|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
Eloe, a co to za krem TBS do loków? Zanalizujesz na składowym?
|
|
|
|
|
#21752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21753 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co najwyżej degustować czy dobre dla włosków tu wiele chętnych zawsze można się podzielić aha i nie kuś bo niektórzy tu są na odwyku (od jakichś 3 tygodni niczego nie kupiłam, tylko oglądam ), więc reprymendy nie będzie, co najwyżej zazdrość![]() ode mnie tez;]A ja sobie dzisiaj zrobiłam forumowy hit, czyli maskę z miodem. Nie wiem czy nie przedobrzyłam bo coś miałam sztywne włosy podczas płukania;> wzięłam 2 łyżki miodu, trochę kallosa latte i trochę maski glorii, zobaczę co będzie rano
|
||
|
|
|
#21754 | |||
|
Zakorzenienie
|
i skret
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#21755 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie nie obcięłam włosów bo nie miałam czasu albo mi się nie chciało. Ale jak wrócić wysoka temperatura to pewnie pójdą pod nożyczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może jakiś olejek by go zniwelował?Z drugiej strony, to czego nie robi się dla włosów [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20789384]l wydaje mi sie ze wlosy odzyly...pelny efekt zoabcze jutro rano- dzis juz nie wyschna, bedzie spanie w czepku ![]() jesli rano bedzie to co dzis to... malgosiu, znajde Cie ![]() [/QUOTE]Trzymam mocno kciuki, żeby było super i czekam na dzisiejszą relację
|
||||
|
|
|
#21756 |
|
Raczkowanie
|
Wstawie wstawie, ale potem. Mam dzis kite bo ćwiczyłam i juz nie mam siły teraz ich myć
Jak wróce to dam znać co kupiłam. Ale ciągle mam problem z produktami do stylizacji Bardzo chciałam Palome czy jak to sie pisze :P ale jak wiadomo nigdzie nie ma jej we Wro |
|
|
|
#21757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam!
Rybiorku rozumiem Twój problem z usztywniającymi, gęstymi żelami, też tak czasem mam, że zamiast loków wychodzą dziwnie odkształcone fale, bo żel im nie pomoże, ale przeszkodzi się kręcić. Cytat:
Eloe, co to za fajną rzecz sobie kupiłaś? ![]() Cytat:
Daj tyle ile zalecają mazidła dla pantenolu 75% albo trochę więcej i obseruj włosy Jak nie wyjdzie w psikadle będziesz wrzucać do odżywki. Witam nowe zakręcone Wizażanki |
||
|
|
|
#21758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na szczęście nasz napięty plan nie pozwalał na mycie włosów dwa razy dziennie A to dlatego po jednej wizycie u Twojej mamy przytyłam ze 3 kilo? Moja osobista mama jakoś nie może docenić moich włosów i wszystkim mówi, że się nie czeszę ![]() Fakt bananowa TBS nie jest dla Ciebie, ale za to Profi całkiem nieźle sobie poradziła, zwłaszcza, że po badanie miała utrudnione zadanie
|
|
|
|
|
#21759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21760 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() moje wlosy po drugim myciu od sciecia,i mocnym odzywianiu, hmm wygladly tak sobie, ale spod ladnie sie kreci, nie sa to loki bo jednak za krotkie zebyladne S sie zrobilo, ale takiezdrowe i blyszczace, nawet ogonek sie krecil tylko wierzchnia warstwa napuszona Cytat:
![]() krotkie, za krotkie, o dziwo spotkalam sie z pozytywna opinia, eks TZ powiedzial ze w koncu zyja zna mnie skubany 3 lata, o moich wlosach wie prawie tyle co ja wiec jegoopinia troche mnie podbudowala wypadaly przez stres, teraz staram sie to opanowac i wzmiacniam wlosy ![]() Cytat:
to takie 3 dniowe wlosy, ble, przed scieciem jeszczeCytat:
ja mam na oku dwie z tych co kupilas juz na liste zapisuje przypomnialas mi jakie cudenka sa w Auchanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20786403]siedze z maska jajowo-majonezowo-octowo- miodowa, wnioski-jak na razie to ze smierdzi octem w calym domu a maska splywa po mi szyji- wiec siedze w turbanie z recznika i scierka na szyji- cudowny widok ![]() jeszcze tylko pol godz ![]() ze sie czlowiek musi tak meczyc i na na wlasne zyczenie jaaaa ale hardcore! ![]() aaa ciekawi mnie, dziewczynyjakbyscie umyly wlosy, pozostawily do wyschnieta, bez odzywek,jakby wygladaly?
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2010-07-20 o 12:35 |
|||||
|
|
|
#21761 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tak, że odżywkę stosuję co ktoreś mycie. Kiedyś przekarmiłam maskami i odżywkami moje wlosy to teraz uważam. W okresie wcierek używam tylko maski co 2-3 tyg. Może to specyfika moich wlosów-są bardzo delikatne i odżywki je po prostu obciążają...
|
|
|
|
#21762 |
|
Raczkowanie
|
Ania jakiego Lorysa kupiłaś w Auchan? Bo ja sobie wydrukowałam nie to i na szczeście nie kupiłam bo one sie nie ndadaja :P
|
|
|
|
#21763 |
|
Wtajemniczenie
|
molly - kupilam lorysa bez splukiwania do loków. link do kwc
wlasnie zauwazylam, ze nasza zaginiona Chatul byla z niego zadowolona
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-07-20 o 14:31 |
|
|
|
#21764 |
|
Raczkowanie
|
A ja jej nie widziałam
Pamiętałam, że była jakas nalepka naklejona szukam i szukam i na było, albo przeoczyłam
|
|
|
|
#21765 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21766 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego co pamietam wzielam przedostatnią sztukę
|
|
|
|
#21767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masaż głowy szczotką, tzn. czesanie szczotką powoduje lepsze ukrwienie cebulek. Kupiłam taki szampon, żeby trochę zregenerował moje włosy po stosowaniu farby. Po masce oczekuję głównie porządnego nawilżenia i regeneracji trochę zniszczonych włosów. Nakładam koło jednej kropelki jedwabiu na końce. Chcę, aby ten spray zabezpieczył moje włosy przed plątaniem się i niemiłosiernym kołtunieniem oraz zregenerował. _________________ Chciałabym, żeby moje włosy układały się w bardziej miękki loki, jak na tym zdjęciu: http://www.naturallycurly.com/curly-...ures/view/5225 Moim marzeniem jest, żeby przestały się kołtunić no i niszczyć. Są bardzo suche na końcach i dość łatwo się niszczą, wypadają.
Edytowane przez mała.mała Czas edycji: 2010-07-20 o 14:48 Powód: Chcę coś dopisać. |
|
|
|
|
#21768 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Jak pisze Pinsleepe - trzeba kogoś z sekty znaleźć. Moja koleżanka tym handluje, więc nie mam problemów. Tylko cena zabójcza: 40 zł za 200 albo 250 ml.
Cytat:
Cytat:
Stosowałas już Jantar? Ma sporo glikolu, więc miałabyś wymierne dane. Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli polimer za słaby, to lok tez nie pamięta swojego kształtu. Cytat:
Jak by nie patrzeć żel po oczy z serii dla kobiet dojrzałych mają niezły I ten żel. Bez gliceryny Cytat:
Cytat:
Że nie wspomnę o lnianych ciuszkach
|
|
#21769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() czy można jeszcze sqadać zamówienia na przyciemniające kosmetyki z Niemiec?
|
|
#21770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż można podobno dostać czasem coś z H. na allegro.A, zmieniając temat, czy ja dobrze zauważyłam parę stron temu, że Ty i Rybiorek wybieracie się do Krakowa?
|
|
|
|
|
#21771 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przepraszam Cie najmocniej za tak bezposrednia wypowiedz ale ten watek chyba nie jest dla Ciebie, nie przeczytalas chyba nic z tego co my naplodzilysmy tylko chcesz jakies rozwiazanie i to przy tym co uzywasz, teraz wiem ze masz koltuny, suche koncowki i ogolnie wloski sie niszcza - ja takie mialam zanim trafilam tutaj, potem mialam 2 miesiace 100% metody Curly Girl (zero silikonow, pq, parabenow i sls) i przez ten czas czytalam wszystko tutaj i nie tylko o pielegnacji wlosow kreconych, po 2 miesiacach choc nie mam takiej wiedzy jak Eloe czy Syrenka czy Jumaatt wiem co szkodzi moim wlosom, wiem na ile moge zastosowac tradycyjne kosmetyki z silikonami i pq, jedno Ci powiem - stosowalam te wszystkie sera z silikonami i rozne spraye i mialam tylko wieksze koltuny, jesli chcesz cos osiagnac to najpierw idz do poczatku tego watku i przeczytaj pigulke i FAQ, potem cos sprobuj zastosowac, na chwile obecna naprawde to nie jest miejsce dla Ciebie, jak moze zauwazylas (lub nie) nowe osoby tutaj maja podstawowa wiedze i probuja metodami prob i bledow z nasza pomoca znalezc swoje wlasne sposoby ale kazda z tych osob jest swiadoma jak bardzo silikony moga zaszkodzic kreciolkom i staraja sie ograniczac, zdecydowanie do niech nie nalezysz, nie chcesz miec koltunow? zmien kosmetyki bo te co masz na chwile obecna nie pomoga - i pisze to z doswiadczenia bo przeszlam to a liste produktow bez silikonow i pq znajdziej w blogu malgosi86 oraz na poczatku watku sorki dziewczyny za brutalizm ale uwazam nasz watek za jeden z najbardziej profesjonalnych i chcialabym aby taki pozostal, powiedzenie chce miec ladne wlosy, uzywam silikonow, nie wiem co robie zle a co dobrze chyba wskazuje ze ktos nie wie nic i nawet nie chce sie dowiedziec wiecej
|
|
#21773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na spółkę byś coś chciała czy separate?
|
|
#21774 | |||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dziewczny mające problem z wizażem - usuńcie pliki cookie i zalogujcie się ponownie!
Program był aktualizowany [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20789226]po wspomnieniach banaowych- nie naklada owocow na wlosym ale ojekek avocado Awokado też już nie nałoże, ale bananka dobrze wspominam. Cytat:
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20789384]lubie eksperymentowac ale ta mieszanka jest zapachowym przegieciem jakos nie wzielam tego pod uwage... [/quote] Jajko + majonez = ![]() Ale mam na myśli wyłącznie połączenie tego w formie odżywki na włosy. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20789698]kreciolek zrozumie kreciolka to juz chyba jak grupa wsparcia ![]() tak to wyglada ![]() Szkoda, że specyfiku nie dostałam za ciężką analizową pracę Mam nadzieję, że jeszcze dziś wieczorem. Agison też już o nim pisała Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne ![]() Cytat:
Niestety nieużywanie odzywki do włosów (d/s lub b/s) przynosi im wyłącznie szkodę, jeśli używasz wyłącznie szamponu do mycia. Wcierki są naskalpowe, więc włosom na ich długości niczego naprawde nie dają. zadaniem odżywki jest głównie zabezpieczenie włosa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To tyle na początek w kwestii robienia źle. Cytat:
Nie martw się. Pomożemy Ci
|
|
#21775 |
|
Zakorzenienie
|
Podjeta
Jumaatt jestes wieeeeeelka!
|
#21776 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż gdyby przyciemniająca naprawdę przyciemniała to nie wiem czy nie skusiłabym się na całą ![]() chociaż oczywiście świadoma jestem że nie powinnam
|
|
#21778 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana przyciemniającą możesz sobie wziąć całą, a jakąś inna weźmiemy na spółkę. Nic się nie martw, ja też mogę sobie jakąś całą wybrać
|
|
|
|
#21779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo inna metoda mycia-mycie odzywka. Wszytsko w pierwszym poście i podwieszone tematy na głownej stronie zakreconego forum. Sama mialam wlosy podobne do Ciebie, uwierz mi Co do masek, jest ich masa, ja od siebie polecam polskiego waxa do zniszczonych albo do ciemnych wlosow, balsam seboradin. Wiecej masz tutaj https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5041 Zamiast jedwabiu na konce (ktory niepotrzebie je oblepia silikonami, byc moze zawiera denat w skladzie) polecam oleje: kokosowy, ze slodkich migdalow. Ja 1,5 roku nie mam problemu z rozdwojonymi koncowkami. A wlosy mialam nieźle spalone prostownica. Zamiast spreya , odzywka bez splukania ktora wgieciesz we wlosy, lista odzywek na blogu malgosi ktory wczesniej podalam glowa do gory wszytsko da sie naprawic, weź kartki i dlugopis, czytaj po kolei, zapisuj, potem pytaj![]() jej, ale glupia jestem, jakos nie zauwazylam ze w odzywce ziai jest dimethicone
|
|
#21780 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny co do tego wrześniowego spotkania to macie już jakieś wybrane grono
i czy to koniecznie musi być Kraków? Nie może być np Warszawa? Tam mam troszkę bliżej (choć nadal jakieś 400 km ) bo do stolicy to bym dotarła ale dalej już raczej nie ma szans
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

(od jakichś 3 tygodni niczego nie kupiłam, tylko oglądam
ode mnie tez;]

Może jakiś olejek by go zniwelował?
Bardzo chciałam Palome czy jak to sie pisze :P ale jak wiadomo nigdzie nie ma jej we Wro

a maska splywa po mi szyji- wiec siedze w turbanie z recznika i scierka na szyji- cudowny widok 

tak to wyglada