Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 729 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-21, 11:14   #21841
poison.iv
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
nie no, spoko nie ma przymusu używania Kalpi, jest tylko przymus podzielenia się wrażeniami

ja mieszam z odrobiną miodu, Palomy i wody aż powstanie gęsta papka. Na to oczywiście folia i czapka - żeby nie wysychało i sie nie osypywało.

kochana, jaki kolor ma Twoja eclipta? jasnozielonkawy? bo ja mam jedno niepodpisane ziółko i nie wiem co to jest podejrzewam wlaśnie że eclipta od Lavendki. Powinnam w sumie Lavendkę spytać ale się wstydzę bo to nasze Kalpi jest raczej takie brunatne.
Moja jest taka zielono-brązowa, sporo ciemniejsza od Kalpi. A je mam z innego źródła niż Lavendka więc mogą się różnić
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 11:34   #21842
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Moja jest taka zielono-brązowa, sporo ciemniejsza od Kalpi. A je mam z innego źródła niż Lavendka więc mogą się różnić
to spytam jeszcze Lavendkę, chociaż to nie powinno być niczym innym niż eclipta

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 11:45   #21843
jumaatt
Rozeznanie

Dziewczyny, dziękuję pięknie za komplementy
Tylko że zdajcie sobie sprawę, że to nie są moje włosy na co dzień, tylko od święta, dlatego zaraz przyleciałam się Wam pochwalić
Choć dzisiaj jednak też nie są złe, no ale te wczorajsze to był ewenement
Za parę dni zobaczę, jak zareagują na identyczny zestaw po raz drugi.
No i nie chcę przesadzać z tym Kallosem do mycia z uwagi na proteiny.

I dzięki za wszystkie wypowiedzi na temat trwałości fryzury. Tak się teraz zastanawiam nad jakimś utrwalaczem. Może skuszę się na odrobinę wosku (którego nie mam ) jako takie wykończenie. Zobaczę, czy przytrzyma to loki dłużej w kupie.

Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
zalaczam zdjecie zrobione po powrocie (czyli po ok. 8 godzinach od mycia) - wynik - oklapniete fale
No skręcić to faktycznie się nie skręciły. Ale muszę Ci powiedzieć, że mimo tego wyglądają bardzo...ponętnie. Tak, ponętnie do doskonałe słowo
I zawsze Ci zazdroszczę tej gładkości, której ja nigdy nie dostąpię - no ale co zrobić...mamy zupełnie inne struktury włosa

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Najpierw używam go do ugniatania, po nałożeniu odżywki b/s na ociekające włosy, po osuszeniu nakładam stylizator, a na koniec zawiązuję na głowie i tak zostawiam jest tak duży, że rozważałam przecięcie go na pół jak na razie nie używam koszulki.
O! Super, że to piszesz, czeka na mnie ręcznik szybkoschnący i właśnie nie wiedziałam, czy się będzie nadawał do ręcznikowania.

Cytat:
Napisane przez gubis Pokaż wiadomość
z ręcznika jestem bardzo zadowolona, wczoraj uskuteczniłam plunking - włosy schną szybko, zero puchu, świetnie się trzyma głowy (spróbowałam zawiązać ala jessie i wyszło).
Czyli u mnie też będzie ok.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dochodze do wniosku ze zaprzestaje robienia fotek, zrobie za rok jak podlecze wlosieta
O nie Jesteś naszą forumową eksperymentatorką, jak mamy bez zdjęć oceniać ich efekty??

Cytat:
a używałaś może kiedyś tej odzywki? zdaję sobie sprawę że może nie przyciemniać, najlepiej byłoby usłyszeć zeznania świadków
Nie używałam, bo niestety w tej serii mają właśnie tylko odżywki, a nie kuracje, a ja swoje włosy wiecznie kuruję

Cytat:
wiesz co kochana, dzielić się na próbę to nie wiem czy jest sens, a po ile zaqpiłaś ten wyciąg, jeśli mogę wiedziec?on jest na alkoholu?
Zapłaciłam 3 Euro za 30ml. Oparty jest na mieszance glikoli: Aqua, Ethoxydi-, Propylene- und Butyleneglycol, Juglans

Cytat:
podziel się wrażeniami plizz jak już wypróbujesz jestem baaaaardzo ciekawa
Sugerujesz, że mam specjalnie dla Ciebie zakrólikować?
Na pewno spróbuję, obawiam się tylko używania tego, bo w opisie jest napisane, żeby być ostrożnym, bo bardzo brudzi powierzchnie i drżę o mój brodzik
Ale w sumie dzięki Syrence brodzik sprząta mój mąż, to niech on się martwi
W najbliższym czasie pewnie spróbuję, dam Ci znać ,czy są efekty

Cytat:
Edit: dopiero teraz dostrzegłam Twoje włosy prześliczne!
to Twój naturalny kolor?
Naturalny Raz na jakiś czas zarzucam farbę roślinną, ale ostatnia była chyba z rok temu. Teraz też czeka i się kurzy, no ale tyle rzeczy do wypróbowania, że jakoś nie mam kiedy nałożyć. I jeszcze ten wyciąg

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

ja byłam ze 3 razy w auchanie i zawsze pustki były
żadnych lorysów bingo,glorii a gdy kupiłam timoteia perfekcyjne loczki to mi pani kasjerka go do reklamówki nie zapakowała ...

A wiesz, że to tak, jak ja. Jak wpadnę raz na pół roku na Oszona, to akurat zawsze wszystko wykupione.

Cytat:
dzisiaj na całe ich szczęście wyglądają przyzwoicie choć do ideału im daleko to jest lepiej niż ostatnimi czasy ...
Kropciu, może to te upały im szkodzą? Nie wiem, czy czytałaś nowy artykuł Syrenki (bardzo polecam), okazuje się, że temperatura też bardzo wpływa na włosy.

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
No to u mnie lipa Nie dość, że baba, to jeszcze kręcona...
Żartujesz! Mów, jakie ma włosy??

Cytat:
Już były i jestem zadowolona Wczoraj żyłam miast stylizatora i włos się pokręcił (choć bałam się, że nie da sobie rady bez żelu). Dziś zmieszałam nieco z żelem, bo po nocy spodnia warstwa wyglądała niewyjściow i jest miód. Choć nie cud... nieco brakuje objętości.
Ale Curl Boost do odżwieżania tak, tak i jeszcze raz tak.
Dzięki za relację
Widzę, że Agison też zadowolona, czyli jest świetnie! Każdy dobry stylizator jest w kręconym świecie na miarę złota
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:08   #21844
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

[QUOTE=Eloe77;20812219

Przekarmienie?
[/QUOTE]

no to wyglada... wiec w tym tyg:

1.- nie bedzie zadnej maski
2.- szukanie szamponu oczyszczajacego , jakis prosty slsowiec? bez pq, siliconow, parafiny i innych "dodatkow"

po mniej wiecej 6 miesiacach udalo mi sie przekarmic wlosy
nie wiem czy sie z tego cieszyc czy nie

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
ja tak tylko w ramach ciekawostki wizazowej.
byl keidys preparat do zmywania makijazu z sephory, za ciezkie pieniadze, a w skladzie sama gliceryna.

teraz super recenzje zbiera to a sklad? woda, glikol i gliceryna
przeciez to woda z glikolem i gliceryna...

wlasnie zauwazylam ze powtorzylam anke- ale jestem spostrzegawcza

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-07-21 o 12:33
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:12   #21845
anoska
Zakorzenienie

nadrobiłam w końcu
kilka pytań zrodziło mi się w głowie

mogę umyć głowę zamiast różowego younga joanną z lnem? kusi mnie to do tej pory używałam tylko jako b/s
i chciałabym w końcu dorwać tego hergona, ale mam 80km po niego i o specjalnie po jedną odżywkę nie będę przemierzać tylu kilometrów

czy ten żel aloesowy na dozie to ta sama gorvita co była?
******* /apteka /p48900-Aloe_Vera_zel_bioaktywny_ 150_ml
(dwie spacje po pl i apteka )
wrrr, wygwiazdkowało, z przodu zamiast gwiazdek adres do dozu . pl

i doczytałam, że koleżanka jumaatt będzie wykorzystywana do zakupu dobroci zza granicy
polecacie coś szczególnego?

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2010-07-21 o 12:13
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:13   #21846
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Anka.d piekne zdrowe wloski, nic dodac nic ujac, przy dalszej pielegnacji nie widze powodow zebys nie miala podobnych do Jumaatt
dziekuje bardzo.
a odpoczynek od pvp sie wlosom przyda. moze sie odzwyczaja i jak nalozysz cokolwiek to zareagują wielką wdziecznoscia i pieknie sie skreca

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
No skręcić to faktycznie się nie skręciły. Ale muszę Ci powiedzieć, że mimo tego wyglądają bardzo...ponętnie. Tak, ponętnie do doskonałe słowo
I zawsze Ci zazdroszczę tej gładkości, której ja nigdy nie dostąpię - no ale co zrobić...mamy zupełnie inne struktury włosa
och jak milo
ponetne wlosy tego jeszcze nie slyszalam. dziekuje
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:24   #21847
Konto usunięte

Cytat:

No to u mnie lipa Nie dość, że baba, to jeszcze kręcona...
a u mnie kreconowlosy szef, sprezyny ma ze hej
do dzis sie nie zoorientowal ze scielam wlosy... ecchh inzynierownie...

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
nalozylam go na odcisniete w koszulke wlosy w miejsce żelu. nie bylo go wiecej niż łyzeczka (ponad pol, mniej niz cala). wynik - zero zdefiniowania, czy podkreslenia lokow. redukcja puchu. spore obciążenie. bylam dzis na spotkaniu z 2 kumpelami - jedna widuje mnie dosc czesto i powiedziala ze mam zazwyczaj mocniej skrecone wlosy i jakos bywa ich wiecej, a druga, ktora widziala mnie chyba ostatnio za czasów siana bardzo pochwalila

zalaczam zdjecie zrobione po powrocie (czyli po ok. 8 godzinach od mycia) - wynik - oklapniete fale
pomimo oklapnietosci- sa ladne mi sie podobaja
widac ze masz bardzo zadbane wloski, wydaja sie byc miekkie i gladkie

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
dziekuje bardzo.
a odpoczynek od pvp sie wlosom przyda. moze sie odzwyczaja i jak nalozysz cokolwiek to zareagują wielką wdziecznoscia i pieknie sie skreca

och jak milo
ponetne wlosy tego jeszcze nie slyszalam. dziekuje
zgadzam sie z opinia
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:32   #21848
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli w sumie można mu wystawić niezłą ocenę?
Mnie się bardzo podoba i aż nie chce się wierzyć, że na tę chwilę poza zastrzeżeniami co do utrwalania nie mam absolutnie żadnych.
Poczekajcie na moją ocenę jak znam życie będzie dramat i to w jednym akcie
Cytat:
Osobiście banana polubiłam i sprawdzał sie każdorazowo.
Chyba wpisze go na listę upragnionych. Obok wielkiego pudła KCCC
no nie mogę czy tylko moje włosy nienawidzą banana???

Nava jak tak polecasz to śmierdzielstwo to się chyba skuszę

Agison króliku mój Eclipta jest jasnozielona,Brahmi jest ziemistobura,a Amla brązowa.

Juttatko włosy przyprawiły mnie o oszalałą zazdrość!!!no nie wytrzymne tego
A jakim to je Kallosem umyłaś,bo nie mogę się doczytać?Choć popędzę do dziennika chyba...

Anko.d dla mnie to Ty masz jedwab nie włosy.Mniej lub bardziej skręcone są po prostu cuuudowne
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 12:34   #21849
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Nie używałam, bo niestety w tej serii mają właśnie tylko odżywki, a nie kuracje, a ja swoje włosy wiecznie kuruję
rozumiem
ja też kuruję, ale jakoś nie mam takich efektów jak Ty ... foch ...
Cytat:
Zapłaciłam 3 Euro za 30ml. Oparty jest na mieszance glikoli: Aqua, Ethoxydi-, Propylene- und Butyleneglycol, Juglans

Sugerujesz, że mam specjalnie dla Ciebie zakrólikować?
Na pewno spróbuję, obawiam się tylko używania tego, bo w opisie jest napisane, żeby być ostrożnym, bo bardzo brudzi powierzchnie i drżę o mój brodzik
Ale w sumie dzięki Syrence brodzik sprząta mój mąż, to niech on się martwi
W najbliższym czasie pewnie spróbuję, dam Ci znać ,czy są efekty
glikole! (Eloe, wybacz)
jakbyś mogła zakrólikować to byłabym Ci wdzięczna
i wietrzę feministyczną indoktrynację Syrenki - brawo!
a ktoś ją chciał zban(an)ować ....

btw, u mnie też TŻ sprząta te rejony
Cytat:
Naturalny Raz na jakiś czas zarzucam farbę roślinną, ale ostatnia była chyba z rok temu. Teraz też czeka i się kurzy, no ale tyle rzeczy do wypróbowania, że jakoś nie mam kiedy nałożyć. I jeszcze ten wyciąg
naturalny - zazdraszczam!
ciekawe czy na Twoich wlosach będzie widać przyciemnienie po tym wyciągu?
nie to że Cię zachęcam do szybszego zakrólikowania, nie nie ja na razie testuję hinduskie przyciemniacze, ale jakby niemiecki okazał się skuteczniejszy ....
no i 3 eurasy - to taka zachęcająca cena
a czy na ich stronce można qpić z wysyłką do Polandii? pewnie nie za bardzo?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-21, 12:41   #21850
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Poczekajcie na moją ocenę jak znam życie będzie dramat i to w jednym akcie

Nava jak tak polecasz to śmierdzielstwo to się chyba skuszę

Agison króliku mój Eclipta jest jasnozielona,Brahmi jest ziemistobura,a Amla brązowa.

A jakim to je Kallosem umyłaś,bo nie mogę się doczytać?Choć popędzę do dziennika chyba...

Anko.d dla mnie to Ty masz jedwab nie włosy.Mniej lub bardziej skręcone są po prostu cuuudowne
Pole, a co szkodzi sprobowac jesli lubisz ocet
tylko wypedz domownikow na 3 godz
Stary 2010-07-21, 12:44   #21851
agison
Zakorzenienie

Cytat:
jest jeszcze szansa ze i mi nie będzie pasował ... ale nie nastawiaj się, ot tak, na wszelki wypadek
Cytat:

czyli to Eclipta dzięki
bo już się zastanawiałam czy to może nie przyprawa do potraw chińskich, której mam duży zapas, tylko właśnie nie mogę go zlokalizować

no to święta prawda, anko.d, śliczne masz włosiska, takie mega lśniące i miłe .... w sam raz do pomacania

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-21, 12:47   #21852
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
ja dodawalam miodu wlasnie do niej i bylo ok. tzn spektakularnych efektow po miodzie nigdy nie widzialam, ale ten wax avocado wyjatkowo nadaje sie do wszystkich mieszanek. ladnie laczy sie z olejami, miodem, proteinami w jednolitą gładką masę.
dokladnie! sam w sobie jest sredni, ale do mieszanek idealnie sie nadaje!

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
i znów mi strasznie dużo wypadło ;(
moje tez okropnie wypadaja obwiniam stres... wlosy podciete sporo, regeneruje ale niech prestana wypadac, leca garsciami az boje sie dotknac (w efekcie mylam ostatnio w sobote)

Cytat:
Jeśli boisz się silikonów, to sięgnij po zestaw bardziej emolientowy. Zacznij od odżywiania Garnierem z shea i awokado, potem nałóż Naturię z pokrzywą lub wrzosem. Na koniec kremowy stylizator (Nivea FC lub Boots).
Skoro chcesz usztywnienia, to przygotuj sobie płukankę iodową - łyżka miodu na litr wody. Jeśli usztywnienie będzie za małe, zwiększ ilość miodu.
Możesz tez dodać niacynamid - usztywnia aż miło
Ktoś tu miał odstawić olejowanie...
wlasnie garniera mam na oku sprobuje tej naturii, bo mam z miodem, balsam nivea tylko przy pierwszym opakowaniu swietnie sie spisywal. Sama nie wiem czy znow sprobowac. Ostatnio nie uzywam niczego do stylizacji...nie ma sie co dziwic ze bez zycia. Ile kosztuje ten boots? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...Curl-Creme.htm

oj oleje... wiem, mialam zrobic przerwe, ale ostatnio wlosy - nie ulozyly sie ladnie ale wygladaly na zdrowe. Te pod spodem tak blyszcza, dlatego szukam sposobu na zewnetrzna warstwe

siedze z mieszanka na glowie i nie moge sie doczekac jak sciagne

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
no to święta prawda, anko.d, śliczne masz włosiska, takie mega lśniące i miłe .... w sam raz do pomacania
dokladnie

nawet jesli opadna, i tak wygladaja zdrowo, sa taakie blyszczace, i pomyslec ze rok temu niewiele do takich mi brakowalo
Stary 2010-07-21, 13:08   #21853
kropcia007
Wtajemniczenie

Eloe a może jak szefowa kręcona to zachwycisz ją swoimi kręciołami i padnie z wrażenia

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:10   #21854
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, gdzie dorwę odżywki Joanny mięta i wrzos, miód i cytryna itp.? Są w auchan?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:14   #21855
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

A wiesz, że to tak, jak ja. Jak wpadnę raz na pół roku na Oszona, to akurat zawsze wszystko wykupione.

a najgorsze ża jakas forumowiczka była 2 dni po mnie i było wszystko a do Auchana mam jakieś 50 km ... więc jestem tam od święta
ale Pani Jummatt kochana mi cudeńka jakieś przywiezie

Cytat:

Kropciu, może to te upały im szkodzą? Nie wiem, czy czytałaś nowy artykuł Syrenki (bardzo polecam), okazuje się, że temperatura też bardzo wpływa na włosy
chyba czytałam ale śmigam znowu
moje włosiny najlepiej wiosną wyglądały...

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, gdzie dorwę odżywki Joanny mięta i wrzos, miód i cytryna itp.? Są w auchan?
nie widziałam ich tam ale jak jestem w auchan to nigdy nic nie ma

Stary 2010-07-21, 13:21   #21856
jumaatt
Rozeznanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20823388]no to wyglada... wiec w tym tyg:

2.- szukanie szamponu oczyszczajacego , jakis prosty slsowiec? bez pq, siliconow, parafiny i innych "dodatkow"

po mniej wiecej 6 miesiacach udalo mi sie przekarmic wlosy
nie wiem czy sie z tego cieszyc czy nie [/QUOTE]

Z łatwo dostępnych szamponów jest ta seria Garniera bez silikonów, może ten? Bo domyślam się, że Barwy u siebie nie dostaniesz

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
i doczytałam, że koleżanka jumaatt będzie wykorzystywana do zakupu dobroci zza granicy
polecacie coś szczególnego?
Jak na razie prym zamówieniowy wiedzie Glanz morela

Cytat:
Zaciśnij zęby, patrz na zdjęcie i ćwicz się w cnocie pokory i opanowania
Cytat:
Tym najzwyklejszym, mlecznym. Martwiłam się, że będę musiała się w nim kąpać, żeby zużyć cały baniak, a tu proszę, taka niespodzianka

Cytat:
rozumiem
ja też kuruję, ale jakoś nie mam takich efektów jak Ty ... foch ...
Może dlatego, że nie kurujesz niemieckimi kuracjami Czas to zmienić

Cytat:
jakbyś mogła zakrólikować to byłabym Ci wdzięczna
Ok, obiecuję, że w ciągu tygodnia zrobię pierwsze podejście

Cytat:
no i 3 eurasy - to taka zachęcająca cena
a czy na ich stronce można qpić z wysyłką do Polandii? pewnie nie za bardzo?
Można Podają niby wysyłkę zagranicę 6 Euro, ale Navie do Holandii wysłali za 3,95.

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
moje tez okropnie wypadaja obwiniam stres... wlosy podciete sporo, regeneruje ale niech prestana wypadac, leca garsciami az boje sie dotknac (w efekcie mylam ostatnio w sobote)
Wcierkujesz?

Kropciu - przywiozę I żadna wizażanka Ci ich nie sprzątnie sprzed nosa
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 13:30   #21857
Konto usunięte

Cytat:
Z łatwo dostępnych szamponów jest ta seria Garniera bez silikonów, może ten? Bo domyślam się, że Barwy u siebie nie dostaniesz

widzialam garniera bez siliconow, myslisz jumatt ze to dobry pomysl
weleda haar an body bardzo mi przypadl do gustu, tylko on baardzo delikatny, a od czasu do czasu to wlasnie porzadne oczyszczenie by sie nalezalo.
Barwy ani innych polskich kosmetykow-
Stary 2010-07-21, 13:32   #21858
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaciśnij zęby, patrz na zdjęcie i ćwicz się w cnocie pokory i opanowania
Tak tak już na tym forum się z pół roku tak opanowuję
A miałam już fizyczny kontakt z niektórymi kręconymi więc łatwo mi nie jest
Cytat:
Tym najzwyklejszym, mlecznym. Martwiłam się, że będę musiała się w nim kąpać, żeby zużyć cały baniak, a tu proszę, taka niespodzianka
A to takie buty...jednym słowem mój zakurzony baniak co łypie na mnie jednym oczkiem też znajdzie zastosowanie
Stary 2010-07-21, 13:32   #21859
Konto usunięte

Cytat:
Można Podają niby wysyłkę zagranicę 6 Euro, ale Navie do Holandii wysłali za 3,95.
jesli to ten sam sklepik to min zamowienia jest na 10 euro
Stary 2010-07-21, 13:34   #21860
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:

Kropciu - przywiozę I żadna wizażanka Ci ich nie sprzątnie sprzed nosa
emotki mówią wszystko

Stary 2010-07-21, 13:34   #21861
Konto usunięte

Cytat:

no tak... zagrabaniczne- lepsze
Stary 2010-07-21, 13:34   #21862
polelavendove
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20824571]Pole, a co szkodzi sprobowac jesli lubisz ocet
tylko wypedz domownikow na 3 godz [/QUOTE]
Nic nie szkodzi,a nawet mus jest (prawdziwy imperatyw wewnętrzny)

niech no tylko upały zelżeją trochę,bo smrod może i sąsiadów zainteresować a żaden ekopatrol mi nie jest na dzielni potrzebny...
Stary 2010-07-21, 13:40   #21863
Konto usunięte

Cytat:
Nic nie szkodzi,a nawet mus jest (prawdziwy imperatyw wewnętrzny)

niech no tylko upały zelżeją trochę,bo smrod może i sąsiadów zainteresować a żaden ekopatrol mi nie jest na dzielni potrzebny...
Stary 2010-07-21, 13:47   #21864
agison
Zakorzenienie

Cytat:

Ok, obiecuję, że w ciągu tygodnia zrobię pierwsze podejście

rozumiem sugestię w takim razie z listy "must have" wykreślam odżywki i zabieram się za szukanie kuracji
wykreślam oczywiście poza odżywką brązująca (no wiem, do brązowych)

dzięki

6 eurasów, ech, das ist kost-spieling

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-21, 13:58   #21865
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
właściwie to tak
jak dla mnie to też mógłby odrobinę bardziej utrwalać, ale to na pewno kwestia włosów i skrętu ... moje po prostu lubią porządne usztywnienie. A ogólnie zastrzeżeń nie mam do niego żadnych
Bardzo mnei to cieszy. Zaraz go wrzucę
Cytat:
o tak. KCCC to też mój ulubieniec pretenduje u mnie do miana KWC wśród stylizatorow. I ten zapach gdyby był tańszy to wyjadłabym go łyżką

Cytat:
No i nie chcę przesadzać z tym Kallosem do mycia z uwagi na proteiny.
Proteiny są po zapachu, więc malutko. Myśle, że przekarmić będzie trudno, ale jeśli włosom się nie spodoba, to szybko zobaczysz...
Cytat:
Jesteś naszą forumową eksperymentatorką, jak mamy bez zdjęć oceniać ich efekty??
Właśnie, Rybiorku! Nie zauważyłam wcześniej, że to napisałaś. Bez zdjęć?
Cytat:
Żartujesz! Mów, jakie ma włosy??
Niespecjalne. Wielokrotnie rozjaśniane i wysyszone. Na dodatek ostatnie farbowanie nie wyszło i ma kolor typu "niedobełtana jajecznica"
Włosy mają duży potencjał, 3a jest gwarantowane, ale przy tej długości nie ma szans na zobaczenie loka
W ogóle moja szefowa jest bardzo podobna do mojej mamy. Ostatnio mama odwiedziła mnie w pracy i spotkały się z szefową... Nie mogłam uspokoic śmiechu do wieczora Sa niesamowicie podobne, tylko mamuś nie ma "niedobełtanej jajecznicy".
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20823388]no to wyglada... wiec w tym tyg:
2.- szukanie szamponu oczyszczajacego , jakis prosty slsowiec? bez pq, siliconow, parafiny i innych "dodatkow"[/quote] Ale skoro oczyściłaś octem, to nie wiem, czy szampon jest jeszcze potrzebny...
Poza tym jesteś bezlitosna. Biedne włoski
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
mogę umyć głowę zamiast różowego younga joanną z lnem?
Możesz
Cytat:
czy ten żel aloesowy na dozie to ta sama gorvita co była?
******* /apteka /p48900-Aloe_Vera_zel_bioaktywny_ 150_ml
(dwie spacje po pl i apteka )
wrrr, wygwiazdkowało, z przodu zamiast gwiazdek adres do dozu . pl
Dokładnie ten sam. Możesz zakupić pantenol tej firmy, ale jako żel do włosów sie nie sprawdza. Na wcierki i leczenie skóry po ukąszeniach sprawdza się jak znalazł.
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20823707]a u mnie kreconowlosy szef, sprezyny ma ze hej
do dzis sie nie zoorientowal ze scielam wlosy... ecchh inzynierownie...[/quote] Nie ma jak faceci. To już 3 tygodnie?
Cytat:
Poczekajcie na moją ocenę. Jak znam życie będzie dramat i to w jednym akcie
Twoje włosy nie lubią miodu, protein i większości emolientów - spodziewam się tragedii bez katharsis
Cytat:
Myła Kallosem z proteinami... Oj, kolejna wpadka by była...
Cytat:
glikole! (Eloe, wybacz)
Ale ja lubię glikole Mimo pochodzenia od pani napędzającej silniki świata tego
Cytat:
balsam nivea tylko przy pierwszym opakowaniu swietnie sie spisywal. Sama nie wiem czy znow sprobowac.
Robie sobie od niego długie przerwy i dzięki temu zawodzę się na nim na tyle, na ile się spodziewam.
Cytat:
Ostatnio nie uzywam niczego do stylizacji...nie ma sie co dziwic ze bez zycia. Ile kosztuje ten boots? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...Curl-Creme.htm
Coś ponad funciaka. Do kupienia w Bootsach na Wyspach.
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Eloe a może jak szefowa kręcona to zachwycisz ją swoimi kręciołami i padnie z wrażenia
Nie ma takiej opcji. Ona z tych, co nie rozmawiają na tematy pozapracowe. Dokładnie lustruje każdego i coś tam sobie umyśla, ale nie powie ni słowa. Dlatego w upały w pracy siedze w klapkach. Nie będę się męczyć.
Cytat:
O! Zguba!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-21, 14:08   #21866
moooniaaaa
Zakorzenienie

Eloe77, ja Was czytam regularnie tylko się nie wypowiadam bo nigdy nie nadążam A już jak 2-3 dni nie zajrzę to masakra
Stary 2010-07-21, 14:08   #21867
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja lubię glikole Mimo pochodzenia od pani napędzającej silniki świata tego
zdaje się że sama jesteś kierowcą
to już wiem - Ty nie lubisz gliceryny ale do glikoli też podchodzilaś jak pies do jeża

słuchaj kochana, a mam jeszcze do Cię pytanie podyktowane ciekawością zawodową źle reagujesz na 5 parabenów, tak? czy zauważyłaś że mniejsza liczba parabenów w produkcie mniej Cię podrażnia? da się u Ciebie zauważyć taką regułę?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-21, 14:11   #21868
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
ja widzialam tylko jedna, z miodem wlasnie i to w realu
monia, dlugie musisz miec juz wlosiska co?

Cytat:
Jak na razie prym zamówieniowy wiedzie Glanz morela
to jest maska czy odzywka b/s? moze i ja bym sie skusila, bo brakuje moim wloskom czegos. Ile kosztuje

jak Ty to przytachasz biedna

Cytat:
Wcierkujesz?
jak narazie balsam fitometu, ale chyba bez joany rzepy sie nie obejdzie...
Stary 2010-07-21, 14:14   #21869
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie ma takiej opcji. Ona z tych, co nie rozmawiają na tematy pozapracowe. Dokładnie lustruje każdego i coś tam sobie umyśla, ale nie powie ni słowa.
oj to niefajna atmosfera pewnie z nią ... Ale mówię Ci nawet takie z ciekawości czasem się przełamują jak są o coś zazdrosne w tym wypadku o włosy

Stary 2010-07-21, 14:14   #21870
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja widzialam tylko jedna, z miodem wlasnie i to w realu
monia, dlugie musisz miec juz wlosiska co?
Ooo może skoczę do Reala bo mam blisko
No długie długie bo ostatnio zwiałam i nie poszłam do fryzjera. Bałam się, że będę żałowała,ale tyle pochlebnych opinii o nim już naczytałam, że idę! Bo masakra z moimi końcówkami A do mojej starej fryzjerki nie pójdę więc nie mam wyjścia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości