Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 735 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 12:42   #22021
anka.d
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
i brat prostuje włosy? czy coś innego?
znaczy, mam na myśli ze może lutuje nią czy coś
chociaż karbowanymi płytkami byłoby ciężko

a ja mam dwie już nieco sfatygowane, a jedną nowiutką może też ją w sumie wystawię albokomuś oddam, bo nie używałam ani razu
kiedyś, jeszcze całkiem niedawno, podprostowywałam sobie grzywkę, ale teraz nie prostuję zupełnie nic i jestem z siebie dumna
no... prostowal. dolutowania to on raczej nie zdolny jest, juz ja predzej bym cos takiego mogla robic :P ale juz mu sie chyba nie chce. ma ladniejsze loki niż ja, jak kiedys zapuszczal wlosy na dredy uzywal szamponu familijnego i loki mial super. potem byly dredy, potem sciecie, teraz znowu ma jakies przydlugie, nie wiem jakie plany z nimi wiaze, ale kiedys na imprezie kolezanki mu podobno wyprostowaly dla jaj. i powiedzialy mu, ze dobrze wyglada, chlopak sie przejął i jak kiedys zobaczyl prostownice na stosiku elektroniki, ktora od chyba roku czeka az sie zbiore i zaniose ja do jakiegos utylizacyjnego zakladu (stara drukarka, zepsute glosniki, takie tam ) to od razu ja przygarnąl. problem w tym, ze to strasznie szarpie wlosy, niszczy i wyrywa. kiedys probowalam tym prostowac - efekty marne. poprosilam kolezanke. meczyla sie godzine, wlosy byly prawie proste, a po 3 godzinach na imprezie - znowu mialam loki no i tak sobie tym badziewiem zniszczyl wlosy, ze z tylu na srodku przez jakis czas mial gniazdo.

ale prostownice bywaja tez przydatne. kiedys wychodzilam na rozmowe kwalifikacyjna i majac koszule na sobie zauwazylam, ze niedoprasowalam kolnierzyka. rozgrzewa sie w minute, wiec rach ciach, bez sciagania kolnierzyk byl gladziutki

agison - tez jestem (i podejrzewam, ze cale nasze podforum) z Ciebie dumna
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 12:43   #22022
msk3
BAN stały

To moze ja sie wypowiem na temat testu"ciągnięcia" włosa.
Jakiś czas temu zauważyłam,ze włos pęka bez problemu przy pociągnięciu i postanowiłam odstawić proteiny a używać sporą ilość nawilżaczy.
Trwało to ok. tygodnia po czym zrobiłam kurację proteinową(zdjęcie i dokładny opis tu dałam),która okazała sie zbawienna.
Teraz włos się ciągnie i nie pęka.Jest elastyczny.
Nie wiem jak to rozumieć.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 12:45   #22023
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Ale czekaj Rybiorko. Przecież miałaś już włosy w świetnym stanie. Co się stało po drodze, że się popsuły?

nadmierne farbowanie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 12:48   #22024
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Wychodzi na to, że w obiegu są najróżniejsze i trzeba dokładnie czytać skład, żeby znaleźć tę najlepszą.

ta druga wersja migdałowego w małej butelce juz nie jest na parafinie ...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
o rany, przepraszam, skleroza to potegi

szczerze mowiac to nie bardzo, kupilam pare rzeczy (mam tu na mysli produkty bootsa) ale nie sa zachwycajace, curl cream mi nie spasowal, zeli nie odwazylam sie wyprobowac, patrzylam na szampony i odzywki i z serii ingredients sa zgodne z CG ale za to maja liquid paraffinum na drugim miejscu w skladzie, nawet jedna odzywke dalam do skladowego, albo nawet dwie, inne serie z tego z widzialam ma tez pq, ostatnio znalazlam odzywki robione przez bootsa wygladajace jak z panthen ale wszystkie w skaldzie maja liquid paraffinum na trzeciej pozycji, sa 3 rodzaje, jeden ma silikony
dziękuję zostane w takim razie tylko przy tym kremie

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 12:49   #22025
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Eloe jak zwykle powalasz na kolana
służę uprzejmie
Cytat:
Mam nadzieję, że masz rację bo jestem zmartwiona faktem że pomim odstawienia protein włosy nie stawiają oporu ...
Problem w tym, ze w przypadkach indywidualnych - a tak jest zawsze, gdy idzie o włosy - nie ma pewności. Ale lepiej będzie sprawdzić proteiny,skoro 2 tygodnie bez nich nie przyniosły rezultatów. Postawiłabym też na keratynę, której budowa jest najbardziej zbliżona do tej zawartej we włosie, stąd świetne wiązanie.
Cytat:
Byłam po prostu pewna że wyczytałam o próbie włosa w jakimś sensownym artykule
Bo artykuł Syrenki jest sensowny i bardzo dobrze, że się na niego powołałaś. Wymaga jednak analizy pod kątem własnych doświaczeń, co Syrenka zaznaczyła zarówno w artykule, jak i w późniejszych postach (vide: wnioski dotyzące jedwabiu).
Cytat:
więc jutro zrobię im zastrzyk protein i sprawdzimy za jakiś czas na włosie czy coś to dało
Zacznij, proszę od hydrolizowanej keratyny, a pozostałe proteiny sprawdzaj po powrocie włosów do stanu optymalnego.
Cytat:
Eloe czy możesz mi polecić w takim razie cos emolientowego?
Jak dla mnie Garnier z awokado i shea/karite plus Waxy z olejami (w sensie wzbogacane). Dobrze też zrobi olejowanie (spójrz na efekty u Ewelki). Możesz też dodać nieco oleju rycynowego/kokosowego/jojoba/migdałowego do większości odżywek, jakie masz. Ważne, by trzymać na włosie co najmniej 30 minut.
Byc może po 1 akcji efekty nie będą znaczne, ale po kolejnych już powinno być lepiej.
Cytat:
my też Cię kochamy

Jakoś tak się świat wokół mnie ułożył, że niemal samych inżynierów mam dookoła. Pozostało mi się jedynie zakochać
Cytat:
ano widzisz. Wszędzie się na nas czai ten pomiot szatana
swoja drogą, to najgorszy bezsens z jakim się spotkałam, ładować silikony nawet do hinduskiego olejku, strasznie mnie to zdenerwowało
Nieładnie... Może ktoś tutaj poszukuje oszczedności? W końcu naturlane oleje chyba są droższe od syntetycznych substancji (o ile te silikony są pozyskiwane syntetycznie - Pani chemik??? )
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Eloe, świetne zestawienie

Cytat:
ego wynika, jak wczoraj i dziś zostało powiedziane, testy elastyczności zbyt wiele nam nie dają.
Dokładnie tak.
Cytat:
Na pewno rezultat testu wymaga dodatkowych informacji (co przeszły włosy, jak wygląda teraz ich pielęgnacji i co siedzi w stosowanych kosmetykach)
Nieodzownie.
Cytat:
Należałoby przerobić tekst o przekarmieniu, który weźmie pod uwagę rozbieżności, które nam się ujawniły.
Może nie tyle przerobić, co go uzupełnić? Mże tego właśnie nam brakowało?
Człowiek uczy się całe zakręcone życie
Sama już w artykule, na który się powołałam, naniosłam komentarz po gwiazdce.
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
wyjatkiem sa dni, kiedy temperatura powietrza jest taka, ze na myśl o suszarce topią mi się brwi

Cytat:
moze by ten post eloe gdzies podlinkowac? bo wartosciowe zestawienie to jest i fajnie by bylo odsylac do niego w podobnych przypadkach.
Podlinkuję do przekarmienia proteinami, artykułu Syrenki i artykułu NC, który tłumaczyłam i nań się powołałam. Co o tym sądzicie?
Cytat:
Eloe - na silce bylam wczoraj, dzisiaj odpuszczam
Szkoda. Ale ja mam w tym tygodniu ciągłą zianę planów, więc i dziś nie dam rady pójść
Cytat:
bo bede probowala oddac krew,

Cytat:
jesli bede w okolicy ok 17 to zajrze i zostawie ci tego lorysa co obiecalam w zimie jakos stoi grzecznie na polce i czeka
Oj, lepiej nie zaglądaj, bo mnie na pewno nie będzie Musze wreszcie napisać test...

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 12:50   #22026
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorka napisała wszystko, co trzeba, ale chciałabym się tylko jeszcze ustosunkować do powyższego fragmentu.
To nie jest tak, że CG to pielęgnacja naturalna. Oczywiście, są kosmetyki zgodne z CG, które są zrobione wyłącznie z naturalnych składników, ale ogólnie polega ona na wykluczeniu pewnych substancji z pielęgnacji włosowej, a nie na powrocie do natury. Są kosmetyki CG, które mogą być 100% chemiczne.
To taka tylko mała dygresja, żeby ktoś błędnie nie zinterpretował słów Rybiorki
dokladnie to mialam na mysli, dziekuje tak to jest jak sie pisze z rana przed wypiciem kawy

Cytat:
Żartujecie I tam je już władowali? No to jak to w końcu jest z tą słynną hinduską pielęgnacją opartą na naturalnych olejach?
A te olejki, które widziałyście, były na parafinie czy bazowych olejach
?

wszystkie olejki ktore widzialam w hinduskim sklepie (oryginalny prowadzony przez Hindusow) - Amla, Vatika, Jasminowy - na parafinie, z tego ten jasminowy mial 2 czy 3 silikony (i to te ciezkie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-23, 12:58   #22027
Eloe77

Cytat:
no i tak sobie tym badziewiem zniszczyl wlosy, ze z tylu na srodku przez jakis czas mial gniazdo
O matulu!
Cytat:
ale prostownice bywaja tez przydatne. kiedys wychodzilam na rozmowe kwalifikacyjna i majac koszule na sobie zauwazylam, ze niedoprasowalam kolnierzyka. rozgrzewa sie w minute, wiec rach ciach, bez sciagania kolnierzyk byl gladziutki
Nabyć?
Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu zauważyłam,ze włos pęka bez problemu przy pociągnięciu i postanowiłam odstawić proteiny a używać sporą ilość nawilżaczy.
Trwało to ok. tygodnia po czym zrobiłam kurację proteinową(zdjęcie i dokładny opis tu dałam),która okazała sie zbawienna.
Jako konieczność zbalansowania nawilżaczy i protein. Po ponownej lekturze artykułów wiem już, że lepiej na początek dobrze nawilżyć, a jeśli to nic nie daje, dać zastrzyk protein. Tak więc postąpiłaś książkowo

Proteiny nie dośc, że różnie się zachowują (choćby jako budulec, kondycjoner, uelastycznicz i nawilżacz), to jeszcze - żeby było mało, a co - ich działanie może być różne na każdej delikwentce/każdym delikwencie.
Zaleca sie zatem dokładne sprawdzenie ich na sobie (jakby to dla nas było coś nowego )

Syrenka już wie, że proteiny jedwabiu działają na jej włosy nawilżjąco i uelastyczniająco, więc musi uważać, by z tym nie przesadzić. W przeciwnym wypadku włosy będzie miała przesadnie miękkie.

Ja z kolei uwielbiam keratynę hydrolizowaną i nie zdarzyło mnei się jeszcze jej przedawkować. Ponieważ po niej moje włosy lepiej się kręcą (elastycznośc?), wnioskuję, że jest dla mnie najlepsza.
Resztę protein musiałabym sprawdzić solo.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-23, 12:58   #22028
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 13:05   #22029
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość

Stary 2010-07-23, 13:14   #22030
syrenka
Wtajemniczenie

Z tym artykułem w FAQ jest taki problem (i z Eloe już o tym rozmawiałyśmy), że on traktuje o przekarmieniu. Tymczasem nie wolno nam zapominać, że problemy z włosami mogą być też wynikiem braku czegoś a nie nadmiaru.
Czyli jak włos się rwie to może mieć za dużo jakiejś proteiny dostarczanej w produktach kosmetycznych, ale również za mało protein!
Dlatego przeszło tydzień temu wprowadziłam do notki w FAQ dodatkowy komentarz.

Myślę, że warto by w związku z tym zmienić tytuł wpisu z przekarmienia na równowagę
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 13:20   #22031
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Problem w tym, ze w przypadkach indywidualnych - a tak jest zawsze, gdy idzie o włosy - nie ma pewności. Ale lepiej będzie sprawdzić proteiny,skoro 2 tygodnie bez nich nie przyniosły rezultatów. Postawiłabym też na keratynę, której budowa jest najbardziej zbliżona do tej zawartej we włosie, stąd świetne wiązanie.
się robi od jutra zaczynam!

Cytat:
Zacznij, proszę od hydrolizowanej keratyny, a pozostałe proteiny sprawdzaj po powrocie włosów do stanu optymalnego.
Jak dla mnie Garnier z awokado i shea/karite plus Waxy z olejami (w sensie wzbogacane). Dobrze też zrobi olejowanie (spójrz na efekty u Ewelki). Możesz też dodać nieco oleju rycynowego/kokosowego/jojoba/migdałowego do większości odżywek, jakie masz. Ważne, by trzymać na włosie co najmniej 30 minut.
Byc może po 1 akcji efekty nie będą znaczne, ale po kolejnych już powinno być lepiej.
jak mówisz tak zrobię no to czeka mnie szybsze wstawanie jak mam trzymac 30 min, ale czego się nie robi dla pięknych włosównie wiem czy bym się tak poświęcała i wstawałala dla czegoś/kogoś innego no może dla Tż'a ale nie za często bo by mi się rozpsuł

Stary 2010-07-23, 13:28   #22032
Rybiorek
Zakorzenienie

Eloe nalozylam wczoraj odzywke b/s (choc minimalne ilosci, Twoja wplyw) i dzisiaj dalam krem z curls (souffle - w skladowym analiza) w ramach reanimacji, i mam bardzo nieprzyjemne wlosy w dotyku (o puchu nie wspomne), tak jest po kazdym stylizatorze gdy nie uzywam suszarki (dyfuzora), wygladaja ok (powiedzmy) ale sa takie 'szorstkie', no i jakie rady macie dla mnie kochane?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-23, 13:38   #22033
msk3
BAN stały

Cytat:
Eloe nalozylam wczoraj odzywke b/s (choc minimalne ilosci, Twoja wplyw) i dzisiaj dalam krem z curls (souffle - w skladowym analiza) w ramach reanimacji, i mam bardzo nieprzyjemne wlosy w dotyku (o puchu nie wspomne), tak jest po kazdym stylizatorze gdy nie uzywam suszarki (dyfuzora), wygladaja ok (powiedzmy) ale sa takie 'szorstkie', no i jakie rady macie dla mnie kochane?
A oleje?Aloes,miód?
Półprodukty?
Masz do nich dostęp?
A płuczesz letnią wodą?Moze masz otwarte łuski?A moze kwaśne płukanki?
Sama nie wiem
Stary 2010-07-23, 13:40   #22034
agison
Zakorzenienie

Cytat:
no i tak sobie tym badziewiem zniszczyl wlosy, ze z tylu na srodku przez jakis czas mial gniazdo.

o qrczę ... dredy a potem takie zniszczenia
trzeba było go zlać tą prostownicą ...
Cytat:

brawo za pomysłowość ja mam jedną taką z szerokimi płytkami, to może sobie zostawię, w razie jakiejś rozmowy kwalifikacyjnej
Cytat:
agison - tez jestem (i podejrzewam, ze cale nasze podforum) z Ciebie dumna
dziękuję
oby mi się chociaż odwdzięczyły, a to wcale nie jest takie pewne
Cytat:
Nieładnie... Może ktoś tutaj poszukuje oszczedności? W końcu naturlane oleje chyba są droższe od syntetycznych substancji (o ile te silikony są pozyskiwane syntetycznie - Pani chemik??? )
naturalne oleje, też zależy jakie, są na pewno droższe od parafiny, dlatego często ona jest bazą. Co do silikonów, drogie to one nie są, ale wydaje mi się że dodają je w innym celu - żeby włos po olejowaniu szybciej się wygladził i w ogóle szybciej wyglądał lepiej. Takie małe oszustwo. Silikony nie są substancjami bazowymi w tych olejkach, więc -imo- rozchodzi się o efekt pseudo-regeneracji niż oszczędności, bo ich obecność nie wpływa na koszty aż tak bardzo.
chociaż to producenta należałoby spytać

a silikony syntetycznie, oczywiście

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 13:43   #22035
Eloe77

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Z tym artykułem w FAQ jest taki problem (i z Eloe już o tym rozmawiałyśmy), że on traktuje o przekarmieniu. Tymczasem nie wolno nam zapominać, że problemy z włosami mogą być też wynikiem braku czegoś a nie nadmiaru.
Czyli jak włos się rwie to może mieć za dużo jakiejś proteiny dostarczanej w produktach kosmetycznych, ale również za mało protein!
Dlatego przeszło tydzień temu wprowadziłam do notki w FAQ dodatkowy komentarz.

Myślę, że warto by w związku z tym zmienić tytuł wpisu z przekarmienia na równowagę
Nie wiem, czy nie byłoby lepiej zrobić dodatkowy wpis i zlinkować oba ze sobą, wyraźnie zaznaczając, że problemy te są równoważne.
Równowaga nie ma tak negatywnego wydźwięku jak przekarmienie, więc może nie zwracac na siebie uwagi.
Co sądzisz?
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
jak mówisz tak zrobię no to czeka mnie szybsze wstawanie jak mam trzymac 30 min, ale czego się nie robi dla pięknych włosównie wiem czy bym się tak poświęcała i wstawałala dla czegoś/kogoś innego no może dla Tż'a ale nie za często bo by mi się rozpsuł
dopieszczanie tak, rozpieszczanie nie
Cytat:
Eloe nalozylam wczoraj odzywke b/s (choc minimalne ilosci, Twoja wplyw)

Cytat:
i dzisiaj dalam krem z curls (souffle - w skladowym analiza) w ramach reanimacji, i mam bardzo nieprzyjemne wlosy w dotyku (o puchu nie wspomne), tak jest po kazdym stylizatorze gdy nie uzywam suszarki (dyfuzora), wygladaja ok (powiedzmy) ale sa takie 'szorstkie', no i jakie rady macie dla mnie kochane?
A czy tak jest zwasze, gdy stosujesz tę odżywkę b/s i ten stylizator co obecnie?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
naturalne oleje, też zależy jakie, są na pewno droższe od parafiny, dlatego często ona jest bazą. Co do silikonów, drogie to one nie są, ale wydaje mi się że dodają je w innym celu - żeby włos po olejowaniu szybciej się wygladził i w ogóle szybciej wyglądał lepiej. Takie małe oszustwo.
Zgadzam się
Cytat:
Silikony nie są substancjami bazowymi w tych olejkach, więc -imo- rozchodzi się o efekt pseudo-regeneracji niż oszczędności, bo ich obecność nie wpływa na koszty aż tak bardzo.
Czyli jednak...
Kupujcie, baby, kupujcie!
Cytat:
chociaż to producenta należałoby spytać
fakt
Cytat:
a silikony syntetycznie, oczywiście

Dziekuję za całość wyjaśnień

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-07-23, 13:46   #22036
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję za całość wyjaśnień
do uslug

tylko co to ma być:
Cytat:
Kupujcie, baby, kupujcie!

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-23, 13:48   #22037
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A oleje?Aloes,miód?
Półprodukty?
Masz do nich dostęp?
A płuczesz letnią wodą?Moze masz otwarte łuski?A moze kwaśne płukanki?
Sama nie wiem
chyba zaczynam upodabniac sie do Lavendki

sam aloes - koszmar, nie moge stosowac solo ani z liscia ani kupionego soku, kupilam zel aloesowy (polecany przez Eloe) tez koszmar, w kosmetykach jako jeden z wielu skladnikow nie dziala zle

miod stosuje - jest swietnie jak splukuje, jak mam mokre sa piekne jak wyschna szorstkie

woda - zaczelam stosowac prawie zimna a moja ostatnia plukanka jest zawsze zimna (bo szykuje wieczorem dnia wczesniejszego i wstawiam do lodowki i jak wracam z pracy to wyciagam i zanim ide myc wlosy nabiera bardziej pokojowej tepmeratury)

ogolnie mam miekkie, sliskie wlosy jak splukuje maski, oleje itp, jak wyschna
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-23, 13:50   #22038
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:

sam aloes - koszmar, nie moge stosowac solo ani z liscia ani kupionego soku, kupilam zel aloesowy (polecany przez Eloe) tez koszmar, w kosmetykach jako jeden z wielu skladnikow nie dziala zle

miod stosuje - jest swietnie jak splukuje, jak mam mokre sa piekne jak wyschna szorstkie

woda - zaczelam stosowac prawie zimna a moja ostatnia plukanka jest zawsze zimna (bo szykuje wieczorem dnia wczesniejszego i wstawiam do lodowki i jak wracam z pracy to wyciagam i zanim ide myc wlosy nabiera bardziej pokojowej tepmeratury)

a ocet?
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 13:53   #22039
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A czy tak jest zwasze, gdy stosujesz tę odżywkę b/s i ten stylizator co obecnie?

joanna b/s miod&cytryna, stylizator jest ok z dyfuzorem, jak wszystkie inne ktore mam (baaaardzo duzo), jak wlosy schna natural

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20873726]a ocet? [/QUOTE]

zadnych efektow, moze poza oczyszczajacym
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-23, 13:53   #22040
msk3
BAN stały

To może te farby tak napsociły?
A próbowałaś czegoś z silikonem?
Ciekawa jestem czy by miał działanie kondycjonujące
Zmień pielęgnację na lżejszą.
Moze maska z dodatkiem mleka i lnu?
Stary 2010-07-23, 14:05   #22041
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
To może te farby tak napsociły?
A próbowałaś czegoś z silikonem?
Ciekawa jestem czy by miał działanie kondycjonujące
Zmień pielęgnację na lżejszą.
Moze maska z dodatkiem mleka i lnu?
z silikonami jeszcze gorzej dlatego od przedwczoraj znow 100% CG - zadnych silikonow, zadnych pq

mleko mowisz? takie krowie? hm.. a jak jestem uczulona? pijam sojowe, to moze kokosowe?

len - zel? ma takie same wlasciwosci jak inne stylizatory, nalozenie i zostawienie - szytwniaki, ugniatanie

same widzicie, mycie i maskowanie stylizacja dzisiaj znow nic nie naloze i zobaczymy co wyjdzie

edit: zgadzam sie ze farbowanie a raczej rozjasnianio-farbowanie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-23, 14:15   #22042
msk3
BAN stały

Jeśli pijesz sojowe to i takie na włosy nałóż.Albo kokosowe.
A len w formie żelu ale do spłukania z maską.Wtedy nie usztywni.
Albo musisz intensywnie nawilżać i odżywiać i przeczekać ten problem,spinając włosy.
Kurczę nie wiem co Ci więcej doradzić.
Nie przyszedł jeszcze czas na proteiny?Kiedy my robiłyśmy kurację proteinową?
A gdybyś jako maskę nałożyła balsam z pestek brzoskwini i jojoba?
Stary 2010-07-23, 14:18   #22043
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
dopieszczanie tak, rozpieszczanie nie
Nie moze mieć za dobrze bo by mu się w głowie poprzewracało

Stary 2010-07-23, 14:20   #22044
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:

No dokładnie mój syndrom
Mokre włosy wyglądają jak u ludzi i nawet czasami mi się zdaje,że wreszcie coś znalazlam dla siebie...do momentu kiedy nie wyschną...

Przy okazji nadmienię,że moim wlosom się pomidor nie spodobał
Ale ogółowi powiem,że ma działanie nawilżające i wyraźnie skrętotwórcze.Zdaje się,że analiza byla robiona?Jeśli nie przeklepie skład.
Stary 2010-07-23, 14:25   #22045
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli pijesz sojowe to i takie na włosy nałóż.Albo kokosowe.
sprobujemy, dzisiaj bedzie kokosowe

Cytat:
A len w formie żelu ale do spłukania z maską.Wtedy nie usztywni.
to sie wczesniej nie sprawdzalo, ale sprobuje

Cytat:
Albo musisz intensywnie nawilżać i odżywiać i przeczekać ten problem,spinając włosy.
tyle to ja wiem, ale to juz trwa dosc dlugo

Cytat:
Kurczę nie wiem co Ci więcej doradzić.
staralas sie

Cytat:
Nie przyszedł jeszcze czas na proteiny?Kiedy my robiłyśmy kurację proteinową?
proteiny przerobione
Cytat:
A gdybyś jako maskę nałożyła balsam z pestek brzoskwini i jojoba?
jojoba - jest
balsam z pestek brzoskwini - nie ma (propozycja na zamiennik?)

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
No dokładnie mój syndrom
no to mozemy sobie lapki podac

Cytat:
Mokre włosy wyglądają jak u ludzi i nawet czasami mi się zdaje,że wreszcie coś znalazlam dla siebie...do momentu kiedy nie wyschną...

Cytat:
szkoda
Cytat:
Ale ogółowi powiem,że ma działanie nawilżające i wyraźnie skrętotwórcze.Zdaje się,że analiza byla robiona?Jeśli nie przeklepie skład.
chyba Eloe zrobila
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-07-23, 14:30   #22046
agison
Zakorzenienie

Cytat:
o qrczę, skrętotwórcze! rzuć nim we mnie!

za mój dawny skręt to bym chyba duszę oddała

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-07-23, 14:33   #22047
msk3
BAN stały

Rybiorku-zamiast brzoskwini-avocado,tę jojobę co Ci zawsze pasowała i na wszystko,migdał.
A to na lnie i mleku-myślę,że się powinny wygładzić.
Problem tylko tkwi w tym,że trzeba teraz sporo czasu by odżywić włosy po farbach.
Mam nadzieje,że zakończyłaś już przygodę z farbami?
Przynajmniej do czasu pojawienia się siwusków
Stary 2010-07-23, 14:34   #22048
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem, czy nie byłoby lepiej zrobić dodatkowy wpis i zlinkować oba ze sobą, wyraźnie zaznaczając, że problemy te są równoważne.
Równowaga nie ma tak negatywnego wydźwięku jak przekarmienie, więc może nie zwracac na siebie uwagi.
Co sądzisz?
Możemy zrobić dwa i zalinkować
Ale argument, że równowaga będzie mnie zwracać uwagę niż przekarmienie do mnie nie trafia

Rybiorku, czy dobrze rozumiem, że twoim problemem jest fakt, że po stylizatorach bez dyfuzora (a więc włosy schną naturalnie) masz sztywne włosy?
Ale to nie jest cena stylizatorów? Że przy naturalnym schnięciu mogą nadto usztywniać?
Ponadto, kiedy zaczęły się twoje problemy ze skrętem?
Nie po cięciu przypadkiem?
A do tego dochodzi stres, a zabiegana jesteś ostatnio.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-23, 14:40   #22049
polelavendove
Wtajemniczenie

Rybiorku bardzo mi przykro,bo wiem jakie musisz frustracje przechodzić.
Ja za każdym razem z nabożnym namaszczeniem podchodzę do nowego produktu i ciągle to samo czyli rozczarowanie...
Stary 2010-07-23, 14:41   #22050
Rybiorek
Zakorzenienie

msk, Syrenko

tak po prawdzie to jak wszystko przeanalizowalam to ja czesto uzywalam dyfuzora bo rano malo czasu + basen i tak naprawde malo kiedy wysychaly same, wiec wszystko mi pasowalo a przynajmniej zawsze wygladalo ladnie i w dotyku byly gladkie i miekkie

przy schnieciu samodzielnym robia mi sie druty jak naloze stylizator - prawie kazdy zelopodobny, jak naloze cos kremowego to czesto robia sie smeciary - matowe, szorstkie

tak wiec problem z tym to nie sciecie, napewno farby sie dolozyly ale najbardziej wplynely na loki (w sensie ich brak), porowatosc i smetowatosc przy suszeniu naturalnym to sprawa 'stara' tylko nie zdawalam sobie sprawy

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Rybiorku bardzo mi przykro,bo wiem jakie musisz frustracje przechodzić.
Ja za każdym razem z nabożnym namaszczeniem podchodzę do nowego produktu i ciągle to samo czyli rozczarowanie...
jakbym czytala o sobie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości