|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Olu ja też zaczęłam jak miałam 15 lat, dokładnie wtedy jak poszłam do liceum
![]() W końcu się opamietałam i w klasie maturalnej postanowiłam "rzucić". Nie paliłam do tej pory, tzn. zdarzyło mi się zapalić jednego na pół roku, może na rok. W ciąży i po ciąży nie mogłam w ogóle patrzeć tak mnie odrzucało, a teraz jakoś naszła mnie chęć ale tylko na miętowe, słabe i te cienkie ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Ja zrobię tak, że jeśli akurat nie będzie tej priorix to poproszę o receptę i wykupię sama ale chyba zaszczepię bo u nas pilnują dokładnie wszystkiego, bałaganu niestety nie mają Poza tym boję się co jeśli w między czasie Zu zachoruje na coś (tfu tfu tfu). Teraz myślę trochę inaczej i wierzę, że będzie dobrze. |
|
|
|
#3452 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Mnie naszło jak skończyłam karmić Bartka i zaczęłam popalać. Nawet Małż zaczął palić ze mną. Potem przestał i mi tez kazał, a ja się kryłam z tym ![]() No ale jak juz były plany drugiego dziecka sama przestałam. Mam nadzieję, ze mnie nie weźmie chęc, bo po pierwsze to niezdrowe , a po drugie Małż to by mnie chyba zabił...---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ja jeżeli juz to "zdecydowana" jestem tylko na priorix. Teraz czekam do upomnienia, wcześniej sama nie zadzwonię się umówić. Tel nie mają, więc jak już przyślą pisemko, zobaczymy. Pewnie zaszczepię, ale jak najpóźniej się da Pogadam jeszcze z teściem, czy nie ma na to innej metody
|
|
#3453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
(nie będę dziękować żeby nie zapeszać )Cytat:
jutro zdradzę chociaż tę jedną część![]() dla przedszkolaka... a w ogóle to słyszałam w mądrym programie, że dzieci ok dwóch tygodni adaptują się w przedszkolach...ile w tym prawdy..nie wiem![]() i zabrałaś się? ![]() Cytat:
Cytat:
może bez dziecięcego kształtu, ale myślę że wypadł super...wszystkim się podobał i smakował...efekt widoczny w galerii...Zu ma za mało zębów chyba na zgrzytanie ![]() Cytat:
na liście w poczekalni jest Nas o wieeeleeee więcej, ale tu zostało zdecydowanie mniej![]() Zaczęłyśmy od dzielenia się wrażeniami ciążowymi...więc już znamy się całkiem nieźle ![]() Cytat:
ale fajnie byłoCytat:
2 jedynki na dole i jedna prawa na górze, ale na dniach wyjdzie lewa, bo już jej mało brakuje żeby się przebić...Nam też dość późno pierwszy ząbek wyszedł, bo w 10 miesiącu, moja koleżanka z pracy pocieszała mnie zawsze ze jej synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 13 miesięcy właśnie...ale dla swojego spokoju może pogadaj z pediatrą aaaa jeszcze miałam napisać że moja Mama już też marudziła, ze co to się dzieje że tak długo Zu nie ma zęba i opowiadała, że z bratem też mieliśmy późno, ale ona poszła do pediatry i dostaliśmy uderzeniową dawkę wit D...i wyszły. Tak się kiedyś robiło...a My żyjemy i mamy się całkiem nieźle
|
|
#3454 |
|
Ola-Unhola
|
6 użytkowników i tylko my coś piszemy, oj dziewczyny, dziewczyny
![]() Nie to, ze mi źle z Tobą Iwonko , ale nie rozumiem co te Mamusie tak osłabły
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
To może mnie też dlatego po ciąży naszło skoro i Ciebie po Bartusiu?
Tak tak jasne, ale się tłumaczę ![]() Ja też tylko tą priorix i dlatego poproszę o receptę jakby akurat nie było. Wydaje mi się, że niewiele możemy, bo chyba żadne oświadczenie że nie zaszczepimy nic nie da. Pewnie postraszą sądem rodzinnym ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Rozeznanie
|
dziekujemy dziewczyny za zyczenia
kiedy to zlecialo??? dzis impreza czesc1 byla, a w niedziele czesc2 i msza w kosciele. na szczescie niunia dzis byla wyjatkowo grzeczna
|
|
|
|
#3457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, co On taki spragniony? ![]() Matko, 2 godziny przerwy , a co On porabia w tym czasie?Cytat:
![]() Potem znów trzeba będzie zmieniać, bo zimą z rana na spacer to średnio, nie? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3458 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Imprezka udana? Cytat:
To znowu też nie dobrze. Oj sama już nie wiem.Pojadę do smyka moze pomacam i coś znajdę
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale płodne dzisiaj jesteście:rolleyes:matko idę coś poczytać:mdleje:
Dobry wieczór:cmok: |
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Sylko
Nadrabiaj, nadrabiaj
|
|
|
|
#3462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze Kubasek dzisiaj spokojnie prześpi nockę ![]() ![]() I dlaczego się obudziłaś, co? Może to był super ekstra pomysł na firmę...Anula otworzyłaby jedną, a My oddziały w całej PolsceCytat:
![]() i gdzie tak zwiałaś szybko Mariolko? ![]() Cytat:
![]() za kciuki i za komplementy![]() Od jutra mają być upały...więc spokojna Twoja głowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super że wyjazd udany kredytu...teraz możecie działać
|
|
#3463 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie,że się udało ![]() Bartosz kiedyś robił,chwilowo nie robi,dzisiaj za to pluł przy jedzeniu rozrzut był niesamowity![]() Cytat:
z wesela też mogą być![]() Cytat:
Ja też dostałam parę dni temu ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3464 |
|
Ola-Unhola
|
Wiecie co, ja to sobie lampkę wina chyba naleję.
![]() Iwonko, na pewno dam znać jak coś znajdę fajnego. sylko, czytaj, czytaj ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- http://www.baby-shower.pl/ROZRYWKA/W...woju-2010.html
http://www.baby-shower.pl/ROZRYWKA/W...%ADszawie.html nie wiedziałam, ze takie cos robia ![]()
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja to ale jestem g(ł)upol
nie napisałam jeszcze nic, a zamiast entera zrobiłam wyślij i tak bym wstawiła posta z samymi cytatami tylko zastanawia mnie teraz jak mogłam pomylić enter na klawiaturze z wyślij odpowiedź myszką![]() ![]() Jak zawsze...nic się nie ukryje ![]() Zu ![]() Cytat:
Czekamy na fotkiWspółczuję śmierci babci ![]() Cytat:
![]() Ja położyłam różaniec, książeczkę, kieliszek i pieniądze...u Nas tak się robi...już pisałam, że Zu chwyciła różaniec (pewnie koraliki ją zainteresowały...ach kobieta ), rzuciła na ziemię...później książeczkę, na moment wzięła pieniążki, ale odłożyła po chwili...a na kieliszek nawet nie spojrzała...książeczka zdecydowanie wygrała![]() Cytat:
A jak ja nie mam męża?
|
|
#3466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
O kochana,nie daj sobie wejść na głowę
![]() Cytat:
pięknie Maciuś pospałCytat:
Idziecie jak burza ![]() aby wszystko poszło po Waszej myśli oby nie padałoCytat:
Bardzo ładnie Kubuś mówi
|
|||
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie ![]() Też nie wiedziałam. Ubrankami chętnie bym się wymieniła ![]() Ja już się żegnam na dziś ![]() Dobrej nocki kochane |
|
|
|
|
#3468 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja wystawiam rzeczy na all, ale coś kiepsko idą, a takie perełki ![]() Właśnie mam nową turę do obfotografowania Dobranoc
|
|
#3469 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A TA znowu to samo Cytat:
![]() Ciekawe co będzie modne jak ja będę wychodziła za mąż...jeśli w ogóle znajdę kandydata... ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że jednak uda Wam się wyjazd Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zazdraszczam domku ![]() Ale powiem szczerze, że uwielbiam "pstrykać" a jednym z moich "materialnych" marzeń jest dobra lustrzanka...kiedyś na pewno spełnie to marzenie...a wtedy....
|
|
#3470 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
o jaaaaa nazarlam sie z Erykiem kebaba na noc
![]() TZ nie ma to mozna grzeszyc ![]() nie jedziemy jednak nad morze pojedziemy w sierpniu a tak moze uda nam sie na weekend pojechac
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grstulacje Jeszcze zdążę.... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH ROCZNIAKÓW
Natalko ![]() Amelko ![]() Maciusiu ![]() Dużo zdróweczka, bo ono najważniejsze...słoneczka i uśmiechu każdego dnia...szczęśliwego dzieciństwa i masę prezentów ![]() i specjalne buziaki dla Kubusia ![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-07-20 o 23:04 |
|
|
|
|
#3472 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() W sierpniu też ma być ładna pogoda To ja idę lulu już chyba, dobranoc
|
|
#3473 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajny taki zlot ![]() Cytat:
![]() za pogodę i żeby imprezka Laurce się udałaU nas też czuć,że ho,ho (nie od Was,naszą )Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już dochodzę ![]() Jestem CześćPadam z nóg,zrobiłam koło 40 słoików ogórków jak już stoją na półeczce-ładnie wyglądająOdpisałam też Damianowe książki do szkoły,więc już wiem jakie trzeba jest tego trochę![]() Bartosz prawie cały dzień ćwiczył chodzenie,co raz sprawniej mu idzie A jeszcze wczoraj teściowa mówiła,ze Bartosz szybko nie będzie chodził bo:raczkuje i jak go za rączkę prowadzam,to szybko chodzi,a tu proszę dzisiaj ją wołałam do nas na górę,żeby zobaczyła bo by chyba nie uwierzyła .Jutro wybieram się do miasta,na zakupy:pampersy,chusteczk i do pupci i coś do jedzenia I znowu mi cytaty poucinało |
|||||
|
|
|
#3474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No poprawiłam się ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Doczytałam,doczytałam Pa,pa Dobranoc Ja też lecę ![]() Spokojnej nocki |
|
|
|
|
#3475 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj śpi od 19, ale chyba ją zęby bolą bo juz chyba z 10 razy się przebudziła dałam jej Nurofen, może pomoze...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A dla Małża ![]() Cytat:
Zu dziabnęła swojego "dorosłego" torta tak symbolicznie ![]() Cytat:
![]() Pani Dr powiedziała ze bdb że Zu już ma zrośnięte...Antek jest młodszy więc jeszcze pewnie ma czas ![]() Ja tyż pole ![]()
|
|
#3476 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę u ortopedyCytat:
A czemu oni już Was poganiają? Przecież to jest szczepionka na 13/14 miesiąc?
|
|
|
#3477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przyczajone tygrysy ukryte smoki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Drugie w Wawie ![]() Cytat:
W końcu wszystko nadrobiłam...i zostałam sama? ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- To ja też uciekam spać...w końcu jutro pobudka o 5.15...dzień jak co dzień ![]() Przyjemnej nocy
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja się łudzę
![]() Cytat:
![]() Cicho, cicho ![]() Przepraszam <foch> ![]() No palec w nosie, niezby t to estetyczne ![]() Cytat:
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze się cofnełam zeby Czeko wstawić kartki ślubne...
http://allegro.pl/item1151090375_pie...bu_slubna.html http://allegro.pl/item1141124053_kar...bu_slubna.html http://allegro.pl/item1143681048_pie...bu_slubna.html http://allegro.pl/item1123683724_kar..._handmade.html tu różowa http://allegro.pl/item1134143204_kar...b.html#gallery Ja lubię własnie takie kartki...i sama bym zrobiła ![]() DOBRANOC
|
#3480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A ja jakoś się boję przy karmieniu
![]() Cytat:
![]() Bierzemy ![]() I całe szczęście, że nie masz TEGO męża ![]() Tia ![]() Cytat:
![]() Znajdziesz, obiecuję ![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Nadrobiłam, ale ledwo ![]() I też idę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

Poza tym boję się co jeśli w między czasie Zu zachoruje na coś (tfu tfu tfu). 

, a po drugie Małż to by mnie chyba zabił...

(nie będę dziękować żeby nie zapeszać
dla przedszkolaka... a w ogóle to słyszałam w mądrym programie, że dzieci ok dwóch tygodni adaptują się w przedszkolach...ile w tym prawdy..nie wiem
(mam nadzieję ze jesteście ze mnie dumne 
NIE LUBIĘ TROLLI
, ale jakiś postęp jest, bo już nie pije mleczka
A tak śpi dłużej i to w godzinach największego upału więc mi na rękę 

, kładliśmy się właśnie spać, a Kuba obudził się z płaczem i ciężko było Go uspokoić
, zasypiał, a za chwilę od nowa i to tak konkretnie. Zasnął na dobre po jakiejś godzinie, czyli po 1. 

chyba żartujesz 

czekam na niego