![]() |
#691 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Cytat:
![]() ![]() U mnie pogoda... nienajlepsza, zaczyna nieźle grzać. Ale nie narzekam, bo od czwartku do niedzieli było chłodniej, raz w nocy nawet padało. A byłam przekonana, że będzie gorąco. TŻ nie miał przyjeżdżać, ale jednak przyjechał, z czego się z jednej strony cieszyłam, ale z drugiej nie dał mi się aż tyle uczyć, ile bym mogła, ale mimo to jestem zadowolona ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zaczynają się u mnie egzaminy, całe szczęście ja dzisiaj nie muszę pisać i piszę dopiero w środę. W ogóle przestawiłam się na nocny tryb nauki i w dzień, jak jest gorąco, śpię, a w nocy sie uczę. Póki co to daje radę ![]() A Wy co, odpoczywacie? Czy powyjeżdżane? Myślałam, że jak po takiej nieobecności się pojawię, to będę miała czytania a czytania, a tu prawie nic ![]()
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
ja w pracy, przeprowadzam rodziców, robimyw nowym lokum remont, do tego slubz a miesiac, rezygnacja z pracy i wyprowadzka do Tż... nie mam czasu ;/
#693 |
Zadomowienie
|
U nas teraz jest 23 i bardzo dobrze się wreszcie czuję
![]() Ale słyszałam, że od środy mają wrócić upały... |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
a ja Wam powiem, że u mnie tez wcale gorąco nie jest. Rano, jak się na chwilę przebudziłam, to mnie nieźle przygrzało, ale jak o 11 wstałam, to tylko świeciło tak, jakby miały być nie wiadomo jakie upały, a teraz ciągle jest dość przyjemnie
![]() libelle, z tymi porodówkami to chodziło mi o to, kiedy można dostać jedną, a kiedy drugą. Czy tą lepszą tylko po szkole rodzenia, czy jak? Bo różnica jest - z tego, co piszesz - gigantyczna. A ja zaraz lecę na śniadanko ![]()
#695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wróciłam z kolejnych zajęć szkoły rodzenia. Dali nam czadu tą gimnastyką, oj dali...
Dziś mieliśmy znowu krótką powtórkę z porodu, potem była na wykładzie ordynator oddziału położniczego a na koniec pielęgniarka z oddziału noworodkowego. Teoria na temat pielęgnacji noworodków, powikłań okołoporodowych a na następne zajęcia mamy kąpanie, przewijanie i pielęgnacja noworodka z lalką w roli głównej ![]() Jeśli chodzi o Twoje pytanie to poród rodzinny i pobyt na sali poporodowej można mieć tylko jak się wcześniej uczęszcza na szkołę rodzenia. Szkoła jest odpłatna, my płacimy 300 zł i mamy w tym 6 zajęć po 3-4h. Wykłady, filmy, aerobik, yoga, muzykoterapia, aromaterapia i wyciszenie przed porodem. Nio i fura takich praktycznych informacji które są niezbędne dla matek 1 dziecka czytaj nic niewiedzących ![]() No a na normalną porodówkę trafiasz, jak by to powiedzieć z ulicy ![]() Z każdych zajęć jestem coraz bardziej zadowolona, że się na nie zdecydowałam i będę polecała takie zajęcia każdej przyszłej mamie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zakorzenienie
|
to całkiem fajnie, ja uważam, że to 300zł to wcale nie jest tak dużo, jeśli wziąć pod uwagę wszystko, co tam macie
![]()
#697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poza tym co do poprzedniego Twojego pytania o to powiem Ci że ja się już nauczyłam, że w wojsku może się wszystko zdarzyć, najczęściej są to rzeczy bez sensu które psują plany. do tego się przyzwyczaj. na przykład kiedy był tydzień ponad 30- stopniowych upałów to tż chodził codziennie normalnie na 7:00 do pracy a w dzień kiedy sie zrobiło chłodno nagle ztwierdzili w wojsku że dadzą rozkaz przychodzenia na 5:00 bo są upały, po czym po dwóch dniach odwołali ten rozkaz ![]() poza tym mam pytanie do wszystkich innych, czy którejś z Was tż jedzie na 9 zmianę do Afganu? to jest kwiecień-wrzesień 2011...
![]() ![]() |
![]() |
#698 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o Monastir to jest to hotel oddalony od centrum miasta więc nie wiem na jaki sie nastawiacie, bo do centrum jedzie się busem\autobusem 10 min. Hotel nazywa się Skanes El Hana, jedzenie było super, jest hotelem przy plaży z pieknym piaseczkiem i boiskiem do siatki, w ogóle dużo atrakcji, pokoje czyste i zadbane, warto zostawić codziennie jakiś malutki napiwek dla pani która sprząta i wtedy masz ręczniki codziennie nowe, żadnej fuszerki i nic Ci z pokoju nie zginie, dotyczy to całej Tunezji, warto im dać coś choćby co drugi dzień np 1/2 dolara bo oni na miesiąc chyba tam zarabiają 15 dolarów ![]() ![]() No i jeszcze taka mała sugestia, jeżeli nastawisz się właśnie na konkretny hotel to potem warto iść do biura i powiedzieć gdzie się chce jechać i poszukają z którego biura jest najtaniej, u nas rożnia w cenie była nawet 400 zł. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Karola82, chyba jednak zostaniemy przy swoim, ale dzięki
![]() ![]() ![]() pidzi, staram się do tego przyzwyczaić, ale co rusz mnie czymś zadziwiają... Chyba potrzebuję na to jeszcze trochę czasu ![]() ![]() To życzę Wam wszystkim zabieganym miłego dnia i lecę na śniadanko : )
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2010-07-20 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
Ja tam mam ciągle nadzieję, że prognozy się nie spełnią tym razem i nie czeka mnie parowanie w domu znowu...
![]() Żeby chociaż do końca tygodnia dało odpocząć od tych upałów. Dziś już zupełnie inaczej się czuję, a tak to cały czas na łóżku przed wentylatorem i nie mam siły się ruszyć... |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
libelle, też mam nadzieję, że nie będziesz musiała się męczyć... Ja słyszałam, że od piątku, czy od weekendu ma się ochłodzić, ale nie wiem, czy to prawda i gdzie dokładnie ma to być. U mnie dzisiaj też nie było źle, trochę słońce poświeciło, ale dało się w pokoju wytrzymać. W ogóle już do głowy tutaj dostaję, nigdzie dzisiaj nie wyszłam, tylko siedzę w tych książkach i siedzę... dobrze, że chociaż jakąś przerwę na internet mam
![]() ![]() ![]()
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas niestety już jest gorąco i do tego duszno
![]() ![]() Ja za to słyszałam, że jutro ma być najcieplej na śląsku - 36 w cieniu... Trzymam kciuki za egzamin ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Dość ciepło u nas dzisiaj było, ale całe szczęście, że sale mamy klimatyzowane, bo byśmy chyba wysiedli. A co tam u Ciebie, libelko? Widzę, że same póki co jesteśmy, czasem z doskoku ktoś jeszcze wpadnie. Może w weekend ktoś będzie? Nie wiem, co z moim TŻem ![]() ![]()
#704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też to miałam wczoraj pisać, że już chyba tylko my dwie zostałyśmy na forum
![]() ![]() Usiłowałam się wczoraj wieczorem zalogować ale chyba było tyle ludzi, że mnie cały czas wywalało i w końcu się poddałam ![]() Super że już masz egzamin za sobą a reszta pewnie też pójdzie jak z płatka ![]() U mnie dziś w nocy było masakrycznie gorąco. Nie wiem czy to co się działo można nazwać spanie. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Ja w nocy też spać nie mogłam, niby zmęczona byłam, ale głowa mnie strasznie bolała i nie dało rady zasnąć. A jak wzięłam sobie tabletkę przeciwbólową, to się z drugiej strony rozbudziłam i też spać nie mogłam. Nie wyszłam jeszcze z łóżka, więc nie widziałam się w lustrze, ale czuję, że też mam podkrążone oczy. Fatalnie się dzisiaj czuję, a jutro kolejny egzamin
![]() Zaraz wstaję i idę chyba wykupić wycieczkę do Tunezji, jedno chociaż będzie już z głowy. A Ty jakie plany masz na dzisiaj?
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Jeju zazdroszczę jak nie wiem co tej Tunezji... Ja byłam w Sousse, kawał czasu temu i jak sobie przypomnę jak było fajnie...
![]() A moje plany to przede wszystkim max chłodzenie i ukrywania się przed słońcem ![]() ![]() Część zdjęć robiłam sama i ciekawa jestem jak je wywołali, bo wysyłała fotki przez allegro. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Rozeznanie
|
Ja was podczytuję ale nie mam za bardzo o czym pisać
![]() ![]() lovebird powodzenia na egzaminach ![]()
#708 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w jakim hotelu byłaś? My właśnie tam się wybieramy, ale mieliśmy problem z hotelem, bo ja chciałam inny i TŻ inny... Ja pierwszy raz lecę do Tunezji, w ogóle pierwszy raz gdzieś lecę, jak wybierałam się za granicę, to zawsze gdzieś w miarę niedaleko, a teraz tak jakoś szaleję, nie wiem właściwie sama dlaczego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja myślę, że burze chyba lepsze. Przyda się trochę deszczu. Mam nadzieję, że u mnie też popada, bo póki co słyszałam tylko, że ochłodzenie ma być, ale to też by nie było źle ![]()
![]() |
#710 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam bardzo lubię burze i lubię oglądać świat zaraz po nich bo wszystko jest takie czyste ![]() ![]() Zazwyczaj jak burza jest w dzień to siedzę na balkonie i sobie ją oglądam. ![]() Cytat:
![]() Tu w kraju wiecznie mi było zimno, zastanawiałam się czy ja czasem nie powinnam się urodzić w Afryce ![]() ![]() ![]() Cytat:
Zobacz jak się dziewczyny pokazały
![]() Nie pamiętam w jakim byłam hotelu, to było w 1999r więc wiesz może już tego hotelu w'ogóle nie być ![]() A powiedz mi do jakiego wy jedziecie to ci powiem czy to może ten. ![]() Zajęcie mam i szkoda tylko że jest taki skwar. Nie mam się za bardzo gdzie ukryć a wszystkie okna które mam z zasłonami lub roletami pozasłaniałam ale jakoś nie za wiele to daje... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja też Was podczytuję regularnie, alepodobnie jak Ania jakoś nie umiem się za bardzo w temat wkręcić
![]() ![]() ![]() my dalej się urlopujemy z Tż ![]() ![]() ![]() lovebird ja też strasznie nie lubiłam jak po egzaminie robiła się wielka afera jakie miały być odpowiedzi, kto co napisał, kto czego nie napisał itp. a tak na magrinesie to ja też trzymam kciuki za Toje egzaminy ![]()
![]() |
#712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z kamerką kolejny problem: po pierwsze on na jednostce nie będzie chciał, bo nie ma za bardzo możliwości, zawsze z telefonem lata gdzieś po kątach, żeby mieć chwilę spokoju. Teraz chociaż, jak jest lato, to na dwór może wyjść, a zimą to była katastrofa. No, a poza tym, to TŻ ma na jednostce bardzo kiepski zasięg internetu i nie może z niego praktycznie korzystać, nie mówiąc już o rozmowie przez kamerkę... Zawsze do mnie dzwoni, żebym mu pociągi do domu, czy do mnie sprawdziła, bo on nie może. Więc odpada ![]() libelle, jedziemy do Samary, zastanawialiśmy się jeszcze nad Panoramą, ale w końcu chyba zostanie Samara. Byłam dzisiaj w tym biurze podróży, wzięłam ze sobą całą kwotę i wszystkie potrzebne informacje, ale jednak stwierdziłam, że jeszcze poczekam, bo miejsc sporo jeszcze jest, więc i cena może spadnie. Rano sprawdzałam w internecie, to cena była taka sama, jak wcześniej, a jak poszłam do biura, to okazało się, że jest już o 50zł niższa. A nie miałam już nadziei, że spadnie ![]() ![]() I powiem Wam jeszcze, że ja nigdy nie mogłam znieść upałów, głowa mnie zawsze strasznie bolała i nie lubiłam ruszać się z domu, bo w domu zawsze miałam w miarę chłodno, jak nie w pokoju, to chociaż w piwnicy ![]() ![]() ![]() aicila, zazdroszczę Wam tego wspólnego byczenia się i że w ogóle razem tyle czasu spędzacie ![]() ![]() Pamiętam, że ja na początku też tak miałam, że sporo rozmawiałyście o ślubach i chyba jeszcze o misji, a mnie te tematy nie dotyczą i w ogóle daleko mi do nich, więc też niezbyt pisałam. A co do stresu poegzaminacyjnego, to poszłam przed chwilą do koleżanki do pokoju i mi powiedziała, że spotkała inną, która szukała gdzieś po książkach i sprawdziła, że rozwiązanie powinno być takie a takie, a nie takie, jak prawie wszyscy z nas napisali. I znowu się zaczęło to samo, mam nadzieję, że nikt już nie wpadnie na to, żeby szukać czegokolwiek. Dopóki rozwiązanie nie będzie opublikowane w internecie, ani nie będzie wyników, to się nie dowiemy. Nie mam zamiaru przez cały ten miesiąc czekania na wyniki zastanawiać się, co powinnam była napisać. Napisałam i koniec. Nie zmienię tego. I dzięki za kciuki, na pewno się przydadzą. Powinnam się swoją drogą zabrać za tą nieszczęsną naukę, ale nie mam głowy do tego. Z TŻem problemy i nie mogę się zbytnio na niczym skupić... Ale postaram się od tego odciąć i coś wykombinować, może mnie nauka wciągnie ![]() ![]()
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Libelko fakt...u mnie od wczoraj upał straszny, wczoraj byłam na wycieczce w Ustroniu z tż u mojej mamy, dzisiaj tż kończy fuge na balkonie a ja załatwiałam lekarzy, szkoda że kończy mi się urlop w tym tygodniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie w upalne lato
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#717 |
Zakorzenienie
|
a u nas dziś pada
![]() ![]()
#718 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() lovebird też trzymam kciuki za egzaminy ![]() Cytat:
![]() ![]() i wiem o czym mówisz, mój też na początku szybciej przyzwyczaił się do związku na odległość, ale tylko dlatego że owtarzał sobie że damy rade a potem będzie super i jest bo wreszcie doczekaliśmy sie mieszkania razem. na początku obiecał mi że tylko rok czekania, potem przedłużyło się do dwóch lat ale cieszę się że nie więcej. no ale to też zalezy od charakteru człowieka. jak żyłam z tż na odległość to zawsze myślałam, że jemu jest lepiej bo ma kolegów na jednostce któzy mają taką samą sytuacje jak on- dziewczyna/żona/naczyczona daleko i rozumieją się nawzajem a ja pośród koleżanek z roku i ciągle słyszałam pytania: 'a R. przyjedzie? a dlaczego nie? a ile go już nie było? a jedzie na tą misje?' ![]() mam nadzieję, że i u Was się ułoży i nie będziecie czekać długo żeby móc się widzieć więcej czasu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
dzięki za kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ile miałaś urlopu? Ja nie mogę się wolnego doczekać, ledwo już żyję... Ja dzisiaj też się rano jeszcze trochę uczyłam i jakoś przed szóstą nagle zrobiła się burza i ponad godzinę padało. Bałam się, że w deszczu będziemy musiały z koleżankami chodzić, ale tylko kropiło już potem. Zobaczymy, jak to będzie w weekend, mam nadzieję, że będzie chłodno, ale bez deszczu, bo planuję wycieczkę do Berlina ![]() pidzi, u mnie właśnie problem z tym, że jego kumple mają już dziewczyny na miejscu, bo się poprzenosiły, a on chyba sam z tych, którzy kogoś mają, został... To u mnie raczej są związki na odległość, ale część już się rozpadła i boję się, że u mnie też tak może się skończyć ;/ ale póki co wierzę, że nie. Mój TŻ ma już urlop od kilku dni, ale wyjechał sobie gdzieś z kumplami i tyle go widziałam. Prawie wcale kontaktu z nim nie mam, a teraz akurat tego najbardziej potrzebuję, bo nie mam komu się wygadaćodnośnie egzaminów i tego wszystkiego... ![]()
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Sporo tego natworzyłyście, więc żeby nie cytować za dużo to tak w skrócie tylko ![]() lovebird, jak tam egzaminy, dużo Ci zostało? libelle, karola, jak tam u Was? co do upałów - ja się ogólnie do zmarzlaków zaliczam, więc na upał nie narzekam, wolę to niż to co było w maju....a i do burz nie tęsknię bo powiem szczerze że się boję... chyba odkąd piorun uderzył zaraz obok mnie w drzewo jak mała byłam Zazdroszczę troszkę tej Tunezji... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mieliśmy jechać prosto nad jezioro Żywieckie ale pogoda się popsuła więc zostawiamy to na przyszły tydzień....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.