Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-20, 21:53   #3451
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Olu ja też zaczęłam jak miałam 15 lat, dokładnie wtedy jak poszłam do liceum

W końcu się opamietałam i w klasie maturalnej postanowiłam "rzucić". Nie paliłam do tej pory, tzn. zdarzyło mi się zapalić jednego na pół roku, może na rok. W ciąży i po ciąży nie mogłam w ogóle patrzeć tak mnie odrzucało, a teraz jakoś naszła mnie chęć ale tylko na miętowe, słabe i te cienkie

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Ja zrobię tak, że jeśli akurat nie będzie tej priorix to poproszę o receptę i wykupię sama ale chyba zaszczepię bo u nas pilnują dokładnie wszystkiego, bałaganu niestety nie mają Poza tym boję się co jeśli w między czasie Zu zachoruje na coś (tfu tfu tfu).
Teraz myślę trochę inaczej i wierzę, że będzie dobrze.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 21:57   #3452
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Olu ja też zaczęłam jak miałam 15 lat, dokładnie wtedy jak poszłam do liceum

W końcu się opamietałam i w klasie maturalnej postanowiłam "rzucić". Nie paliłam do tej pory, tzn. zdarzyło mi się zapalić jednego na pół roku, może na rok. W ciąży i po ciąży nie mogłam w ogóle patrzeć tak mnie odrzucało, a teraz jakoś naszła mnie chęć ale tylko na miętowe, słabe i te cienkie
No tak jest niestety czasami.
Mnie naszło jak skończyłam karmić Bartka i zaczęłam popalać. Nawet Małż zaczął palić ze mną. Potem przestał i mi tez kazał, a ja się kryłam z tym
No ale jak juz były plany drugiego dziecka sama przestałam. Mam nadzieję, ze mnie nie weźmie chęc, bo po pierwsze to niezdrowe , a po drugie Małż to by mnie chyba zabił...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ja jeżeli juz to "zdecydowana" jestem tylko na priorix. Teraz czekam do upomnienia, wcześniej sama nie zadzwonię się umówić. Tel nie mają, więc jak już przyślą pisemko, zobaczymy.
Pewnie zaszczepię, ale jak najpóźniej się da
Pogadam jeszcze z teściem, czy nie ma na to innej metody
Stary 2010-07-20, 22:00   #3453
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
(nie będę dziękować żeby nie zapeszać)

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
proszę bardzo
ale ja bym chciała wiedzieć kiedy nam coś zdradzisz ze swojego planu

ja odwiozłam moje dziecko do przedszkola (kolejny raz nie płakał jak go zostawiałam ) i mam masę prasowania

najgorzej to się zebrać
jutro zdradzę chociaż tę jedną część

dla przedszkolaka... a w ogóle to słyszałam w mądrym programie, że dzieci ok dwóch tygodni adaptują się w przedszkolach...ile w tym prawdy..nie wiem

i zabrałaś się?

Cytat:
Napisane przez aannuullaa;20792416
[COLOR=Black
Roczek robimy 7 sierpnia - zaklepałam już termin u księdza Udało nam się w sobotę Czeko, odgapiłam "trochę" [/COLOR]od Ciebie i zaprosimy wszystkich na kawę z tortem, potem do kościółka i po powrocie imprezka...Nie wiem jak się pomieścimy bo ma być ok 20 osób...może babcia nas ugości w swoim dużym pokoju
Na pewno usłyszę głosy że to nie tak i że nie wypada, a mam to już gdzieś (mam nadzieję ze jesteście ze mnie dumne )
?

Cytat:
bo u nas za tort taki urodzinowy dla dziecka to ponad 100zł wiec drogo

Wercia zgrzyta zebami, wasze maluszki tez??
U Nas dziecięcy tort, taki z dziecięcym kształtem kosztuje ok 200 zł...dlatego postanowiłam sama zrobić może bez dziecięcego kształtu, ale myślę że wypadł super...wszystkim się podobał i smakował...efekt widoczny w galerii...

Zu ma za mało zębów chyba na zgrzytanie

Cytat:
Napisane przez zakazana84 Pokaż wiadomość
jejku tak czytam Was i jestem w szoku ile Was tu jest na forum. Pewnie będę miała problemy z zapamiętaniem Was.

Nawet nie wiem co napisać ciężko mi się tak dołączyć bo widzę że się już super znacie, ale się postaram wszystko jak najszybciej opanować
Dasz radę na pewno na liście w poczekalni jest Nas o wieeeleeee więcej, ale tu zostało zdecydowanie mniej

Zaczęłyśmy od dzielenia się wrażeniami ciążowymi...więc już znamy się całkiem nieźle

Cytat:
no znamy sie juz dobrze bo na poczekalni sie poznalysmy kiedy nasze babelki byly jeszcze w brzuszku
...kiedy to było? ale fajnie było

Cytat:
dziewczyny mam pytanie czy znajduje sie tu jakies malenstwo jeszcze bez zebow?
My wciaz czekamy na chociaz jedna sztuke...i mam nadzieje ze sie doczekamy bez nacinania dziaselek
My mamy zawrotną liczbę....3 2 jedynki na dole i jedna prawa na górze, ale na dniach wyjdzie lewa, bo już jej mało brakuje żeby się przebić...
Nam też dość późno pierwszy ząbek wyszedł, bo w 10 miesiącu, moja koleżanka z pracy pocieszała mnie zawsze ze jej synkowi pierwszy ząbek wyszedł jak skończył 13 miesięcy właśnie...ale dla swojego spokoju może pogadaj z pediatrą

aaaa jeszcze miałam napisać że moja Mama już też marudziła, ze co to się dzieje że tak długo Zu nie ma zęba i opowiadała, że z bratem też mieliśmy późno, ale ona poszła do pediatry i dostaliśmy uderzeniową dawkę wit D...i wyszły. Tak się kiedyś robiło...a My żyjemy i mamy się całkiem nieźle
Stary 2010-07-20, 22:00   #3454
UnholyOne
Ola-Unhola

6 użytkowników i tylko my coś piszemy, oj dziewczyny, dziewczyny
Nie to, ze mi źle z Tobą Iwonko , ale nie rozumiem co te Mamusie tak osłabły
Stary 2010-07-20, 22:03   #3455
gorgulek
Zakorzenienie

To może mnie też dlatego po ciąży naszło skoro i Ciebie po Bartusiu?
Tak tak jasne, ale się tłumaczę

Ja też tylko tą priorix i dlatego poproszę o receptę jakby akurat nie było.
Wydaje mi się, że niewiele możemy, bo chyba żadne oświadczenie że nie zaszczepimy nic nie da. Pewnie postraszą sądem rodzinnym

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Nie to, ze mi źle z Tobą Iwonko , ale nie rozumiem co te Mamusie tak osłabły
Czyli źle skoro to Ci przyszło do głowy
Stary 2010-07-20, 22:04   #3456
muszka66
Rozeznanie

dziekujemy dziewczyny za zyczenia kiedy to zlecialo??? dzis impreza czesc1 byla, a w niedziele czesc2 i msza w kosciele. na szczescie niunia dzis byla wyjatkowo grzeczna
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 22:04   #3457
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Jedną W nocy bywa różnie. Przy tych spoko nocach wstaję 3-4 razy dać Mu pić i przeważnie raz przewijam, przy tych gorszych - Maciuś w trakcie robi sobie dwugodzinne przerwy , ale jakiś postęp jest, bo już nie pije mleczka
Kurczę, 3-4 razy to sporo , co On taki spragniony?
Matko, 2 godziny przerwy , a co On porabia w tym czasie?

Cytat:
Wstaje o której chce
Czasem o 6.30, czasem 0 6.45, o 7.10 a nawet 7.30. Zdarzyło się może ze 3 razy ze wstała o 5.45
Zazwyczaj trochę leżymy i wstajemy po 30-40min. Później zabawa, śniadanko i spacer bez wózka. Jak widzę, że chce Jej się już troszkę spać to zabawiam, że nie myśli o tym
Plan jedzeniowy właśnie zmodyfikowany.
Ok 5-7 mleko wypija sobie
8-9 jakieś śniadanko - często kanapka z czymś, czasem kaszka, jogurt
12 znów dopomina się mleka
15.30-16 obiad
19-19.30 kolacja
Pomiędzy owoc, chrupki, biszkopty.

Zmieniłam wszystko bo Jej zasypianie trwało dłużej niż drzemka. Było często tak, że zasypiała 1-1.5 a spała 40 min A tak śpi dłużej i to w godzinach największego upału więc mi na rękę
Obiad musiałam przesunąć z godz 12 bo już jest tak zmęczona, że zasypia z butelką.
Wiadomo, że nie trzymam się sztywno tej godz 12 z zasypianiem

Potem znów trzeba będzie zmieniać, bo zimą z rana na spacer to średnio, nie?

Cytat:
Upatrzyłam taką z odbiorem w Wawie.
http://allegro.pl/item1156913719_mas..._warszawa.html
Widziałam na żywo u nas w sklepie, chciałam kupić siostrzenicy, ale powiem Ci, że trochę loteria na jakie wykonanie trafisz, jedne porządnie zrobione, w innych nitki popuszczały

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
O tej porze w zeszłym roku już mi robiły rozwarcie i kroplóweczka leciała...ehhh to się rozmarzyłam

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 22:07   #3458
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
To może mnie też dlatego po ciąży naszło skoro i Ciebie po Bartusiu?
Tak tak jasne, ale się tłumaczę

Ja też tylko tą priorix i dlatego poproszę o receptę jakby akurat nie było.
Wydaje mi się, że niewiele możemy, bo chyba żadne oświadczenie że nie zaszczepimy nic nie da. Pewnie postraszą sądem rodzinnym

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Czyli źle skoro to Ci przyszło do głowy
Nieeeee

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
dziekujemy dziewczyny za zyczenia kiedy to zlecialo??? dzis impreza czesc1 byla, a w niedziele czesc2 i msza w kosciele. na szczescie niunia dzis byla wyjatkowo grzeczna
Leci, leci, nie wiadomo kiedy
Imprezka udana?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kurczę, 3-4 razy to sporo , co On taki sprawgniony?
Matka, 2 godziny przerwy , a co On porabia w tym czasie?

