł

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2010-07-16 o 21:47
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 22:03   #886
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

Libra trzymam kciuki za Mikołajka tylko jak tu robić inhalacje takiemu dzidziusiowi

ania p mam pytanko!! ty kiedyś radziłaś jakie krzesełko do karmienia warto kupić, mogę prosić o radę, bo za tydzień będę chrzestną a obiecałam, że krzesełko kupię a nie mam pojęcia jakie jest spoko

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

właśnie mi sie przypomniało, że miałam wam napisac o szczepionkach, więc znajomi mi radzili, żeby szczepionki kupować samemu w aptece Aloes, tu wam dam linka jaki szyld ma ta apteka
http://www.swiat-zdrowia.pl/apteki/z...eka-aloes-1050

nie wiem czy u was też sa takie apteki, my specjalnie jechaliśmy 15km żeby kupić, ale się opłaciło, bo w Sieradzu w najtańszej aptece za 6w1, pneumokoki i rata powiedzieli 750zł, za tam zapłaciliśmy 650. Sam Rotarix u nas 299zł a tam 249zł
a ile za samo 6w1? u mnie w przychodni jest za 195zl, rotarix za 300
Stary 2010-07-16, 22:05   #887
libra777
Zakorzenienie

no włąsnie nie mam pojęcia może na śpiąco mozna tak? Robiłą któraś inhalację dziecku?
Stary 2010-07-16, 22:05   #888
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ala jak ta lala

bombowy

ja nie daję

Dziewczyny kiecki extra!
libra dzieci na RTG nie wiązą spokojnie SZymek miał kiedys robione dostałam takie specjalne ubranko coś jak kamizelka kuloodporna on lezał na stoliczku a mi go kazali potrzymać za ramionka żeby się chwilkę nie ruszał więc spokojnie . zdjęcie robią bardzo szybko .
co do inhalacji to nie wiem czy u ciebie przejdzie ten numer ale na Szymka działał TV

Oliwka - specjalnie dla Ciebie grubas na tle kartonów z remontu z samowyzwalacza .. normalnie kunszt fotograficzny he he ale coś tam kawałek grubego tyłka widać
Stary 2010-07-16, 22:08   #889
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

Plastikowe z przesówana tacką i zdejmowaną i regulowanym oparciem .
Zalezy ile kaski chcesz wydać przede wszystkim na nie
Stary 2010-07-16, 22:09   #890
libra777
Zakorzenienie

no to mnie uspokoiłaś, może u mnie tez tv podziała spróbuję.
Jaki grubas , grubasa nie widziałaś chyba
Stary 2010-07-16, 22:10   #891
ice woman
Raczkowanie

Ania P. ten twój Szymek to niezły chłopak. Oj ziółko wyrośnie nie ma co. Ale taki w życiu sobie poradzi.
Wogóle to wszystkie macie śliczne te bobasy, Ja z tz i mała byliśmy na grilu u znajomych ale juz o 21 wróciliśmy bo mała trzeba było umyś i uspać i do d...y taki gril. Grrr też mam czasamiu tego dość. Ale jak wracaliśmy do domu to spotkałam moich kumpli którzy wyciągali tz na piwko do knajpy. tak się wsciekłam. i ja znowu miałabym siedziec sama w domu a on po brach. po moim trupie.
a wogóle to mam za 5 dni przeprowadze i wiecie co: czeka mnie kupe roboty, a siostra mojego tz oznajmiła ze chce przyjechac za tydzień ze swoimi dziećmi zobaczyc wreszcie mała. no chyba ja piorun poraził. po moim trupie. zadzwonie do niej i wyperswaduje ten pomysł. ja przeprowadzka, kupa roboty a ta mi jeszcze bedzie dupe zawracać. tak wogóle to ona zawsze mnie wkurzałą. wiecznie przerważliwona. zawsze mi mówi rób tak, a nie tak itd. bo ona jest najmądrzejsza i wogóle. szkoda tylko ze swoje dzieci to tak wyjałowiła za 2 razy w miesiącu mają antybiotyki. i paciorkowce w nosie i cholera wie co jeszcze. grrr zła jestemaż zapaliłam
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 22:11   #892
libra777
Zakorzenienie

