|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#21871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
|
|
|
|
|
#21872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
takie dojscie jakis czas temu bylo w postaci agison. jesli chcesz, to moge dac ci troche swojego - sloj jest duzy, a zuzycie minimalne. sama bym go chyba z 5 lat uzywala, bo nie nakladam przy kazdej stylizacji.no i tez dziekuje w ogole to stworzylam swoj watek wymiankowy - jesli bylybyscie czyms zainteresowane, to zapraszam ![]() w auchan nie widzialam. bywają w naturach, widzialam kiedys tez chyba w kauflandzie. no i w malych osiedlowych drogeriach |
|||
|
|
|
#21873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dzisiaj to wyobrazcie sobie ze mam wlosy bez stylizatora i bez zadnego modelowania prawie jak na tej fotce po stylizacji sekcyjnej tyle ze blizej mi do wscieklego Chopena (tak mi w szkole podstawowej mowili, masz szope jak wsciekly Chopin), miejscami ni to puch ni to... sama nie wiem, no jak Wasza wyobraznia? ![]() Kropciu ja mam chwilowo dosc, zapakowalam wszystkie stylizatory do reklamowki i na dno jednego z pudel przeprowadzkowych i przynajmniej ich nie widze i sie nie denerwuje, a jak bede myc wlosiska to nic pod reka, bo na razie cokolwiek uzyje to jeszcze bardziej sie denerwuje bo kicha Anka.d do konca nie jestem pewna, moze za rok jak odrosna moje naturalne (jesli w ogole dam rade w nich chodzic) to beda sie wdzieczyc, teraz to jak siano po sianokosach lezace na polu w kupkach
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-07-21 o 14:23 |
|
|
|
|
#21874 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#21875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko co mam ja?? bo moje Kalpi nie pachnie jak mieszanka przypraw ![]()
|
|
#21876 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#21877 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#21878 |
|
Zakorzenienie
|
działa? a jakie działanie zaobserwowałaś?
bo mój to tak bardzo nie działa ... przyciemnia o jakieś pół tonu, może ton jakkolwiekbądź - kruczoczarnej czerni nie daje no i trzeba obserwować włosy kochana, bo on ponoć może z leksza wysuszać ![]() jadę do domu na banana
|
#21879 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
octem nie zmyje pq, pvp... a poza tym ocet sierdzi noo wlasnie troche sie lamie czy nie nalozyc dzis aloesu z keratyna i pantenolem na godz- to po lekturze artykulu Syrenki ( |
|
|
|
|
#21880 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Fajnie, że jesteś. A kiedy nowe fotki Twoich ślicznych fal? Jesteś... Dlatego nie pozwolę ropy marnować na kosmetyki Cytat:
Cytat:
![]() Tak, można. Oczywiście obserwuję to głównie przy produktach trzymanych nieco dłużej na włosie i skalpie - odżywkach d/s. Kiedy widzę 2 parabeny (a to spotykam najczęściej), to nie obawiam się podraznień. I rzeczywiście ich nie ma. Po 5-parabenowym towarzystwie moga pojawić się nawet strupki jak po slsach (mówiąc ogólnie). Tak ostatnio było po Johnson's baby. Cytat:
Wkrótce będziemy ze soba 3 lata i jeszcze się nie przełamała Cytat:
Ja tez chce pomacać Będe jutro na siłce - przyjdziesz? Cytat:
![]() Mnie się to nie podoba Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20829276]noo tak na przyszlosc octem nie zmyje pq, pvp... a poza tym ocet sierdzi [/quote] Muszę poczytać jeszcze ooccie, ale uważa się, że własnie domywa takie rzeczy. Loka jednak uciąc nie dam Cytat:
|
|
#21881 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mialam dokladnie to samo, ale do dzis nie wiem czy to parabeny czy slsy, czy jedno i drugie ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ide czytac o ocie i tak dzis nic zrobilam, a teraz nie warto juz sie zabierac
|
||
|
|
|
#21882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po jednym użyciu niewiele mogę powiedzieć, poza tym, że włosy mam dziś po Kalpi całkiem ładne, miękkie, błyszczące. Kolor jest może odrobinę głębszy, ale pewna nie jestem, możliwe że tylko to sobie wmówiłam
|
|
|
|
|
#21883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyjde ![]() wczoraj bylam, dzisiaj nie ide, wiec akurat jutro idealnie mi pasuje. a o ktorej bedziesz? tylko ja od razu mowie - bede w związanych bo wlasnie umylam i jutro juz beda niewyjsciowe przy tym upale ![]() syrenko - dodalam odyzke SIAM do KWC - link tu mozna wrzucic do spisu tresci
Edytowane przez anka.d Czas edycji: 2010-07-21 o 15:44 |
|
|
|
|
#21884 |
|
Raczkowanie
|
Jak obiecałam to podsyłam zdjęcia moich włosków. Po dzisiejszym myciu sa okropne
Przynajmniej były po kalosie i jednak mam wrażenie, że jak ide spać z mokrymi rano sa boskie ![]() Przepraszam za jakość zdjęc, ale robiłam je sama
Edytowane przez molly88 Czas edycji: 2010-07-21 o 15:45 |
|
|
|
#21885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21886 |
|
Wtajemniczenie
|
molly - podoba mi sie twoj skret. masz sciete wlosy na prosto? bez cieniowania?
chodzimy do aquaparku. |
|
|
|
#21887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Można powiedzieć, że cięcie jest na prosto, jedynie co jest różnica to 2 - 3 cm miedzy spodem w wierzchnią warstwą. Sprzodu mam krótsze, ale tego nie widac Ja tyż chodzę do aquaparku Ostatnio praktycznie codziennie Wiec sie nie zdziwie jak kiedys sie nieświadomie widziałyśmy
|
|
|
|
|
#21888 |
|
Konto usunięte
|
wlasnie zajrzalam na stonke fitomedu- w jednej z zakladek jest napisane:
Opakawania kosmateczne to te opakowania sa kosmate czy kosmarkowe? ciekawostka w ramach zabijania czasu
|
|
|
|
#21889 |
|
Wtajemniczenie
|
bede sie rozgladac za tymi lokami molly
![]() moich nie widac, bo ostatnio zaczela mi przeszkadzac majtająca sie kitka, wiec robie koczka
|
|
|
|
#21890 | ||||||
|
Raczkowanie
|
oj nie mów tak, proszę, trzeba kochać je, żeby były piękne
Cytat:
Cytat:
chyba sobie odkopie stary wątek i poczytam ![]() zasiała, myślałam, że już "po jabłkach" i alverde nie będzie Cytat:
no nic zobaczymy, na razie chce potestowac keratyne na wszystko przyjdzie kolej Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jumaatt to zdjęcie Twoich włosów to.... zazdrosc mnie zaraz zerzre Anka mi sie bardzo Twoje wlosy podobaja takie zdrowe, blyszczace ponetne - swietne okreslenie.Nie wiem jaki efekt wczorajszej maski z dodatkiem keratyny, bo polozylam sie z wilgotnymi wlosami spac. Nie moge chodzic spac ani z mokrymi, ani z wilgotnymi. Prostuja sie i pusza Musze poczekac do weekendu, bo w srodku tygodnia po pracy nie wyrabiam sie z umyciem, maska i naturalnym wyschnieciem włosow...
Edytowane przez Yasmin Czas edycji: 2010-07-21 o 17:40 |
||||||
|
|
|
#21891 | ||
|
Zakorzenienie
|
w ten sposób - rozumiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no ale jeśli pierwsze wrażenia masz tak pozytywne to oby tak dalej a ten bananowy TBS co właśnie mam na głowie to odżywka czy maska? bo już mi się to wszystko pomyliło
|
|
#21892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie juz nie bede pokazywac ale Wasze wloski bede chetnie ogladac, zakupilam dzisiaj czteropak Lecha i cytryny, bedzie na caly tydzien na plukanki
|
|
#21893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jumaatt, to jak ja będę robić zamówienie, to poproszę zestaw do osiągnięcia takich efektów, jakie Ty masz. A jak nie wyjdzie, to będę reklamować ![]() I w ogóle gratuluję Tobie, Syrence, Twojemu mężowi i brodzikowi, że wcielacie feminizm w życie
|
|
|
|
|
#21894 | |
|
Zakorzenienie
|
kochana, a powiedz mi jeszcze czy d/s czy b/s
![]() męczyłam Cię już o to na skręcie, wiem - panikę sieję, ale nie wiem czy jest sens męczyć się jeszcze w tej czapce Cytat:
a właściwie nam!PS. ja mam wannę
|
|
#21895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
jak przegłosujecie bana dla mnie, mogę zniknąć na tydzień
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20829276]noo tak na przyszlosc octem nie zmyje pq, pvp... a poza tym ocet sierdzi noo wlasnie troche sie lamie czy nie nalozyc dzis aloesu z keratyna i pantenolem na godz- to po lekturze artykulu Syrenki (cała przyjemność po mojej stronie Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#21896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście Wam też gratuluję, ale nawet nie wątpiłam w to, że zaciągasz swojego TŻ do robót ciężkich |
|
|
|
|
#21897 | |
|
Zakorzenienie
|
ja głosuję o banana! oczywiście tego z TBSu
![]() Cytat:
no cóż, przejrzałaś mnie, ale w końcu jesteś od tego szpecem ![]() zresztą gdzie ja, taka mała słaba istota, do szorowania wanny?
|
|
#21898 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#21899 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szpec, również biedny i mały, musi się zabrać zaraz za odkurzanie, bo niestety z równego podziału obowiązków feminizm nie zwalnia
|
||
|
|
|
#21900 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Oczywiście pozjadało mi cytaty, więc:
Nava - ja mam w domu np. próbkę tego . Niby jest bez silikonów i detergentowo też jest dosyć mocarny, ale napchali strasznie dużo jakiś ekstraktów i ceramidy przy końcu składu. I jest jedno PQ, ale też przy końcu. Sama nie wiem, czy się nada do oczyszczania ![]() A masz coś już upatrzonego szamponowo? A ta Weleda to tak czułam, że będzie cudna. Ale na pewno jest piekielnie droga, jak to Weleda. Przechodziłam dzisiaj koło półki z tym szamponem i udawałam, że go nie widzę ![]() Pole - mam nadzieję, że jakimś cudem Kallos do mycia nie zrobi Ci krzywdy. Tylko wiesz...nie mieszaj z miodem Cytat:
Pamiętaj jeszcze, że kuracje są cięższe, nie wiem, jak dużo emolientów Twoje włosy lubią, ale weź to pod uwagę. Cytat:
Ale jeśli Kallos podpasuje mi do mycia, wiesz, co to dla Ciebie oznacza? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Rybiorko - wyczuwam u Ciebie dużą frustrację włosową ![]() Wiesz co, a czy te problemy ze stylizacją nie wynikają z tego, że trochę je przekarmiłaś? Widziałam w Codzienniku, że dużo na nie nakładasz, może są najnormalniej w świecie obciążone? Może przyda im się chwilowa zmiana pielęgnacji na minimalistyczną? Co sądzisz? Cytat:
![]() Masz super skręt, od nasady. Trochę go podrasujesz i będzie super ![]() Włoski nie wyglądają też na zniszczone. I chyba nie masz problemów z niekręceniem się spodnich warstw? Przynajmniej nie widać. Skąd Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noo..mogą być 4 duże półki. I ze 3 w łazience.Cytat:
Gdyby nie żelazna ręka Syrenki, nie dałabym rady A brodzikowi pogratuluję, dziękuję w jego imieniu ![]() No przyszłaś wreszcie, gdzie się podziewasz? |
|||||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

dzięki 

Jesteś naszą forumową eksperymentatorką, jak mamy bez zdjęć oceniać ich efekty??

jakkolwiekbądź - kruczoczarnej czerni nie daje 

źle reagujesz na 5 parabenów, tak? czy zauważyłaś że mniejsza liczba parabenów w produkcie mniej Cię podrażnia? da się u Ciebie zauważyć taką regułę?
mialam dokladnie to samo, ale do dzis nie wiem czy to parabeny czy slsy, czy jedno i drugie 

a właściwie nam!

Gdyby nie żelazna ręka Syrenki, nie dałabym rady