|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Cytat:
Mallinka, oby to było 40 stopni przed burzą. Mam całą noc i cały dzień okna w całym domu szeroko otwarte i zero przewiewu, za to sporo fruwającego robactwa, czasem w mojej chacie latają takie gatunki owadów, które pierwszy raz na oczy widzę ![]() ![]() ![]() ![]() Anecka, wypróbowałam wczoraj i dziś ten sposób, co mówiłaś, żeby schłodzić psiaka. Namoczyłam ręcznik mojej suni i ją trochę tym ręcznikiem chłodziłam, patrzyła na mnie, jak na UFO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Jeszcze poprosze o termin porodu??
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Hehe Aliszcze, no ale na 100% psina sie schlodzila bez szoku termicznego przynajmniej
![]() Kurde a ja sie przedzwigalam rano a musze isc jeszcze do biedronki na zakupy i nie dam rady, w ogole wstac nie moge a nie mam masla, smietany, nic na chleb, jajek ![]() ![]() A tak w ogole to ryczec mi sie chce nie wiem czemu!
#64 |
Zadomowienie
|
Anecka
![]() ![]() ![]() ![]() leć pożycz od sąsiadki brakujące składniki ![]()
#65 |
Wtajemniczenie
|
JA CZEKAM JUZ NA JESIEN
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |||||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!! w zwiazku z otwarciem 3 części mam mocne postanowienie poprawy tzn. częstszego pisania
![]() Witam nowe Mamy! Malutka, Myszka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie dziś ziemniaki i zsiadłe mleko ![]() Wczoraj jak już udalo mi się wyjść na dwór po 22ej! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- A i jeszcze dla wszystkich co się nad dentystą zastanawiają znalazlam taki link http://www.stomatolog2th.com/mity.htm
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jako ze mam cietą riposte, to mu powiedzialam co mysle i zamknelam drzwi. essence, no wlasnie na all bym kupila, ale nie wiem jaki ma mrozmiar,bo bra fitter pokazuje mi 70F, a w 70 pod biustem ja sie nie zmieszcze, bo teraz mam 75 i mnie cisnie. No ale zobacze. eehh Cytat:
![]()
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wersja z tunczykiem: podsmazyc jedna cebulke na oliwie, dodac przecisniety przez praske czosnek, odcedzony tunczyk i przeplukane pod zimna woda kapary. Calosc ocieplic na patelni (nie smazyc), dorzucic troszke swiezej pietruszki, pieprzu, soli oraz wymieszac z ugotowanym wczesniej makaronem, Mozesz posypac parmezanem jesli masz w domu i wcinac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
aaa grzmi, zaraz chyba odlacze wszystko od pradu, ale kurcze swieczek nie mam w razie jakby cos pierdyklo z prądem
![]() wczoraj jadlam lazanie wlasnie na parmezanie i jeszcze innym serze sprowadzonym z wloch i normalnie.. ![]() ![]() ![]() Szkoda tylko ze z polskich produktow mi nie wychodzi taka smaczna, kiedys robilam w Londynie i tam kupilam fajny ser w lidlu i swietne mieso mielone a u nas mieso to taka papka, a tam suchutkie bylo. No i suma sumarum wyszlo pycha, po za tym u nas ze 7zl makaron do potrawy a tam.. w przeliczeniu jakies 2zl ![]() Hmm mam ochote na pizze ![]()
#70 |
Zakorzenienie
|
mnie też... ![]() jakoś czuje się tu mało zauważana.... pomimo tego ze pisze ![]() kiedy poznam płeć ?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja poznalam w sumie w 23 tygodniu jakos ![]() nie czuj sie malo zauwazana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj mam nadzieje, bo wy juz wiecie jakie kolorki kupowac a ja narazie wszytsko neutralne mam ![]() dziewczyny... mam problem... i nie wiem od czego tak jest ale boli mnie sutek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje neutralne kolory mimo,ze wiem,ze bedzie dziewczynka ![]() nie chce jej ubierac tylko na rozowo i pastelowo. A w sutku moze sie juz cos zbiera i dlatego Cie boli? a juz powikeszyly Ci sie i zbrazowialy czy jeszcze nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
sanderitka, ja tez sie malo zauwazana czuje, ale w zyciu ..
![]() No i tez nie wiem jaka plec a dopiero sie dowiem we wrzesniu czyli na 2 miesiace przed porodem. Chyba ze koncem lipca on mi zrobi usg, ale BARDZO WATPIE. Deszcz pada ![]() ![]() Kurcze a mnie sie sporo powiekszyly i zawsze jeden sutek mam taki do srodka a drugi mi sterczy ![]() Ps. Mozna ogorki malosolne w garnk uzywklym zrobic? bo nie mam ani sloikow ani kamionkowego garnka bo gdzies mi wsiakl :/
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-07-17 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Bądź czujna, ja poczułam pierwsze ruchy w 17 tygodniu a to moje pierwsze dziecko, wiec wszystko jest możliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=sanderinka;20736805]
jakoś czuje się tu mało zauważana.... pomimo tego ze pisze ![]() i ja mam tak samo ![]() proszę o deszcze bo ja juz nie wyrabiam dzisiaj tylko z łózka do kompa wędruję.nie cierpie takich upałów. ![]() w nocy miałam jakies głupie sny aj.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Spokojnie doczekasz sie ja poczułam w 17 tygodniu a to moje pierwsze dziecko, wiec bądź czujna
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Melabn zastanawiam sie jak to możliwe, ze masz termin na tydzień po mnie, a jak byłam w poniedziałek na badaniach to panie przekonywały mnie ze jestem w 20 tygodniu czyli tak jak ty. Jak korzystam z kalkulatorów ciąży, gdzie wpisuje sie datę ostatniej miesiączki to tez określa moją ciążę jako 20 tydzień. Wg. moich obliczeń dziś mam 20 tydzień i 6 dzień, czyli jestem w nieskończonym 21 tygdniu, ale z tego co cztałam wcześniej ty też liczysz skończone tygodnie czyli jesteś w 19+ kilka dni czy 20+ kilka dni? |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam rożne kolory kremowe i zielone ![]() sutki ogolnie wieksze i obwódki ciemniejsze no ale czemu tylko jeden boli?? ![]() Cytat:
![]() a u mnie nie pada... wręcz przeciwnie okropnie gorąco ![]() Cytat:
![]() ostatnio i ja mam sny dziwne ![]() ![]() Cytat:
no u mnie też pierwsze ![]() ![]() może i czuje jakieś przelewanie ale raczej kwalfikuje to jakieś coś z brzucha a nie od dziecinki ![]() Prosze trzymajcie kciuki zeby mieszkanko było nasze i nikt nie kupił przed nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez sanderinka Czas edycji: 2010-07-17 o 14:45 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Można prosić o dopisanie do listy ??
Kamila lat 32 tp. 23.12.2010 na 95 % dziewczynki Maja i Łucja ![]() Moje dziewczyny też już kopią. Jesteśmy aktualnie w 18 tc. Bardziej czuję jak się przemieszczają ale już nieraz potrafią mocnej kopnąć. Po prostu bosko ![]() Wczoraj kupiliśmy już 2 łóżeczka , kojec, ochraniacze( 4 sztuki ) , rożki , kocyki, kołderki i krzesełko do karmienia jedno. Wszystko używane ale prawie nic nie widać . Za wszystko 250 zł. Według mnie nie dużo jak za tyle rzeczy. Upolowałam też na all butelki canpola 150 ml 13 sztuk za 17 zł z przesyłką i nowy podgrzewacz canpola za 38 zł z przesyłką. Zrobiłam już też listę pozostałych rzeczy które muszę kupić i co chwilkę coś tam dopisuję. W czwartek byłam z mamą w lumpku i kupiłam parę rzeczy ale już na większe dziecko. Znalazłyśmy też piękną poszwe na wielkie łoże i przerobimy je na 2 komplety pościeli do łóżeczek. Powoli wpadam w szał przygotowań gdyż boję się że może czasem mnie wziąść lekarz szybciej do szpitala niż w 30 tygodniu. Różnie to bywa. A nie zostawię mamie wszystkiego na głowie. Tylko za przygotowanie małego pokoju dla dziewczyn nie mogę się na razie zabrać bo za gorąco aby coś sprzątać i przenosić. Ale tylko jak się ochłodzi powywalam wszystko do piwnicy i będę już układać tak wszystkie rzeczy. Edytowane przez MILA25* Czas edycji: 2010-07-17 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
hej a mnie strasznie podpuchło dziasło okropnie boli....
u mnie moja lenka juz kopie ostatnio odlot skacze mi brzuch mam prace w pozycji siedzacej ostatnio siedziłam przy laptopie non stop od 7- 20 i kregosłup mnie bolał przeokropnie..... ryczałam cały wieczor z bolu Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-07-17 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
melduję się w 3 części. omg kiedy skończą sie te upały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dosc , jest mi slabo i wydaje mi sie, ze zaraz upadne.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
tp. 20.11 2010 Jeszcze troszke czekania zostało...
#84 |
Rozeznanie
|
a u mnie trochę lepiej, bo słonce schowało się za sąsiedni budynek i nie naparza już prosto w okno. Irsin, spróbuj zmoczyć ręcznik zimną wodą i połóż sobie na karku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no co do zwierzat Misia cieżko znosi upały... ![]() może chłodny prysznic ?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
sanderinka mnie bolą aż dwa sutki
![]() Leci mi już ta zółta siarka....Czasem bolą cały dzień. A ta noc była moją jedną z najgorszych...Nie było czym oddychać, masakra poprostu. Kupiłam dziś wiatrak, został ostatni i jest lepiej o wiele ![]() U mnie będzie chyba burza, ale to dobrze najlepiej żeby popadało jeszcze ![]() a z tymi ruchami to możesz poczuc wcześniej, nie wiem u mnie jakoś tak późno przyszło mi poczuć. essence Będę musiałą chyba kupić ten chłodzący krem do stóp ![]() Edytowane przez Malutka900 Czas edycji: 2010-07-17 o 15:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamien to T na N i nick u mnie bedzie dobrze ![]() ![]() nie sanderitka a sanderinka ![]() ![]() a mnie nic nie leci no ale boli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
mnie głowa zaczęła boleć, strasznie mi gorąco, powietrze po prostu stoi. Ale słońca nie ma, niebo się chmurzy, więc może burza jednak dziś nadejdzie
![]() sanderinka, ja na sporą część postów nie odpowiadam, bo jak przeczytam wszystko i odpisuję, to zapominam, co komu chciałam odpisać ![]() ![]() a dziś, wyznam Wam, że nie mam żadnej bielizny na sobie, tylko sukienkę, rano założyłam majtki, ale jak brałam drugi prysznic i je zdejmowałam, to całe przepocone ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malutka900, ja mam jakiś chłodzący krem do stóp, miętowy czy coś takiego, i za Chiny Ludowe nie czuję schłodzonych stóp ![]() MILA25, rzeczywiście okazyjnie kupiliście rzeczy ![]() ![]()
#90 |
Dragonfly
|
ja poleciałam na kryty basen, bo mam bliziutko, było tylko parę osób, a ulga natychmiastowa
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.