|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
No trochę go było zanim ktoś w nim zamieszkał
. Ale i tak dużo urósł odkąd mieszkaniec tam siedzi. Cytat:
.Torbę spakowałam, bo sama jestem rodzona miesiąc przed terminem, więc wolę dmuchać na zimne. Do tego miałam już bardzo nieprzyjemny fałszywy alarm no i ciągle coś ze mnie cieknie... Wolę być przygotowana. Podkłady kupiłam jakieś apteczne, ale w sumie bez sensu, bo po CC pewnie będę mnie krwawić... (ciągle piszę o tym cc, a jak moje dziecko lada dzień wywinie numer i wystawi dupcię do góry to dopiero będzie wesoło )
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
winko wieczorkiem dopiero a alkohol nie pierwszy. w ciazy napilam sie pare lykow szampana w sylwka, pare lykow piwka od damiana, pod koniec sam pol lampki wina. no i tydzien po porodzie na pepkowym pilam winko po paru lykach mi sie w glowie krecilo
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-07-23 o 18:01 |
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale twarda będę. Jeszcze trochę wytrzymam.Śliczny Michcio - ma tak niepowtarzalną urodę, że to wręcz niespotykane. Cudo
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-07-23 o 18:04 |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zadomowienie
|
Pilotka, dziękuję
Mi też się wydaje, że mały. Strasznie mnie denerwuje, jak niektórzy mówią, że wielki. Nawet jeśli rzeczywiście tak jest, to przecież w ciązy jestem, to jaki ma być?Ogólnie dziwi mnie, gdzie się mój ważący prawie 3 kg Precelek tam mieści. Dzidzia, bardzo ładna piłeczka
|
|
|
|
#3696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ostatnio też właśnie zapomniałam bo zawsze tak się podniecam wieściami o malej, że głupieje hehe.....i jeszcze jak lekarz mówi --o to super, o wszystko dobrze to już wogóle....
|
|
|
|
|
#3698 |
|
Rozeznanie
|
aniaa--hehe pijaq Ty
nooo pewnie w głowie się po takiej przerwie nieźle kołuje.... Michu czad!!!!!! heheh......
|
|
|
|
#3699 | ||||
|
Zadomowienie
|
Burza z piorunami dzis na watku, nie ma co.
Nie bede sie wypowiadac, bo jeden epizod juz zamkniety, a drugi laktacyjny porusze jak juz bede miala jakiekolwiek pojecie w praktyce ![]() Pogoda u mnie pieeeeekna, pranie ciuszkow juz ku koncowi, jutro wrzuce jeszcze posciel i kilka kocykow. Moj malz poszedl na silownie, tez chce ![]() Cytat:
ooo kolezanko ladne m3 Cytat:
GRATULACJE raz jeszcze! Cytat:
a wlasnie dzis myslalam o Tobie ![]() Ladny brzus Moja tez wcale nie jest najmniejsza dla dziewczynki mam oddzielna, mniejsza ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki! |
||||
|
|
|
#3700 |
|
Rozeznanie
|
jak tam franio
|
|
|
|
#3701 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20874559]dzidzia daj trochę tego zimna plizzzz
![]() A ja mam takie pytanie? Bo taką głupią sytuację mam,że już tysiąc znajomych mi się zapowiada na wizyty-jedni do szpitala,a drudzy od razu do domu,jak wrócimy. I zaczyna mnie to irytować,bo chciałam spędzić ten czas z małą i Połówkiem. Kurczę,jak im napisać,że na początku tego nie chcę? I w ogóle dlaczego ludzie od razu się tak wpychają do domu... Jak się w rodzinie lub u znajomych jakieś dziecię rodziło to człowiek szedl po 2-3 miesiącach,żeby i mama i dzidziuś byli już spokojniejsi... Czemu inni tego nie rozumieją?[/QUOTE] Wlasnie tez sie tego obawiam... kurcze najgorsze jest to ze zawsze sama sie pchalam z takimi wizytami ale teraz kiedy to mnie dotyczy po prostu sobie nie wyobrazam zeby przychodzily do mnie kolezanki jak bede w szpitalu i pol rodziny, i tak sie boje ze tesciowa bedzie siedziec no stop Albo jak pomysle o karmieniu przy innych to tez sie jakos wstydze..... Bede musiala mowic ze zle sie czuje albo cos.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kolandra gratulacje Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
zapomnialam dodac:
itakasia jak dobrze, ze u Was wszystko ok roztrzepaniec wszystko oki ? Ktoras pisala o bolach pachwin ... ja sie zapisuje do klubu narzekaczek, nie jest tragicznie no ale ... cos czuje, czego wczesniej nie bylo ![]() hah moje dziewcze bedzie usypiac chyba przy muzyce z "samotnosc w sieci" ostatnio wrocilam do tego i nie moge sie oderwac, cuuuuudowne dzwieki Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-07-23 o 18:19 |
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
:d:d
|
|
|
|
#3704 |
|
Rozeznanie
|
basienkaw mi też dzisiaj stopy okropnie puchną, hmmm powiedziałabym że przypominają stopy trolla, nie hobbita- trolla!
Poza tym u mnie gorąco jak w piekarniku, od tygodnia chodzę po sklepach za wiatrakiem ale towar deficytowy. Lazurku co do pakowania torby- ja jestem spakowana a ciązgle mam wrażenie że czegoś zapomniałam, pominęłam i w ogóle. Aha radzę spakować sobie husteczki odświeżające to twarzy, na takie gorąco w szpitalu to fajna sprawa będzie.
|
|
#3705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Za co "zaś"
Chyba powinnam się domagać jakiejś świątyni na moją cześć skoro mnie tak wielbicie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty to jesteś kula-szpiegula wstrętna ![]() Cytat:
... kutfa.. chyba mnie już całkiem pogięło po tym porodzie ![]() Teee lalunia - cycki Ci spuchły ![]() PS Taki tekst ostatnio zasłyszałam przez okno jak jakieś łebki komentowały "biust" swoich koleżanek
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#3707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3708 |
|
Rozeznanie
|
hahaha................te cycki
co do cycków--ja mam 80 b 75 małe c nie wiem co tak mało ciążowo jakoś ... hmmmm |
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
w ktorym tygodniu Ty jestes, ze juz sie za wywolywanie bierzesz?
zazdroszcze a o praniu wczesniej pisalam, lobuzie ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- nie ma takiego emota, ktory spada z krzesla? |
|
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja noo wsumie tydzień mija 37 niby liczy się , że to wsumie 38 a tak wogóle to za dwa tygodnie termin hmmmmm a ja pozamykana nie sączy się nic więc postanowiłam pomóc naturze.... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- ja o takich mogę pomarzyć
|
|
|
|
|
#3712 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam podkłady seni, takie: http://www.ortopedyczne.com/oferta/f...oft%5B1%5D.jpg największe jakie są, kupiłam 3 paki ale wystarczają 2.
Podpachy takie: http://hindianka.pl/sklep/images/mam...lla%20mama.jpg łącznie z pobytem w domu poszły mi 4 paki. I zużyłam już 3 paki wkładek laktacyjnych takich: http://www.justinex.pl/allegro/bella/mamma.jpg ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Pamiętacie mojego kota co mi robi badanie ginekologiczne? To ostatnio bawiła się w rehabilitantkę kręgów szyjnych męża: zara pokażę, komp mi coś świruje i muszę go resetnąć
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3714 |
|
Raczkowanie
|
hey dziewczyny ! gratuluje kolejnym mamom zostania mamą
![]() Mam takie pytanie do Was, czy przygotowałyscie już łóżeczka maluchom? Mój termin wg cyklu przypada na 30 lipca, wg usg na 26 lipca, a ostatnio na 31... no i już mam wszystko poprasowane, poprane i tak dalej, ale zastanawiam sie nad czymś,,, a nie wiem kiedy nagle mnie przyciśnie...Macie w łóżeczkach taki materacyk wielowarstwowy ( m.in. z gryki ) ? Jeśli macie, to czy na materacyk położyłyście bezpośrednio podkład ceratkowy ( wiadomo jak taki maluch potrafi za jednym razem zalac wszystko na sobie i pod soba ) i dalej na to prześcieradełko tylko ?Chodzi mi o to, ze ten materacyk bez kocyka, to wydaje się, jakby dzidzi miało na jakimś piasku leżeć Moja mama natomiast doradza położyć tylko ten podkład i prześcieradło... ja zgłupiałam. Wiem, że sprawa wydaje się tendencyjna i głupia, ale co bede sama się zastanawiać, jak może Wy macie jakieś rady ??? aa i tak z ciekawości, jest tu ktoś z Trójmiasta i okolic, albo z Gliwic ? ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20874559]dzidzia daj trochę tego zimna plizzzz ![]() A ja mam takie pytanie? Bo taką głupią sytuację mam,że już tysiąc znajomych mi się zapowiada na wizyty-jedni do szpitala,a drudzy od razu do domu,jak wrócimy. I zaczyna mnie to irytować,bo chciałam spędzić ten czas z małą i Połówkiem. Kurczę,jak im napisać,że na początku tego nie chcę? I w ogóle dlaczego ludzie od razu się tak wpychają do domu... Jak się w rodzinie lub u znajomych jakieś dziecię rodziło to człowiek szedl po 2-3 miesiącach,żeby i mama i dzidziuś byli już spokojniejsi... Czemu inni tego nie rozumieją?[/QUOTE] heh wiem co przeżywasz, u mnie jak wrócę ze szpitala będą : mój nż, 6 letnia córa, moja mama ( z która w sumie mieszkamy), teściowie, moja przyjaciółka ( a właściwie 3... ) i bóg jeden wie kto jeszcze... Doszłam wiec do wniosku, że jak ktoś będzie chciał nas odwiedzać, to będę zapraszać na koniec sierpnia, mówiąc, że źle się czuję etc... ale tak naprawdę też mi głupio i nie wiem co powiedzieć... |
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
gryka to masakra--ja mam gryke-kokos na kokosie dzidek bedzie lezec...nie daje nic pod przescieradlo--strasznie mi sie jakos kojarzy takie szeleszczenie pod plecami....
|
|
|
|
#3716 |
|
Rozeznanie
|
Ja daje na materacyk taki podklad i przescieradlo.
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
SMS od Wiolek:
No u mnie dalej rozwarcie na 1 palec, ale dostałam na rozwieranie i jak będę mieć większe to dostane kroplówkę na skurcze bo bez rozwarcia nie mogę dostać, ale od pół godziny mam już bóle. Na ktg wychodziły słabsze niż koło 14 ( wtedy na poziomie 60, teraz na poziomie 30 a 3 razy bardziej bolesne, więc coś się zaczyna u mnie dziać). Skaczę sobie na piłce i czekam dalej. Ciekawe jak niezawsze czy już urodziła i w ogóle co tam u Papi? Czy coś zaczęli działać :/
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
Tak więc powtarzam posta
![]() Pamiętacie mojego kota co mi robi badanie ginekologiczne? To ostatnio bawiła się w rehabilitantkę kręgów szyjnych męża:
|
|
|
#3719 |
|
Zadomowienie
|
Siala, piękna ta wasza kota
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Aha! I zestawienie z całej ciąży
![]() Rozstępy wyretuszowane.. i to bardzo kiepsko ale cóż.. na tyle pozwalają moje umiejętności, nie jest to retusz perfekcyjny ale ukryć co chciałam ukryłam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

)

. Ale i tak dużo urósł odkąd mieszkaniec tam siedzi.
.
)
.......o której wielkie otwarcie??to 1wszy alkohol od początku ciąży..?? 

Albo jak pomysle o karmieniu przy innych to tez sie jakos wstydze..... Bede musiala mowic ze zle sie czuje albo cos.