Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-17, 12:08   #61
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Agatkia fajny sposób na wybor imienia a twoje zwierzaki może też zrobia taką karierę jak Paula zwłaszca Palikot-ma chwytliwe imię

Aliszcze właśnie usłyszałam w radiu że dziś w poznaniu zapowiadają 40st w cieniu! współczuję... chyba spod prysznica nie wychodzisz ja najchętniej zainstalowałabym się w wannie z lapem

Mallinka, oby to było 40 stopni przed burzą. Mam całą noc i cały dzień okna w całym domu szeroko otwarte i zero przewiewu, za to sporo fruwającego robactwa, czasem w mojej chacie latają takie gatunki owadów, które pierwszy raz na oczy widzę teraz wstawiłam obiad więc dodatkowy żar z kuchni chyba wkrótce znów wskoczę pod zimny prysznic

Anecka, wypróbowałam wczoraj i dziś ten sposób, co mówiłaś, żeby schłodzić psiaka. Namoczyłam ręcznik mojej suni i ją trochę tym ręcznikiem chłodziłam, patrzyła na mnie, jak na UFO ale nie uciekła zresztą moja sunia to taka psia damulka, lubi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne (prócz kąpieli) nawet suszenie suszarką po kąpieli lubi oczywiście nie stosuję tego w upały

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:16   #62
bela14
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Ja też poproszę o dopisanie do listy: Dagmara 25 lat - córcia Gabrysia
Jeszcze poprosze o termin porodu??
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:18   #63
Anecka
Zakorzenienie

Hehe Aliszcze, no ale na 100% psina sie schlodzila bez szoku termicznego przynajmniej

Kurde a ja sie przedzwigalam rano a musze isc jeszcze do biedronki na zakupy i nie dam rady, w ogole wstac nie moge a nie mam masla, smietany, nic na chleb, jajek ehh olezanka moja w pracy do 21 i lipa

A tak w ogole to ryczec mi sie chce nie wiem czemu!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:25   #64
mallinka
Zadomowienie

Anecka nie płakać mi tu lepiej weź zimny prysznic dla ostudzenia emocji lato mamy, odpoczywasz w domku, a niedługo nad morze pojedziesz
leć pożycz od sąsiadki brakujące składniki

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:27   #65
melabn
Wtajemniczenie

JA CZEKAM JUZ NA JESIEN
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 12:40   #66
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Dzień dobry!!! w zwiazku z otwarciem 3 części mam mocne postanowienie poprawy tzn. częstszego pisania

Witam nowe Mamy! Malutka, Myszka

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
ja mam zestaw z Pharmaceris- czy skuteczny , to się okaże. Wcześniej używałam Ziajki- tania i fajna
Marta daj znać jak ten pharmaceris, bo ja wlaśnie też mam upatrzone na all i chyba dziś zakupię, bo w aptece przynajmniej u mnie w Lublinie, wogóle sie nie opłaca, ja chcialam ten na rozstępy istniejące i specjalny do biustu. Uzywałam kiedys musteli do biustu mimo braku ciąży, tylko tak po prostu, żeby ujędrnić, ale tez uważam ( jak ktroaś z Was tutaj) , że nie warta skórka za wyprawke

Cytat:
Napisane przez Malutka900 Pokaż wiadomość
Witam
Nie mogłam spać w nocy, gdybym wiedziała, że po północy ktoś tu jeszcze jest, to też bym pograsowała
Ostatnio coraz częściej puchną mi nogi...Stpy robią się czerwone i uczucie jakby się paliły
Pomaga mi moczenie ich w soli, później krem i Tż robi super masaże, ale coś ostatnio się wymiguje i zasypia, ale dzisiaj go przypilnuję bo jak nie
Ja akurat miałam tak dwa dni temu normalnie nóg nie czułam od łydek w dół , a raczej czulam, że sa tak nabrzmiałe , że zaraz pękną. Zakupiłam sobie perfecta mama - krem na opuchnięte nogi z mentolem za 12 zł i jak dla mnie jest narazie ok, nogi w góre, krem i można leżeć faktycznie daje uczucie przyjemnego chłodu na skórze

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hehe, no wklasnie
ja niestety zasnelam po 2, potem maly mnie obudzil po picie, ja wydoilam cala butle Arctic i dalej mi sie chcialo... ;(

zasnelam w koncu ale burza mnie obudzila i tak kolo nas grzmoty dawala ze az podskakiwalam, a mezulek mowil: "ty to mnie do zawalu doprowadzisz" hihi a ja mowie burzaaaaaa hee po przytuleniu udalo sie zasnac i wstalam niedawno
Ja chce deszcz............ na wschodzie ukrop.... masakra ..zero zapowiadanych deszczy , ja chce burze! i deszcz!

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Hej!!!
Zjawiam się w mniej upalny dzień
USG połówkowe zaliczone. Dzidziolek ma wszystko na swoim miejscu nic niepokojącego nie było wszystko w jak najlepszym porządku.
Akurat jak gin przyłożył głowice do brzusia to pokazał się dzidziuś ziewający lub pijący wody w nietypowej pozycji. Rączkę miał za głową i noga na nogę. No i jeśli chodzi o płeć to gin nie był pewien na 100 % tylko na 75% że będzie to raczej dziewczynka. Z TŻtem bardzo się ucieszyliśmy. Będzie Gabrysia
A ja dziś ostatni raz na uczelnie. mam nadzieje. A tak się nie chce. Te pociągi mnie dobijają. No i błogosławieństwa od gina nie dostałam co do wyjazdu nad morze. Bo stwierdził że jak miałam 2 razy plamienia to lepiej żebym wykąpała się w jeziorze a nie męczyła się podrożą nad morze. Wiec urlopujemy nad jeziorkiem
Gimkis,gratulacje i tak wogóle śliczne imię Gabrysia, my tez się zastanawialiśmy nad nim, ale będzie Alicja..... albo Szymonek

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ja tez raczej uniseks w poprzedniej ciazy wychodzila Hanka i miala byc na 100% po porodzie Tomek latal w rozowych galotach
Mela no właśnie i dlatego, mój TZ ma jeszcze nadzieję, że będzie chłopak więc go nie odwodzę go od tych myśli, ale też tołkuję, że najważniejsze zdrowie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Dzis mam duzy brzuuuch, czuje sie grubo pierwszy raz w zyciu
Ale co z tego jak reszta ciala nie przybyla nawet centymetra w obwodzie.

W ogole to piersi mnie bola od spania na boku, no i stanika tez nie nosze bo nie moge znalezc rozmiaru, a jak jest to ponad 100zl, wiec wole chodzic w koszulkach podtrzymujacych i wkurza mnie fakt ze szyja tylko jakies glupawe 75b/c a o innych miskach mozna pomarzyc! Na zachodzie tego problemu nie ma ale tu jest zascianek!
Anecka ja tez polecam all, można wylicytować fajne staniki z george, panache za niewielkie pieniądze, ja noszę teraz G/H więc naprawdę polecam all bo w sumie ja się tylko tam zaopatruję, albo czasem jak tarfię w jakimś lumpku. A i jeszcze jest taka firma Gaja polska i ona ma tez duże rozmiary, ale w przyzwoitych cenach, mam i polecam, bo tez się dobrze noszą, a przy tym ładnie wyglądają.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
tez mam wentylator

az nie chce mi sie nigdzie wychodzic jest tak strasznie

a musze isc do sklepu po kapary... bede robila tagliatelle z kaparami
Irsin ..... mogłabyś zdradzić przepis, tak szczegółowo? ja wogóle nigdy takiego dania nie przyrządzałam ( tzn. z kaparami), ale uwielbiam makarony i to danie brzmi pysznie.....

U mnie dziś ziemniaki i zsiadłe mleko

Wczoraj jak już udalo mi się wyjść na dwór po 22ej! to wlaśnie siedzieliśmy ze znajomymi w ogródku w knajpie i mąż mojej koleżanki powiedział , że jak będzie miał syna to mu powie..... : "słuchaj, wszystkie laski są Twoje", ale jak będzie miał córeczkę to każdego jednego będzie musiał wcześniej "przetestować"a córce pas cnoty założy" -- no i czy Ci faceci nie są pokręceni

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

A i jeszcze dla wszystkich co się nad dentystą zastanawiają znalazlam taki link http://www.stomatolog2th.com/mity.htm

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:03   #67
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Anecka nie płakać mi tu lepiej weź zimny prysznic dla ostudzenia emocji lato mamy, odpoczywasz w domku, a niedługo nad morze pojedziesz
leć pożycz od sąsiadki brakujące składniki
Sasiedzi na slub pojechali, tylko ja nie zostalam zaproszona, bo przeciez jak to stwierdzil sasiad ktory bierze slub: nie dawal mi zaproszenia, bo pewnie bym nie miala sil przyjsc do kosciola kij mu w ass
Jako ze mam cietą riposte, to mu powiedzialam co mysle i zamknelam drzwi.

essence, no wlasnie na all bym kupila, ale nie wiem jaki ma mrozmiar,bo bra fitter pokazuje mi 70F, a w 70 pod biustem ja sie nie zmieszcze, bo teraz mam 75 i mnie cisnie.
No ale zobacze.

eehh

Cytat:
Ze względu na zawartość rtęci, która jest pierwiastkiem szkodliwym dla zdrowia materiał budzi podejrzenia co do bezpieczeństwa stosowania.
Swietnie a ja mam wszystkie plomby czarne te rteciowe..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-17, 13:11   #68
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!! w zwiazku z otwarciem 3 części mam mocne postanowienie poprawy tzn. częstszego pisania

Witam nowe Mamy! Malutka, Myszka

Marta daj znać jak ten pharmaceris, bo ja wlaśnie też mam upatrzone na all i chyba dziś zakupię, bo w aptece przynajmniej u mnie w Lublinie, wogóle sie nie opłaca, ja chcialam ten na rozstępy istniejące i specjalny do biustu. Uzywałam kiedys musteli do biustu mimo braku ciąży, tylko tak po prostu, żeby ujędrnić, ale tez uważam ( jak ktroaś z Was tutaj) , że nie warta skórka za wyprawke

Ja akurat miałam tak dwa dni temu normalnie nóg nie czułam od łydek w dół , a raczej czulam, że sa tak nabrzmiałe , że zaraz pękną. Zakupiłam sobie perfecta mama - krem na opuchnięte nogi z mentolem za 12 zł i jak dla mnie jest narazie ok, nogi w góre, krem i można leżeć faktycznie daje uczucie przyjemnego chłodu na skórze

Ja chce deszcz............ na wschodzie ukrop.... masakra ..zero zapowiadanych deszczy , ja chce burze! i deszcz!

Gimkis,gratulacje i tak wogóle śliczne imię Gabrysia, my tez się zastanawialiśmy nad nim, ale będzie Alicja..... albo Szymonek

Mela no właśnie i dlatego, mój TZ ma jeszcze nadzieję, że będzie chłopak więc go nie odwodzę go od tych myśli, ale też tołkuję, że najważniejsze zdrowie

Anecka ja tez polecam all, można wylicytować fajne staniki z george, panache za niewielkie pieniądze, ja noszę teraz G/H więc naprawdę polecam all bo w sumie ja się tylko tam zaopatruję, albo czasem jak tarfię w jakimś lumpku. A i jeszcze jest taka firma Gaja polska i ona ma tez duże rozmiary, ale w przyzwoitych cenach, mam i polecam, bo tez się dobrze noszą, a przy tym ładnie wyglądają.

Irsin ..... mogłabyś zdradzić przepis, tak szczegółowo? ja wogóle nigdy takiego dania nie przyrządzałam ( tzn. z kaparami), ale uwielbiam makarony i to danie brzmi pysznie.....

U mnie dziś ziemniaki i zsiadłe mleko

Wczoraj jak już udalo mi się wyjść na dwór po 22ej! to wlaśnie siedzieliśmy ze znajomymi w ogródku w knajpie i mąż mojej koleżanki powiedział , że jak będzie miał syna to mu powie..... : "słuchaj, wszystkie laski są Twoje", ale jak będzie miał córeczkę to każdego jednego będzie musiał wcześniej "przetestować"a córce pas cnoty założy" -- no i czy Ci faceci nie są pokręceni

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

A i jeszcze dla wszystkich co się nad dentystą zastanawiają znalazlam taki link http://www.stomatolog2th.com/mity.htm

wersja z tunczykiem:

podsmazyc jedna cebulke na oliwie, dodac przecisniety przez praske czosnek, odcedzony tunczyk i przeplukane pod zimna woda kapary.
Calosc ocieplic na patelni (nie smazyc), dorzucic troszke swiezej pietruszki, pieprzu, soli oraz wymieszac z ugotowanym wczesniej makaronem,
Mozesz posypac parmezanem jesli masz w domu i wcinac
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:25   #69
Anecka
Zakorzenienie

aaa grzmi, zaraz chyba odlacze wszystko od pradu, ale kurcze swieczek nie mam w razie jakby cos pierdyklo z prądem

wczoraj jadlam lazanie wlasnie na parmezanie i jeszcze innym serze sprowadzonym z wloch i normalnie.. a lazanie kocham jak Garfield

Szkoda tylko ze z polskich produktow mi nie wychodzi taka smaczna, kiedys robilam w Londynie i tam kupilam fajny ser w lidlu i swietne mieso mielone a u nas mieso to taka papka, a tam suchutkie bylo. No i suma sumarum wyszlo pycha, po za tym u nas ze 7zl makaron do potrawy a tam.. w przeliczeniu jakies 2zl

Hmm mam ochote na pizze

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-07-17, 13:32   #70
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogole to ryczec mi sie chce nie wiem czemu!

mnie też...

jakoś czuje się tu mało zauważana.... pomimo tego ze pisze

kiedy poznam płeć ?? ostatnio na USG coś było widać bo tak złapał pomiedzy nogami ale nie chciał powiedzieć nic... pewnie kase chce wyciągnąć zła jestem bo mogłam sie zapytac czy to co widziałam to jest to co myśle aleeee w piątek ide do gina i poprosze zeby zrobił USG jak mi teraz nie powie to pojde gdzieś indziej

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 13:37   #71
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
mnie też...

kiedy poznam płeć ?? ostatnio na USG coś było widać bo tak złapał pomiedzy nogami ale nie chciał powiedzieć nic... pewnie kase chce wyciągnąć zła jestem bo mogłam sie zapytac czy to co widziałam to jest to co myśle aleeee w piątek ide do gina i poprosze zeby zrobił USG jak mi teraz nie powie to pojde gdzieś indziej
poznasz szybko, badz cierpliwa

ja poznalam w sumie w 23 tygodniu jakos

nie czuj sie malo zauwazana
Stary 2010-07-17, 13:57   #72
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
poznasz szybko, badz cierpliwa

ja poznalam w sumie w 23 tygodniu jakos

nie czuj sie malo zauwazana

oj mam nadzieje, bo wy juz wiecie jakie kolorki kupowac a ja narazie wszytsko neutralne mam

dziewczyny... mam problem... i nie wiem od czego tak jest ale boli mnie sutek to dość nieprzyjemny ból... można jakoś poradzić ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-07-17, 14:14   #73
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

oj mam nadzieje, bo wy juz wiecie jakie kolorki kupowac a ja narazie wszytsko neutralne mam

dziewczyny... mam problem... i nie wiem od czego tak jest ale boli mnie sutek to dość nieprzyjemny ból... można jakoś poradzić ??

ja kupuje neutralne kolory mimo,ze wiem,ze bedzie dziewczynka

nie chce jej ubierac tylko na rozowo i pastelowo.

A w sutku moze sie juz cos zbiera i dlatego Cie boli?
a juz powikeszyly Ci sie i zbrazowialy czy jeszcze nie?
Stary 2010-07-17, 14:18   #74
Anecka
Zakorzenienie

sanderitka, ja tez sie malo zauwazana czuje, ale w zyciu ..

No i tez nie wiem jaka plec a dopiero sie dowiem we wrzesniu czyli na 2 miesiace przed porodem. Chyba ze koncem lipca on mi zrobi usg, ale BARDZO WATPIE.

Deszcz pada czekam na burze jeszcze bo kocham ogladac pioruny

Kurcze a mnie sie sporo powiekszyly i zawsze jeden sutek mam taki do srodka a drugi mi sterczy i czesto mi sinieją, ale nie bolą.

Ps. Mozna ogorki malosolne w garnk uzywklym zrobic? bo nie mam ani sloikow ani kamionkowego garnka bo gdzies mi wsiakl :/

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-07-17 o 14:23
Stary 2010-07-17, 14:22   #75
Stokrotka_76
Raczkowanie

Bądź czujna, ja poczułam pierwsze ruchy w 17 tygodniu a to moje pierwsze dziecko, wiec wszystko jest możliwe
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 14:23   #76
bela14
Rozeznanie

[QUOTE=sanderinka;20736805]

i ja mam tak samo
proszę o deszcze bo ja juz nie wyrabiam dzisiaj tylko z łózka do kompa
wędruję.nie cierpie takich upałów.
w nocy miałam jakies głupie sny aj..
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 14:31   #77
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:

o maaaaaaaaatko nie doczekam sie

chociaż czas szybko płynie
Spokojnie doczekasz sie ja poczułam w 17 tygodniu a to moje pierwsze dziecko, wiec bądź czujna

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
Tomasz
Melabn zastanawiam sie jak to możliwe, ze masz termin na tydzień po mnie, a jak byłam w poniedziałek na badaniach to panie przekonywały mnie ze jestem w 20 tygodniu czyli tak jak ty. Jak korzystam z kalkulatorów ciąży, gdzie wpisuje sie datę ostatniej miesiączki to tez określa moją ciążę jako 20 tydzień. Wg. moich obliczeń dziś mam 20 tydzień i 6 dzień, czyli jestem w nieskończonym 21 tygdniu, ale z tego co cztałam wcześniej ty też liczysz skończone tygodnie czyli jesteś w 19+ kilka dni czy 20+ kilka dni?
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 14:44   #78
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupuje neutralne kolory mimo,ze wiem,ze bedzie dziewczynka

nie chce jej ubierac tylko na rozowo i pastelowo.

A w sutku moze sie juz cos zbiera i dlatego Cie boli?
a juz powikeszyly Ci sie i zbrazowialy czy jeszcze nie?

ja mam rożne kolory kremowe i zielone
sutki ogolnie wieksze i obwódki ciemniejsze no ale czemu tylko jeden boli??

Cytat:
sanderitka, ja tez sie malo zauwazana czuje, ale w zyciu ..

No i tez nie wiem jaka plec a dopiero sie dowiem we wrzesniu czyli na 2 miesiace przed porodem. Chyba ze koncem lipca on mi zrobi usg, ale BARDZO WATPIE.

Deszcz pada czekam na burze jeszcze bo kocham ogladac pioruny

Kurcze a mnie sie sporo powiekszyly i zawsze jeden sutek mam taki do srodka a drugi mi sterczy i czesto mi sinieją, ale nie bolą.
u mnie były wczesniej taki do srodka a teraz sterczą czesto ale nie sinieją

a u mnie nie pada... wręcz przeciwnie okropnie gorąco

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość

i ja mam tak samo
proszę o deszcze bo ja juz nie wyrabiam dzisiaj tylko z łózka do kompa
wędruję.nie cierpie takich upałów.
w nocy miałam jakies głupie sny aj..

ostatnio i ja mam sny dziwne raz mi sie śniło, że jestem na jakiejśc hali sportowej a tam na jednej ścianie półki a na nich pieluchy... duuuuużo pieluch

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Spokojnie doczekasz sie ja poczułam w 17 tygodniu a to moje pierwsze dziecko, wiec bądź czujna

no u mnie też pierwsze no i czekam na ruchy i na płeć
może i czuje jakieś przelewanie ale raczej kwalfikuje to jakieś coś z brzucha a nie od dziecinki

Prosze trzymajcie kciuki zeby mieszkanko było nasze i nikt nie kupił przed nami w sierpniu bedziemy wiedzieć..

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Edytowane przez sanderinka
Czas edycji: 2010-07-17 o 14:45
Stary 2010-07-17, 14:57   #79
MILA25*
Wtajemniczenie

Można prosić o dopisanie do listy ??
Kamila lat 32 tp. 23.12.2010 na 95 % dziewczynki Maja i Łucja

Moje dziewczyny też już kopią. Jesteśmy aktualnie w 18 tc.
Bardziej czuję jak się przemieszczają ale już nieraz potrafią mocnej kopnąć.
Po prostu bosko

Wczoraj kupiliśmy już 2 łóżeczka , kojec, ochraniacze( 4 sztuki ) , rożki , kocyki, kołderki i krzesełko do karmienia jedno. Wszystko używane ale prawie nic nie widać . Za wszystko 250 zł.
Według mnie nie dużo jak za tyle rzeczy. Upolowałam też na all butelki canpola 150 ml 13 sztuk
za 17 zł z przesyłką i nowy podgrzewacz canpola za 38 zł z przesyłką.

Zrobiłam już też listę pozostałych rzeczy które muszę kupić i co chwilkę coś tam dopisuję.

W czwartek byłam z mamą w lumpku i kupiłam parę rzeczy ale już na większe dziecko.
Znalazłyśmy też piękną poszwe na wielkie łoże i przerobimy je na 2 komplety pościeli do łóżeczek.
Powoli wpadam w szał przygotowań gdyż boję się że może czasem mnie wziąść lekarz szybciej do
szpitala niż w 30 tygodniu. Różnie to bywa. A nie zostawię mamie wszystkiego na głowie.
Tylko za przygotowanie małego pokoju dla dziewczyn nie mogę się na razie zabrać bo za gorąco
aby coś sprzątać i przenosić. Ale tylko jak się ochłodzi powywalam wszystko do piwnicy i będę
już układać tak wszystkie rzeczy.

Edytowane przez MILA25*
Czas edycji: 2010-07-17 o 15:11
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-17, 15:01   #80
rptrbj1978
Rozeznanie

hej a mnie strasznie podpuchło dziasło okropnie boli....
u mnie moja lenka juz kopie ostatnio odlot skacze mi brzuch
mam prace w pozycji siedzacej ostatnio siedziłam przy laptopie non stop od 7- 20 i kregosłup mnie bolał przeokropnie.....
ryczałam cały wieczor z bolu

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-07-17 o 15:11
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 15:14   #81
Gustawek
Rozeznanie

melduję się w 3 części. omg kiedy skończą sie te upały dobrze że nie muszę wychodzić, chociaż podejrzewam że na zewnątrz w cieniu może być przyjemniej niż w domu bo chociaż powietrze się rusza. Ale nie mam siły sprawdzać,siedze w domu. Szkoda mi ludzi którzy muszą pracowac w tym upale i zwierząt. Bela, Sanderinka, nie bierzcie do siebie że czasem nikt się nie odniesie do jakiegoś waszego postu,czasem jest tak że akurat nie ma się nic do powiedzenia w danym temacie po prostu
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 15:15   #82
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja mam dosc , jest mi slabo i wydaje mi sie, ze zaraz upadne.
Stary 2010-07-17, 15:24   #83
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
Jeszcze poprosze o termin porodu??
tp. 20.11 2010 Jeszcze troszke czekania zostało...

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 15:24   #84
Gustawek
Rozeznanie

a u mnie trochę lepiej, bo słonce schowało się za sąsiedni budynek i nie naparza już prosto w okno. Irsin, spróbuj zmoczyć ręcznik zimną wodą i połóż sobie na karku
Stary 2010-07-17, 15:25   #85
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Można prosić o dopisanie do listy ??
Kamila lat 32 tp. 23.12.2010 na 95 % dziewczynki Maja i Łucja

Moje dziewczyny też już kopią. Jesteśmy aktualnie w 18 tc.
Bardziej czuję jak się przemieszczają ale już nieraz potrafią mocnej kopnąć.
Po prostu bosko

Wczoraj kupiliśmy już 2 łóżeczka , kojec, ochraniacze( 4 sztuki ) , rożki , kocyki, kołderki i krzesełko do karmienia jedno. Wszystko używane ale prawie nic nie widać . Za wszystko 250 zł.
Według mnie nie dużo jak za tyle rzeczy. Upolowałam też na all butelki canpola 150 ml 13 sztuk
za 17 zł z przesyłką i nowy podgrzewacz canpola za 38 zł z przesyłką.

Zrobiłam już też listę pozostałych rzeczy które muszę kupić i co chwilkę coś tam dopisuję.

W czwartek byłam z mamą w lumpku i kupiłam parę rzeczy ale już na większe dziecko.
Znalazłyśmy też piękną poszwe na wielkie łoże i przerobimy je na 2 komplety pościeli do łóżeczek.
Powoli wpadam w szał przygotowań gdyż boję się że może czasem mnie wziąść lekarz szybciej do
szpitala niż w 30 tygodniu. Różnie to bywa. A nie zostawię mamie wszystkiego na głowie.
Tylko za przygotowanie małego pokoju dla dziewczyn nie mogę się na razie zabrać bo za gorąco
aby coś sprzątać i przenosić. Ale tylko jak się ochłodzi powywalam wszystko do piwnicy i będę
już układać tak wszystkie rzeczy.
my tez planujemy kupić w przyszłym miesiącu wozek i łożeczko tanio 250 zl jak na tyle rzeczy

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
melduję się w 3 części. omg kiedy skończą sie te upały dobrze że nie muszę wychodzić, chociaż podejrzewam że na zewnątrz w cieniu może być przyjemniej niż w domu bo chociaż powietrze się rusza. Ale nie mam siły sprawdzać,siedze w domu. Szkoda mi ludzi którzy muszą pracowac w tym upale i zwierząt. Bela, Sanderinka, nie bierzcie do siebie że czasem nikt się nie odniesie do jakiegoś waszego postu,czasem jest tak że akurat nie ma się nic do powiedzenia w danym temacie po prostu

no co do zwierzat Misia cieżko znosi upały...

Cytat:
Ja mam dosc , jest mi slabo i wydaje mi sie, ze zaraz upadne.

może chłodny prysznic ??

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-07-17, 15:28   #86
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
hej a mnie strasznie podpuchło dziasło okropnie boli....
u mnie moja lenka juz kopie ostatnio odlot skacze mi brzuch
mam prace w pozycji siedzacej ostatnio siedziłam przy laptopie non stop od 7- 20 i kregosłup mnie bolał przeokropnie.....
ryczałam cały wieczor z bolu
Tyle godzin przy kompie w ciążyomg co to za pracaA nie możesz wziąć l4? na tym etapie ciąży i z bolącym kręgosłupem nie powinno być problemu ze zwolnieniem.
Stary 2010-07-17, 15:38   #87
Malutka900
Przyczajenie

sanderinka mnie bolą aż dwa sutki
Leci mi już ta zółta siarka....Czasem bolą cały dzień.
A ta noc była moją jedną z najgorszych...Nie było czym oddychać, masakra poprostu.
Kupiłam dziś wiatrak, został ostatni i jest lepiej o wiele
U mnie będzie chyba burza, ale to dobrze najlepiej żeby popadało jeszcze
a z tymi ruchami to możesz poczuc wcześniej, nie wiem u mnie jakoś tak późno przyszło mi poczuć.
essence Będę musiałą chyba kupić ten chłodzący krem do stóp

Edytowane przez Malutka900
Czas edycji: 2010-07-17 o 15:58
Malutka900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 15:51   #88
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malutka900 Pokaż wiadomość
sanderitka mnie bolą aż dwa sutki
Leci mi już ta zółta siarka....Czasem bolą cały dzień.
A ta noc była moją jedną z najgorszych...Nie było czym oddychać, masakra poprostu.
Kupiłam dziś wiatrak, został ostatni i jest lepiej o wiele
U mnie będzie chyba burza, ale to dobrze najlepiej żeby popadało jeszcze
a z tymi ruchami to możesz poczuc wcześniej, nie wiem u mnie jakoś tak późno przyszło mi poczuć.
essence Będę musiałą chyba kupić ten chłodzący krem do stóp

zamien to T na N i nick u mnie bedzie dobrze
nie sanderitka a sanderinka

a mnie nic nie leci no ale boli u mnie też coś grzmi lekko wiec może popada deszczyk

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-07-17, 16:00   #89
Aliszcze
Zakorzenienie

mnie głowa zaczęła boleć, strasznie mi gorąco, powietrze po prostu stoi. Ale słońca nie ma, niebo się chmurzy, więc może burza jednak dziś nadejdzie

sanderinka, ja na sporą część postów nie odpowiadam, bo jak przeczytam wszystko i odpisuję, to zapominam, co komu chciałam odpisać ja może w poniedziałek dowiem się, jaka płeć, ale ubranek nie zamierzam kupować wg płci, bardziej kolory neutralne, dla dziewczynki na pewno też niebieskie ubranka, bo lubię ten kolor

a dziś, wyznam Wam, że nie mam żadnej bielizny na sobie, tylko sukienkę, rano założyłam majtki, ale jak brałam drugi prysznic i je zdejmowałam, to całe przepocone ale stwierdziłam, że ginekolodzy mówią, że dobrze tak sobie przewietrzyć to i owo zapobiega to rozwojowi bakterii ponoć także dziś pełna swoboda

Malutka900, ja mam jakiś chłodzący krem do stóp, miętowy czy coś takiego, i za Chiny Ludowe nie czuję schłodzonych stóp

MILA25, rzeczywiście okazyjnie kupiliście rzeczy fajnie, tak powoli, powoli i się uzbiera

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-17, 16:00   #90
Artystka23
Dragonfly

ja poleciałam na kryty basen, bo mam bliziutko, było tylko parę osób, a ulga natychmiastowa za to jak wyszłam z pływalni i zobaczyłam jaka chmura do Gdyni zaczyna dochodzić to zasuwałam do domku aż się za mną kurzyło ale jak na razie tylko grzmi niestety ciezko tu o jakis wiatraczek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości