|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
Mallinka, oby to było 40 stopni przed burzą. Mam całą noc i cały dzień okna w całym domu szeroko otwarte i zero przewiewu, za to sporo fruwającego robactwa, czasem w mojej chacie latają takie gatunki owadów, które pierwszy raz na oczy widzę ![]() ![]() Anecka, wypróbowałam wczoraj i dziś ten sposób, co mówiłaś, żeby schłodzić psiaka. Namoczyłam ręcznik mojej suni i ją trochę tym ręcznikiem chłodziłam, patrzyła na mnie, jak na UFO ale nie uciekła zresztą moja sunia to taka psia damulka, lubi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne (prócz kąpieli) nawet suszenie suszarką po kąpieli lubi oczywiście nie stosuję tego w upały
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Jeszcze poprosze o termin porodu??
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe Aliszcze, no ale na 100% psina sie schlodzila bez szoku termicznego przynajmniej
![]() Kurde a ja sie przedzwigalam rano a musze isc jeszcze do biedronki na zakupy i nie dam rady, w ogole wstac nie moge a nie mam masla, smietany, nic na chleb, jajek ehh olezanka moja w pracy do 21 i lipa ![]() A tak w ogole to ryczec mi sie chce nie wiem czemu!
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Anecka
lepiej weź zimny prysznic dla ostudzenia emocji lato mamy, odpoczywasz w domku, a niedługo nad morze pojedziesz leć pożycz od sąsiadki brakujące składniki
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
JA CZEKAM JUZ NA JESIEN
|
|
|
|
#66 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!! w zwiazku z otwarciem 3 części mam mocne postanowienie poprawy tzn. częstszego pisania
Witam nowe Mamy! Malutka, Myszka Cytat:
Cytat:
faktycznie daje uczucie przyjemnego chłodu na skórze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
więc go nie odwodzę go od tych myśli, ale też tołkuję, że najważniejsze zdrowie Cytat:
Cytat:
U mnie dziś ziemniaki i zsiadłe mleko ![]() Wczoraj jak już udalo mi się wyjść na dwór po 22ej! ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- A i jeszcze dla wszystkich co się nad dentystą zastanawiają znalazlam taki link http://www.stomatolog2th.com/mity.htm
|
|
#67 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kij mu w assJako ze mam cietą riposte, to mu powiedzialam co mysle i zamknelam drzwi. essence, no wlasnie na all bym kupila, ale nie wiem jaki ma mrozmiar,bo bra fitter pokazuje mi 70F, a w 70 pod biustem ja sie nie zmieszcze, bo teraz mam 75 i mnie cisnie. No ale zobacze. eehh Cytat:
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wersja z tunczykiem: podsmazyc jedna cebulke na oliwie, dodac przecisniety przez praske czosnek, odcedzony tunczyk i przeplukane pod zimna woda kapary. Calosc ocieplic na patelni (nie smazyc), dorzucic troszke swiezej pietruszki, pieprzu, soli oraz wymieszac z ugotowanym wczesniej makaronem, Mozesz posypac parmezanem jesli masz w domu i wcinac
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
aaa grzmi, zaraz chyba odlacze wszystko od pradu, ale kurcze swieczek nie mam w razie jakby cos pierdyklo z prądem
![]() wczoraj jadlam lazanie wlasnie na parmezanie i jeszcze innym serze sprowadzonym z wloch i normalnie.. ![]() Szkoda tylko ze z polskich produktow mi nie wychodzi taka smaczna, kiedys robilam w Londynie i tam kupilam fajny ser w lidlu i swietne mieso mielone a u nas mieso to taka papka, a tam suchutkie bylo. No i suma sumarum wyszlo pycha, po za tym u nas ze 7zl makaron do potrawy a tam.. w przeliczeniu jakies 2zl ![]() Hmm mam ochote na pizze
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też... ![]() jakoś czuje się tu mało zauważana.... pomimo tego ze pisze ![]() kiedy poznam płeć ?? zła jestem bo mogłam sie zapytac czy to co widziałam to jest to co myśle aleeee w piątek ide do gina i poprosze zeby zrobił USG |
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja poznalam w sumie w 23 tygodniu jakos ![]() nie czuj sie malo zauwazana
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj mam nadzieje, bo wy juz wiecie jakie kolorki kupowac a ja narazie wszytsko neutralne mam ![]() dziewczyny... mam problem... i nie wiem od czego tak jest ale boli mnie sutek to dość nieprzyjemny ból... można jakoś poradzić ??
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje neutralne kolory mimo,ze wiem,ze bedzie dziewczynka nie chce jej ubierac tylko na rozowo i pastelowo. A w sutku moze sie juz cos zbiera i dlatego Cie boli? a juz powikeszyly Ci sie i zbrazowialy czy jeszcze nie? |
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
sanderitka, ja tez sie malo zauwazana czuje, ale w zyciu ..
![]() No i tez nie wiem jaka plec a dopiero sie dowiem we wrzesniu czyli na 2 miesiace przed porodem. Chyba ze koncem lipca on mi zrobi usg, ale BARDZO WATPIE. Deszcz pada Kurcze a mnie sie sporo powiekszyly i zawsze jeden sutek mam taki do srodka a drugi mi sterczy Ps. Mozna ogorki malosolne w garnk uzywklym zrobic? bo nie mam ani sloikow ani kamionkowego garnka bo gdzies mi wsiakl :/
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-07-17 o 15:23 |
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Bądź czujna, ja poczułam pierwsze ruchy w 17 tygodniu a to moje pierwsze dziecko, wiec wszystko jest możliwe
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=sanderinka;20736805]
jakoś czuje się tu mało zauważana.... pomimo tego ze pisze ![]() i ja mam tak samo ![]() proszę o deszcze bo ja juz nie wyrabiam dzisiaj tylko z łózka do kompa wędruję.nie cierpie takich upałów. ![]() w nocy miałam jakies głupie sny aj.. |
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie doczekasz sie ja poczułam w 17 tygodniu a to moje pierwsze dziecko, wiec bądź czujna
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Melabn zastanawiam sie jak to możliwe, ze masz termin na tydzień po mnie, a jak byłam w poniedziałek na badaniach to panie przekonywały mnie ze jestem w 20 tygodniu czyli tak jak ty. Jak korzystam z kalkulatorów ciąży, gdzie wpisuje sie datę ostatniej miesiączki to tez określa moją ciążę jako 20 tydzień. Wg. moich obliczeń dziś mam 20 tydzień i 6 dzień, czyli jestem w nieskończonym 21 tygdniu, ale z tego co cztałam wcześniej ty też liczysz skończone tygodnie czyli jesteś w 19+ kilka dni czy 20+ kilka dni? |
|
|
|
#78 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam rożne kolory kremowe i zielone sutki ogolnie wieksze i obwódki ciemniejsze no ale czemu tylko jeden boli?? ![]() Cytat:
a u mnie nie pada... wręcz przeciwnie okropnie gorąco ![]() Cytat:
![]() ostatnio i ja mam sny dziwne raz mi sie śniło, że jestem na jakiejśc hali sportowej a tam na jednej ścianie półki a na nich pieluchy... duuuuużo pieluch ![]() Cytat:
no u mnie też pierwsze no i czekam na ruchy i na płeć ![]() może i czuje jakieś przelewanie ale raczej kwalfikuje to jakieś coś z brzucha a nie od dziecinki Prosze trzymajcie kciuki zeby mieszkanko było nasze i nikt nie kupił przed nami w sierpniu bedziemy wiedzieć..
Edytowane przez sanderinka Czas edycji: 2010-07-17 o 15:45 |
||||
|
|
|
#79 |
|
Wtajemniczenie
|
Można prosić o dopisanie do listy ??
Kamila lat 32 tp. 23.12.2010 na 95 % dziewczynki Maja i Łucja ![]() Moje dziewczyny też już kopią. Jesteśmy aktualnie w 18 tc. Bardziej czuję jak się przemieszczają ale już nieraz potrafią mocnej kopnąć. Po prostu bosko ![]() Wczoraj kupiliśmy już 2 łóżeczka , kojec, ochraniacze( 4 sztuki ) , rożki , kocyki, kołderki i krzesełko do karmienia jedno. Wszystko używane ale prawie nic nie widać . Za wszystko 250 zł. Według mnie nie dużo jak za tyle rzeczy. Upolowałam też na all butelki canpola 150 ml 13 sztuk za 17 zł z przesyłką i nowy podgrzewacz canpola za 38 zł z przesyłką. Zrobiłam już też listę pozostałych rzeczy które muszę kupić i co chwilkę coś tam dopisuję. W czwartek byłam z mamą w lumpku i kupiłam parę rzeczy ale już na większe dziecko. Znalazłyśmy też piękną poszwe na wielkie łoże i przerobimy je na 2 komplety pościeli do łóżeczek. Powoli wpadam w szał przygotowań gdyż boję się że może czasem mnie wziąść lekarz szybciej do szpitala niż w 30 tygodniu. Różnie to bywa. A nie zostawię mamie wszystkiego na głowie. Tylko za przygotowanie małego pokoju dla dziewczyn nie mogę się na razie zabrać bo za gorąco aby coś sprzątać i przenosić. Ale tylko jak się ochłodzi powywalam wszystko do piwnicy i będę już układać tak wszystkie rzeczy. Edytowane przez MILA25* Czas edycji: 2010-07-17 o 16:11 |
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
hej a mnie strasznie podpuchło dziasło okropnie boli....
u mnie moja lenka juz kopie ostatnio odlot skacze mi brzuch mam prace w pozycji siedzacej ostatnio siedziłam przy laptopie non stop od 7- 20 i kregosłup mnie bolał przeokropnie..... ryczałam cały wieczor z bolu Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-07-17 o 16:11 |
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
melduję się w 3 części. omg kiedy skończą sie te upały
dobrze że nie muszę wychodzić, chociaż podejrzewam że na zewnątrz w cieniu może być przyjemniej niż w domu bo chociaż powietrze się rusza. Ale nie mam siły sprawdzać,siedze w domu. Szkoda mi ludzi którzy muszą pracowac w tym upale i zwierząt. Bela, Sanderinka, nie bierzcie do siebie że czasem nikt się nie odniesie do jakiegoś waszego postu,czasem jest tak że akurat nie ma się nic do powiedzenia w danym temacie po prostu |
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dosc , jest mi slabo i wydaje mi sie, ze zaraz upadne.
|
|
|
|
#83 |
|
Rozeznanie
|
tp. 20.11 2010 Jeszcze troszke czekania zostało...
|
#84 |
|
Rozeznanie
|
a u mnie trochę lepiej, bo słonce schowało się za sąsiedni budynek i nie naparza już prosto w okno. Irsin, spróbuj zmoczyć ręcznik zimną wodą i połóż sobie na karku
|
|
|
|
#85 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tanio 250 zl jak na tyle rzeczy Cytat:
![]() no co do zwierzat Misia cieżko znosi upały... może chłodny prysznic ??
|
||
|
|
|
#86 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
omg co to za praca A nie możesz wziąć l4? na tym etapie ciąży i z bolącym kręgosłupem nie powinno być problemu ze zwolnieniem.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
sanderinka mnie bolą aż dwa sutki
Leci mi już ta zółta siarka....Czasem bolą cały dzień. A ta noc była moją jedną z najgorszych...Nie było czym oddychać, masakra poprostu. Kupiłam dziś wiatrak, został ostatni i jest lepiej o wiele U mnie będzie chyba burza, ale to dobrze najlepiej żeby popadało jeszcze ![]() a z tymi ruchami to możesz poczuc wcześniej, nie wiem u mnie jakoś tak późno przyszło mi poczuć. essence Będę musiałą chyba kupić ten chłodzący krem do stóp
Edytowane przez Malutka900 Czas edycji: 2010-07-17 o 16:58 |
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamien to T na N i nick u mnie bedzie dobrze nie sanderitka a sanderinka ![]() ![]() a mnie nic nie leci no ale boli u mnie też coś grzmi lekko wiec może popada deszczyk |
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
mnie głowa zaczęła boleć, strasznie mi gorąco, powietrze po prostu stoi. Ale słońca nie ma, niebo się chmurzy, więc może burza jednak dziś nadejdzie
sanderinka, ja na sporą część postów nie odpowiadam, bo jak przeczytam wszystko i odpisuję, to zapominam, co komu chciałam odpisać ja może w poniedziałek dowiem się, jaka płeć, ale ubranek nie zamierzam kupować wg płci, bardziej kolory neutralne, dla dziewczynki na pewno też niebieskie ubranka, bo lubię ten kolor![]() a dziś, wyznam Wam, że nie mam żadnej bielizny na sobie, tylko sukienkę, rano założyłam majtki, ale jak brałam drugi prysznic i je zdejmowałam, to całe przepocone zapobiega to rozwojowi bakterii ponoć także dziś pełna swobodaMalutka900, ja mam jakiś chłodzący krem do stóp, miętowy czy coś takiego, i za Chiny Ludowe nie czuję schłodzonych stóp ![]() MILA25, rzeczywiście okazyjnie kupiliście rzeczy
|
#90 |
|
Dragonfly
|
ja poleciałam na kryty basen, bo mam bliziutko, było tylko parę osób, a ulga natychmiastowa
za to jak wyszłam z pływalni i zobaczyłam jaka chmura do Gdyni zaczyna dochodzić to zasuwałam do domku aż się za mną kurzyło ale jak na razie tylko grzmi niestety ciezko tu o jakis wiatraczek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

a twoje zwierzaki może też zrobia taką karierę jak Paula
zwłaszca Palikot-ma chwytliwe imię
ja najchętniej zainstalowałabym się w wannie z lapem 

ehh olezanka moja w pracy do 21 i lipa
lepiej weź zimny prysznic dla ostudzenia emocji
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

u mnie też coś grzmi lekko wiec może popada deszczyk