oczy mi sie zamykają papa
Stary 2010-07-16, 22:23   #893
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
Ania P. ten twój Szymek to niezły chłopak. Oj ziółko wyrośnie nie ma co. Ale taki w życiu sobie poradzi.
Wogóle to wszystkie macie śliczne te bobasy, Ja z tz i mała byliśmy na grilu u znajomych ale juz o 21 wróciliśmy bo mała trzeba było umyś i uspać i do d...y taki gril. Grrr też mam czasamiu tego dość. Ale jak wracaliśmy do domu to spotkałam moich kumpli którzy wyciągali tz na piwko do knajpy. tak się wsciekłam. i ja znowu miałabym siedziec sama w domu a on po brach. po moim trupie.
a wogóle to mam za 5 dni przeprowadze i wiecie co: czeka mnie kupe roboty, a siostra mojego tz oznajmiła ze chce przyjechac za tydzień ze swoimi dziećmi zobaczyc wreszcie mała. no chyba ja piorun poraził. po moim trupie. zadzwonie do niej i wyperswaduje ten pomysł. ja przeprowadzka, kupa roboty a ta mi jeszcze bedzie dupe zawracać. tak wogóle to ona zawsze mnie wkurzałą. wiecznie przerważliwona. zawsze mi mówi rób tak, a nie tak itd. bo ona jest najmądrzejsza i wogóle. szkoda tylko ze swoje dzieci to tak wyjałowiła za 2 razy w miesiącu mają antybiotyki. i paciorkowce w nosie i cholera wie co jeszcze. grrr zła jestemaż zapaliłam
asz ty za papierocha!!
przez glupia babe sobie zdrowie niszczyc!
a nie moglas zostawic malej z TZ i sama pojsc z kumplami na piwo??

odnosne papierocha, to mi przypomnialas, ze dzisiaj jak bylismy nad jeziorkiem, usadowila sie niedaleko nas tzw. mlodziez. 2pary. konwersacje mieli malo inteligentne, ale to znioslam. wlaczyli sobie muzyczke w komorce, tez znioslam. ale jak zaczeli palic papierochy i zalatywalo do nas, to jzu ich ladnie poprosilam, zeby sobie poszli palic gdzies indziej - grzecznie poszli, przeprosili, ja podziekowalam. wszystko ladnie pieknie, gdyby nie to, ze jedna z dziewczyn byla tak w 5tym miesiacu ciazy... palila z nimi i pila piwo mialam ochote cos jej powiedziec, ale tak mnie zemdlilo od tych ich papierochow, ze poszlismy sobie do domu...
Stary 2010-07-16, 22:24   #894
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
a ile za samo 6w1? u mnie w przychodni jest za 195zl, rotarix za 300
wiesz, że nie wiem, bo nie kupowałam tego osobiście, a 6w1 i pneumo miałam na tej samej recepcie tylko ratarix oddzielnie, a lipa z nimi jest bo nie chca podawać cen przez telefon, mówią, że nie udzielają takich inf. dzwoniłam do kilku i zawsze to samo

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
libra dzieci na RTG nie wiązą spokojnie SZymek miał kiedys robione dostałam takie specjalne ubranko coś jak kamizelka kuloodporna on lezał na stoliczku a mi go kazali potrzymać za ramionka żeby się chwilkę nie ruszał więc spokojnie . zdjęcie robią bardzo szybko .
co do inhalacji to nie wiem czy u ciebie przejdzie ten numer ale na Szymka działał TV

Oliwka - specjalnie dla Ciebie grubas na tle kartonów z remontu z samowyzwalacza .. normalnie kunszt fotograficzny he he ale coś tam kawałek grubego tyłka widać
kartony widzę, ale grubasa aparat nie uchwycił kiecka fajna, ale kurna ja w takiej to dopiero wyglądam

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Plastikowe z przesówana tacką i zdejmowaną i regulowanym oparciem .
Zalezy ile kaski chcesz wydać przede wszystkim na nie
kurcze nie wiem... a ile potrzeba? np. takie jest spoko??
http://allegro.pl/item1152141477_ang...r_gratisy.html
Stary 2010-07-16, 22:28   #895
ice woman
Raczkowanie

Yoonka ja mam problem z tym paleniem. paliłam 6 lat potem na czas ciązy rzuciłam i kurde znowu zaczynam a babska w ciąży które palą i piją to szkoda tylko tych dzieci. chociaż zam kilka kobitek które paliły w ciązy i maja zdrowe dzieci. dużo szczescia miały
Stary 2010-07-16, 22:38   #896
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Yoonka ja mam problem z tym paleniem. paliłam 6 lat potem na czas ciązy rzuciłam i kurde znowu zaczynam a babska w ciąży które palą i piją to szkoda tylko tych dzieci. chociaż zam kilka kobitek które paliły w ciązy i maja zdrowe dzieci. dużo szczescia miały
a może dzieci zdrowe są na pierwszy rzut oka, bo potem mogą mieć problemy z koncentracją, nauką, albo wyjdą jakies choróbska lub niedorozwinięcia za kilka/kilkanaście lat ale matka sobie myśli, że jak dziecko ma 2 nogi i ręce to zdrowe, a jak coś wyjdzie później to powiedzą, że to nie ich wina. nóż się w kieszeni otwiera

zapomniałam dołączyć Amelkę do galerii
Stary 2010-07-16, 22:40   #897
mloda1989
Zakorzenienie

a propo szczepionek to zobaczcie jeszcze tutaj www doz pl za 5w1 place w przyvhodni 100zl a tam jest ona po 59zl

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2010-07-16 o 22:41
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 22:45   #898
ice woman
Raczkowanie

a własnie szczepiliście na pneumokoki? bo ja mam taki metlik w głowie i nie wiem co robić?
minka no śliczny bobas
Stary 2010-07-16, 22:55   #899
mloda1989
Zakorzenienie

na pneumo szczepimy za tydzien
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 22:55   #900
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, że nie wiem, bo nie kupowałam tego osobiście, a 6w1 i pneumo miałam na tej samej recepcie tylko ratarix oddzielnie, a lipa z nimi jest bo nie chca podawać cen przez telefon, mówią, że nie udzielają takich inf. dzwoniłam do kilku i zawsze to samo

kartony widzę, ale grubasa aparat nie uchwycił kiecka fajna, ale kurna ja w takiej to dopiero wyglądam

kurcze nie wiem... a ile potrzeba? np. takie jest spoko??
http://allegro.pl/item1152141477_ang...r_gratisy.html
tak ma wsio to co powinno mieć krzesełko .

Cytat:
ja lubie dymka okazyjnie do piwka np. tak raczej marny ze mnie palacz .
Ale była niedawno u nas znajoma właściwie jej mąż to znajomy mojego TZ no ale przecież z nim przylazła he he . I ona jarała w ciązy przy mnie . Wyobraźcie sobie jak wielką ochotę miałam lasce wygarnąć ledwo się ppwstrzymałam oni mają już jesdo dziecko i jescze się chwaliła jak to jej się cycem nie chciało karmi c bo to ją ograniczało i przeszła na butle tak bez powodu .. no kurde laski tu walczyły u nas na wątku żeby karmić a taka tak poprostu no we łbie się nie mieści

Cytat:
a własnie szczepiliście na pneumokoki? bo ja mam taki metlik w głowie i nie wiem co robić?
minka no śliczny bobas
ja szczepie małą jak skończy 6 miechów mały był szczepiony od razu

Ide kimać

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości