|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
|
|
|
|
#21902 |
|
Zakorzenienie
|
Troszku mnie nie było, ale nadrabiam
![]() Spóźnione, ale... Jumatt- cudne!!! Bardzo ładny skręt...niesamowite! Pewnie jak szłaś ulicą to tak Ci kobieco "fikały" wokół twarzy ![]() Cudeńko ![]() Aniuuu- błyszczą jak lustro! Nieziemskie... Może widziałam Twoje włosy w większym skręcie, ale przy takim blasku to naprawdę nie ma znaczenia ![]() A ja właśnie jestem po myciu włosków ![]() Użyłam dziś trochę Balea Locken Spulung (Eloe ) i powiem tak...Nie wiem czy to zasługa tego sprayu czy czego...ale już na mokrych widzę, że będą rewelacyjne! ![]() Niestety zobaczy je tylko mój TŻ po powrocie z pracy a szkoda... ![]() Eloe- chyba znalazłam sposób z podpinaniem...podpięłam jak mi intuicja moja lokowa podpowiedziała i wygląda na to, że trafnie Zaczynają mi się robić pierścionki na głowie heh ![]() Tak w ogóle niech mi ktoś da linka do Codziennika Rybiorka, bo jestem jak dziecko we mgle...nie mogę coś się doszukać tego linka...pomóżcie mojej kurzej ślepocie :P
|
#21903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#21904 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję- muszę nadrobić
![]()
|
#21905 |
|
Zakorzenienie
|
mam krysys czasowo-przestrzenny i wlosowy, mam wiec podstawe, wystarczy ze po Dublinie musze sie poruszac i pokazywac to co mam na glowie, no ale przynajmniej nikt mnie nie zna (prawie nikt) a tutaj same znane wlosy, jak mnie bedziecie stresowac dodatkowo to jeszcze faktycznie obetne sie na zapalke
|
#21906 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i za wygadywanie bzdurRybionku, ani sie waz ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
ale ona taka delikatna... poszukuje jakiegos mozliwie prosto skladowego szamponu, a sklad fructisa mnie rozlozyl , szampon ma myc- to wszystko co od niego oczekuje ![]() Jumatt, a ten szamponik to tak przypadkiem nie zerkal w Twoim kierunku i nie jest jakos piekielnie drogi chyba 5-6 euro
Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2010-07-21 o 20:36 |
||
|
|
|
#21907 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20835618]oj....potrojny kryzys
i za wygadywanie bzdurRybionku, ani sie waz prosze nie bic, walcze ze stresem jak mogeCytat:
a ta welede to sobie kupie na pozniej, przez Ciebie Jumaatt, narobilas mi na nia smaka a widzialam w moim sklepie ze zdrowa zywnoscia wczoraj a teraz siedze z maska z odzywki kokosowej Curls i olejkow: jojoba i makadamia po umyciu szamponem, i mysle co dalej edit: bylam w analizowym, dziewczyny - Jumaatt, Syrenka
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-21 o 21:15 |
|
|
|
|
#21908 |
|
Raczkowanie
|
Syrenko ja się zapisuję na kurs
bo mój odmawia mycia naczyń;>Zawsze mam tu tyle do przeczytania, że jak już przeczytam to zapominam co chcę napisać ![]() Ale żeby nie było słodko i cukierkowo postanowiłam zaprezentować Wam, moje drogie, pomiodowego puszaka, którego na głowie aktualnie posiadam włosy 2 dni po myciu dzisiaj końcówki reanimowałam psikaczem z wody, żelu artiste i rycynowej ziai (tylko końcówki bo spinałam klamrą w koczek).
|
|
|
|
#21909 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jaaaasne, kto Ci kochana uwierzy?? Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#21910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj byly spineczki więc może taki efekt ale dziękuje za miłe słowa |
|
|
|
|
#21911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to 2 dni po myciu---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- no prosze a kochana Jumaatt chciala tak nam zmydlic oczy ze taka lagodna , ale fakt, jej komentarz dla mi do myslenia, i od tego myslenia lazienka i szafa w sypialni pekaja w szwach od nadmiaru specyfikow, co ja sie naglowie codziennie czego uzyc![]()
|
|
#21912 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() pomidorek ma chyba gliceryne dosc wysoko w skladzie jesli dobrze pamietam- to mnie powstrzynalo od zakupu tego warzywka, dla mnie gliceryna=puszak
|
|
|
|
|
#21913 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras uzywala olejku z makadamii? moj dziwnie pachnie
przebil zapach odzywki kokosowej (jojoba nie wykazuje zadnego zapachu) i mix pachnial nim ale najdziwniejsze ze pomimo mycia potem, nalozenia odzywki d/s i zrobieniu plukanki piwnej - nadal czuje ten zapach, piwo juz wywietrzalalo a zapach po makadamii dalej jest, gdyby nie to ze ma tyle pozytywow to bym go nie uzylageneralnie dzisiaj bylu znow piwo karpackie, jutro lech, juz czeka otwary patrzylam czy nie ma jakiego miodowego ale kiepsko zaopatrzony byl sklepikwlosy schna sobie samopas a ja siedze samotnie przed kompem i wychodzi ze jak mam wolny wieczor to nie mam z kim powizazowac kreciolkowo
|
#21914 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku, nava thanks
![]() Wydawało mi się, że nie ma bna włosach gorszego zapachu niż zapach piwa. I to właśnie powstrzymuje mnie przed jego użyciem a charakterze płukanki ale mówisz Rybiorku, że zapach szybko się ulatnia? to chyba jednak spróbuje ![]() Aha moja mama ostatnio podbiera mi emulsję Glorii
|
|
|
|
#21915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21916 | |
|
Rozeznanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20839033]Smerfie, super kreciolki
![]() pomidorek ma chyba gliceryne dosc wysoko w skladzie jesli dobrze pamietam- to mnie powstrzynalo od zakupu tego warzywka, dla mnie gliceryna=puszak [/QUOTE]Moja droga, tam było pomiodowego, a nie pomidorowego Ale tak swoją drogą to Pomidor w ogóle nie ma gliceryny w składzie i jest bardzo fajnyCytat:
Edytowane przez Pinsleepe Czas edycji: 2010-07-22 o 00:28 |
|
|
|
|
#21917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#21918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle myślę, że Twoja metoda podziała, bo ja też kiedyś się obraziłam na moje włosy i nie dostały wtedy nic do stylizacji, ani nawet odżywki b/s i po paru takich razach było lepiej No wyciągaj pomidorka, wyciągaj, bo mu tam smutno na pewno na tym dnie
|
|
|
|
|
#21919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
edit: jak sa jako takie loki czy fale to nie ma sie czego wstydzic ale jak jest spuszona grzywa lwa to nieciekawie to wyglada
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-22 o 00:47 |
||
|
|
|
#21920 |
|
Zakorzenienie
|
banan jest super!
|
#21921 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20829497]
mialam dokladnie to samo, ale do dzis nie wiem czy to parabeny czy slsy, czy jedno i drugie [/quote] U mnie i jedno i drugie. Najgorzej z produktami zawierającymi obie substancje (Treatment Wax) - masakra gwarantowana.Cytat:
Jest problem... Muszę lecieć na skrzydełkach z angielskim i nie przyjdę Przeraszam. Jeśli dziś pójdzie wszystko zgodnie z planem, to wpadnę w piątek koło 16-16.30. Cytat:
No proszę - mamy kolejną kręconą o fajnym skręcie Jeśli po Kallosie były ładniejsze, to nie wiem, czy nie domagają sie więcej emolientów. Czym myłaś? Dobrze by je było tez wycieniować. Nie wiem, czy spodnia warstwa za bardzo nie odstaje od całości. Kiedy byłaś u fryzjera? [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20830855]Opakawania kosmateczne [/quote] Kosmate Obawiam się, że to nie będzie takie proste Ale jeśli domagasz się urlopu... Wróciłam do żelu na mokre. Efekt - podniesione od nasady włosy. Nie miałam tego po Boosterze TBSowym, Bootsie i Balsamie Nivea. Polimery jednak mogą wiele
|
|
#21922 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21923 | |||||
|
|
Cytat:
W pudełku jest jeszcze trochę miejsca ![]() Cytat:
Cytat:
A TŻ powiedział na loki po Balei? Zachwycony? wspięram Cię z całych sił ![]() Cytat:
bo przyjadę do Dublina Cię pogonić Standardowy 2-dniowy puszak Takie włosy kilka dni po myciu to skarb. [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20839033]pomidorek ma chyba gliceryne dosc wysoko w skladzie jesli dobrze pamietam- to mnie powstrzynalo od zakupu tego warzywka, dla mnie gliceryna=puszak [/QUOTE] Nawet jeśli jest w odżywce d/s? Mam identycznie, ale uważam tylko na te produkty, których nie spłukuję. I to się naprawdę nieźle sprawdza Cytat:
|
|
#21924 |
|
Raczkowanie
|
Czy u Was w rossmanie też zamiast Yunga mają teraz Isanę? To samo pudełko, te same kolory i skład tylko inna nazwa.. śmiałam się z siostrą, że wizażanki wykupiły wszystkie Yungi, bo jakiś czas nie mieli nic
|
|
#21925 |
|
Zakorzenienie
|
Smerf- mi tam się podobają i to nawet bardzo
Obcięłabym Ci je z długosci...i doczepiła sobie ![]() Eloe- no TŻ zachwycony Ale spinkami podpięłam chyba trochę za mocno, bo jak je ściągnęłam to mnie mnie bolało przy skórze ![]() Następnym razem chyba wepne tak samo tylko delikatniej ![]() Spray spisał się świetnie- wcale nie spuszył i nie usztywnił mi włosów...a z tym zawsze kojarzyły mi się spraye ![]() Tak w ogóle to dziś są takie jakbym je umyła o 4.30 rano ![]() Chyba znalazłam alternatywę na poranne mycie Albo...na zimę żeby ze świeżo umytymi włosami nie wychodzić na dwór ![]() A że jeszcze tak wspomnę na marginesie...chyba rosną sobie coraz zdrowiej Są dużo dłuższe powiem Wam Przyjrzałam się im i jestem ogromnie z nich zadowolona ![]() Nie mówiąc o tym, że kręci mi się cały tył- co wcześniej się nie zdarzało, ale jak przeszłam na CG (pokraczne ) to coś zaczęło sie tworzyć...![]() Teraz jest super Dzisiaj idę po naftę z olejkiem rycynowym
|
#21926 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pojde dzisiaj chyba i popatrze.... ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
z moimi włosami zaczyna się robić coś dziwnego wygladają dziś fatalnie, ide zaraz kupić spinkękryzys włosowy, albo ta pogoda siano mam na głowie ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
dopisuje, dopisuje i juz mi się wszystko Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-22 o 10:18 |
||||
|
|
|
#21927 |
|
Zakorzenienie
|
Yasmin- możliwe, że kryzys
![]() Ty myjesz teraz tylko odżywką czy stosujesz też OMO?
|
#21928 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21929 | |||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wkrótce minie. Nie ustawaj w wysiłkach, a potem będzie już tylko coraz lepiej Gokładnie po 3 godzinach od przyjścia do pracy włosy zaczeły się puszyć i delikatnie rozkręcać. Boost TBSowy jednak pod ręką. Już atakowałam grymachy
|
|
#21930 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe- być może to swiadczy o tym, że moje włosiska też lubią proteiny w lato
![]() Hihihi ![]() Następnym razem będę miała pierwsze mycie Yungiem do farbowanych...mama nadzieję, że będzie OK...choc pewnie i tak gorszej odżywki do mycia niż Artiste nie ma :P A tak w ogóle, Eloe pomyślałam o podpinaniu włosków choć na chwilę na...sucho ![]() Bo ja mam np. bardzo kształtne i mięsiste loki po odrobinie oleju kokosowego Są jednak takie...normalne i brakuje im do tej wczorajszej objętości niestety.A gdyby tak wystylizować i podpiąć choć na pół godzinki z rana? ![]() Wydaje mi się, że może być całkiem niezły efekt
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

Pewnie jak szłaś ulicą to tak Ci kobieco "fikały" wokół twarzy 
) i powiem tak...

za wygadywanie bzdur

, szampon ma myc- to wszystko co od niego oczekuje
i nie jest jakos piekielnie drogi chyba 5-6 euro
prosze nie bic, walcze ze stresem jak moge

i to 2 dni po myciu

mialam dokladnie to samo, ale do dzis nie wiem czy to parabeny czy slsy, czy jedno i drugie
Ale jeśli domagasz się urlopu...
wspięram Cię z całych sił
bo przyjadę do Dublina Cię pogonić