Widziałam na żywo u nas w sklepie, chciałam kupić siostrzenicy, ale powiem Ci, że trochę loteria na jakie wykonanie trafisz, jedne porządnie zroione, w innych nitki popuszczały

No właśnie czytałam opinie, ze wykonanie idealne, ale nie zawsze dziecko się nią interesuje To znowu też nie dobrze. Oj sama już nie wiem.Pojadę do smyka moze pomacam i coś znajdę
Stary 2010-07-20, 22:12   #3459
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Nie łudzę się, że do zimy będzie tyle spała w dzień

Cytat:
Nieeeee

Jak znajdziesz jakąś fajną lalę to daj znać
Stary 2010-07-20, 22:12   #3460
sylka79
Wtajemniczenie

Ale płodne dzisiaj jesteście:rolleyes:matko idę coś poczytać:mdleje:

Dobry wieczór:cmok:

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 22:16   #3461
gorgulek
Zakorzenienie

Sylko
Nadrabiaj, nadrabiaj
Stary 2010-07-20, 22:17   #3462
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się nie wyspałam , kładliśmy się właśnie spać, a Kuba obudził się z płaczem i ciężko było Go uspokoić , zasypiał, a za chwilę od nowa i to tak konkretnie. Zasnął na dobre po jakiejś godzinie, czyli po 1.

Karola , mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy

Śniło mi się, że Anula otwiera jakąś własną firmę, ksiądz Ją natchnął
Miramejku wcięło mi poprzednio Twojego posta

Mam nadzieję, ze Kubasek dzisiaj spokojnie prześpi nockę

I dlaczego się obudziłaś, co? Może to był super ekstra pomysł na firmę...Anula otworzyłaby jedną, a My oddziały w całej Polsce

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nacinania dziąsełek chyba żartujesz
Twój synuś ma juz ponad rok i ani jednego ząbka - mówiłaś o tym pediatrze?
uważam, że powinnaś to sprawdzić
Trzeba się słuchać Pani ekspert

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Karolinko, trzymam kciuki mocno.

i gdzie tak zwiałaś szybko Mariolko?

Cytat:
Noce przesypiał całe od jakiś 2 miesięcy teraz znów się budzi 2 góra 3 razy ale tylko na chwilkę i zachowuje się normalnie oprócz pchania rączek do buzi i nowej umiejetności dłubaniu w nosie
chciałabym to zobaczyć

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Karo trzymam kciuki (Zuzinka na zdjęciach jest straaaasznym słodziakiem
za kciuki i za komplementy

Cytat:
dzięki i jeszcze trzymajcie jutro, żeby deszcze nie padał
Od jutra mają być upały...więc spokojna Twoja głowa

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
Tak czytam i sie zastanawiam, a Wy dziewczyny nie robicie tortow takich zeby i dziecko moglo kawaleczek zjesc?
Zu zjadła normalny...tylko skubnęłam troszeczkę ode mnie, tak tylko symbolicznie

Cytat:
Jejku, Kuba też ciągle z palcem w nosie
to też chciałabym zobaczyć

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
no wlasnie probuje poczytac ale utknelam na 97 str i Amelka skutecznie mi utrudnia czytanie tylko chodzi i placze. ida jej chyba dolne dwojki i te wychodzenie zle znosi. poza tym chyba dojsc do siebie musi po tym tygodniu. mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie - teraz siedzi mi na kolanach i wyje

a wyjazd ok. bylismy u mojej mamy od poniedzialku do czwartku, potem do meza rodzicow. w sobote jezioro - ale tez Amelka "odchorowala" potem bo strasznie plakala po powrocie i wykapac sie nie chciala w wannie...sobota juz ok. w soote ta imprezka, ale mala tylko rodzinka najblizsza i zaprzyazniony ksiadz byl. ale fajnie bylo. Amelka od chrzestengo dostala piekna ksiege z wszystkimi bajkami.niedziela msza i o 19 wyjechalismy do domku. pol drogi placz a pol spanie. w poniedzialek zakupy bo pustki w domu i zalatwialismy formalnosci do kredytu - dostalismy nie tyle co chcielismy ale nie jest zle
Bidulka Amelka

Super że wyjazd udany...i gratulacje kredytu...teraz możecie działać
Stary 2010-07-20, 22:20   #3463
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
no wlasnie probuje poczytac ale utknelam na 97 str i Amelka skutecznie mi utrudnia czytanie tylko chodzi i placze. ida jej chyba dolne dwojki i te wychodzenie zle znosi. poza tym chyba dojsc do siebie musi po tym tygodniu. mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie - teraz siedzi mi na kolanach i wyje

a wyjazd ok. bylismy u mojej mamy od poniedzialku do czwartku, potem do meza rodzicow. w sobote jezioro - ale tez Amelka "odchorowala" potem bo strasznie plakala po powrocie i wykapac sie nie chciala w wannie...sobota juz ok. w soote ta imprezka, ale mala tylko rodzinka najblizsza i zaprzyazniony ksiadz byl. ale fajnie bylo. Amelka od chrzestengo dostala piekna ksiege z wszystkimi bajkami.niedziela msza i o 19 wyjechalismy do domku. pol drogi placz a pol spanie. w poniedzialek zakupy bo pustki w domu i zalatwialismy formalnosci do kredytu - dostalismy nie tyle co chcielismy ale nie jest zle

no i tak to...Amelka zasypia przy cycu zaraz wracam

Fajnie,że się udało

Cytat:

, kto to wie?

Czy Wasze dzieci robią bąble ze śliny?

Bartosz kiedyś robił,chwilowo nie robi,dzisiaj za to pluł przy jedzeniu rozrzut był niesamowity

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Witam !!!

Dzisiaj mam juz wiecej ewnergi wiec napisze wiecej szczegolow . Przylecielismy w piatek przed mojego Tza siostry weselem , balam sie ze Daniel nie bedzie chcial zostac z babcia bo tak szczerze mowiac to jej nie zna , ale nie bylo z tym zadnego problemu , wogole to maly cyganek do wszystkich idzie i wszystkich zaczepia . Na weselu bylo super tylko za goraco ... ufff ciezko bylo wytrzymac .Pozniej bylismy pare dni na domku nad jeziorem . Danielcio uwielbia zabawy nad brzegiem jeziora i w piasku .Pozniej pelno zalatwiania do naszego wesela , Daniela roczek na ktorym bylo 16 osob. Fajnie bylo , wesolo i solenizant byl bardzo grzeczny . Danio wybral kieliszek na roczek .Pozniej nagla smierc babci i pogrzeb , zastanawialismy sie czy isc na to drugie wesele ale Tz mial byc swiadkiem , no i rodzina nas przekonywala , ze mamy isc . Wiec poszlismy , rowniez bylo bardzo fajnie , wybawialm sie na calego a poprawiny jeszcze lepsze .
Może jakieś fotki z roczku z wesela też mogą być

Cytat:
oglaszam ze mam w domu marude

przyszla mi paczka z nestle x2 wiec chyba pomylkowo 2 dostalam te same

Ja też dostałam parę dni temu-jedną

Cytat:
Czyli to była przemyślana decyzja

To ja mam plan - spotkajmy się w 18-ki naszych pociech
No fajnie,fajnie-ale z tym terminem to pojechałaś

Stary 2010-07-20, 22:25   #3464
UnholyOne
Ola-Unhola

Wiecie co, ja to sobie lampkę wina chyba naleję.

Iwonko
, na pewno dam znać jak coś znajdę fajnego.

sylko
, czytaj, czytaj

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Stary 2010-07-20, 22:32   #3465
Karolinak82
Zakorzenienie

Ja to ale jestem g(ł)upol nie napisałam jeszcze nic, a zamiast entera zrobiłam wyślij i tak bym wstawiła posta z samymi cytatami tylko zastanawia mnie teraz jak mogłam pomylić enter na klawiaturze z wyślij odpowiedź myszką

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
dla Zu i za Twoje plany

Cytat:
, CBŚ czuwa
Czy Wasze dzieci robią bąble ze śliny?
Jak zawsze...nic się nie ukryje

Zu moze jeszcze nie zajarzyła że tak można

Cytat:
Dzisiaj mam juz wiecej ewnergi wiec napisze wiecej szczegolow . Przylecielismy w piatek przed mojego Tza siostry weselem , balam sie ze Daniel nie bedzie chcial zostac z babcia bo tak szczerze mowiac to jej nie zna , ale nie bylo z tym zadnego problemu , wogole to maly cyganek do wszystkich idzie i wszystkich zaczepia . Na weselu bylo super tylko za goraco ... ufff ciezko bylo wytrzymac .Pozniej bylismy pare dni na domku nad jeziorem . Danielcio uwielbia zabawy nad brzegiem jeziora i w piasku .Pozniej pelno zalatwiania do naszego wesela , Daniela roczek na ktorym bylo 16 osob. Fajnie bylo , wesolo i solenizant byl bardzo grzeczny . Danio wybral kieliszek na roczek .Pozniej nagla smierc babci i pogrzeb , zastanawialismy sie czy isc na to drugie wesele ale Tz mial byc swiadkiem , no i rodzina nas przekonywala , ze mamy isc . Wiec poszlismy , rowniez bylo bardzo fajnie , wybawialm sie na calego a poprawiny jeszcze lepsze .
Super urlop...i ile imprez Czekamy na fotki
Współczuję śmierci babci

Cytat:
Kuba robi od jakiegoś czasu i też jest mega zadowolony

A do tego przy wierszyku "Leń" Brzechwy, przy wersie "a kto dzisiaj pluł i łapał" pierdzi ustami , a najlepsze, że nikt Go tego nie uczył

A co to się kładzie? Różaniec, kieliszek i książkę?
Jak jeszcze raz będziesz marudzić że Kubasek mało umie to

Ja położyłam różaniec, książeczkę, kieliszek i pieniądze...u Nas tak się robi...już pisałam, że Zu chwyciła różaniec (pewnie koraliki ją zainteresowały...ach kobieta), rzuciła na ziemię...później książeczkę, na moment wzięła pieniążki, ale odłożyła po chwili...a na kieliszek nawet nie spojrzała...książeczka zdecydowanie wygrała

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No, byłoby wypisz wymaluj jak w naszym wstępie wątkowym
to byłby niezapomniany widok

Cytat:
dziewczyny ja poznałam kilka mamuś na portalu benc.pl
i zorganizowałyśmy sobie zlot w istebnej w maju tego roku było super! Naprawdę polecam wam takie spotkanie z dziećmi i mężami
Ekstra pomysł i najważniejsze że zrealizowany
A jak ja nie mam męża?
Stary 2010-07-20, 22:35   #3466
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

To prawda mało Syn nie pozwala Mówi NIE i już!

O kochana,nie daj sobie wejść na głowę

Cytat:
Wczoraj Maciuś uciął sobie drzemkę - 4 godziny, więc mogę powiedzieć, że to drzema była Dzisiaj też mógłby pospać, bo muszę posprzątać. Do Maćka chrzestny przychodzi z życzeniami. No właśnie mój mały synek ma już roczek i Wczoraj późnym wieczorem Małż mówi "pamiętasz rok temu szykowaliśmy się do szpitala?" Pamiętam, pamiętam i następnego dnia o 12.00 zobaczyłam moje Wielkie Małe Szczęście. Wzruszyłam się
pięknie Maciuś pospał

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Jeli jest mozliwosc wykupienia recepty to ja tez bym chciała priorix

Działka ogrodzona, postawiony duzy garaz z budynkiem gospodarczym, czeka tylko na wstawienie okien i drzwi.
I zalany fundament domu (maja za ok 2 tyg. stawiac sciany).
Woda dociagnieta, prąd tez.
Czyli takie podstawy są.
Ale myslimy, ze do jesieni dom stanie pokryty dachem i juz okna beda i swiatło i hydraulika. A na wiosne planujemy wykanczac.

Mam nadzieję,że będę miała choć taką możliwość wyboru

Idziecie jak burza
aby wszystko poszło po Waszej myśli

Cytat:

Liczę tylko, że nie będzie padać

oby nie padało

Cytat:
Mama, mam, am, bam, baba, dada (to kilka razy jednego dnia i cisza ), ale to nie jest tak, że codziennie to wszystko, dziś jest faza "mam"
no i co chcesz?Bardzo ładnie Kubuś mówi

Stary 2010-07-20, 22:42   #3467
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Iwonko
, na pewno dam znać jak coś znajdę fajnego.

sylko
, czytaj, czytaj

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ja dziś nie popiję bo jutro chyba będę potrzebna jako kierowca.

Fajnie

Też nie wiedziałam. Ubrankami chętnie bym się wymieniła

Cytat:
oby nie padało

Ja już się żegnam na dziś
Dobrej nocki kochane
Stary 2010-07-20, 22:47   #3468
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ja dziś nie popiję bo jutro chyba będę potrzebna jako kierowca.

Fajnie

Też nie wiedziałam. Ubrankami chętnie bym się wymieniła

Dobrej nocki kochane
Ja też nie, wypiłam jedną lampkę i po winie

Ja wystawiam rzeczy na all, ale coś kiepsko idą, a takie perełki
Właśnie mam nową turę do obfotografowania

Dobranoc
Stary 2010-07-20, 22:49   #3469
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to jakies liche te paczki bo ksiazeczka i probka mleka junior , kartka z zyczeniami i balon
Zu też dostała...potwierdzam:ehe m:

Cytat:

mam do was prosbe bo szukam fajnej kartki ślubnej -jak kupie na all to musialabym dzisiaj zeby do piatku przyszla
ktore wam sie podobaja??
a co myslicie o tych tubach?
http://allegro.pl/item1148860416_kar...ele_wzory.html

http://allegro.pl/item1142971472_w_d...a_prezent.html

http://allegro.pl/item1152004720_tub...we_okazja.html
Jak dla mnie to tylko z linka 1....ale są jeszcze ładniejsze ręcznie robione...zaraz poszukam

Cytat:
Mnie bez różnicy, już jestem stara
A TA znowu to samo

Cytat:
chyba przejde sie do kwaciarni zobaczyc jakie sa kartki bo musze tez jakas fajna torebke na wino kupic -para mloda chce wino zamiast kwiatow
Niezły pomysł
Ciekawe co będzie modne jak ja będę wychodziła za mąż...jeśli w ogóle znajdę kandydata...

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
z TZ ostatnio kiepsko znow

zastanawiam sie co dzis robic
a w ogole to chyba nie wyjdedziemy na wakacje bo TZ sie cos w pracy pochrzanilo
co się stało?

Mam nadzieję, że jednak uda Wam się wyjazd

Cytat:
Wrzucilam pare fotek z urlopu , zapraszam do ogladania album lipiec 2010
Mamuśka ale Ty jesteś laska!!!!!!!!!:rol l:

Cytat:
W życiowej

Dziękuję Maciuś ma się wyśmienicie Wycałowałam. Uśmiał się jak szalony
Ekstra czyta się takie cuś....

Cytat:
Napisane przez hajdii Pokaż wiadomość
dziś musiałam zamówić nowe firanki do kuchni bo mój genialny mąż jak latał za mucha to narobił tyle szkód włącznie ze zniszczeniem firanki i storczyka;( ale chociaz na firanki nowe dał jutro maja byc gotowe
To jakaś Mucha Gigant musiała być

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Rano byłam w Urzedzie pracy, jestem zapisana na jutro do rejestracji. Ale juz pani mnie pocieszyła, ze dla biologa juz od dawna nie było zadnej propozycji pracy

Działka ogrodzona, postawiony duzy garaz z budynkiem gospodarczym, czeka tylko na wstawienie okien i drzwi.
I zalany fundament domu (maja za ok 2 tyg. stawiac sciany).
Woda dociagnieta, prąd tez.
Czyli takie podstawy są.
Ale myslimy, ze do jesieni dom stanie pokryty dachem i juz okna beda i swiatło i hydraulika. A na wiosne planujemy wykanczac.

Uwielbiam ogladac Twoje fotki, masz talent
A moze spróbujesz coś innego robić? Ja nie pracuję w swoim zawodzie...ale w sumie pracę mam super

zazdraszczam domku

takie słowa mnie podbudowują, chociaż zdjęcia z wakacji to zdjęcia z wakacji - bez fotograficznej rewelacji
Ale powiem szczerze, że uwielbiam "pstrykać" a jednym z moich "materialnych" marzeń jest dobra lustrzanka...kiedyś na pewno spełnie to marzenie...a wtedy....
Stary 2010-07-20, 22:59   #3470
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

o jaaaaa nazarlam sie z Erykiem kebaba na noc
TZ nie ma to mozna grzeszyc

nie jedziemy jednak nad morze
pojedziemy w sierpniu
a tak moze uda nam sie na weekend pojechac
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 23:00   #3471
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tylko na chwilkę,wpadam się pochwalić:Bartoszek chodzi SAM,wcześniej pokonywał dystans 3-4 kroczków i dalej się bał,wyciągał roczkę,żebym chociaż palec mu dała,dzisiaj ćwiczył od rana i w efekcie potrafi już przejść samodzielnie przez długość całego pokojuczasem w połowie drogi zdarzy się pac na pupkę,ale dzielnie się podnosi i kroczy dalejPrzełamało lęk moje dziecko.

Grstulacje:ju pi:

Jeszcze zdążę....

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH ROCZNIAKÓW
Natalko
Amelko
Maciusiu
Dużo zdróweczka, bo ono najważniejsze...słoneczka i uśmiechu każdego dnia...szczęśliwego dzieciństwa i masę prezentów

i specjalne buziaki dla Kubusia

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-07-20 o 23:04
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-20, 23:02   #3472
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
o jaaaaa nazarlam sie z Erykiem kebaba na noc
TZ nie ma to mozna grzeszyc

pojedziemy w sierpniu
A ja parówek

W sierpniu też ma być ładna pogoda

To ja idę lulu już chyba, dobranoc
Stary 2010-07-20, 23:05   #3473
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Sylka gratuluje synkowie

dziewczyny a tu Wam daje linka do zdjęć z naszego zlotu jakbyście chciały sobie obejrzeć zapraszam
http://krystusk.blogspot.com/2010/07...ebna-2010.html

Fajny taki zlotbardzo ładne zdjęcia

Cytat:
sylko dla Bartoszka. Zdolny chłopczyk

Cytat:
hej
ale mam ładne włoski wstawie wam foty z roczku bo nie będę się teraz pstrykać
Wpadłam tylko wykąpać małą i ukręcić surówkę.
Małż wczoraj odebrał motor,po ponad roku od czasu kupna i koniecznie się chciał przejechać....jakby czasu opór był na takie przejażdżki
więc miał czas od kąpieli po surówkę, czyli już czekam na niego

U fryzjera spędziłam ok 3h.Dojazd i 2 farby, wracamy a młoda ma kupę już tak przyklejoną do pupci i podsuszoną, że nie wiem czy ten skurczybyk w ogóle lookał jej do pampka cóż...uroki pobytów z tata...

Zjadła w tym czasie lizaka nimm2, napiła się kubusia play...i zjadła trochę kiełbaski z ogniska...
Wytrzymała dziś do 20co jest szczytem szczytów.

O tej porze w zeszłym roku już mi robiły rozwarcie i kroplóweczka leciała...ehhh to się rozmarzyłam

lecę balony dmuchać i przystrajać ogród
Czekamy na fotki
za pogodę i żeby imprezka Laurce się udała

Cytat:
A nie czuć kupeczki, bo u nas to od razu wali

.
U nas też czuć,że ho,ho(nie od Was,naszą)

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
mam pyt (do wszystkich) zaczynam myslec o urodzinach i wlasnie nurtuje mnie tort... Bedziecie czestowac dzieci ? Moja nie zna slodkiego i nie chce by znala, poza tym to i tak tort to chyba przeginka dla malucha...? macie pomysl w co wsadzic swieczke by mogla zjesc?
Jeżeli Bartosz będzie chciał zakosztować,to pewnie kęska dostanie-w końcu solenizant

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Spotkanie wypadło w porządku...jutro Wam więcej napisze, bo więcej będę wiedziała...poznam wnioski
Cieszę się że spotkanie wypadło pomyślnie

Cytat:
Ja zrobię tak, że jeśli akurat nie będzie tej priorix to poproszę o receptę i wykupię sama ale chyba zaszczepię bo u nas pilnują dokładnie wszystkiego, bałaganu niestety nie mają Poza tym boję się co jeśli w między czasie Zu zachoruje na coś (tfu tfu tfu).
Teraz myślę trochę inaczej i wierzę, że będzie dobrze.
Też mam taki zamiar

Cytat:
Sylko
Nadrabiaj, nadrabiaj
Już dochodzę

JestemCześć
Padam z nóg,zrobiłam koło 40 słoików ogórkówjak już stoją na półeczce-ładnie wyglądają.
Odpisałam też Damianowe książki do szkoły,więc już wiem jakie trzebajest tego trochę
Bartosz prawie cały dzień ćwiczył chodzenie,co raz sprawniej mu idziejuż nawet mojego palca nie chce do potrzymaniaA jeszcze wczoraj teściowa mówiła,ze Bartosz szybko nie będzie chodziłbo:raczkuje i jak go za rączkę prowadzam,to szybko chodzi,a tu proszędzisiaj ją wołałam do nas na górę,żeby zobaczyła bo by chyba nie uwierzyła.
Jutro wybieram się do miasta,na zakupy:pampersy,chusteczk i do pupci i coś do jedzenia

I znowu mi cytaty poucinało

Stary 2010-07-20, 23:13   #3474
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Idę wstawić wodę na pierogi ruskie
Poczekam aż mała wstanie i na spacer zmykamy
Do później

Cytat:

Naprawdę super

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość

klask i:

Cytat:
GRATULACJE

No poprawiłam się

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
sylko, czytaj, czytaj

Doczytałam,doczytałam

Cytat:
Dobrej nocki kochane
Pa,pa

Cytat:
Grstulacje:ju pi:

Cytat:
To ja idę lulu już chyba, dobranoc
Dobranoc

Ja też lecę

Spokojnej nocki

Stary 2010-07-20, 23:15   #3475
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Jedną W nocy bywa różnie. Przy tych spoko nocach wstaję 3-4 razy dać Mu pić i przeważnie raz przewijam, przy tych gorszych - Maciuś w trakcie robi sobie dwugodzinne przerwy , ale jakiś postęp jest, bo już nie pije mleczka
Mamy to samo...tylko że nieco częściej Zu picia się domaga
Dzisiaj śpi od 19, ale chyba ją zęby bolą bo juz chyba z 10 razy się przebudziła dałam jej Nurofen, może pomoze...

Cytat:
dziewczyny a tu Wam daje linka do zdjęć z naszego zlotu jakbyście chciały sobie obejrzeć zapraszam
http://krystusk.blogspot.com/2010/07...ebna-2010.html
Suuupppperrrr

Cytat:
Aaa zdecydowaliśmy z rodzicami, że Oni kupią wózek bratanicy a my jakąs fajną lalę do niego. Myślałam o ładnej szmacianej (ale takiej większej i dobrze wykonanej). Moze macie jakieś pomysły lub macie Mamusie dziewczynek taką lalę i mozecie polecić
Bardzo dobry pomysł

Cytat:
Upatrzyłam taką z odbiorem w Wawie.
http://allegro.pl/item1156913719_mas..._warszawa.html

I jeszcze w sklepie mają takie:
http://sklepkleks.pl/zabawki/lalki-szmaciane-tootiny/
Bardzo mi się podobają..

Cytat:
hej
ale mam ładne włoski wstawie wam foty z roczku bo nie będę się teraz pstrykać
Wpadłam tylko wykąpać małą i ukręcić surówkę.
Małż wczoraj odebrał motor,po ponad roku od czasu kupna i koniecznie się chciał przejechać....jakby czasu opór był na takie przejażdżki
więc miał czas od kąpieli po surówkę, czyli już czekam na niego

U fryzjera spędziłam ok 3h.Dojazd i 2 farby, wracamy a młoda ma kupę już tak przyklejoną do pupci i podsuszoną, że nie wiem czy ten skurczybyk w ogóle lookał jej do pampka cóż...uroki pobytów z tata...
Czekamy na foty

A dla Małża

Cytat:
moja prawie ma, ale przyznam sie szczerze ze ja podaje D jak sobie przypomne , na USG przezciemiaczkowym bylysmy w kwietniu i wtedy ponoc byl to ostatni dzwonek

mam pyt (do wszystkich) zaczynam myslec o urodzinach i wlasnie nurtuje mnie tort... Bedziecie czestowac dzieci ? Moja nie zna slodkiego i nie chce by znala, poza tym to i tak tort to chyba przeginka dla malucha...? macie pomysl w co wsadzic swieczke by mogla zjesc?
W lecie nie daje się D...

Zu dziabnęła swojego "dorosłego" torta tak symbolicznie

Cytat:
To daj znać co powiedział ortopeda.
A my jeszcze mamy troszkę tego ciemiączka, ale to chyba normalne. Już nie pamiętam jak było u Bartka

Ja też kiedyś paliłam. Zaczęłam jak miałam 15 lat Przestałam przed ciążą z Bartkiem.Potem znowu popalałam i przed poronioną ciążą znowu skończyłam i do teraz nic Tak z 10 lat będzie w sumie
Dam dam...ale przypomnę się w czwartek prosząc o kciuki

Pani Dr powiedziała ze bdb że Zu już ma zrośnięte...Antek jest młodszy więc jeszcze pewnie ma czas

Ja tyż pole

Cytat:
Karolinko ja również gratuluję
Stary 2010-07-20, 23:19   #3476
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
moja prawie ma, ale przyznam sie szczerze ze ja podaje D jak sobie przypomne , na USG przezciemiaczkowym bylysmy w kwietniu i wtedy ponoc byl to ostatni dzwonek
groszku, a czemu byłyście na USG?

Cytat:
ale ale...co mnie cieszy...wzięłam rozmiar mniejszy...i pasował

Cytat:
A jeszcze do opisu dnia miałam dodać że wpadłam z Zu do pediatry...coś Małej wyskoczyło na dooopce...tzn jakaś wysypka, ale okazuje się że to potówki..mam smarować sudokremem...no i przy okazji zapytałam jak z ciemiączkiem...no więc...mamy zarośnięte Pani Pediatra przypomniała jeszcze żeby D nie podawac aż do października, a potem znowu...no ale w sumie poszłam też do niej po skierowanie do ortopedy...jak byłyśmy na ostatniej kontroli bioderek to Pan Doktor kazał wrócić jak Zu bedzie chodzić, zapisałam ją w maju i termin mamy na ten piątek..tak to jest z NFZ ale liczę że wszystko będzie w porządku
za wizytę u ortopedy

Cytat:
Dzwoniłam do naszej przychodni i mają tam też priorix ale pani powiedziała, że to nie od nich zależy jaka jest, że czasem sanepid dostarcza MMR II.
Ciągle myślę co zrobić. Już raz dzwonili z przypomnieniem, że nie stawiłyśmy się. W pon poszliśmy z małżem i już byłam zdecydowana zaszczepić Zu ale okazało się, że nasza pani dr i jej pielęgniarka są na urlopie i poszliśmy stamtąd. Mamy stawić się na początku sierpnia
U nas też zależy, co sanepid przywiezie, ale ostatnio był Priorix.

A czemu oni już Was poganiają? Przecież to jest szczepionka na 13/14 miesiąc?

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-20, 23:26   #3477
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Przyczajone tygrysy ukryte smoki

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
No to o relację prosimy

Cytat:
O pierwszym słyszałam...ale terminu nie znałam...dziękuję
Drugie w Wawie

Cytat:
pojedziemy w sierpniu
No i dobrze Ważne że wakacje będą, a czy w lipcu czy w sierpniu to nieważne

Cytat:
za wizytę u ortopedy

W końcu wszystko nadrobiłam...i zostałam sama?

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

To ja też uciekam spać...w końcu jutro pobudka o 5.15...dzień jak co dzień

Przyjemnej nocy
Stary 2010-07-20, 23:29   #3478
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Nie łudzę się, że do zimy będzie tyle spała w dzień
A ja się łudzę

Cytat:
Miramejku wcięło mi poprzednio Twojego posta

Mam nadzieję, ze Kubasek dzisiaj spokojnie prześpi nockę

I dlaczego się obudziłaś, co? Może to był super ekstra pomysł na firmę...Anula otworzyłaby jedną, a My oddziały w całej Polsce
(...)
to też chciałabym zobaczyć
, ja też mam taką nadzieję

Cicho, cicho

Przepraszam <foch>

No palec w nosie, niezby t to estetyczne

Cytat:
Bartosz kiedyś robił,chwilowo nie robi,dzisiaj za to pluł przy jedzeniu rozrzut był niesamowity
(...)
No fajnie,fajnie-ale z tym terminem to pojechałaś
Ja mówię, że nie wolno, a jak nie skutkuje to przestaję karmić, a Ty zareagowałaś?

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-20, 23:36   #3479
Karolinak82
Zakorzenienie

Jeszcze się cofnełam zeby Czeko wstawić kartki ślubne...
http://allegro.pl/item1151090375_pie...bu_slubna.html
http://allegro.pl/item1141124053_kar...bu_slubna.html
http://allegro.pl/item1143681048_pie...bu_slubna.html
http://allegro.pl/item1123683724_kar..._handmade.html
tu różowa
http://allegro.pl/item1134143204_kar...b.html#gallery

Ja lubię własnie takie kartki...i sama bym zrobiła

DOBRANOC
Stary 2010-07-20, 23:44   #3480
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jakoś się boję przy karmieniu

Cytat:
Jak jeszcze raz będziesz marudzić że Kubasek mało umie to

Ja położyłam różaniec, książeczkę, kieliszek i pieniądze...u Nas tak się robi...już pisałam, że Zu chwyciła różaniec (pewnie koraliki ją zainteresowały...ach kobieta), rzuciła na ziemię...później książeczkę, na moment wzięła pieniążki, ale odłożyła po chwili...a na kieliszek nawet nie spojrzała...książeczka zdecydowanie wygrała
(...)
Ekstra pomysł i najważniejsze że zrealizowany
A jak ja nie mam męża?

Bierzemy
I całe szczęście, że nie masz TEGO męża

Cytat:
no i co chcesz?Bardzo ładnie Kubuś mówi
Tia

Cytat:
A TA znowu to samo
(...)
Niezły pomysł
Ciekawe co będzie modne jak ja będę wychodziła za mąż...jeśli w ogóle znajdę kandydata...
A Ty wiesz, ile ja mam lat?

Znajdziesz, obiecuję

Cytat:
U nas też czuć,że ho,ho(nie od Was,naszą)
(...)
Bartosz prawie cały dzień ćwiczył chodzenie,co raz sprawniej mu idziejuż nawet mojego palca nie chce do potrzymaniaA jeszcze wczoraj teściowa mówiła,ze Bartosz szybko nie będzie chodziłbo:raczkuje i jak go za rączkę prowadzam,to szybko chodzi,a tu proszędzisiaj ją wołałam do nas na górę,żeby zobaczyła bo by chyba nie uwierzyła.

Super

Cytat:
Mamy to samo...tylko że nieco częściej Zu picia się domaga
Dzisiaj śpi od 19, ale chyba ją zęby bolą bo juz chyba z 10 razy się przebudziła dałam jej Nurofen, może pomoze...
(...)
Ja tyż pole

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Nadrobiłam, ale ledwo

I też idę

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości