|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
no to tylko czekac
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() idealne to super ze tym razem obylo sie bez traumy ![]() oby kolandra i papeteria sie wreszcie doczekaly Cytat:
![]() ![]() super ze z mala wszystko w porzadku. no i juz niedlugo bedziecie razem ![]() Cytat:
![]() ![]() czekamy na was na odchowalni ![]() Cytat:
![]() ![]() niezawsze cos sie nie odzywa ![]() my bylismy z malym na usg bioderek. wszystko w porzadku ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Cytat:
![]() Super, że z bioderkami ok ![]()
![]() |
#2823 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |||
Zakorzenienie
|
szczesciara tyle rozwarcia juz... zazdroszcze pewnie szybciutko Ci pojdzie
![]() ![]() Cytat:
Oj tak pozory i to jakie... przyjaznilam sie z kilkoma i bylo super az do momentu wbicia noza w plecy... Jesli sa na forum Moniki to oczywiscie wyjatki potwierdzaja regule ![]() Cytat:
Hd swietnie, ze operacja sie udala i Szymek zdrowy ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() Niezawsze sie nie czai tylko was czyta i sie nie odzywala bo byla u kolezanki kilka blokow dalej ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-07-19 o 19:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po kapieli, mala je cyca ![]() bylismy umowic chrzciny na 22.08 o 11:00 ![]() Chrzesny kupuje ubranko ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Rozeznanie
|
niezawsze mam nadzieję, że mi przejdzie bo do głowy dostanę. Najgorsze jest to, że jak się żalę mojemu M to dla niego niektóre rzeczy są śmieszne, np z tym rozlanym olejem jak się poryczałam. Wiem, że to te głupie hormony, ale dla mnie to był poważny problem, chociaż teraz już sama się z tego śmieję. Czuję się jak wariatka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja zrobiłam kolacyjkę ![]() Bułeczka z żółtym serkiem i kakao ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar dziś porwać męża pod prysznic i wykorzystać. Tu w domku ciężko,bo rodzice z nami są,i u góry wszystko wszystko słychać,a od 2dni jeszcze jest brat,co śpi łóżko obok. Myślę że jak dziś powywołujemy,jutro skorzystamy z tego że zostajemy tylko sami z Łucja dopołudnia to może się coś ruszy.fajnie by było. GRATULACJE DLA HANI! co tam kobiety?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
Hej. Gratulacje dla nowych mamusiek!!
![]() Ja po wizycie. I moj synus okazal sie calkiem normalnej wagi. Teraz ma 3100 a do terminu porodu powinien przybrac do 3500-3600 takze cc nie bedzie ![]() ![]()
#2830 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny
![]() basienka a pewnie wykorzystaj go skoro jest okazja |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Wtajemniczenie
|
Wypiłam kakao- teraz mi gorąco.
Kręgosłup mnie dzisiaj boli. Ale jakoś przeżyję. W sumie trochę dzisiaj zrobiłam, ale nie tyle ile bym chciała... a czas goni... ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Pora się zbierać do spania. Dobranoc.
#2833 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I teraz: Basiu (sama się niedawno śmiałam z opisu czopów hehe), ale ... u mnie to coś, co podejrzewam że jest czopem to takie jasnożółte, pokroju bladego, ugotowanego żółtka kolorystycznie. Natomiast ilości są czasem jak ziarno bobu, a czasem mniejsze. Pojawia się głównie przy pierwszych 2-3 porannych toaletach. Natomiast te pozostałe wycieki- zdarza mi się raz na jakiś czas po prostu zalać majtki- cały przód (wcale nie w kroku, a jak już to rzadko)- to nie ma absolutnie żadnej barwy i gęstości. Po prostu jakby mi ktoś psiknął ze szklanki wody. Więcej mam upławów- mlecznobiałych wodnistych. Ale to na pewno nie są wody. Lekarz na ostatniej wizycie się mnie zapytał, czy ilość tej wydzieliny żółtej się nie zwiększyła, ale do głowy mi nie przyszło, że to może być czop i to olałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2834 |
Zakorzenienie
|
marta_d1 (Marta, 25 lat) 39+6tc-CC 14.07 godz. ..:.. Franek 54cm 3300g
muminek88 (Wiktoria, 22 lata) CC 15.07 godz. 11:42 Łukasz 53cm 3640g idealnecialo (Aneta, 23 lata) 41+2tc-CC 17.07 godz. 14:16 Gabriel 57cm 3990g Misiulka1 (Dorota, 28 lat) 40+3tc-SN 17.07 godz. 21:25 Liliana 54cm 3430g serduszkoiz (Iwona, 26 lat) 40+4tc-CC 18.07 godz. ..:.. Alex ..cm 3240g itakasia (Kasia, 30 lat) 39tc-SN 18.07 godz. ..:.. Zosia 53cm 2660g agravka (Kasia, 24 lata) 40+2tc- SN 19.07 godz. ok 07:25 Ada 53cm 3400g hd2005 (Hania, 32 lata) CC 19.07 godz. 11:01 Szymek 51cm 3360g DZIEWCZYNY GRATULUJE MALUSZKOW maltko sle sie posypalysmy!!!!!!!!!!!!!! !!! my juz w domku po nie malych przebojach jutro napisze wiecej bo juz dzisiaj padam z nog dobranoc mamuski!!!!!!!!!
#2835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj, a jutro zdaj nam relację co u Was... ![]()
![]() |
#2836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Rozeznanie
|
Niestety nie... ale studentka była super
![]() Albo ma podejście do rodzącej, albo na studiach położniczych uczą jak postępować z rodzącymi. Wiem, że położną była Pani Kasia. Cytat:
![]() ![]() Ma to po mamusi ![]() ![]() ![]() [żart]
![]() |
#2839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi się nie sprawdziło bo wg ruchów miałam rodzić dzisiaj ![]() jusdan ale fajnie to już tak bliziutko ![]() idealneciało to dobrze, że zadowolona i psychicznie ok to najważniejsze w jej przypadku ![]() kolandra mam nadzieje, że coś ruszy ![]() Zuziunia aaa już tak szybko ![]() Hd wielkie gratulacje i super, że się wszystko udało i tylko dziadostwa wycieli ![]() ![]() Lilka ![]() agravka, mlmFM śliczne małe ![]() pszczolka a widzisz będziesz mogła sama wypchać małego ![]() Cytat:
![]() ![]() anoxa super, że już w domu czekamy na dokładny opis ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zakorzenienie
|
Przejdzie zobaczysz ja jestem 3 dni po terminie i juz mi wszystko jedno ;P
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 |
Zadomowienie
|
anoxa Fajnie że juz do nas wracasz
![]() niezawsze Widzisz a dopiero co się umawiałyśmy że razem będziemy rodzić a tu do szpitala ten sam termin ![]() ![]() Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-07-19 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
WIOLEK co do porodu z ruchów,to u jednych się sprawdza,u innych nie. Ja sama jestem ciekawa. U mnie z Łucja był dzień różnicy. Wg ruchów 19grudzień,a młoda się urodziła 18ego o 22:35. DZIDZIA dziękuję za ten opis. Co do mokrego to u mnie też wyżej zawsze mokre jak coś. U mnie wszystko wygląda podobnie. CO DO WYWOŁYWANIA to mąż puścił plemniczki wędrowniczki,może wyciągną malucha na zewnątrz. Ja po wszystkim wzięłam długi gorący prysznic i czuje że ta noc prześpię jak małe dziecko. Padnę po prostu. Zaraz się będziemy kładli. Jutro może uda się znowu nawoływać malucha. Łucja dziś też przez brzuch siostrę wolała!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
BAN stały
|
wiolek nie wiem ile to potrwa, zależy co sie bedzie działo po odstawieniu cordafenu...
ogólnie mnie mała główką napiera na szyjkę, boli a raczej kuje i to mocno. O 24 biorę ostatnią dawkę i jutro już nic... torba w razie czego spakowana... od ostatniej wizyty na izbie przyjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Konto usunięte
|
A mnie zaczyna przerażać to wszystko. Strasznie nie mogę doczekać się,kiedy przytulę Małą i ją ucałuje.Ale boje się z drugiej strony. Że nie dam rady,że poród będzie ciężki,że będą komplikacje. Ja wiem,że nie wolno tak myśleć,ale po prostu to silniejsze jest ode mnie... Już bym chyba chciała być po...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Jak tu cicho i pusto!! A na początku chciałyśmy się dzielić! To teraz już nie byłoby z kim popisać, ani co poczytać. U nas szaro, niebo zasnute chmurami, słoneczka nie widać... Zjadłabym coś dobrego przed wyjściem... a tu nie można... Odezwę się później, mam nadzieję, że już się obudzicie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 |
Rozeznanie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20790482]A mnie zaczyna przerażać to wszystko. Strasznie nie mogę doczekać się,kiedy przytulę Małą i ją ucałuje.Ale boje się z drugiej strony. Że nie dam rady,że poród będzie ciężki,że będą komplikacje. Ja wiem,że nie wolno tak myśleć,ale po prostu to silniejsze jest ode mnie... Już bym chyba chciała być po...[/QUOTE]
Honolinka chyba każda z nas jeszcze nie rozpakowanych ma takie obawy. Ja mam nie tyle obawy o poród a o to czy podołam nad opieką nad takim maluszkiem. Ale jak to powtarza mi mój TZ tylko głupi się nie boi. Tak że głowa do góry i absolutnie nie myśl o żadnych komplikacjach, bólach itp. A ja dziś mam wizytę u gina, ciekawe jak moja szyjka, ostatnio miała 1 cm.
#2849 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Jakoś spać nie mogłam. Od 7mej leżałam w łóżku z oczami jak 5 złotych z nadzieją. że jeszcze zachce mi się spać. Oczywiście Maleństwo też się obudziło o bawiłyśmy się w falujący brzuszek. Teraz wypiję herbatkę i wezmę się za prasowanie póki jeszcze kręgosłup mi tak bardzo nie doskwiera.
#2850 |
Zakorzenienie
|
ja wstalam przed 6, ale zasnelam mala poszalala w brzusiu a teraz spi a ja znow nie spie
![]() Mam pytanie czy wasze dzidzi ruszaja sie jakby mialy drgawki? tak szybciutko przebieraja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.