|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
i humektantów i emolientów i protein; w jakich ilościach to zależy od porowatości włosów, wilgotności powietrza i temperatury (artykuł o temperaturze się szykuje). Ja odkryłam, że protein potrzebuję więcej niż zimą, ale nadal polegam na emolientach.
|
|
|
|
|
#21692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skoro u ciebie dobrze sprawdzają się proteiny, to ja też spróbuje, mam prawie pełnego kallosa latte ![]() A można zrobic takie połączenie najpierw proteinowe latte, potem emolientowego garniera( tego z avocado) a na koniec bez spłukiwania naturie??
|
|
|
|
|
#21693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz je stosować na przemian lub Kallosa stosować do OMO czy mycia. |
|
|
|
|
#21694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje za rady Syrenko |
|
|
|
|
#21695 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21696 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybiorku - widzialam dzisiejszy wpis z codziennika. mam nadzieje, ze wrzucisz zdjecia jak wlosy wyschną, bo jestem bardzo ciekawa efektu sekcyjnej stylizacji. wydaje mi sie, ze moje wlosy maja za mala sile skretu i to by je wyprostowalo, ale pewnie kiedys tez sprobuje
|
|
|
|
#21697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podzieliłam włosy na 4 części i nakładałam na każdą nivea FC i skręt taki jak zwykle był...Teraz siedzę z Waxem na skalpie i glorią+olejek rycynowy na długość -muszę ją wykończyć bo jakoś nic nie robi fajnego z włosami...
|
|
#21698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego sekcyjnego nakladania to niestety ale widze ze nieumiejetne faktycznie rozprostowaloby moje, gdybym nie uzywala tego sprayu to bylyby proste jako ze moje wloski sa bardzo podatne na odksztalcenia a nakladanie sekcyjne polega na wcieraniu stylizatora w cale pasmo, wtarcie w suche/lekko wilgotne prawdopodobnie spowodowaloby wyprostowanie, pewnie dlatego z reguly gdzie jest jakas rada zeby nakladac sekcyjnie od razu pisze czy mowi sie zeby kazda sekcje spryskac woda lub jakims specyfikiem ktory ponownie uczyni wlosy mokre, po zakonczeniu nakladania goddess glaze moje wlosy byly mokre i ciezkie, mokre od sprayu a ciezkie od goddess, wiec ugniatanie przez recznik (ten curl-ease) sprawilo ze pozbylam sie nadmiaru wody i wloski sie znow skrecily i moze to klucz? na razie schna i wygladaja tak samo jak po zakonczeniu operacji ugniatania, sa jeszcze mokre przy glowie wiec moze tak za pol godzinki beda gotowe jak mi dzisiaj nie wyjdzie to sprobuje jeszcze raz przy nastepnym myciu, robilam to dzisiaj pierwszy raz wiec jestem przygotowana ze moze nie byc super
|
|
#21699 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, pomysł na Codziennik rewelacyjny
Ile nowych wpisów w Dzienniku! Ewelka - wydaje mi się, że po ścięciu skręt trochę inny niż zazwyczaj? Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej powróciły sprężyny! Agison, piękne fale, jest ich duużo więcej niż na początku, pielęgnacja przynosi świetne efekty!! A na pierwszym zdjęciu są Nava - jak Wstręciucho osiągasz takie cudne grubaśne loki jak na pierwszych 3 zdjęciach? Mów natychmiast, zazdrość mnie zżera all_improviso - widać, widać pierwsze efekty!! ![]() Indios - muszę to jeszcze raz powiedzieć: masz absolutnie boską fryzurkę i cudne włosy Wyglądają mega zdrowo i zadbanie.Kallos do mycia powiadacie? Będzie próba ![]() Anka.d - jeśli będziesz miała ochotę na coś z niemieckiego asortymentu, nie ma sprawy. Jakby co, pisz. Aha, ktoś się pytał o odżywki z silikonami. Ja mogę jeszcze polecić Farouka nawilżającego. Tylko uwaga, ma dosyć wysoko parafinę i może troszkę obciążyć. Ale oprócz tego jest naprawdę fajny. Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-07-18 o 18:07 Powód: dopisek |
|
|
|
#21700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mycie odżywką przy cienkich włosach nie sprawdzi się bo będą zbyt przeciążone, czy tak? Na chwilę obecną największy problem sprawia mi dobranie w miarę fajnego stylizatora i odżywki b/s. Chciałabym kupić jakąś odżywkę Alverde - na allegro są tylko z awokado, hibiskusem i kofeiną - jest któraś z nich warta uwagi? No i nie omieszkam przyjrzeć się w Sephorze serii Yes, skoro również tyle zachwytów tu pada ![]() Poniżej fotki moich włosów - jakiś potencjał w nich pewnie jest ale zniszczenie niestety górą Nie mogę patrzeć na ten puch, brrr. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że dopiero zaczynam pielęgnację. Dobrze określiłam skręt - typ 2a? |
|
|
|
|
#21701 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21702 |
|
Zakorzenienie
|
no to wlosy po sekcjonowaniu, fotka jeden jak wyschly przed roztrzepaniem, jak widac u mnie zel powoduje 'zastygniecie' wlosa w pozycji w ktorej go zostawie, czesc wlosow w dotyku jest jak drut, w sumie nalozylam moze 1,5 lyzeczki stylizatora
fotka druga po roztrzepaniu, nie ugniatalam (zrobie to nastepnym razem) tylko glowa w dol i pare razy potrzasnelam glowa, potem wlozylam rece we wlosy i jakby poruszalam wlosami, nie jest to moze powalajacy efekt ale jak na nie uzycie suszarki calkiem dobrze ja mam ten problem ze nalozenie zela powoduje ze zatrzymuje mi sie skret, nie umiem tego lepiej wytlumaczyc, poprostu w miare schniecia gdy mam krem albo jakies serum wlos potrafi z powrotem sie mocno pofalowac (czy skrecic w sprezynki), z zelem w miare jak wlos schnie (razem z zelem) w pewnym momencie zastyga i ... dzungla i komary to znaczy ten problem wystepuje gdy schna same, bo z suszarka(dyfuzorem) jeszcze jak ugniote krotko przed skierowaniem dyfuzora na wlosy wtedy wlos szybko przyjmuje swoj ksztalt (proces schniecia przyspieszony)no ale trzeba probowac roznych rzeczy
|
#21703 | |
|
Raczkowanie
|
Oficjalnie się witam
Więcej pewnie będe podczytywać niż pisać jak narazie Byłam na zakupach i troche nakupiłam. Ciągle motam sie co i jak no ale zobaczymy jak to będzie. Jak narazie jestem po myciu baby drem, Yung różowy wymasowałam i wyczesałam włoski i po godzinnej masce crem latte. Włoski ładne, ale wiadomo na początku rwewlacji nie ma. Oczywiście po całym dniu moje loczki sie rozprostowały zdeczka Pytanie do dziewczynek Można sie zabrać z Wami Jeszcze sie nie znamy ale sie poznamy Aha Aniu byłam u Irka się ścinać Dziękuje bardzo za polecenie Cytat:
|
|
|
|
|
#21704 |
|
Wtajemniczenie
|
Ani tzn mi? ;>
dziewczyny ja poleglam. wydalam w tym miesiacu juz za duzo kasy i mialam oszczedzac, no ale rzadko bywam w auchan i kupilam 7 odzywek :/ pottersa aloesowego balsam (jedyny usprawiedliwiony zakup, bo konczy mi sie butla poprzedniego, a nie wiem czy yung do farbowanych sie u mnei sprawdzi) pottersa bez splukiwania z bursztynem (a odzywek do splukiwania mam prawie 2 butelki) 3 odzywki ds Dulgon (figa i jojoba, mango i awokado, oliwa i proteiny pszeniczne) - nie bede pisac ile mam odzywek ds, bo to bedzie liczba dwucyfrowa. i raczej z 2 na poczatku. lorysa do loków bs (cholerka wiedzialam, ze ktos o nim pisal i podawal sklad, a nalepka oczywiscie w sklepie go zaslaniala - ma parafine i amodimethicone) i odzywke SIAM Rituals o zapachu melon cantaloupe (byla jeszcze truskawkowa, pomaranczowa i ananasowa, ale sklady identyczne - tylko zapachem i kolorem sie roznia) (sklad wrzucam do skladowego) dziewczyna z watku zapuszczalskich polecała ![]() prosze o reprymende
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-07-19 o 01:32 |
|
|
|
#21705 |
|
Raczkowanie
|
Tak Aniu Tobie
Ładne zakupy zrobiłaś, może też sie wybiore do Auchana
|
|
|
|
#21706 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedynie oele odstawiam. W piątek naolejowałam włoski migdałem kokosem plus mieszanka olei kupiona w Turcji ( wyrzuciłam pudełko ze kładem ale był tal olej z siemienia migdałów kokosowy awokada i inne ) Miałam MEGA PUSZAKA nie do okiełznania i praktycznie włoski proste. Więc na razie mówię nie! olejowaniu ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Ja mam podobne włoski na moje oko moje to ok 2b miejscami tworzą się sprężynki jak 2c ja usilnie je doprowadzam do ładu. W związku z upałami utrwalenie i wydobycie skrętu nie ma dużego sensu i tak ciągle spinam. Są długie ( tak lekko nad zapięcie stanika) i jest ich dużo więc przy upale działają jak czapka i jeszcze puszak dochodzi bo w pracy to klima i wiatraczki chodzą. Dziś wybieram się po jakić żelik może to coś da bo jak do tej pory to tylko na kremie Kemona lece. ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Wogóle mam dużo rzeczy do włosów i staram się nie nakręcać na nowe, bo moje konto cierpi ![]() Dziewczyny czy dobrze zrozumiałam że zaprzestano produkcji tego cudeńka??? |
||
|
|
|
#21707 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym przyłączyć się do wątku.
![]() Pokrótce opiszę, co robię z moim włosami typu 3A. Najpierw próbuję rozplątać je grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami po wcześniejszym spryskaniu włosów sprayem Lilliputz albo Schwarzkopf z masłem Shea. Potem czeszę je szczotką, co w zasadzie mi pomaga, gdyż masaż skóry głowy powoduje, że wypada ich znacznie mniej niż wtedy, gdy odstawiłam czesanie. Są też o wiele bardziej uniesione. Następnie nakładam na włosy olej (oliwa z oliwek lub winogronowy) i chodzę z czepkiem na głowie przez około godzinkę. Później myję włosy dwukrotnie szamponem Pharmaceris H Nutrimelin (Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Betaine, Methyl Gluceth-20, Panthenol, Styrene / Acrylates Copolymer, Coco-Glucoside, Dicaprylyl Ether, Polyquaternium-10, Lauryl Alcohol, Propylene Glycol, Citric Acid, Mel, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Parfum, CI 19140, CI 16035). Kolejny krok to nałożenie na loczki maski Herbal Essences Hello Hydration (Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Cetyl Alcohol, Bis-aminopropyl Dimethicone, Isopropyl Alcohol, Parfum, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Hexyl Cinnamal, Propylene Glycol, Benzyl Salicylate, Limonene, Sodium Hydroxide, Linalool, Magnesium Nitrate, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Cocos Nucifera Fruit Extract, Methylchloroisothiazolino ne, CI 42090, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate). Maskę trzymam około 20-30 minut pod czepkiem i ręcznikiem. Później je rozczesuję grzebieniem z szerokimi zębami i zmywam. Czasem robię ziołowe płukanki, np. z lipy lub rozmarynu. Potem nakładam jedwab Biosilk (Skład: Cyclomethicone, Dimethicone, SD/Alkohol 40B, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Octyl Methoxycinnamate, Parfum, C 12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben). Półsuche włosy spryskuję sprayem L'oreal Elseve Cement (Skład: Aqua/Water, Dimethicone, Stearyl Alcohol, Quaternium-87, Phenoxyethanol, Safflower Glucoside, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Behentrimonium Chloride, Trideceth-6, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Amodimethicone, 2-Oleamido-1,3-Octadecanediol, Methylparaben, Cetrimonium Chloride, Citronellol, Butylphenyl Methylpropional, Laureth-4, Laureth-23, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance.(F.I.L. C34768/1).) Staram się nie suszyć włosów suszarką, ale jeżeli to konieczne, używam suszarki z dość dużym dyfuzorem. Włosy koloryzuję co jakiś czas Castingiem albo Garnier Color& shine. Kompletnie nie wiem, co robię źle, a co dobrze. Będę wdzięczna, jeżeli ktoś mnie oświeci.
Edytowane przez mała.mała Czas edycji: 2010-07-19 o 11:38 Powód: Nieczytelny układ |
|
|
|
#21708 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny stwierdzam ze nakladanie sekcyjne nie dla mnie, fotka dzisiejsza po nakladaniu normlanym, troche zmoklam bo u nas leje ale mimo wszystko chyba widac roznice
|
#21709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy ja nie jestem specjalista na miare Syrenki, Eloe czy Jumaatt ale moge powiedziec jedno - czesanie na sucho plus uzywanie szczotki to zabojstwo dla moich wlosow - kompletna katastrofa, z tego co sie orientuje obecnym tu kreconowlosym (czy tez falowlosym) rowniez to nie sluzy, grzebienia szerokozebnego uzywam tylko gdy nakladam maske gdy wlosy sa juz umyte i maska osiadla na wlosach, potem juz tylko palce jesli chodzi o rzeczy ktore uzywasz to maja silikony i polyquaternia, nie napisalas jakis masz problem z wlosami, ja po tym co robisz mialabym siano mega szopa i polamane konce, byc moze masz po tych zabiegach piekne loki/sprezynki i Twoim wlosom to pasuje, nie kazda kreconowlosa musi stosowac metode CG w 100%, ja dopuszczam pq (polyquaternia) i to nie wszystkie bo niektore sa silikonami a silikonom w wiekszosci mowie nie, mam kilka rzeczy z dimethicone ale zawsze dalej w skladzie napisz albo lepiej wklej zdjecie wloskow i powiedz czy jestes zadowolona z wloskow czy nie i co bys chciala osiagnac wtedy napewno ktos cos madrego Ci doradzi
|
|
#21710 |
|
Zakorzenienie
|
Anka- te odżywki Dulgon z Auchan mają dobre składy?
![]() Bo też ostatnio widziałam i tak się zastanawiałam nad ich kupnem ![]() Dodatkowo o Pottersie coś wiem...też mnie kusi jak jasny gwint ![]() Moje włosy się trzymają po sobotnim SPA Dzisiaj tylko delikatnie potraktowane olejem kokosowym i podpięte po bokach ![]() Jest OK ![]() Aha- zapomnaiłam wspomnieć, że w sobotę zrobiłam swoje pierwsze całkowite żabkowanie spinkami od Eloe ( ) Efekt mi się podoba tylko, że muszę chyba to wszystko jeszcze dopracować Tak żeby naprawdę działało na objętość i skręt ![]() Rybiorek- zapomniałaś wspomnieć o jednym i chyba najważniejszym naszej nowej użytkowniczce ![]() Mała.mała- serdecznie zapraszam do pierwszego posta tego wątku- tam poznasz podstawowe informacje dotyczące naszego sposobu pielęgnacji. My niestety nie podamy Ci tu gotowej recepty- do wszystkiego musisz dojść sama, my tylko służymy radę w konkretnych przypadkach i dopingujemy Listy kosmetyków idealnych dla Twoich włosów niestety nie ejsteśmy w stanie przygotować ![]() Życzę miłej lektury.
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-07-19 o 12:25 |
|
|
|
#21711 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
od siebie moge powiedziec: anka.d, fajne zakupy ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#21712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
figa i jojoba ma polyquata 44, i jest konserwowana parabenami, avocado mango zgodna z CG, ma glikol propylenowy na poczatku i gliceryne na koncu skladu, oliwka i pszenica: ani nie jest konserwowana parabenami, nie ma glikolu ani gliceryny, proteiny i pantenol przed zapachem - na moje oko wyglada najlepiej. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20772811] od siebie moge powiedziec: anka.d, fajne zakupy ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- a co ro rybiorka to sie zgadzam - efekt 'normalnej' stylizacji lepszy od sekcyjnej
|
||
|
|
|
#21713 |
|
Zakorzenienie
|
Kuźwa- napisałam posta i mi się skasował
Anka- najlepsze ma ta z mango...niesamowite- wszystkie najwyższe! ![]() Najbardziej jednak kusi mnie ta z oliwką... Już wiem, co dołożę do koszyka jak następnym razem będę w Auchanie ![]() A tak w ogóle to wiesz, że zostało nam ok. 1,5 miesiąca do wielkiego ciachu-ciachu? ![]() Kurczę- nie ruszałam włosów przez ponad 5 miesięcy- nie wiedziałam, ze czas tak szybko leci hehehe ![]() Już zaczynam się kurka powoli stresować ech ![]() Tak w ogóle chciałam się pochwalic wszem i wobec- namówiłam TŻta na stosowanie nafty ![]() Narzeka na te wypadające włosy to mu przemówiłam w końcu do rozumu ![]() Teraz tylko zobaczymy jak zareaguje jak pierwszy raz użyje hihihi ![]() Jednak jak dał się namówić to teraz już się nie wykręci... Jeszcze trochę a będzie miał ładniejsze loki ode mnie
|
#21714 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20772811]
dziekuje, tez tak mysle, jak wlosy sa podzielone i czekaja na stylizacje to schna, moje jeszcze sie odksztalcaja jak sa upiete tymi spinkami i potem znow moczenie zeby nalozyc stylizator.... nie, to nie dla mnie anka.d jak masz bardzo podatne wloski to nie polecam, zwykle packanie mi bardziej pasuje, mam wokol buzi znow loczki
|
#21715 |
|
Raczkowanie
|
Co do odżywek mrs. potter's to ostatnio znalazłam odżywkę bez spłukiwania z imbirem do włosów wypadających i chaber + malwa do włosów siwych i blond. Pierwszy raz się z nimi spotkałam i z tego co widzę, to na ich stronie nie ma żadnej wzmianki o tej z imbirem także trochę to dziwne :P
jak dla mnie odżywki b/s mrs potters są bezkonkurencyjne jeżeli chodzi o tę kategorię póki co zużyłam kilka butelek tej z aloesem, a teraz wzięłam się za imbir, który przecudnie pachnie.marzyłoby mi się jeszcze znalezienie tej to brązowych włosów "orzech i heban" |
|
|
|
#21716 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek- oj wytrzymasz bez farby, wytrzymasz...
Spróbowałabyś nie... ![]() ![]() A tak w ogóle to ja się zastanawiałam na sekcyjną stylizacją, ale sposobem tej Pani, co reklamowała bodajże produkty Deva Curl. Czyli, że dzieliła włosy na cztery części, każdą przeczesywała dłońmi z dodatkiem kosmetyku a potem wszystkie zgarniała razem i głową w dół ugniatała jeszcze. Zastanawiałam się nad tym, ale na razie jakoś mnie nie ciągnie... Zobaczy się ![]() W podpinanie poszczególnych sekcji nie będę sie bawiać...oj na pewno nie ![]() Mhm- te Pottersy są tak zachwalane a ja jak ostatnio byłam w Auchanie to zrezygnowałam durna... ![]() No nic...następnym razem na pewno nie popełnię tego błędu ![]() Szkoda tylko, ze mają tak małą dostępność, prawda?
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-07-19 o 14:10 |
|
|
|
#21717 | ||
|
Zakorzenienie
|
anka.d widzialam wpis, widze ze i Tobie nie podeszla stylizacja sekcyjna, no to witaj w klubie
![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#21718 |
|
Zakorzenienie
|
Uhm...OK- teraz rozumiem
![]() Mnie też na razie nie ciągnie to tej stylizacji- moze kiedyś się pokuszę... Teraz za to pójdę i zrobię swój pierwszy wpis w "COdzienniku" ![]() Mogę zrobić wpis z poprzedniej soboty? ![]() Jakoś wcześniej nie miałam czasu żeby wszystko dokładnie opisać
|
#21719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie nie wiem jak to jest z tą dostępnością w innych miastach, u mnie jest ok, natura ma chyba wszystkie szampony i balsamy, gorzej z odżywkami. często można się też na nie natknąć w zwykłych sklepach spożywczych ![]() otworzyli u mnie ostatnio małą drogerię i tam znalazłam całą serię bursztynową (nie miałam pojęcia, że w jej skład wchodzi aż tyle szamponów) i właśnie odżywki bez spłukiwania z imbirem i malwą&chabrem (i standardowo tą z aloesm i ginko). może się zgodzą rozszerzyć asortyment o tą do brązowych włosów :P |
|
|
|
|
#21720 | ||
|
Wtajemniczenie
|
przepraszam, przeoczylam posta.
chodzi o tego dlugowlosego Irka z Prestige na przestrzennej? wlasnie sobie przypomnialam jak o nim pisalam, ale to w kontekscie krótkiej, dopieszczonej fryzurki. chodzi do niego teraz przyjaciolka mojej mamy i jest zadowolona. a ty bylas z kreciolami? jak sie spisal? Cytat:
no wiem wlasnie i tego sie boje. wiem, ze przydalo by sie odswiezenie, ale wczoraj jak rozczesywalam wlosy z nalozona maska, to takie na maksa proste, mokre i obciazona zaczynaja siegac mi do pachy ![]() rozumiem, ze Twoja fryzjerka wie ile to jest centymetr? ![]() Cytat:
ponawiam pytanie bo poprzednie chyba umknelo. jesli ktoras bedzie na woodstocku to ja sie chetnie umowie na piwko. offtopa nie czytam, przepraszam, jestem nie w temacie. jade z mala ekipą, ale chetnie was poznam, dlatego prosze o jakas wiadomosc na priv
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

i humektantów i emolientów i protein; w jakich ilościach to zależy od porowatości włosów, wilgotności powietrza i temperatury (artykuł o temperaturze się szykuje). Ja odkryłam, że protein potrzebuję więcej niż zimą, ale nadal polegam na emolientach.

jak mi dzisiaj nie wyjdzie to sprobuje jeszcze raz przy nastepnym myciu, robilam to dzisiaj pierwszy raz wiec jestem przygotowana ze moze nie byc super

Nie mogę patrzeć na ten puch, brrr. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że dopiero zaczynam pielęgnację. 

) Efekt mi się podoba tylko, że muszę chyba to wszystko jeszcze dopracować