|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Udało mi się bez zapisu do niego pojść. Jestem zadowolona ze ścieńcia. Ładnie potem uformował i nawet kombinował dyfuzorem tak aby mi unieść włos przy skórze Wyszłam naprawde zadowolona. Powiedział, że teraz więcej nie podcina bo szkoda włosów. Po wakacjach więcej sie ciachnie
|
|
|
|
|
#21722 |
|
Zadomowienie
|
Jako uzupełnienie artykułu occie, znalazłam film o masce z octem jabłkowym, jajkami (2), majonezem i miodem. Opcjonalnie także z: olejem ze słodkich migdałów, oliwą z oliwek, jogurtem.
Film Film znalazłam dzięki temu artykułowi. Dziewczyna z filmu przed nałożeniem maski, myje włosy szamponem oraz (rozcieńczonym) octem jabłkowym, zgodnie z przepisem:
Z kolei w artykule przepis na "szampon" z octu jabłkowego ("apple cide vinegar wash") jest następujący:
Po occie dziewczyna nakłada ww. maskę. |
|
|
|
#21723 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie mam chwilowo neta więc tylko powiem, że ciężko jest Was nie czytać i nie pisać
![]() TBS faktycznie wypuścił nową serię produktów do włosów Rainforest, wg ulotki nie mają parabenów, siarczanów i silikonów. Odżywki kosztują 25zł/250m; maska 50zł |
|
|
|
#21724 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem co z tym wizazem dzisiaj, ucina, wyrzuca, nie chce zalogowac A wyrzucilo mi zdanie ze faktycznie bez postow Syrenki tak pustawo ale cos Eloe tez nie ma
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-19 o 17:42 |
|
|
|
|
#21725 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dzis rano- wlosy byly suche i sztywne, poplatane a wieczorem suche byly cakiem ladne cos im nie pasuje? tylko co ![]() moze przesadzilam wczoraj z maskami
|
|
|
|
|
#21726 | |||||
|
Raczkowanie
|
na co Ty kochana liczysz, reprymende? tutaj?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zakupiłam półprodukty w ZSK, Pani rzeczywiscie bardzo miła i chętna pomóc, ale nie bardzo się orientowała ![]() dużo rzeczy nie było... musze przypomniec sobie podstawy z laborki z chemii, fajna zabawa będzie |
|||||
|
|
|
#21727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#21728 |
|
Zakorzenienie
|
Syrenko- wracaj do nas
![]() Eloe- gdzie jesteś? ![]() ![]() Anka- No pewnie, ze wie! Ja to tak się zastanawiałam, że powiem jej żeby mi te włoski to tylko "odkurzyła", z długości ciachnęła tyle co kurzu Ja to się bedę chyba bać ciachnąć ten centymetr ![]() Najważniejsze żeby dobrze wycieniowała ![]() Tylko pamiętaj, Piękna, że ona tnie na mokro Ale mówiłam, ze się na tym zna i nie ma co się martwić ![]() Mi jak TŻ wziął ostatnio jedno pasemko i naciągnął to mam prawie za łopatki ![]() A tak to ledwo za ramiona ![]() ![]() Yasmin, Rybiorek- Motywacja musi być
|
#21729 |
|
Zakorzenienie
|
Twoje zaangazowanie mnie powala
no ale swiadomosc mam nadzieje bedzie mnie trzymala z dala od farb
|
#21730 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Już jestem
Minął poniedziałek ![]() Włosy po mazidle proteinowo-humektantowym mają się świetnie, choć spodziewałam się większej objętości ![]() Nie dogodzisz... Zerknę, co tam napisałyście ciekawego ![]() dla Syrenki za nowy ciekawy artykuł. Polecam, szczególnie, że zapowiadają powrót upałów ![]() A ja już zaczynałam się przyzwyczajać do normalnej pracy mózgu... Było tak miło...
|
#21731 | |||||||||||||
|
|
Cytat:
Nie odpuściłabym Twojego posta!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że włosy Ci szybko rosną. Cytat:
Cytat:
Wystarczy? [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20728700]nie, ale tak czy inaczej- inzynierowie informatykow unikam [/quote] Ja równiez, choć sami się przyczepiają Zawsze w pracy zaprzyjaźniam się z informatykiem. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20729467]kurde, a ja uzywac lanoline??? myslalam ze to plyn?? a tu jakas dziwna maz- tlustawa i "ciezka"[/QUOTE] Nakładałam razem z olejami, mieszałam je w kąpieli wodnej. Schodziła wyłącznie szamponem. Pomyślmy więc, gdzie posiedzimy, a potem będziemy mieć blisko, by umyć włosy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ZIMA Cytat:
Do fryzjera ![]() Cytat:
Cytat:
Anka Ty to czytasz i nie grzmisz?! Indios możesz prostować, ale te na nogach w takim zacnym towarzystwie
|
|
#21732 |
|
Zakorzenienie
|
nareszcie nasz guru sie pojawil, Eloe bez Ciebie to nie to samo (sorry dziewczyny ale mam nadzieje ze rozumiecie)
|
#21733 | |||||||||||
|
|
Cytat:
Jednak przy tych temperaturach, które były w ubiegłym tygodniu, powietrze po prostu stało. 5 minut wytrzymywałam bez włączonej klimatyzacji. I 30 minut przed wyjściem do domu A dziś cudownie chłodny dzień - mogłam wreszcie założyć szpilki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję wszystkim za informacje dotyczące żelu Gorvita Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zmieniłam pigułkę niemal całkowicie, zapraszam więc do lektury (1. post). Teraz jest zgodna ze stanem posiadanej przez nas wiedzy ![]() Świetny! Widziałam go w któryms z filmików o suszeniu. Mógłby się genialnie sprawdzić na basenie ![]() Drogi? Gdzie go zakupiłaś? Cytat:
I objętość Cytat:
Jak ja zmieszczę swoją suszarę do plecaka Dobrze, ze arafatka się zmieści - zawsze mogę zawieźc na głwie Cytat:
![]() Cytat:
na męża!---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() się naprawdę zawstydziłam Wstawiłam swoją wczorajszą pielęgnację do Twojego wątku ![]() Prawdę mówiąc liczyłam na to, że ilość keratyny (dałam 10-procentowe stężenie - Syrenka mnie zamorduje ) uczyni cuda na mojej głowie. Kiedy zobaczyłam, jak płynne cudo upichciłam, a na dworze deszcz pada 24 godzinę, zwątpiłam... Nie wysuszyłam, ale umieściłam pod czepkiem i ręcznikiem. Może dlatego nie mam superobjętości? ![]() Lecę nadrabiać 39 stronę
|
|
#21734 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- a to czym? tylko stwierdzilam fakt Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#21735 | |
|
Konto usunięte
|
awiec... po przyjsciu z pracy nalozylam troche koksa i pojechalam na fikolki
wrocilam, zmylam hegronem, wyplukalam wlosy woda z octem w proporcji 3:1- ale to jedzie splukalam chlodan woda,podsuszylam wlosy recznikiem i siedze z maska jajowo-majonezowo-octowo- miodowa, wnioski-jak na razie to ze smierdzi octem w calym domu a maska splywa po mi szyji- wiec siedze w turbanie z recznika i scierka na szyji- cudowny widok ![]() jeszcze tylko pol godz ![]() ze sie czlowiek musi tak meczyc i na na wlasne zyczenie ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- ja podejrzewalam router.... ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Syrenko, wracaj do ns szybko
|
|
|
|
|
#21736 | |||||||||
|
|
Indios nareszcie w dzienniku
![]() Piękne masz zdjęcia [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20751395]hej zakrecone ![]() a ja sie avocaduje [/QUOTE] A co dokładnie nakładasz? Sam owoc? ![]() Cytat:
Cytat:
Z relacji większości falowłosych wynika, że najlepiej sprawdza się OMO. Fale są dośc kapryśne i zmieniają się bardzo w ciągu dnia. Łatwo je przeciążyć, ldatego zaleca się w większości rozwadnianie produktów bez spłukiwania. Dlatego warto każdorazowo szukać własnych proporcji w mieszaniu produktów (choćby żelu z wodą). Oczywiście spróbuj mycia odżywką - były bowiem i takie, którym służyło, ale to raczej rzadkość (Tinkussia). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie zrażaj się - efekty będą Cytat:
Mam bardzo podobnie po żelach, ale mnie to nie przeszkadza. Chociaż nic tak życia nie upiększa, jak pucha KCCC coraz większa Molly88 a pokażesz nam zdjęcia włosów? ![]() Cytat:
Ja w zasadzie nie mam nic przeciwko Anka.d zazdraszczam zakupów Dobrze, że napisałaś, wiem, by nie obierac kursu na Auchan - jestem na odwyku Znowu ![]() Cytat:
Cytat:
Mała.mała nie rozumiem kilku rzeczy, o których piszesz. Po co Ci lepsze uniesienie włosów przed myciem? Na czym polega "masaż szczotką"? Co ma dać Ci stosowany szampon? Jakiego działania oczekujesz po stosowanej "masce"? Ile nakładasz jedwabiu? W jakim celu nakładasz jedwab? Co chcesz osiągnąć przez spryskanie włosów wymienionym sprajem? Odpowiedz, proszę, na te pytania, a sprobujemy coś wyklarować.
|
|
#21737 | ||
|
Raczkowanie
|
dobrze Ci, zazdroszcze, bo u nas okna się nie otwierają. To jakaś kara dla mnie, tylko nie wiem za co
Cytat:
Cytat:
Mam dylemat dotyczacy moich dzisiejszych zakupow. Chce dodac 5% keratyny do maski, czy garnier avocado sie nada? czy cos innego jako baza? nie bylo pantenolu 75% rozpuszczonego w wodzie i pani mnie namowila na ten 50% rozpuszczony w glikolu propylenowym. Nie wiem za cholere jakie jest stezenie tego glikolu. Nie zrobi on krzywdy włosom? powinien nawilzyc i zrobic otoczke na włosie, czy się myle? a jesli juz to ile dodac do serum z keratyna? 0,5%? OMG ale się narobiło maslo mango juz przetestowalam na ranach na rekach, jest bardzo delikatne i uspokoilo skore
|
||
|
|
|
#21738 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20757652]spalam w czepku, pozno mylam wlosy i nie wyschly, rano tez bylam zaskoczona
[/QUOTE]Świetny efekt Cytat:
![]() Jak nałożę żel, to kształt loka mi się trzyma, jak nie nałożę, lok się rozciąga (pod własnym ciężarem? )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli zaś są bardzo suche i łamliwe, przyczyny można by upatrywać w czesaniu na sucho i w podwójnym myciu szamponem (na pewno nie jest to konieczne Poczytaj proszę pigułkę i FAQ, a potem pytaj, jeśli coś będzie niejasne. Edit: widzę, że Rybiorka i Indios już wszystko powiedziały ![]() I Eloe dołączyła do śledztwa ![]() Cytat:
Cytat:
WRACAJ SZYBKO.Cytat:
Cytat:
![]() Rybiorku, mi też się bardziej podoba efakt normalnej stylizacji. Edytowane przez jumaatt Czas edycji: 2010-07-19 o 21:59 |
|||||||||
|
|
|
#21739 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21740 | |||||||||
|
|
Maz mnie goni, więc szybciutko
Cytat:
Cytat:
rewleacja Cytat:
Cytat:
![]() ocet ![]() jajko ![]() majonez ![]() Małgosiu - litości! Mój nos tego nie zniesie Nava podziwiam Twoją wytrwałość i "kciuki: za fajne efekty. Filmik Małgosi obejrzę jutro w robocie. Mąż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Juz tam wczoraj zaglądałam i wdałam sie w rozmowę z panią sprzedawczynią. Poleciałam jej nasze forum, ale nie ma czasu zaglądać. Szkoda ![]() Tymczasem machnęlam ze 3 analizy na miejscu i wyszłam z Curl Boostem w łapce. I podbudowałam się - pani nie chciała uwierzyć, ze to tylko moje hobby... Dziękuję Wam, dzieczyny, ze jesteście No tak - raj kusi swoimi owocami... Cytat:
![]() Cytat:
Ale małżonek przecież zrozumie, ze to do celów naukowych ![]() Cytat:
Zatęskniłam juz za żelem lnianym i lnianym olejem. I Indios pisała, ze popija len... Tak, czas na nieco lnu A teraz czas dla TŻa. Dobranoc
|
|
#21741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, już prawie zostałam ich "agentką", nawet motywował mnie łatwiejszy dostęp do tego żelu (pamiętam jak już wcześniej o nim pisałaś), ale jednak natężenie sekciarstwa w tej firmie mnie zdecydowanie odrzuciło![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20786403]awiec... po przyjsciu z pracy nalozylam troche koksa i pojechalam na fikolki wrocilam, zmylam hegronem, wyplukalam wlosy woda z octem w proporcji 3:1- ale to jedzie splukalam chlodan woda,podsuszylam wlosy recznikiem i siedze z maska jajowo-majonezowo-octowo- miodowa, wnioski-jak na razie to ze smierdzi octem w calym domu a maska splywa po mi szyji- wiec siedze w turbanie z recznika i scierka na szyji- cudowny widok ![]() jeszcze tylko pol godz ![]() ze sie czlowiek musi tak meczyc i na na wlasne zyczenie [/QUOTE] Ojoj.... A użyłaś takiego zwykłego octu? Bo np. jabłkowy nieco mniej śmierdzi ![]() Jak ci w ogóle służy Hegron do mycia? Btw, już niedługo zamiast ze ścierką będziesz mogła siedzieć z pieluchą, a to zawsze jakiś awans społeczny
|
|
|
|
|
#21742 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty masz widac geste, pewnie i grube Cytat:
siedzie od 2 godzin i mysle o odzywkach alvedre, boze wszystkie mi sie podobaja, kurcze pieczone, znam 2 ale ta kawa kusi i ten kasztan z orzechem, moze do polnocy sie zdecyduje
|
|
#21744 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale ja tu czytam,że bylaś przymuszana do codziennego mycia włosów...a ja myślę,że powinnaś się cieszyć,bo mialam plan przymuszać Cię do mycia dwa razy dziennie ![]() A co do odżywki z Las Vegas to trzeba jej oddać sprawiedliwość Najlepszy dowód przecież,że po jej użyciu miałaś takie włosy,że moja osobista mama chciała Cię adoptować Ja tylko podziękuję,że nie napisalaś jakie ja mialam straszne włosy po bananowej TBS |
|
|
|
|
#21746 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21747 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wspaniale! Bo hipp raczej będzie działała na zasadzie tworzenia filmu, zaś kokos to prawdziwy włosowy specjalista. Na pewno go pokochasz ![]() Cytat:
Cytat:
Z tym pantenolem w glikolu to nieźle Cię urządzili Nigdy takiego nie miałam, nie mam pojęcia, jak go obsługiwać.Pantenol jest bezpieczny, nawilży i wzmocni włosy. Bardziej problematyczny jest ten glikol, jako humektant wiąże wodę z otoczenia i przy niesprzyjających warunkach atmosferycznych trzeba z nim uważać. Wiesz co, najlepiej by było, gdybyś napisała maila do ZSK z pytaniem, jakie jest sugerowane stężenie tego pantenolu na glikolu w mgiełce do włosów (bo zrozumiałam, że będziesz robić mgiełkę, tak?) A tak ogólnie stężenie pantenolu to według mazideł: Sera do włosów w postaci sprayów: 0,1-0,5%; odżywki do włosów do spłukiwania: 0,5-5%; odżywki do włosów bez spłukiwania: 0,1-0,5%. [/QUOTE] Kochana, drugi etat się kłania ![]() Tylko kiedy wtedy nakładać te wszystkie cuda? Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#21748 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale ta mieszanka jest zapachowym przegieciem jakos nie wzielam tego pod uwage... ![]() wydaje mi sie ze wlosy odzyly...pelny efekt zoabcze jutro rano- dzis juz nie wyschna, bedzie spanie w czepku ![]() jesli rano bedzie to co dzis to... malgosiu, znajde Cie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
generalnie nie lubie octu ani jego zapachuhegron- tak sobie, wodnisty ale myje, uzylam dzis solo pierwszy raz ![]() moj jest nieco inny- zajrzyj do skladowego, zapachu tez nie ma babcinego pielucha na glowie=awans spoleczny pamietaj o hamakach dla szczurkow i poprosze o dokumentacje zdjeciowa
|
||
|
|
|
#21749 | |
|
Zakorzenienie
|
chociaz tyle
nawet fryzjerzy sie nabierajaCytat:
![]() nadal dumam nad innymi, a szampony z alvedre tez sa cg? uzywalas moze (jesli w ogole uzywasz szampon)? jest jakis ktory bys polecila?
|
|
#21750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- kreciolek zrozumie kreciolka to juz chyba jak grupa wsparcia ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Udało mi się bez zapisu do niego pojść. Jestem zadowolona ze ścieńcia. Ładnie potem uformował i nawet kombinował dyfuzorem tak aby mi unieść włos przy skórze 

a wieczorem suche byly cakiem ladne
tylko co 

dla Syrenki za 
w takim zacnym towarzystwie

splukalam chlodan woda,
Znowu
) Efekt mi się podoba tylko, że muszę chyba to wszystko jeszcze dopracować
WRACAJ SZYBKO.
rewleacja