|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
kardshi ja mam też xlandera i moja tez, jeszcze chwila i ledwo się w nim zmiesci...
za to w gondolce od inglesiny jest trochę wiecej miejsca
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...masz cudowne dzieciaczki,,,
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
velluto tak u nas też wcześniej były bardziej "konkretne"
Kropka mam X-landera XA niby wcale gondola nie mała ale jak się jest takim długaśnym szaja gratulacje dla córci moja ciągle próbuje ale na razie nie wie co mam z rączką zrobić![]() Byłyśmy w końcu u lekarza o kupka się powtórzyła po raz kolejny. Nie ma naszej pani doktro a ten który ją zastępuje średnio kumaty jest- sama mu zasugerowałam że to może alergia pokarmowa. I tak z kaszlem przy katarku ok tzn. nic sie niedzieje jestem chyba prewrażliwiona. Jeśli chodzi o kupkę mam wrócić do początkowej diety i zobaczymy czy to coś da jeśli kupki znikną to powoli poszerzać dietęi obserwować- generalnie prawdopodobnie zaskodziło jej własnie coś co jem. Dodatkowo dostałyśmy skierowanie na badania krwi żeby wykluczyć stan zapalny- krewkę od razu pobrałyśmy malutka nawet nie pisnęła Jutro wyniki mają być. Dalsze konsultacje już chyba będę robić u mojej lekarki no chyba żeby wyszły źle wyniki to wiadomo że od razu. I dalej wiem tyle co nic-tyle że jutro mam nadzieję wykluczymy stan zapalny. Krótko mówiąc witaj dieto najgorsze jest to że ja lecę z kg na łeb na szyję.To ja nie narzekam na rady- moja mama sie nie narzuca ale chętnie służy pomocą. Natomiast mieszkamy w jednym domu z teściami i teściowa to wcale się nie interesuje- całą sytuację z kupką np podsumowała tak że jak powiedziałam że może to alergia na białko mleka krowiego- "u nas w rodzinie nigdy czegoś takiego nie było". Szczerze mówiąc zrobilo mi się przykro. Nie dość że nie mogę liczyć nigdy na ich pomoc to wcale się nie interesują. Jak małą usypiam w dzień czy wieczór to chodzą po domu jak słonie łubu dub drzwiami, szafkami, teściu gwiżdże- w ogóle jakby dziecka w domu nie było- a ona od razu się budzi- normalne. Ja wiem że chodzenia na palcach przy dziecku nie mma się co uczyć- ale jakby nie parzeć dziecko trochę spokoju w szczególności wieczór przy śnie potrzebuje jak każdy. Ok zmykam na chwilkę bo mi słoneczko moje zaczyna na chuśtawce protestować- spróbuję ją uśpić poo raz trzeci już dwa razy mi ją obudzili może teraz padnie a jak nie to uciekam na spacer. |
|
|
|
#2794 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20793538]bo mu tak wygodniej? ja sama często na brzuchu śpię i ręce wzdłuż mam
![]() Ile kosztuje chrzest u was? ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Iiiiiiiiiii muszę się pochwalić! Agatka co prawda nie lubi leżeć na brzuchu, ale to nielubienie zmotywowało ją i dzisiaj z brzucha przewróciła się na plecki ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Rozwój psychomotoryczny niemowlaka[/QUOTE] To za chrzest trzeba placic???????????? ![]() ..ja ochrzcilam tydzien temu Amelie i nie placilismy nic , na dodatek dostalismy swiece i chusteczke od kosciola ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
|
|
#2795 | |||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry.Dziś byliśmy na pierwszym spacerze i zaraz wybieramy się znowu.
Michalince coś się poprzestawiało i w nocy chce spać z nami.No i się stało.Wczoraj wzięliśmy ją do łóżka ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
dużo zdrowia dla malenstwa---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
#2796 | |
|
Zadomowienie
|
cuuuudo, swietnie sieprezentujesz a kon przepiekny i ma fajnie rozwiana grzywe. Pieknie
Cytat:
![]() Lew fajny My myslimy nad zakupem maty edukacyjnej i teraz dumamy jak to jest z tymi kolorami, jak widza je nasze maluszki czy lepsze sa te mocno kolorowe czy mniej? Jakie macie? My myslimy nad taka http://www.ozbaby.fi/brio_my_very_fi...350304725.html A wogole to narzekalam, ze tlok w domu ale juz w czwartek rodzice wyjezdzaja, brat jutro i jakos bardzo mi smutno. W takich momentach czuje 100 razy wieksza tesknote za Polska ![]() ehh
|
|
#2797 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079713 8]no tak, wiem i rozumiem. też mi się to wydaje logiczne al zastanawialam sie własnie czy nic nie boli. nie wiem czy na przykład bączki mogą tu być problemem. idą jak gromy. ale kupy robi ładne albo szukam dziury w całym, ale już mi ręce opadają i patrzeć nie mogę jak dziecko ryczy, histeryzuje. chciałabym znaleźć problem, pstryknąć palcami i go rozwiązać... [/QUOTE]Jak najbardziej Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję wagi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Młoda ryczy jak wściekła, znów gorąco, i znów pypcia dostaje. Właśnie zjadła, ma sucho, smoczek jest, a ta wyje w łóżeczku. Poza nim również. Na razie olałam... Dziewczę waży 4,5kg, więc ładnie przybiera, jest dobrze ![]() No, dziecię trzeba było wziąć na ręce, uspokoić, utulić, odłożyć i dać smoka - zasypia. A dzisiaj widziałam się z Sialą - 3h minęły jak z bicza strzelił, polecam Młody Siala dokładnie 8 tyg młodszy niż Agatka, faaaajny i taki maleńki |
|||||||
|
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
a moja córcia śpi już 3 godz
.Ciągle sprawdzam czy oddycha bo to do niej nie podobne
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-07-20 o 17:21 |
|
|
|
#2799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Do pierwszego karmienia.. czyli do ok 3 w nocy śpi sama, potem karmię i chce ją odkładąć i tak cwaniara wypluwa smoczek co się położe że juz nie mam sily wstawac i zostaje u mnie.. Przy drugim karmieniu o tej 7 odkładam ją do siebie i śpiii..może boi się ciemności ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20805337]Najczęściej podgrzewam, Agatka lubi mocno ciepłe picie i jedzenie. Jak najbardziej Ja polecam BOBOTIK, jest mocniejszy. Niezła jazda z tymi radami ![]() Gratuluję wagi ![]() Bez urazy, ale tym razem napiszę - jaki PIĘKNY koń Gratuluję wagi, a lew - świetny Bardzo fajna dziewuszka ![]() Witaj w Polsce ![]() Młoda ryczy jak wściekła, znów gorąco, i znów pypcia dostaje. Właśnie zjadła, ma sucho, smoczek jest, a ta wyje w łóżeczku. Poza nim również. Na razie olałam... Dziewczę waży 4,5kg, więc ładnie przybiera, jest dobrze ![]() No, dziecię trzeba było wziąć na ręce, uspokoić, utulić, odłożyć i dać smoka - zasypia. A dzisiaj widziałam się z Sialą - 3h minęły jak z bicza strzelił, polecam Młody Siala dokładnie 8 tyg młodszy niż Agatka, faaaajny i taki maleńki To waży jak i moja Tydz temu tez ważyła 4,5 kg ![]() I dziś też marudna.. butelki nie, cycka nie, brzuszek miękki, nie za ciepło nie za chłodno, sucho.. a maruuudzi.. i wykąpałam ją i śpi już od 30 min.. a miałam ją przestawiac.. No ale jak śpiąca i tylko po kąpieli zaśnie to cóż. a na spacer jeszcze za gorąco..
|
||
|
|
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie drogie Panie
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2079537 2] a my po strasznym poranku... marud, ryk, nie wiem co trj córze mojej jest. ogólnie spokojna, ale poranki ma koszmarne... już któryś z kolei... co to kurcze? poranna kolka? [/QUOTE]Mam to samo.Najedzona pierdki ida ale jednak coś nie tak. Poniżej opisałam wizyte u pediatry.Może coś ci się nasunie. Cytat:
Zazdroszczę małego aniołeczka. Myśmy właśnie wrócili od polskiego pediatry Oli wyszedł coś ala tradzik niemowlęcy ale lekarka powiedziała, ze to od mleka,które ja pije .Także mam wypisane co moge jeść (niewiele tego ). Po drugie jest jeszcze troche zółta i boli ja jak robi siku i mamy zrobić posiew. Po trzecie ma kolki.Bardzo płacze przy pierdkach i nie może sie wyprużnic porzadnie.Na to mamy Sab simplex. Używam od dziś. A poza tym to Ola waży 4820g i jest normalnym dzieckiem. Od wczoraj Ola zasypia na brzuszku i jej jest w tej pozycji bardzo dobrze a w tym czasie mam czas na wizaż ![]() Od śniadania jeszcze nic nie jadłam. I teraz sie zastanawiam co tu zjeść![]() Ile kosztuje SS w Niemczech? Ile kosztuje posiew w pl? |
|
|
|
|
#2801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
Bez urazy, ale tym razem napiszę - jaki PIĘKNY koń
niestety nie ![]() moj Adrianek tez juz ledwo do gondolki sie mieści probuję czytac JN ale słabo mi idzie,jak dostanę kaskę z zusu wkońcu to zamówię wersję papierową...nawet ostatnio udało mi się pójść do biblioteki...zaś nie mam czasu wziasć i czytać....nadal nie wiem jak wprowadzić jakikolwiek plan bo mój dzidek zawsze ma w zanadrzu coś innegojedyne co jest stałe to kąpiel o 20;30 i wstajemy ok 8 a w nocy budzi się ciagle a ja mam wrazenie ze nie spię wcale....często w nocy głowa mi pęka z bólu... nie wiem jak ogarnac ten temat ...szok bo w pracy sobie radze np.ze zrebakami tam jednak wszystko jest prostsze sa pewne zasady i juz ..a u naszych dzieciaczków milion mozliwosci |
|
|
|
#2803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
zaraz bede wygladała tak ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- od 20 do 50 zł
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo a to zamówię taki ![]() Bo widze na zdjęciu jest butla z TT ![]() Zmierzyłam Blankę Ma 61cm i waży 4,5 kg. Start to 54cm i 3100 ![]() A ile czasu się podgrzewa butla z mliczkiem ??
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-07-20 o 19:43 |
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
na zdieciu mała w gondoli tak jumper x
i pałak który dostałam gratis do wózka mała tak jak niektóre z waszych malenstw przekrecaja sie z plecków na boki nosze ja pionowo bo inaczej ryk jakich mało od 2 dni zwariowac mozna nie chce za bardzo spac i ciagle marudzi acha bioderka mamy jutro a nie w poniedziałek bylismy juz w drodze dobrze ze spojrzałam na recepte lece ja kąpać i niech idzie spac a ja chociaz na chwile odpoczne (tz-ta cały dzien w domu niet ) ma na 18 przychodzi o 3 spi do 10 potem jedzie do domu swoich rodziców i do szpitala do mamy i wraca koło 16 pije kawe i znów idzie do roboty wiec jak zwykle cały dom łacznie z mała na mojej głowie i juz sama nie wiem jak sie nazywam nikt nic nie zrobi ciagle musze krzyczec i wrzeszczec by sie ruszyli uff chyba mi troche ulżyło i tak wam szczerze powiem jestem więzniem w swoim domu i tak juz jest 10 lat i nic tego nie zmieni jestem w domu mamą ciocią gospodynią żoną przyjaciółką doradczynią sprzataczka itp itp nie pamietam jak wyglada kino czy pub a juz nie mówie o jakielkolwiek kawiarni lub dyskotece lecem bo mi znów dziec szaleje czy wy dziewczyny tez tak macie ze jak waszym dzieciaczkom sie z pola widzenia zgubicie sie drą moja normalnie dzis by sie zaniosła jak se poszłam ![]() chyba ze to kolejny skok dobra spadam bo mała sie drze a ja sie rozpisałam
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teeż się przekręca z plecków na bok
i z boku na plecki ![]() Too to miej wiecej Twoja Amelka ma miejsca jak moja ![]() Moja tak wygląda w gondoli xlandera xa 09
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały wstał, pojęczał, mama wstawiła butlę do podgrzania, tata zmieniał pieluchę i mleko gotowe
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2808 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam termos
![]() Też sobie chwalę ![]() Dziewczyny, faktycznie długaśne te wasze córy ! Ale fajne
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo to zamówię ![]() Bo teraz podgrzewam w mikrofalówce.. ale niedługo czas przeprowadzić się do teściów.. a niestety oni nie mają mikrofalówki
|
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miejsca ma podobnie, widzę że X-landerowa gondola taka sama duża jak Quinny. |
|
|
|
|
#2811 |
|
Konto usunięte
|
Kardashi, już się cieszysz widzę?
|
|
|
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takiego misiastego http://allegro.onet.pl/item112339416...ek_okazja.html
Też szybko idzie. Tylko że ja mam wersję z dokładką samochodową. |
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde przeciez niektore dzieciaczki rodza sie z długością powyżej 60cm.. to gondola na miesiac [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20810838]Kardashi, już się cieszysz widzę? [/QUOTE]Och niezmiernie ![]() już dawno powinnam tam siedziec ale droge robią.. i pełno kurzu wszędzie więc czekam aż zrobią ![]() i upały miną bo to poddasze i powyżej 30 stopni i kompletnie nie ma czym oddychać.. Ale .. oby rok, 1,5 i pójdziemy na swoje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Mój syn zrobił mi dziś znowu dzień matki.
Obudził się z napinką o 04:45, więc dałam na brzuszek i pospał: 04:50 - 05:50 z szuszarą potem papu i zabawa i sen: 07:20 - 07:50 08:45 - 09:10 obudził się niedospany i zły jak osa, więc szuszara i na brzuszek: 09:25 - 10:20 potem papu, aktywność, później marudek i spanko: 11:40 - 12:10 12:20 - 13:20 13:25 - 14:05 jedzonko i spacer, a na spacerze trochę akt. trochę marudka i spanko: 15:25 - 15:50 17:10 - 17:25 do domu, papu, zabawa i spanko: 19:15 do teraz... Dużo tego spanka dziś. Jak na niego.
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zakupiłam ten komplet: http://allegro.pl/item1117689298_wyp...ewacz_0zl.html Sterylizator a podgrzewacz gratis
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mnie nie oddadzą mikrofalówki ![]() Gdyby byl mi potrzebny sterylizaro to bym kupiła i taki zestaw
|
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie mikrofalówka przypadła "we wianie jakem wyjszła z domu rodzinnego" ![]() ...rodzice nawet nie wiedzieli jak ją wyłączyć czy otworzyć drzwiczki
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bez mikrofalówki to życ się nie da
![]() szczególnie mój braat ![]() zaczyna dzien od podgrzania w mikrofalówce kakao Lea nie diziwe się Maksiowi że kaszka kakaowa to jego ulubiona.. pyyychotka
|
|
|
|
#2819 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko spi...nastekalo sie troche przed snem, ale zasnelo
![]() Zastanawiam sie nad zabawkami dla niego chcialabym cos do zawieszenia przy wozku, do lozeczka, fotelika i ogolnie, zeby fajne byly pamietam, ze szaja podawala fajne lini...namierzylam tylko sloneczkohttp://www.patiimaks.pl/Product.aspx...=bright-starts co macie i co polecacie? lepiej pałąk do wózka czy lepiej pojedyncze?
|
|
#2820 |
|
Konto usunięte
|
I tak i tak. Dla mnie bezsprzecznym hitem są owocki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

najgorsze jest to że ja lecę z kg na łeb na szyję.

albo szukam dziury w całym, ale już mi ręce opadają i patrzeć nie mogę jak dziecko ryczy, histeryzuje. chciałabym znaleźć problem, pstryknąć palcami i go rozwiązać...
hi hi niby się stara niby nie chce się wtrącać ale ciągle cos wymyśla np.wczoraj mały jakoś kaszlnoł,ale tak bardziej jakby coś mu ugrzęzło,czy przeszkadzało,w kazdym bądż razie nic strasznego i napewno nie był to kaszel a ona ...ubierz go na długi rękaw na noc...w pokoju 25 stopni jest

.Ciągle sprawdzam czy oddycha bo to do niej nie podobne
I teraz sie zastanawiam co tu zjeść

nie wiem jak ogarnac ten temat ...szok bo w pracy sobie radze np.ze zrebakami tam jednak wszystko jest prostsze sa pewne zasady i juz ..a u naszych dzieciaczków milion mozliwosci![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)